Dodaj do ulubionych

Koniec R.E.M.

21.09.11, 21:40
Klasa. Nagrali mnostwo swietnej muzyki, ale od pewnego czasu tworzyli jednak przewidywalne plyty. Szacunek za to, ze zauwazyli to odpowiednio wczesnie. Jest kilka zespolow, ktore sa w podobnej sytuacji (U2, DM, niedlugo dopadnie to Metallice i RHCP), ale malo proawdopodobne by te akurat kapele zdobyly sie na podobny krok.
Obserwuj wątek
    • extrafresh Dzięki za kilka niezapomnianych płyt! 21.09.11, 21:45
      • heartpumper Wszystkim fanom REM polecam The Decemberists. 22.09.11, 00:21
        Na ich ostatniej plycie goscinnie zagral Peter Buck. ALe wczesniej popelnili tez niezly album konceptualny 'The Hazards of Love'.
    • jogibuba Koniec R.E.M. 21.09.11, 21:48
      fatalna wiadomość. ale trzeba mieć klasę, żeby tak zrobić.
    • oldas Kochałem ich! 21.09.11, 21:49
      Zgadzam się! dzięki za LP Murmur , Life's rich.. Ostatni raz ciary miałem przy LP Around the sun, piękne smutne piosenki. TAK , PRZEDE WSZYSTKIM PISALI ŚWIETNE KAWAŁKI , PIĘKNE KOMPOZYCJE! W LATACH 80-TYCH DAŁBYM SIĘ POKROIĆ ZA NICH. sŁUCHAO SIĘ ICH JEDNYM THEM Z THE SMITHS I THE CURE, CHOĆ TO RÓŻNE ŚWIATY. aCH TA "CUYAHOGA"..
      "TAKE A PICTURE OF HERE , TAKE THE SOUVENIR.." !!!
      • mazen17 Re: Kochałem ich! 21.09.11, 23:24
        Tak, to jest wlasnie to! Z tym ze u mnie bardziej o Life's wolalem Reckoning i Fables. Ale to nie wazne.....
    • jogibuba Re: Koniec R.E.M. 21.09.11, 21:50
      Meta i RHCP od dawna serwują półprodukty. Na koncerty chadzam tylko po to, żeby ew. nie opuścić :)
    • piesior666 YES ! YES ! YES ! ! ! 21.09.11, 22:06
      • thorgal10 :( 21.09.11, 22:09
        Nagrali sporo bardzo dobrej muzyki.

Pozdrawiam,
    • selica Koniec R.E.M. 21.09.11, 22:08
      To jest bardzo smutna wiadomość na koniec bardzo smutnego wieczoru.
    • xyzoo "Out of Time" 21.09.11, 22:24
      Słuchałem tej "płyty" (wtedy jeszcze miałem to na kasecie) tak wiele razy, że przestała nadawać się do słuchania. Teraz "jestem już gdzie indziej" z muzyką ale to właśnie "Out of Time" odkrył dla mnie świat muzyki. I dlatego o R.E.M. nie zapomnę nigdy.
    • adam.de Koniec R.E.M. 21.09.11, 22:29
      Z jednej strony szkoda, bo mimo że tak jak wszystkie chyba grupy rockowe istniejące x-lat od pewnego czasu zjadali własny ogon, to zawsze na ich płytach pojawiały się perełki. I choćby na te perełki można było czekać. No i już na ich koncert nie trafię.
      Z drugiej strony - jeżeli faktycznie powiedzieli koniec i będą się tego trzymać, a nie przez 15 lat grać "ostatnie" koncerty lub się ponownie schodzić co jakiś czas (a myślę, że są to ludzie, którzy jeżeli coś powiedzą, to się tego trzymają) - to mają klasę. Może przy jakiejś specjalnej okazji wystąpią - ale to raczej będzie rzecz wyjątkowa.
    • retro.tygrys Koniec R.E.M. 21.09.11, 22:44
      Och, gdyby się rozpadli w okolicach "Up", która jednak broni się po latach, mogliby być wśród największych z największych. Ale i tak klasy im odmówić nie można.

Zaraz sobie wrzucę "Near wild heaven", z przereklamowanej jednak Out of Time

Dżięki za wszystko!
    • ulanzalasem Koniec R.E.M. 21.09.11, 23:57
      RHCP przynudza wszystkim wydanym po Californication, coraz bardziej popowo, coraz więcej smętnych chórków, mniej energii, granie dla gimnazjalistów i 45 letnich mamusiek.
    • czajek76 Koniec R.E.M. 22.09.11, 00:43
      Kolesie pokazali ze maja cojones.
      Pamietam jak po raz pierwszy uslyszalem "It's the end of the world as we know it" na wydanej w ZSRR skladance Greenpeace - Breakthrough. A potem zobczylem Tourfilm w MTV.
      To byly czasy :-)
    • augenthaler Re: Koniec R.E.M. 22.09.11, 01:48
      Dla mnie to byl zespol bardziej popowy niz rockowy. Ciezko to co robili nazwac muzyka alternatywna. Coraz bardziej mnie zrazaja te glupkowate artykuly o muzyce publikowane przez GW lub na portalu gazeta.pl
    • iliontichy Koniec R.E.M. 22.09.11, 03:16
      wielki zespół ale skończyli eis na UP czyli 13 lat temu - dzięki za Automatic For People i inne świetne płyty, niesamowite teledyski jak Man On The Moon - boskie single jak The One I Love i megastandard mojej młodości Losing My Religion
    • aliveinchains Koniec R.E.M. 22.09.11, 07:01
      Dzięki za plyty, dzięki ktorym jestem takim czlowiekiem, jakim jestem, płyty ktore towarzyszyły mi w okresie nastoletnim...Automatic for a people i Monster....

Peace and Love:)

REM klasa sama w sobie, dobra decyzja, zwlaszcza po udanym Collapse into now...

Ktos wspomnial o RHCP..no wlasnie powinni też umiec odejść...
    • ciuciumorales Re: Koniec R.E.M. 22.09.11, 07:17
      Coz, wczesniej wpadli na to chlopaki z Faith no More. Po 4 studyjnej plycie, bodajze "Album of the year" stwierdzili, ze nie beda siebie i fanow oszukiwac i kopiowac dalej te same pomysly, wiec sie rozwiazali. I chyba dobrze. Zostali na szczycie, bo nawet ta ostatnia plyta wytrzymala probe czasu.
      • aliveinchains Re: Koniec R.E.M. 22.09.11, 08:21
        hej, poruszyles temat jednego z najwazniejszych zespołow lat 90tych..FNM...kocham tę kapelę, w liceum sluchałem niemal non stop King for a Day.., Angel Dust, i The Real Thing..Album of The Year jest jakis troche wymeczony..jest dobry trzyma poziom, ale mimo wszystko gorszy od wczesniejszych plyt...tak czy owak w blasku glorii i chwaly odeszli, pozostali legenda, pozostal niedosyt...reaktywacja w 2009r. okazala się czysto koncertowa...

Kolejna kapela ktora mogla juz sobie dac spokoj to Pearl Jam po plycie Yield...tak jak ich kumle z miasta SG zrobili w 1997r...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka