Dodaj do ulubionych

"Fakty i mity": Nie zatrudnialiśmy Piotrowskieg...

14.11.11, 17:08
Gdyby nie Piotrowski nie mieli byście swojego bożka-męczennika i co za tym idzie , do kogo się modlić.
Obserwuj wątek
    • r0b0l może nie był zatrudniony ale współpracował 14.11.11, 17:53
      na pewno. I tego sie nie da wymazać.
      Co do samego bohatera: działał na zlecenie wyższych instancji a te miały ciche porozumienie z episkopatem.
      Popiełuszko czarnej mafii także był nie na rekę. A nowy święty męczennik za wiarę nie zaszkodzi. Tak więc czarni upiekli dwie pieczenie na jednym ogniu.
      Posługując się aparatem bezpieki.

Piotrowski niczym Judasz przyczynił sie do rozwoju wiary katolickiej.

.
      Obie mafie współpracowały nieoficjalnie od czasów słynnej odsiacki tzw prymasa tysiąclecia.
      Jedni zawładnęli ciałami, drudzy duszami.
      Czasem tylko dochodziło do krótkich spięć, z reguły jak czarni targowali sie o wysokość haraczu za niezależność.

Nie wierzysz? To ile kościołów powstało podczas komuny, czemu świątynia opatrzności bożej nie jest budowana choć już nie ma oficjalnej ideologii antykościelnej...
    • joseph.007 Re: "Fakty i mity": Nie zatrudnialiśmy Piotrowski 14.11.11, 20:34
      oyayebye napisał:

> Gdyby nie Piotrowski nie mieli byście swojego bożka-męczennika i co za tym idzi
      > e , do kogo się modlić.

Tak, to oczywiste. Podobnie jak to, że człowiek który zechce zgwałcić, okaleczyć i zamordować twoją żonę, odda ci w ten sposób ogromną przysługę - po pierwsze staniesz się obiektem powszechnego współczucia, po drugie otrzymasz ogromne odszkodowanie od PZU, a po trzecie za kilka lat ożenisz się z młodszą i jeszcze fajniejszą laską. Same plusy; aż głupio byłoby w takiej sytuacji nie wziąć faceta do spółki w biznesie, jak tylko wyjdzie na warunkowe, nie?
      • tornson Re: "Fakty i mity": Nie zatrudnialiśmy Piotrowski 15.11.11, 11:14
        joseph.007 napisał:

> oyayebye napisał:
        >
        > > Gdyby nie Piotrowski nie mieli byście swojego bożka-męczennika i co za ty
        > m idzi
        > > e , do kogo się modlić.
        >
        > Tak, to oczywiste. Podobnie jak to, że człowiek który zechce zgwałcić, okaleczy
        > ć i zamordować twoją żonę, odda ci w ten sposób ogromną przysługę -
        Bredzisz jak potłuczony! Z żoną jesteś związany emocjonalnie, a nie można tego powiedzieć o Popiełuszce i jego przełożonych. Jaka niby miała być więź emocjonalna pomiędzy prymasem i biskupami a szeregowym księdzem który swoimi fanatycznymi zionącymi nienawiścią kazaniami psuł klerowi sielankową kooperację z władzą? Pozbycie się Popiełuszki było darem niebios dla kleru, pozbyli się radykała który ułatwiał władzy krytykę kościoła jako całości i dodatkowo zrobili sobie z niego męczennika. Władzy śmierć Popiełuszki była zdecydowanie nie na rękę.
    • leslaw28 [...] 15.11.11, 01:10
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • ochujek "Fakty i mity": Nie zatrudnialiśmy Piotrowskieg... 15.11.11, 04:36
      Rzeczpospolita znowu się wyrwała. Zniża do Faktu i Super Expresu. Wcześniej skradli Faktom i Mitom artykuł o Paetzu. To nie jest polska gazeta. Chce zniszczyć niezależną polską gazetę.
    • voxave Re: "Fakty i mity": Nie zatrudnialiśmy Piotrowski 15.11.11, 06:28
      Gdyby nie nieszczęsny Judasz.....
    • krebs06 "Fakty i mity": Nie zatrudnialiśmy Piotrowskieg... 15.11.11, 08:57
      a jakie to ma znaczenie, facet odsiedział przecież swoje.
    • pssz O co tu chodzi? 15.11.11, 08:59
      Redakcja chyba może zatrudnić kogo chce. A sprawca został ukarany, wyrok odsiedział, więc dlaczego nie można go zatrudniać?
      • maoz2 Re: O co tu chodzi? 15.11.11, 11:57
        No, może zatrudniac kogo chce. Wytłumacz tylko dlaczego taką informację sama redakcja traktuje jako zniesławienie???
        • pssz Re: O co tu chodzi? 15.11.11, 13:16
          maoz2 napisał:

> No, może zatrudniac kogo chce. Wytłumacz tylko dlaczego taką informację sama re
          > dakcja traktuje jako zniesławienie???
          ...............
          No właśnie. Dlaczego?
    • oakpark "Fakty i mity" kłamią 15.11.11, 10:46
      Tak się składa, ze pracując niedaleko Zielonej 15 w łodzi i wracając z pracy ulicą Zieloną do Zachodniej PO WIELOKROć widywałem kapitana Piotrowskiego wchodzącego w bramę kamienicy, gdzie mieściły się Faty i Mity - Redakcja. Pismo miało jeszcze wtedy dodatek "tygodnik antyklerykalny" a nie "nieklerykalny" jak dziś, pan kapitan Piotrowski przez dużą część tego czasu nosił brodę - mocno siwiejącą. Napisałem lata temu o tym fakcie na forum "Wprost" - mozna to zapewne sprawdzić przeszukując zasoby po nicname oakpark. Wtedy ten fakt nie był znaczący dla politycznej opinii Kotlinowskiego, który nie był posłem. Po prostu Piotrowski był czyms non plus ultra jesli chodzi o to, jak psychika mordercy uwidacznia sie w jego oczach. Aż człowiekiem trzęsło po takim kontakcie wzrokowym. Jakby zgniły trup na mnie patrzył. Nigdy sie do tego wzroku nie przyzwyczaiłem i mi nie spowszedniał, nie potrafiłem tez jednak odwrócic wzroku....

Takich spotkań z panem kapitanem na odcinku między Zieloną 15 a rogiem Zielonej i Zachodniej pamiętam około 3-4 miesięcznie przez lata od ca 2003... częściej bywał na Zielonej 15 latem.

Na faceta trudno było nie zwrócic uwagi, nie ja jeden oglądałem się za nim i patrzyłem gdzie wchodzi... te oczy dawno zdechłej ryby, jak u kozła w Steinbeckowskim "Na Wschód od Edenu"... taka wzorcowa dannata anima. Człowiek ten robi okropne wrażenie.

Pan Kotlinowski moim zdaniem kłamie. Nie przypuszczam aby pan kapitan tak często wchodził do tej kamienicy pod inny adres lokalu. Ale zapewne mozna to sprawdzic pytając lokatorów.
      • alik-w-plomieniach Re: "Fakty i mity" kłamią 15.11.11, 12:16
        Od razu widać, że łżesz, zmyślasz i nie znasz podstawowego faktu. Co to za fakt - domyśl się.
        • oakpark Niepotrzebnie sie trudzisz... 21.11.11, 15:01
          ..Kotliński już sie przyznał do współpracy z Piotrowskim.
          Drogi Insynuatorze - zapisz się do Kaczorów, tam docenią Twoje prowokatorskie talenta. Piotrowskiego na Gdańskiej 15 widziało zbyt wielu ludzi by się to dało ukryć....
    • waszka082 "Fakty i mity": Nie zatrudnialiśmy Piotrowskieg... 15.11.11, 15:29
      Trzymam kciuki za "Fakty i mity".
    • zimmel "Fakty i mity": Nie zatrudnialiśmy Piotrowskieg... 15.11.11, 18:42
      Najlepsza gazeta,która ma dużo czytelników,dlatego chcą ją z gazety Rzepy zniszczyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka