Dodaj do ulubionych

Empik usunie książkę o aborcji z regału dla mło...

27.10.11, 07:48
ciemnogród zawsze żywy - Polska zadupiem stoi
Obserwuj wątek
    • koloratura1 Empik usunie książkę o aborcji z regału dla mło... 27.10.11, 07:59
      Może gdzieś można zrobić akcję - petycja o nieusuwanie?
      Na pewno podpisów bardzo szybko będzie więcej niż te głupie trzy tysiące.
      • guanabanana Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 27.10.11, 22:33
        zrob, ja zaraz sie podpisze!
    • anuszka_ha3.agh.edu.pl wolność słowa 27.10.11, 08:41
      To głupie. Książka jest ewidentnie skierowana do młodzieży, więc gdzie ma leżeć, jak nie na dziale dla młodzieży? Tym bardziej obłudne, że młodzież raczej potrafi znaleźć książkę w księgarni, nawet jeśli leży na innej półce.

Przy czym ta książka mi się nie podoba. Wbrew deklaracjom, nie jest napisana językiem neutralnym. Moim zdaniem jest zideologizowana - przypomina publikacje pro-life, tylko w drugą stronę.

Ale mamy wolność słowa i cenzurze się sprzeciwiam. Obywatele sami decydują, co chcą czytać.
      • prawda_w_oczy_kole_ltd Re: wolność słowa 27.10.11, 10:34
        jasne, tyle tylko, że książka leży na półkach dla dzieci, a to jest różnica, co do reszty - zgoda
        • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: wolność słowa 27.10.11, 12:07
          prawda_w_oczy_kole_ltd napisała:

> jasne, tyle tylko, że książka leży na półkach dla dzieci, a to jest różnica, c
          > o do reszty - zgoda

Bo tak jest na fotografii?
          Książka została położona przed dwiema książeczkami o puzzlach. Pewnie fotograf gazety tak ją położył, żeby mieścił mu się w kadrze napis "literatura młodzieżowa".

A nawet jeśli książka leży naprawdę pomiędzy bajkami o puzzlach, to co? Nieszczęsne dziecko przyjdzie i trupem padnie, jak do niej zajrzy? To samo dziecko może się pofatygować do działu dla dorosłych i tam zaglądać do ksiażek.
          • prawda_w_oczy_kole_ltd Re: wolność słowa 27.10.11, 13:17
            kpisz sobie
        • hirszhahr Re: wolność słowa 27.10.11, 12:25
          Bo była kierowana do młodzieży właśnie przecież, to gdzie miała leżeć, na dziale medycznym ?...
    • mnbvcx Re: Szczuka o aborcji 27.10.11, 08:53
      ja zabijam setki miliardow niepoczetych na jeden raz i nie mam z tym zadnych problemow, a nawet sprawia mi to frajde.
    • precz_z_kibolami Empik usunie książkę o aborcji z regału dla mło... 27.10.11, 08:56
      Kibice napisali projekt ustawy o organizacji imprez masowych, internauci przestawiają książki w empiku, może by tak zwolnić wszystkich posłów, wydawców, redaktorów i innych darmozjadów - wszystko da się zrobić przez internet, a internauci wszystko wiedza najlepiej.
    • q-ku no to urządzam sobie bojkot prywatny Empiku 27.10.11, 08:59
      zaoszczędzę troszkę pieniędzy a i uniknę odruchów wymiotnych wobec cenzury w 21. wieku
    • dinko11 Empik usunie książkę o aborcji z regału dla mło... 27.10.11, 09:03
      TO SĄ INTERNAUCI OD ZŁODZIEJA RYDZYKA-CIEMNOGRÓD OGROMNY
      • ewalongoria Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 27.10.11, 09:46
        To są NORMALNI LUDZIE a nie internauci z forum G...wnianej

dinko11 napisał:

> TO SĄ INTERNAUCI OD ZŁODZIEJA RYDZYKA-CIEMNOGRÓD OGROMNY
        • kotek.filemon Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 27.10.11, 10:11
          ewalongoria napisała:

> To są NORMALNI LUDZIE a nie internauci z forum G...wnianej

Tu na forum ogólnie nie jest tak źle, ale faktycznie w niektórych wątkach pełno nienormalnych rodem z psychiatryka24 się złazi.
        • jamnnik Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 27.10.11, 10:21
          ewalongoria napisała:

> To są NORMALNI LUDZIE a nie internauci z forum G...wnianej

cóż za rozbrajająco szczera samokrytyka :)
    • questguest Książka się nie sprzedawała, stąd ta reklama 27.10.11, 09:09
    • anty_lopa Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 27.10.11, 09:13
      Fotografia pokazuje, że książka znalazła się raczej w dziale dla dzieci (Pippi, ksiażka o puzzlach).
    • nina_kk Re: Szczuka o aborcji 27.10.11, 09:28
      Szczuka pisze o literaturze dla magazynu "Wysokie Obcasy". Chwalenie się nieznajomością jej dorobku literackiego świadczy tylko o ignorancji. Kazia Szczuka, zanim prowadziła program w TV, była znana w kręgach zajmujących się literaturą i działalnością feministyczną.

A książkę powinni czytać w szkołach, obok tego nieszczęsnego filmu, którym od lat straszą licealistów. Wszystko zależy od horyzontów myślowych nauczycieli.
      • ewalongoria Re: Szczuka o aborcji 27.10.11, 09:43
        Ha, ha, ha......No faktycznie literatura wysokiej klasy i "na poziomie". A horyzonty myślowe również baaarrrrdzooo wyyyysoookieeee!!!!!!!

nina_kk napisała:

> Szczuka pisze o literaturze dla magazynu "Wysokie Obcasy". Chwalenie się niezna
        > jomością jej dorobku literackiego świadczy tylko o ignorancji. Kazia Szczuka, z
        > anim prowadziła program w TV, była znana w kręgach zajmujących się literaturą i
        > działalnością feministyczną.
        >
        > A książkę powinni czytać w szkołach, obok tego nieszczęsnego filmu, którym od l
        > at straszą licealistów. Wszystko zależy od horyzontów myślowych nauczycieli.
        • hirszhahr Re: Szczuka o aborcji 27.10.11, 12:27
          Owszem. Ta kobieta na tle tego patriarchalnego zacofanego niewykształconego kowchozu polskiego wyróżnia się niebywale.
      • guzikiewicz Re: Szczuka o aborcji 27.10.11, 09:57
        Dopytowuję: jaki program prowadzi Kazia Szczuka,ta od dziewczynki z Radia Maryja?
        Proszę krótko:co to jest działalność feministyczna znana w kręgach.
        Horyzont myślowy jednej nauczycielki /p.Bratkowskiej/ właśnie poznaliśmy.Wystarczy.
        • ar.co Re: Szczuka o aborcji 28.10.11, 16:31
          Zamiast "dopytowywać" lepiej byś sobie poczytał gramatykę języka polskiego.
    • kotek.filemon Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 27.10.11, 09:32
      > ciemnogród zawsze żywy - Polska zadupiem stoi

Empik ugiął się pod nawałą petycji młodzieży oazowej. Miętkie faje...
    • prawda_w_oczy_kole_ltd Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 27.10.11, 09:36
      Duchowni kontrolują Sejm, szkoły, księgarnie, szpitale, a za chwilę apteki. Co jeszcze? - pyta Bratkowska.

"kontrolują" - co Bratkowska ma na myśli? Jakieś dowody,czy tylko pomówienia? Nauczycielka? Współczuję młodzieży

• ewalongoria Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 27.10.11, 09:47
        Lewactwo kontroluje sejm, szkoły, księgarnie i szpitale

> Duchowni kontrolują Sejm, szkoły, księgarnie, szpitale, a za chwilę apteki.
        > Co jeszcze? - pyta Bratkowska.

>
        > "kontrolują" - co Bratkowska ma na myśli? Jakieś dowody,czy tylko pomówienia? N
        > auczycielka? Współczuję młodzieży
        >
        • ewalongoria Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 27.10.11, 10:06
          Według mnie to chore, żeby umieszczać podobne śmieci w dziale dla młodzieży lub , co jeszcze gorsze dla dzieci. Ja , jako rodzic, zdecydowanie nie życzę sobie, żeby moje dziecko było uświadamiane przez osobę pokroju pani Szczuki. Co reprezentuje sobą ta kobieta? Żałosna , zgryźliwa, niezadowolona z życia feministka, która nie umiała znaleźć swego miejsca w społeczeństwie.
          • jamnnik Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 27.10.11, 10:17
            ewalongoria napisała:

> Według mnie to chore, żeby umieszczać podobne śmieci w dziale dla młodzieży lub
            > , co jeszcze gorsze dla dzieci. Ja , jako rodzic, zdecydowanie nie życzę sobie
            > , żeby moje dziecko było uświadamiane przez osobę pokroju pani Szczuki....

hahaha... zabronisz swojemu dziecku czytać książki?
            • ar.co Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 28.10.11, 16:28
              Dobrze, że szkoła jest obowiązkowa, bo inaczej tacy troglodyci pewnie w ogóle zakazaliby dzieciom uczyć się czytać. Co mają być mądrzejsze od tatusia-analfabety (faktycznego, jeśli nawet nie formalnego).
          • kotek.filemon Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 27.10.11, 10:21
            > Ja , jako rodzic, zdecydowanie nie życzę sobie , żeby moje dziecko było uświadamiane przez osobę pokroju pani Szczuki.

W sumie jajakorodzic też nie posłałbym dziecka na lekcje "wychowania do życia w rodzinie" (czy jak tam się to badziewie nazywa), gdybym mieszkał w Bolandzie. Za duże ryzyko, że trafi na katechetkę po tajnych kompletach na KUL-u, która zrobi mu wodę z mózgu opowiadając o krzyku mrożonych zarodków i prezerwatywie nie chroniącej przed HIV.
          • mnbvcx Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 27.10.11, 10:33
            prosze sie nie martwic. zawsze mozna jeszcze pokazac plakaty rozwieszane przez organizacje pro-life. to jest bardzo zdrowe, wiec w razie czego, pomoze pani dziecku wrocic do rownowagi.
          • semihora Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 27.10.11, 10:58
            . Ja , jako rodzic, zdecydowanie nie życzę sobie
            > , żeby moje dziecko było uświadamiane przez osobę pokroju pani Szczuki.

To Szczuka lata za twoim dzieciakiem po całej Polsce i na siłę usiłuje je uświadomić? Aha, aha, a poza tym wszyscy w domu zdrowi?

• ratchen Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 27.10.11, 11:09
            Jasne, lepiej, żeby uświadamiał je ksiądz-pedofil. Gratuluję, Rodzicu i jednocześnie współczuję Twoim dzieciom - ja miałem to szczęście, że Moja Mama była normalną kobietą (była bardzo wierząca), pokazywała mi świat z różnych punktów widzenia i z różnych perspektyw, nie tylko tej jedynie słusznej - katolskiej.
            • prawda_w_oczy_kole_ltd Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 27.10.11, 11:16
              o to chodzi - mama, tata, ani ksiądz pedofil, ani nauczycielka lesbijka, a co to katol? Jak ci Mama mówiła?
              • ratchen Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 27.10.11, 12:56
                Katol to ten, który co niedziela klęka i modli się w kościele, a zaraz po mszy ma gdzieś nauki kościoła, robi co mu się żywnie podoba, kłamie, kradnie, ubliża, wypisuje na forach różne przyjemności, bo przecież w piątek pójdzie do spowiedzi i dostanie rozgrzeszenie. Ulice pełne są katoli - zobacz, jak się zachowują wobec siebie i innych np. kierowcy - wg. statystyk ponad 90% z nich to przecież katolicy.
                Mało jest Katolików - większość z nas to niestety katole, którzy przypominają sobie o zasadach moralnych, kodeksach etycznych, jak im wygodnie.
          • hirszhahr Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 27.10.11, 12:31
            Super. W związku z tym twoja córeczka, gdy twój mąż po mszy będzie ją molestował nikomu o tym nie powie. Gdy będzie robić loda kolegom z klasy na imprezie, albo bawić się w słoneczko, też będzie git, bo to mężczyźni rządzą, i ona ma tylko się podobać i rozkładać nóżki. Jak zajdzie w ciążę - bo kondomy i tabletki to narzędzie Szatana - tez będzie fajnie, potem ślub, bo tak wypada, i będziesz ja miała z głowy. Męża na szybko się znajdzie, będzie pił i bił, ale będzie, nie.

Ech, hołota rodzi hołotę, a ta znowu hołotę ... zamknięty krąg zabobonów, lęków, matolstwa i opresji kobiet.
        • kotek.filemon Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 27.10.11, 10:10
          ewalongoria napisała:

> Lewactwo kontroluje sejm, szkoły, księgarnie i szpitale

A w którym to kraju?
          • jamnnik Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 27.10.11, 10:19
            kotek.filemon napisał:

> ewalongoria napisała:
            >
            > > Lewactwo kontroluje sejm, szkoły, księgarnie i szpitale
            >
            > A w którym to kraju?
            >

jak to w którym? w Polsce, akeptując krzyż w sejmie, utrzymując katechetów, usuwając książki z półek i płacąc pensje księżom ze szpitalnego budżetu przeznaczonego na jedzenie dla chorych.
            • kotek.filemon Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 27.10.11, 10:22
              > jak to w którym? w Polsce, akeptując krzyż w sejmie, utrzymując katechetów, usu
              > wając książki z półek i płacąc pensje księżom ze szpitalnego budżetu przeznaczo
              > nego na jedzenie dla chorych.

To było pytanie retoryczne. Wiesz przecież, że Bolanda to kraj ciemiężonej katolickiej większości...
              • guzikiewicz Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 27.10.11, 10:47
                Kotek Filemon wypowiadał się bardziej na temat w bajeczkach.Szpitalni duszpasterze otrzymują zapłatę z oddziałowych kuchni?
                Katecheza jest nauką,uczący jej są nauczycielami.Na wydziałach teologicznych europejskich uniwersytetów pracowały najtęższe umysły tysiąclecia.
                To komuniści wyrzucili religię z przestrzeni publicznej,wprowadzając na jej miejsce swoją własną.
                Człowiek nie jest rozumnym zwierzęciem.Język,kultura,religia: trzy bariery,których nie wolno naruszać.A wy lewacy bijecie we wszystkie trzy.
                • kotek.filemon Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 27.10.11, 10:54
                  > Język,kultura,religia: trzy bariery,których nie wolno naruszać.

Wszystkie te trzy obszary aktywności ludzkiej swobodnie ewoluują i nie są dane raz na zawsze. Nie mówisz jak Mikołaj Rej, nie lejesz miodu ku czci Świętowita, nie tańczysz pawany na weselu. Kapisz?
                  • prawda_w_oczy_kole_ltd Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 27.10.11, 11:02
                    kotek.filemon napisał:

> > Język,kultura,religia: trzy bariery,których nie wolno naruszać.
                    >
                    > Wszystkie te trzy obszary aktywności ludzkiej swobodnie ewoluują i nie są dane
                    > raz na zawsze. Nie mówisz jak Mikołaj Rej, nie lejesz miodu ku czci Świętowita,
                    > nie tańczysz pawany na weselu. Kapisz?
                    >
                    >
                    mieszasz pojęcia, może z braku wiedzy - to ci to wyjaśnię przystępnie: ewolucja dotyczy 2 pierwszych pojęć
                    • kotek.filemon Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 27.10.11, 11:07
                      > mieszasz pojęcia, może z braku wiedzy - to ci to wyjaśnię przystępnie: ewolucja
                      > dotyczy 2 pierwszych pojęć

Tak, tak - Reformacja nie zaistniała.
                      • prawda_w_oczy_kole_ltd Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 27.10.11, 11:29
                        mimo reform trwała jest substancjalna treść, która nie podlega ewolucji
                        • jamnnik Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 27.10.11, 14:41

> mimo reform trwała jest substancjalna treść, która nie podlega ewolucji

taaaaa, bo człowiek istnieje na ziemi już całe 2 tyś lat :D
                        • ar.co Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 28.10.11, 16:35
                          Taaa, substancjalna treść. A potem 1000 lat rozłamu (i bez szans na pojednanie) bo w jednym mieście uparli się przy "que", a w drugim bez "que". I tyle jeśli chodzi o "prawdy objawione" i "substancjalne treści".
                • wersal-55 Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 27.10.11, 12:15
                  Prosze nie pisac ,katecheza jest nauka,fikcja miesza sie z glupota.Masz nikle pojecie,bardzo nikle o powstaniu wiary.Jezyk,kultura,religia,Pytam?,dlaczego nie moge naruszac,wszystko podlega zmianom,czlowiek jest istota nadrzedna,zaden bog,chrystus itd.Religia w panstwie swieckim to nie przestrzen publiczna ani spoleczna,wiare prosze uprawiac w domowych pieleszach.Ja sam bede decydowal o sobie,koscol nie jest elementem panstwa swieckiego,system francuski bedzie wprowadzony,poradzimy sobie z czarnym motlochem,lewactwo niema nic do tego,chcecie wojny bedziecie ja mieli.
                • momy Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 27.10.11, 12:24
                  A to ciekawe, bo mnie zawsze mówiono, że religia to kwestia wiary, a nie nauki i jeszcze dokładano historię o Tomaszu.
              • jamnnik Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 27.10.11, 14:45
                kotek.filemon napisał:

> To było pytanie retoryczne....

wiem :) tak tylko chciałem się przyłączyć :)
          • prawda_w_oczy_kole_ltd Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 27.10.11, 10:31
            nie wiesz kotku?Masz pierwsze z brzegu,

kotek.filemon napisał:

> ewalongoria napisała:
            >
            > > Lewactwo kontroluje sejm, szkoły, księgarnie i szpitale

wyborcza.pl/1,75968,10528702,Palikot_i_Miller__Pogoda_dla_lewicy_.html
            www.humanistyczne.pl/pokaz/21810
            www.ruchpalikota.org.pl/wiadomosci/ruch-palikota-triumfuje-wsrod-mlodych
            palikot.blog.onet.pl/Zazadaj-lekcji-etyki-dla-swoje,2,ID434937406,n
            www.ruchpalikota.org.pl/wiadomosci/nowoczesna-szkola-wedlug-ruchu-palikota
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,10392376,Palikot_triumfuje_w_szkolach__Polityczny_idol_mlodziezy.html
            www.se.pl/wydarzenia/kraj/lewica-zgadza-sie-na-komercjalizacje-szpitali_75781.html

>
            > A w którym to kraju?
            >
            • kotek.filemon Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 27.10.11, 10:33
              To są jaskółki normalności w XIX-w. bantustanie, w żadnym razie niestanowiące normy w tym lennie Watykanu...
    • precz_z_kibolami Re: Szczuka o aborcji 27.10.11, 09:37
      guzikiewicz napisał:

> Krytyczka literacka ?

Taki jest jej zawód.

guzikiewicz napisał:

jaką literaturę skrytykowała w tym roku ta pani Szczuka-podajcie choć jeden tyt
      > uł.Poznałbym jej możliwości intelektualne.

-A przeczytałeś jakąś książkę, poza wypocinami prezesa oczywiście, bo jeśli nie ciężko ci będzie poznać możliwości intelektualne, po przeczytaniu samej recenzji.
    • kulag Empik usunie książkę o aborcji z regału dla mło... 27.10.11, 10:34
      „działaczka ruchów kobiecych i lewicowych” oraz „specjalistka w dziedzinie historii literatury i krytyki literackiej, a także dziennikarka telewizyjna, feministka i aktywna działaczka ruchów kobiecych” (Wikipedia) jako autorki "rzeczowej" a może jeszcze "obiektywnej" książki o aborcji dla mlodzieży a przeniesienie z regału na regał jako przejaw "cenzury, nacisku kleru i działania ciemnogrodu" - gratuluję poczucia humoru!!!
      • hirszhahr Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 27.10.11, 12:34
        mnie twoje poczucie dobija, więc weź się zamkni, kałmuku katolski
    • prawda_w_oczy_kole_ltd Empik usunie książkę o aborcji z regału dla mło... 27.10.11, 10:41
      książkę znam - zakłamana i bardzo złośliwa. Przeczy faktom, neguje, wyśmiewa, szczuje i judzi. Możemy rozmawiać o faktach
      • ratchen Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 27.10.11, 13:02

> książkę znam - zakłamana i bardzo złośliwa. Przeczy faktom, neguje, wyśmiewa, s
        > zczuje i judzi. Możemy rozmawiać o faktach

Podaj kilka faktów, którym - według Ciebie - przeczy. Chętnie się ustosunkuję.

PS. Chrystus chodził po wodzie - fakt? Wątpię, chyba, że po palach. Masz tutaj zarówno negację i wyśmianie w jednej linijce. Czy to znaczy, że nie wolno mi się wypowiadać? Pójdźmy dalej - zakażmy Monty Pythona - To dopiero " Przeczy faktom, neguje, wyśmiewa, szczuje i judzi" - np. skecz o katolickiej rodzinie.
    • wulwul1 Empik usunie książkę o aborcji z regału dla mło... 27.10.11, 11:08
      Dla Pani Szczuki walka z aborcją jest cyt. „wrogą propagandą”. Nie jest mi z nią po drodze. Jeżeli cenzurujemy książki Hitlera to czemu nie cenzurować Szczuki. I ta i ta nawołuje do zabijania. Z poważaniem.
      • wersal-55 Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 27.10.11, 12:55
        wulwul1 napisał:

> Dla Pani Szczuki walka z aborcją jest cyt. „wrogą propagandą”. Nie
        > jest mi z nią po drodze. Jeżeli cenzurujemy książki Hitlera to czemu nie cenzur
        > ować Szczuki. I ta i ta nawołuje do zabijania. Z poważaniem.
        >Dla pana z nikim nie jest po drodze.Prosze sie okreslic,kim jestem,strach ma wielkie oczy.Ksiazki mam w orginale,HITLERA i wielu innych.Cenzura,tylko jezeli cokolwiek przeciw mysli kosciola,nawoluje do zabijania,ja decyduje o sobie,kobieta tym bardziej i wara od nas,dam tak po lapach.
        • wulwul1 Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 27.10.11, 14:08
          Nie tylko decyduje Pani o sobie ale również o swoim nienarodzonym dziecku. Ono się nie może bronić więc trzeba to zrobić dla niego. Zadał mi kiedyś ktoś mądry jedno pytanie.
          Dlaczego niektórzy są za aborcją? Bo już się urodzili.
          Z poważaniem
          • jamnnik Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 27.10.11, 15:31
            wulwul1 napisał:

> Nie tylko decyduje Pani o sobie ale również o swoim nienarodzonym dziecku. Ono
            > się nie może bronić więc trzeba to zrobić dla niego. Zadał mi kiedyś ktoś mądry
            > jedno pytanie.
            > Dlaczego niektórzy są za aborcją? Bo już się urodzili.
            > Z poważaniem

rozumiem, że kobiety w ciąży które próbowały popełnić samobójstwo powinny być karane jak za próbę zabójstwa?

jeśli uważasz, ze zarodek to dziecko a kobieta go nie chce, to sobie je zabierz i wychowaj...
            nie da rady? może dlatego, że to nie jest dziecko, ale puki co to jednak jest część tej kobiety tak jak jej nerka czy śledziona.

• wulwul1 Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 27.10.11, 16:17
              Po pierwsze „puki co”, pisze się „póki co”. Po drugie nic nikomu nie muszę zabierać. Po trzecie, jeżeli zarodek jest taką samą częścią kobiety jak nerka czy śledziona to dlaczego ich sobie nie usuwają? Z poważaniem
              • jamnnik Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 27.10.11, 16:26
                wulwul1 napisał:
                > Po trzecie, jeżeli zarodek jest taką samą częścią
                > kobiety jak nerka czy śledziona to dlaczego ich sobie nie usuwają? Z poważanie
                > m

ależ usuwają :) choćby po to żeby wszczepić komu innemu,
                ale podobnie jak z nerki, z zarodka nie zrobisz nowego człowieka choćbyś nie wiem jaki inkubator wymyślił.... no chyba że kobietę traktujesz jako inkubator a nie jako człowieka
                • wulwul1 Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 27.10.11, 16:40
                  Chodzi mi o to że nikt celowo sobie nie usuwa śledziony ani nerek. Jeżeli z zarodka nie zrobi się człowiek to z czego się zrobi? Z poważaniem
                  • jamnnik Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 27.10.11, 17:58
                    wulwul1 napisał:

> Chodzi mi o to że nikt celowo sobie nie usuwa śledziony ani nerek.

jak to nie celowo? przypadkiem?

> Jeżeli z zarodka nie zrobi się człowiek to z czego się zrobi?

z matki

• wulwul1 Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 28.10.11, 08:22
                      Taaa. Ludziska idą do lekarza i mówią proszę mi usunąć śledzionę, potem nerkę a na końcu mózg. A dziecko robi się z matki. Widziałem kiedyś taki film. Były same matki i rodziły się same dziewczynki. Bardzo śmieszny. Z poważaniem
                      • jamnnik Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 28.10.11, 10:45
                        wulwul1 napisał:

> Taaa. Ludziska idą do lekarza i mówią proszę mi usunąć śledzionę, potem nerkę a
                        > na końcu mózg.

wcześniej dostają skierowanie, nie wiedziałeś o Tym?

> A dziecko robi się z matki. Widziałem kiedyś taki film. Były sa
                        > me matki i rodziły się same dziewczynki. Bardzo śmieszny. Z poważaniem

Skoro na komediach budujesz swój obraz świata, Twoja sprawa.
                        • wulwul1 Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 28.10.11, 14:23
                          Swój świat buduje na realnych wartościach. Nie oszukuje innych a przede wszystkim siebie. Z poważaniem
                          • jamnnik Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 28.10.11, 19:08
                            wulwul1 napisał:

> Swój świat buduje na realnych wartościach. Nie oszukuje innych a przede wszystk
                            > im siebie. Z poważaniem

o... to podobnie jak ja...
                            tylko, że ja nie narzucam Ci przestrzegania moich wartości pod karą więzienia.
    • skydak Empik usunie książkę o aborcji z regału dla mło... 27.10.11, 11:20
      Histeria antykościelna przypomina mi już powoli histerię antyżydowską z niektórych kręgów.
      Książka o aborcji w dziale dla młodzieży - spisek żydokomuny przeciwko Narodowi Polskiemu.
      Książka o aborcji usunięta z działu dla młodzieży - "Duchowni kontrolują Sejm, szkoły, księgarnie, szpitale, a za chwilę apteki. Co jeszcze?"
      Mam wrażenie, że redakcja gazety zgodziłaby się na wymordowanie całego niedoszłego pokolenia Polaków żeby w końcu móc powiedzieć, że jesteśmy wolni od kajdan katolicyzmu.
      • jamnnik Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 27.10.11, 15:21
        skydak napisał:

> Histeria antykościelna przypomina mi już powoli histerię antyżydowską z niektór
        > ych kręgów.

chłoooopie, histeria to dopiero się zacznie gdy do ludzi dotrze w jak bezczelny sposób są przez kler dojeni i że praktycznie nic w zamian za to nie dostają poza pocieszeniem typu "trzeba cierpieć żeby prawdziwie żyć....., co łaska"
    • mundi8 Empik usunie książkę o aborcji z regału dla mło... 27.10.11, 11:46

"Chcemy, by dziewczyna, kobieta była traktowana jak podmiot." A dziecko w swoim łonie może sobie ona spokojnie traktować jak przedmiot? I decydowac o jego życiu i smierci? Czyżby czlowiek byl bogiem, że mu wolno decydować o tym co jest moralnie dobre, a co złe? Cierpienie, które jest obecne w życiu ludzkim, wytrąca go z tej iluzji i sprowadza do słusznych rozmiarów!

• mnbvcx Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 27.10.11, 11:55
        problem w tym ze zarodek nie moze byc traktowany jak podmiot. jesli nie wierzysz znajdz definicje. wpierw trzeba byc osoba, czyli miec jakas osobowosc- mysli, uczucia, emocje, pamiec, doswiadczenia, inteligencje. zarodek na pewno tego nie posiada.
      • momy Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 27.10.11, 12:30
        Idę o każdy zakład, że gdyby Panu/Pani pokazać zdjęcia zarodka ludzkiego, małpiego, kociego i kijanki, to miałby problemy z odróżnieniem. Proszę sobie narysować dziecko i porównać z tym co się usuwa.
        • skydak Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 28.10.11, 13:39
          Podstawowy argument zwolenników aborcji: "bo zarodek wygląda inaczej niż człowiek".
          Jakimś dziwnym trafem jednak z zarodka ludzkiego zawsze powstaje człowiek a nie żaba.
          I to jest chyba największa zagadka biologii.

Druga sprawa.
          Z łona matki wyrywa się także dzieci, które mają już ukształtowane ciało, które wygląda zupełnie jak mały człowiek. Rozrywa się je na kawałki i wrzuca do kubła na odpady, a jeżeli jeszcze żyje, bo często się zdarza żę są to ludzie zdolni żyć poza organizmem matki, czeka się aż umrze i dopiero wtedy wyrzuca.
          • kotek.filemon Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 28.10.11, 14:01
            > Podstawowy argument zwolenników aborcji: "bo zarodek wygląda inaczej niż człowi
            > ek".
            > Jakimś dziwnym trafem jednak z zarodka ludzkiego zawsze powstaje człowiek a nie
            > żaba.
            > I to jest chyba największa zagadka biologii.

To nie jest żadna zagadka, tylko oczywistość. Ale to nie ma i tak znaczenia w kontekście prawa kobiety do przerwania ciąży.

> Druga sprawa.
            > Z łona matki wyrywa się także dzieci, które mają już ukształtowane ciało, które
            > wygląda zupełnie jak mały człowiek. Rozrywa się je na kawałki i wrzuca do kubł
            > a na odpady, a jeżeli jeszcze żyje, bo często się zdarza żę są to ludzie zdolni
            > żyć poza organizmem matki, czeka się aż umrze i dopiero wtedy wyrzuca.

Więcej faktów, mniej "Niemego krzyku".
            • ewalongoria Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 28.10.11, 16:17
              Normalny, cywilizowany człowiek żałuje nawet życia psa, kota, czy innego zwierzęcia a co mówic o człowieku, nawet gdy jest malutki i niezdolny do samodzielnego życia. Tym bardziej należy mu się ochrona i troska, bo sam nie jest w stanie się obronic. Na podobnych wartościach zasadzała się cała nasza cywilizacja. A teraz , przez lewactwo wartości te są podważane i niszczone.

kotek.filemon napisał:

> To nie jest żadna zagadka, tylko oczywistość. Ale to nie ma i tak znaczenia w k
              > ontekście prawa kobiety do przerwania ciąży.
              >
              > > Druga sprawa.
              > > Z łona matki wyrywa się także dzieci, które mają już ukształtowane ciało,
              > które
              > > wygląda zupełnie jak mały człowiek. Rozrywa się je na kawałki i wrzuca d
              > o kubł
              > > a na odpady, a jeżeli jeszcze żyje, bo często się zdarza żę są to ludzie
              > zdolni
              > > żyć poza organizmem matki, czeka się aż umrze i dopiero wtedy wyrzuca.
              >
              > Więcej faktów, mniej "Niemego krzyku".
              >
              • ar.co Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 28.10.11, 17:24
                To jeszcze udowodnij, że np. w czwartym tygodniu ciąży płód jest człowiekiem - bo jak na razie nawet kościół ma co do tego wątpliwości, skoro księża odmawiają chrztu poronionych płodów, jeśli nie osiągnęły określonej wagi.
                • ewalongoria Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 28.10.11, 17:29
                  A co, jest może szczurem?l

ar.co napisała:

> To jeszcze udowodnij, że np. w czwartym tygodniu ciąży płód jest człowiekiem -
                  > bo jak na razie nawet kościół ma co do tego wątpliwości, skoro księża odmawiają
                  > chrztu poronionych płodów, jeśli nie osiągnęły określonej wagi.
              • mnbvcx Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 28.10.11, 17:35
                dla lewaka wazna jest osoba ludzka. u psa, kota czy u innego zwierza takze umie dostrzec osobowosc. ktos kto nawet wyglada jak czlowiek, ale u ktorego nie funkcjonuje mozg nie zasluguje w oczach lewaka na szczegolna ochrone. wiekszosc dala sie przekonac w przypadkach w ktorych mozg JUZ nie funkcjonuje. w przypadkach, gdy JESZCZE nie funkcjonuje, jak widac jest gorzej. rozumiem, ze ludzie, ktorzy oczekuja na dziecko wyobrazaja sobie jakie bedzie nawet zanim doszlo do zaplodnienia. nadaja imie, kupuja ubranka, lozeczko itd. i to jest dobre, lecz nie zmienia to faktu, ze ten zlepek komorek, z ktorych moze powstanie ludzka osoba (lub osoby) rozni sie od innych komorek tylko swoim potencjalem rozwoju. moze sie okazac, ze taki sam potencjal maja niektore komorki skory, czy tez inne, o ile znajda sie w odpowiednich warunkach. dopiero pozniej gdy dziecko zbiera doswiadczenia, uczy sie, rozwija sie w nim inteligencja, uczucia, charakter powstaje cos naprawde niezwyklego. tak naprawde czlowiek to software nie hardwer. co prawda pierwsze nie moze istniec bez drugiego, ale to drugie bez pierwszego nie ma wartosci. tlumaczenie dla tych co tkwia w poprzednich epokach- liczy sie dusza nie cialo. tyle ze dusza ma materialne podstawy- w uproszczeniu to odpowiednie polaczenie neuronow w mozgu.
                • ewalongoria Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 28.10.11, 20:40
                  Nieprawda, piszesz bzdury porównując komórki skóry z dzieckiem. Gdy byłam w czwartym tygodniu ciąży na własne oczy widziałam, jak ten zarodek podskakuje, rusza rączkami i nóżkami, drapie się (robiono mi usg). Dla mnie to już był mój ukochany synek , nie zarodek i żadne argumenty nie przekonają mnie, ze zarodek to nie człowiek.

mnbvcx napisał:

> dla lewaka wazna jest osoba ludzka. ktos kto nawet wyglada jak czlowiek, ale u ktorego nie fun
                  > kcjonuje mozg nie zasluguje w oczach lewaka na szczegolna ochrone. wiekszosc da
                  > la sie przekonac w przypadkach w ktorych mozg JUZ nie funkcjonuje. w przypadkac
                  > h, gdy JESZCZE nie funkcjonuje, jak widac jest gorzej., lecz nie
                  > zmienia to faktu, ze ten zlepek komorek, z ktorych moze powstanie ludzka osoba
                  > (lub osoby) rozni sie od innych komorek tylko swoim potencjalem rozwoju. moze
                  > sie okazac, ze taki sam potencjal maja niektore komorki skory, czy tez inne, o
                  > ile znajda sie w odpowiednich warunkach. dopiero pozniej gdy dziecko zbiera dos
                  > wiadczenia, uczy sie, rozwija sie w nim inteligencja, uczucia, charakter powsta
                  > je cos naprawde niezwyklego. tak naprawde czlowiek to software nie hardwer. co
                  > prawda pierwsze nie moze istniec bez drugiego, ale to drugie bez pierwszego nie
                  > ma wartosci.
                  • mnbvcx Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 28.10.11, 21:09
                    kura nawet bez glowy umie podskakiwac. oczywiscie rozumiem twoja radosc i uwazam, ze byla na miejscu. Tak jak pisalem, rodzic czuje wiez emocjonalna z przyszlym dzieckiem. to jest normalne i porzadane.
                    • ewalongoria Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 28.10.11, 21:18
                      I widzisz to mnie różni od lewaków. Ja nie zabiłabym nawet kury a co mówic o swym własnym dziecku, nawet gdyby było ono jeszcze w stadium zarodka. Dla mnie to człowiek.

mnbvcx napisał:

> kura nawet bez glowy umie podskakiwac. oczywiscie rozumiem twoja radosc i uwaza
                      > m, ze byla na miejscu. Tak jak pisalem, rodzic czuje wiez emocjonalna z przyszl
                      > ym dzieckiem. to jest normalne i porzadane.
                      • mnbvcx Re: Empik usunie książkę o aborcji z regału dla m 28.10.11, 21:31
                        przeczytalem interesujacy tekst na wikipedii pl.wikipedia.org/wiki/Osoba . jest tam napisane : "Poglądy Wojtyły można streścić w słowach: człowiek jest osobą." w tym punkcie sie zgadzam calkowicie. niestety zarodka nie da sie okreslic slowem "osoba". zarodek jest cialem przyszlej osoby. mozna widziec w tym ciele przyszla osobe, ale to nie znaczy ze nia jest. podobnie, w zmarlym ciele mozna widziec osobe, ktora byla, ale na pewno nia juz nie jest. blizniaki jednojajowe, czy klony czlowieka moga miec identyczne ciala, ale nigdy nie beda identycznymi osobami. liczy sie osoba nie cialo, zarodek jest tylko cialem.
    • mundi8 Empik usunie książkę o aborcji z regału dla mło... 27.10.11, 11:49
      Obawiam się, że dzięki takim właśnie opiniom sppołeczeństwo się psuje, a nawet -nie bójmy sie tego słowa- DEGENERUJE!
    • hirszhahr Smutne 27.10.11, 12:25
      Ale czegoż spodziewać się po Empiku :

cia.media.pl/wyniki_konkursu_na_najgorszego_pracodawce_2010
      cia.media.pl/empik_nie_chce_figurowac_na_liscie_laureatow_najgorszych_pracodawcow_2010
    • momy Trzy tysiące podpisów? 27.10.11, 12:31
      Łał!
    • kupidurka Empik odwołuje się do kwestii legalności 27.10.11, 12:47
      ...a mnie dziwi, że sprzedaż tej książki jest uznawana za legalną. Przecież prawo zabrania namawiania do mordu, a ta książka zachęca jednak do zamordowania dziecka, jeśli to komuś życie ułatwi.

Bratkowska straciła zupełnie kontakt z rzeczywistością, skoro przedstawianie prawa dzieci do życia nazywa ,,wrogą propagandą".
      • wersal-55 Re: Empik odwołuje się do kwestii legalności 27.10.11, 13:09
        kupidurka napisała:

> ...a mnie dziwi, że sprzedaż tej książki jest uznawana za legalną. Przecież pra
        > wo zabrania namawiania do mordu, a ta książka zachęca jednak do zamordowania dz
        > iecka, jeśli to komuś życie ułatwi.
        >
        > Bratkowska straciła zupełnie kontakt z rzeczywistością, skoro przedstawianie pr
        > awa dzieci do życia nazywa ,,wrogą propagandą".
        >Tak prawo zabrania mordowania lub namawiania,ksiazka do niczego nie namawia,uswiadamia mlodym kobieta ich prawa,KLER JAK NAJDALEJ OD CZESCI SPOLECZENSTWA,KSIAZKA JEST BARDZO LEGALNA,KLER,WIERNI NIE BEDA DECYDOWAC O SPOLECZNYCH WYBORACH.
      • jamnnik Re: Empik odwołuje się do kwestii legalności 27.10.11, 15:10
        kupidurka napisała:

> ...a mnie dziwi, że sprzedaż tej książki jest uznawana za legalną. Przecież pra
        > wo zabrania namawiania do mordu, a ta książka zachęca jednak do zamordowania dz
        > iecka, jeśli to komuś życie ułatwi.

czytałaś tę książkę? to poproszę o cytat na potwierdzenie Twojego twierdzenia,
        bo jeśli nie, można uważać, że po prostu bezczelnie kłamiesz :)
        • ar.co Re: Empik odwołuje się do kwestii legalności 28.10.11, 17:26
          Przesadzasz. Naprawdę sądzisz, że obrońca życia poczętego coś czyta?
          • jamnnik Re: Empik odwołuje się do kwestii legalności 28.10.11, 19:11
            ar.co napisała:

> Przesadzasz. Naprawdę sądzisz, że obrońca życia poczętego coś czyta?

oczywiście..... Encykliki
    • profesorfilutek bez tabu 27.10.11, 13:10
      proponuje pewna książkę autora cholera zapomniałem jak się nazywał i napal książkę o polskim tytule " moja walka " czy coś podobnego a oryginalny tytuł zapomniałem ale na pewno specjaliści z empiku przeznacza ja dla młodzieży ;)))
      • piotr7777 wiedza literacka Szczuki nie jest chyba zbyt duża 27.10.11, 13:34
        ...skoro myślała, że Krzywonos z "Ogniem i mieczem" był postacią pozytywną.

Natomiast ad rem - książka nie jest obiektywnym poradnikiem. Katarzyna Bratkowska nawet wśród feministek uchodzi za radykałkę. Poza tym jeśli chce się chronić dzieci i młodzież przed wystawami antyaborcyjnymi to chyba to samo powinno działać w drugą stronę.
        Nie rozumiem dlaczego lansowanie przeciwnych sobie poglądów autorki uważają za "wrogą propagandę". Czy to znaczy, że ich propaganda jest przyjazna.
    • laptokowiec Empik usunie książkę o aborcji z regału dla mło... 27.10.11, 15:47
      Znowu katotaliban atakuje ?
    • boykotka Empik usunie książkę o aborcji z regału dla mło... 27.10.11, 17:10
      Tak tak :) Nakryjcie dzieciaki kondonikami :) Później wyrastają z nich studentki, które zgłaszają się na ostry dyżur z bólem brzucha i okazuje się, że są w 9-tym miesiącu ciąży i nie jest to ból brzucha tylko akcja porodowa.
      --
      /
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka