IP: *.centertel.pl 18.07.06, 12:47
Jakie macie doświadczenia z tym biurem ?
Ja bardzo złe najpierw kazali sobie dopłacić do paliwa a później przesuneli
wylot o blisko 14 godzin zabierając jeden dzień "plażowania".
Ciekawe co będzie dalej ....

Napewno z nimi już nigdzie nie polecę.
Obserwuj wątek
    • Gość: levski Re: ALFA STAR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 13:14
      A co tu biuro winne? Jedno i drugie to sprawka linii lotniczych. Nie rozumiem Was.
      • Gość: niezadowolony Re: ALFA STAR IP: *.centertel.pl 18.07.06, 13:48
        tak, ale jeżeli już zapłaciłeś pełną kwotę za wycieczkę to nie powinieneś już
        ponosić "nieprzewidzianych" dodatkowych kosztów, jeżeli biuro nie potrafi
        podpisać umowy z przewoźnikiem lotniczym to sprawa biura i ono powinno ponosić
        koszty w całości lub przynajmniej dzielić je ze swoimi klientami. Np. jeżeli
        kupisz lodówkę i przyjdzie do ciebie po tygodniu sprzedawca z prośbą o dopłatę
        bo producent podniósł cenę a sprzedawca ma towar brany w komis , to co
        dopłacisz ?
        To samo dotyczy godziny wylotu. Jak podpisywałem umowę i płaciłem to miałem
        świadomość, żę wylatuję o 6:50 i na miejscu będę po ok. 3,5 godziny, mówiono o
        możliwości zmiany godziny wylotu ale nie o tyle !!! !!! 14 godzin. Taka zmiana
        powoduje że mam 1 dzień urlopu stracony.
        Prawda jest taka że ALFA STAR ma byle jakie umowy z liniami lotniczymi i
        negatywne ich skutki przerzuca na swoich klientów.

Ja już napewno nie skorzystam z ich usług i wszystkim będę tego odradzał.
    • Gość: Anubis Re: ALFA STAR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 13:44
      Kolego "niezadowolony", jeśli podpisywałeś umowę zgłoszenia i ją podpisałeś, i
      do tego byłeś świadomy tego co robisz to pewnie zauważyłeś tak mniej więcej na
      1/3 strony taki oto napis:
      "wszystkie wyloty są wylotami czarterowymi i istnieje możliwość zmiany godzin
      wylotu oraz wprowadzenie międzylądowania przez firmę przewozową, godziny lotów
      należy potwierdzić 24 godz przed wylotem".
      Jeśli podpisałeś to i odesłałeś do Alfa Star to nie rozumiem w czym masz
      problem. A tak na marginesie to nie tylko AS ma takie problemy z czarterami,
      więc nie szukaj dziury w całym.
      • Gość: niezadowolony Re: ALFA STAR IP: *.centertel.pl 18.07.06, 13:50
        pracownik ALFA STAR ?
        • Gość: Anubis Re: ALFA STAR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 13:58
          Nie. Uczestnik wyjazdu do Bułgarii, któremu także zmieniono godzinę wylotu i
          który zadzwonił do Alfa Star z zapytaniem czemu tak się stało, i któremu pewna
          miła pani odpowiedziała właśnie w taki sposób jak ja Tobie. Czyli, że
          informacja o możliwości zmiany godziny wylotu jest zawarta w umowie zgłoszenia
          i że jest to niezależne od BP, gdyż są to loty czarterowe, a jeżeli to
          podpisałem to znaczy że zgadzam się z warunkami umowy. A jako że zarówno umowę
          zgłoszenia jak i warunki uczestnictwa przeczytałem i świadomie podpisałem to
          nie mam żalu do BP że Bulgarian Air im zmieniło (a jednocześnie mnie) godziny
          wylotów.
          • Gość: niezadowolony Re: ALFA STAR IP: *.centertel.pl 18.07.06, 14:11
            a o ile Ci zmienili też o 14 godzin ?
            Też straciłeś 1 dzień pobytu na miejscu ?
            Ja jak podpisywałem umowę byłem poinformowany o możliwości przesunięcia godziny
            wylotu o maksymalnie kilka godzin, nie kilkanaście....

AS tak powinno dogadać się z liniami lotniczymi żeby takich sytuacji nie było a
            jeżeli już to nie tak rażące. Rozumiem przesunięcie o 5-6 godzin ale nie o 14.
            Na tej zasadzie mogą przesunąć o 23 godziny o co też będzie ok.
            Linie lotnicze za darmo tego nie robią i jeżeli wszyscy będą w spokoju "łykać"
            takie zmiany to sorry za ale zachowują się "barany idące na rzeź".

BTW Ciekawe co jest powodem takiej zmiany godziny lotu? Z tego co wiem to
            kataklizmów ani jakiejś wojny w Bułgari i okolicy nie ma.
            • Gość: Anubis Re: ALFA STAR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 14:16
              Różnica polega tylko na tym że w jednym dniu wylatuja z Polski samoloty do
              Burgas z Wrocławia, Warszawy i Katowic i jeśli się nie mylę to godziny wylotów
              są podobne jak były tylko miasta pozmieniane. Rozumiem że wylatujesz z Wa-wy bo
              im się najbardziej w godzinach oberwało. Ale jeśli w dalszych tygodniach także
              godziny będą zmieniane (nie wiem czy jesteś przed czy po) to pewnie nic na tym
              nie stracisz, bo zamiast rano ok 5 będziesz wracał ok 19. To się okaże w
              trakcie.
              • Gość: niezadowolony Re: ALFA STAR IP: *.centertel.pl 18.07.06, 14:20
                jest przed. Obyś miał rację ...

• Gość: fabregas Re: ALFA STAR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 13:18
                  Mi zawsze się wydawało, że pod tym względem AS to jedno z lepszych biur.
            • Gość: ? Re: ALFA STAR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 18:52
              Kilka dni temu wrocilam z Bulgarii (wyjazd organizowany przez Alfa Star) i moj
              pobyt zostal skrocony o cala dobe! Problem podobny - przesuniecie godziny wylotu
              z 6 rano na 21 (+ dodatkowe opoznienie samolotu o ok. 50 min., na miejscu w
              hotelu bylismy ok. 2 w nocy). Na powrot o 19 nie masz co liczyc - my mielismy
              wylot o 5 rano wiec juz o 3 w nocy zbiorka pod hotelem:( Nie polecam!
      • Gość: tejo Re: ALFA STAR albo sunfun IP: *.std.tsi.tychy.pl 05.08.06, 12:12
        Mi w Egipcie w zeszłym roku SUNFUN dodał cały dzień jest OK.
    • marcin80olaf Re: ALFA STAR 21.07.06, 10:44
      Ja także byłem z tym biurem w miejscowości Nesseber. A raczej 5 km od niej w
      szczerym polu. Miało być wszędzie blisko a było daleko. Do najbliższego sklepu
      miałem 50 minut pieszo. Brak jakiejkolwiek infrastruktury. W dodatku hotel był
      na wielkim placu budowy. O tym w ofercie nie wspomniano. Odradzam to biuro!!!!
      I więcej z nimi sie nigdzie nie wybiorę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka