zbyszek.bejach 16.09.11, 07:46 A od kiedy do qrwy nędzy panie Dziedziczak Polska jest krajem katolickim? Nie dość, że dupku twoje twierdzenie jest sprzeczne z Konstytucją to jest także sprzeczne z rzeczywistością. PiSowskie gó.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
terleo PiS pastwi się nad TVP za Nergala 16.09.11, 07:51 NERGAL - to lek, psychotrop; rzadko używany. Brał go Osa ben Laden. "laden", znaczy `ładować". Osa "przeładował", stąd jego kłopoty i ostateczna WPADKA. Czy historia się powtarza? Pażivjom, uwidim - skazal sljepoj. V.Dynger. Odpowiedz Link Zgłoś
pulcheria.wantauch PiS pastwi się nad TVP za Nergala 16.09.11, 08:00 PiS chce być inkwizycją. To taka kościelna policja religijno-moralna. Jak kto chce niech nadstawia karku. Odpowiedz Link Zgłoś
tumoi Re: PiS pastwi się nad TVP za Nergala 16.09.11, 08:05 przeciez Nergal nie głosi swoich poglądów w programie, w którym występuje - zachowuje sie w nim normalnie więc w czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
jabmax PiS pastwi się nad TVP za Nergala 16.09.11, 08:08 Obrońcy "jedynych słusznych wartości" w patriotycznym uniesieniu, w imię chrześcijańskiej miłości "biegają" z pochodniami, szukają wrogów, wymierzają "sprawiedliwość". Reszta, przygląda się z lękiem, niedowierzaniem, może zaciekawieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
dupciaszek Do delegalizacji Pisuary ! 16.09.11, 08:21 W tym śmiesznym kraiku każda grupa (sekta) wyznaniowa ma obowiązek się zarejestrować i zalegalizować sądownie.Jest jedna sekta,która tego jeszcze nie uczyniła - to KK ! ! ! Działają czarnuchy nielegalnie w świetle obowiązującego prawa ! Niezawisłe sądy do dzieła , rozpalcie stosy dla czarnych kiecek ! Odpowiedz Link Zgłoś
menuet1 Unik PO 16.09.11, 08:26 Klasyka rządów PO ... przeciw PIS ale tylko tam gdzie można . Episkopat i KK to płaszczyzna zgody z PIS . Tylko SLD gwarantuje eliminację KK z przestrzeni niereligijnej !!!Pasibrzuchy niech się zajmują tym czym pozwala im ewangelia i nie indoktrynują wiernych , dla których proboszcz jest wszechnicą Wiedzy !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mawapo SLD było już przy władzy i nie zrobiło NIC! 16.09.11, 09:11 Palikot to leprze lekarstwo na czarnego pasożyta. Odpowiedz Link Zgłoś
brus1968 Re: Unik PO 16.09.11, 10:45 menuet1 napisał: > Tylko SLD gwarantuje eliminację KK z przestrzeni niereligijnej !!! Już raz dałem się na to nabrać. 10 lat temu, konkretnie. Podobnie jak setki tysięcy innych wyborców uwierzyłem Leszkowi Millerowi. Niestety, idée fixe Millera, by wejść do podręczników historii jako ten, który wprowadził Polskę do UE sprawiła, że kwestie społeczne, w zamian za poparcie kleru dla Wuniowstąpienia, odwieszono na kołek. Przez pełną, czteroletnią kadencję Lewicy nie zliberalizowano ustawy antyaborcyjnej rodem z Rumunii Nicolae Ceauşescu, nie opodatkowano Kościoła, nie wywalono religii won ze szkół, wypaczając umysły kolejnych pokoleń i włażąc przy każdej okazji czarnym darmozjadom bez wazeliny. Tak więc wolę oddać głos na Ruch Poparcia Palikota, nawet zdając sobie sprawę z tego, iż prawdopodobnie będzie to głos zmarnowany. Pozdrawiam -------------------- Facebook to najbardziej szczegółowa baza danych o ludziach, ich kontaktach towarzyskich i rodzinnych, nazwiskach, adresach, miejscu aktualnego pobytu, sposobie komunikowania się. Wszystko to znajduje się w USA i dostępne jest amerykańskim organizacjom wywiadowczym. Każdy powinien zrozumieć, że za każdym razem, gdy dodaje przyjaciół do swego profilu na Facebooku, staje się darmowym pracownikiem służb wywiadowczych USA. Julian Assange Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Unik PO 16.09.11, 16:37 > Już raz dałem się na to nabrać. 10 lat temu, konkretnie. Podobnie jak setki tys > ięcy innych wyborców uwierzyłem Leszkowi Millerowi. Niestety, idée fixe Millera > , by wejść do podręczników historii jako ten, który wprowadził Polskę do UE spr > awiła, że kwestie społeczne, w zamian za poparcie kleru dla Wuniowstąpienia, od > wieszono na kołek. Gdyby SLD nie wprowadził nas wtedy do UE, Bolanda byłaby dziś w ciemnej doopie a nie w Europie. > Przez pełną, czteroletnią kadencję Lewicy nie zliberalizowan > o ustawy antyaborcyjnej rodem z Rumunii Nicolae Ceauşescu, nie opodatkowano Koś > cioła, nie wywalono religii won ze szkół, wypaczając umysły kolejnych pokoleń i > włażąc przy każdej okazji czarnym darmozjadom bez wazeliny. SLD próbował zliberalizować ustawę antyaborcyjną w 1996 ale nie przewidział, że TK zostanie opętany duchem świętym. Myślę, że 5 lat później sytuacja by się powtórzyła. Odpowiedz Link Zgłoś
pup-ina PiS pastwi się nad TVP za Nergala 16.09.11, 08:38 Czy p.Kruk była przed spotkaniem AA czy już po?.... Odpowiedz Link Zgłoś
sakral PiS pastwi się nad TVP za Nergala 16.09.11, 08:42 Achtung !!! czytelniku kupując książkę uważaj na niebezpieczeństwa ze strony PiS Jarosława Kaczyńskiego nie myśl,że z swoją książką możesz zrobić co chcesz. PiS tym sposobem ograniczy dostęp do słowa drukowanego. znowu chcą zamykać. Odpowiedz Link Zgłoś
sts11 Nergal pastwi się nad chrześcijanami 16.09.11, 08:44 Adam Darski w swojej publicznej działalności dokonuje licznych profanacji, bezczeszczenia symboli Kościoła Katolickiego, poniża godność katolików. Profanacje te mają miejsce podczas koncertów zespołu Behemoth, którego Darski jest liderem, znajdują wyraz w tekstach utworów tego zespołu, na stronach internetowych zespołu, w kręconych przez Behemoth teledyskach, a także materiałach i gadżetach promocyjnych. Działalność ta nie jest incydentalna i nie odnosi się do jakiejś dalszej przeszłości. Profanacje dokonywane są od lat, ale obecnie są szczególnie nasilone. Adam Darski zakładający na szyję różaniec z odwróconym krzyżem, w jednym z ostatnio kręconych teledysków, w sposób wyraźny bezcześci największy symbol religijny Kościoła Katolickiego. „Różaniec, to moja ulubiona modlitwa! Taka wspaniała modlitwa! Wspaniała w jej prostocie i jej głębi” – mówił Jan Paweł II, który nakłaniał do odmawiania tej modlitwy nie tylko Polaków, ale wiernych na całym świecie. W tradycji polskiego Kościoła Katolickiego różaniec odgrywa szczególną rolę, wiąże się z wieloma, w tym heroicznymi, wydarzeniami, które miały wpływ na nasze losy narodowe. Bezczeszczenie tej symboliki uderza więc również w wartości, które uznajemy za narodowe. Przypominamy, że: „Programy Telewizji Polskiej S.A. zmierzają do wzmocnienia poczucia tożsamości i wspólnoty narodowej” [cyt. z Uchwały Zarządu TVP S.A. z czerwca 1994 r. „Misja Telewizji Polskiej S.A. jako nadawcy publicznego”, obowiązującej do dzisiaj, w oparciu o Ustawę z dnia 29 grudnia 1992 r. o radiofonii i telewizji (Rozdział 4. Publiczna radiofonia i telewizja), w której czytamy, że: 2. Programy i inne usługi publicznej radiofonii i telewizji powinny: (...) 6) respektować chrześcijański system wartości, za podstawę przyjmując uniwersalne zasady etyki]. Udział więc w programie emitowanym w telewizji publicznej człowieka, który godzi w poczucie tożsamości i wspólnoty narodowej jest jawnym pogwałceniem tych zapisów. Udział satanisty w programie telewizji publicznej, która „jest instytucją społeczną i narodową”, utrzymywaną za pieniądze podatników, jest jawnie sprzeczny z kolejnym zapisem ww. Uchwały Zarządu TVP S.A., w którym wyraźnie zaznaczone jest, że „Telewizja Polska S.A. szanuje uczucia religijne odbiorców i respektuje chrześcijański system wartości”. Adam Darski, po niedawnym procesie sądowym i uniewinniającym go wyroku, złożył szczególne „podziękowania” w Internecie. Na swoim profilu na facebooku w języku angielskim napisał, że „Szatan znów zwyciężył”, kończąc tekst pozdrowieniem „Heil Satan”. Na stronach internetowych zespołu Behemoth, Darski umieścił kolejne oświadczenie w podobnej treści: „Bardzo mnie cieszy, że w końcu inteligencja wygrała z religijnym fanatyzmem. Jednak wciąż jeszcze dużo jest do zrobienia w tej kwestii... Ale jestem pewien, że kroczę właściwą ścieżką do niczym nie skrępowanej wolności! Bitwa wygrana, ale wojna jeszcze się nie skończyła. Heil Satan!” Tę wojnę, jak wskazują decyzje TVP S.A., Adam Darski - już tylko poprzez sam fakt udziału w programie „The Voice of Poland” – będzie toczył z wykorzystaniem głównych mediów publicznych, których zasadę działania określa podstawowy zapis gwarantujący odbiorcom respektowanie wartości chrześcijańskich! Zgoda na udział w programie Adama Darskiego jest równoznaczna ze zgodą na promowanie satanizmu w naszym kraju, jawnym przyzwoleniem władz na profanowanie symboliki chrześcijańskiej. Jest pokazaniem, że nie ma żadnych barier dla jednostek dopuszczających się tych profanacji, a zapis o „Misji Telewizji Polskiej jako nadawcy publicznego” jest tylko martwym zapisem prawa i jest jednocześnie sygnałem, że w naszym kraju nie trzeba prawa respektować i przestrzegać. „Młodość oznacza projekt całego życia!” - nauczał Jan Paweł II. Czy Osoba Ojca Świętego, jak i Jego nauka, służyły przez lata Telewizji Polskiej, publicznej, jedynie do cynicznego uwiarygadniania się wobec widzów, do uzyskania profitów politycznych i komercyjnych, jedynie? Katolickie Stowarzyszenie Dziennikarzy Odpowiedz Link Zgłoś
jpl5 Re: KTO ? pastwi się nad chrześcijanami 16.09.11, 09:58 Szanowni Państwo Chcę żyć w kraju który szanuje również moje poglądy. Nie mam zamiaru żyć na klęczkach !!!!!!!!!!!! To tyle w temacie WOLNOŚĆ Odpowiedz Link Zgłoś
bool_a Re: KTO ? pastwi się nad chrześcijanami 16.09.11, 10:23 jpl5 napisał: > Szanowni Państwo > Chcę żyć w kraju który szanuje również moje poglądy. > Nie mam zamiaru żyć na klęczkach !!!!!!!!!!!! > To tyle w temacie WOLNOŚĆ Każdy chciałby żyć w kraju gdzie szanuje się jego poglądy. Chrześcijanie również - dajesz im to prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
jurek.1954 Re: Nergal pastwi się nad chrześcijanami 16.09.11, 11:06 Co za bełkot. Z Twoich wypowiedzi i cytatów z Negrala jasno wynika, że gość walczy o wolność poglądów, wolność słowa. Trzeba to uszanować nawet (zwłaszcza!), jeżeli to nie jest zgodne z poglądami Twoimi i tzw. większości katolickiej. Ja czuję się w tym państwie tłamszony, oszukiwany i wyzyskiwany przez KK. Jest to instytucja autorytatna, antydemokratyczna oparta na hierarchicznym bezwzględnym podporządkowaniu. Jej głównym celem nie jest dobro człowieka i jego zbawienie (cokolwiek to znaczy), ale wygoda i hedonizm funkcjonariuszy tej organizacji. Ludzie wolni, otwarci są dla KK śmiertelnym zagrożeniem i stąd ostry atak na WOLNEGO CZŁOWIEKA. Ty - instrumentalnie wykorzystany przez KK (nawet o tym nie wiesz) - uczestnuczysz w tym haniebnym ataku. Odpowiedz Link Zgłoś
young.mohair Re: Nergal pastwi się nad chrześcijanami 16.09.11, 15:17 Spoko Jurek 1954. Nasz kraj wkracza właśnie na ścieżkę realnego satanizmu. Już wkrótce poczujesz się lepiej :))) Odpowiedz Link Zgłoś
erroid Re: Nergal pastwi się nad chrześcijanami 16.09.11, 11:41 lol, masz czereb zryty człeku Odpowiedz Link Zgłoś
totapis500 PiS pastwi się nad TVP za Nergala 16.09.11, 08:46 PiS dba o swoie mohery,a dlamnie knot zwany biblią jest gorszy od papieru toaletowego. Odpowiedz Link Zgłoś
geheim123 Re: PiS pastwi się nad TVP za Nergala 16.09.11, 13:38 Co na to można odpowiedzieć? Czy Ty masz pojęcie, o czym piszesz? Czytałeś choćby fragment z Biblii? Odpowiedz Link Zgłoś
young.mohair Re: PiS pastwi się nad TVP za Nergala 16.09.11, 17:28 Lemingi już tak mają, że najczęściej piszą nie mając pojęcia o niczym. Odpowiedz Link Zgłoś
kajolka Re: PiS pastwi się nad TVP za Nergala 16.09.11, 20:16 Mam wrażenie, że wie o czym pisze. Ze czytał biblię i doskonale wie jak bardzo niemoralny jest Stary Testament , i jak miłosierny Jahwe pastwi się nad stworzonymi przez siebie ludźmi.Jak na każdym kroku autor (?) przeczy sobie.Ile pokoleń wymordował.Najwyraźniej sam nie czytałeś tego "dzieła" i tylko włożono Ci w główkę, że to jest święte pismo. Poczytaj- polecam Księgę Liczb na początek.Ciekawe , czy potem się odezwiesz na forum i dalej będziesz piał z zachwytu nad biblią. Odpowiedz Link Zgłoś
young.mohair Re: PiS pastwi się nad TVP za Nergala 16.09.11, 21:02 Wróć tutaj jak skończysz piątą klasę szkoły podstawowej. Odpowiedz Link Zgłoś
sts11 Lista poparcia 16.09.11, 08:47 Na stronie internetowej Stowarzyszenia została umieszczona lista poparcia dla oświadczenia Katolickiego Stowarzyszenia Dziennikarzy ws. sprzeciwu wobec promocji satanizmu w TVP. Pod listem można podpisać się tutaj: ksd.media.pl/petycja Odpowiedz Link Zgłoś
jurek.1954 Re: Lista poparcia 16.09.11, 11:14 Nie jestem ani satanistą ani katolikiem. Nie mam nic przeciw jednym i drugim. Prawdziwa wolność to prawo do egzystencji różnych poglądów i wyznań, zarówno satanistów, katolików i innych opcji. Walka jednych z drugimi (ja mam prawo do swoich poglądów inni nie) jest zaprzeczeniem wolności i demokracji. Czy Katolickie Stowarzyszenie Dziennikarzy to twór antydemokratyczny? głosiciele jedynie słusznych poglądów? Jeśli tak to podpiszę się pod petycję o likwidacji tego Stowarzyszenia. Proszę o link. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Lista poparcia 16.09.11, 12:57 sts11 napisał: > Na stronie internetowej Stowarzyszenia została umieszczona lista poparcia dla o > świadczenia Katolickiego Stowarzyszenia Dziennikarzy ws. sprzeciwu wobec promoc > ji satanizmu w TVP. Proszę o przystępne wyjaśnienie, w jaki sposób obecność Nergala jako jurora w miernym programie rozrywkowym, gdzie wygłasza opinie nt. śpiewu uczestników a nie cytaty z Crowleya jest promocją satanizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
totapis500 Re: Lista poparcia 16.09.11, 13:08 Zastanawiam się o co w tym wszystkim chodzi płacę abonament i w niedzielę puszczają za to mszę i muszę słuchać zawodzenia moherów coś tu jest nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
bool_a Re: Lista poparcia 16.09.11, 13:17 totapis500 napisał: > Zastanawiam się o co w tym wszystkim chodzi płacę abonament i w niedzielę puszc > zają za to > mszę i muszę słuchać zawodzenia moherów coś tu jest nie tak. Moher to kazdy chrześcijanin czy tylko KATOLIK? Odpowiedz Link Zgłoś
young.mohair PiS pastwi się nad TVP za Nergala 16.09.11, 08:48 Wasz strach jest balsamem dla mej duszy. I nic mi tak nie poprawia humoru jak wasze forumowe bluzgi :) Odpowiedz Link Zgłoś
full_kit_monster wie, co to projekcja? 16.09.11, 09:23 najkrócej: ten, który w innych widzi strach, sam się najbardziej boi Odpowiedz Link Zgłoś
young.mohair Re: wie, co to projekcja? 16.09.11, 09:25 Ależ ja mam świetny humor i doskonale się bawię. W przeciwieństwie do was. Odpowiedz Link Zgłoś
full_kit_monster a dlaczego np. ja miałbym się bać? 16.09.11, 09:31 przecież ta cała krucjata przeciwko Nergalowi jest potwornie śmieszna :) Odpowiedz Link Zgłoś
young.mohair Re: a dlaczego np. ja miałbym się bać? 16.09.11, 17:31 To dlaczego nerwy wam puszczają, towarzysze? Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: PiS pastwi się nad TVP za Nergala 16.09.11, 09:34 young.mohair napisał: > Wasz strach jest balsamem dla mej duszy. Misiu, kto się boi, ten się boi. Ja się nie boję, bo już dawno spier... z bantustanu i wracać coraz bardziej nie zamierzam. Tylko w głębi duszy trochę smutno, że końca niewoli watykańskiej nie widać... Odpowiedz Link Zgłoś
young.mohair Re: PiS pastwi się nad TVP za Nergala 16.09.11, 17:33 Tak kotku, trzymaj się z daleka. Jedyne co możesz to sobie tutaj popisać :))) Odpowiedz Link Zgłoś
o_mamo A Wyborcza znów pastwi się nad katolikami 16.09.11, 08:50 Państwo Redaktorstwo stosuje swoje stare triki, na które wierni, nie myślący już od dawna samodzielnie, czytelnicy jak zwykle i przewidywalnie się nabierają. Tak samo się nabiorą, jak Państwo Redaktorstwo będzie się "pastwić" nad tymi, którzy chcą głosić odmienne od linii gazety poglądy na jakiejś konferencji na niezależnej, publicznej uczelni. Stare prawo Kalego powinno zmienić nazwę na prawo GW. Odpowiedz Link Zgłoś
totapis500 Re: A Wyborcza znów pastwi się nad katolikami 16.09.11, 08:56 To takie przepychanki dobrze wiemy kto się nad kim pastwił św.INKWIZYCJA w imię boże wymordowała około 35 milionów ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
o_mamo Re: A Wyborcza znów pastwi się nad katolikami 16.09.11, 12:10 No cóż, te braki w edukacji historycznej czytelników Gazety nie powinny mnie dziwić, ale te "miliony zamordowanych" przez św. Inkwizycję nie mogą pozostać bez komentarza. Otóż w w ciągu trzech wieków działania św. Inkwizycji w Hiszpanii na karę śmierci, wykonywaną nota bene przez sądy świeckie!!! zostało skazanych 216 osób (J. Tyszkiewicz "Inkwizycja hiszpańska"!!! Tyle stalinowski reżim mordował dziennie, średnio licząc. No ale, żeby się wypowiadać w pewnych tematach trzeba mieć wiedzę, a nie tylko czytać GW. Odpowiedz Link Zgłoś
totapis500 Re: A Wyborcza znów pastwi się nad katolikami 16.09.11, 12:16 Reżim Stalinowski mordował bo lubił i nie robił tego w imię boga. Odpowiedz Link Zgłoś
young.mohair Re: A Wyborcza znów pastwi się nad katolikami 16.09.11, 21:04 To Lenin nie był bogiem Stalina? Odpowiedz Link Zgłoś
darek638 Re: A Wyborcza znów pastwi się nad katolikami 16.09.11, 09:01 Głosami PIS jak oczywiście GW zauważyła ale również głosami PO, których zabrakło bo posłowie "taktycznie" nie przyszli. Odpowiedz Link Zgłoś
sts11 Nergal i neonaziści 16.09.11, 09:00 całość fronda.pl/news/czytaj/tytul/nergal__i_neonazisci._nieznane_fakty_15053 Adam „Nergal” Darski, z dnia na dzień, opuścił metalowe getto i stał się prawdziwym celebrytą. Trudno ocenić, czy tylko za sprawą kunsztu artystycznego czy raczej głośnego romansu z gwiazdką pop. Mało kto jednak wie, że ulubieniec mediów ma powiązania z przedstawicielami sceny neonazistowskiej – pisze Aleksander Majewski. Okładki kolorowych gazet, wywiady dla dużych stacji, wystawne bankiety, program w publicznej telewizji, zrozumienie ze strony niezawisłego sądu, który uznaje podarcie Biblii za wyraz artystycznej „ekspresji”… Można powiedzieć, że Darski to gość w czepku rodzony. Mało który przedstawiciel ciężkiego grania spod znaku pentagramu, staje się powszechnie rozpoznawalną personą, poklepywaną zewsząd po plecach. Owszem, Behemoth, któremu lideruje Nergal od lat jest zespołem pierwszego formatu, ale przez dłuższy okres czasu doskonale znaną tylko słuchaczom metalu, a nie szarej emerytce, umilającej sobie czas, czytaniem gazetek spod znaku „Życia na gorąco”, itp. Co innego, gdy sypia się z plastikową gwiazdką, której drogę do kariery otworzył nagi biust. A, że Darskiego otaczają obrotni ludzie, nawet ciężkie chwile (jak choroba) zostały przekute w element promocji artysty. Ciekawe tylko, czy osoby, którym tak spodobało się lansowanie mistrza antychrześcijańskiej „artystycznej ekspresji” wiedzą o jego powiązaniach muzycznych oraz towarzyskich, i czy w tym przypadku również będą usprawiedliwiać Nergala tą samą „artystyczną ekspresją”? Nergal-Holocausto i jego kolega Holocausto, bo tak brzmiała pierwsza ksywa Nergala, od lat zdradzał swoje fascynacje pogańską stylistyką i chociaż Behemoth zaliczano do szeroko rozumianego gatunku black metalu (dziś raczej death metal), to ocieranie się o pagan metal było ewidentne. Jak wiadomo od tego nurtu już niedaleko do NSBM czyli Narodowo-Socjalistycznego Black Metalu, który oprócz apologii pogańskich wierzeń, charakteryzuje się wysławianiem „aryjskiej rasy”, „czystości krwi”, antysemityzmu itp. debilizmów. Niekiedy zespół Darskiego był nawet zaliczany do tego podgatunku, chociaż sami muzycy w swoich notkach biograficznych z uporem maniaka odcinają się od tego typu klasyfikacji. Wątek w notce można wymazać, nie można natomiast ukryć, że przy nagrywaniu jednej z pierwszych płyt Behemotha brał udział Robert Fudali (pseudonim „Rob Darken”) – czołowa postać polskiej sceny… NSBM i lider grupy Graveland – zespołu, który znajduje się na liście Ligi Przeciwko Zniesławieniu, wymieniającej zespoły wykonujące "muzykę nienawiści"! Trzy lata temu cztery albumy grupy Fudaliego zostały uznane jako szkodliwe przez niemiecki Federalny Wydział ds. Mediów Szkodliwych dla Małoletnich. Fudali, jako muzyk sesyjny, przyczynił się w 1993 r. do powstania materiału „The Return of the Northern Moon” – drugiego w karierze dema zespołu Behemoth. Oprócz niego w nagrywaniu wziął udział Adam „Baal” Muraszko i kto? Tak, tak – właśnie Adam „Nergal” Darski. Oczywiście można wszystko zrzucać na grzechy młodości, względy czysto muzyczne, itp. Dziwne, że podobnych problemów nie miał Robert Smith, lider legendarnej grupy The Cure (bynajmniej nie metalowej), który znał się z Ianem Stuartem Donaldsonem – wokalistą grupy Skrewdriver. Gdy zauważył, że Ian Stuart – do dziś idol brytyjskich skinów – ma zboczenie ideowe w postaci neonazizmu, odciął się od niego. Tak wyraźnego odcięcia się Nergala od Roba Darkena nie było. Co więcej, obaj panowie utrzymują życzliwe, przyjacielskie kontakty o czym - na nieszczęście swojego kolegi – poinformował na swoim koncie na portalu społecznościowym sam Fudali, zamieszczając zdjęcie dokumentujące wizytę Darskiego w jego domu (zdjęcie numer 1 – przyp. red.). Na tym nie koniec. Jak wieść gminna niesie, Fudali wniósł swój wkład do powstającej biografii zespołu Behemoth, a starzy znajomi podobno przymierzają się do pracy nad nowym projektem „The Temple Of The Infernal Fire'', który sam Rob Darken określił mianem swojej reaktywacji. Niektórzy, obserwując obecne „salonowe” towarzystwo Darskiego, zaczęli żartować, że to chyba prima-aprillisowy wygłup. „Dziś po 20 latach wreszcie zbiorą żniwo w postaci milionowych sprzedaży albumu. Bo kto tego nie kupi? Woodstokowa "narkotyczna młodzież" a z drugiej mańki skrajni narodowcy, amerykańscy fani Behemoth, widzowie serialu "West Wing", ba nawet fani Dody. Czy to nie jest genialne?” – śmieje się użytkownik forum dla słuchaczy cięższego grania. Żarty żartami, ale coś w nich jest. Zwłaszcza jeżeli weźmiemy pod uwagę dokonania muzyczne Roberta Fudaliego z ostatnich lat… Neonazista? Fudali - czy jak kto woli – Rob Darken wraz ze swoją kapelą nagrał album z neonazistowskim zespołem Honor. Wydany w 2000 r. split „Raiders of Revenge” to dawka prymitywnego antychrześcijańskiego metalu, gdzie obok piosenek Graveland znalazły się utwory grupy Mariusza „Szczerego” Szczerskiego z którym Fudali równie ochoczo pozował do zdjęć, co z Nergalem (zdjęcie nr 2 – przyp. red.). Grupy, która w środowiskach neonazistowskich zasłynęła choćby takimi tekstami utworów: „Tak jak Adolf Hitler niszcz żydowski stan/Niech powróci siła, która będzie trwać!/Narodowy socjalizm/Jedna droga dla kraju/Narodowy socjalizm Jedna droga dla kraju” Czy chociażby:„Rudolf Hess - ostatni płomień zgasł, /Ofiara komunistycznych kłamstw! Wiara dawała mu nadzieję,/Że nadejdzie taki dzień,/W którym powróci stare prawo,/Narodowy socjalizm odrodzi się!” Podobne niebezpieczne treści w tekstach, zaprzyjaźnionej z kolegą Nergala, kapeli można mnożyć. Być może to właśnie od chorej, pełnej nienawiści liryki Honoru zaczęło się jednoczenie środowisk antychrześcijańskich metali i neonazistowskich skinheadów… Metalowcy i naziole - Dziś radę daje Behemoth – mówi mi 25-letni Paweł, jak sam o sobie mówi – satanista. – A Honor? Co o nich sądzisz? – dociekam. – Szczery (Mariusz Szczerski – lider Honoru – przyp. red.), póki żył też dawał. – A nazizm? Nie przeszkadza ci to w jego tekstach? – Nie. Przynajmniej widać w tym jakąś siłę. Siłę, której nie mają chrześcijanie. Zaskakującą zgodność wykazuje mój inny rozmówca- 23-letni Przemek – skinhead. – Jak to jest między skinami a metalami dzisiaj? – pytam. – Inaczej niż kiedyś – mówi zagadkowo Przemek. – To znaczy? – nie dają spokoju. – Kiedyś było pranie brudów, dzisiaj jest inaczej. Nikt już nie powie na metala „brud”. Często skinów i metali można spotkać na tych samych koncertach. – Od czego to się zaczęło? – nie daję spokoju. – To się zmieniało. Niektórzy mówią, że od Szczerego, który był nazi, a jednocześnie grał pogański metal. Dziś nawet niektórzy mówią, że od jego śmierci ruch narodowy jest ch***y - zbyt katolicki. Artyście wolno więcej? Jak widać granica między stylistyką pogańską a neonazizmem jest dosyć płynna. Tym bardziej, jeżeli weźmiemy pod uwagę powiązania personalne między wspomnianymi środowiskami i wspólne fascynacje. I nic w tym dziwnego, niszowe subkultury ewoluowały na przestrzeni lat, niejednokrotnie zmieniały swój charakter czy profil ideowy. Nic w tym dziwnego i nie ma sensu dogłębnie zajmować się wspomnianą tematyką. Pytanie tylko, co w takim towarzystwie robi bożyszcze (chyba złe słowo?) mediów Adam „Nergal” Darski? Co robi ulubieniec tych wszystkich poszukiwaczy prawdziwego i urojonego neofaszyzmu, wytykających każdemu jakąś brzydką przeszłość czy niewłaściwe powiązania (często wyrwane Odpowiedz Link Zgłoś
full_kit_monster bądź łaskaw spadać z tymi wklejkami 16.09.11, 09:26 z frądzi Frondziarze to dopiero by nam Polskę urządzili ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sts11 Re: bądź łaskaw spadać z tymi wklejkami 16.09.11, 09:34 A ciebie tylko stać na chamską odzywę... Odpowiedz Link Zgłoś
full_kit_monster w którym miejscy chamska? 16.09.11, 09:41 raczy wskazać? BTW takiego chamstwa jak na frądzi i innych prawackich portalach nie ma nigdzie ;0 Odpowiedz Link Zgłoś
jabmax Znalazł się arbiter kultury... 16.09.11, 09:51 Proszę nie zaśmiecać forum "frondowymi madrościami". Odpowiedz Link Zgłoś
p0kraka Re: Znalazł się arbiter kultury... 16.09.11, 10:48 jabmax napisał: > Proszę nie zaśmiecać forum "frondowymi madrościami". skoro jest innaczej to udowodnij....skoro twoja elokwencja ograniczpona zostala do tego co napisales powyzej to znaczy ze nie jestes w stanie Odpowiedz Link Zgłoś
jabmax Re: Znalazł się arbiter kultury... 16.09.11, 12:04 p0kraka napisał: > jabmax napisał: > > > Proszę nie zaśmiecać forum "frondowymi madrościami". > > skoro jest innaczej to udowodnij....skoro twoja elokwencja ograniczpona zostala > do tego co napisales powyzej to znaczy ze nie jestes w stanie ------------- "sts11" podał "link na frondę", następnie wkleił "próbkę"- pseudointelekualny bełkot, "lepką papkę"( trująca mieszanka, kłamstw, manipulacji) - wskaż proszę, do czego mam się odnieść. Odpowiedz Link Zgłoś
p0kraka Re: Znalazł się arbiter kultury... 16.09.11, 13:33 do artykulu z Frondy, bo masz jakies obiekcje co do prawdy w nim zawartej, wiec udowodnij ze sie myla czy tez klamia. Widze ze masz problem ze zrozumieniem prostych prosb/polecen Odpowiedz Link Zgłoś
jabmax Re: Znalazł się arbiter kultury... 16.09.11, 17:12 do artykulu z Frondy ------------ Napisałeś to w poprzednim poście, czy może przeoczyłem? A to "pod linkiem" to co innego niż wklejona "próbka" ? Może jakiś konkret, ale samodzielnie, pamiętaj też że jesteśmy na forum "Gazety" nie "Frondy". Odpowiedz Link Zgłoś
p0kraka Re: Znalazł się arbiter kultury... 17.09.11, 00:48 ty mi chcesz pokazac jak sie merytorycznie rozmwaia? Odpowiedz Link Zgłoś
jabmax Re: Znalazł się arbiter kultury... 17.09.11, 07:37 "(...)Widze ze masz problem ze zrozumieniem prostych prosb/polecen" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
p0kraka Re: Znalazł się arbiter kultury... 17.09.11, 08:35 jabmax napisał: > [i]"(...)Widze ze masz problem ze zrozumieniem prostych prosb/polecen"[/ > i] > > ;) :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
p0kraka Re: bądź łaskaw spadać z tymi wklejkami 16.09.11, 10:49 sts11 napisał: > A ciebie tylko stać na chamską odzywę... prosze od stworzenia "full_kit_monster " za wiele nie oczekiwac - to pewnie mlody, wyksztalcony..... Odpowiedz Link Zgłoś
jabmax Re: bądź łaskaw spadać z tymi wklejkami 16.09.11, 12:09 p0kraka napisał: > sts11 napisał: > > > A ciebie tylko stać na chamską odzywę... > > prosze od stworzenia "full_kit_monster " za wiele nie oczekiwac - to pewnie mlo > dy, wyksztalcony..... --------------- prosze od stworzenia "full_kit_monster(...) " Taak... prawdziwa elokwencja...pokraczna. Odpowiedz Link Zgłoś
p0kraka Re: bądź łaskaw spadać z tymi wklejkami 16.09.11, 13:34 nie pokraczna tylko POkraczna Odpowiedz Link Zgłoś
jabmax Re: bądź łaskaw spadać z tymi wklejkami 16.09.11, 17:16 O tak, teraz mnie olśniło, dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
p0kraka Re: bądź łaskaw spadać z tymi wklejkami 17.09.11, 00:52 jabmax napisał: > O tak, teraz mnie olśniło, dzięki. you welcome...jakby co to sluze jeszcze pomoca Odpowiedz Link Zgłoś
jabmax Re: bądź łaskaw spadać z tymi wklejkami 17.09.11, 07:41 p0kraka napisał: > jabmax napisał: > > > O tak, teraz mnie olśniło, dzięki. > > you welcome...jakby co to sluze jeszcze pomoca ------------- A nie, POmocą ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
p0kraka Re: bądź łaskaw spadać z tymi wklejkami 17.09.11, 08:36 masz jakis kompleks czy specjalny guzik na klawiaturze 'PO'? Odpowiedz Link Zgłoś
jabmax Re: bądź łaskaw spadać z tymi wklejkami 17.09.11, 08:47 Chwileczkę...POszukam. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
p0kraka Re: bądź łaskaw spadać z tymi wklejkami 22.09.11, 03:35 jabmax napisał: > Chwileczkę...POszukam. :)) szukaj szukaj,,,,moze znajdziesz Odpowiedz Link Zgłoś
young.mohair Re: bądź łaskaw spadać z tymi wklejkami 16.09.11, 17:35 p0kraka napisał: > prosze od stworzenia "full_kit_monster " za wiele nie oczekiwac - to pewnie mlo > dy, wyksztalcony..... Raczej zadłużony... Odpowiedz Link Zgłoś
jacek-1111 PiS pastwi się nad TVP za Nergala 16.09.11, 09:05 NIKT NIE MA PRAWA BEZCZEŚCIĆ SYMBOLI RELIGIJNYCH , NIE JEST ISTOTNE JAKI TO KRAJ I WSZELKIE DYWAGACJE NA TEN TEMAT SĄ BEZ SENSU!! Odpowiedz Link Zgłoś
totapis500 Re: PiS pastwi się nad TVP za Nergala 16.09.11, 09:13 Po co bezcześcić takiego gniota wynieść do ubikacji i wszyscy mają spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
mawapo W Polsce mamy demokrację a sąd go uniewinnił 16.09.11, 09:25 więc Darski ma prawo do występu w TVP a żadna opętana ideologia nie ma prawa narzucać innym swoich durnych standardów mpralnych. Odpowiedz Link Zgłoś
dupciaszek Re: PiS pastwi się nad TVP za Nergala 16.09.11, 11:14 Ależ Acan ! Waszmość w Średniowieczu siedzisz ! Toż to symbole są ważne a nie człowiek ? Zrób sobie rekonstrukcję móżdżydła na poziom Oświecenia - choć to i tak dziejowo po tyle mając XXI wiek. A czy odniesie się Wasza Średniowieczność do mego wcześniejszego wpisu o rejestracji w sądzie grup (sekt) wyznaniowych ? Wszak ta sekta KK nie uczyniła tego w "państwie prawa". Odpowiedz Link Zgłoś
dribn Re: PiS pastwi się nad TVP za Nergala 16.09.11, 09:23 W trosce o byt i przyszłość naszej Ojczyzny, odzyskawszy w 1989 roku możliwość suwerennego i demokratycznego stanowienia o Jej losie, my, Naród Polski - wszyscy obywatele Rzeczypospolitej, zarówno wierzący w Boga będącego źródłem prawdy, sprawiedliwości, dobra i piękna, jak i nie podzielający tej wiary, a te uniwersalne wartości wywodzący z innych źródeł, równi w prawach i w powinnościach wobec dobra wspólnego - Polski,............ To po pierwsze... A po drugie: co ma program rozrywkowy do danych przekonań religijnych, czy ideologicznych?! Nie został tam poruszony ani razu ów temat. dostojnicy kościelni sami sobie są diabłami.. Odpowiedz Link Zgłoś
jabmax Strach przed ateizmem. 16.09.11, 09:24 Nie taki diabeł straszny, jak go malują.- a nawet sympatyczny. Do tego jeszcze, pokonał chorobę bez klepania zdrowasiek, amuletów-ampułek z krwią, itp. To wystarczy żeby gościa nie lubić. Tu nie chodzi o "satanizm", niszczenie biblii. Można być sympatycznym, normalnym i "moralnym" człowiekiem, bez odwoływania się do boga czy tzw."wartości".Nergal pokonał chorobę i nie głosi że to "dzięki bogu". Jeśli rozniesie się, że można być uczciwym, dobrym człowiekiem, bez "ględzenia" o bogu i wartościach to ...No właśnie.:) Odpowiedz Link Zgłoś
mawapo To samo dotyczy prof. Religi 16.09.11, 09:29 przed śmiercią przyznał się że jest ateistą, wielki autorytet dla wielu Polaków którym uratował życie. Odpowiedz Link Zgłoś
young.mohair Re: Strach przed ateizmem. 16.09.11, 17:37 jabmax napisał: > Do tego jeszcze, pokonał chorobę bez klepania zdrowasiek, amuletów-ampułek z k > rwią, itp. To wystarczy żeby gościa nie lubić. o pokonaniu choroby nowotworowej można powiedzieć dopiero po 5 latach remisji... Odpowiedz Link Zgłoś
jabmax Re: Strach przed ateizmem. 16.09.11, 21:48 young.mohair napisał: > jabmax napisał: > > > Do tego jeszcze, pokonał chorobę bez klepania zdrowasiek, amuletów-ampuł > ek z k > > rwią, itp. To wystarczy żeby gościa nie lubić. > > o pokonaniu choroby nowotworowej można powiedzieć dopiero po 5 latach remisji.. > . ---------------- Tak, po 5, 10, 15... i z całą pewnością po ...śmierci. Znasz rokowania po "terapii" szamana Dziwisza i jego cudownego specyfiku JP2 ? Odpowiedz Link Zgłoś
bool_a Re: Strach przed ateizmem. 16.09.11, 22:01 jabmax napisał: > Znasz rokowania po "terapii" szamana Dziwisza i jego cudownego specyfiku JP2 ? Gdyby JP2 był jak Ty, to by już Tobie nic nie pomogło. On jednak jest nieograniczenie miłosierny jak Ty niemiłosiernie ograniczony. Odpowiedz Link Zgłoś
jabmax Re: Strach przed ateizmem. 16.09.11, 22:17 "Gdyby JP2 był jak Ty, to by już Tobie nic nie pomogło. On jednak jest nieograniczenie miłosierny(...) --------- Jaki "On", pisałem o specyfiku. Skąd ta personifikacja? Odpowiedz Link Zgłoś
bool_a Re: Strach przed ateizmem. 16.09.11, 23:45 To nie chodziło o krew Jana Pawła II przekazaną Kubicy przez kardynała Dziwisza? JP2 jest ogólnie znanym skrótem od Jana Pawła II. Bardzo się cieszę, że chodziło Ci o coś innego. Ale o co? Odpowiedz Link Zgłoś
jabmax Re: Strach przed ateizmem. 17.09.11, 08:26 To nie chodziło o krew Jana Pawła II przekazaną Kubicy przez kardynała Dziwisza? JP2 jest ogólnie znanym skrótem od Jana Pawła II. Bardzo się cieszę, że chodziło Ci o coś innego. Ale o co? ---------- Czy jest z czego cieszyć się? Oto pan Dziwisz po śmierci swojego...(przyjaciela, mentora, przełożonego,itp) zajmuje się "dilerką" płynów ustrojowych.- Jesteś chory, cierpisz- "wujek" Dziwisz ma na to sposób(lekarstwo). ------- Celowo przerysowuję, abyś uświadomić Ci, że to co dla Ciebie jest "świętością", dla innych niekoniecznie, a czasem bywa nawet odrażające. Odpowiedz Link Zgłoś
bool_a Re: Strach przed ateizmem. 18.09.11, 10:07 jabmax napisał: > Jesteś chory, cierpisz- "wujek" Dziwisz ma na to sposób(lekarstwo). Sądzę, że kardynał Dziwisz ("wujek" Dziwisz) nie zasługuje na taką interpretację swego czynu. Robert Kubica po pierwszym wypadku ogłosił światu, że życie zawdzięcza Janowi Pawłowi II. Teraz, po drugim wypadku darowanie ampułki z krwią Jana Pawła II mogło tylko wspomóc proces leczenia i rehabilitacji. Abstrahując od świętości JPII, nie od dziś, wiadomo jak stan psychiczny chorego wpływa na ten proces. Krew jest też chyba nie tylko płynem fizjologicznym, ale również „darem życia” nie tylko dla wierzących w świętość Jana Pawła II. Ofiarowana krew była pobrana do badań, których nie zdążono wykonać. Uważam, że takie jej zastosowanie nie powinno być oceniane nagannie niezależnie od światopoglądu. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: PiS pastwi się nad TVP za Nergala 16.09.11, 09:33 > A od kiedy do qrwy nędzy panie Dziedziczak Polska jest krajem katolickim? Niestety w ustawę o radiestezji i telekinezie jest wpisane krzewienie WC-ów jako naczelne zadanie TVP. Taki to, kurka jego mać, świecki kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
hirszhahr Kiedy widzę pis - i got erection !!! 16.09.11, 09:35 www.youtube.com/watch?v=RN4_r6Ct9wY Myślę, że najwyższy czas na krucjatę antychrześcijańską. Hail Satan. Hail Stare Bogi. :) Odpowiedz Link Zgłoś
sakral ograniczenia na rynku religii 16.09.11, 10:20 Zarząd TVP S.A. o wzmocnieniu poczucia tożsamości i respektowanie wartości chrześcijańskich @sts11 Ty chyba sobie robisz jaja z ustawy Sejmu z 1992 r. i Zarządu TVP S.A. ograniczenie konkurencji na rynku religii. to już jest sprawa dla Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumenta Odpowiedz Link Zgłoś
tow_rydzyk Alleluja ! Apage Satana ! 16.09.11, 10:26 Ludu wierzacy, współtowarzysze wiary i walki o katolicyzm, drodzy wetarani wojen religijnych na całym swiecie, uczestnicy niedawnego katolickiego spedu mlodziezy w Madrycie. Szczegolnie serdecznie witam delegatow watykanskich agentur ze wszystkich kontynentow. Przy tej okazji chcialbym wyrazic tradycyjne “Bog zaplac” za regularne uiszczanie podatkow konkordatowych i pokaznych dochodow ze sprzedazy “jednorazowych kart wstepu do raju” na konta centrali. Jak mowi starozytne przyslowie...”Wszystkie drogi prowadza do Rzymu...a konta bankowe do Watykanu”. Daleki od propagandy sukcesu pragne zaczac swoja mowe oskarzycielska dobra nowina. Oskarzony Nergal nie zatrzyma biegu historii...Watykan znow stanal na wysokosci zadan biezacej dziesieciolatki. Wskazniki produkcyjne KK w tej dekadzie sa imponujace. Polska staje sie potega religijna w Europie. (burzliwe oklaski przechodzace w owacje) Z nie ukrywana satysfakcja pragne zlozyc Wam meldunek, ze w biezacej dekadzie w porownaniu z dekadami ubiegłymi ilosc oddanych do eksploatacji swietych i blogoslawiaonych znacznie przekroczyla nasze plany docelowe. Watykan z wielkim trudem i poswieceniem zaspakaja rosnace potrzeby rynku religijnego na swietych i błogosławionych poprzez uruchomienie nowych mocy przerobowych i poprzez wprowadzenie wielozmianowego systemu modlow i wspołzawodnictwa brygad pielgrzymkowych i rozancowych. Nieodzownym podzespołem przy produkcji swietych jest cudotworstwo. Stopniowo Watykan i wszystkie nasze placowki terenowe przechodza od chałupniczych do nowatorskich, wielkoprzemysłowych metod produkcji cudotworczej. W wyniku modernizacji metod modlitewnych i zwiekszonej przepustowosci cudotworczej co miesiac schodza z tasmy produkcyjnej Watykanu nowi swieci i blogosławieni. Ten intensywny zakrojony na szeroka skale proces produkcyjny odbywa sie z zachowaniem najwyzszych norm kontroli jakosci swietych i błogosławionych, ktorym zapewniamy posmiertna gwarancje. Inicjatywa ta zostala zapoczatkowana przez blogoslawionego Karola Wojtyle, pod ktorego nieomylnym przywodztwem i nadzorem technicznym wyprodukowano wiecej swietych i błogosławianych niz zrobili to jego porzednicy w ciagu ponad 400 lat. Z duma nalezy podkreslic, ze w calej Historii KK jeszcze nie odnotowalismy ani jednego przypadku reklamacji. Nasi swieci wykazuja sie niezawodnoscia i doskonale sprawdzaja sie w eksploatacji w kazdych warunkach klimatycznych, terenowych i pod kazda szerokoscia geograficzna... w Afryce, Ameryce Lacinskiej i zwlaszcza w poludniowo wschodniej Polsce. Odnotowujemy rowniez wzrost produkcji pomnikow Jezusa Chrystusa i Jana Pawla II i innych blogoslawionych/swietych na calym swiecie jednakze najwyzszy wspolczynnik upomnikowienia nalezy do Polski. Srednio przypada tam 1.1 Chrystusa i 1,9 Jana Pawla II na hektar. Juz niedlugo na metr kwadratowy naszego kraju bedzie przypadac 1.5 krzyza. Gratulujemy naszemu oddanemu kolektywowi kapłanskiemu w Watykanie zwiekszenia wydajnosci pracy, ktore zaowocowało tak wspaniałymi przedterminowymi osiagnieciami produkcyjnymi. Cały aktyw kapłanski a w szczególnosci przodownikow pracy duszpasterskiej proponuje odznaczyc Zlotym Krzyzem Zaslugi Chrystusa Krola Polski pierwszej klasy i Gwiazda Betlejemska ze wstegami... Kraków - umilowane miasto Karola Wojtyły - proponuje przemianowac na Wojtyłogród a na Rynku wzniesc Jego Mauzoleum. Mimo niewatpliwych sukcesow nie wolno nam zaprzestac walki o serca i umysly Polakow, Filipinczykow, Afrykanow i Latynosow...zwlaszcza mlodych pokolen. Musimy zewrzec nasze szeregi w walce ze swieckim liberalizmem wiodącym ku zagubieniu a nawet ku anarchii. Musimy sie zdecydowanie przeciwstawic bezideowemu ateistycznemu nihilizmowi i zatracaniu sensu zycia, łze-demokracji podwazajacej jedynie słuszną i prawidlową wole Boga, ktorej nawet my wszechstrannie wykształceni teolodzy nie potrafimy zgłebic, z kosmopolityczna dekadencją, z globalizmem i zgubnymi pokusami tzw. rewolucji informacyjnej trujacego zrodła nieprawdy, nieposłuszenstwa Bogu i grzesznych mysli odbierajcego nam religijna tozsamosc, poczucie wspolnoty i zdolnosc kolektywnego chrzescijanskiego myslenia. Szczegolnie wystrzegajmy sie smiertelnego grzechu humanistyczno-racionalistyczno-naukowej herezji – oprocz apostazji - najwiekszego aktu zdrady prawd objawionych – zreszta bezlitosnie pietnowanego przez wszystkie teologie monoteistyczne. Stanowczo musimy sie przeciwstawic wrogom jedynie slusznych dogmatow wiary chrzescijanskiej: heretykom i malzenstwom mieszanym wyznaniowo, ktore podkopujac autorytet kosciola niedwracalnie kalecza umysly potomstwa z nich splodzonego. Rada Kardynalow Ludowych na ostatnim plenum eiskopatu zdecydowanie sie odciela od jakiegokolwiek dialogu z liberalnymi intelektualistami, lze-polakami przemawiajacymi glosem szatana. Sieja oni ziarna niezgody miedzy nami i destabilizuja Nasza umeczona i ponizana Ojczyzne. Probuja wstrzymac misje dziejowa Kosciola katolickiego. Piotr Natanek, Stanislaw Dziwisz i Tadeusz Rydzyk duchowi spadkobiercy Jana XII, Benedykta IX, Aleksandra VI, Juliusza II, Piusow XII i XIII, Jana XXIII, Jana Pawla II nie dopuszcza do rozlamu w Naszym Kosciele Powszechnym. Polskojezycznym warholom i wichrzycielom Konfederacja Prawdziwych Polakow mowi: “Schizma nie przejdzie!” Dosc tego gadania o swieckim humanizmie. Czy Polacy potrzebuja praw czlowieka kiedy maja Prawa Boze ? Naszym prawem bedzie Dziesiecioro Przykazan - a Wola Boza sprawiedliwoscia ! Chłopi, robotnicy inteligencja pracujaca pod kierownictwem KK budujac katolicyzm dadza zdecydowany odpor zaplutym karłom anty-koscielnej reakcji reprezentowanych przez Polsat, Owsiaka, Harry Potera, Palikota, Motyla z Piotrkowskiej,Nieznalskiej, Nergala i ich mocodawcow. Nie pozwolimy wam odwrocic mlodych Polakow od wiary, nie pozwolimy wam wbic klin miedzy Kosciol i Narod. Powiem krotko. Reka podniesiona na KK ...bedzie odcieta. Zadbaja o to nasze swietnie przygotowane ideologicznie dewocyjne oddzialy szturmowe moherowych beretow, ktore tak dzielnie stawily czola mocom szatanskim na Krakowskim Przedmiesciu. Tylko Polska katolicka moze byc panstwem niepodległym... Karol Wojtyla jest Ojcem i nauczycielem Wszystkich Narodow. Jego idee sa wiecznie zywe. Watykan - przewodnia silą Wszystkich Narodow. Program Koscioła Katolickiego – programem ludzkosci! Niech zyje internacionalizm religijny ! Precz z lewacko-prawicowymi odchyleniam od jedynie slusznej linii nieomylnego Jezusa Chrystusa. Niech zyje walka ludu wierzacego o religijny postep i katolicyzm ! Niech zyje nierozerwalny sojusz polsko-watykanski ! Niech zyje Posluszenstwo i Swietobliwosc ! Czy jestescie gotowi umrzec za wiare, honor i Ojczyzne jak sp.Lech Kaczynski ? Czy chcecie wojny totalnej z bezboznikami i innowiercami? Pomozecie? (spontaniczna klęcząca owacja ) Niech zyje dyktatura Episkopatu ! Niech zyja walka ludu wierzacego pod przywodztwem Komitetu Centralnego Polskiego Zjednoczonego Patriarchatu Rzymsko-katolickiego! Religijni entuzjasci wszystkich odlamow chrzescijanstwa laczcie sie ! Badzmy czujni ! Bezbozny wróg nie śpi! Jeden Bóg, jeden Kosciol, jeden Papiez ! (spontaniczny okrzyk z widowni) Benedykt XVI Chrystusem dnia dzisiejszego. Trojcy Przenajswietszej – trzy razy TAK!!! Wsciekly pies Nergal w oczach Boga i ludu wierzacego zasluguje na najwyzszy wymiar kary przewidziany artykulem 196 Kosciola Katolickiego ...przepraszam...Kodeksu Karnego Na zakonczenie odspiewano: “Wierzacy kleknij ludu ziemi...” i "Bog to jest nasz ostatni" -- “Kazda zamknieta organizacja pozbawiona niezaleznej kontroli spoleczno-prawnej z biegiem czasu przeistacza sie w strukture przestepcza o tendencjach totalitarno-mafijnych.” Odpowiedz Link Zgłoś
szymuha Re: Alleluja ! Apage Satana ! 16.09.11, 10:42 tow-rydzyku podoba mi się twoja opinia :) Odpowiedz Link Zgłoś
p0kraka Re: Alleluja ! Apage Satana ! 16.09.11, 13:35 tow_rydzyk napisała: > Ludu wierzacy, ... chyba ci sie plyta zaciela..sadzisz ze ktos to do konca przeczyta? Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Alleluja ! Apage Satana ! 16.09.11, 13:40 p0kraka napisał: chyba ci sie plyta zaciela..sadzisz ze ktos to do konca przeczyta? A ciebie kto pyta o zdanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
tow_rydzyk Alleluja ! Apage Satana ! 16.09.11, 15:07 zdybka napisała: > p0kraka napisał: > > chyba ci sie plyta zaciela..sadzisz ze ktos to do konca przeczyta? > > A ciebie kto pyta o zdanie ? > Droga Zdybko, Niestety tekst ten przekracza mozliwosci intelektualne wielu gosci na tym forum. Z rozmowy dwoch ksiezy. -Jak sadzisz czy doczekamy sie czasow kiedy Watykan zniesie celibat ? -My to chyba nie ...ale moze nasze wnuki ? -- “ Dajcie mi dziecko zanim ukończy ono 7 lat a ja uczynię zeń człowieka" - Francis Xavier, uczen Loyoli, wspolzalozyciel Zakonu Jezuitow, inkwizytor ogloszony swietym (sic!) w 1622 roku. -- “Kazda zamknieta organizacja pozbawiona niezaleznej kontroli spoleczno-prawnej z biegiem czasu przeistacza sie w strukture przestepcza o tendencjach totalitarno-mafijnych. Oto bardzo skrocona lista uczestnikow sztafety totalitarnych utopii czasow nowozytnych: Stalin - Mussolini - Hitler - gen.Franco - Pavelic - ks.Tiso - Mao - Kim Ir Sen - Peron - Pol Pot - Idi Amin - Homeini - Pinochet - Saddam Husein - Osman ibn Laden - Kadaffi... ” -- "Zasługą Radia Maryja jest, że rozmodliło Polskę, pogłębiło modlitwę" - arcybiskup Józef Michalik Odpowiedz Link Zgłoś
p0kraka Re: Alleluja ! Apage Satana ! 17.09.11, 00:53 tow_rydzyk napisała: > zdybka napisała: > > > p0kraka napisał: > > > > chyba ci sie plyta zaciela..sadzisz ze ktos to do konca przeczyta? > > > > A ciebie kto pyta o zdanie ? > > > Droga Zdybko, > Niestety tekst ten przekracza mozliwosci intelektualne wielu gosci na tym forum tego belkotu nie przeczyta za wiele osob, bo : 1) jest poprostu za dlugi i nuzac 2) napisal go chyba jakis koles napruty winem i ziolami Odpowiedz Link Zgłoś
p0kraka Re: Alleluja ! Apage Satana ! 17.09.11, 00:54 zdybka napisała: > A ciebie kto pyta o zdanie ? > po co pierdziszz nie wywolana do tablicy? Odpowiedz Link Zgłoś
nutka57 PiS pastwi się nad TVP za Nergala 16.09.11, 10:27 Uchwała nie ma żadnej mocy prawnej. Jest tylko głosem - i to jednym, bo PiSowskim - w dyskusji. Zreszxtą, nie interesuje mnie, co mają gwałciciele do powiedzenia. Bo PiS gwałcił media publiczne przez 5 lat i żądał wdzięczności za swoje czyny! Dziennikarze konserwatywni nigdy w mediach nie pracowali. Pracowali politrucy PiSowscy, a to fundamentalnma różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
p0kraka Re: PiS pastwi się nad TVP za Nergala 16.09.11, 10:45 politrucy POwscy czaly czas pracuja w TVP (czy to za czasow pis czy po). taka jest roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka57 Re: PiS pastwi się nad TVP za Nergala 16.09.11, 17:04 p0kraka napisał: > politrucy POwscy czaly czas pracuja w TVP (czy to za czasow pis czy po). taka j > est roznica. Kłamiesz!!! Ale dlaczego mnie to nie dziwi??? Bo wszyscy katoprawicowcy kłamią. Ale to ich problem i później - porachunków z Panem Bogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
young.mohair Re: PiS pastwi się nad TVP za Nergala 16.09.11, 21:06 Tobie też Pan Bóg rachunek wystawi. Odpowiedz Link Zgłoś
p0kraka Re: PiS pastwi się nad TVP za Nergala 17.09.11, 00:57 nutka57 napisała: > p0kraka napisał: > > > politrucy POwscy czaly czas pracuja w TVP (czy to za czasow pis czy po). > taka j > > est roznica. > Kłamiesz!!! Ale dlaczego mnie to nie dziwi??? Bo wszyscy katoprawicowcy kłamią. > Ale to ich problem i później - porachunków z Panem Bogiem. lis, zakowski..... postrzeganie rzeczywistosci typowe dla otumanionego leminga Odpowiedz Link Zgłoś
p0kraka PiS pastwi się nad TVP za Nergala 16.09.11, 10:44 ciekawe jak sie czuja fani holocausta, gdy ten z bezkompromisowego, undergroundowego muzyka przeistoczyl sie w sprzedaja .... - czytaj celebryte i niewiele go juz odroznia od np. Krzysia Ibisza Odpowiedz Link Zgłoś