Dodaj do ulubionych

Palikot powinien pozbyć się Kotlińskiego

14.11.11, 12:48
241

No, ale jemu (Palikotowi) to nie przeszkadza, że będzie nazywany kolegą Piotrowskiego.
Obserwuj wątek
    • czyzyk331 Palikot powinien pozbyć się Kotlińskiego 14.11.11, 12:48
      Red. Czuchnowski pisze: "budował klimat nienawiści wobec księży i osób wierzących w Polsce."
      To tak, jakby Grupa Trzymająca Media nie budowała klimatu nienawiści wobec kleru i osób wierzących. Przykład....bezpardonowe ataki na ojca Rydzyka czy ks. Natanka.

• yan.nick Re: Palikot powinien pozbyć się Kotlińskiego 14.11.11, 18:46
        Akurat Rydzyk i Natanek na to sobie zasłużyli.
        A " Grupa Trzymająca Media " to taki wymysł dla potrzeb w/w.
      • antropoid Re: Palikot powinien pozbyć się Kotlińskiego 14.11.11, 20:34
        czyzyk331 napisał:

> To tak, jakby Grupa Trzymająca Media nie budowała klimatu nienawiści wobec kler
        > u i osób wierzących.

Co to za grupa i kto (jakie media) wchodzi w jej skład?

> Przykład.... bezpardonowe ataki na ojca Rydzyka czy ks. Natanka.

A oni obaj, to niby co robią?

• czyzyk331 Re: Palikot powinien pozbyć się Kotlińskiego 14.11.11, 12:50
      Kolejny raz zadaję pytanie ....czy redaktor Grupy Trzymającej Media nie widział nazwiska Kotliński na liście wyborczej Palikota? Dlaczego wówczas nie ostrzegł wyborców?
      • m.godwin Re: Palikot powinien pozbyć się Kotlińskiego 14.11.11, 13:41
        > Dlaczego wówczas nie ostrzegł wyborców?

Bo wyborcy nie dzieci i swój rozum mają (a że nie większy od Kubusia P., sympatycznego misia, to inna sprawa). Trzeba pogodzić się z tym, że 10% wyborców nie widzi niczego złego w utożsamianiu się z Piotrowskim, Kotlińskim (Palikotem etc. etc.).
        • czyzyk331 Re: Palikot powinien pozbyć się Kotlińskiego 14.11.11, 16:59
          Warto zauważyć, ze gdyby z takim samym nachalnym atakiem przedstawiono środowisko Ruchu Palikota, to jego ugrupowanie nie znalazłoby się w sejmie.
          Teraz Grupa Trzymająca Media bierze odwet za swoje nieróbstwo.
          • m.godwin Re: Palikot powinien pozbyć się Kotlińskiego 15.11.11, 02:09
            > Warto zauważyć, ze gdyby z takim samym nachalnym atakiem przedstawiono
            > środowisko Ruchu Palikota, to jego ugrupowanie nie znalazłoby się w sejmie.
            > Teraz Grupa Trzymająca Media bierze odwet za swoje nieróbstwo.

Środowisko Kaczyńskiego przedstawiane jest w mediach od lat - i co, pomogło? Dostali trzy razy więcej głosów od Palikota. Nie wiem czy Palikot powinien wyrzucić Kotlińskiego, a Kaczyński Ziobrę - po prostu nie interesuje mnie to, to nie moja sprawa. Nie wiem nawet, i nie chcę wiedzieć, dlaczego Biedroń jest lepszy od Kotlińskiego - dla mnie oni wszyscy jednacy.

• tornson Re: Palikot powinien pozbyć się Kotlińskiego 15.11.11, 10:48
              m.godwin napisał:

> Środowisko Kaczyńskiego przedstawiane jest w mediach od lat - i co, pomogło? Do
              > stali trzy razy więcej głosów od Palikota.
              PiSdy nobilitowane są przez pismaków z mainstreamu jako jedyna opozycja dla PO, stąd takie poparcie dla tej ultra-prawicowej ściany. Trzeba zapędzić PO i PiS do jednego kato-konserwatywnego narożnika, to jest zadanie dla lewicy.
              • dzi1a "FiM" napisały parę zdań prawdy o M.O. :)))))))))) 15.11.11, 11:21
    • ciuciumorales Palikot powinien pozbyć się Kotlińskiego 14.11.11, 13:07
      Pewne jest to, ze ta cala zbieranina chama z Lublina nie przeszkadzala salonowi dopoki nie nadepnal Kotlinski na odcisk na nozce Pani Stokrotki. Teraz sie Gayzeta Wybiorcza obudzila jaka szuja jest na Wiejskiej?
    • cumentator Rydzykoryjni w natarciu 14.11.11, 13:11
      A oberdyro to Kotlinski na wspak, wystarczy przypomniec wypowiedzi o zonie prezydenta RP.
    • kotek.filemon Re: Palikot powinien pozbyć się Kotlińskiego 14.11.11, 13:15
      Wg. mnie absolutnie nie deprecjonuje to Ruchu Palikota. Głosowałem na antyklerykałów Palikota dlatego, że są antyklerykałami. Jakbym chciał głosować na ministrantów molestowanych niegdyś przez księdza proboszcza, to miałbym do wyboru całe PO, PiS, PSL i jeszcze SLD na deser...
      • ciuciumorales [...] 14.11.11, 13:24
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • kotek.filemon Re: Palikot powinien pozbyć się Kotlińskiego 14.11.11, 13:40
          Proponuję zwrócić uwagę na dopisek "Jeśli potwierdzą się informacje "Rzeczpospolitej", " - innymi słowy, cała gadka-szmatka ma ręce i nogi tylko przy założeniu, że Łrzepa nie łże jak bura suka...
      • antobojar Michnik powinien pozbyć się Czuchnowskiego i całej 15.11.11, 10:15
        tej ferajny na pasku ePiSkopatu..
        Tyle lat rewolucyjnego doświadczenie i nie widzicie w GW że nadchodzą NOWE CZASY i Kościół, kwintesencja obłudy, kłamstwa, chciwości i zinstytucjonalizowanej pedofilii osiągnął kres swego panowania..??
        To że usuwacie posty, podobnie jak cenzura Łrzepy nic nie da... ośmieszacie się tylko..
        Wstyd...
        Powinniście wiedzieć z doświadczenia że, wasze Kłamstwa i Cenzura prowadzą tylko do większej determinacji tych oszukiwanych...
        (Piszecie że Piotrowski PRACOWAŁ W FiM-ach. Kotliński zaprzecza.. Może by poczekać z "pewnymi informacjami..")

"WZGLĘDNOŚĆ MA ZASTOSOWANIE W FIZYCE.... NIE W ETYCE.."
        "Relativity applies to physics, not ethics"
        Albert Einstein
        • antobojar Cenzura GW usunęła moje i innych wpisy.. Co to da? 15.11.11, 10:49
          Czy myślicie że ja i inni zmienimy zdanie jakie mamy od dawna na temat Kościoła i ePiSkopatu..?
          Puknijcie się w wasze, nie tak bardzo postępowe, ha ha.. głowy..

"WZGLĘDNOŚĆ MA ZASTOSOWANIE W FIZYCE.... NIE W ETYCE.."
          "Relativity applies to physics, not ethics"
          Albert Einstein
          • jachta100 Re: Cenzura GW usunęła moje i innych wpisy.. Co t 15.11.11, 17:19
            Cała prawda o wyborczej ujawnia się nie pierwszy raz.Szechter już nie wie jak postępować w takich sytuacjach?A szkoda.
    • boznik1 Palikot powinien pozbyć się Kotlińskiego 14.11.11, 13:17
      Panie redaktorze, nie podniecaj sie pan niezdrowo, polski sejm mial i ma sporo postaci przy ktorych posel Kotlinski to mister elegancji i intelektu.
      Antyklerykalizm jest jego sposobem na zycie, jak wielu innych ich klerykalizm z ich obrzydliwym serwilizmem w stosunku do duchownych KK. Czolowi duchowni w Polsce uzywaja podobnego jezyka jak Kotliski w stosunku do antyklerykalow, wiec po co te szlochy i nie zatroskaj sie na smierc "klopotami" Palikota.
    • pijatyka Re: na łamach "Fi" od lat publikuje Piotrowski 14.11.11, 13:18

BTW A co tam słychać u słynnego Adjustatora ?
    • ed-59 Re: Palikot powinien pozbyć się Kotlińskiego 14.11.11, 13:20
      Palikot powinien pozbyć się Kotlińskiego a zatrudnić pana Czuchnowskiego który uwielbia babrać się w ludzkich życiorysach nie zawsze sprawiedliwie i obiektywnie czym się różni Niesiołowski Błaszczak Gowin od Kotlińskiego tego pewnie sam pan Bóg nie wie Fakty i Mity chociaż prawdę piszą bo jakoś nie słychać aby bohaterowie artrykułuów z tej gazety występowali do sądów o zniesławienie
    • maura4 Palikot powinien pozbyć się Kotlińskiego 14.11.11, 13:24
      Jak powinien się go pozbyć ? Odebrać mu mandat ? Poza tym nie wiem czy pozbycie się Kotlińskiego, uwiarygodni pracę jaką chce Palikot w tym sejmie wykonać, czy wprost przeciwnie. Co do pani Olejnik, to ona zasłużyła sobie na to co jej zrobił Kotliński. Widziałam audycję, która sprowokowała ten artykuł. Poseł Kotliński powinien stonować swoje wypowiedzi, to oczywiste, ale nadal powinien pisać prawdę. Bo chyba pisze, skoro opisywana instytucja i ludzie nie posłali jeszcze gazety z torbami. Do tej pory Kotliński i antyklerykalne środowisko w Polsce było na marginesie. Otaczała je zmowa milczenia a gazety takie, jak Wyborcza udawały, że nie istnieje. Na tej samej zasadzie, jak przez niemal 20 lat nie istniała komisja rabunkowa. Teraz jest na świeczniku. Nie da się udawać, że nie istnieje i to chyba największy problem. Niech Palikot go wyrzuci, tak jak rząd sprytnie posprzątał komisję rabunkową. KK to nie jest instytucja czyniąca tylko dobro. Nie mogę potępić nikogo, kto brutalnym, nawet chamskim, nienawistnym językiem opisuje to, co święta instytucja zrobiła np.Irlandczykom, bo podobnie poszkodowanych przez urzędników boga jest na całym świecie znacznie więcej.
    • wojtek-gdansk Wcześniej Kotliński pozbędzie się Palikota ... 14.11.11, 13:28
      ... i jeszcze Go (jako były, ale jednak wyświęcony ksiądz) obrzuci na pożegnanie anatemą.
      • m.godwin Re: Wcześniej Kotliński pozbędzie się Palikota .. 14.11.11, 13:43
        > ... i jeszcze Go (jako były, ale jednak wyświęcony ksiądz) obrzuci
        > na pożegnanie anatemą.

Rewiński też na koniec nie maił wiele do powiedzenia w Polskiej Partii Przyjaciół Piwa.

• saint_just Dobrotliwy "konsulting" GW równa się 14.11.11, 13:38
      UD potem UW potem Demokraci .pl a następnie suchy bąk na mrozie.
      • dzi1a Re: Dobrotliwy "konsulting" GW równa się 15.11.11, 11:14
        saint_just napisał:

> UD potem UW potem Demokraci .pl a następnie suchy bąk na mrozie.

-----------------
        10/10
    • dio62 GW powinna się pozbyć Czuchnowskiego bo coraz 14.11.11, 13:43
      bardziej wygląda jak biskup i pisze bzdury godne biskupa
      • dio62 p.Czuchnowki a co słychać u pańskiego kolegi Ketma 14.11.11, 13:50
        na
    • imagistyk Palikot powinien pozbyć się Kotlińskiego 14.11.11, 13:45
      Z cyklu : A u Was Murzynów biją :
      A Michalak na czele Episkopatu Kościoła Kat. to świetlana postać ?
      Niech Wybiórcza przestanie troskać się o Palikota, PiS czy LSD, że o PSL-u nie wspomnę. Przecież są jakieś granice fałszu...
      Poza tym : Kto częściej mija się z prawdą : Wybiórcza czy Fakty i Mity ?
    • haen2010 Czuchnowski albo do Opus Dei się zapisał 14.11.11, 13:56
      Albo bierze forsę od watykańskiej mafii. Nic innego go nie usprawiedliwia. O tym, że FiM wywala prawdę na stół ani słowa, tylko personalia go interesują. Zdegustowanego fagasa Kościoła odstawia.

Ciężko będzie Ruchowi Palikota z łajdactwem polskim się uporać. Ośmiornica ma długie macki.
    • aaron_agorenstein Niech Czuchnowski na własnej skórze poczuje 14.11.11, 14:13
      plugawy język palikociarni, to przekona się, gdzie w Polsce można szukać prawdziwej "mowy nienawiści".
    • benek231 No co za troska o dobro Ruchu Palikota :O) 14.11.11, 14:14
      I kto bedzie nastepny, po Kotlinskim? Rozenek? Nowicka? Bo ja akurat nie wierze w te raptowna serdecznosc w stosunku do Nowickiej. Do tej pory nie czytalem wypoconego przez Czuchnowskiego artykulu w ktorym stawalby po stronie Nowickiej i doradzal, jak np. otrzasnac sie z Gowinow i jemu podobnych. Pan Czuchnowski jest obludny i nie jest wiarygodny.

Kotlinskiego wybrano w demokratycznych wyborach, wiec moze niech pan Czuchnowski najpierw wyprze sie wlasnej matki, a dopiero pozniej doradza Palikotowi.
      • kotek.filemon Re: No co za troska o dobro Ruchu Palikota :O) 14.11.11, 14:20
        Zastanawiająca jest duszpasterska troska frontu ideolo GW. Przed wyborami: głównie o SLD, ale za to tydzień przed godziną zero nagle i o RP (słynny ekspierd-socjolog, co się klął na własną matkę, że 6% dla RP jest "absolutnie niemożliwe"). Po wyborach: wyłącznie o RP, ponieważ cel numer jeden, czyli marginalizacja SLD w stosunku do pokemonów został osiągnięty, więc czas na cel numer 2, który prześcignął SLD o 3 punkty proc. w wyborach, więc stanowi oczywiste zagrożenie dla władzy Tusku...
        • villianna Re: No co za troska o dobro Ruchu Palikota :O) 14.11.11, 17:17
          Przed wyborami GW podniecała się każdym pierdnięciem Napieralskiego, jakby nie było innych polityków startujących do sejmu. SLD przegrało z kretesem i o tej partii zrobiło się nagle cicho, choć na jej czele stanął skompromitowany polityk, który władzę w partii zdobył w niezbyt elegancki sposób. Teoretycznie byłoby więc pisać, ale najwyraźniej nie ma po co.

Teraz czytam: Kotliński jest beeee, bo antyklerykał. Biedroń beee, bo przewrażliwiony na swoim punkcie (?). Nowińska beee, bo jej organizacja była finansowana przez firmy farmaceutyczne. Aż tak Palikot zagraża władzy Tuska, że trzeba zdyskredytować czołówkę jego partii?

• gnom_opluwacz Re: Palikot powinien pozbyć się Kotlińskiego 14.11.11, 14:24
      Kotliński, przez lata funkcjonował na marginesie polskiego życia publicznego, wydając paszkwilanckie i szczujące przeciw Kościołowi pismo. Używał w nim wulgarnej i prostackiej retoryki, epatując szczegółami seksualnych nadużyć, budował klimat nienawiści wobec księży i osób wierzących w Polsce.

=========

A ile felietonów poświęcił temu, tak przecież zwykle szczujny, Czuchnowski? Czy może przypomniał sobie dopiero o tym, gdy Kotliński zaczął odstawiać serial "Pushing Daisy"?
    • lechu733 Palikot i Kotliński używają tego samego języka 14.11.11, 14:25
      Palikot i Kotliński używają tego samego języka Język lewackiej agresji. To jego sobowtór.
    • w.zboralski A pan Cuchnowski (od "cuchnąć") to szpicel 14.11.11, 14:49
      Watykanu jakiś czy co? W obronie szpicli watykańskich się rozpisuje? Zabójstwo pana Jerzego Popiełuszki przez pana Grzegorza Piotrowskiego to były porachunki między agenturą watykańską i moskiewską.
      Ja jestem Polakiem i na prawdę nie mam pojęcia ani mnie nie interesuje, w jakie sprawy byli zamieszani ci obaj agenci obcych wobec mojego kraju agentur. Dla mnie to było jak pojedynek agenta 007 Jamesa Bonda z jakimś agentem z Moskwy.
      Nie emocjonują mnie takie pojedynki, pozostawiam sprawy porachunków między agentami ich zleceniodawcom: Watykanowi i Moskwie... A nawet gdyby teraz agent MOskwy pan Piotrowski pisał z pożytkiem dla Polski to raczej jego zasługa niż wina! Bo nadal jest przeciw mafii watykańskiej i teraz gdyby pisał dla "Faktów i Mitów" to działał by juź nie na korzyść Moskwy a tylko na korzyść Polski!
    • malpa-z-paryza Palikot powinien pozbyć się Kotlińskiego 14.11.11, 14:53
      a Tusk powinien pozbyc sie Gowina, Niesioloskiego, a Kosciol oj, Rydzyka, biskupa Michalskiego, a GW Czuchowskiego. I bedzei spokoj.
    • jabmax Palikot powinien pozbyć się Kotlińskiego 14.11.11, 14:54
      Pozbyć...??? Może zamurować w piwnicy...albo "pomóc" popełnić samobojstwo? Dopuścił się zbrodni, zabił człowieka, został osądzony, odbył karę więzienia. Zbrodnią jest też źle pisać o kościele i księżach ? No to k...a pięknie.
      "Na dodatek Piotrowski w swoich artykułach zajmuje się tym samym co w szeregach bezpieki- atakuje Kościół oraz księży. To wyjątkowa perwersja." - chyba czegoś nie rozumiem. Dla mnie perwersją byłoby pisanie dla "Naszego dziennika" lub "Gościa niedzielnego", ale może dlatego że inaczej pojmuję perwersję...A już wiem...to nazywa się nawrócenie...Rzeczywiście "wyjątkowa" kanalia z tego Piotrowskiego...
    • teds Palikot powinien pozbyć się palikota 14.11.11, 15:21
      pan traktuje ta zbieranie zbyt powaznie. Kabareciarzy w zlym stylu i smaku nalezy wykosic rzy nastepnych wyborach .
    • majka1958 Palikot powinien pozbyć się Kotlińskiego 14.11.11, 16:32
      STRASZNE!!!Od dwudziestu lat jestem antyklerykalna.Czyli od kiedy kościół zaczął wtrącać się do polityki,wpływać na ograniczenie praw kobiet,rozmawiać tylko o rozrodczości(obrzydliwie się czułam jak banda starych,napalonych facetów zagląda mi ciągle pod spódnicę),indokrynować dzieci i młodzież(całe szczęście moje zaczęli zbyt póżno,więc są mądrymi światłymi ludżmi).Przez 20 lat czułam się przez kościół i mój kraj poniżana,lżona za moje poglądy.Pomogły mi przetrwać w tym świętym wariatkowie"NIE"i"FiM".Bardzo cenię pana Kotlińskiego głównie za Jego odwagę!Zyczę Mu wytrwałości,a panu Palikotowi mądrości wpostępowaniu z katolickimi oszołomami,do których zaliczam autora tekstu.Na koniec pytanie.Czym się różni Pana język od "RZ"."ND","GN"? Dla mnie niczym-opluć,w prostacki sposób insynuować...itd.i jeszcze sprostowanie-to pani MO zaczęła "bluzgać"na PANA KOTLIŃSKIEGO.BARDZO PROSZĘ O OBIEKTYWNE PRZEDSTAWIANIE SYTUACJI BO WYBORCZ DUŻO NA TYM STRACI.PREDE WSZYSTKIM-WIARYGODNOŚĆ.JESZCZE JĄ CZYTAM,ALE JAK TAK DALEJ POJDZIE-PRZESTANĘ.INNI PEWNIE TEŻ. NARESZCIE MY OPLUWANI,PONIŻANI OD LAT MAMY SWOICH LUDZI WPARLAMENCIE I DALEJ JESTEŚMY PONIŻANI.DOŚĆ!!!!!!!!!
    • mandaryna.1 Palikot powinien pozbyć się Kotlińskiego 14.11.11, 16:49
      Co pan wypisuje panie Czuchnowski? Kotliński to człek wykształcony,piszący prawdę o KrK,wcale nie szczuje,nie jest prostakiem,działa w dobrej wierze.G.Piotyrowski był tylko wykon awca rozkazu,nie miał wyjscia,a rozkaz przyszedł..no właśnie komu tak przeszkadzała ofiara?Palikot to człowiek świetnie wykształcony,bystry,inteligentny,który z pisiaków mu dorówna błyskotliwoscią,oczytaniempoczuciem humoru i zaangażowaniem.Kotliński powinien wreszcie znaleźć się w Sejmie.Należało mu się to i wyborcy go docenili.
      • czyzyk331 GTM chce zlinczować Kotlińskiego 14.11.11, 17:05
        Pisałem już o tym w trakcie pierwszego ataku Grupy Trzymającej Media na red. Kotlińskiego.
        Typowe podejście Kalego..
        Jak Kali (GTM) opluć Fakty, to OK, nic się nie stało, dobra i rzetelna praca niezależnego dziennikarza,
        jak Fakty (Kotliński) opluć GTM, to źle, wówczas należy takiego człowieka zlinczować, zohydzić, przedstawić opinii publicznej jako przykład złego obywatela i człowieka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka