Dodaj do ulubionych

Pospolite ruszenie Dutkiewicza

22.08.11, 07:03
W "pospolitym ruszeniu" naczelnym hasłem bywało: Kupą Mości Panowie ! No więc "kupą" ruszyli ku Senatowi. Że "kandydatom" marzą się 4 lata dobrze płatnego nieróbstwa, połączonego z przywilejami i honorami, to mogę zrozumieć, ale że Dutkiewicz idzie ramię w ramię z Majchrowskim, to mnie zaskoczyło !
Obserwuj wątek
    • olszymow Pospolite ruszenie Dutkiewicza 22.08.11, 07:08
      dlatego Dutkiewicza przestałem szanować. Wszedł na drogę pospolitego awanturnictwa.Widziałem go kandydata na prez. kraju
    • aa1000 Re: Pospolite ruszenie Dutkiewicza 22.08.11, 09:05
      To, że pan Dutkiewicz umiał się dogadać z panem Majchrowskim, to jest duży plus [mieliśmy już prezydenta co oferował podanie nogi na przywitanie].
      Ale wpuszczenie kilka nieszczególnych postaci to poważny błąd, jeśli nie dyskwalifikujący.
      A wbrew pozorom były oczekiwania na ludzi z klasą.
    • sanmartino Pospolite ruszenie Dutkiewicza 22.08.11, 09:41
      Samorządowcy dopiero co wybrani pchający się zaraz do parlamentu są po prostu całkowicie niewiarygodni. Do tego zestaw z Kalatą - jednym z najgorszych ministrów pracy w historii Polski po 1989 r. - to wstyd i żenada.
    • thegreatmongo Kalata? krol? 22.08.11, 10:39
      Bez sensu... to tego paru profesorow? To ludzie, ktorzy znaja sie na nauce, nie na dzialaniu....

Fajny pomysl, ale moj glos stracili podczas prezentacji kandydatow...
    • koloratura1 No to może - JA? 22.08.11, 10:52
      Wprawdzie nie mam nic do powiedzenia na ważne - społecznie - tematy, nikt mnie nigdy jeszcze do niczego - poza Samorządem Szkolnym bardzo dawno temu - nie wybrał, ale - ja też chcę, o!

No, bo - czemu nie???
    • iwano19 Pospolite ruszenie Dutkiewicza 22.08.11, 11:01
      Do "tańca z gwiazdami""jak oni tańczą""jak oni śpiewają" dołączyły wybory do Sejmu i Senatu.Czy to naprawdę kolejny "reality show"?Kto zatrzyma naszych pięknych i mądrych?
    • drmuras Za to Piesiewicz z PO 22.08.11, 11:10
      To doskonały kandydat na senatora he , he , he
    • m-kow ... 22.08.11, 14:29
      Leszczyński nadal oddany do granic :-) Wszystkie głosy mają iść na Platformę i koniec kropka.
      Myślałem, że po ostatnim wdeptaniu w glebę przez Gwiazdowskiego po wypisaniu marksistowskiego manifestu w GW, redaktor odsapnie, ale nie...

---
      "Statek coraz bardziej przecieka, pasażerowie jeszcze nie wiedzą, ale pierwszy oficer wie i po cichu ubiera kamizelkę ratunkową. Żeby pasażerowie nie zauważyli nalewającej się wody, to przelewa ją z sali balowej do maszynowni (czyli środki z OFE do ZUSu)." K. Rybiński
    • jolamarkiel Pospolite ruszenie Dutkiewicza 22.08.11, 14:54
      Po co te wszystkie ironiczne "dogryzki". Przecież to my jesteśmy wyborcami. Wybierzmy wreszcie ludzi nie umoczonych w żadne partie, mających zdrowe poglądy, chcących coś dla tego kraju zrobić. Mnie takie Kalaty nie interesują i dam temu wyraz w głosowaniu. Po co to obrażanie ludzi, niech sobie skaczą z partii do partii, to tylko świadczy o ich "kręgosłupie moralnym". My róbmy swoje, wybierzmy uczciwie i zgodnie z sumieniem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka