Dodaj do ulubionych

W SLD jest jakiś gen samobójczy

03.11.11, 18:46
Cóż panie Marku Borowski, jeszcze 15 lat temu był pan jakimś autorytetem. Świeżość myśli, niekonwencjonalne podejście, odwaga cywilna. Ale teraz... to jakieś bajdy cioci Kloci, wypowiadane przez facia o rozbuchanym ego i przekonaniu o swojej nieomylności.
To jest narcyzm w czystej postaci. Wcale się nie dziwię że nie może pan Marek znaleźć miejsca w żadnej partii, no chyba że założy swoją, pod warunkiem że dogada się z Cimoszewiczem, będzie ich dwóch.
Obserwuj wątek
    • grek.grek W SLD jest jakiś gen samobójczy 04.11.11, 12:02
      czekałem, czekałem... i jakoś nie padło pytanie o rolę pana Borowskiego w klęsce lewicy i spadku poparcia z 41 do 13 %. a przecież pan B tak pięknie rozbijał SLD od srodka i nawet zafudował mu rozłam, który w oczach wyborców bardziej zaszkodził SLD niż największe wpadki Millera...

kiedy SLD w ostatniej kadencji próbował podejmować kwestie obyczajowe, społeczne, antyklerykalne - słychać było ze strony np. GW i takich właśnie "panów Borowskich" : dajcie z tym spokój, są ważniejsze sprawy, trzeba popierać PO, bo ona dobrze robi.

więc SLD dał spokój, albo był mało konsekwentny i przestraszył się nagonki mediów i "borowskich", ze zamierza podważać polską kulturę i zwyczaje, dobrostan państwo-kościół itp, itd.

kiedy te same hasla wziął na sztandar Palikot - nagle GW i "borowscy" zakrzyknęli : wreszcie, ktoś mówi to, o czym dotąd milczano, brawo, tak trzymać, wreszcie ktoś zajmuje się poważnymi sprawami, nie boi się itd, itp.

zatem - SLD dostawało kopniaka od mediów i "borowskich" ze względów czysto koniunkturalnych. cokolwiek by zrobił - było nie tak, do chrzanu i bez sensu. tak można łatwo skołować nie tylko jednostkę, ale i całą organizację.

wypadałoby jednak nie rżnąć głupa aż tak otwarcie, jak redaktorstwo i pan B. jednym SLD zawadza, bo stoi na drodze do zaprowadzenia w Polsce duopolu politycznego [PO plus jej koncesjonowana lewica Palikota vs PiS i jej koncesjowana własna "LPR" Ziobry]. Borowski nie możę przeboleć, ze SLD nie chciał mu wybaczyć zdrady i nie chciał przyjąć na listy jego 1-procentowej kanapy SDPl. i to, zdaje się - tyle :]

• gregory502 Wy Borowiecki kpicie czy o droogę pytacie ? 04.11.11, 16:18
      Jak SLD, partia może mieć jakikolwiek gen. Gen to może mieć Borowiecki, Napieralski czy inny wypierdek który starą dobrą lewice doprowadzili na skraj upadku. Ogólnie według mojej wiedzy gen to taki kod który jest w każdej komórce żywego organizmu więc Borowiecki nie udawajcie mondrego hi i nie pier dolcie jak potłuczony po główce. Borowiecki tacy ja wy czy inny popapraniec Napieralski doprowadziliście że masa ludzi poszła do Palikota i jego partia a nie SLD jet trzecia siłą w parlamencie Gdybyście działali tak jak za dobrych czasów i nie zaprzepaścili i odwrócili sie od części haseł które ukradł Palikot to mogliście powalczyć nie o trzecie miejsce a co najmniej o drugie Przyjmijcie to do wiadomości Borowiecki i nie blamujcie sie wypowiedziami typu 'GEN SLD" Do widzenia Borowiecki. Moze na stnowisku kierownika sklepu za komuny w Warszawie byliście dobrzy Borowiecki ale jako polityk w dodatku rozłamowiec lewicy jesteście Borowiecki szmatą

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka