conrad11 Nergal? To i Leszka Bubla zaproście 04.09.11, 21:18 Pani Katarzyna Wiśniewska przekonuje, Behemoth jest rzekomo "towarem eksportowym", bo słucha go jakaś subkulturowa grupa nie tylko w kraju i dlatego jego wokalista powinien być prezentowany w telewizji publicznej. Naszym "ekspertowym towarem" bywają i panienki, szukające zarobku w domach publicznych Hamburga czy Londynu i nikt nie uznaje tego za powód do powierzania im programów w publicznej tv. Popularność polskiej wódki na świecie również nie uprawnia do reklamowania jej w telewizji. Zapraszanie Nergala do tv jest obliczone wyłącznie na czerpanie zysków z sensacji, jaka wzbudzają tego typu indywidua, więc jest sprzeczne z misją publicznej tv. Redaktor Wiśniewskiej polecam proponowanie do tej samej audycji Leszka Bubla, który też ma jakiś zespół muzyczny. Co prawda kojarzony jest z antysemityzmem, ale każdy sąd uniewinniał go od oskarżeń - tak samo jak Nergala. Idąc tokiem "rozumowania" autorki powyższej agitki jego obecność w TV nikogo nie obrazi. Odpowiedz Link Zgłoś
mada.kinhcim Dobra mysl Ian Stuart ze Skrewdriver tez jest 04.09.11, 21:46 popularny, wezcie go wiec na jurora do czegos tam w TVP. Swietna argumentacja Pani Wisniewska. A Hitler to byl czlowiekiem roku Time w 1938, tylko nie zyje, ale mozna go probowac zza grobu przywolac, moze sie zgodzic w You Can Dance wystapic. "Intelektualisci" z Wyborczej dali glos. Odpowiedz Link Zgłoś
cehaem Re: Dobra mysl Ian Stuart ze Skrewdriver tez jest 04.09.11, 22:14 mada.kinhcim napisała: > popularny, wezcie go wiec na jurora do czegos tam w TVP. Swietna argumentacja P > ani Wisniewska. A Hitler to byl czlowiekiem roku Time w 1938, tylko nie zyje, a > le mozna go probowac zza grobu przywolac, moze sie zgodzic w You Can Dance wyst > apic. "Intelektualisci" z Wyborczej dali glos. 1. Stuart tez nie zyje. Juz prawie od 20 lat. 2. Usuniecie krzyzy ze szkoly oczywiscie uwazasz za dyskryminacje katolikow. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_x Re: Nergal? To i Leszka Bubla zaproście 05.09.11, 03:07 Nie interesował mnie dotychczas wokalista Adam Darski, ale dzieki internetowi pobrałem sobie probke jego wokalnych mozliwosci. Wokalista Darski wlasciwie nie śpiewa w tradycyjnym rozumieniu slowa "śpiewanie". Wokalista Darski wyje jak osoba, ktora wcześniej struny glosowe wypaliła sobie spirytusem. Ponizej probka mozliwosci wokalnych Adama Darskiego: www.youtube.com/watch?v=DO_udiSvZCs&feature=related Jak tak dalej pojdzie to jurorami w programach takich jak "Mam Talent" moze zostac nawet autor kilku teledyskow na YouTube- Leszek Bubel , a nawet biarąc za kryterium oceny wielkosc swiatowego rozgłosu i medialnej slawy to jurorem moze zostac tez "artysta-plastyk" z Podlasia, bazgrajacy ostatnio zielona farba po murach i pomnikach. Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek nergal zastąpi szymborską i milosza 04.09.11, 21:25 ofiaruj mi bluźnierczy pocałunek o Izydo matko wszystkiego twe usta jak morfina drażnią me drzemiące serce uwolnij mnie! ten wszechświat jest za mały zejdź na ziemie! głoś ewangelię! przepiękna muzo porwij mego ducha pogrzeb mą wolę w rozległym nieznanym gdzie ludzka myśl nigdy nie dosięgnie zejdź na ziemię i poświęć moje silniki życia i tak oto wyśpiewuję potęgi tryumf ten deptając królestwo sumienia ja, archanioł gniewu jednym słowem, piekielnym mieczem pokonałem każdy wizerunek boga Odpowiedz Link Zgłoś
asarhaddon Czy prawdziwy Polak może być dumny z Nergala? 04.09.11, 23:26 W zasadzie to się zgadzam z autorką. Oprócz tego może, że (wynika to pewnie z tego, że pani redaktorka death metalu nie słucha) nie jest to ani najwybitniejszy polski zespół tej sceny, ani też jego sukcesy nie są tak oszołamiające. Odpowiedz Link Zgłoś
tow_rydzyk KK: Nergal musi wystapic ze slowami samokrytyki 05.09.11, 01:46 MOWA OSKARZYCIELSKA NA POKAZOWYM PROCESIE ADAMA DARSKIEGO Ludu wierzacy, współtowarzysze wiary i walki o katolicyzm, drodzy wetarani wojen religijnych na całym swiecie, uczestnicy katolickiego spedu mlodziezy w Madrycie. Szczegolnie serdecznie witam delegatow watykanskich agentur ze wszystkich kontynentow. Przy tej okazji chcialbym wyrazic tradycyjne “Bog zaplac” za regularne uiszczanie podatkow konkordatowych i pokaznych dochodow ze sprzedazy “jednorazowych kart wstepu do raju” na konta centrali. Jak mowi starozytne przyslowie...”Wszystkie drogi prowadza do Rzymu...a konta bankowe do Watykanu”. Daleki od propagandy sukcesu pragne zaczac swoja mowe oskarzycielska dobra nowina. Oskarzony Nergal nie zatrzyma biegu historii...Watykan znow stanal na wysokosci zadan biezacej dziesieciolatki. Wskazniki produkcyjne KK w tej dekadzie sa imponujace. Polska staje sie potega religijna w Europie. (burzliwe oklaski przechodzace w owacje) Z nie ukrywana satysfakcja pragne zlozyc Wam meldunek, ze w biezacej dekadzie w porownaniu z dekadami ubiegłymi ilosc oddanych do eksploatacji swietych i blogoslawiaonych znacznie przekroczyla nasze plany docelowe. Watykan z wielkim trudem i poswieceniem zaspakaja rosnace potrzeby rynku religijnego na swietych i błogosławionych poprzez uruchomienie nowych mocy przerobowych i poprzez wprowadzenie wielozmianowego systemu modlow i wspołzawodnictwa brygad pielgrzymkowych i rozancowych. Nieodzownym podzespołem przy produkcji swietych jest cudotworstwo. Stopniowo Watykan i wszystkie nasze placowki terenowe przechodza od chałupniczych do nowatorskich, wielkoprzemysłowych metod produkcji cudotworczej. W wyniku modernizacji metod modlitewnych i zwiekszonej przepustowosci cudotworczej co miesiac schodza z tasmy produkcyjnej Watykanu nowi swieci i blogosławieni. Ten intensywny zakrojony na szeroka skale proces produkcyjny odbywa sie z zachowaniem najwyzszych norm kontroli jakosci swietych i błogosławionych, ktorym zapewniamy posmiertna gwarancje. Inicjatywa ta zostala zapoczatkowana przez blogoslawionego Karola Wojtyle, pod ktorego nieomylnym przywodztwem i nadzorem technicznym wyprodukowano wiecej swietych i błogosławianych niz zrobili to jego porzednicy w ciagu ponad 400 lat. Z duma nalezy podkreslic, ze w calej Historii KK jeszcze nie odnotowalismy ani jednego przypadku reklamacji. Nasi swieci wykazuja sie niezawodnoscia i doskonale sprawdzaja sie w eksploatacji w kazdych warunkach klimatycznych, terenowych i pod kazda szerokoscia geograficzna... w Afryce, Ameryce Lacinskiej i zwlaszcza w poludniowo wschodniej Polsce. Odnotowujemy rowniez wzrost produkcji pomnikow Jezusa Chrystusa i Jana Pawla II i innych blogoslawionych/swietych na calym swiecie jednakze najwyzszy wspolczynnik upomnikowienia nalezy do Polski. Srednio przypada tam 1.1 Chrystusa i 1,9 Jana Pawla II na hektar. Juz niedlugo na metr kwadratowy naszego kraju bedzie przypadac 1.5 krzyza. Gratulujemy naszemu oddanemu kolektywowi kapłanskiemu w Watykanie zwiekszenia wydajnosci pracy, ktore zaowocowało tak wspaniałymi przedterminowymi osiagnieciami produkcyjnymi. Cały aktyw kapłanski a w szczególnosci przodownikow pracy duszpasterskiej proponuje odznaczyc Zlotym Krzyzem Zaslugi Chrystusa Krola Polski pierwszej klasy i Gwiazda Betlejemska ze wstegami... Kraków - umilowane miasto Karola Wojtyły - proponuje przemianowac na Wojtyłogród a na Rynku wzniesc Jego Mauzoleum. Mimo niewatpliwych sukcesow nie wolno nam zaprzestac walki o serca i umysly Polakow, Filipinczykow, Afrykanow i Latynosow...zwlaszcza mlodych pokolen. Musimy zewrzec nasze szeregi w walce ze swieckim liberalizmem wiodącym ku zagubieniu a nawet ku anarchii. Musimy sie zdecydowanie przeciwstawic bezideowemu ateistycznemu nihilizmowi i zatracaniu sensu zycia, łze-demokracji podwazajacej jedynie słuszną i prawidlową wole Boga, ktorej nawet my wszechstrannie wykształceni teolodzy nie potrafimy zgłebic, z kosmopolityczna dekadencją, z globalizmem i zgubnymi pokusami tzw. rewolucji informacyjnej trujacego zrodła nieprawdy, nieposłuszenstwa Bogu i grzesznych mysli odbierajcego nam religijna tozsamosc, poczucie wspolnoty i zdolnosc kolektywnego chrzescijanskiego myslenia. Szczegolnie wystrzegajmy sie smiertelnego grzechu humanistyczno-racionalistyczno-naukowej herezji – oprocz apostazji - najwiekszego aktu zdrady prawd objawionych – zreszta bezlitosnie pietnowanego przez wszystkie teologie monoteistyczne. Stanowczo musimy sie przeciwstawic wrogom jedynie slusznych dogmatow wiary chrzescijanskiej: heretykom i malzenstwom mieszanym wyznaniowo, ktore podkopujac autorytet kosciola niedwracalnie kalecza umysly potomstwa z nich splodzonego. Rada Kardynalow Ludowych na ostatnim plenum eiskopatu zdecydowanie sie odciela od jakiegokolwiek dialogu z liberalnymi intelektualistami, lze-polakami przemawiajacymi glosem szatana. Sieja oni ziarna niezgody miedzy nami i destabilizuja Nasza umeczona i ponizana Ojczyzne. Probuja wstrzymac misje dziejowa Kosciola katolickiego. Piotr Natanek, Stanislaw Dziwisz i Tadeusz Rydzyk duchowi spadkobiercy Jana XII, Benedykta IX, Aleksandra VI, Juliusza II, Piusow XII i XIII, Jana XXIII, Jana Pawla II nie dopuszcza do rozlamu w Naszym Kosciele Powszechnym. Polskojezycznym warholom i wichrzycielom Konfederacja Prawdziwych Polakow mowi: “Schizma nie przejdzie!” Dosc tego gadania o swieckim humanizmie. Czy Polacy potrzebuja praw czlowieka kiedy maja Prawa Boze ? Naszym prawem bedzie Dziesiecioro Przykazan - a Wola Boza sprawiedliwoscia ! Chłopi, robotnicy inteligencja pracujaca pod kierownictwem KK budujac katolicyzm dadza zdecydowany odpor zaplutym karłom anty-koscielnej reakcji reprezentowanych przez Polsat, Owsiaka, Harry Potera, Palikota, Motyla z Piotrkowskiej,Nieznalskiej, Nergala i ich mocodawcow. Nie pozwolimy wam odwrocic mlodych Polakow od wiary, nie pozwolimy wam wbic klin miedzy Kosciol i Narod. Powiem krotko. Reka podniesiona na KK ...bedzie odcieta. Zadbaja o to nasze swietnie przygotowane ideologicznie dewocyjne oddzialy szturmowe moherowych beretow, ktore tak dzielnie stawily czola mocom szatanskim na Krakowskim Przedmiesciu. Tylko Polska katolicka moze byc panstwem niepodległym... Karol Wojtyla jest Ojcem i nauczycielem Wszystkich Narodow. Jego idee sa wiecznie zywe. Watykan - przewodnia silą Wszystkich Narodow. Program Koscioła Katolickiego – programem ludzkosci! Niech zyje internacionalizm religijny ! Precz z lewacko-prawicowymi odchyleniam od jedynie slusznej linii nieomylnego Jezusa Chrystusa. Niech zyje walka ludu wierzacego o religijny postep i katolicyzm ! Niech zyje nierozerwalny sojusz polsko-watykanski ! Niech zyje Posluszenstwo i Swietobliwosc ! Czy jestescie gotowi umrzec za wiare, honor i Ojczyzne jak sp.Lech Kaczynski ? Czy chcecie wojny totalnej z bezboznikami i innowiercami? Pomozecie? (spontaniczna klęcząca owacja ) Niech zyje dyktatura Episkopatu ! Niech zyja walka ludu wierzacego pod przywodztwem Komitetu Centralnego Polskiego Zjednoczonego Patriarchatu Rzymsko-katolickiego! Religijni entuzjasci wszystkich odlamow chrzescijanstwa laczcie sie ! Badzmy czujni ! Bezbozny wróg nie śpi! Jeden Bóg, jeden Kosciol, jeden Papiez ! (spontaniczny okrzyk z widowni) Benedykt XVI Chrystusem dnia dzisiejszego. Wsciekly pies Nergal w oczach Boga i ludu wierzacego zasluguje na najwyzszy wymiar kary przewidziany artykulem 196 Kosciola Katolickiego ...przepraszam...Kodeksu Karnego Na zakonczenie odspiewano: “Wierzacy kleknij ludu ziemi...” i "Bog to jest nasz ostatni" Odpowiedz Link Zgłoś
pantera03 Re: KK:tow_rydzyk musi juz isc spac 05.09.11, 04:15 No i gdzie ta służba zdrowia? Następne zaniedbania rządu kaczora donalda który nie daje pieniędzy na psychuszki i wobec tego tow_rydzyk dorywa się do klawiatury i internetu. Czas iść spać bo jak pielęgniarz/pielęgniarka zauważy znowu brak tow_rydzyk na sali to jutro wlepi jakiegoś psychotropa! Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: tow_rydzyk glosi prawdę 05.09.11, 10:14 Warto mówić prawdę, za chwilę biskupi zajmą się ustawianiem ramówki TVP i PR. Niech zajmą się tvi Trwam i Radiem Maryja... Odpowiedz Link Zgłoś
wing2009 Czy prawdziwy Polak może być dumny z Nergala? 05.09.11, 06:56 "Żryjcie to Gówno"! - krzyczał Nargal, dawniej Holocausto na koncercie. To hasło dedykuję pani redaktor. Odpowiedz Link Zgłoś
persephonix Czy prawdziwy Polak może być dumny z Nergala? 05.09.11, 07:37 jak napisal ktos na innym forum: POROWNAJMY ILU LUDZI zabil w ostatnim tysiacleciu KK a ile stanisci :D !!! wyszloby ze KK to mistrzu w tym sporcie... Odpowiedz Link Zgłoś
watersnakes2 Re: Czy prawdziwy Polak może być dumny z Nergala? 05.09.11, 08:09 > POROWNAJMY ILU LUDZI zabil w ostatnim tysiacleciu KK a ile stanisci :D !!! Ale satanizm to mlody twor. Ten racjonalny (reprezentowany przez Nergala) ma ledwie pol wieku, wyrosl na przebierankach znudzonego LaVeya a przez pierwsze dwie dekady niczym innym nie byl jak tylko kontynuowaniem tych przebieranek i walka najblizszych o pieniadze zarobione na Kosciele Szatana. Satanisci racjonalni nigdy ludzi nie chcieli mordowac, bo szkoda im bylo na to czasu. Jesli natomiast piszesz o oszolomach pokroju Ramireza czy tej parki z Rudy Slaskiej lat '90, to mialy tyle wspolnego z satanizmem, co nie przymierzajac Nergal;) Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Czy prawdziwy Polak może być dumny z Nergala? 05.09.11, 11:27 Ale szatan nie jest młodszy od boga - są rówieśnikami. Jeżeli mimo to ofiar zwolenników szatana w porównaniu z ofiarami zwolenników boga jest tak niewielu, to tym gorzej dla zwolenników boga. Odpowiedz Link Zgłoś
watersnakes2 Re: Czy prawdziwy Polak może być dumny z Nergala? 05.09.11, 15:29 > Ale szatan nie jest młodszy od boga - są rówieśnikami. Doprawdy? O jakim gruncie piszesz? Religijnym, kulturowym czy obyczajowym? Odpowiedz Link Zgłoś
jaga.28 Czy prawdziwy Polak może być dumny z Nergala? 05.09.11, 07:59 Czytając i patrząc na te szopki dochodzę do wniosku że katolicy w tym kraju swą głupotą sami się upokarzają gdzie mogą i jak mogą. Faktycznie można wysnuć wniosek że zlikwidowanie tego upokorzenia jest możliwe tylko i wyłacznie jak we wszystkich gremiach która o czymkolwiek decydują zasiadać będą tylko biskupi, kapelani i katecheci. Czysta głupota która faktycznie może katolicyzm obrzydzić Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Czy prawdziwy Polak może być dumny z Nergala? 05.09.11, 08:03 Wisi mi Nergal - dla mnie może on sobie być, i tak nie będę oglądał. Mszy niedzielnej też nie oglądam - ale jak są chętni to czemu nie? W końcu to ma być państwo neutralne światopoglądowo. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Czy prawdziwy Polak może być dumny z Nergala? 05.09.11, 11:30 Ale Nergal nie żąda od KK likwidacji niedzielnych mszy, a KK bez przerwy żąda likwidacji wszystkiego, co z jakiegokolwiek powodu nie podoba się biskupom. W tym również płatnych i zamkniętych koncertów Nergala, który w odróżnieniu od KK nie wystawia w czasie występów głośników na ulice, żeby cała okolica musiała słuchać jego wrzasków. A to właśnie robi KK - przynajmniej w mojej okolicy, a myślę, że jest to polityka stosowana w całej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
boznik1 Czy prawdziwy Polak może być dumny z Nergala? 05.09.11, 08:11 Jak ten nieznany szerszej publicznosci Nergal zalatwil sobie reklame i nobilitacje u "madrali" ubranego w dziwne ciuszki i innych "poboznych"? Odpowiedz Link Zgłoś
gderrdar Czy prawdziwy Polak może być dumny z Nergala? 05.09.11, 08:36 Bóg jest miłosierny Pani redaktor, ciemnych oświeci ale nie od razu na Panią też przyjdzie kolej. Odpowiedz Link Zgłoś
moramarth Lustrzane odbicie 05.09.11, 08:45 Pan purpurat zapomniał o dwóch najważniejszych rzeczach: - Nergal jako satanista jest ciemnym lustrzanym odbiciem chrześcijanina - jeden bez drugiego nie może żyć bo wtedy ich bytowanie traci jakikolwiek sens; - po drugie o ile się nie mylę, to obowiązkiem pobożnego chrześcijanina-katolika jest zbłąkaną owieczkę na "drogę prawdy", chociaż jeszcze nie znalazłem ścisłej definicji tego pojęcia oprócz mglistych bredzeń. A pan z pastorałem chce swojego brata zaprowadzić na stos. To ja się pytam gdzie podziało się miłosierdzie, o którym tak często prawią panowie w długich sukienkach? Odpowiedz Link Zgłoś
zdzicho_waciak Re: Czy prawdziwy Polak może być dumny z Nergala? 05.09.11, 08:53 "Chyba że wykluczy ich sprzed telewizora - bo pobożny katolik powinien w tym czasie zmienić kanał, a najlepiej zaprotestować wychodząc na spacer" Szkoda, że pani Wiśniewska tudzież jej koleżanki i koledzy (ze szczególnym uwzględnieniem redaktorów Kublik i Czuchnowskiego) nie chcieli zmieniać kanału lub wychodzić na spacer w trakcie programów np. z Pospieszalskim lub Wildsteinem. Ciekaw jestem także, czy pani Wiśniewska byłaby równie tolerancyjna, gdyby zamiast lub obok pana Nergala do programu w publicznej tv zaproszono kogoś, kto twierdzi, że homoseksualizm jest chorobą a osoby dotknięte tą choroba nazywa "pedałami" ... Behemot jest naszym towarem eksportowym... No, jestem zachwycony podobnie, jak pani Wiśniewska. Ciekaw jestem tylko, czy pani Wisniewska byłaby tak samo zachwycona, gdyby takimże towarem eksportowym była jakaś grupa skinów... Przypuszczam, że wątpię... Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Bp Mering ustawia program TVP 05.09.11, 10:06 najwyża pora ustawić dzienny program zajęc i działań biskupa jak tak dalej pójdzie, to biskupi będą nam zaglądać do garów i mówiąc o łóżku Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Bp Mering ustawia program TVP 05.09.11, 11:32 Ależ oni to robią cały czas! Tu nie ma żadnego "jak tak dalej pójdzie", to już dawno poszło. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Bp Mering ustawia program TVP 05.09.11, 12:19 Tak wygląda rzeczywistość, tylko nikt o tym nie pisze. Jestem niezmiernie ciekawy jak by się zachował biskup, gdybym mu redagował kazania? Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Czy prawdziwy Polak może być dumny z Nergala? 05.09.11, 10:11 Wychodziłem na spacer w trakcie programów np. z Pospieszalskim lub Wildsteinem. lecz poranne audycje nadawały ich omówienie, wszędzie było tylko...Pospieszalski to, a Wildstein tamto... Generalnie, skoro państwowa TVP nadaje programy dla katolików, to może też zaprosić jednego obywatela myślącego inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
dud44 Hitlerowcy też palili książki... 05.09.11, 10:26 a jakoś cywilizowany świat nie jest z nich dumny. A niby czym się różni nazistowska ekspresja artystyczna od nergalowskiej? Pani Wiśniewska pisze niebezpieczne głupstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
pioter-85 Re: Hitlerowcy też palili książki... 05.09.11, 10:51 dud44 napisał: > a jakoś cywilizowany świat nie jest z nich dumny. A niby czym się różni nazisto > wska ekspresja artystyczna od nergalowskiej? Pani Wiśniewska pisze niebezpieczn > e głupstwa. Nie tylko hitlerowcy i Nergal palili książki :P Aluzja zrozumiała? Odpowiedz Link Zgłoś
otis_tarda Się cieszę, że p. Wiśniewska jest tolerancyjna. 05.09.11, 11:20 Ale jestem też ciekaw, jak daleko się rozciągają granice tej tolerancji? Co z hajlującymi młodzianami, też broniłaby ich programu w TV? A co osobnikami palącymi Koran czy Torę? A może np. broniła Ziemkiewicza, który podarł na wizji Wyborczą? Czy może tolerancja gazetowej specjalistki od spraw religijnych rozciąga się tylko na ludzi wyśmiewających/przedrzeźniających/atakujących katolików? Odpowiedz Link Zgłoś
otis_tarda Nawiasem mówiąc, jest okazja. 05.09.11, 11:23 Poznański uniwersytet właśnie odmówił wynajmu sali jakiemuś specowi od leczenia homoseksualistów. Nie wnikając, czy takie "leczenie" jest możliwe, czy nie, sensowne, czy nie - przecież, posługując się "logiką" Katarzyny Wiśniewskiej, taka konferencja nie "wyklucza" ani nie "obraża" homoseksualistów, a fakt zerwania (czy też odmówienia) umowy przez jak najbardziej publiczny uniwersytet bez jakiegoś ważnego powodu (niechby i "ktoś inny zdecydował się zapłacić więcej") jest jakby trochę niepokojący. A jakoś nie słyszałem głosu Katarzyny Wiśniewskiej w tej sprawie. Ot, gazowa hipokryzja. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Wierni piszą kazania biskupom 05.09.11, 12:22 Najwyższa pora pisać kazania biskupom i interesowac się skąd mają kasę na wystawne życie oraz utrzymanie dworów. Mam nadzieję, ze izby skarbowe prześwietlą dochody kurii biskupiej! Odpowiedz Link Zgłoś
dukifora Czy prawdziwy Polak może być dumny z Nergala? 06.09.11, 18:14 Od kilku dni trwa dyskusja!Nie wiem nad czym się zastanawiamy?!Jest to ewidentna nagonka polityczna:)Od kilku dni pewien kandydat na posła postanowił otworzyć na facebooku event NIE dla Nergala w "The Voice of Poland" TVP2 www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=226115527437777&id=223773347671995¬if_t=feed_co www.facebook.com nawołuje się tam do krucjaty nad Nergalem i jemu podobnym.Kandydat z ramienia PiS-u prowadzi cenzure,nie można zadać pytania,nie można rozmawiać gdy się eventu nie poprze.To co się tam wypisuje każe się zastanowić nad tym czy aby kandydat dziś tak ochcoczo nawołujący do linczu na Nergalu jutro nie spali na "stosie"innej osoby.Powołuje się tam na wiarę i Biblie,tylko czy aby gdzieś w Bibli jest napisane,że ma osądzać?!Ma karać?!Nie.Chyba najwyższy czas zrozumieć,że Biblia czy krzyż to tylko symbole! Odpowiedz Link Zgłoś