bleku666 01.09.11, 07:05 Głasujcie dalej na Tuska lub Kaczyńskiego, będziecie mieli zmiany na lepsze.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
b212121 Aborcja zostaje, jak jest 01.09.11, 07:58 tylko SD gwarantuje prawo do aborcji, głosujcie na Piotra Gadzinowskiego , osatatni na warszawskiej liście SLd, on gwarantuje, że odrzucony projekt ustawy wróci do Sejmu w następnej kadencji. Odpowiedz Link Zgłoś
jk1962 SLD nic nie gwarantuje 01.09.11, 08:26 SLD nigdy z Kościołem nie wojowało i nic nie zapowiada że zamierza. Jest bardzo mięciutką opozycją w sprawach światopoglądowych. Na dodatek nie ma siły na forsowanie zmian i nic nie wskazuje że będzia miało. Kiedy SLD miało siły na ograniczenie roli Kościoła nie miało chęci albo odwagi. PO nie jest ideałem ale wyborcy mają możliwość ukształtowania tej partii. W najbliższych wyborach głosuję na PO ale nie na tych posłow którzy mi nie odpowiadają. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_pitcher Aborcja zostaje, jak jest 01.09.11, 08:35 No to mamy pewien paradoks: blisko 50% poslow jest za restrykcja, a 80% "gawiedzi" za liberalizacja - czy to oznacza, ze po wyborach sklad Sejmu sie diametralnie zmieni? Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Re: Aborcja zostaje, jak jest 01.09.11, 18:47 dr_pitcher napisał: > No to mamy pewien paradoks: blisko 50% poslow jest za restrykcja, a 80% "gawied > zi" za liberalizacja - czy to oznacza, ze po wyborach sklad Sejmu sie diametral > nie zmieni? No, żebyś się tak jak ja nie zdziwił co do tej gawiedzi :( Myślę, że jest wielu ludzi, którzy niby popierają aborcję, zwłaszcza w rozmowie z innymi, by wydawać się bardziej nowoczesnym. Ostatnio strasznie ściełam się na ten temat z moim 28-letnim kolegą z pracy. Otóż oczekuje on sam dziecka i obecnie uważa, że większość aborcji w Polsce to tak naprawdę fanaberie młodych kobiet, które obawiają się przytyć w ciąży. Brakuje mi po prostu słów. Odpowiedz Link Zgłoś
amen-666 Re: Aborcja zostaje, jak jest 01.09.11, 19:20 20 lat prania mózgu młodym Polakom od przedszkola zrobiło swoje. Katoliccy bandyci narzucili wszystkim swój język ("życie poczęte", "zabijanie dzieci nienarodzonych" itp.). Niedługo z używanie słów "embrion", "płód", "przerwanie ciąży" katofaszyści będą nasyłać na ludzi kiboli z maczetami. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Aborcja zostaje, jak jest 01.09.11, 08:37 T.Wita (PiS) wołał do posłów PO - W waszych szeregach są niepełnosprawni. ...mogłoby ich nie być, mogliby być usunięci jako płody. W sumie - może by się to opłaciło: PiSu nie byłoby w ogóle. Tam sami niepełnosprawni. Umysłowo. Odpowiedz Link Zgłoś
esada Re: Aborcja zostaje, jak jest 01.09.11, 08:52 hahaha - dobre. I pomyśleć tylko - Polska - środek Europy, członek UE - a jeszcze tylko 5 czy 6 głosików i byłoby jak w jakimś państwie wyznaniowym. Trochę skóra cierpnie. Straszne głupoty Ci posłowie pieprzą - bo przecież oni w większości rodzili się w okresie, gdy aborcja była na zyczenie - a jakoś nikt ich na skutek kaprysu czy "widzimisię" nie wyskrobał. Jakoś nie piotrafią zrozumieć, że jak ktoś nie chce dziecka, to posunie się nawet do zamordowania noworodka, byleby tego dziecka nie mieć - mimo "okien życia" nadal znajdowane są dzieci na śmietnikach. Trzeba być prawdziwym bydlakiem (zarówno mężczyzn jak i kobiet to stwierdzenie dotyczy), żeby podnieść rękę za projektem wg którego każe się rodzić kobiecie dziecko z gwałtu, albo donosić ciążę, nawet jeżeli jest to dla kobiety ryzyko utraty życia. Prawdziwe z nich dziadostwo. Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Re: Aborcja zostaje, jak jest 01.09.11, 18:55 esada napisała: > I pomyśleć tylko - Polska - środek Europy, członek UE - a jeszcze tylko 5 czy 6 > głosików i byłoby jak w jakimś państwie wyznaniowym. Trochę skóra cierpnie. Skóra cierpnie ??? A czym my bysmy przy takim zakazie różnili się od Chin ??? No chyba tylko tym, że tam jest nakaz aborcji a nie zakaz. I my się mienimy jako państwo demokratyczne ???? Solidarność ??? Tak z facetami w sukienkach. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Aborcja zostaje, jak jest 01.09.11, 18:59 koloratura1 napisała: > T.Wita (PiS) wołał do posłów PO - W waszych szeregach są niepełnosprawni. . > ..mogłoby ich nie być, mogliby być usunięci jako płody. > > W sumie - może by się to opłaciło: PiSu nie byłoby w ogóle. Tam sami nie > pełnosprawni. Umysłowo. dobre i prawdziwe moim zdaniem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
anna12-3 Aborcja zostaje, jak jest 01.09.11, 08:51 Tylko 6 głosów zdecydowało,że nie cofniemy się do średniowiecza. Głosami Platformy,PiS i PSL,o mało nie doszło do tego,że nawet przy zagrożeniu życia matki,nie wolno było by usunąć niebezpiecznej ciąży! Żyjemy w kraju,gdzie kłamstwo i hipokryzja rządzących jest ich jedynymi cechami,a przez to wszyscy żyjemy w ponurej rzeczywistości ,w której obywatele są manipulowani bez przerwy. Mamieni kłamstwami i obietnicami-udają,że wierzą,zamykają oczy na oczywiste fakty/podziemie aborcyjne/,mówiąc o kompromisie. Jaki to kompromis oparty na hipokryzji? Odpowiedz Link Zgłoś
awm10 Aborcja zostaje, jak jest 01.09.11, 09:53 To rzeczywiście przeraża. Hipokryzja tego towarzystwa jest oczywista. A przyczyna jest banalna - strach przed Kościołem. Oj przydałby się jakiś nasz Zapatero, ale Miłośnik Jabłek to jednak nie ta klasa. Ale młodzi rosną, z czasem będzie normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
amen-666 Re: Aborcja zostaje, jak jest 01.09.11, 19:47 Jak na razie, to młodzi stadami popierają PiS, a odsetek tych, którzy np. rezygnują ze ślubu kościelnego, jest znacznie mniejszy niż 20-30 lat temu. Trudno, żeby było inaczej przy tak intensywnej indoktrynacji światopoglądowej za pieniądze podatnika. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Aborcja zostaje, jak jest 01.09.11, 10:05 6 głosów zabrakło, zgroza. Nóż się w kieszeni otwiera, jak się na te ścierwa z cyrku na Wiejskiej patrzy. Nawet nie splunę, bo śliny szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja zabrakło zaledwie 5-6 głosów... 01.09.11, 10:24 orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/glosowania?OpenAgent&6&99&170 - szczęsczie było tak blisko..tylko 6 głosów, dlaczego tych 10ciu pisowców nie przyszło na głosowanie? gdyby sięstawili w komplecie to obywatelski projekt by nie upadł! zapamietajmy sobie tych co głosowali za odrzuceniem obywatelskiego projektu zakaz aborcji. To przez lenistwo tych 10ciu upadł ten obywatelski projekt. Idą wybory zapamiętajmy sobie kto jak głosował lub nie stawił sie na głosowaniu w tej arcywaznej kwestii kto stchórzył (nomen omen jeden z nich Tchórzewski się własnie nazywa) A Gowin głosujacy za odrzuceniem tego obywatelskiego projektu ustawy stracił moralne prawo nazywania siebie katolikiem. Okazuje się ze konserwatystó w PO jest tylu co kot napłakał i w dodatku co trzeci znich to świerzy nabytek od PiS... (Libicki ToMczak Jacek i Kilian Wiesław). PO nie powinna siebie już nazywać chadecją. Idzie ona śladami CDU. Katoliku, nie siedźw domu w dniu wyborów i nie marnuj głosów na tych którym nie dało się zarejsetrować list partyjnych we wszystkich okregach.. Teraz widzimy po tym głosowaniu kto tak naprawdęjest kim jakie naprawdę wartości wyznaje, na wybory jak znalazł Odpowiedz Link Zgłoś
indywidualismus Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów... 01.09.11, 10:50 Nie wiem 'oszołomie z..' czy kpisz, czy tak na poważnie, ale chętnie bym posłuchał jakiegoś uzasadnienia, argumentacji dlaczego katolicyzm ma mieć coś wspólnego z aborcją. Mnie uczono, że chodzi w nim o zbawienie, o życie wieczne, a teraz się okazuje, że jednak o doczesne. O zbawieniu już nikt nie mówi, o ubóstwie też nie, raczej o "godnym" (czytaj dostatnim) życiu tu na ziemi. "Prędzej wielbłąd przejdzie przez ucho igielne niż bogaty wejdzie do królestwa niebieskiego". Czy ten cytat jest już nieaktualny, czy raczej królestwo niebieskie uległo likwidacji?? Odpowiedz Link Zgłoś
amen-666 Re: zabrakło zaledwie 5-6 głosów... 01.09.11, 19:56 To miała być ironia czy Ty tak poważnie? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja ciekawy głos w dyskusji n/t aborcji 01.09.11, 10:25 forum.gazeta.pl/forum/w,29,128448578,128449981,Re_zabraklo_zaledwie_5_6_glosow_calkow_zakaz_abo.html Odpowiedz Link Zgłoś
mawoj24 Re: ciekawy głos w dyskusji n/t aborcji 01.09.11, 12:00 Tak radykalne zakazy , jakie proponuje tzw."obywatelski" projekt, szczególnie w sytuacji zagrożenia życia kobiety to głupota maksymalna. To jest usiłowanie pozbawienia człowieka prawa do posiadania instynktu samozachowawczego- najsilniejszego ze wszystkich instynktów! To jest także próba pozbawienia człowieka sumienia- przez coraz większą ilość przepisów i praw, w których człowiek się gubi tracąc naturalny instynkt, czy zasady wg których go wychowano.To jest zwykła beszczelność uzurpować sobie prawo do bycia sumieniem innego człowieka! Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamamba Aborcja zostaje, jak jest 01.09.11, 18:34 "Za zakazem aborcji jest Episkopat". A co to kogo obchodzi??? Według konstytucji żyjemy w świeckim kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Aborcja zostaje, jak jest 01.09.11, 19:03 tylko teoretycznie w świeckim, niestety tylko teoretycznie... Odpowiedz Link Zgłoś
amen-666 Aborcja zostaje, jak jest 01.09.11, 19:43 Brakowało zaledwie 6 (sześciu) głosów, żeby wprowadzić tu prawo katoszariatu . Co się, qrrrwa, dzieje z tą krainą? Za ustawą "chroniącą życie" w podobny sposób, jak to robił rumuński dyktator Ceausescu, opowiedziało się 100% PiS, 100% PJN, 100% PSL (co mnie zaskoczyło) i kilkunastu kretynów z PO, w tym Libicki, znany członek Opus Dei (z tym, że zrobili to wbrew dyscyplinie partyjnej, więc do PO nie można mieć pretensji). Za propozycją SLD, która mogłaby przywrócić kobietom godność i należytą opiekę w czasie ciąży, nie zagłosował ANI JEDEN POSEŁ spoza SLD. Wiele Polek i Polaków w ogóle nie wie, ze takie głosowanie miało miejsce. Nie wie też, co oznacza dla kobiet całkowity zakaz aborcji. Tak wygląda to np. w Ameryce Łacińskiej: swiat.newsweek.pl/latynoskie-pieklo-kobiet,11357,1,1.html Gdyby wszystkie polskie kobiety były tego świadome, niewiele z nich zagłosowałoby na prawicę. Podejrzewam nawet, że sporo wypisałoby swoje dzieci z lekcji religii. Na miejscu SLD i Palikota położyłbym na tę sprawę silny nacisk w kampanii wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
jdylag75 Re: Aborcja zostaje, jak jest 01.09.11, 22:34 Wiele osób sprawe lekceważy bo wydaje im się, że problem ich nie dotyczy. Sporo pań uważa, ze nie ma możliwości by zaszły w niechcianą ciążę ( zostały zgwałcone czy po prostu nie chciały dziecka), albo ostatecznie są w stanie taką niechcianą ciażę zaakceptować. Niewiele jednak bierze pod uwage, ze podczas CHCIANEJ CIĄŻY mogą zachorować, tak że leczenie może zagrozić płodowi a nieleczenie im i tutaj w myśl nowego projektu kobieta nie ma prawa decydować o tym leczeniu. Tutaj mógłby być problem w przypadku gdyby przeszedł projekt fanatyków. Co gorsza mam wrażenie, że knot ma wysokie notowania bo osłowie sobie myślą "a ileż jest tych gwałtów rocznie?" nie biorąc pod uwagę, że sprawa jest szersza. Tutaj w tyle mam czyjkolwiek światopogląd, chciałabym żeby ktoś popatrzył na rzecz od strony prostego obywatela, miał litość i przestał durnowato pierniczyć o dzidziulkach pod serduszkiem które zła macocha chce szydłem zadźgać. Odpowiedz Link Zgłoś