Dodaj do ulubionych

Jak zagrać Dutkiewiczem

19.08.11, 07:57
Z Misiakiem, to chyba nie jest dobry pomysł. Być może Dutkiewicz jest przekonany o jego wartości, ale nie bierze pod uwagę, że nazwisko Misiak jest stygmatyzowane usunięciem z PO, po wiadomej aferze. Bardzo chciałbym zagłosować na silnego, alternatywnego kandydata, nie związanego z istniejącym układem partyjnym i być może Misiak to porządny człowiek, ale mojego głosu na niego nie oddam, bo oczyma wyobraźni widzę ile złego w naszym kraju wyrządziło wykorzystywanie własnej pozycji politycznej do osiągania korzyści finansowych.
Obserwuj wątek
    • dorzbi Jak zagrać Dutkiewiczem 19.08.11, 08:06
      To może być zalążek nowej i nowoczesnej partii.Partia powinna zabiegać o dobrych kandydatów a nie odwrotnie.Dzisiejsze partyjniactwo nie polegnie bez odwrócenia obecnie istniejących relacji.Kandydaci mogą dziś lekceważyć wyborców bowiem centrale partyjne są wazniejsze.
      • pojemniczek Re: Jak zagrać Dutkiewiczem 19.08.11, 08:56
        To może być zalążek nowej i nowoczesnej partii.

Nowoczesnej partii? Ta partia od samego początku chce oszukać wyborców - niby ludzie mają głosować na NIEZALEŻNYCH kandydatów, ale na billboardach będzie wielkie zdjęcie i nazwisko Dutkiewicza, a nie kandydatów. Będzie to wyglądało tak, jakby w każdym okręgu kandydował Dutkiewicz, nikt inny. Czy kandydaci partii Dutkiewicza będą aż tak słabi, że ten ich się wstydzi? Takie same numery robili Lepper i Kaczyński - nie jest ważny kandydat, tylko lider partii. Ci "niezależni" kandydaci będą potem głosować w senacie tak, jak im Dutkiewicz nakaże.
      • j666 Re: Jak zagrać na PO-bis 19.08.11, 09:10
        Bzdura.
        To PO-bis, taka segmentacja rynku dla zdobycia wiekszej liczby głosów.
        Nazwiska i przynależność mówią za siebie.
    • jan.bar dlaczego prezentacja będzie w Warszawie? 19.08.11, 08:20
      a nie w innym mieście? podobno Obywatele są stowarzyszeniem samorządowym a nie centralnym
      • turysta_z_izraela Wejdź na spis wydań regionalnych w GW! 19.08.11, 12:53
        Wszystko jest w porządku alfabetycznym, oczywiście Warszawa jest bez kolejki, na początku, starym komunistycznym zwyczajem! Dlaczego?
        To samo z nowymi rękawami Okęcia - tylko je sobie wybudowali to już chrzanią o potrzebie zamknięcia lotniska Okęcie. Kreują się na wielką metropolię, zakompleksieńcy. Dlaczego Praha czy Budapest nie kręcą takich farmazonów?
    • wadwzr Jak zagrać Dutkiewiczem 19.08.11, 08:42
      A ja miałbym pytanie do Pana Rafała Dutkiewicza czy rzeczywiście swoim nazwiskiem popiera aspirującego do senatorskiego fotela obecnego prezydenta Rzeszowa Tadeusza Ferenca, który sam prezentuje się następująco:

Gdyby pan był na moim spotkaniu z urzędnikami, pomyślałby pan o mnie "niezły z niego sku...syn".
      ???
      - Tak. W robocie nie mam skrupułów. Ja nie przeklnę za kółkiem, na korcie, ani w domu. Ale w pracy nie ma, że boli: czy to jest mężczyzna czy kobieta.

Człowieka który uważa iż prawo jest dla maluczkich, a on sam stoi ponad prawem:
      "Strzeż się auta prezydenta. T. Ferenc: "Spieszyłem się"
      Czarny mercedes przez ponad godzinę blokował wyjazd z jednej z kamienic przy ul. 3 Maja. - Zafundowano mi przymusowy postój - mówi zdenerwowany Bogusław Gładysz. Interweniował u przechadzających się deptakiem strażników miejskich, ale ci mu nie pomogli, bo okazało się, że samochód jest własnością "szefa". Czyli prezydenta Ferenca
      - E, też sobie znaleźliście temat - odpowiedział nam Tadeusz Ferenc, gdy zapytaliśmy go, czy zastawianie wyjazdów z rzeszowskich kamienic weszło mu już w krew. Kilka miesięcy temu prezydent został przyłapany, jak zastawił prywatnym samochodem wyjazd mieszkańcom kamienicy przy ul. Sokoła(...)
      " - Gazeta Wyborcza w Rzeszowie

Człowieka rzekomo lewicowca, który jak może stara się podlizać kościołowi katolickiemu:

"Dziś ludzie Ferenca nie są już tak pewni swego. W zakłopotanie wprowadziła ich sytuacja z kaplicą na Nowym Mieście - przypomnijmy, że 31 sierpnia rada pozwoliła na użyczenie 18 arów przyszkolnego boiska na tym osiedlu. Obdarowana została w ten sposób parafia katedralna, która chce tu zbudować kaplicę. Decydująca była postawa klubu prezydenta - większość jego członków nie było wtedy na sali, część zagłosowała za, inni się wstrzymali. Radni tej opcji przyznali, że o poparcie tej inicjatywy prosił ich sam prezydent Ferenc.

Po tej decyzji na osiedlu zawrzało. Ludzie pytali, dlaczego decyzja nie została z nimi skonsultowana. Przewodniczący rady osiedla zaczął zbierać podpisy: prawie 900 osób opowiedziało się przeciw kaplicy, a tylko 12 za. Przewodniczący Kazimierz Greń (jednocześnie radny miasta) napisał projekt uchwały unieważniającej tę sierpniową. Została już wprowadzona na sesję 28 września. W mieście pojawiły się plakaty krytykujące decyzję rady i prezydenta
      " Gazeta wyborcza w Rzeszowie

Czy naprawdę firmuje Pan swoim nazwiskiem Pana Ferenca?
      • polsz Re: Jak zagrać Dutkiewiczem 19.08.11, 09:26
        człowieku, przecież tu nie chodzi o ludzi a o stołki
    • patience E tam, to kolejny niewypał... 19.08.11, 09:37
      senat to nie izba samorzadowa. Dutkiewicz prowadzi swoich ludzi w maliny. Jesli ktorys zdola sie dostac, to natychmiast wytrzezwieje. Po drugie, panowie burmistrzowie (z Dutkiewiczem wlacznie) dostali swoje poparcia na konkretny, burmistrzowski stolek, a nie do parlamentu. To sie niezupelnie przeklada. A partia? A z czego i kogo? Czyu udaloby sie zrobic partie wokol "jestem/bylem burmistrzem, a teraz kocham Dutkiewicza i chce do wladzy krajowej" ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka