Dodaj do ulubionych

Godność, premierze, godność

12.10.11, 13:31
BRAWO świetna diagnoza ale czy wystarczy owagi Panu Premierowi? Wątpię. Jedyna szansa to presja Partii Palikota i Pani :)
Pozdrawiam serdecznie (hetero)
Obserwuj wątek
    • vibhisana Godność, premierze, godność 12.10.11, 15:33
      Jest niestety mała szansa, że politycy PO pod naciskiem RPP i SLD zrezygnują w końcu z postaw hipokryzji nakazującej im realizować społeczną naukę KK jako kodeks obyczajowy całego Państwa. Jest też szansa, ze ta obłuda zostanie wreszcie obnażona przez nowy klub poselski. Trzeba to głośno wyartykułować: Państwo nie ma obowiązku pomagania Kościołowi w pilnowaniu religijności jego owieczek, bo tak sie tworzy fundamentalizm religijny!
    • jurek4491 Godność, premierze, godność 12.10.11, 15:43
      Za cztery lata PiSowi ubędzie około miliona wyborców i nie będzie 30-tu % bo aniołki nie te z plakatu tylko prawdziwe w moherowych berecikach z przyczyn naturalnych odejdą do nieba. Młodzież mamy coraz bardziej nowoczesną i wykształconą i nie złapie się na plewy jakie oferuje PiS i PisKopat. Kościół poległ w tych wyborach i jeszcze leży bo nie wie co się stało, nie pomogło ani kadzidło ani woda święcona.
    • czwarta_gwinea Re: Godność, premierze, godność 12.10.11, 15:56
      Jak zawsze ważny tekst Pani Profesor - tylko dlaczego "transwestyci" a nie osoby transpłciowe (szersza kategoria) lub transseksualiści (o których chyba chodziło)?
    • prawdziwygagatek Mądre,pełne godności słowa do polityków,z których 12.10.11, 15:56
      większość nie ma ani wstydu, ani honoru.. o godności lepiej nie wspominać...
      Obnoszą się tylko ze swym miedzianymi czołami, butni.. gdyż nie było alternatywy...
      Ale teraz JEST..!!
      Radzę się zacząć pakować..
      • 3744meriva Re: Mądre,pełne godności słowa do polityków,z któ 12.10.11, 18:03
        Tusek to taki trzęsi dupa, chcę a boję się. Teraz jak zadeklarował, że nie zamierza się ubiegać o mandat premiera za 4 lata niech się weźmie na serio za problemy o których pisze Sroda. Katolicy zawsze będą mieli swobodny wybór i nie będą zmuszani przez państwo do podejmowania decyzji które im ze względów religijnych nie odpowiadają. Reszta ludków wreszczie poczuje się wolna w swoim państwie. Religia powinna być sprawą prywatną a rozdział państwa od Kościoła rzetelny. Państwo jest dla wszystkich i dlatego światopoglądowo musi być neutralne.
    • esada Godność, premierze, godność 12.10.11, 16:16
      Mam nadzieję, że J. Palikot ma świadomość jakie oczekiwania wobec siebie i swojego ugupowania w ludziach obudził?? To co Pani napisała jest w 100 % trafne. Czy takie Państwo, jak w artykule kogoś by krzydziło?? Katolik posyłałby swoje dziecko na religię, nie krzystałby z zabiegów in vitro, czy aborcji. Nie-katolik posyłałby dziecko na lekcję etyki, wychowania seksualnego, miałby mozlwiość skorzystania z zabiegów in-vitro, czy też sam podjąłby decyzję dot. aborcji. To zadziwiające że to tak niewiele, ale jak wiele...
    • helguera chora na kosciol kobieta i godnosc to dwa 12.10.11, 16:16
      rożne swiaty .Swa godnosc pokazala z kolezankami zapraszajac Kalisza na swoj zjazd,juz po tym jak on wygryzl z jedynki na liscie kobiete[Piekarska]W@alczyl jak lew i wygral,kobieta polozyla uszy po sobie i powiedziala ze to wyraz jej odpowiedzialnosci.Środa z kolezankami zaprosily kalisza tez w imie odpowiedzialnosci?.Tym gestem feministki pokazaly jak saq zalosne,że mozna nimi manipulowac upokarzac a one przyjma to na kolanach.Kalisz najpierw kopie sie z vpiekarska w koncu zwycieza potem na sabacie feministek krzyczy ze parytety sa potrzebne,ze kobiety za daleko na listach,Środa z kolezankami bija brawo.Ńic tylko żałość.Środa glosowala na nowicka,moze pani etyk cos skrobnie o procesie jaki jej kolezanka wytoczyla pani Nejfeld gdy ta powiedziala ze Ńowicka jest na liscie plac przemyslu aborcyjnego.Ńowicka przegrala czyli Nejfeld nie klamala.Moze przyjaciolka ujawni rabka tajemnicy i powie czemu to proces utajnila,czego sie bala.
      • borsuk112 Re: chora na kosciol kobieta i godnosc to dwa 12.10.11, 16:33
        helguera napisał:

.Ńic tylko żałość.Śro
        > da glosowala na nowicka,moze pani etyk cos skrobnie o procesie jaki jej kolezan
        > ka wytoczyla pani Nejfeld gdy ta powiedziala ze Ńowicka jest na liscie plac prz
        > emyslu aborcyjnego.Ńowicka przegrala czyli Nejfeld nie klamala.Moze przyjaciolk
        > a ujawni rabka tajemnicy i powie czemu to proces utajnila,czego sie bala.

może jakieś źródła podasz apropo's tej sprawy, bo jakoś ci nie wierzę
        • kraker.ltd Re: chora na kosciol kobieta i godnosc to dwa 12.10.11, 17:33
          no i co przekonałeś się? kim jest Środa?starą Żydówką lewicującą, i to mocno...
          ta strona
          mamproces.pl
          każdy polak powinien ją przeczytać i sobie uzmysłowić, jaka propaganda jest wokół nas, jakie elementy geye,lesby, robią wszystko by nas zniszczyć, a Środa w tym pomaga...bo ma interes, będąc sama lesbijką,Zydówką, i całkiem niedaleko od zdrady Stanu...
      • kraker.ltd Re: chora na kosciol kobieta i godnosc to dwa 12.10.11, 17:10
        wyjełaś mi to z ust,hehehe,Sroda, jak zwykle mataczy, za bardzo się przejęła rolą,lub raczej wizją, mam nadzieję niespełnioną, swojej ewentualnej Sejmowej posłanki...
        szczegóły mozna przeczytać na mamproces.pl
        A propos ,to Środa mija się w co drugim reportarzu, jej wizje są całkiem poza naszym wszechświatem...
    • spoko-spoko Godność, premierze, godność 12.10.11, 16:39
      Nie jestem pewien czy przeszkoda we wprowadzaniu tego wszystkiego o czym pani profersor pisze sa uklady partyjne. To raczej spoleczenstwo jest przeszkoda a premier Tusk bardzo dobrze umie je czytac. Pewne zmiany trzeba wprowadzac bardzo powol, inaczej sie nie da. Polityka jest jak plywanie. Opor wody rosnie szybciej w miare zwiekszania predkosci. Co z tego ze premier rzuci sie na trudne ideowe tematy skoro nie da sie przeprowadzic do konca gdyz przegra nastepne wybory. Pani Sroda ma racje, teoretycznie, ale jak widac nie ma takiego poparcia w spoleczenstwie jak premier Tusk wiec nic zrobic nie moze poza pisaniem. Kto jest skuteczniejszy, i przynosi wieksze korzysci ludziom ze srodowisk o ktorych mowa w artykule? Pewne procesy wymagaja czasu. Nie da sie wszystkiego przyspieszyc bo to myslenie wojskowe. Stanislaw Lem pisal kiedys ze wojskowi rozumuja nastepujaco. Jeden czlowiek potrzebuje czterech godzin na wykopanie metra szesciennego srednio twardej ziemi. Ale gdyby zucic do tego zadania 10tys kopaczy to wykopali by taki dol w ulamku sekundy.
      A swoja droga, obecnosc drog, lepsze zarobki, brak bezrobocia, przyczyniaja sie bardzo do zwiekszenia godnosci. I to bez gadania o niej.
    • ronczek Patyczki, listki i wiele małych zwierzątek 12.10.11, 17:09
      One wszystkie też płyną z prądem. Nie musisz człowieka od razu do fekaliów porównywać.
    • ciuciumorales Re: Godność, premierze, godność 12.10.11, 17:50
      Czy Pani tez jest na liscie plac koncernu aborcyjnego Pani ETYK?
      • ronczek Re: Godność, premierze, godność 12.10.11, 17:54
        Co wy z tym koncernem aborcyjnym? Ma strukturę, zarejestrowaną działalność?
    • 3744meriva Godność, premierze, godność 12.10.11, 18:00

Tusek to taki trzęsi dupa, chcę a boję się. Teraz jak zadeklarował, że nie zamierza się ubiegać
      o mandat premiera za 4 lata niech się weźmie na serio za problemy o których pisze Sroda. Katolicy zawsze będą mieli swobodny wybór i nie będą zmuszani przez państwo do podejmowania decyzji które im ze względów religijnych nie odpowiadaj. Reszta ludków wreszczie poczuje się wolna w swoim państwie. Religia powinna być sprawą prywatną a rozdział państwa od Kościoła rzetelny. Państwo jest dla wszystkich i dlatego światopoglądowTusek to taki trzęsi dupa, chce o boje się. Teraz jak pwiedział, że nie będzie się starał o dalszy mandat premiera za 4 lata może wreszcie o powinno być neutralne.
    • mentatd_at_gmail Godność, premierze, godność 12.10.11, 18:08
      Generalnie dziś było bez naciągania i rzetelnie.

Jak na razie RP ma za mało głosów w sejmie. A na PO myślę, że nie ma co liczyć.
      Prawda jest jednak taka, że teraz będzie ktoś głośno o tym mówił.
      Jeśli rządzący nie spełnią żadnych postulatów RP, to następnym razem RP uzyska pewnie ze 20%. Po prostu opór materii będzie coraz większy.
      Myślę, że Tusk zdaje sobie z tego sprawę, w końcu ma idealną intuicję polityczną (i pewnie PO robi całe mnóstwo badań o polskim społeczeństwa).
      W PO nie wiedzą jeszcze co się im bardziej politycznie będzie opłacało. Pożyjemy, zobaczymy. Zmiany idą, nie wiadomo tylko kiedy zostaną wprowadzone w życie.
    • viesia_1 Godność, premierze, godność 12.10.11, 18:13
      A moze by tak zebrac podpisy pod Pani diagnoza i wyslac do premiera?
    • helguera do borsuka 112-o procesie nowicka-Nejfeld 12.10.11, 18:22
      siedzisz przed komputerem to wystarczy tylko wystukac chocby -proces nowicka przeciw nejfeld i wtedy zniknie -jakos ci nie wierze.O procesie w lewackich mediach nie przeczytasz i nie uslyszysz,gdyby nowicka wygrala to tabuny cyngli trabilyby o tym przeaz wiele dni,a tak cicho sza,osoba bedaca na liscie plac przemyslu aborcyjnego kandydatka na wice marszalka,ot taki kraj...
    • andrzejhox Godność, premierze, godność 12.10.11, 20:16
      Bardzo trafnie Pani Profesor!
      Ale, njapierw zacznijcie tam w kraju o tym wszystkm otwarcie mowic. Hipokryzja jast w Polsce wszech ogarniajaca. To widac najlepiej z zagranicy, gdy sie Polske oglada z perspektywy. Przestancie sie bac Kosciola, Episkopatu Watykanu i 30stu % wyborcow zatrutych jadem nienawisci i pogardy dla innosci, jadem ktory, przy kazdej okazji wylewa sie z ust JK i calej prawicowej formacji medialnej. Zrobcie cos z tym ojcem dyrektorem bo przeciez jego machina propagandowa robi ludizim wode z mozgow i straszy ogniem piekielnym.
      Juz samo uciszenie lub neutralizacja intelektualna tych demonow pozwoli ludziom przestac sie bac. Zobaczcie co zrobil Palikot. Namowil 10% wyborcow zeby przestali sie bac i podniesli glowy. Dal im szanse zaistnienia na przekor establiszmentowi. I o to chodzi. Prawica ze zgrozy posiniala!!!! Ha ha ha... nareszcie!!! Ale to tylko poczatek. Rzad nie da rady zarzadzic zeby obywatele sie szanowali. Do tego trzeba inicjatywy obywatelsiej wpsieranej przez autorytey... no wlasnie tylko ktore? Dla obecnego establismentu wszystko co inne jest wielkim TABU. Przelamywanie tabu to zajecie dla odwaznych i czasami bezkompromisowych, dla liderow wyzwolenia. Czy nadchodzi juz czas oswiecenia w wolnej Polsce? Trudno wyczuc. Kosciol zrobi wiele dla obrony statuskwo. A wiec nie lekajcie sie... odeslijcie kler tam gdzie jago miejsce, na plebanie, i zacznijcie budowac nowe tolerancyjne spoleczenstwo obywatelskie oddolnie i przestancie miauczec ze rzad nie zarzadzi.
      • aaannemarie Re: Godność, premierze, godność 12.10.11, 20:59
        To nawet nie jest strach przed Kościołem, tylko nieprzyzwyczajenie do niezależności, do odrębnych opinii, do otwartego przeciwstawiania się rodzicom czy dziadkom w dyskusji. Kto miał uczyć Polaków racjonalnego argumentowania. W ilu rodzinach ludzie siedzą razem przy stole, przy wyłączonej Tv, rozmawiając wieczorem?
    • kirdan1 Godność, premierze, godność 12.10.11, 21:44
      A pani etyk jak widać już przymierza odbytnicę do ministerialnego stołka... No ale to jeszcze nie tym razem - Tusk póki co wciąż musi się liczyć z konserwatywną częścią elektoratu PO i z samym oporem w partii wobec tej polityki "kształtowania nowego człowieka"...

Natomiast nie mam złudzeń, że te wszystkie chore pomysły w końcu zyskają poparcie milionów. Jeszcze kilkanaście lat, kilkanaście lat ogłupiającej medialnej papki, kilkanaście więcej procent paszy do koryt zadowolonych z siebie konsumentów, kilkanaście razy więcej wmawiania przez "ałtorytety" że najlepiej jest żyć przyjemnie i milusio, a jak się robi niemilusio bo choroba albo starość to co się człowieku martwisz... bierzesz tableteczkę i już cię nie ma... i nie zajmujesz miejsca młodym, którym oczywiście jest fajnie i milusio...

• oghana7 Godność, premierze, godność 12.10.11, 21:59
      a ja mam dosc kobiecej obsesji tej pani .czy ona dostrzega tez mezczyzn ? czy bije meza -jak mowia niektorzy ?.jej felietony to powtarzane nieustannie monotematyczne zaczepki .jaka ona nudna !
    • trajkotek myśl Kobiet o godności! 12.10.11, 22:10

POmyśl kobieto o godności wyskrobanego płodu ludzkiego, któremu nie dano rozwinąć jego człowieczej tożsamości, wrzucono na wysypisko śmieci, spalono lub spuszczono do szamba, myśl o godności!!!

• brzmski godny, i... sztywny 12.10.11, 22:51
      godność osoby niepłodnej, godność homoseksualisty, godność jednorękich, prawo do traktowania z godnością dwurękich, gdy obie... lewe - lista długa, jak... rządy donalda t.; jest zatem wystarczająco czasu na wprowadzenie godnościowej polityki?; lecz brak determinacji?!; pomysł w temacie, jestem pewien, to nasz błyskotliwy premier ma, od dawna; zwie się - dorżnąć watahę; wszak kult zmarłych i związana z nim godnościowa postawa wobec truchła ma w ojczyźnie długą, i niekwestionowaną tradycję
    • goral27 Godność, premierze, godność 13.10.11, 11:17
      tylko ze pedaly i transwestyci nie maja zadnej godnosci, wiec jak ich traktowac z godnoscia?
    • aganiok102 obejrzałam program "Tomasz Lis na żywo" 17.10.11, 22:45
      i po prostu zaniemówiłam z powodu zachowania i argumentacji pani profesor! Nie chodzi tu o poglądy na temat chrześcijaństwa czy krzyża. Kazdy może mieć swój pogląd czy światopogląd. Chodzi o zachowanie pani Środy, które przypominało mi przekupkę ( z całym szcunkiem) na targu. Pani profesor śmiała się z wypowiedzi innych, wtrącała się ( tłumacząc ze jest ekspresywna) ale to jej nie usprawiedliwia. Chciałam wysłuchać dyskusji - tu swoje poglądy spokojnie wygłosił pan Biedroń czy Leszczyński i choć się znimi nie zgadzam, podobał mi sie sposób mówienia, ale Magdalena Środa to był po prostu koszmar zachowanie. Gratuluję pani profesor i współczuję studentom o innych poglądach!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka