henryk-sikora 19.10.11, 16:58 SLD stawia zdecydowanie na młode pokolenie:)). Przepowiednia Kwaśniewskiego, że były to przedostatnie wybory w ktorych brał udział SLD sprawdzi się na bank:) z czego osobiście bardzo się ciesze:)). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kr-ok Leszek Miller nowym szefem klubu SLD 19.10.11, 16:59 No to już według mnie po SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: Leszek Miller nowym szefem klubu SLD 19.10.11, 17:16 kr-ok napisała: > No to już według mnie po SLD. Dokladnie. I jeszcze te nieliczne brzydkie kobiety beda musialy odejsc, bo przeciez odstrasza resztki wyborcow. Odpowiedz Link Zgłoś
0kostek Gdzie się podziała Agnisia Kublikowa ? 19.10.11, 17:30 Dlaczego nie daje głosu Czekamy Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 No to po raz ostatni jestescie w Sejmie 19.10.11, 18:00 Głosowałam na Napieralskiego, który miał jeszcze jakąś swieżość w sobie i coś z lewicowca (laickość, neutralność światopoglądową państwa itp) Powrót Leszka Millera dla mnie i wielu moich znajomych lewaków to autentyczny koniec SLD. NIGDY więcej na to ugrupowanie nie zagłosuję, podziękujcie swoich durnym decyzjom za to, ze skończycie jak LPR - w niebycie. Teraz już nie mam najmniejszej watpliwosci, ze to ostatnia kadencja SLD w sejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Leszek Miller nowym szefem klubu SLD 19.10.11, 17:02 A co tu komentować ? Co może być interesującego w tym że dwóch facetów żre się o miejsce na mostku tonącego statku ? Jakie ma znaczenie kto z tym statkiem pójdzie na dno jako kapitan, a kto jako zwykły majtek ? "Bój to jest ich ostatni" - żałosne jest tylko to że biją się między sobą i to o śmierdzący kawał ochłapa - bo tyle już tylko zostało z trupa nieboszczki PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Powiedz to dziennikarzom Wyborczej 19.10.11, 21:34 Oni wiedzą co piszą i po co. Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Leszek Miller nowym szefem klubu SLD 19.10.11, 17:13 Buhahaha, bye bye ,eselde :) Chcę tylko przypomnieć, że pan Miller jest tym panem od zakończeń, już raz pokazał, jak kończy "prawdziwy mężczyzna' - upadkiem na pysk. Teraz pokaże, jak kończy "prawdziwa" lewica - na śmietniku historii Powodzenia, towarzyszu! Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Nie ma czego żałować. 19.10.11, 17:13 SLD nigdy nie miał nic wspólnego z lewicą - raczej ośmieszał jej imię : w gospodarce czysty neokonserwatyzm, w "obyczajówce" parafialne ,reakcyjne zapyziałe i klerykalne lizodupstwo.. Niech zdycha - im szybciej tym lepiej . Odpowiedz Link Zgłoś
herleif Re: Nie ma czego żałować. 19.10.11, 22:03 czego i tobie życzę, przygłupie Odpowiedz Link Zgłoś
pssz Żeby SLD skończyło, jak kończy mężczyzna? 19.10.11, 17:15 A swoją drogą, to dzięki temu powiedzeniu pan Miller ma swoje miejsce w naszej historii. Odpowiedz Link Zgłoś
bawarska seksista i szowinista na czele partii lewicowej 19.10.11, 17:16 już widzę te tłumy młodych kobiet głosujących na niego :) Odpowiedz Link Zgłoś
altavitae Re: Leszek Miller nowym szefem klubu SLD 19.10.11, 17:20 henryk-sikora napisał: > SLD stawia zdecydowanie na młode pokolenie:)). Przepowiednia Kwaśniewskiego, ż > e były to przedostatnie wybory w ktorych brał udział SLD sprawdzi się na bank:) > z czego osobiście bardzo się ciesze:)). ___________________________________________________________________________ Tak jest ! Kalisz bylby tzw.mezem opatrznosciowym dfla SLD...i byc moze zdolalby wyciagnac to ugrupowanie z marazmu i bylejakosci w ktora wpadli. Niestety Miller jest bradzo zlym wyborem. Widac SLD nie zalezy na przetrwaniu... Zrobili kolosalny blad. Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Re: Wychowałeś się na Tańcu z gwiazdami .... 19.10.11, 18:50 a może na Szansie na sukces? Czyli jesteś idealnym wyborcą Platformy. I niech tak zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
jurber1 Leszek Miller nowym szefem klubu SLD 19.10.11, 17:24 ... najmniejszego klubu parlamentarnego w Sejmie (warto dodać). No to Pawlak się cieszy - Tusk na pewno nie podejmie rozmów koalicyjnych z Millerowskim SLD ! Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: Leszek Miller nowym szefem klubu SLD 19.10.11, 17:28 Tiaaa. "Najmniejszy klub parlamentarny w Sejmie". Jak im po tym wyborze odejdzie kilku posłów, to Miller zostanie szefem największego koła poselskiego w Sejmie, i będzie miał pierwszy sukces ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
terleo Leszek Miller nowym szefem klubu SLD 19.10.11, 17:37 Wiecznie Młody z Żyrardowa! Wkrótce - *Sztandar wyprowadzić*! Odpowiedz Link Zgłoś
orgelmusik Leszek Miller nowym szefem klubu SLD 19.10.11, 17:39 Millera stać na czyny wielkie. Energii i samozaparcia mu nie brakuje. Kompetencji również. Osobiście uważam, że potrafi zdziałać więcej, niż miękki, ugodowy i miły Kalisz. Nie widzę Kalisza jako szefa na ciężkie czasy. Poza tym trzeba też znać trochę psychologię: Kalisz i tak jest ciągły zajęty, wzięty, obecny w mediach, komisjach, a przez to nieco psychicznie zużyty w ostatnich latach. A Miller od 7 lat - po swoim upadku - zbiera się z siłami i myślami, czeka na swój moment. Myślę, że ma przez to więcej potencji, i będzie działać, a nie tylko ględzić banały, jak Napieralski. Życzę mu powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
newsnews Re: Leszek Miller nowym szefem klubu SLD 19.10.11, 19:16 > Millera stać na czyny wielkie. Energii i samozaparcia mu nie brakuje. Kompetenc > ji również. Osobiście uważam, że potrafi zdziałać więcej, niż miękki, ugodowy i > miły Kalisz. Nie widzę Kalisza jako szefa na ciężkie czasy. > Poza tym trzeba też znać trochę psychologię: Kalisz i tak jest ciągły zajęty, w > zięty, obecny w mediach, komisjach, a przez to nieco psychicznie zużyty w ostat > nich latach. A Miller od 7 lat - po swoim upadku - zbiera się z siłami i myślam > i, czeka na swój moment. Myślę, że ma przez to więcej potencji, i będzie działa > ć, a nie tylko ględzić banały, jak Napieralski. Życzę mu powodzenia. Dzięki za te parę rozsądnych słów w zalewie komentarzowego ślinienia się nad rzekomym końcem SLD. Swoją drogą, zabawne jest to zaklinanie rzeczywistości przez profesora Wodza. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
jurber1 Miller nowym szefem klubu SLD, Kalisz wiceszefem 19.10.11, 17:47 Miller: "bezpłciowy anioł doradził mi w nocy, żebym zgłosił swą kandydaturę" - no to wszystko się zgadza - tym aniołem był Napieralski ! To on przecież wyznaczał kandydatów na posłów (którzy wybrali szefa klubu) ! Odpowiedz Link Zgłoś
kabalarz Czy to jest pewne? 19.10.11, 18:02 To Miller już nie jest w Samoobronie? Odpowiedz Link Zgłoś
terleo Re: Czy to jest pewne? 20.10.11, 08:23 kabalarz napisał: > To Miller już nie jest w Samoobronie? Chyba nie. Nie będzie już mógł prosić: "Andrzej, pomóż". Teraz powie: "Janusz, pal kota"! Odpowiedz Link Zgłoś
kadykianus Dalej nie rozumieją, dlaczego przegrali. 19.10.11, 18:16 Co tu komentować. Niczego nie rozumieją. Nie rozumieją, dlaczego przegrali. Odpowiedz Link Zgłoś
hirszhahr Żałosna pseudo lewica. 19.10.11, 18:35 Za wszelką ceną u żłoba. Miller był już władyką. I się nie sprawdził, choć sprawiał wręcz żelazno kanclerskie wrażenie. SLD podpisała konkordat. SLD nie ruszała kwestii obyczajowych, wypracowała zgniły pseudokompromis aborcyjny, wazeliniarstwem wobec kleru prześcignęła PISiorów. SLD promowała rozwiązania, które dziś doprowadziły do takiej powszechności umów śmieciowych i powstania wręcz nowej klasy - prekariuszy. Idźcie już sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
eggerger Re: Żałosna pseudo lewica. 19.10.11, 18:43 hirszhahr napisał: > SLD podpisała konkordat. SLD nie ruszała kwestii obyczajowych, wypracowała zgni > ły pseudokompromis aborcyjny, wazeliniarstwem wobec kleru prześcignęła PISiorów. Czego, jako prawie lewak im nie zapomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Sachs z Balcerowiczem też z SLD? 19.10.11, 21:32 No i jeszcze ta stonka, zapomniałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr To znaczy że SLD będzie partią odpowiedzialną.. 19.10.11, 18:36 za kraj i społeczeństwo. Systemowym wrogiem takiego SLD będzie Platforma, której mogą przeciwstawić takie intelekty jak: Widacki, Gintowt-Dziewałtowski, Czarzasty, Łybacka, Bańkowska, Cimoszewicz, i sporo innych. Teraz należy spodziewać się szerokiej akcji oczerniającej SLD, przeciwstawiania celebrytów /Kalisz, Olejniczak/ powolnych wobec Platformy vs Miller, Czarzasty. Ale myślę że powiedzenie "pan jest zerem panie pośle" może odnosić się również do dziennikarzy Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: To znaczy że SLD będzie partią odpowiedzialną 19.10.11, 20:15 alakyr Na szczęście Związek zawodowy Byłych Aparatczyków PZPR (zwany dla niepoznaki SLD) nie bedzie juz odpowiadał za cokolwiek. Za następne cztery lata resztki tego towarzystwa wzajemnej adoracji pod wodzą tego co to nie umiał skończyć osiągnie wynik w granicahc błędu pomiaru i rozwieje się w niebycie. I uwierz mi - nikt nie będzie "systemowym wrogiem SLD" - bo po prostu na coś takiego normalnym ludzim szkoda czasu i energii - bo czyż warto marnować energię na dobijanie trupa ? Czy warto walczyć z zombie ? Czy opłaca się wyważanie otwartych drzwi ? Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Poczekamy 4 lata, jak dożyjemy. 19.10.11, 21:29 Wtedy pogadamy. Oczywiście jest ryzyko że aparat Napieralskiego doprowadzi do sytuacji jaka jest w Platformie czy w PiSie /średniointeligentny ale zawzięty wódz/, mam jednak nadzieję że będziemy mieli normalną socjaldemokrację na kształt SPD w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
volim Miller nowym szefem klubu SLD, Kalisz wiceszefem 19.10.11, 18:44 Dobry wybór. Skoro Miller jest odważnym politykiem, to może coś zdziałać. Gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
amelie2 Miller nowym szefem klubu SLD, Kalisz wiceszefem 19.10.11, 19:19 SLD pokazało swoja prawdziwa twarz. "Bursztynowy" Miller szefem klubu! To juz koniec tej formacji. Odpowiedz Link Zgłoś
kazynski Miller nowym szefem klubu SLD, Kalisz wiceszefem 20.10.11, 01:06 W końcu beton partyjny strzelił sobie gola do bramki. Mam nadzieję, że ta pseudo lewica alias szczury z poprzedniego systemu pójdą w zapomnienie, dając miejsce do działania prawdziwym, niedokształconym idealistom Odpowiedz Link Zgłoś