Dodaj do ulubionych

Dialog ślepych na jedno oko

13.11.11, 16:43
Miejmy nadzieję, że kiedyś się to uda.
Obserwuj wątek
    • polskinacjonalista Dialog ślepych na jedno oko 13.11.11, 16:46
      O Boże Święty! Cud! Nie sądziłem, że kiedyś zgodzę się z red. Wrońskim! Ale stało się, teraz się zgadzam!
    • trajkotek Dialog ślepych na jedno oko 13.11.11, 16:48
      !!! jezusiemaryjoiwszyscyświęci !!!
      Zwolennicy narodowców jeśli nawet uznają, że to nie Seweryn Blumsztajn z niemieckimi antyfaszystami siedzącymi w tym czasie na komisariacie podpalił wozy transmisyjne przy Placu na Rozdrożu, zaraz będą argumentować, że był to słuszny gniew wobec postawy Niemców.

... i żeby kąsać, trza mieć zęba, a Pan - jak zwykle
      to nie blumsztajn z bandą niemców, ok, ok, ok ... mię Pan przekonał, kolejny raz ... i jeszcze jedno: ziemia jest płaska!

Zima się zaczyna 12 listopada, czy wcześniej?
      Nie krytykować Krytyki Politycznej
      • pis_busters Re: Cep Cepa Cepem Pogania... 13.11.11, 17:32
        Cep Cepa Cepem Pogania...
        • trajkotek Re: Cep Cepa Cepem Pogania... 13.11.11, 18:09
          sądząc po wysokim poziomie ripost, zaczynam sądzić, że mam zaszczyt z samym red. PW, który przybrał ksywę "pogromcy pisiorów", no nie wiem, nie wiem ...

Cep Cepa Cepem Pogania... - ho, hoo, hooo ... nieźle, pasuję, 1:0 dla Ciebie!
          • jwojnar Lepiej czytaj, co sam piszesz 13.11.11, 23:46
            Ani to mądre, ani śmieszne, ani przekonujące. Na ochotnika pełnisz rolę wioskowego głupka, z którego każdy może sobie dworować, czując swoją przewagę i nie ryzykując, że odpowiedź go powali na kolana.
            • trajkotek czytaj, co sam piszesz 14.11.11, 00:34
              jwojnar napisał:(...) czując swoją przewagę i nie ryzykując, że odpowiedź go powali na kolana.

no dobra, czuję Twoją przewage, z tym "cep cepa cepem pogania" przesadziłem - CCCP to nasz przyjaciel wschodni z dawnych czasów, wiem, że niektórym brakowało na święcie towarzyszy ze wschodu, stąd to tęskne westchnienie, nie powinienem był kpić z uczuć oponenta, sorki ...

• brzmski Dialog ślepych na jedno oko 13.11.11, 16:51
      i oto wroński przedkłada warunki, po spełnieniu których ruszy się, na wspólny spacer; w celu? - popytuję; by uzewnętrznić gazttgó...prawdę: skoro masz lues, z tobą... pójdę, w pewnej odległości
      • saint_just Re: Dialog ślepych na jedno oko 13.11.11, 16:54
        brzmski napisała:

> i oto wroński przedkłada warunki, po spełnieniu których ruszy się, na wspólny s
        > pacer; w celu? - popytuję; by uzewnętrznić gazttgó...prawdę: skoro masz lues, z
        > tobą... pójdę, w pewnej odległości
    • paputekonly Ale Zw.Bojow.o Wolność i Demokracje Kaczego Kupra 13.11.11, 16:55
      przy IPN, na wszelki wypadek, powstanie...
      Dla kiboli.. z dożywotnią emeryturą.. jak dla Tomcia Paluszka..

"Partia jest szaleństwem wielu, dla korzyści nielicznych"
      "Party is the madness of many, for the gain of a few."
      Jonathan Swift
    • trajkotek Wroński stawia warunki 13.11.11, 16:56
      "Ja przynajmniej deklaruje, że skoro te warunki zostaną spełnione, to będę nawet gotowy iść w jednym pochodzie z Janem Pospieszalskim (w stosownej odległości)."

a myśli pan o odwołaniu kłamstw, no powiedzmy plotek, albo przypadkowych omyłek, lekkich przeinaczeń ... wiem, wiem Pospieszalski śmierdzi panu, ale czas spróbować poczuć siebie ...

trzeba kłamać
      • brzmski na spacerniaku 13.11.11, 17:05
        warunki wrońskiego, w formie, poniekąd treści - jak z pozoru rubaszne przymawianie... spod celi
      • pis_busters Re: Pospieszalski śmierdzi na kilometr albo dwa... 13.11.11, 17:33
        Pospieszalski śmierdzi na kilometr albo dwa...
        • trajkotek PO... śmierdzi na kilometr albo dwa.. 13.11.11, 17:42
          zależy to od wrażliwości nosa - im dłuższy, tym wrażliwszy .... coraz dłuższy - coraz bardziej wrażliwy, to na 2, 3 albo i 5 km.
          Dlatego też napisałem, że czas poczuć swój ... zapaszek
          • pis_busters Re: Szkoda, że swojego smrodu nie wyczuwasz ! 13.11.11, 17:48
            Szkoda, że swojego smrodu nie wyczuwasz ! Wracaj do siebie: na fora ND, GP lub Rzepy. Tam wszyscy śmierdzą tak samo jak ty...
            • trajkotek Re: Szkoda, że swojego smrodu nie wyczuwasz ! 13.11.11, 18:04
              mógłbym odpowiedzieć jeszcze brutalniejszymi obelgami dotyczącymi zapachu wydzielanego przez twoje ciało, ale ... powstrzymam się - a niech Wrońskiemu będzie przykro, że po swojej stronie ma takie typki złośliwe jak @pis_busters.
              Spróbuję ci jednak wyjaśnić - chodzi mi nie o poglądy, ale o kłamstwa, jak widzisz czytam GW a nie Rzepę, czy ND, zatem komentuję, co czytam. Jak mnie coś zaciekawi, zaintryguje - sprawdzam dalej - i wychodzi na to, że Wroński to - co najmniej - manipulant, ściemniacz, plotkarz z manierą do moralizowania ...
              Wątpię, że to zrozumiesz, ale tak się wzruszyłem możliwością spaceru z Wrońskim, że napisałem Ci wyjaśnienie.
      • 0721x Re: Wroński stawia warunki 14.11.11, 08:25
        srajkotku powąchaj się
    • skandy5 Dialog ślepych na jedno oko 13.11.11, 17:02
      "W końcu Piłsudski i Dmowski przejechali się wspólnie Traktatem Królewskim dorożką, choć nie kochali się szczególnie"

Nie przejechali się wspólnie... O ile pamiętam ktoś tylko tak powiedział: Gdyby Piłsudski z Dmowskim przejechali się razem dorożką ... itp sprawy w IIRP potoczyłyby się inaczej
    • antobojar Nie chcę pojednania z Kaczorami,Zerrami,Maciorami, 13.11.11, 17:05
      posunęli się za daleko...
      Ich intencje oddają na tym forum, nasyłani przez nich trolle.. i nic to, że niektórzy rozbawiają.. jak obłąkaniec brzmski.. to jednak duża formacja ten ePiSkopat.. i obłowiona na Państwie i Polakach..
      Zrobią wszystko żeby utrzymać status quo..

Ale my zrobimy więcej żeby ich ze sceny politycznej wypiermandolić..

Ale figura retoryczna autora ..ładna..

"WZGLĘDNOŚĆ MA ZASTOSOWANIE W FIZYCE.... NIE W ETYCE.."
      "Relativity applies to physics, not ethics"
      Albert Einstein
    • helguera Wroński maszeruj z kim chcesz tylko 13.11.11, 17:18
      powiedz Blumsztajnowi i kolegom z redakcji by nie nawolywali do blokowania legalnych manifestacji.Twoja kolezanka[odziwo]Wielowiejska przejrzala na oczy i stwierdzila fakt oczywisty że taka blokada musi doprowadzic do starc.Wroński by rozmydlic sprawe winy jako kolejny z gazety,ktora to blokadom kibicowala[w ub.r.Blumsztajn nawolywał]zadaje pytanie kto winny.No przeciez to nie narodowosciowcy nawolywali do blokady co skonczyło się zamieszkami a wielowiejska o tym pisze.Winni sa lewacy ktorzy blokowali,media z gazeta na czele ktore ich do tego namawialy no i magistrat ze w tak wielkiej aglomeracji zezwolil na takie trasy marszu.Jeżeli teraz ktos z gazety szuka winnych i proponuje jakies rozwiązania to zachowuje sie jak winny ktory na miejscu zdarzenia stara sie zmylic tropy i sugeruje rozne rozwiazania byle od siebie oddalic podejrzenia.Co do trasy marszu na przyszlość to niech Wronski sie nie wysila,marsz niepodleglosci ma ustalona trase od lat[przynajmniej jej glówne punkty]jak Wronski chce to moze w nim isc,albo maszerowac gdzie chce chocby w sukience jakjego kolega.Widać że marsz nie''klepnięty''przez salon nigdy nie moze byc tym wlaściwym marszem,przynajmniej lewakom nie miesci sie to w głowie.
      • pis_busters Re: Faszystom zawsze i wszędzie stop !!! 13.11.11, 17:36
        Faszystom zawsze i wszędzie stop !!!
        • trajkotek Faszystom zawsze i wszędzie stop !!! 13.11.11, 17:44
          nawet tęczowym???
          • pis_busters Re: Znam tylko faszystów brunatnych i pisuarowych. 13.11.11, 17:51
            Znam tylko faszystów brunatnych i pisuarowych...
            • trajkotek Znam tylko faszystów brunatnych i pisuarowych 13.11.11, 18:12
              cóż ... i nad tobą kiedyś zaświeci tęcza

• paul_kemp A lewacy pod przykrywką bycia kibolem? 13.11.11, 17:30
      www.youtube.com/watch?v=tWCXBoodFTk
      Ciekawe ilu jeszcze było wśród małej grupy chuliganów, którzy niestety się pojawili właśnie takich prowokujących lewackich faszystów.
    • medrek_forumowy najwyższy czas zając się rolą policji 13.11.11, 17:49
      Donek bez wahania pochwalił działania policji. Pochwalił bo były po jego myśli, tzn. doszło do kontrolowanych zamieszek, które rząd będzie mógł wykorzystać na swoją korzyść. Jednak czy policja na pewno zachowała się profesjonalnie i zrobiła wszystko, żeby do zamieszek nie doszło, a skoro już doszło, to czy we właściwy sposób potrafiła je szybko i skutecznie je stłumić?
      W krajach wyżej rozwiniętych i mających większe doświadczenie w nazwijmy to zarządzaniu ryzykiem związanym ze zgromadzeniami, dokonano wiekopomnego "odkrycia", że paradoksalnie mniej policji oznacza mniejsze ryzyko wybuchu zamieszek. Policja oczywiście wszystko monitoruje, ale w taki sposób żeby nie rzucać się specjalnie w oczy. Dużo policjantów po cywilu, nieoznakowane radiowozy itp. W Polsce natomiast jedyne co policja potrafi to tępe demonstrowanie siły, licząc ze wszyscy się jej przestraszą, a tak naprawdę na potencjalnie agresywnych uczestników zgromadzeń działają jak czerwona płachta na byka.
      Warto jeszcze zwrócić uwagę, że "walka" z policją jest bezpieczniejsza, ponieważ jest bardziej przewidywalna i wiadomo, że policjanci w kraju demokratycznym są ograniczeni prawem (mimo wszystko), natomiast z innymi grupami sprawa staje się mniej przewidywalna, na zasadzie nie wiadomo co mojemu przeciwnikowi strzeli do łba (może wyciągnie kosę, może maczetę), więc lepiej się pilnować.
      I na koniec dwie ryzykowne tezy (choć według mnie nie szalone)
      1. gdyby grupie "zawodowych" bojówkarzy z antify udało się dotrzeć na miejsce kolorowej niezależnej, i gdyby na przeciw nich stanęli polscy kibole to obie grupy mogły by uznać że w sumie nie opłaca im się tu i teraz naparzać, kiedy jest tyle niewiadomych. [walka z policją to jednak rytuał, gdzie wszyscy uczestnicy wiedzą o co w tej "zabawie" chodzi
      2. Po drugie policjantów mogło by być spokojnie 10x mniej a przy odpowiednim zabezpieczeniu można było osiągnąć ten sam cel. Na filmikach widać mnóstwo policjantów którzy nie widzą co mają ze sobą zrobić. Czy tworzyć kordon, czy blokować czy przepuszczać. Na jednym filmiku widać jak idzie grupka policjantów i przywala od czasu do czasu pałą jakimś bogu ducha winnym demonstrantom.
      Ale tak to jest gdy jedynym ekspertem od tych spraw w mediach jest Dziewulski, który został wyszkolony w państwie autorytarnym.
      W ogóle popełniono IHMO wiele błędów organizacyjnych, którym można było zapobiec, ale może niechciana. W końcu co to za przyjemność patrolować w kółko szare ulice, a przyje... takiemu mniej lub bardziej krewkiemu demonstrantowi toż to bez cenne. W końcu po to szedł taki jeden z drugim do policji, żeby coś się działo, jak na amerykańskim filmie...
    • bantus Re: Dialog ślepych na jedno oko 13.11.11, 17:53
      Artur Domosławski najlepiej podsumował taki rodzaj myślenia:
      "„Gdy zaczynałem pracę w zawodzie, wielu moich kolegów dziennikarzy uważało, że jeśli policjant bije Afroamerykanina walczącego o prawa obywatelskie, to obiektywna prawda leży pośrodku, między bitym a bijącym. Od początku wydawało mi się, że to nonsens“. Te słowa z rozmowy z Michaelem Kaufmanem, nieżyjącym już reporterem zagranicznym „The New York Timesa“"
      www.krytykapolityczna.pl/Opinie/DomoslawskiFaszystoidziwkrolestwiesymetrii/menuid-1.html
      W końcu prawda musi być po środku? Tertium non datur.
    • green_feldkurat_katz Tak się zastanawiam 13.11.11, 17:56
      Czy redaktorzy GW mogą bez obrzydzenia spojrzeć rano, przy goleniu, w lustro?
      • prawdziwy-moher Re: Tak się zastanawiam 13.11.11, 18:07
        Luster nie maja bo patrza w antife
    • prawdziwy-moher Dialog ślepych na jedno oko 13.11.11, 18:05
      czyli Pani dialog.A corobili tam Niemcy?.Czyzby wraz z Waszym dziennikarzem..Blum(szkoda atramentu) negowali polska niepodleglosc?
    • sphinxpinastri 239 13.11.11, 18:12
      Faszyzm jest w Polsce nielegalny. Jeśli więc są tu jacyś jego zwolennicy, to oznacza, że Tusk ze wszystkimi swoimi jawnymi i tajnymi policjami sprzyja faszystom albo o nich nic nie wie, dlatego niech Wroński uda się na prokuraturę, a nie pierniczy jakby był ślepy na cztery łapy.
      • hieronim_kowalski Re: Masz całkowitą rację. 14.11.11, 08:43
        Masz całkowitą rację. Tusk powinien natychmiast zdelegalizować ONR, Młodzież Wszechpolską, Szczerbiec i tym podobne organizacje i zająć się na serio kibolami. Bawienie się w "polityczną poprawność" i reformy na pół gwizdka doprowadzą w końcu do klęski. W przyszłych wyborach to Palikot będzie miał 30% poparcia a nie Tusk.
    • sakral Dialog ślepych na jedno oko 13.11.11, 18:13
      red.Paweł Wroński:

"Rola Dmowskiego - postaci kontrowersyjnej w
      polskich dziejach,akurat w kwestii Niepodległości
      Polski była jednoznacznie pozytywna."

powoływanie się na Dmowskiego po ludobójstwie
      jest haniebne i demoralizujące.

swoje dobre strony miał też kanclerz
      Adolf Hitler dla Niemiec.
    • wieza_babel1 a czy ten koleś od was znów będzie szedł?: 13.11.11, 18:15
      ten, który uderzył fotoreportera - www.youtube.com/watch?v=tWCXBoodFTk
      • jwojnar A zna ktoś tego kolesia? 14.11.11, 00:04
        To chyba ciekawa postać, warta większej sławy, niż daje filmik na tubie. Mam nadzieję, że wkrótce poznamy jego drogę ideową.
    • toki88 ONR, faszyści, lewica 13.11.11, 18:16
      Wiele osób, w tym publicystów mówi, że ONR to organizacja faszystowska. Z ciekawości spojrzałem na ich stronę i poczytałem. Nie znalazłem tam żadnych treści faszystowskich. Niech mi ktoś powie, komu zależy, zeby powtarzać te kłamstwa?

Faszyzm jest złem, ale niektórzy nawet nie wiedzą co on oznacza.

A już ZUPEŁNYM nadużyciem jest nazywanie prawicowców faszystami. Równie dobrze, lewicowców można nazywać komunistami. Oba stwierdzenia są wierutną bzdurą.
      • trajkotek Re: ONR, faszyści, lewica 13.11.11, 18:25
        dzięki propagandzistom (...) pojęcia: faszyzm, antysemityzm, tolerancja nabrały nowego znaczenia, wszak blisko już "Nowy Wspaniały Świat"
    • jurek4491 Dialog ślepych na jedno oko 13.11.11, 18:26
      Z Pospieszalskim NIGDY chyba że mu się polepszy.
    • ohayoo pokrętny tekst, sofistyka 13.11.11, 18:38
      że niby red. Wroński mądrzejszy od innych i na oczy przejrzał i odkrył że prawda po środku leży. no i super. tyle że w ramach wolności zgromadzeń "antyfaszyści" zrobili sobie niestety za zgodą władz zgromadzenie,którego celem było zablokowanie innego zgromadzenia. i to jest demokracja w rozumieniu red. GW. wolność zgromadzeń, która wolnością zgromadzeń nie jest itd. w najlepszym wypadku red. Wroński na jedno oko widzi, tak jak "konstruktywnie recenzowany" red. Blumsztajn. powodzonka na froncie walki ideologicznej
    • konto.do.komentarzy Dialog ślepych na jedno oko 13.11.11, 18:40
      W Marszu Niepodległości wzięło udział kilkanaście tysięcy osób. W burdach brało udział kilkaset osób, z czego znaczna część to "antyfaszyści" z Polski i zagranicy. W czasie rozrób na Placu Konstytucji, marsz spokojnie przeszedł pod pomnik Dmowskiego. Tego w TV nie pokazali. Nie pokazali Marszu spokojnie idącego przez miasto. Nie było przeciwwskazań, aby red. Wroński szedł w tym marszu.
    • zew_atlantyku I kpin ciag dalszy 13.11.11, 19:24
      Panie Wrona, albo WRON'a, czyli Wojskowa Rada Ocalenia Narodowego za czasów pana idola, pardon, może nie pana, bo pan młody, ale na pewno pana redaktora naczelnego tej gazety, który nawet raczył nadmienić o nim, by się od niego odp ... .Az się nie chce nawet wymieniać nazwisk, tak śmierdzą.

I powiedz pan, czym obecnie czasy różnią się od tamtych czasów?
      No na pewno mięso jest w sklepach, jest co jeść. Z praca gorzej, ale pardon, można legalnie wyjechać za granice. Wielkie różnice jednak.

Ale żreć, to nie wszystko.
      Dalej trzeba uważać na palkę policyjna i uważać, co się mówi i z kim się przebywa. I nie daj boże, jak się jest po tamtej stronie barykady, tej niewyborczej.
      Jesteś nikim, jak wtedy, gdy była WRON'a.
      • sakral Re: I kpin ciag dalszy 13.11.11, 20:27
        @zew_atlantyku

w czasie Adolfa Hitlera i Stalina "bawiono" się nazwiskiem
        artykuł napisał red.Paweł Wroński

a Ty napisałeś:

"Panie Wrona,albo WRONa"
      • pis_busters Re: Dwa zera szuka zer... Spuść lepiej wodę z siłą 13.11.11, 21:39
        Dwa zera szuka zer... Spuść lepiej wodę z siłą Atlantyku !
    • kirdan1 Dialog ślepych na jedno oko 13.11.11, 19:30
      Podstawowa manipulacja - sprowadzanie Marszu do "faszyzmu". To tak jakbym powiedział, że jestem przeciw Kolorowej Niepodległej bo to "komuniści".
    • michal1401 czego oko nie widziało 13.11.11, 20:08
      czego oko nie widziało
      www.youtube.com/watch?v=tWCXBoodFTk
    • neskim Chyba oślepł u Sprignera 13.11.11, 20:46
      Miałem tego faceta, za normalnego faceta, który się wygłupił z tą zmilitaryzowaną lewicą u nas... A tu okazuje się, że TO FACET Z BARDZO NIECIEKAWĄ PRZESZŁOŚCIĄ.
      www.krytykapolityczna.pl/Opinie/ZakowskiWroblewskiwymyslilmilitarystycznalwice/menuid-1.html
      www.krytykapolityczna.pl/Naszym-zdaniem/Tomasz-Wroblewski-odchodzi/menu-id-197.html
      Może ta "zmilitaryzowana lewica", to ani wygłup, ani przesadyzm. Może ci chłopcy-springerowcy, których w "rzepie" wielu się nagromadziło (a ja już cieszyłem się, że jest znowu własnością polskiego kapitału) mają zadane od dawnego niemieckiego chlebodawcy jakieś dalekosiężne plany... Typu: "Rudi Dutschke " (patrz google lub oglądnij "Baader-Meinhof Complex". A może należy wznowić "Utraconą cześć Katarzyny Blum" niemieckiego noblisty Heinricha Bölla... Mnie zawsze niepokoiła ekspansja Springera w Polsce i intrygowało, kto się na tym wzbogacił. Bo Springer mógł działać nie dla kasy, lecz ze względów ideologicznych. Co by tłumaczyło, że najgłośniej dziś wrzeszczą różne zboczone prawiczki. I nie stronią od łgarstw

• michal1401 Re: Chyba oślepł u Sprignera 13.11.11, 20:57
        kontakt24.tvn.pl/artykul,warszawa-nowy-swiat-111111-godz12-039-55,154297.html
        niezalezna.pl/18899-pobity-przez-niemiecka-bojowke

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka