Dodaj do ulubionych

Ekspert: 6% dla Palikota? Taki cud nie może mie...

19.09.11, 14:53
"ekspert"
Obserwuj wątek
    • harrison_bergeron Ekspert: 6% dla Palikota? Taki cud nie może mie... 19.09.11, 14:55
      To się pan zdziwi panie ekspercie...
      • pyry_na_frytki Palikot nie wyjdzie z 3%.TVN robi mu teraz dobrze, 19.09.11, 15:20
        ale nie ma szans na więcej niż 3%
        • lignan Niech wchodzi, zniszczy ryżego jak opowie jak fina 19.09.11, 15:34
          nsował rudego wytrzeszcza... kolacyjki, dupy, wydanie książki, etc.
          • pyry_na_frytki Zesra się a nie wejdzie. Jarek też się zesra a o 19.09.11, 15:36
            premierowaniu może już na zawsze zapomnieć, stary pedał.
            • andaraos Re: Zesra się a nie wejdzie. Jarek też się zesra 19.09.11, 18:27
              A ty skąd wiesz, że to pedał?
              Pieklisz się, bo nie chciał cię bzyknąć? Idź na "paradę", chętnych tam nie brakuje.
              • pisowski_lud_wszystko_kupi Ale mi nowina że pedał:-D SBecja ochrzciła go za 19.09.11, 20:25
                to mianem "Balbina" ale generalnie nic do niego nie mieli bo był niegroźny dla komuny, nigdy go nie zgarnęli, nigdy nie siedział a nawet nie był internowany, a internowano kilkadziesiąt tysiecy, więc był w grupie obojetnej dla ustroju. Potem dopiero zrobił się z niego Wielki Bojownik o Wolność i Demokrację...Dlatego zresztą pierwsza rzeczą jaką zrobił było utajnienie jego teczki, buachachacha....
            • ciotka_ltd I to ma byc 'oswiecony' elektorat PO? 19.09.11, 19:13
              Z takimi pogladami, to ty mozesz glosowac na NSDAP. No, w ostatecznosci na NOP;)
              • pisowski_lud_wszystko_kupi Re: I to ma byc 'oswiecony' elektorat PO? 19.09.11, 20:25
                Ty za to wywijałas krzyżem na Krakowskim:-D
        • carcharodon.carcharias Dostanie 6% jak platfusy dostaną 46% :) 19.09.11, 15:34
          Niestety na uczciwe prognozy ciężko w tym kraju liczyć. Dziwię
          się tylko że jakaś pozarządowa organizacja / fundacja nie zleci
          takowych porządnej zagranicznej firmie nie umoczonej w bieżącą
          politykę która szanuje swój wizerunek i nie sprzeda się za drobne.
          Taki sondaż nie kosztuje jakoś specjalnie drogo a poza tym
          wszak prawda jest .... bezcenna :)))))))
          • pyry_na_frytki Pisz do OBWE.Będą razem z Kaczymi Brygadami kontro 19.09.11, 15:37
            lować...:-D
            • carcharodon.carcharias Czytaj ze zrozumieniem intetligencie w pierwszym 19.09.11, 15:46
              POkoleniu :)))) Co ma kontrola przebiegu wyborów do
              nieczysto prowadzonej kampanii wyborczej ?? Rozumiem
              że dla ciebie to zbyt trudne a jedyne co zaraz usłyszę to
              inwektywy typu Pislam itp... :) Otóż nie, nie głosuje na
              'krzyżaków' z PiS tak jak i na Lodziarzy donalda :))
              • pyry_na_frytki Pisdzielcze inteligentny inaczej:-Dmasz kompleksy? 19.09.11, 16:30
              • andaraos Re: Czytaj ze zrozumieniem intetligencie w pierws 19.09.11, 18:37
                carcharodon.carcharias napisał:

> Otóż nie, nie głosuje na
                > 'krzyżaków' z PiS tak jak i na Lodziarzy donalda :))
                >
                Co wam jest? Jak nie pedał, to lodziarz.
                A może się wku...ł, bo postulaty słowne nie skutkowały. Te podparte gadżetami też, więc postanowił ich olać i działać z pełnosprawnymi.
                Nie bierzesz tego pod uwagę? Dlaczego?
      • bnch Re: Ekspert: 6% dla Palikota? Taki cud nie może m 19.09.11, 15:21
        Raczej Ty się zdziwisz, no ale dla kolorytu polskiego życia politycznego życzę Ruchowi by się dostał. Niemniej raczej Krzemiński ma rację.
        • pyry_na_frytki [...] 19.09.11, 15:34
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • neonzamachowiec Re: "Kolorytu" to może ale czegoś poważnego na pe 19.09.11, 16:14
            Misiu-patysiu...czemu Ty i Tobie podobni, caly czas zapominacie o jednej rzeczy? Ruch Poparcia Palikota to nie tylko Palikot !!!! Malenki, Palikot nie bedzie kandydowal w kazdym okregu :D
            Palikot jest tylko osoba, ktora zgromadzila wokol siebie calkiem nowa grupe wyborcow. W tym ruchu dzialaja ludzie, ktorzy maja juz dosc tego co sie dzieje od wielu lat w Polsce. I zapewniam Cie, ze nie jest tych ludzi malo...Oj nie jest. I nie jest tak, ze gdyby Palikot teraz odszedl, to sie to rozsypie. TO juz sie zaczelo:) Najezdzacie na Palikota, aby oslabic Jego ruch, ale trudu sobie nei zadaliscie, aby wejsc na fora Jego zwolennikow i poczytac, co ludzie chca w Polsce zmieniac. Tam pisze sie i mowi o zmianach i reformach duzo wiecej, niz w od lat obiecujacym PO, od lat wojujacym PiS, od lat siedzacym cicho PSL, czy od lat szukajacym wlasnej tozsamosci SLD.
            I tego wlasnie sie boicie, prawda? Tego, ze powstal ruch, ktory chce cos zmieniac, a nie jedynie dbac o podzial stolkow.
            A tak przy okazji: juz dzis gratuluje SLD wejscia do koalicji rzadzacej:) Moga sobie mowic co chca, ale zlotowki przeciw orzechom, ze tak sie stanie. PO nieznacznie wygra, z PiSem nie pojda w rzady, PSL moze tym razem nie wejsc, a wobec tego co ostatnio mowil i pisal Palikot o niektorych czlonkach PO - nie ma opcji, zeby PO nawet przez chwile pomyslalo o Palikocie. Wybor jest jeden:D Grzegorzowi Napieralskiemu skladam osobno serdeczne gratulacje. Mimo, ze rozwalil z Olejniczakiem do spolki SLD, to nikt teraz mu sie nie sprzeciwi, skoro dzieki szczesliwemu trafowi (i Palikotowi) wejdzie Jego partia do rzadu.
            • pyry_na_frytki Re: "Kolorytu" to może ale czegoś poważnego na pe 19.09.11, 16:31
              Palikot nie istnieje. Palikota i jego "Ruchu" nie ma. Zapomnisz o nim zaraz po wyborach i o swoim żołądkowaniu się. Nawet nikomu nie powiesz że na niego głosowałeś...
              • i-tyle Re: "Kolorytu" to może ale czegoś poważnego na pe 19.09.11, 16:48
                > Palikot nie istnieje. Palikota i jego "Ruchu" nie ma. Zapomnisz o nim zaraz po
                > wyborach i o swoim żołądkowaniu się. Nawet nikomu nie powiesz że na niego głos
                > owałeś...

Pragnę zwrócić uwagę, ze Palikot i jego ruch istnieją. Wracaj z równoległej rzeczywistości chłopie.
                • pisowski_lud_wszystko_kupi Palikot i jego "ruch" nie istnieją.To złudzenie op 19.09.11, 20:32
                  tyczne. fatamorgana która za chwilę zniknie.
                  • i-tyle Re: Palikot i jego "ruch" nie istnieją.To złudzen 20.09.11, 09:52
                    mam nadzieję, że nie znikną też moi znajomi, trochę rodziny i ja....
          • polski_krzys Pyry na księżyc ! 19.09.11, 17:57
            Widać ,żeś młody jesteś jeszcze do polityki !
            Palikot odszedł z PO gdy partia miała największą jeszcze popularność !
        • bzyk_origo Zas...rany expert 19.09.11, 16:49
          Tacy niby eksperci to moga wypier...dalac do lasu, ludzie maja dosc czarnej mafii KK i Palikot zalapie mase glosow (moj juz ma od dawna). Na pohybel czarnym pedofilom wszelkiej masci!
          • megasceptyk zgadzam się 19.09.11, 17:30
            liczę że Plikot otrzyma 10% i Korwin-Mikke drugie 10%. Mogliby razem stworzyć antyku...ką koalicję.
          • ciotka_ltd To stary kumpel Tuska jeszcze z KL-D ! 19.09.11, 18:47
            I wlasnie dlatego - choc profesora nigdy 'zasr...nym expertem' nie nazwe, jak nasze forumowe polowicznie wyksztalcone przyglupy - akurat w tym przypadku zastanawialabym sie powaznie nad obiektywizmem eksperckiej wypowiedzi, nie zas nad niewatpliwymi kompetencjami jej autora - Krzeminski to dobry socjolog :)
            www.is.uw.edu.pl/stara/instytut/pracownicy/krzeminski/cv.htm
            Palikot moze miec i ponad 10%, i - w moim przypadku - nie na jego cyrkowy antyklerykalizm bede glosowac, ale na jego 11 punktow, ktore blizniaczo przypominaja mi te brytyjskie regulacje prawne, ktore w UK najbardziej mi sie podobaja i ktore dzialaja w praktyce dla dobra spoleczenstwa, nie zas 'tych z Ukladu'...
            • andaraos Re: To stary kumpel Tuska jeszcze z KL-D ! 19.09.11, 19:14
              Ciotka! Rozum ci odebrało?
              Od kiedy głupota zależna jest od częściowego i/lub pełnego wykształcenia?
              Wiesz ilu wykształciuchom szczęki opadały w zetknięciu z ludową mądrością?
              Na cholerę komu wykształcenie, gdy nie potrafi zastosować zdobytej wiedzy?
              Zostaw więc forumowiczów w spokoju, bo na pewno we mnie i u siebie znajdziesz sporo niedoskonałości.
              Ja zagłosuję na Ruch Poparcia, bo obiecuje 50% tego, czego oczekuję. Pozostali oferują promile, więc nad czym mam się zastanawiać?
    • tinley Ekspert: 6% dla Palikota? Taki cud nie może mie... 19.09.11, 14:56
      Oglądałem pierwszą część tej wypowiedzi pana eksperta i już przyjemnie zaskoczony że nikogo nie obraził, nie zatoczył piany z ust i na koniec... Wizja idiotyczna. a niech ci... on chyba nie potrafi powiedziec niczego co nie byłoby choćby niegrzeczne. taki już typ... ledwo otworzy usta a opluje. Szkoda ze to nie był sondaż o PIS... to bym się nasłuchał eksperta. pewnie piana dostałbym z ekranu
    • swawolny_dyzio Ekspert: 6% dla Palikota? Taki cud nie może mie... 19.09.11, 14:56
      [sonda=Na kogo oddał byś głos w wyborach do sejmu?]
      [*]PO
      [*]PiS
      [*]SLD
      [*]Ruch Palikota
      [*]PJN
      [/sonda]

Jak widać cuda się zdarzają. A największym jest 30% poparcie dla pisu. Nie wierzę że jest tyle ciemnego ludu dającego się nabrać na zmiany gęby prezesa!
      ------------------------------------------------------------------
      -Kto wam da?
      -PiSda
    • ludwik.filip Ekspert: 6% dla Palikota? Taki cud nie może mie... 19.09.11, 14:57
      To nie CUD! .....to PRAWDA !
      P.PALIKOT ! do BOJU ! Aby osiagnąc w czasie wyborów 10-12%
      to SUKCES!!!
    • dyktator_bolandy Ekspert: 6% dla Palikota? Taki cud nie może mie... 19.09.11, 14:58
      nie żaden cud, tylko realny świat, panie "profesorze". Obudź sie ze swego pseudointeligenckiego snu, wyjdź do ludzi, na ulicę. Jak było z Lepperem 10 late temu? Tez było "niemozliwe" że przekroczy 5%. I co, jełopy?
    • fjan Ekspert: 6 proc. dla Palikota? Taki cud nie moż... 19.09.11, 15:03
      Jaki ekspert taki cud. Cieszę się że Polikot wreszcie ruszy tą sejmową magmę. Tylko on może coś zmienić. Jak Polacy nie wierzą niech głosują na PiS lub PO. Będą mieli tak jak teraz mają że prawie z klęcznikami na plecach muszą chodzić.
    • 13perun Ma rację: nie będzie 6%, będzie więcej :-))) 19.09.11, 15:04
      A tak btw, kogo popiera ten niezależny ekspert ?
      • socrates11 Re: Ma rację: nie będzie 6%, będzie więcej :-))) 19.09.11, 15:10
        widziałem jak wysoko oceniał PO w telewizji
      • bnch Re: Ma rację: nie będzie 6%, będzie więcej :-))) 19.09.11, 15:22
        To, że pomarudzisz na eksperta i dopytasz się kogo popiera nie zmieni faktu, że Palikot zapewne z trudem przekroczy 3%, co i tak będzie sukcesem, bo dostanie budżetowe finansowanie. I szczekanie fanów nic tu nie zmieni.
      • m1337 Re: Ma rację: nie będzie 6%, będzie więcej :-))) 19.09.11, 15:40
        Życzę J.Palikotowi nie 6% ale 26% i niech pogoni to zwyrodniałe draństwo,świeckie i kościelne.Może zaczną płacić podatki tak jak każdy uczciwy Polak. Za setki metrów kw. kamienic, ogromnych plebanii,setek tysięcy hektarów ziemi za tysiące samochodów jakie mają w posiadaniu. I żyją w przepychu na koszt biednych ludzi. W środowisku kościelnych hien bezrobotnych i głodnych BRAK!!! p.Januszu Palikot do boju,a ludzie pomogą.
      • i-tyle zapisuję sobie linka do "eksperta" 19.09.11, 15:42
        po wyborach obejrzę sobie jeszcze raz jak kręci głową, zniesmacza tę minę :) "absurdami" sypie.
        • pyry_na_frytki Re: zapisuję sobie linka do "eksperta" 19.09.11, 16:34
          A jak będzie miał rację to do eksperta napiszesz z informacją że to ty byłeś głupi? Pewnie nie:-D
          • i-tyle Re: zapisuję sobie linka do "eksperta" 19.09.11, 16:44
            nie, nie napiszę. Tak samo nie napiszę do profesora, że on jest głupi jeśli jednak Palikot zdobędzie te 6%. Ostatecznie tutaj nie chodzi o głupotę, ale o wyrafinowanie. Profesor nie wygląda zbyt obiektywnie, prawda?
            • pisowski_lud_wszystko_kupi Re: zapisuję sobie linka do "eksperta" 19.09.11, 20:34
              Myslę że mówi co myśli.
              • i-tyle Re: zapisuję sobie linka do "eksperta" 20.09.11, 09:51
                wyniki wyborów zrewidują to myślenie. Tutaj będzie łatwo.
        • i-tyle jak obiecałem tak robię 09.10.11, 23:17
          pozdrawiam "eksperta". Powinien wrócić do szkoły chyba, bo jego metody są delikatnie mówiąc mało wyrafinowane. Gdyby był rzeczywistym ekspertem, nie wypowiadałby się tak kategorycznie, bo wyszłoby mu choć trochę wątpliwości.

Ale oczywiście wierzę w co innego. "Ekspert" nie miał robić analizy, miał się wypowiedzieć jako ekspert. Niestety (choć tutaj co innego ciśnie się na usta), autorytet profesorski nie wystarcza w naszym kraju, między innymi "dzięki" pisiorstwu i dogmatom katooszołomstwa.

Takich mamy profesorów jaki kraj. Brakuje nam jakiś 100 lat do normalności.
      • dzielanski Efekt kuli snieżnej 19.09.11, 16:13
        Jeszcze jeden, dwa takie sondaże i Palikot z pewnością będzie miał więcej głosów. Ja dotąd nie brałem go pod uwagę, bo nie chciałem tracić głosu no kogoś, kto "i tak nie wejdzie" do Sejmu. Od dzisiaj biorę go pod uwagę - i myślę, że nie ja jeden.
    • mitko32 Ma rację! 19.09.11, 15:05
      Jeden krytykujący Ukochanego Przywódcę Tuska w zupełności w Sejmie wystarczy! Żadnych Palikotów!
    • abby098 Ja glosuje na Palikota 19.09.11, 15:06
      w jego szeregach sa goscie z ktorymi mi nie po drodze ale to jest autentycznie cos nowego i niezaleznie od pobudek nie sa to [jak niemalze w 100% u innych] pobudki dostania sie do latwej kasy.
    • borowyy Ekspert:? 19.09.11, 15:06
      Buachacha!! Też mi ekspert. Ekspercina od 7 boleści
    • socrates11 Re: Ekspert: 6% dla Palikota? Taki cud nie może m 19.09.11, 15:08
      Widzicie. Sam ekspert mówi że sondaże są elementem walki politycznej i są do luftu.

To wielka zasługa Palikota że się tego dowiadujemy wreszcie.
    • drmiko Ekspert: 6 proc. dla Palikota? Taki cud nie moż... 19.09.11, 15:08
      Panie "ekspercie", inteligencja nie oznacza od razu że ma Pan kontakt z rzeczywistością. Człowiek się uczy całe życie i te wybory też Pana czegoś nauczą. Choćby powściągliwości w ferowaniu sądów.
    • ka-mi-la789 Re: Ekspert: 6% dla Palikota? Taki cud nie może m 19.09.11, 15:09
      Ekspert to gość, który nie myśli, tylko wie. Właśnie tak jak ten dziadzia. Po co w ogóle wybory, skoro ekspierd i bez nich wie, jaki będzie skład Sejmu? Spytajcie ekspierda, powie wam, która partia ile mandatów ma dostać, będzie szybciej i taniej.
    • muzzyczny Ekspert: 6 proc. dla Palikota? Taki cud nie moż... 19.09.11, 15:10

Jeśli to prawda to 6% mamy matołów nie z tej ziemi
      nie licząc głupich popierających PIS PO SLD PSL PJN
      głupota jest gorsza niż rak
      • bnch Re: Ekspert: 6 proc. dla Palikota? Taki cud nie m 19.09.11, 15:24
        Ty geniuszu najpewniej popierasz wybitnego wolnomyśliciela, który w swym kulcie zaradności życiowej i indywidualizmu dał dupy i nie potrafił zgromadzić podpisów w odpowiedniej ilości, by zarejestrować ogólnopolską listę.
        • muzzyczny Re: Ekspert: 6 proc. dla Palikota? Taki cud nie m 19.09.11, 15:48
          Kogo masz na myśli? wysłów się jeśli można. Wolę popierać zarejestrowana normalną mniejszość niż jak ty dać się dymać debilnej większości
          partii politycznycxh w Polsce jest sporo patrz
          pl.wikipedia.org/wiki/Partie_polityczne_Polski
          ale idioci jakoś ciągle wybierają tych samych czubków
          PS
          9 X umyj tyłek
      • 77qwerty Re: Ekspert: 6 proc. dla Palikota? Taki cud nie m 19.09.11, 20:53
        muzzyczny napisał:

>
        > Jeśli to prawda to 6% mamy matołów nie z tej ziemi
        > nie licząc głupich popierających PIS PO SLD PSL PJN
        > głupota jest gorsza niż rak

wiesz to z autopsji ?!?!
    • cleryka Ekspert: 6 proc. dla Palikota? Taki cud nie moż... 19.09.11, 15:13
      P.prof.Krzemiński w cuda nie wierzy? Ruch Palikota na pewno wejdzie do Sejmu,bo inaczej będzie ponuro,a kaczyzm będzie szalał na trybunie sejmowej.Tylko Palikot może ukrócić harcowników z pis.
      • socrates11 Re: Ekspert: 6 proc. dla Palikota? Taki cud nie m 19.09.11, 15:16
        koleżnka ma za mało wiary w umiejętności profesora Niesiołowskiego
    • vomitorium1 Ekspert: 6 proc. dla Palikota? Taki cud nie moż... 19.09.11, 15:14
      taki cud
      miał miejsce
      w berlinie
      ("piraci"
      prawie 9 %)
      • bnch Re: Ekspert: 6 proc. dla Palikota? Taki cud nie m 19.09.11, 15:25
        Wybory municypalne to coś zupełnie innego niż parlamentarne. Skoro wywlekasz niemiecki przykład, to NPD mimo tego, że lokalnie było silne na poziomie parlamentów krajowych, to aby zaistnieć jakkolwiek w Bundestagu szans nie mieli. Tak więc im wyższa ranga wyborów, tym takich cudów mniej.
        • vomitorium1 Re: Ekspert: 6 proc. dla Palikota? Taki cud nie m 19.09.11, 15:39
          pożyjemy (?)
          ludzi wyksztłconych
          przybywa
          (którzy mają dość)
    • drfranek Ekspert: 6 proc. dla Palikota? Taki cud nie moż... 19.09.11, 15:15
      Zaloze sie o kazde pieniadze ze Palikot bedzie w sejmie
    • bertrama Głosuję na Palikota. Kto jeszcze? 19.09.11, 15:24
      na Palikota. Kto jeszcze?
      • askazbielan Re: Głosuję na Palikota. Kto jeszcze? 19.09.11, 15:30
        rodzina, ja, mąż, znajomi...
        ludzie się...wstydzą przyznać, że będą na niego głosować.

Program ma ok, ludzie nowi i niezmanierowani, głównie mali przedsiębiorcy i młodzi.
        Ja tam dam im szansę. PO, PiS i reszta swoją już mieli.
      • pogadaniec Re: Głosuję na Palikota. Kto jeszcze? 19.09.11, 15:44
        Ja tez. Nawet gdybym go nie lubil, musialbym. Bo kto oprocz Palikota?
      • i-tyle Re: Głosuję na Palikota. Kto jeszcze? 19.09.11, 15:53
        ja, żona, kuzyn, stryj, sąsiad z żoną i córką.
    • papaleon A dlaczego nie, mnie się podoba że wie co mówi 19.09.11, 15:25
      np o gospodarce, to że macha wibratorem nie znaczy że jest idiotą.
      Ostatnio oglądałem go w Młodzież kontra i dawno nie było w tym programie kogoś kto tak dużo mówi o gospodarce, administracji i wynaturzeniach w Polsce. I to bardzo sensownie.
    • franek-janek Ekspert: 6 proc. dla Palikota? Taki cud nie moż... 19.09.11, 15:28
      Eksperci maja to do siebie ze sie czesto sie myla!
    • m1337 Re: Ekspert: 6 proc. dla Palikota? Taki cud nie m 19.09.11, 15:28
      W Lublinie już jest cud księża w panice przed J.Palikotem agitują na mszach o głosowanie na PiS-uarowców. Ludzie w czasie mszy wychodzą z kościoła.....!!???
      To jest właśnie cud p. profesorze Cudaczny.
    • qq96 Ekspert: 6 proc. dla Palikota? Taki cud nie moż... 19.09.11, 15:33
      A żeby się ekspert nie zdziwił. Ludzie mają dość PO-PiSowego g***na, a co zostaje z innych opcji? PSL jest partią jednej grupy zawodowej a rolnicy jednak nie są w Polsce większością. Na komuchów nikt normalny nie głosuje, więc partia Palikota zostaje jedną z niewielu alternatyw, na którą można bez większego wstrętu zagłosować
    • 777newbetterfastersatan Co się wydarzyło, że Palikot ma 6%? 19.09.11, 15:35
      Pyta profesor.

I odpowiada: nic! I to jest prawda. Palikot ma 6% bo przez 4 lata władzy PO, z czego ostatni rok był nawet z własnym prezydentem nie wydarzyło się nic! Tusk mówi na reklamach spokojnie, nie wszystko się udało, ale jeszcze zdążymy! Wcześniej w wywiadach powiada, że młodzież jest zawiedziona, bo oczekuje natychmiastowych zmian. Mam nadzieję, że po wyborach się zdziwi. Mam nadzieję, że Palikot dostanie więcej niż 6% i pobije PSL. Mam nadzieję, że zmusi PO do zmian, nie natychmiastowych, JAKICHKOLWIEK. Bo póki co jest tak, że PO wygrywa wybory, wchodzi w koalicję ze znaną partią zachowawczą (walczącą głównie o zachowanie obsadzonych przez siebie stołków). Bronią swoich przekręciarzy (afera hazardowa? Ależ całkiem hazardu zabronimy, a winnych nie ma. Kilo koksu na stole i dziwki przy stole? Ależ to szantaż, i konsekwencji nie ma. Zmiany? Jakie zmiany? O co chodzi? Przecież jest dobrze. Świetnie jest, s u p e r a ś n i e, a jak na nas nie zagłosujecie to wygra zły wilk - PIS. Ostrzeżenie w postaci nad wyraz dobrego wyniku prezesa Kaczyńskiego w II turze nic nie dało im do myślenia, a wielu ludzi głosowało na Kaczkę bo wiedzieli, że i tak nie wygra, a chcieli pokazać, że rządy PO to jednak inaczej miały wyglądać.

Ludzie to nie jest tak, że nie ma alternatywy. Alternatywą jest Palikot. A co wygadują eksperci to sami sobie oceńcie. Jakby to był sondaż Warszawski to Ruch poparcia miałby 16 a nie 6 procent poparcia. takie wypowiedzi ekspertów zaś to właśnie jest kampania wyborcza robiona dla partii "POźniej będzie czas na zmiany". Polska chce zmian teraz. Tak jak natychmiast chciała zmian w 2007. PO ten ogromny kapitał zaufania młodzieży zawiodło na całej niemal linii. Ale nie wszystko stracone. Wśród moich znajomych (małe miasto wojewódzkie, wiek ok. 30stu, materialnie bez tragedii, ale o odkładaniu na jakiś tam filar nie ma mowy) Palikot ma poparcie na poziomie ok 50%. Znacznie wzrosło jak pojawiła się informacja, że na 1 miejscu na listach SLD jest Miller. Tak, tak, TEN MILLER. Leszek. Spadek poparcia dla komuchów w tym momencie (o kilka procent) pokazały wszelkie sondaże.

Jak ludzie u władzy wolą pajacować niż rządzić, to nie pozostaje nic innego jak zagłosować na pajaca. Przynajmniej będzie właściwy człowiek na właściwym miejscu. A jeżeli Palikot osiągnie w wyborach wynik lepszy niż PSL to chyba będzie musiał podziękować Tuskowi i Napieralskiemu bo to ich działania windują Palikota!

Koniec przekazu (EOT).

• draftart tfu 19.09.11, 15:37
      od Pana Prof. Ireneusz Krzemińskiego bije niebywale ohydna i butna pewność siebie.., aż mi sie niedobrze zrobiło

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka