Dodaj do ulubionych

Nowy rząd Donalda Tuska: Piękni czterdziestoletni

18.11.11, 07:08
Dmuchana lala, która zrobiła karierę, bo ktoś stwierdził ze jest ładna zostaje ministrem, żeby sztucznie zachować cos na kształt parytetów. Katolicki talib bez wykształcenia prawniczego będzie kierować Ministerstem Sprawiedliwości, a kumpel od gier zespołowych będzie spijac śmietankę za drogi zbudowane przez swojego zaszczutego poprzednika. Bareja by tego nie wymyślił...
Obserwuj wątek
    • mada.kinhcim Za malo wazeliny, stanowczo za malo 18.11.11, 07:55
      Stara dobra czerwona szkola, jest krytyka, jest konkurencja, sa wyniki (200% normy w wydawaniu pieniedzy Unijnych), tylko jakos wynikow nie ma, ale kto by patrzyl na wyniki.
    • 1stanczyk "Rząd koalicji PO-PSL w UE jest zjawiskiem wyjątko 18.11.11, 08:40
      "Rząd koalicji PO-PSL w UE jest zjawiskiem wyjątkowym."

To nie nasz rzad jest zjawiskiem wyjątkowym.

To nasza korytokracja postokrągłostołowych debilów jest wyjątkowa.

Wystarczy prześledzić polityczne transfery z których jasno wynika ze liczy się tylko stołek, posada, rządowe apanaże.

Są jak chorągiewki na wietrze: bezideowi i sprzedajni "ustawiają się" z której strony powieje.

Z PiS-do PO, z SLD do PO bo PO ma akurat "wiatr w żaglach".

A ten "wiatr" bierze się z skrajnego upośledzenia umysłowego jakie szerzy wokół siebie Jaroslaw Kaczynski.

I mam wierzy ze te bezideowe postokraglostolowe debile dokonały czegokolwiek w latach 80-tych.
      Miały, a my razem z nimi mieliśmy wyjątkowe szczęście, które dzisiaj swoim pajacowanie nazywanym "demokracja" rozmieniają na drobne.

Nie ma w kraju wiarygodnej opozycji.

Nasza wewnętrzna sytuacja polityczna zaczyna coraz bardziej przypominać tą rosyjska z Tuskiem w roli Putina i Jego partią do której garnie się bezideowa ale żądna władzy swołocz.
      • volim Re: "Rząd koalicji PO-PSL w UE 18.11.11, 11:08
        1stanczyku, uświadomiłeś mi, że zamiast krytykować Tuska za skład rządu – należy go za to hołubić. Najwyraźniej premier naczytał się Twoich postów i postanowił zerwać z postokrągłostołowymi debilami. Zauważ np., że w 1989 roku nowy minister pracy jeszcze bawił się pod stołem, którego kształty zapewne były mu obojętne.
    • zenon444 Nowy rząd Donalda Tuska: Piękni czterdziestoletni 18.11.11, 09:29
      No to do roboty panie Premierze!
      Więcej pod: obserwatorpolityczny.pl/index.php/2011/11/10/awans-albo-smierc/
    • wojtek-gdansk Schetyna jedna z eksportowych twarzy Polski. 18.11.11, 09:39
      Czy Grzegorz Schetyna, schowany do zamrażalki na ciężkie czasy, to ten, który - jak widać na filnie w YouTube, oglądanym przez cały świat - z obrad Sejmu Rechoczącego, rechocze najaktywniej, tak po marszałkowsku, stosując cios poniżej pasa.
    • sphinxpinastri 265 18.11.11, 09:54
      Powodzenia w skubaniu baranków-pacanków i dużych sukcesów w budowie Drugiej Irlandii, Siedemnastej Zielonej Wyspy i Sto Piątej Arkadii.
    • indywidualismus Nie jest dobrze! 18.11.11, 10:19
      Powstaje rząd-wydmuszka, pięknie wypucowany z zewnątrz i ładnie wyglądający w telewizji, ale pusty w środku. Ministrowie słabi, przeważnie niekompetentni, całkowicie zależni od Tuska. A "Gazeta" zamiast bić na alarm, ostrzegać przed miałkością, jeszcze ich chwali. Za wygląd ???
      Nie jestem absolutnie PiSiorem i nie będę was od szechterówek wyzywał, ale takie polityczne zaangażowanie nie przystoi poważnej gazecie. Ja rozumiem, że "szef kazali", redaktorzy gonią, by pisać "odpowiednio", ale to się kiedyś zemści. Ludzie potrafią czytać też inne tytuły i potrafią być krytyczni. Tym panegirykiem utraciliście część mojego zaufania. Poważną część!
    • volim Piękni czterdziestoletni 18.11.11, 11:12
      Młody rząd = zbiór indywidualności o przerośniętych ambicjach. Jeśli brakuje im kompetencji, będą się bardziej koncentrować na zaspakajaniu własnych ego i wzajemnych rozgrywkach niż sprawach podległych im resortów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka