Dodaj do ulubionych

Test Leppera

10.08.11, 19:59
Niepotrzebnie jesteście tacy skromni

Cieszy to, że Gazeta obiektywnie pisze o swojej roli, jeśli chodzi o eliminację Leppera z IV RP. Omal się to udało: Lepper stracił przez was stołek wicepremiera. Ciekawe, czemu tak się upierał, żeby zbadać swe DNA, czemu jechał do Niemiec, aby tam przeprowadzić badania DNA, i czemu A. Krawczyk nie odpowiada za fałszywe oskarżenie Leppera o ojcostwo.

Cóż za skromność Gazety! Jeszcze nie tak dawno Gazeta się chlubiła wykryciem seksafery i eliminacją (na krótki czas) Leppera. A dziś?

I - to Lepper i Giertych sprawili, że jeden Kaczyński został premierem, a drugi - prezydentem. Bez ich poparcia obaj Kaczyński mogliby co najwyżej łapać bąki po swoich marzeniach o władzy.
Obserwuj wątek
    • saint_just Robotnik ,dzisiaj,między 50 a 60 10.08.11, 20:03
      ze zlikwidowanej stoczni na groszowym zasiłku, jeśli w ogóle, "wywalczył" to sobie w '80.... i to jest cała "legenda" Solidarności...... Lepper ze swoimi wadami to i tak był dużo mniejszy obciach.
    • ajsrod Co za brednie! 10.08.11, 20:13
      "Dlatego instytucje demokracji reagowały cokolwiek nerwowo i nierzadko przesadnie."

Samoobrona (z Lepperem na czele) to partia złodziei i przekrętasów, którym immunitety zapewniały przez długi czas nietykalność. Sądy dobrały się do d.. dopiero po ich wywaleniu z polityki (przecież dlatego Lepper popełnił samobójstwo, a Łyżwiński "zachorował na serce").

Instytucje polskiego państwa dały d..! Ich miejsce było w pierdlu a siedzieli w parlamencie.
    • ajakzupa narasta we 10.08.11, 20:38
      Narasta we mnie fascynacja skromnością (iście chrześcijańską) Gazety.

To dzięki wam świat dowiedział się, jaki to gagatek z Leppera. Obiektywnie wykryliście i obiektywnie opisaliście seksaferę, która obnażyła IV RP, wyrzuciła Leppera ze stanowiska wicepremiera.

Próżno oskarżał was o zamach stanu, darmo zebrał, by zbadać DNA, daremnie zaprzeczał, że jest ojcem nieślubnego dziecka. Na nic: odeszli od niego, Samoobrona zaczęła się rozpadać.

Takiego hitu się wstydzicie? To dzięki wam dowiedziałem się prawdy najprawdziwszej o Lepperze. Cóż za zdumiewająca skromność! Jak paw byliście nadęci...
      • ajsrod Re: narasta we 10.08.11, 20:44
        seksaferę, która obnażyła IV RP, wyrzuciła Leppera ze stanowiska wicepremiera.

Łżesz jak bura suka! Leppera wywaliła z polityki afera gruntowa rozpętana przez PIS. Gwałcenie kobiet nie przeszkadzało w niczym ani Lepperowi ani Kaczyńskim.
        • ajakzupa Re: narasta we 10.08.11, 20:59
          Kłamiesz jak wieprz, bo nie pisałem o wywaleniu Leppera z polityki, a o tym, że stracił stanowisko premiera po obiektywnym opisie seksafery.
          • maaac Re: narasta we 10.08.11, 21:26
            Może tak przytoczysz nam daty opisania seksafery i utraty stanowiska przez Leppera?
            A może ci tak pomóc?
            Praca za seks wyborcza.pl/1,75480,3767928.html 05.12.2006
            Lepper: Skandal, odwołali mnie w pokoiku wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/217368,lepper-skandal-odwolali-mnie-w-pokoiku.html 13.10.2007
            • ajakzupa Re: narasta we 10.08.11, 21:40
              Ojejku, kapkę się pomyliłem, co nie zmienia tego, że to właśnie Gazeta obnażyła IV RP, o czym przecież nieustająco piszę, będąc pod nieustannym wpływem nieustępliwej skromności Gazety.

A poza tym: co tam moja pomyła - do której się przyznaję, bo piszę w afekcie wywołanym nieustającą skromnością Gazety - pewna pani pomyliła ojców swego dziecka, a Gazeta jej wierzyła jak cielę.

Nadal narasta nieustająco moja fascynacja nieustępującą skromnością Gazety, która zburzyła mit niepokalanej IV RP, a teraz o tym se milczy, se milczy.
              • ajsrod Re: narasta we 10.08.11, 23:19

"Ojejku, kapkę się pomyliłem"

Nie się "kapkę pomyliłeś" tylko łżesz jak bura suka, bo to twoje kłamstwo wywraca cały twój niby-wywód do góry nogami.

"co nie zmienia tego, że to właśnie Gazeta obnażyła IV RP"

Ale nie chodziło KŁAMCO NOTORYCZNY wcześniej, że GW obnaża degrengoladę IV RP tylko o twoje, że opisała "seksaferę, która () wyrzuciła Leppera ze stanowiska wicepremiera" - co jest łgarstwem.

Jeszcze raz KŁAMCO: Leppera ze stanowiska wyrzuciła afera gruntowa (i ciągnąca się za nią afera przeciekowa) a nie seksafera bo gwałcenie kobiet nie przeszkadzało w niczym ani Lepperowi ani Kaczyńskim.

NAJŚMIESZNIEJSZE, że całe rządy PIS-u można opisać różnego rodzaju aferami.

"Nadal narasta nieustająco moja fascynacja nieustępującą skromnością Gazety, która zburzyła mit niepokalanej IV RP, a teraz o tym se milczy, se milczy."

A mi narasta fascynacja twoim chamstwem, gdzy przyłapany na kłamstwie nie przepraszasz tylko wymyślasz kolejne kłamstwa.
                • ajakzupa Re: narasta we 11.08.11, 11:31
                  Za chwilę uderzę w ciebie na zasadzie oko za oko, chamstwo za chamstwo.

Najpierw jednak dziękuję ci za to, że wytłumaczyłeś mi, o czym pisałem.

A teraz oko za oko: albo nie, odpuszczę ci, nie zniżę się do twojego poziomu.
      • 0721x Re: narasta we 12.08.11, 10:55
        a jak? resztę dopowiadają różnie - Leper to był cham i prostak jestem zdumiony że takie indywiduum miało pogrzeb firmowany przez rząd i parlament - to tak jak promocja braku
        Wersalu oraz wszelkich granic kultury politycznej
    • ajsrod Chłostanie komornika zapomniało się p. Siedleckiej 10.08.11, 20:41
      ...i jakoś umknęło w riserczu (prawie ziemkiewiczowskim) do tekstu.

To też było "testowanie demokracji"?! Może sama pani Siedlecka poddałaby się takiemu "testowaniu" i dopiero potem pisała o "przesadnej reakcji" instytucji.
      • riki_i Re: Chłostanie komornika zapomniało się p. Siedle 10.08.11, 21:27
        Lepper twierdził, ze komornik sam się wychłostał :)
    • ajakzupa nadal n 10.08.11, 21:25
      Nadal narasta we mnie oszołomienie skromnością Gazety.

Obiektywnie obiektywny opis seksafery obnażył IV RP, zdruzgotał świetlisty wizerunek Leppera. Gazeta była dumna: zatrzęsła IV RP budowaną przez Giertycha, Leppera i Kaczyńskiego.

Czemu dziś jesteście tacy skromni? Czemu milczycie na temat waszej zasługi?
      • ajsrod ajakdupa, ty notoryczny kłamco 10.08.11, 23:25
        "Nadal narasta we mnie"

Może idź się wysraj jak ci narasta to g.. zamiast to powtarzać co chwila na forum?

Wyżej twoje kłamstwa już zostały zdemaskowane.
        • ajakzupa Re: ajakdupa, ty notoryczny kłamco 11.08.11, 11:32
          Wybaczam ci twoje chamstwo, nie odpowiem tym samym, nie będę zniżać się do twojego poziomu.
    • redix68 A może jednak Lepper coś pozytywnego zrobił? 10.08.11, 22:11
      Miał swoje ciemne strony, ale robienie z niego czarnego charakteru i jakiegoś wyrodka "młodej demokracji" to bjuż budzi politowanie. Ta młoda demokracja - jak już wynika z samego teksy - to było usankcjonowane bezprawie. Ze świecą w ręku szukać kraju, gdzie granice prawa określają decyzje związków zawodowych. Taki zapis to jest dopiero przedmiot zgorszenia, a nie użytek jaki L. z niego robił. Rządy nieudaczników doprowadziły do niepotrzebnej nędzy wielu grup społecznych, niewielu się za nimi ujęło w sposób czynny. Jak Lepper wołał o pomoc dla podupadającego rolnictwa to był be - jakże to wolny rynek przecież jest! A teraz jak płyną na wieś środki unijne to jest OK. A wówczas chodziło nie o przywileje, które później rolnicy dostali, ale zrobienie czegoś z nieuczciwą konkurencją importowane z UE żywności, dotowaną, czyli po cenach dumpingowych. Ale nie można było nic zrobić, bo wisieliśmy na pasku jak Grecy dzisiaj. Tylko, że nikt prawdy ludziom nie mówił. I to niepoważne traktowanie ludzi było również przyczyną jego kariery. Presja mediów była tak silna, że nie miał szans na wejście do Sejmu. Wszedł jednak, bo wielu się wkurzyło oglądając wywiad jednej żmiji, której celem było skompromitować L. przed widzami. Nie dał się i słupki mu skoczyły. Wtedy jeszcze te sondaże nie były tak bezczelnie zmanipulowane jak teraz.
      Jeśli Pani nie umie wytrzymać w tradycji, że o zmarłych źle się nie mówi, to proszę przynajmniej prawdę pisać a nie tendencyjny kit wciskać
    • ajakzupa ciągle 11.08.11, 11:34
      Ciągle narasta moja fascynacja skromnością Gazety. To Gazeta pokazała, jakim gagatkiem jest Lepper, opisanie seksafery otworzyło mi oczy. Pojąłem, jak wielkie zło zżera IV RP. Nie macie się czego wstydzić. Przeciwnie.
      • kotek.filemon Re: ciągle 11.08.11, 11:38
        > Ciągle narasta moja fascynacja skromnością Gazety. To Gazeta pokazała, jakim ga
        > gatkiem jest Lepper, opisanie seksafery otworzyło mi oczy. Pojąłem, jak wielkie
        > zło zżera IV RP. Nie macie się czego wstydzić. Przeciwnie.

Widzisz misiu, seksafera nie przeszkodziła JarKaczowi tolerować nadal pospolitych przestępców z Samoobory w rządzie. Musiał zmontować do końca aferę gruntową, żeby pokazówka była. Przypominam też, że Łyżwa został skazany prawomocnym wyrokiem.
        • ajakzupa Re: ciągle 11.08.11, 12:11
          Kurczę, no, ja chwalę Gazetę za to, że mi otworzyła oczy, bo pokazała, jakim gagatkiem był Lepper, i dziwię się, czemu Gazeta jest taka skromna, a ty mi o Kaczyńskim. No, łotr (Kaczyński), bo trzymał na stanowisku premiera kogoś, o kim A. Krawczyk wprost powiedziała, że ma z nim nieślubne dziecko. Łotr, ile razy mam to powtórzyć, aby do ciebie dotarło?

Widzisz, misiaczku-prosiaczku, dzięki Gazecie nie chciałem, aby Lepper był wicepremierem. Nie wiem, czemu Gazeta jest teraz taka skromna i milczy o swoich zasługach w demaskacji Leppera.

Moja fascynacja skromnością Gazety nieustannie narasta.
          • mlodaemerytka Re: ciągle 12.08.11, 11:15
            ajakzupa napisał:

> Kurczę, no, ja chwalę Gazetę za to, że mi otworzyła oczy, bo pokazała, jakim ga
            > gatkiem był Lepper, i dziwię się, czemu Gazeta jest taka skromna, a ty mi o Kac
            > zyńskim. No, łotr (Kaczyński), bo trzymał na stanowisku premiera kogoś, o kim A
            > . Krawczyk wprost powiedziała, że ma z nim nieślubne dziecko. Łotr, ile razy ma
            > m to powtórzyć, aby do ciebie dotarło?
            >
            > Widzisz, misiaczku-prosiaczku, dzięki Gazecie nie chciałem, aby Lepper był wice
            > premierem. Nie wiem, czemu Gazeta jest teraz taka skromna i milczy o swoich zas
            > ługach w demaskacji Leppera.
            >
            > Moja fascynacja skromnością Gazety nieustannie narasta.
            ===================

Male sprostowanie. Kaczynski "nie trzymal na stanowisku Leppera". Kaczynski awansowal Leppera wchodzac z nim w koalicje. Kiedy Lepper zaczal "pokazywac" swoja niezaleznosc
            uknul spisek i pozbyl sie Leppera. Mial od czasow PRL na wszystkich "haki". Bracia Kaczynscy zajmowali sie ewlasnie zbieraniem "grzeszkow" innych. Pewnie miejsce na Wawelu tez zawdziecza swojej "pracowitosci". To trudno wytlumaczyc, jak podlymi
            ludzmi jest ten Klan. Kto poszukal by w archiwach ZSRR mialby ciekawa lerkture.
            Dlaczego mamy tak mala wiedze o Braciach ? Ze byli czlonkami PZPR, ze z zamilowania
            wybierali na prace dyplomowe tematy leninizmu itp.? Maciarewicz pozacieral slady. Czekam kiedy sie "poslizgnie" tak sluga,jak i pan, bo klamstwo nie moze trwaqc wiecznie.
            • ajakzupa guzik 12.08.11, 16:12
              Guzik, guzik, guzik. To Lepper poprzez wejście w koalicję z Giertychem i Kaczyńskim sprawił, że Kaczyński awansował. Przed tą koalicją Lepper był znacznie wyżej od J. Kaczyńskiego, bo był wicemarszałkiem Sejmu i wicepremierem w rządzie Marcinkiewicza.
    • aekielski Test Leppera 11.08.11, 17:55
      Sądy nie są od tworzenia prawa. Prawo tworzą organy ustawodawcze i temu prawu powinien podporządkować się nie tylko obywatel ale sądy też i wszystkie inne instytucje. Można do bólu powoływać się na paragrafy,ale sądu to nie interesuje. Sąd ma swoją prywatną wykładnię prawa.
    • mlodaemerytka Re: Test Leppera 12.08.11, 11:03
      ajakzupa napisał:

> Niepotrzebnie jesteście tacy skromni
      >
      > Cieszy to, że Gazeta obiektywnie pisze o swojej roli, jeśli chodzi o eliminację
      > Leppera z IV RP. Omal się to udało: Lepper stracił przez was stołek wicepremie
      > ra. Ciekawe, czemu tak się upierał, żeby zbadać swe DNA, czemu jechał do Niemie
      > c, aby tam przeprowadzić badania DNA, i czemu A. Krawczyk nie odpowiada za fałs
      > zywe oskarżenie Leppera o ojcostwo.
      >
      > Cóż za skromność Gazety! Jeszcze nie tak dawno Gazeta się chlubiła wykryciem se
      > ksafery i eliminacją (na krótki czas) Leppera. A dziś?
      >
      > I - to Lepper i Giertych sprawili, że jeden Kaczyński został premierem, a drugi
      > - prezydentem. Bez ich poparcia obaj Kaczyński mogliby co najwyżej łapać bąki
      > po swoich marze=============================

Nieporozumienie jest oskarzanie gazety, zamiast partyii i przywodce tejze za koalicje z Lepperem pomimo zaprzeczen. J.Kaczynski sprowadzil ten trad LEPPERTYZM !
      Akural po angielski leper znaczy trad ! Jakos rodacy "slabiutko" kojarza zbieg wypadkuow.
      Ochydny, oedynarny trend w polityce. To trzeba byc Kacvzynskim, zeby tak nisko upasc.
      Z diadblem zawarl by kontrakt za cene sprawowania wladzy. Tak Polska "wylansowala"
      chamstwo - nie mylic z uprawianiem zawodu na roli - w zyciu publicznym. Poziom kultury
      siegnal dna. Utrzymuje sie jeszcze, bo choc Polacy uwazaja sie za narod ponad innych kulturalny, reprezentuje prostactwo, a chamstwo widac pod palacem na krakowskim, gdzie doszlo do obrzucenia tablicy fekaliami.
      Jaka chamska kreatura trzeba byc dopuszczajac sie ttego czynu? W jakidej glowie mogl powstac taki pomysl. Na domiar zlego pan J.Kaczynski dzierzy patronat nad tym "sabatem"
      czarownic. on wlasnie z podwojna twarz calujacy panie w reke, a jednoczesnie popierajac
      chuliganstwo,anarchie.. To wlasnioe tacy ludzie gorsi sa od poprzedniej historii - PRL !
      PRL zlikwidowal analfabetyzm, wybudowal 1000 szkolk na Tysiaclecie Polski. Co robi
      partia -na ironie losu nazywajaca sie- Prawa i Sprawiedliwosci ? Ta partia nie powinnamec poplecznikow w demokratycznym kraju, taka partia to kompromitacja. przez te partie
      mielismy rzady, ktorych teraz wszyscy sie wstydza i wypieraja. Wszystko pozniej bylo skutkiem przytoczonych poczynan np.Radio Maryja kompletnie demoralizujace role Kosciokla w Polsce.
    • dansker Test Leppera 12.08.11, 21:58
      Andrzej Lepper był buntownikiem. Jego bunt to niezgoda na Polskę, w której zapomina się o ludziach bez środków na życie.

Parę dni temu oglądałem film pt. Czarny czwartek o masakrze robotników udających się do pracy w gdyńskiej stoczni w 1970 roku. Wprawdzie nie można ludzi, którzy wydali rozkazy zabicia robotników uważać za Polaków, bo byli oni polskimi zdrajcami. Z tego prostego powodu, że ich działania godziły w polskie społeczeństwo a służyły interesom obcego mocarstwa. Ale do robotników to nie oni strzelali, bo strzelało wojsko. To znaczy sąsiad albo kolegi syn. A oni byli przecież Polakami. Chociaż zostały wydane rozkazy nie musiała polać się krew. Bo zawsze można strzelić w górę tak, aby nikogo nie zabić. Stało się jednak inaczej.

Czy ma to coś wspólnego z aktualnym tematem nr jeden? Moim zdaniem ma i to dużo. Bo jak daleko nie sięgnę pamięcią, to przed oczami staje mi jeden i ten sam obraz: Polacy, aby żyć, muszą zabijać! Czasami z premedytacją, czasami nieświadomie. Ale ciągle giną ludzie. A dlaczego tak jest? Powodów jest z pewnością wiele, ale ten najważniejszy to nieumiejętność i brak woli zorganizowania życia społecznego, politycznego, zawodowego tak, aby nie niosły za sobą krwawego żniwa ofiar.

Podam parę przykładów: pogarda dla życia przejawiająca się w ruchu drogowym; przypadki mobbingu doprowadzającego do śmierci; akceptowanie nastawianie pułapek na polityków; podkradanie posłów; zgoda na język nienawiści; zgoda na niszczące demokrację bezmyślne konfrontacje; narzucanie pracownikom wyniszczających warunków pracy; pęd do szybkich zysków nawet za cenę zagrożenia życia etc. etc.

Czy czasami nie maluję obrazu Polski w zbyt ciemnych kolorach? To zależy od punktu widzenia. Faktem jest, że teraz w Polsce jest lepiej niż było pięćdziesiąt czy sto lat temu. Jest bez żadnej wątpliwości lepiej a nawet dużo lepiej niż w całym szeregu innych państw. Ale czy jest tak samo dobrze jak w państwach, z którymi się Polska chętnie porównuje? Moim zdaniem nie. Bo ryzyko przedwczesnej śmierci z powodu nadętego EGO stymulowanego bezgraniczną miłością własną, ryzyko zgonu z powodu nienawiści, braku umiejętności prowadzenia dialogu, braku poszanowania drugiego człowieka oraz bezkompromisowej, agresywnej postawy w stosunku do inaczej myślących jest w tych krajach zdecydowanie mniejsze.
    • quaga Przywódca odrzuconych 15.08.11, 07:06
      Lepper przegrał bo z przywócy ludowego zamienił sie w celebrytę.
      Jego naturalnym miejscem była blokada drogowa gdzie ubrany w gumofilce i beretkę doprowadzał swoimi wypowiedziami Panie Redaktorki z GW do obłędu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka