Dodaj do ulubionych

Hofman rzuca błotem

13.10.11, 01:25
Adam Hofman to przykład politycznej służalczości,lokajstwa.Został wynajęty do brudnej roboty,ma w tej mierze niezłe rezultaty.W każdej formacji tacy są,nie w każdej są wykorzystywani.
Obserwuj wątek
    • nowy-trend Hofman rzuca błotem 13.10.11, 02:42
      Jeszcze nigdy nie widziałem typa tak służalczo, uniżenie oddany swojemu panu czyli prezesowi. Jeżeli można podać przykład osoby która nie posiada żadnych zasyd moralnych, osoby która dla przypodobania się komuś każdą wypowiedź jest w stanie zdewaluować. Taki mały Goebels połączony z dupopełzaczem. Obrzydliwość.
      • makoshika Hofman nie rzuca błotem, tylko goovnem. I nie myje 13.10.11, 10:05
        po tym rąk. Chowa je jako dowód wysokich wartości etycznych i wierności ideałom.
        • refleksyjny Hofman powiedział blondynie po prostu prawdę. 13.10.11, 10:49
          • lks17 Re: Hofman powiedział blondynie po prostu prawdę. 13.10.11, 11:50
            o sobie
            • euro_pejczyk1 Boni wybrał kłamstwo, panie Czuchnowski 13.10.11, 12:25
              Ja rozumiem, że czerskiści za wszelką cenę chcą wybielić Boniego. Tylko z czego?
              Nie ulega najmniejszej wątpliwości, że SB złamało wielu, stosując przy tym najróżniejsze metody – zastraszanie, plotki, szykany itd. Boniego złamano. To fakt niezaprzeczalny. Mogę zrozumieć człowieka bojącego się o konkubinę i dziecko i dlatego podpisującego Deklarację Współpracy z SB.
              Ale nie mogę zrozumieć człowieka, który milczał przez dwadzieścia dwa lata, skazując przede wszystkim własne sumienie na życie w kłamstwie. Czy prawda o TW Znak wyszła od samego Boniego? Otóż nie. Prawda o podpisaniu Deklaracji Współpracy wyszła gdy Boni MUSIAŁ złożyć oświadczenie lustracyjne, które, zgodnie z obowiązującą (kulawą zresztą) ustawą lustracyjną, zweryfikowano. Ale o tym pan Czuchnowski pamiętać nie chce. Sam Boni mówił jak bardzo przeżył ujawnienie jego współpracy (lista Macierewicza). Trafił nawet do szpitala. Celowo używam słowa „współpraca”. A to dlatego, że sam pan Czuchnowski napisał, że Boni nie przekazywał „nieistotne informacje”. Czyli współpracował. Co więcej – po roku 1989 zaistniały przecież okoliczności umożliwiające panu Boniemu przede wszystkim wyznanie prawdy. I włos by mu z głowy nie spadł tak jak nie spadł np. Olechowskiemu. Ale Boni wybrał kłamstwo. Zasadniczym pytaniem jest dlaczego to zrobił? Liczył na to, że sprawa przyschnie? Że się ją zamiecie pod dywan jak sprawę Maleszki i wielu, wielu innych peerelowskich „nieistotnych informacji”? Jak sprawę dymisji pięciu wiceministrów rządu D. Tuska, złożonych w roku 2008 z powodu „kłopotów lustracyjnych”?
              Ile jeszcze takich „kłopotów lustracyjnych” funkcjonuje w polskim życiu publicznym?
              Pan Czuchnowski (a raczej redakcja z Czerskiwj) chce za wszelką cenę wybielić Boniego. Tyle, że kłamstwa wybielić się nie da.
              • mentatd_at_gmail Re: Boni wybrał kłamstwo, panie Czuchnowski 13.10.11, 13:29
                euro_pejczyk1 napisał:

> Ja rozumiem, że czerskiści za wszelką cenę chcą wybielić Boniego. Tylko z czego
                > ?

Ja rozumiem, że Kretyni chcą wybielić za wszelką cenę Jarosława Kaczyńskiego który podpisał lojalkę. Tylko ja się pytam z czego?
                • euro_pejczyk1 Re: Boni wybrał kłamstwo, panie Czuchnowski 13.10.11, 14:10
                  "Lojalka" Yara została sfałszowana. Jest PRAWOMOCNY wyrok w tej sprawie. A to, że włączyłeś temat lojalki zamiast odnieść się do meritum, świadczy po prostu o twojej słabości wynikającej z braku argumentów.
                  • trzy.14 Re: Boni wybrał kłamstwo, panie Czuchnowski 13.10.11, 14:26
                    Pusta teczka Wodza też została sfałszowana? Taki z niego opozycjonista, a w teczce próżnia? A może - stosując ulubiony zabieg retoryczny Prezesa - materiały z tej teczki są gdzie indziej, np. w Moskwie?
                    A nawet jeśli lojalki nie podpisał - to na "grę" z oficerem wywiadu, czyli "przyjacielskie" rozmowy się zgodził?

- W czym agent Tomek przypomina Prezesa?
                    - Żadnego z nich nie internowano :-)
                    • euro_pejczyk1 Naucz się czytać 13.10.11, 15:00
                      Nie "teczka" a "lojalka".
                      • trzy.14 Re: Naucz się czytać 13.10.11, 15:38
                        To napisz mi, co było w teczce J. Kaczyńskiego?
                        Kilkanaście lat SB go inwigilowało, a tu raptem kilka nic nie znaczących karteluszków?
                        • euro_pejczyk1 Odwracasz kota ogonem? 13.10.11, 15:51
                          Tematem jest Boni i treść Czuchnowskiego. Oraz moja opinia. Masz chęć pisać o "lojalce" Kaczora bo brakuje argumentów by Boniego bronić? No cóż - to typowa reakcja miłośnika treści gazety, w ktorej są tacy...publicyści jak Czuchnowski.
                          • maxik-g Może odpieprz się od Czuchnowskiego, co? 13.10.11, 22:38
                          • trzy.14 Re: Odwracasz kota ogonem? 14.10.11, 01:28
                            Tematem jest Twoja durna argumentacja.
                            Podpisanie lojalki pod szantażem nie jest przestępstwem ani nawet występkiem, tak jak trudno mieć pretensje do tych, co przysięgali w wojsku na wierność PRL ani nawet do tych, którzy świadomie współpracowali z kontrwywiadem jedynej ojczyzny, jaką znali. Dużo gorsi od nich są ci, co oszukują na podatkach, składkach ZUSowskich albo w cudzym łóżku.
                            Pokaż mi ludzi świadomie skrzywdzonych przez Boniego, to pogadamy.

A propos. a co robi agent prymas Wielgus TW Earl Grey? To dla Ciebie też agent i kłamca oślizgły?
                  • radocha1 Re: Boni wybrał kłamstwo, panie Czuchnowski 13.10.11, 14:30
                    Kłamiesz.
                    ŻADEN sąd się tą sprawą nie zajmował - prokuratura po prostu umorzyła śledztwo - argumentując przedawnieniem.
                    JEDYNA W POLSCE "sfałszowana" lojalka...
                    • henryk-sikora Kaczyński musi byc agentem wpływu, bo... 13.10.11, 14:52
                      Kaczyński musi byc agentem wpływu, bo nikt tak jak on nie kompromituje Polski. Widocznie jego teczka w Moskwie i stamtąd jest sterowany.
                      • maaac Re: Kaczyński musi byc agentem wpływu, bo... 13.10.11, 17:16
                        To po pradziadku carskim oficerze. Cały czas się zastanawiam dla czego "prawdziwym patriotom" bardziej przeszkadza przymusowy i dość krótki udział dziadka Tuska w wojsku hitlerowskim jako zwyklego szeregowca a nie przeszkadza pradziadek Kaczyńskiego, który jak najbardziej dobrowolnie służył Carowi to nie jako zwykły żołnierz ale oficer.
                    • euro_pejczyk1 ŻADEN sąd? 13.10.11, 14:58
                      To poczytaj sobie wiadomość z GW => wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4995716.html
                      Zacytuję:"Rzekome oświadczenie J. Kaczyńskiego z 17 grudnia 1981 r. głosiło, że "będzie przestrzegał przepisy stanu wojennego". Śledztwo w sprawie sfałszowania teczki, założonej J. Kaczyńskiemu przez SB (dziś jest ona w IPN), wszczęto w 2006 r. z zawiadomienia lidera PiS. Ujawniając swą teczkę, J. Kaczyński sugerował, że fałszerstwa mógł się dopuścić płk Urzędu Ochrony Państwa Jan Lesiak, w ramach inwigilacji prawicy przez UOP w latach 90. W 1998 r. stołeczny sąd uznał, że J. Kaczyński nie podpisywał w 1981 r. żadnej "lojalki". Za jej opublikowanie w 1993 r. Marek Barański z "Nie" został skazany na grzywnę.".
                      I co, misiu puszysty?
                      • pis_busters Re: Nisko mi wisi i powiewa teczka Kłamczyńskiego. 13.10.11, 16:09
                        Nisko mi wisi i powiewa teczka Kłamczyńskiego. Pewnie jest pusta tak jak jego pusty życiorys. W tym czasie był nikim i nie było ŻADNEGO powodu, żeby SB się nim interesowała. Do czasów prezydentury Wałęsy nikt nie słyszał o Kaczyńskich. Ponoć przy Okrągłym Stole wódkę roznosili. Czym się tak naprawdę zajmowali dziś nikogo to nie interesuje. Za to bardzo ciekawa byłaby teczka tatusia Rajmunda a zwłaszcza lista osób, których wydał NKWD i Informacji Wojskowej za co zresztą został wyjątkowo hojnie wynagrodzony !
                        • euro_pejczyk1 Re: Nisko mi wisi i powiewa teczka Kłamczyńskiego 13.10.11, 16:46
                          Czy jesteś gotow swoje pomówienia udowodnić w sądzie? Nie anonimowo ale pod imieniem i nazwiskiem?
                      • funiaextra Re: ŻADEN sąd? 13.10.11, 16:44
                        Mozna sie spierac do upadlego. Dla mnie wazniejsze jest, ze Boni calym swoim zyciem i praca zasluzyl na szacunek (mam dosc glupiego wyciagania swinstw z przeszlosci- tylko byli ubecy sie ciesza jak do dzisiaj mieszaja). Natomiast mam zero szacunku dla hofmana- obrzydliwego lizusa . A Kaczynski to po prostu szkodnik. Ma takich ludzi na jakich zasluguje czyli np Hofmana.
                        • euro_pejczyk1 Re: ŻADEN sąd? 13.10.11, 16:48
                          Całym życiem? To dlaczego miał odwagę wyznać prawdę dopiero wówczas gdy wyszła na jaw? Dlaczego ZABRAKŁO MU ODWAGI przez dwadzieścia prawie lat? On oszukiwał siebie. Ukrywał fakt podpisania tak długo jak się dało. I o to mam pretensję a nie o jego życie. Sam siebie obrzucił błotem. Dlatego dziś Czuchnowski musi pisać o Hofmanie bo nie napisze prawdy o Bonim.
                          • zwyklaosoba Ile masz lat ? Nie zrobiłeś w życiu nic czego się 14.10.11, 02:57
                            wstydzisz i wolałbyś nie rozgłaszać światu ? Pewnie tak, skoro tak łatwo stosujesz jednoznaczne oceny. Albo masz 12 lat i jesteś wolny od dylematów moralnych dorosłych ludzi. Jednocześnie wyjaśniam - nie usprawiedliwiam go. Z takim faktem w życiorysie mógł się nie pchać na eksponowane stanowisko - przymusu nie ma. Chodzi mi tylko o to, że ludzie, którzy nie poczuli milicyjnej pałki, nie siedzieli na dołku, nie byli szantażowani i szykanowani, z poczuciem moralnej wyższości i bez jakichkolwiek wątpliwości, oceniają tych, którzy pod taką presją się znaleźli (vide prezes Kaczyński oceniający przesłuchanie Niesiołowskiego).
                            • hieronim_kowalski Re: Śmieszne to i żałosne... 14.10.11, 08:44
                              Człowiek, który siedział pod spódnicą mamusi ocenia dziś ludzi walczących z komuną. Człowiek, który nie ma prawa jazdy ocenia kierowców. Człowiek, który nie ma konta ocenia banki itd. Śmieszne to i żałosne...
                      • trzy.14 Re: ŻADEN sąd? 14.10.11, 01:31
                        Podobnie sąd oczyścił Wałęsę. I co, łyso ci, Misiu?
                    • euro_pejczyk1 ŻADEN sąd (bis)? 13.10.11, 15:05
                      wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Baranski-lojalka-J-Kaczynskiego-byla-falszywa,wid,8572300,wiadomosc.html?ticaid=1d317
      • monci1974 Re: Hofman rzuca błotem 13.10.11, 18:44
        Goebels służył diabelskiej sprawie, ale jego model propagandy jest w kanonie nauk społecznych poświęconych tej dziedzinie, o czym naucza się na uniwersytetach. Hofman, który nie dorasta mu w tym do pięt, jest dzieckiem specjalnej troski prezesa Kaczyńskiego. To człowiek bez skrupułów, cham i prostak. Gdyby PiS miał władzę, zrobiłby niewątpliwie karierę w towarzystwie swoich partyjnych pobratymców, których nazwisk już nie wymienię, bo dla mnie są brzydsze niż najgorsze wyrazy.
    • straffen Hofman rzuca błotem 13.10.11, 03:00
      Jesli Boni byl agentem to Hofman jest etatowym funkcjonariuszem najgorszego gatunku. On wszysztko robi dla kasy dlatego juz dwa razy staral sie o wybor do PE. Cluje d..e prezesa nie z powodu wiary w niego ale tylko zeby zaistniec.
    • radiostacjagliwice Hofman rzuca (tym co ma) błotem 13.10.11, 03:07
      Szukam słowa, którym w sposób najwłaściwszy można nazwać tego .....
      No właśnie, tego kogoś czy już to coś?
      Ktoś to jednak jest ktoś,
      a zatem coś.
      Tylko co to jest to obrzydlistwo, ta oślizłość?
      CO TO K....A JEST?
      • picnicbrum Re: Hofman rzuca (tym co ma) błotem 13.10.11, 04:37
        jak dotąd ludzi, którzy w imię własnego interesu zrobią wszystko i powiedzą wszystko, bez honoru i zasad nazywano np gnidami...
        • thorgal9 Re: Hofman rzuca (tym co ma) błotem 13.10.11, 05:08
          Zrobia wszystko, na przyklad zostana TW i nie powiedza kolegom. Boni bal sie tez wtedy, ze zona sie dowie o jego romansie. "Po nocy", no to dlugo nie czekal". "Zadnych waznych informacji nie przekazal", ale niewazne, to jednak przekazal, dobrze rozumiem? Czuchnowski o tym jakos nie pisze. Nie pisze tez o tym, ze jak Macierewicza obrzucano blotem, to Boni twardo klamal, ze oskarzenia sa nieprawdziwe. Dopiero po latach urzadzil scene a'la Sawicka z placzem i smarkaniem.
          • skibaskiba Re: Hofman rzuca (tym co ma) błotem 13.10.11, 06:04
            To grube, z nalaną gębą czyli opcja niemiecka Herr Hoffmann, ma obecnie 31 lat.
            W roku 1981 srał w pieluchy i służył jako tłumok w kolejce do mięsnego.
            Co takie indywiduum może powiedzieć na temat ludzkich zachowań w czasach komuny?
            Sam podpisywałem jakieś zobowiązania wtedy, gdy chciałem dostać paszport.
            Nie mam z tego tytułu żadnych wyrzutów, bo celem moim było przeżyć i zapewnić byt mojej rodzinie. Ideologie w latach siedemdziesiątych to były mrzonki. System upadł z powodów ekonomicznych, a nie dlatego, że ktoś spiskował czy strajkował.
            Gdyby mi teraz ktos coś podsuwał do podpisywania i od tego by zależało to, czy dostanę paszport, miałbym 27 lat i na utrzymaniu żonę z dzieckiem - zrobiłbym to ponownie.
            Jednak nie zrobiłbym tego co robi Herr Hoffmann będąc w podobnej sytuacji - zaprzedaje duszę diabłu.
            • 123jna Re: Hofman rzuca (tym co ma) błotem 13.10.11, 07:11
              skibaskiba - oj wie on duzo, wie przeciez jak sam oszukuje i oskubuje nas z naszych podatkow. To obslizgly typ, dawniej mowilo sie o takich, ze napluc im w gebe to mowia, ze wiatr niesie.
              Dla nie go najwazniejsza jest jak to sie dzis brzydko z cash mowi - kasa. Przyjrzalambym sie jego dyplomowi - czy jest prawdziwy bo przypuszczam, ze tak samo prawdziwy jak ci pisi ludzie sa "prawdziwymi" Polakami. A zona rodzi mu dzieci i oszukuje unikajac pracy ZUS - ma podwojne dochody w ten sposob na koszt polskiego, biednego podatnika. To jest cwaniactwo!
              • michal747 Re: Hofman rzuca (tym co ma) błotem 13.10.11, 10:57
                Najśmieszniejsze jest to, że ugrupowaniu tej gnidy przewodzi człowiek, który w 3 lata zrobił pięcioletnie studia magisterskie. UB wiedziało jak wynagradzać tępaków..
            • thorgal9 Re: Hofman rzuca (tym co ma) błotem 13.10.11, 08:21
              Sam podpisywałem jakieś zobowiązania wtedy, gdy chciałem dostać paszport.
              > Nie mam z tego tytułu żadnych wyrzutów, bo celem moim było przeżyć i zapewnić b
              > yt mojej rodzinie."
              Zatem TW? Nic dziwnego, ze tak nienawidzisz PiS i bronisz agenta Michala.
            • demetria11 Re: Hofman rzuca (tym co ma) błotem 13.10.11, 10:44
              Jestem trochę starsza od p. Hofmana, ale "za komuny" byłam dzieckiem i nie ośmieliłabym się osądzać ludzi, którzy w tamtych czasach byli zmuszeni do trudnych wyborów. Pamiętam jak moja mama płakała i prosiła mnie, żebym nikomu nie mówiła, że dziadek słucha radia, bo pójdzie do więzienia (jako bystre dziecko wszędzie wściubiałam nosek i zadawałam trudne pytania ;)). Gdyby mi grożono, że nie zobaczę więcej dzieci, to pewnie podpisałabym wszystko, byle się wydostać z łap ubeków. Pamiętam p. Krawczyka z kancelarii prezydenta Kaczyńskiego, który znalazł się w takiej samej sytuacji jak p. Boni. I to święte oburzenie pisiaków i te hasła o trzynastoletnich dziewczynkach, które nie pękały na gestapo. Łatwo jest być nieugiętym i nie podpisywać niczego, kiedy się bohatersko walczy z systemem u mamy pod pierzyną, jak prezes.
              • posca Re: Hofman rzuca (tym co ma) błotem 13.10.11, 11:16
                Większość TW nie miała nic wspólnego z opozycją. Nie donosili także na opozycjonistów, tylko na biernych politycznie kolegów/ koleżanki ze swojego otoczenia.
                • kotek.filemon Re: Hofman rzuca (tym co ma) błotem 13.10.11, 12:01
                  > Większość TW nie miała nic wspólnego z opozycją. Nie donosili także na opozycjo
                  > nistów, tylko na biernych politycznie kolegów/ koleżanki ze swojego otoczenia.

Aż chce się napisać, jaka to grupa zawodowa miała największy odsetek zatrudnionych na uchu, ale to już chyba wszyscy wiedzą...
                  • goral27 Re: Hofman rzuca (tym co ma) błotem 13.10.11, 12:14
                    > Aż chce się napisać, jaka to grupa zawodowa miała największy odsetek zatrudnion
                    > ych na uchu, ale to już chyba wszyscy wiedzą...

to rownie inteligentne jak uwaga, ze najwiecej szmalcownikow bylo wsrod Polakow...
            • goral27 Re: Hofman rzuca (tym co ma) błotem 13.10.11, 12:00
              No widzisz, podpisywales tlumaczac sobie ze chciales przezyc, a dzis dla srodowiska wyborczej jestes prawdziwym tragicznym bohaterem. A jeszcze jakbys po 90 roku oklamywal wszystkich wokol, to pewnie GW by walczyla o Order Orla Bialego dla ciebie.
            • trzy.14 Re: Hofman rzuca (tym co ma) błotem 13.10.11, 14:31
              Prawie Każdy, kto ma 50+ lat i płeć męską, całkiem dobrowolnie przysięgał na wierność socjalizmowi i miłującej pokój Armii Czerwonej. Proponuję ich wszystkich zlustrować i wysłać do domu na Kołymę.
              A propos, czy Kaczyńscy odbyli zasadniczą służbę?
          • pis_busters Re: Następna pisowska gnida... 13.10.11, 08:26
            Następna pisowska gnida...
      • wujojano Hofman rzuca (tym co ma) - błotem? 13.10.11, 06:53
        radiostacjagliwice napisał:

> CO TO K....A JEST?

Jak to co? W środowisku dziennikarskim co roku "wyróżnia" się HIENĘ roku. Może czas ogłosić podobny konkurs dla polityków?
        Swoją drogą, ciągle czekam, aż wreszcie ta kanalia odpowie za nawoływanie do linczu nad Palikotem (przypominam, że publicznie apelował, aby dla niego "znaleźć gałąź"; za o wiele łagodniejsze rzeczy już niejeden beknął). Czy Hofman jest świętą krową?
        • wujojano Błoto - to oględnie powiedziane... 13.10.11, 09:40
          Pozostając w tej samej poetyce: Hofman jest wyjątkowo wrednym błociarzem. Całym sobą zresztą świadczy o Prezesie, który go tak hołubi. Pewnie po części za rolę, jaką odegrał jako jego wtyka w środowisku obecnego PJN-u. I ten człowiek śmie kogoś, kto na nikogo nie donosił, nazywać "agentem"!
      • jacmenos glizdoman 13.10.11, 10:02
        na widok Hofmana zawsze robi mi się niedobrze , Z jednym wyjątkiem : mina Hofmana po głoszeniu wyników wyborów - bezcenne !
      • iwona-maria2108 Re: Hofman rzuca (tym co ma) błotem 13.10.11, 11:58
        To właśnie jest k...a. Bo prostytutka to zawód a k...a to charakter.
      • shoshke Re: Hofman rzuca (tym co ma) błotem 13.10.11, 14:02
        Wydaje mi się, że dobrym określeniem jest: psia bździna.
        Oczywiście należy przeprosić za to porównanie wszystkie psy.
    • jurek4491 Hofman rzuca błotem 13.10.11, 04:59
      PiS to najbardziej wredne i podłe ugrupowanie na polskiej scenie politycznej po II wojnie światowej. Rzucają obelgami,pomówieniami,szczują na prawo i lewo a pózniej cała ta hołota podnosi wrzask i drą japy że to ich wszyscy atakują a szczególnie media. W tych wyborach społeczeństwo pokazało gdze jest ich miejsce na scenie politycznej, msze ,kadzidło i woda święcona też nie pomogły poprawić notowań. Im więcej Hofmanów i Hofmanopodobnych tym bardziej prawdziwy obraz tej formacji politycznej co pozwala wyrabiać sobie zdanie jaki jest cel istnienia ugrupowania,dzielić społeczeństwo i psuć państwo.
    • brzmski wojtusiowy pamiętnik? 13.10.11, 06:21
      mięsem - św. tereska, butem - kozakiewicz, młotem - chruszczow,... "błotem - hofman"
    • jurber1 Hofman rzuca błotem 13.10.11, 07:04
      Ten upudrowany, ulizany goguś powinien wrócić do swoich "porad kulinarnych"; ale w tym brudnym towarzystwie (Kurski, Ziobro, Mularczyk, Brudziński, kupiec posłów sa sejmowe pieniądze - Lipiński, agent Tomek) jest jak najbardziej na miejscu... Tylko - ze względu na młodzież, która bierze wzór ze swoich parlamentarzystow - nie powinien być zapraszany do żadnej telewizji.
      • maura4 Re: Hofman rzuca błotem 13.10.11, 08:33
        No coś ty. Młodzież w tych wyborach udowodniła, że nie jest tak głupia, jak niektórzy sądzą. Na agenta Tomusia głosowali nasi dziadkowie i część rodziców. Młodych niewielu. Niczego nie sugeruję.
    • 123jna Hofman rzuca błotem 13.10.11, 07:06
      Hofman, oszust ze swa oszukancza zona, ma smialosc obrzucac blotem przyzwoitych ludzi - to tylko pisowcy jak jeden maz zdobywaja sie na taka bezczelnosc. To jest taki dziwny i nieprzyjemny rodzaj ludzi - sami szmatlawi i dlatego swa niedoskonaloscia probuja obrzucic innych. Zawisc w czystej postaci. Hofman okazal sie nieprzyzwoitym czlowiekiem wielokrotnie - splywa to wszystko po nim jak woda po KACZCE. Jezdzil za szybko -zadnych konsekwencji, wsadzil zone na stanowisko pracy, ktorej unikala jak ognia pobierajac jednoczesnie zasilek z ZUS-u - dziwnym trafem nie poniosla ona i maz zadnych konsekwencji (rzadzil wtedy korupcyjny kolesiowo PiS). Nie bede tu wyliczac jego innych oszustw - sami je znamy ale obiecuje Wam - beda nastepne.
    • skandy5 Biedroń 13.10.11, 07:23
      Czy Biedroń poderwie takiego przystojniaka jak agent Tomek?
      To jest pytanie które niesie przyszłość!
    • poppers68 Pan A.Hofman w roku 1985 mając lat 4 ... 13.10.11, 07:39

... żył sobie spokojnie w wiosce gdzieś pomiędzy Nowymi Skalmierzycami a Kaliszem - rąbiąc w tetrową pieluszkę i co prawdopodobne bardzo - asystując mamie i tacie przy żniwach na polu.
      I tak sobie żyła ta dziecina nie mając BLADEGO pojęcia o tym co się w kraju działo.
      Nie znając jeszcze ani wyników procesu zabójców ks. Jerzego Popiełuszki ani innych "arcyciekawych" rzeczy ,które miały wtedy w Polsce miejsce.
      Ja pamiętam doskonale 1985 rok , pamiętam co z ludźmi robiono, pamiętam panoszące się SB , złamane losy ludzkie, ZOMO traktujące ludzi w innych standardach niż obecna Policja kiboli , pamiętam jak ścigano opozycję .... zatem, obecnie zapiekły chłopczyk spod Kalisza wywołuje u mnie lekkie rozbawienie - sadząc teorie spod snopowiązałki.
      Zresztą , Michał Boni to jest pewna klasa sama w sobie - Pan Adasiek Hofman jest , przepraszam - nikim szczególnym. Powiedziałbym , jest bardzo nikim. I niewiem ,czy każda pierdoła wypowiedziana przez chłopczyka winna być poddawana redystrybucji przez media..
      • radiostacjagliwice Re: Pan A.Hofman w roku 1985 mając lat 4 ... 13.10.11, 11:39
        >Pan Adasiek Hofman jest , przepraszam - nikim szczególnym. Powiedziałbym , jest bardzo nikim.<

... jest bardzo nikim - pięknie, celnie i prawdziwie.
        Pozdrawiam.
    • antropoid Hofman rzuca błotem 13.10.11, 07:44
      "Hofman rzuca błotem"

A czym ma rzucać? Co we łbie, to i na języku.
      • radiostacjagliwice Re: Hofman rzuca błotem 13.10.11, 11:41
        antropoid napisał:

> "Hofman rzuca błotem"
        >
        >
        > A czym ma rzucać? Co we łbie, to i na języku.
        :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    • kirdan1 Hofman rzuca błotem 13.10.11, 07:46
      Hofman oczywiście przesadził. Sytuacje Boniego i Kaczmarka są nieporównywalne.
      Jednak Olejnik i cała reszta "niezalzęnego dziennikarstwa" tez mogłaby już sobie dać spokój z tym uparcie powtarzanym "agentem Tomkiem". Wiadomo, że ten zbitek słów nie ma żadnego znaczenia informacyjnego, a służy tylko ironicznym żartom i wyzłośliwianiu się. Facet był kim był, teraz jest posłem i trzeba to przyjąć do wiadomości.
      Swoją drogą, gdyby - również zgodnie z prawdą - gen. Jaruzelskiego nazywano w wywiadach "agentem Wojtkiem", to "GW" nie posiadałaby się z oburzenia...
      • pis_busters Re: A może to Kłamczyński powinien dać sobie spokó 13.10.11, 08:24
        A może to Kłamczyński powinien dać sobie spokój z pchaniem agentury pisbecji do polityki?
      • flat-ower Re: Hofman rzuca błotem 13.10.11, 10:02
        No to już wolę agenta Wojtka niż agenta Tomka. Kim był ten człowiek? Prowokatorem ze służb bardzo upolitycznionych : sprawa Sawickiej, afera gruntowa, prowokacja kazimierska przeciwko Kwaśniewskim .... Co, nie wiedział dla kogo pracuje? Doskonale wiedział. Czy było to kompatybilne z etyką urzędnika? Nie było. Miałby klasę gdyby to sam wyznał i przeprosił ale wtedy pisdzielce nie wzięli by go na listę !
      • demetria11 Re: Hofman rzuca błotem 13.10.11, 10:48
        Sorki, ale ten gostek sam sobie pisał na plakatach "agent Tomek", bo tylko pod takim pseudonimem jest znany. Człek nie ma żadnych osiągnięć, ani kompetencji, tylko w taki sposób mógł być rozpoznawalny.
    • basia12.1 Hofman rzuca błotem 13.10.11, 07:47
      Wczoraj widziałam wypowiedz P. Federowicza posła PO,jak to gra z tym zerem hoffmnem w tenisa, bardzo mnie to dziwi.
      • kirdan1 Re: Hofman rzuca błotem 13.10.11, 08:18
        A ty sądzisz, że politycy np: PO i PiS na korytarzach sejmowych omijają się szerokim łukiem? A w sejmowej restauracji piją przy osobnych stolikach? Ojoj, święta naiwności :-D
      • antropoid Re: Hofman rzuca błotem 13.10.11, 10:50
        To, że się żrą w radiu, czy tv nie znaczy, że nie chodzą razem na wódkę, czy tenisa. Jeszcze jeden dowód na to, że nie trzeba traktować wszystkiego co w mediach na serio.
    • pis_busters Jeszcze jeden dowód do czego służy IPN 13.10.11, 08:22
      Jeszcze jeden dowód do czego służy IPN. Zbiornik fekaliów do rzucania nimi w przeciwników Kłamczyńskiego.... Czas zastanowić się nad zmianą ustawy i likwidacją tej instytucji.
    • hieronim_kowalski Współczuję dzieciom Hofmana. Mieć taką gnidę tatus 13.10.11, 08:30
      Współczuję dzieciom Hofmana. Mieć taką gnidę tatusia...
    • axenrolle Panie Czuchnowski 13.10.11, 08:47
      wczoraj pan dałeś dupy i nawet gdyby w przypadku niejakiego Hofmana miał pan racje i pewnie ma to i tak jest pan dla mnie skończony jako dziennikarz. Żegnam
    • sphinxpinastri 68 13.10.11, 08:55
      W porządku, Olejnik będzie Bondaryka nazywać agentem i sprawy się wyrównają.
    • ccorey124 Hofman rzuca błotem 13.10.11, 09:16
      Jesli juz o tym mowa, to niewielkim sumptem , po zakupie czarnego skorzanego plaszczyka, bylby pieknym volksdeutchem , nawet bez potrzeby innych zmian.
    • lionold "zgłaszam Hofmana-ma szansę zająć wysokie miejsce" 13.10.11, 09:53
      Sam Hooyfman już sam nie jest nawet błotem - jest zwykłym goov_nem. Nie rozumiem nikogo, kto takie "cuś" zaprasza na rozmowę i potem go cytuje.
    • k.janno Hofman rzuca błotem 13.10.11, 10:11
      No więc Boni był agentem, donosicielem w służbie moskiewskich pachołków, czy nie był, bo już nie rozumiem tych niuansów. A Agent Tomek był agentem służb specjalnych wolnego państwa, jakim jest Polska, czy też może jest inaczej. Może Gazeta Wyborcza posiada wiedzę tajemną, z której wynika, że Polska nie jest wolna i wobec tego należy postawić znak równości pomiędzy donosicielami PRL i służbami RP. A co do Boniego, to podpisał, bo był szantażowany ujawnieniem swojego pozamałżeńskiego związku. Podwójna zdrada jakby, nieprawdaż. Zdrada to jest coś, co się ma we krwi, coś co się w swoim systemie wartości i motywacji dopuszcza, lub nie. Ej wy, relatywiści moralni.
      • pis_busters Re: Kolejne fundamentalne bydlę pisowskie... 13.10.11, 10:41
        Kolejne fundamentalne bydlę pisowskie...
        • goral27 Re: Kolejne fundamentalne bydlę pisowskie... 13.10.11, 10:54
          > Kolejne fundamentalne bydlę pisowskie...

Wskaz w ktorym miejscu kolega wyzej napisal nieprawde. Bardzo cie prosze, pokaz swoim czystym inteligenckim paluszkiem to miejsce, ktore sprowokalo cie do zachowania sie jak swinia.
      • jacmenos ocena moralności 13.10.11, 11:37
        jakie to szczęście ,że są jeszcze prawdziwi POLACY , którzy zawsze wiedzą co jest moralne a co nie . To oni tworzą Naród - reszta to tylko społeczeństwo ...
    • q-ku H. to wyjątkowe bydlę. Mdli mnie na widok 13.10.11, 10:29
      jak z kimś takim może żyć kobieta, dziecko?
      • kotek.filemon Re: H. to wyjątkowe bydlę. Mdli mnie na widok 13.10.11, 12:03
        q-ku napisał:

> jak z kimś takim może żyć kobieta, dziecko?

Może dlatego pani H. cały czas na zwolnieniu?
        • q-ku a, no tak zapomniałem, że jedno drugiego warte 13.10.11, 22:29
          to już odszczekuję
          ktoś taki jak on może z nim żyć jak najbardziej
    • 2_mirabelka40 Hofman rzuca błotem 13.10.11, 10:41
      że po prostu nie należy go zapraszać do studia i nie przeprowadzać z nim wywiadów. Po co w ogóle o takim pisać.
    • goral27 Hofman rzuca błotem 13.10.11, 10:51
      Oczywiscie ze jest roznica miedzy agentem Tomkiem a Bonim. Agent Tomek dzialal w sluzbach niepodleglej Polski, natomiast Boni zostal zlapany na zdradzie zony, podpisal zobowiazanie do wspolpracy, a po latach klamal, ze nic takiego nie mialo miejsca. Tylko w mozgu leminga moga powstac warunki, w ktorych zachowanie Boniego nie budzi moralnych zastrzezen.
    • kristofxyz Hofman rzuca błotem 13.10.11, 10:59
      Pan Hofman zrobilby zawrotna kariere w nazistowskim ministerstwie nijakiego p.Goebelsa.
      Gratulacje dla prezesa PISu za tak przemyslany wybor swego najblizszego otoczenia.
    • h2s Panie H.! 13.10.11, 11:42
      Przed wojną u mojego dziadka, to byś pan nawet chłopcem stajennym mógł najwyżej zostać. A za wygadywanie takich głupot dostałbyś Pan w pysk i przez trzy dni o chlebie i wodzie by Pana trzymano. Ale, jak powiedział hrabia Ponimirski w "Karierze Nikodema Dyzmy" "chamy przecie honoru nie mają" więc i Pan do stracenia nic nie masz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka