Dodaj do ulubionych

Rewolucja nowej generacji

09.08.11, 17:08
No i proszę - tacy biedni i wykluczeni, a w ciuchach Nike się poruszają i przy pomocy Blackberry się porozumiewają.
Obserwuj wątek
    • saint_just Dzieci Reagana , Thatcher 09.08.11, 17:11
      i Balcerka biorą sprawy w swoje ręce.
      • lukasnaj Re: Dzieci Reagana , Thatcher 09.08.11, 17:50
        "Przez Facebooka i Twittera londyńczycy mobilizują się już do sprzątania miasta. Na Twitterze założyli konto @riotcleanup (sprzątanie zamieszek). Śledzi je niemal 70 tys. osób, które umawiają się na sprzątanie konkretnych miejsc, organizują potrzebny sprzęt, np. ochronne rękawice, środki czyszczące, ale też herbatę czy kanapki dla pracujących przy usuwaniu szkód. "

Tak, dokładnie!
        • ubiquitousghost88 Co, na five'o'clock tea "on-the-road"? Ciasteczka? 09.08.11, 18:07
          lukasnaj napisał:

> "Przez Facebooka i Twittera londyńczycy mobilizują się już do sprzątania miasta
          > . Na Twitterze założyli konto @riotcleanup (sprzątanie zamieszek). Śledzi je ni
          > emal 70 tys. osób, które umawiają się na sprzątanie konkretnych miejsc, organiz
          > ują potrzebny sprzęt, np. ochronne rękawice, środki czyszczące, ale też herbatę
          > czy kanapki dla pracujących przy usuwaniu szkód. "
          >
          >
          > Tak, dokładnie!
          • lukasnaj Re: Co, na five'o'clock tea "on-the-road"? Ciaste 09.08.11, 18:43
            Tak, Brytyjczycy (tak jak wszyscy) mają wiele wad, ale pod tym względem są zajebiści.

Wczoraj na BBC reporter próbował zagadnąć jednego z mieszkańców przedmieść sprzątającego zniszczoną zamieszkami ulicę o opinię na temat wydarzeń, wyłuskać jakąś ostrą wypowiedź być może, a ten na to "Nie, nie wiem, nie znam się, właściwie to mnie nie obchodzi zatem nie chcę się wyopowiadać. Po prostu tu mieszkam, a że jest bałagan, to sprzątam, bo sypialni bym nawet w takim stanie nie zostawił"...
            • nazikomunista_back Re: Co, na five'o'clock tea "on-the-road"? Ciaste 09.08.11, 18:46
              Zabiło mnie to. Faktycznie, w pewnych okolicznościach ta mentalność jest naprawdę zajebista :)
            • c-mere.deer Re: Co, na five'o'clock tea "on-the-road"? Ciaste 09.08.11, 22:56
              moze to i mentalnosc a moze tak jak u nas w USA nikt nie powie co naprawde mysli bo sie boi bycia napietnowanym za swoja opinie.

czyli zastraszony
            • wrd6611 Re: Co, na five'o'clock tea "on-the-road"? Ciaste 10.08.11, 01:38
              Pracuja, placa podatki jeszcze sprzataja za chuliganow (tu oklaski) Wine ponosza niskie zasilki i Polacy, ktorzy zabrali prace. W jednym ujeciu zobaczylem "fachowca", ktory chcial ukrasc "plazme" z restauracji fastfood (taki tradycyjny lokal). Szarpal, szarpal i nic. Nie przeszlo mu przez glowe, ze "plazma" musi byc przykrecona na 4 sruby i nie da sie jej zerwac ze sciany. Co najwyzej moze sie na niej powiesic. Bezrobocie nie jest przypadkowe u takich "fachowcow".

lukasnaj napisał:

> Tak, Brytyjczycy (tak jak wszyscy) mają wiele wad, ale pod tym względem są zaje
              > biści.
              >
              > Wczoraj na BBC reporter próbował zagadnąć jednego z mieszkańców przedmieść sprz
              > ątającego zniszczoną zamieszkami ulicę o opinię na temat wydarzeń, wyłuskać jak
              > ąś ostrą wypowiedź być może, a ten na to "Nie, nie wiem, nie znam się, właściwi
              > e to mnie nie obchodzi zatem nie chcę się wyopowiadać. Po prostu tu mieszkam, a
              > że jest bałagan, to sprzątam, bo sypialni bym nawet w takim stanie nie zostawi
              > ł"...
    • khnc55 Re: Rewolucja nowej generacji 09.08.11, 17:18
      vvidmo napisał:
      > No i proszę - tacy biedni i wykluczeni, a w ciuchach Nike się poruszają i przy
      > pomocy Blackberry się porozumiewają.

Ano właśnie. Rozpieszczona, leniwa banda nygusów, niezależnie od nacji, koloru skóry czy wyznania. Jedyne co potrafią to demolować.
      Pałki, armatki wodne, może to przywróciłoby prawidłowe funkcjonowanie obkurczonych komórek mózgowych, a potem przymusowa robota np. przy oczyszczaniu szamb, usuwaniu tych szkód etc.
    • saint_just Re: Rewolucja nowej generacji 09.08.11, 17:18
      vvidmo napisał:

> No i proszę - tacy biedni i wykluczeni, a w ciuchach Nike się poruszają i przy
      > pomocy Blackberry się porozumiewają.
      • lukasnaj Re: Rewolucja nowej generacji 09.08.11, 17:39
        Zaskoczenie, nie? Tak, dla wielu to jest awans. Nie noszenie butów i ubrań po starszym rodzeństwie, nie jedzenie kaszy ze skwarkami 4 razy w tygodniu, o elektronice nie wspominając. Nie wyobrażasz sobie tego, co?

Ta LENIWA CHOŁOTA nie wie co to bieda. Ale na szczęście sami na siebie kręcą bat. Gniew normalnych ludzi narasta do tego stopnia, że jak policja w końcu przekroczy swoje uprawnienia i się to skończy, to lewak z kulawą nogą się za nimi nie ujmie!

• saint_just Re: Rewolucja nowej generacji 09.08.11, 17:58
          lukasnaj napisał:

> Zaskoczenie, nie? Tak, dla wielu to jest awans. Nie noszenie butów i ubrań po s
          > tarszym rodzeństwie, nie jedzenie kaszy ze skwarkami 4 razy w tygodniu, o elekt
          > ronice nie wspominając. Nie wyobrażasz sobie tego, co?
          >
          > Ta LENIWA CHOŁOTA nie wie co to bieda. Ale na szczęście sami na siebie kręcą ba
          > t. Gniew normalnych ludzi narasta do tego stopnia, że jak policja w końcu przek
          > roczy swoje uprawnienia i się to skończy, to lewak z kulawą nogą się za nimi ni
          > e ujmie!
          Ta "leniwa hołota" to naturalny produkt "niewidzialnej ręki rynku". Cóż , wygrywają zaradni, inteligentni, wykształceni , pracowici.....Pewien mały, niepokojący problem ,że "niezaradnej reszty" robi sie niepokojąco dużo i niewidzialna ręka rynku znalazła się w nocniku, mimo swej całkowitej słuszności ideologicznej. Co za chamstwo i niesprawiedliwość !!!!!
          • khnc55 @sain-just 09.08.11, 18:05
            ta "niezaradna reszta" jest jednak wystarczająco zaradna by demolować, plądrować i kraść, a za chwilę pewnie zabijać.
            • ubiquitousghost88 @khnc55 - I powinna zabijać, blondyneczko... 09.08.11, 18:14
              ...Co oni gorsi od "arabskich" rewolucjonistów?
              Co, Cameroon przystojniejszy od Mubaraka, czy Gaddafiego, bo z kryzysem daje sobie radę, jak, za przeproszeniem, Obama, Serkozi, czy Merkelinka?
              Obudź się ze snu madam!

khnc55 napisała:

> ta "niezaradna reszta" jest jednak wystarczająco zaradna by demolować, plądrowa
              > ć i kraść, a za chwilę pewnie zabijać.
              • khnc55 Re: @khnc55 - I powinna zabijać, blondyneczko... 09.08.11, 18:17
                Nie wiesz o czym piszesz. Zdecydowanie.

[/b]ubiquitousghost88 napisał:

> ...Co oni gorsi od "arabskich" rewolucjonistów?
                > Co, Cameroon przystojniejszy od Mubaraka, czy Gaddafiego, bo z kryzysem daje so
                > bie radę, jak, za przeproszeniem, Obama, Serkozi, czy Merkelinka?
                > Obudź się ze snu madam!
                >
                >
                > khnc55 napisała:
                >
                > > ta "niezaradna reszta" jest jednak wystarczająco zaradna by demolować, pl
                > ądrowa
                > > ć i kraść, a za chwilę pewnie zabijać.
            • saint_just Re: @sain-just 09.08.11, 18:27
              khnc55 napisała:

> ta "niezaradna reszta" jest jednak wystarczająco zaradna by demolować, plądrowa
              > ć i kraść, a za chwilę pewnie zabijać.
              Zdobywają, tak jak potrafią, nikt ich nie nauczył, ponieważ trzeba ciąć koszty na "lewackie", kosztowne projekty oświatowe i wyrównywania szans. One SĄ kosztowne , owszem, ale koszty ich niewprowadzania właśnie zaczynamy widzieć. Obawiam się ,że to dopiero początek.
              • nazikomunista_back Re: @sain-just 09.08.11, 18:56
                LOL
                Cięcia są kwestią ostatnich kilku lat. Pokolenie pasożytów nie wyrasta w kilka lat, a warunki do jego powstania też potrzebują czasu. Stworzyliście tę grupę, lewackie ścierwa, i bardzo niesprawiedliwym jest, że za wasze społeczne eksperymenta w stylu dra Mengele płacą normalni ludzie.
                • saint_just Re: @sain-just 09.08.11, 19:09
                  nazikomunista_back napisał:

> LOL
                  > Cięcia są kwestią ostatnich kilku lat. Pokolenie pasożytów nie wyrasta w kilka
                  > lat, a warunki do jego powstania też potrzebują czasu. Stworzyliście tę grupę,
                  > lewackie ścierwa, i bardzo niesprawiedliwym jest, że za wasze społeczne ekspery
                  > menta w stylu dra Mengele płacą normalni ludzie.
                  Twoim "normalnym ludziom" przyda sie teraz wyuczona umiejetność odbicia na dużej wysokości na bungee w poszukiwaniu adrenaliny. Teraz się będą odbijać na wiezowcach bez gumy i będą mieli full adrenaliny w locie nie dzięki lewakom, lecz swoim bankom. :-D
                  • nazikomunista_back Re: @sain-just 09.08.11, 19:13
                    Ekonomią daje się w pewnym ograniczonym stopniu sterować, wiele zależy od determinacji prawodawców. Niezdolne do normalnego życia pasożyty prawo mają w okrężnicy, więc przynajmniej w tym kontekście wiele zrobić się z nimi nie da.

To miłe, że tak jawnie prezentujesz podejście lewackiego syfu do większości populacji. Dużo, dużo więcej ludzi powinno cię czytać, bo zbyt wielu nie zdaje sobie sprawy ze skali zagrożenia i stopnia waszej wrogości.
                    • saint_just Re: @sain-just 09.08.11, 19:31
                      nazikomunista_back napisał:

> Ekonomią daje się w pewnym ograniczonym stopniu sterować, wiele zależy od deter
                      > minacji prawodawców. Niezdolne do normalnego życia pasożyty prawo mają w okrężn
                      > icy, więc przynajmniej w tym kontekście wiele zrobić się z nimi nie da.
                      >
                      > To miłe, że tak jawnie prezentujesz podejście lewackiego syfu do większości pop
                      > ulacji. Dużo, dużo więcej ludzi p
                    • boncza Re: @sain-just 10.08.11, 09:56
                      Tyle, że UK raczej nie słynie z wyjątkowo rozbudowanej pomocy socjalnej. Jakoś w takiej Szwecji gdzie jest ona bardziej rozwinięta tego typu zamieszki się nie zdarzają. A może to właśnie duże rozwarstwienie społeczne jest za to odpowiedzialne?
          • lukasnaj Re: Rewolucja nowej generacji 09.08.11, 18:27
            Nie zgodzę się, ale wiadomo, spór stary jak świat.

To 13 lat rządów lewicy w UK doprowadziło do tej sytuacji, luźna polityka względem imigracji, rozbudowany system zasiłków; wyuczona bezradność. Cały ten kryzys może stać się prawdziwym przełomem, bo brytyjskie społeczeństwo ma naprawdę dość. Szkoda tylko, że stygma padnie na całą kolorową społeczność kraju...

A co do polityki wolnego rynku, tak - nie jest idealna. Ale nie ma lepszej. A już na pewno nie jest nią rozbudowany do granic możliwości socjal (wiesz, że w UK możesz dostać dofinansowanie na środki piorące twój firmowy uniform???, no sorry, Marksowi się nie sniło...). Jeśli chcesz - finansuj innych z własnej kieszeni, a nie zmuszaj do tego wszystkich podatników. Zresztą, wielu ludzi w USA dokładnie tak robi, w inicjatywach prywatnych.

A co do samego sporu... Okej, skoro jest tak strasznie w krajach faszystowskiego tacheryzmu i reaganizmu, to dlaczego ludzie chcą tam się dostać, powietrzem lądem i morzem, a obozy koczowników imigranckich są w Calais, a nie w Dover? Czy to nie wstyd dla Wspólnoty, że ludzie chcą uciekać z jej opiekuńczych łap?

Natomiast złodziejstwa, kombinatorstwa i lenistwa nienawidzę najbardziej na świecie, dlatego też tak ostro powyżej. I może jakbym był bogaty czy ustawiony, lub też wspinał się powoli do góry dzięki swoim zdolnościom, to bym miał nutkę wątpliwości w głowie, ale niestety moje doświadczenie życiowe wskazuje, że mam rację.

Wolność i odpowiedzialność.

P.S. Zerknąłem na Twój post kolego raz jeszcze :)

> Ta "leniwa hołota" to naturalny produkt "niewidzialnej ręki rynku". Cóż , wygr
            > ywają zaradni, inteligentni, wykształceni , pracowici.....

Bez komentarza :)
            • saint_just Re: Rewolucja nowej generacji 09.08.11, 18:36
              lukasnaj napisał:

> Nie zgodzę się, ale wiadomo, spór stary jak świat.
              >
              > To 13 lat rządów lewicy w UK doprowadziło do tej sytuacji, luźna polityka wzglę
              > dem imigracji, rozbudowany system zasiłków; wyuczona bezradność. Cały ten kryzy
              > s może stać się prawdziwym przełomem, bo brytyjskie społeczeństwo ma naprawdę d
              > ość. Szkoda tylko, że stygma padnie na całą kolorową społeczność kraju...
              >
              > A co do polityki wolnego rynku, tak - nie jest idealna. Ale nie ma lepszej. A j
              > uż na pewno nie jest nią rozbudowany do granic możliwości socjal (wiesz, że w U
              > K możesz dostać dofinansowanie na środki piorące twój firmowy uniform???, no so
              > rry, Marksowi się nie sniło...). Jeśli chcesz - finansuj innych z własnej kiesz
              > eni, a nie zmuszaj do tego wszystkich podatników. Zresztą, wielu ludzi w USA do
              > kładnie tak robi, w inicjatywach prywatnych.
              ___________________________________________________________________
              Gdzie Ty żyjesz?Nie widzisz co się dzieje??? :-D Deszcz Ci wciąz pada ? Bo nawet Twój guru Jeffrey Sachs z czołowymi ideologami neokonizmu już sie wycofali na "lewackie" pozycje.
              • lukasnaj Re: Rewolucja nowej generacji 09.08.11, 18:51
                Widzę co się dzieje.

Wali się socjalistyczna Europa. Jak to ktoś kiedyś powiedział, problem z socjalizmem jest taki, że w końcu także ukradzione pieniądze się kończą. Miłego oglądania.

Sachs moim idolem? Chyba nieporozumienie.
                • saint_just Re: Rewolucja nowej generacji 09.08.11, 18:55
                  lukasnaj napisał:

> Widzę co się dzieje.
                  >
                  > Wali się socjalistyczna Europa. Jak to ktoś kiedyś powiedział, problem z socjal
                  > izmem jest taki, że w końcu także ukradzione pieniądze się kończą. Miłego ogląd
                  > ania.
                  _______________________________________________________________
                  Żyjesz w alternatywnej rzeczywistości. :-D
                  • nazikomunista_back Re: Rewolucja nowej generacji 09.08.11, 18:58
                    Bardzo byś tego chciała. Ciekawe, jaka skala niepokojów skłoni cię do pomyślenia 5 sekund przed otwarciem paszczy.
                  • lukasnaj Re: Rewolucja nowej generacji 09.08.11, 19:13
                    Zakładam, że tym "agrumentem" kończysz dyskusję?

Z Sachsem teraz się gapnąłem, prawdopodobnie jesteś jednym z wielu ludzi, którzy uważają reformy Balcerowicza za skrajny liberalizm i stąd ta kalka.

Ja idoli generalnie nie mam. Po prostu nie widzę powodu abym miał dawać pieniądze osobom leniwym jak sam powiedziałeś, a tym bardziej zmuszać do tego innych!, aby rząd mi mówił jak mam żyć, co palić, co pić, ile pracować, ile produkować, abym płacił za śmieszne slogany na papierosach, finansował bogatych rolników w Europie i jednocześnie krwawych watażków w Afryce, spłacał długi państw zaciągane na spełnienie wyborczch bajek i utrzymanie pasożytów u władzy gdy sam muszę się pilnować finansowo bo mi bank na wszystko siądzie, walczył finansowo z AIDS i innymi "epidemiami", dorzucał się do amerykańskich wojen, itd, itd.

No po prostu nie widzę powodów. Jeśli "skrajni liberałowie" myślą podobnie jak ja, to się cieszę - jest nas więcej znaczy :) , ale to wcale nie oznacza, że ktoś jest moim idolem.
                    • saint_just Re: Rewolucja nowej generacji 09.08.11, 19:29
                      lukasnaj napisał:

> Zakładam, że tym "agrumentem" kończysz dyskusję?
                      >
                      > Z Sachsem teraz się gapnąłem, prawdopodobnie jesteś jednym z wielu ludzi, którz
                      > y uważają reformy Balcerowicza za skrajny liberalizm i stąd ta kalka.
                      >
                      > Ja idoli generalnie nie mam. Po prostu nie widzę powodu abym miał dawać pieniąd
                      > ze osobom leniwym jak sam powiedziałeś, a tym bardziej zmuszać do tego innych!,
                      > aby rząd mi mówił jak mam żyć, co palić, co pić, ile pracować, ile produkować,
                      > abym płacił za śmieszne slogany na papierosach, finansował bogatych rolników w
                      > Europie i jednocześnie krwaw
                      • lukasnaj Re: Rewolucja nowej generacji 09.08.11, 19:42
                        Jeśli rządy będą się dalej zadłużać, drukować pieniądze aby banki ratować, to oczywiście, tak będzie.

Słabo prowadzone banki, firmy, korporacje powinny paść już w 2008. W zamian socjalistycznie, także Ty, zebraliśmy składkę na ich ratowanie. Uważasz to za słuszne?

Politycy dla ratowania swoich krótkoterminowych interesów unikają normalnych katastrof i prowadzą nas jednocześnie do jednej wielkiej.

Kryzysy są naturalne, one muszą być; coś słabego gnije, odpada, umiera i zostaje zastąpione po jakimś czasie nowym. Kryzys ujawnia co było wartościowe i słuszne, a co nie. Teraz natomiast wszyscy utrzymujemy idiotów (którzy doprowadzili do 2008) przeciagając agonię.

I tak, znów - Ty teraz utrzymujesz neokonserwatystów!!! :) I dalej popierasz socjalizm....
                      • indywidualismus Re: Rewolucja nowej generacji 10.08.11, 19:43
                        O widzę saint_just, że nauczyłeś(aś) się klikać w "odpowiedz cytując", wklejać prawie całe wypowiedzi poprzednika, a następnie zbluzgać go bez żadnego związku z przytoczonym tekstem. Brawo! Szkoda, że nie łapiesz związku przyczynowo-skutkowego. Ale tego się chyba nie da nauczyć. Jakbyś bardzo chciał(a) mi odpowiedzieć, przeczytaj najpierw sygnaturkę.
                  • lukasnaj Re: Rewolucja nowej generacji 09.08.11, 19:30
                    A teraz jeszcze (skoro się już wkręciłem :) ) ostatni przykład życia w "realnej rzeczywistości" ideologicznych ludzi lewicy.

Sfrustrowany seksualnie rasistowski psychopata wystrzelał kilkadziesiąt waszych dzieci (czy może uważacie je już za państwowe?, nie wiem). Zbrodnia wołająca o pomstę do nieba.

W jaki sposób możecie usprawiedliwić w swojej głowie to, że będziecie płacili za jego jedzenie, schronienie, zdrowie, potrzeby rozrywkowe przez następne 18 lat, po czym on sobie wyjdzie na wolność? W jaki sposób człowiek nie żyjący w "alternatywnej rzeczywistości" to sobie tłumaczy??? Bo my tu w "alternatywnej" nie wiemy....

• ubiquitousghost88 Ślepy jesteś. Kapitalistyczna się wali. Dzikiego.. 09.08.11, 19:43
                  ...kapitalizmu.
                  Bo inny nie istnieje.
                  Przyjdzie walec i wyrówna.
                  Chiński, dobry, bo komunistyczny zaiste, a nie tamten, co wiecznym patałachom "nie wyszedł".

lukasnaj napisał:

> Widzę co się dzieje.
                  >
                  > Wali się socjalistyczna Europa.
                  • lukasnaj Re: Ślepy jesteś. Kapitalistyczna się wali. Dziki 09.08.11, 19:52
                    Tutaj dyskusja nam chyba jednak nie wyjdzie, bo nie znasz podstawowych pojęć i faktów (no offence!).

Stany Zdjednoczone są dużo bardziej "komunistyczne" niż Chiny, które od lat 80-tych ubiegłego wieku są krajem prawdziwego, dzikiego kapitalizmu, coś jak USA w XIX wieku. Co zresztą potwierdza "hipotezę" o wyższości kapitalizmu nad komunizmem.

Poczytaj trochę, choćby oprawach pracowniczych w CHRL.

Ja uchylam się w tym przypadku od dyskusji.

Pozdro.
                    • ubiquitousghost88 No offence lukasnaj. Zobacz dokąd Europę prowadzą 09.08.11, 21:53
                      ...twoje "prawa pracownicze".
                      Chiny są za silne, żeby musiały się bawić z własnym narodem w kotka i myszkę.
                      A słabość Europy, zapatrzonej od pół wieku w amerykański "wzorzec", właśnie wypływa na powierzchnię oceanu globalnego.
                      Z faktu, że coś nie tonie, nie wynika jeszcze, że nie jest gów.nem.
                      Ja od ciebie udziału w dyskusji nie dopraszałem się.
                      Z zaślepionymi nienawiścią do komunizmu nie dyskutuję.
                      Time is working for Great China! (od morza do morza)

lukasnaj napisał:

> Tutaj dyskusja nam chyba jednak nie wyjdzie, bo nie znasz podstawowych pojęć i
                      > faktów (no offence!).
                      >
                      > Stany Zdjednoczone są dużo bardziej "komunistyczne" niż Chiny, które od lat 80-
                      > tych ubiegłego wieku są krajem prawdziwego, dzikiego kapitalizmu, coś jak USA w
                      > XIX wieku. Co zresztą potwierdza "hipotezę" o wyższości kapitalizmu nad komuni
                      > zmem.
                      >
                      > Poczytaj trochę, choćby oprawach pracowniczych w CHRL.
                      >
                      > Ja uchylam się w tym przypadku od dyskusji.
                      >
                      >
                      > Pozdro.
    • boykotka Kto ostatnio stawiał Anglię za wzór ws kiboli??? 09.08.11, 17:35
      Jak sobie poradzili z kibolami widać na załączonym obrazku :(

Ukłony dla każdego głupola, który w jakiejkolwiek formie popiera ten sport

Piłka nożna powinna być zdelegalizowana. A jak to nie pomoże to bromujcie wodę tym oszołomom
    • nex_us Rewolucja nowej generacji 09.08.11, 17:51
      A u nas podobne bydło zwane kibolami cieszy się poparciem drugiej siły w Polsce czyli PiS.
    • geordi Zastosować sprawdzone wzorce 09.08.11, 18:03
      z Libii
      Ogłosić młodziez z Londyńskich ulic jedynym reprezentantem narodu (panie Radosławie Sikorski, czekamy!).
      Nastepnie wygonić dyplomatów Brytyjskich i wprowadzić strefę zakazu lotów nad Anglią.
      Na deser - zbombardować BBC.
      • lungompa Re: Zastosować sprawdzone wzorce 09.08.11, 18:10
        A ja proponuje - Zalegalizowac maryche w GB - napalili by sie jak baki i spokojnie by sie brechtali pod mostami zamiast robic zadymy. Po "Marysce" ich agresja byla by bliska zeru.
        • 3.ndd Re: To mi przypomina... 09.08.11, 19:05
          To mi przypomina zdjęcia Londynu w czasie 2WŚ
          www.theatlantic.com/infocus/2011/08/riots-in-london/100124/
    • demokrex Londyn: Rewolucja generacji smartfonów 09.08.11, 19:59
      Żadna rzecz sama w sobie nie jest ani zła ani dobra.
      • kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna democratic uprising in the United Kingdom 09.08.11, 21:04
        LEKCJE ANGIELSKIEGO DLA TUSKA I KOMOROWSKIEGO. LEKCJA 8.
        LESSONS OF ENGLISH FOR PRIME MINISTERS AND PRESIDENTS OF POLAND. THE 8th LESSON.

Demokratyczne powstanie w Wielkiej Brytanii.
        Democratic uprising in the United Kingdom.

W Wielkiej Brytanii wybuchło demokratyczne powstanie przeciwko terrorowi policji oraz przeciwko terrorowi rządu konserwatywnej partii. Demokratyczni powstańcy sprzeciwili się rasistowskiemu terrorowi kapitalistycznego rządu, którego przykładem jest okrutne i nieludzkie mordowanie czarnoskórych obywateli Wielkiej Brytanii przez reżimową brytyjską policję.

In the United Kingdom a democratic uprising broke out against terror of the police and against the terror of the ruling conservative party. Democratic insurgents opposed the racist terror of the capitalist government, which has been notoriously exemplified by the cruel and inhuman murders of black British citizens commited by the regime and the British police.
        • tom.gorecki Re: democratic uprising in the United Kingdom 10.08.11, 09:55
          kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna napisał:

> [b]LEKCJE ANGIELSKIEGO DLA TUSKA I KOMOROWSKIEGO. LEKCJA 8.
          > LESSONS OF ENGLISH FOR PRIME MINISTERS AND PRESIDENTS OF POLAND. THE 8th LESSON
          [ciach bzdury]

Nudny, szkolny, niezręczny angielski... FCE na ocenę C, zgadłem?
    • kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna demokratyczne powstanie w Wielkiej Brytanii 09.08.11, 20:49
      W Wielkiej Brytanii wybuchło demokratyczne powstanie przeciwko terrorowi policji oraz przeciwko terrorowi rządu konserwatywnej partii. Demokratyczni powstańcy sprzeciwili się rasistowskiemu terrorowi kapitalistycznego rządu, przejawiającemu się w mordowaniu przez reżimową brytyjską policję czarnoskórych obywateli Wielkiej Brytanii.

• rocco-siffredi Wiecie dlaczego mamy na ulicach to co mamy? 10.08.11, 00:26
        Bo polityka panstwa dobrobytu w ciagu ostatnich 50 lat wychowala pokolenie ktor nigdy nie widzialo swoich ojcow wychodzacych rano do pracy.

Wyroslo pokolenie ktore jest absolutnie i szczerze przekonane ze jest moralnym zycie na koszt innych. Oni na prawde nie widza nnic niemoralnego w rabowaniu cudzej wlasnosci.

A wiecie dlaczego?

Bo jesli sie od dziecinstwa zyje oficjalnie i w swietle prawa na czyjs koszt - ni ema si enic przeciwko temu by panstwo opodatkowalo wszyskich do okola i fundowalo im chojne zasilki - to jak taki czlowiek ma miec moralne opory przez siegnieciem samemu, juz bez posredictwa panstwa po cudza wlasnosc?

Przeczytajcie sobie "inny swiat" grudzinskiego, ktory juz dawno, dawno temu opisaywal ze spoleczenstwo socjalistyczne to sojusz kryminalistow z intelektualistami chcacymi stworzyc utopie.

Panstwo okrada ludzi normalnych po to zeby za ich pieniadze przekupywac kryminalistow by nie podrzynali gardel tym ktorzy ich utrzymuja

Jednoczesnie aparat panstwowy umieszcza sie na pozycji niezbednego posrednika w transferze dobr od pracujacych do bandytow i trzymajac bandziorow na garnuszku, trzyma obywateli w szachu - to znaczy - placcie podatki na ich zasilki albo oni poderzna wam gardla"

• wrd6611 Londyn: Rewolucja generacji smartfonów 10.08.11, 01:25
      Jeszcze troche a z mlodocianych bandytow zrobia "wolnosciowcow" jak to mialo miejsce w Egipcie i Libii. Ach te nasze media...
    • sky_fifi Londyn: Rewolucja generacji smartfonów 10.08.11, 10:17
      Gra komputerowa, tyle że na żywo.
      Nareszcie pokolenie wychowane na grach komputerowych może sobie poszaleć w realu.
    • cehaka Londyn: Rewolucja generacji smartfonów 10.08.11, 11:16
      w ruch poszły przeróżne media społecznościowe łącznie z Flickr'em na którym Metropolitan Police prezentuje zdjęcia rabusiów z prośbą o pomoc w ich identyfikacji. Jest to wielka akcja pod kątem logistyki, technologii etc., która skutkowała aresztami dla kilkuset odpowiedzialnych lootersów, chociaż to tylko kropla w morzu.
      Wracając do aspektu social media to właśnie Twitter nie BBC nadąża z podawaniem dokładnych informacji z przeróżnych zamieszkowych frontów. Ludzie piszą jak wygląda sytuacja na ich ulicy, robią zdjęcia, kręcą filmy. W połączeniu z opcją geolokalizacji to właśnie przy pomocy Twittera najlepiej poruszać się po mieście by nie spotkał Cię smutny finał. Facebook naturalnie rozgorzał od powstania nieskończonej ilości grup w stylu Supporting the MET police against the London rioters, a indywidualne filmy na Youtubie śledzi się dużo lepiej niż montowany, mniej lub bardziej wyważony i upolityczniony przekaz stacji telewizyjnych. Zresztą wiele nagrań z sieci jest potem prezentowanych na łamach najpopularniejszych programów informacyjnych notując miliony odwiedzin dziennie. YT oczywiście potrafi zwietrzyć biznes i (jak to często bywa przy wzmożonym ruchu) automatycznie wrzuca reklamy przed własciwy materiał filmowy.

www.talentedasfuck.blogspot.com/2011/08/my-generation.html
    • adrem63 Londyn: Rewolucja generacji smartfonów 10.08.11, 12:00
      Wygląda na to, że ci młodzi ludzie nie mają nic do stracenia natomiast mają wszystko w d...
      Zdaje się, że rozpoznanie, że to są dzieci thatcheryzmu i neoliberalnej polityki państwa jest dobre.
      Obcinanie pieniędzy na edukację, ekonomia koziego rogu, brak miejsc pracy i perspektyw,
      coraz większy margines ludzi wykluczonych to ich owoce.
      Za to można spekulującym na rynkach bankom dawać setki miliardów do ręki.
      Teraz te pieniądze trzeba będzie wydać na policję, więziennictwo itd., a i tak powstają nowe mafie, które nie dadzą normalnym ludziom spokoju.
      Jakby się nie obracał zawsze d... z tyłu :).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka