Dodaj do ulubionych

Jan Paweł trzeci

14.11.11, 07:23
A ja ponizszy tekst napisalem pare miesiecy temu..tak dla jaj.
Prawdziwi Polacy, współtowarzysze wiary, wetarani wojen religijnych na całym świecie, uczestnicy katolickiego spędu młodzieży w Madrycie. Delegaci watykanskich agentur ze wszystkich kontynentów. Na wstepie chciałbym Wam wyrazić tradycyjne “Bóg zapłać” za terminowe uiszczanie wpłat konkordatowych i pokaźnych, nieopodatkowanych dochodów ze sprzedaży “jednorazowych kart wstępu do raju” na konta centrali. Jak mówi starożytne przysłowie...”Wszystkie drogi prowadzą do Rzymu...a konta bankowe do Watykanu”.
Mimo rozpasanego kontr-katolicyzmu wskaźniki produkcyjne KK w tej dekadzie są imponujące. Polska staje się potęgą religijną w Europie. (burzliwe oklaski przechodzące w owacje). W bieżącej dekadzie -w porównaniu z dekadami ubiegłymi- ilość oddanych do eksploatacji świętych i błogosławionych znacznie przekroczyła nasze plany docelowe. Watykan z wielkim trudem i poświęceniem zaspokaja rosnące potrzeby rynku religijnego na świętych i błogosławionych mobilizując nowe moce przerobowe i wprowadzając wielozmianowy system modłów i współzawodnictwa brygad pielgrzymkowych i różańcowych. Nieodzownym podzespołem przy produkcji świętych jest cudotwórstwo. Watykan i wszystkie nasze placówki terenowe przechodzą od chałupniczych do nowatorskich,wielkoprzemysłowych metod produkcji zjawisk nadprzyrodzonych godnych cywilizacji 21 wieku. W wyniku modernizacji metod modlitewnych i zwiększonej przepustowości cudotwórczej co miesiąc schodzą z taśmy produkcyjnej Watykanu nowi święci i błogosławieni. Ten intensywny zakrojony na szeroką skalę proces produkcyjny odbywa się z zachowaniem najwyższych standardow kontroli jakości beatifikowanych i kanonizowanych denatów, którym zapewniamy pośmiertną gwarancję. Kontynuujemy utylizację ich zwłok w celach widowiskowo-turystycznych. Inicjatywa ta została zapoczątkowana przez błogosławionego Karola Wojtyłą, pod którego nieomylnym przywództwem i nadzorem technicznym wyprodukowano więcej świętych i błogosławianych niż zrobili to jego poprzednicy w ciągu ponad 400 lat. Z dumą podkreślam, że w całej Historii KK jeszcze nie odnotowaliśmy ani jednego przypadku reklamacji. Święci “Made in Vatican” wykazują się niezawodnością i doskonale sprawdzają się w eksploatacji w każdych warunkach klimatycznych, terenowych i pod każdą szerokością geograficzną: w Afryce, Ameryce Łacinskiej i zwłaszcza w południowo wschodniej Polsce. Odnotowujemy rownież wzrost produkcji pomników Jezusa Chrystusa i Jana Pawla II i innych błogosławionych/świętych na całym świecie jednakże najwyższy współczynnik upomnikowienia należy do Polski. Średnio przypada u nas 1.14 Chrystusa i 1,67 Jana Pawla II na hektar. Już niedługo na metr kwadratowy Naszego Kraju będzie przypadać 1.3 krzyża. Gratulujemy naszemu oddanemu polskiemu kolektywowi kapłańskiemu zwiększenia wydajności pracy, które zaowocowało tak wspaniałymi przedterminowymi osiągnięciami produkcyjnymi. Cały aktyw kapłański a w szczególności przodowników pracy duszpasterskiej proponuję odznaczyć Złotym Krzyżem Zasługi Chrystusa Króla Polski pierwszej klasy i Gwiazdą Betlejemską ze wstęgami. Kraków - umiłowane miasto Karola Wojtyły - proponuję przemianować na Wojtyłogród a na Rynku wznieść Jego Mauzoleum. Mimo niewątpliwych sukcesów nie wolno nam zaprzestać walki o serca i umysły Polaków, Filipinczyków, Afrykanów i Latynosów-zwłaszcza młodych pokoleń. Musimy zewrzeć nasze szeregi w walce z bonieckizmem-negralizmem podwazajacemu wiodąca role Episkopatu i Watykanu. Musimy się zdecydowanie przeciwstawić bezideowemu ateistycznemu nihilizmowi i zatracaniu sensu życia, łże-demokracji podważającej jedynie słuszną i prawidłową wolę Boga (której nawet my wszechstronnie wykształceni teolodzy nie potrafimy zgłębić), z kosmopolityczną dekadencją, z globalizmem i zgubnymi pokusami tzw. rewolucji informacyjnej trujacego zródła nieprawdy, nieposłuszeństwa Bogu i grzesznych myśli odbierajcych nam religijna tożsamość, poczucie wspólnoty i zdolność kolektywnego chrześcijanskiego myślenia. Żadna Wikipedia nie zastąpi Biblii jako wiecznego źródła wiedzy i prawdy. Szczególnie wystrzegajmy sie śmiertelnego grzechu humanistyczno-racionalistyczno-naukowej herezji - oprócz apostazji - największego aktu zdrady prawd objawionych. Przeciwstawmy się wrogom jedynie słusznych dogmatów wiary chrześcijanskiej: heretykom i małżenstwom mieszanym wyznaniowo, które podkopując autorytet Kościola niedwracalnie kaleczą umysły potomstwa z nich spłodzonego. Rada Kardynałów Ludowych na ostatnim plenum eiskopatu zdecydowanie się odcięła od jakiegokolwiek dialogu z liberalnymi intelektualistami, łże-polakami przemawiającymi głosem szatana. Sieją oni ziarna niezgody między nami i destabilizują Naszą umeczoną i poniżaną Ojczyznę. Oskarzony Boniecki zlekcewazyl te dyrektywy sabotując i podwazajac dzialania i autorytet Kościoła Katolickiego. Najwybitniejsi współczesni Polacy panowie Natanek, Dziwisz i Rydzyk - duchowi spadkobiercy Jana XII, Benedykta IX, Aleksandra VI, Juliusza II, Piusow XII i XIII, Jana XXIII, Jana Pawla II - nie dopuszczą do rozłamu w Naszym Kościele Powszechnym. Polskojezycznym warholom i wichrzycielom Konfederacja Prawdziwych Polaków mówi: “Schizma nie przejdzie!” Dość tej czczej gadaniny o świeckim humanizmie. Czy Polacy potrzebują praw człowieka kiedy mają Prawa Boże? Naszym Prawem będzie Dziesięcioro Przykazań - a Wola Boża -Sprawiedliwością! Chłopi, robotnicy inteligencja pracująca a szczególnie post-okragłostołowi milionerzy pod kierownictwem KK dadzą zdecydowany odpór zaplutym karłom anty-kościelnej reakcji reprezentowanych przez Polsat, zydo-Michnika, Owsiaka, Harry Potera, Palikota, Motyla z Piotrkowskiej, Nieznalską, Nergala i podlego spiskowca i zdrajce Bonieckiego. Nie pozwolimy wam odwrócić cieżko pracujących na każdy grosz Polskich katolików od wiary, nie pozwolimy wam wbić klin między Kosciół i kasę robotniczą ...przepraszam klasę robotniczą. Powiem krótko. Ręka podniesiona na KK będzie odcięta. Zadbają o to nasze świetnie przygotowane ideologicznie dewocyjne oddziały szturmowe moherowych beretów, które tak dzielnie stawiły czoła mocom szatanskim na Krakowskim Przedmieściu. Klerycy i kaplani onanizujcie sie...przepraszam organizujcie sie pod sztandarami Naszej Krolowej Maryji Wiecznie Dziewicy. Tylko Polska katolicka może być państwem niepodległym... Kościoł Katolicki - przewodnią siłą Narodu. Karol Wojtyła jest Ojcem i nauczycielem Wszystkich Narodów. Jego idee są wiecznie żywe.
Program Watykanu – programem ludzkości! Niech żyje internacionalizm religijny!
Precz z lewacko-prawicowymi odchyleniami od jedynie słusznej linii nieomylnego Jezusa Chrystusa. Niech żyje walka ludu wierzącego o religijny postęp i katolicyzm !
Niech żyje nierozerwalny sojusz polsko-watykański! Niech żyje Posłuszeństwo i Świętobliwość!
Czy jesteście gotowi umrzeć za wiarę, honor i Ojczyznę jak śp.Lech Kaczynski ?
Heretycy sa wiekszymi wrogami KK od bezbożnikow i innowiercow?
Pomożecie? (spontaniczna klęcząca owacja). Niech żyje dyktatura Episkopatu!
Niech żyje walka ludu wierzącego pod przywództwem Kurii Centralnej Polskiego Zjednoczonego Patriarchatu Rzymsko-katolickiego!
Religijni entuzjaści wszystkich odłamów chrześcijaństwa łączcie się!
Oby Polska rosła siłą wiary a kler...przepraszam lud żył dostatniej.
Jeden Bóg, jeden Kościół, jeden Papież !
(spontaniczny okrzyk z widowni) Benedykt XVI Chrystusem dnia dzisiejszego.
Trójcy Przenajświętszej – trzy razy TAK!!!
Gdy Prawdziwi Polacy dojda w koncu do wladzy parszywe, wsciekle bonieckistowsko-negralistowskie psy spotka najwyższy wymiar kary przewidzianej artykułem 196 Kościoła Katolickiego, przepraszam...Kodeksu Karnego.
Na zakończenie odśpiewano: “Wierzący klęknij ludu ziemi” i "Bóg to jest nasz ostatni".
Obserwuj wątek
    • nec1 Jan Paweł trzeci 14.11.11, 07:29
      Nie wiedziałem, że Sieradz słynie z idiotów?
      • brudno Re: Jan Paweł do wymiany 14.11.11, 19:16
        Już sądziłem, iż osiągnęła Polska, miasta i wsie, stosowne nasycenie pomnikami Papieża, ulicami, alejami, skwerami i innymi miejscami "ku pamięci".
        Czyżby Sieradz zaczynał nową falę? Stary pomnik będzie się odstawiało w gorsze miejsce (czy to nie obraza dla błogosławionego JP II ?) by w nowej wersji, nowocześniejszej go zamawiać.
        By każdy kolejny prezydent, burmistrz, wójt i sołtys, kardynał, biskup i proboszcz mieli zaszczyt odsłonięcia ?
        Pomysł "udźwiękowienia" wcale nie nowy - od dziesiątków lat są lalki, co po naciśnięciu pępka wołają "ma-ma" albo "si-si".
        Widać na tym forum komentarze, bliskie "obrażania przedmiotu kultu" - i naruszania interesów grupki rzeźbiarzy żyjących z seryjnej produkcji "papieży".
        Mnie się przypomina papieski okrzyk w Krakowie: "wy mi nie klaskajcie, wy mnie posłuchajcie!".
        Do cholery ! Czemu jako niewierzący mam Karola Wojtyły bronić przed jego wyznawcami?
    • dominik-on-line Ja bym go jeszcze ulepszyl 14.11.11, 07:47
      Ja bym dodal jeszcze kilka "bajerow"
      - za 2 zlote pomnik pokiwalby raczka w gescie blogoslawienstwa,
      - np. za 5 zl moglby sie usmiechnac
      - za kolejna wrzucona monete moglby spiewac na pol miasta swoje ulubione piesni. "Barka" - w cenie podwojnej , toz to "numero uno"
      Wiocha na calego.
      • q-ku z polifonią oczywiście 15.11.11, 11:12
        i grającą szafą z licznymi melodiami do wyboru
    • sprawazlewa Jest też informacja pozytywna i budująca. 14.11.11, 07:47
      "Cieszy się, że biskup Mering obiecał nowego papieża poświęcić". ( Za darmo?)
    • guzikiewicz Jan Paweł trzeci 14.11.11, 08:21
      Ten pierwszy,z kruszącego materiału,mógłby po niewielkiej przeróbce stać się pomnikiem
      pro.dr hab.Jej Ekscelencji Magdaleny Środy.Było Ona już w naszym Sieradzu kilkakrotnie.
    • hardy1 Re: Jan Paweł trzeci 14.11.11, 08:35
      Nowy pomnik mógłby jeszcze, po wrzuceniu stosownej opłaty, komunii udzielać...wystarczy załadować komunikantami i dorobić taką wysuwaną łapkę...
    • ginosaji Polska odpowiedź na zachodnią komercję: Papieżomat 14.11.11, 08:45
      A za dwa lata - papieżomat w każdej gminie. Za pięć lat więcej papieżomatów niż bankomatów!
    • kadykianus Eksplozja durnoty, zabobonu i taniej tandety. 14.11.11, 09:13
      W Korei Północnej są takie ławki w parku pod szklaną kopułą z napisem: Tu kiedyś usiadł Ojciec Narodu Kim Ir Sen. Czy jakoś podobnie.
      Zwróćcie uwagę, że stary pomnik, który jest taki brzydki ponoć, nie pójdzie na przemiał ale trafi do parku. Bożek, złoty cielec. Totem sam stał sie obiektem kultu. To najpowszechniejsza zasada ewolucji wierzeń religijnych na świecie. Występuje chyba w każdej ludzkiej społeczności :)
    • maxixxx Jan Paweł trzeci 14.11.11, 09:33
      To, że facet jest z PO mnie nie dziwi ale to, że mieszkańcy Sieradza wybrali takiego czuba na swojego włodarza to dziwi mnie bardzo

Moja opinia dla sieradzan może być krzywdząca bo być może jest to jedyne miasto w Polsce w którym wszystkie żywotne problemy mieszkańców są załatwione i jedyne co im brakuje do szczęścia to kolejny pomnik papieża który jak wiadomo zadba o bezrobotnych i bezdomnych, że o głodnych już nie wspomnę

• 6.smiech Jan Paweł trzeci 14.11.11, 09:44
      Jeszcze troche a pomniki papieza i zimnego lesia ledz sie musialy bic o miejsce.
      Porabany kraj, narod i politycy.
    • kotek.filemon Re: Jan Paweł trzeci 14.11.11, 10:39
      A będzie grał "Barkę"? Bo jak nie, to do niczego ten projekt...
    • sangay Jan Paweł trzeci 14.11.11, 12:17
      To wszystko to maly Pikus. Ale to, ze bank watykanski ma swoj udzial w produkcji prezerwatyw, to jest duzy Pikus.
    • szczypopasku Jan Paweł trzeci 14.11.11, 12:30
      Brakuje przycisku do wyspowiadania się u papierza!!!
    • bojko51 Jan Paweł trzeci 14.11.11, 13:15
      Szalenie mi się to spodobało.
      Naprawdę. Bez kpiny.
      W tym coś jest.
      Przecież współczesny pomnik powinien być interaktywnym!
      Czy wszelki do tego się nadawa? - Nie wiem.
      • 6.smiech Re: Jan Paweł trzeci 14.11.11, 14:06
        bojko51 napisał:

> Szalenie mi się to spodobało.
        > Naprawdę. Bez kpiny.
        > W tym coś jest.
        > Przecież współczesny pomnik powinien być interaktywnym!
        > Czy wszelki do tego się nadawa? - Nie wiem.

A czy bedzie nakrecany, czy na baterie.
        • kotek.filemon Re: Jan Paweł trzeci 14.11.11, 14:08
          6.smiech napisał:

> A czy bedzie nakrecany, czy na baterie.

Ekologiczny - z ogniwami fotowoltaicznymi, ew. z wiatraczkiem.
          • 6.smiech Re: Jan Paweł trzeci 14.11.11, 14:42
            kotek.filemon napisał:

> Ekologiczny - z ogniwami fotowoltaicznymi, ew. z wiatraczkiem.

A to mnie dales do myslenia. Sam juz nie wiem czy lepiej nowoczesnie z ogniwem, czy
            tradycyjnie z wiatraczkiem. Jestem w kropce. Sam musisz zdecydowac, byleby byl guzik na odpuste ew. grzechow i szparka na datki.
      • q-ku przykładem takiego "interaktywnego pomnika".. 15.11.11, 11:11
        niech będzie smok wawelski który zionie ogniem za SMSa
    • giles Jan Paweł trzeci 14.11.11, 19:31
      przezabawny tekst. juz dawno sie tak nie usmialem. gratuluje.
      • youngcontrarian tow-rydzyk pisze dobry materiał kabaretowy 14.11.11, 21:05
        giles napisał:

> przezabawny tekst. juz dawno sie tak nie usmialem. gratuluje.

tylko kto w katolandzie odważyłby sie przeczytać to publicznie.
        Prorocze satyryczne teksty tow-rydzyka ala Mrożek są dobre ale i tak nie dorastają tragikomizmem i nonsensem do polskiej rzeczywistości .
    • piotrpsp Jan Paweł trzeci jak Lenin! 14.11.11, 22:54
      Pomnik Papieza podobny z dala do pomnika lenina z podniesiona reka wyglada jak pomnik sadama husajna. Przykro patrzec. Napis na tym pomniku powinien zaprojektowac ten trefnis TowRydzyk - bo ten pomnik jest gorzki jak jego satyra. Lepiej jednak ten pomnik schowac na jakis czas, az umra wszyscy co pamietaja pomniki prlu, wtedy nie bedzie taki irytujacy.
    • wiedzacy_ziemianin Jan Paweł trzeci - następny, który zamawia 5 piw ! 15.11.11, 07:36
    • wiedzacy_ziemianin jp3 - sługa Szatana !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.11.11, 07:37
    • ubiquitousghost88 Jest nadzieja, że takiego gołębie oleją... 15.11.11, 17:59
    • erte2 Jan Paweł trzeci 15.11.11, 19:01
      I w ten oto sposób wielkiego człowieka (który, jak każdy człowiek miał swoje wady, ale również niezaprzeczalne i nie do przecenienia zasługi) zamienia się w odpustową kukłę, atrakcję dla gawiedzi, nieomalże zielonego koczkodana na sznurku. Jeśli w ten sposób ma się wyrażać szacunek do Niego - to - choć osobiście nie wierzę w Jego świętość i inne takie idiotyzmy - jest to obraza moich uczuć i mojego szacunku dla człowieka którego ceniłem i poważałem pomimo wielu krytycznych uwag w stosunku do niektórych poglądów przez Niego głoszonych.
    • starblast Jan Paweł trzeci 16.11.11, 13:42
      Wszędzie na potęgę stawia się pomniki JPII, a trzeba przecież zostawić trochę miejsca na pomniki B16, bo kiedyś on też się stanie materiałem na pomniki.
    • leon_zarawdowiec Jan Paweł trzeci 16.11.11, 17:51
      No to się pan "prezydęt" zwłazidupczył stronie kościelnej, aż niemiło! Ale co się dziwić - w końcu PO to PiS'bis, a ci, wiadomo - genetycznie i ideologicznie podsutannowego środowiska dla nich naturalnego nie wyłażą! Nagłe wynurzenie spod świątobliwych zwojów i ekspozycja ócz ich kaprawych na światło nawet tej klasy ciemniaków może przyprawić o ślepotę... tym razem cielesną!
    • abdank27 Jan Paweł trzeci 21.11.11, 17:50
      Kurde, kto to wszystko wymyśla?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka