Dodaj do ulubionych

Jak Staruch na Koziołka zapolował

19.12.11, 19:04
Niezwykle obfity i dogłębny artykuł. Jestem pod wrażeniem.
Obserwuj wątek
    • grzeg_sz_1 Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 19.12.11, 19:36
      cudny artykuł:-)
      • szarak_44 Donoszenie 20.12.11, 09:09
        Są jakieś środowiska w których donoszenie/konfidenctwo/społeczniactwo, czy jak to nazwać jest akceptowane?

---
        Kiedy chwytamy za miecze, nazywają nas Awarami. Gdy lepimy zbyt wprawnie garnki, przezywają nas Wandalami. Jeśli tylko dosiadamy w bitwie koni, stajemy się dla nich Scytami... Jesteśmy Słowianie!
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Donoszenie 20.12.11, 09:21
          CBA.
          • pyry_na_frytki Posłowie wiadomo- ściery ale prokuratorzy??? 20.12.11, 09:31
            • szabatini Re: Posłowie wiadomo- ściery ale prokuratorzy??? 20.12.11, 09:37
              Skazać na najwyższy wymiar kary ... kaczoland.pl/wrzuta/1315/nazywaj-sie-patriota
              • qatroscc pytanie do GW 20.12.11, 09:54
                Prawicowe media kpią: co to za rozbój, jeśli zabrał stare klapki i ręcznik?
                może jakieś przykłady?

Więc ilu ich było? Staruch, Byku, Mały i Młody... liczyć nie umiecie? :)
            • najaremo zastanawia mnie ile w tym artykule jest prawdy 20.12.11, 11:38
              skoro na samym początku same kłamstwa

Dwóch tajniaków podchodzi do Piotra S. Znają się z widzenia, bo ci policjanci zajmowali się ''Staruchem'', gdy w maju wtargnął na boisko po meczu w Bydgoszczy.

Staruch nie wbiegał na boisko kłamliwe szechterowskie psy...
        • mcavennie Re: Donoszenie 20.12.11, 09:28
          szarak_44 napisał:

rozumiem, że ty żyjesz pod okupacją/zaborem Państwa Polskiego i Policji i walczysz w podziemiu

> Są jakieś środowiska w których donoszenie/konfidenctwo/społeczniactwo, czy jak
          > to nazwać jest akceptowane?
          >
          > ---
          > Kiedy chwytamy za miecze, nazywają nas Awarami. G
          > dy lepimy zbyt wprawnie garnki, przezywają nas Wandalami. Jeśli tylko dosiadamy
          > w bitwie koni, stajemy się dla nich Scytami... Jesteśmy Słowianie!

• szarak_44 Re: Donoszenie 20.12.11, 11:03
            Mnie się Państwo Polskie bardzo podoba, chociaż widzę mankamenty:)
            • olias Re: Donoszenie 20.12.11, 11:15
              niektórym podobają się właśnie te mankamenty. więcej - oni je wprowadzili do przepisów.
        • dawid_madian Re: Donoszenie 20.12.11, 11:24
          > Są jakieś środowiska w których donoszenie/konfidenctwo/społeczniactwo, czy jak
          > to nazwać jest akceptowane?

Wszystkie za wyjątkiem środowiska przestępczego.
          • manhu Re: Donoszenie 20.12.11, 12:48
            No niezupełnie, bo zwykli ludzie też nie lubią donoszenia w błahych sprawach. Ale tu nie było nic błahego, ale bandytyzm.
    • r1111111 Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 19.12.11, 20:22
      bezspokoju napisała:
      > Niezwykle obfity i dogłębny artykuł. Jestem pod wrażeniem.

Sz.P. się śmieje. Machajski tak się spieszył coby PiS-owi dołożyć, że tekstu nie wkleił
      • antropoid Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 19.12.11, 21:02
        Ale przynajmniej wam się nie nudzi i macie na co czekać. Jak się artykuł ukaże będziecie mogli dalej uprawiać swój zawód i wyrażać uczucia do GW.
    • wolnemiastoursynow Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 19.12.11, 20:29
      Śmiejcie sie śmiejcie... Staruch za to będzie dogłębnie odbywał karę. Pozna niezgłębione tajniki garowania. Hehe...
      • dybko2 Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 10:51
        wolnemiastoursynow napisał:

> Śmiejcie sie śmiejcie... Staruch za to będzie dogłębnie odbywał karę. Pozna nie
        > zgłębione tajniki garowania. Hehe. Uczcił powstanie i spuścił banie .Noooo taki patryiota -bandyta.Jaruś powinien mu na
        czas rozprawy przypiąć biało-czerwoną plakitke.
    • pedror Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 19.12.11, 20:58
      Chyba przeczytam jeszcze raz, żeby zrozumieć wszystkie zawiłości tego tekstu.
      • tymon99 Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 19.12.11, 21:16
        a potem jeszcze raz, i jeszcze, i jeszcze. aż dostaniesz migreny. i potem jeszcze raz, gdy przejdzie. i tak dalej
        a gdy po piętnastu przeczytaniach dalej nie będziesz tego prostego tekstu rozumiał, idź do pani od polskiego z podstawówki z reklamacją. pieniądze wzięła, czytać nie nauczyła.
      • nowy-trend Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 19.12.11, 22:54
        No i po co i tak nie zrozumiesz. Zajmij się lepiej czymś innym co umiesz i potrafisz- nie kapujesz nie szkodzi czytaj, czytaj, czytaj.
      • gownos Trzeba bylo dzialac jak gen.Czempinski 20.12.11, 00:08
        Jak juz kradziez, rozboj to na wielka milionawa sale. Wtedy bedzie zwolnienie za poreczeniem Tuska. Kreca wami jak chca. Wybiorcza robi za cepa cepow.
        • y.y Re: Trzeba bylo dzialac jak gen.Czempinski 20.12.11, 09:44
          No tak, tak, wiemy, wszyscy dookoła to idioci tylko ty jeden mędrzec przejrzałeś te przekręty:) No to może nam jeszcze opowiesz na czym to kręcenie polega i w którym sie konkretnie miejscu znajduje? No, oświeć nas, z niecierpliwością przeczytam:)
          • leming666 Re: Trzeba bylo dzialac jak gen.Czempinski 20.12.11, 10:01
            Multimózg jakiś, tamten koleś. Pewnie nawet matce na słowo nie wierzy ;)
            A my, tumany tylko ślepo GW GW GW GW GW...
            A później tylko PO PO PO PO...
            ;)
          • antropoid Re: Trzeba bylo dzialac jak gen.Czempinski 20.12.11, 10:15
            y.y napisał:

> No tak, tak, wiemy, wszyscy dookoła to idioci tylko ty jeden mędrzec przejrzałe
            > ś te przekręty:) No to może nam jeszcze opowiesz na czym to kręcenie polega i w
            > którym sie konkretnie miejscu znajduje?

To jego coś kręci, poniżej krzyża.
        • sverir Re: Trzeba bylo dzialac jak gen.Czempinski 20.12.11, 11:44
          Masz rację. Za zwykły rozbój poręczeń udzielają posłowie i działacze PiS.
    • old_lodzer Zbigniew Romaszewski to .... 19.12.11, 21:24
      aktualnie sędzia Trybunału Konstytucyjnego, jakby ktoś nie wiedział ...
      • mike.recz Re: Zbigniew Romaszewski to .... 19.12.11, 21:32
        old_lodzer napisał:

> aktualnie sędzia Trybunału Konstytucyjnego, jakby ktoś nie wiedział ...

Ja na przykład wiedziałem tylko o Trybunale Stanu:
        www2.polskieradio.pl/radioparlament/parlament/artykul198109_zbigniew_romaszewski_czlonkiem_trybunalu_stanu.html
        ale czego to się można dowiedzieć przeglądając komentarze.
      • bezspokoju Re: Zbigniew Romaszewski to .... 19.12.11, 21:35
        Trybunału Stanu. Wyborcy powiedzieli : wystarczy już, to znalazła się następna ciepła posadka.
        • kulag Re: Zbigniew Romaszewski to .... 20.12.11, 09:22
          no cóż, takiego arbitra bezstronności szkoda byłoby pozostawić bez wykorzystania...
        • spokojny.zenek Re: Zbigniew Romaszewski to .... 20.12.11, 12:19
          To nie jest posadka.
      • totapis500 Re: Zbigniew Romaszewski to .... 20.12.11, 10:18

Romaszewski to jeden z pajac wszystkowiedzący,najmądrzejszy.
      • old_lodzer fakt, pomyliłem sie .... 20.12.11, 10:46
        Trybunału Stanu ..... ale obciach taki sam ...
    • gregroyx Jak Staruch na Koziołka zapolował 19.12.11, 21:34
      Czy polski system wymiaru sprawiedliwosci jest tak przezarty korupcja, ze nic nie jest w stanie go uzdrowic? Dlaczego polskie wladze panstwowe nie sa w stanie wprowadzic w zycie praworzadnosci w kraju? Jak to mozliwe ze ze zwyklymi najnizszej klasy bandziorami brataja sie tzw. "parlamentarzysci"? Flaki sie po prostu wywracaja.
      • totapis500 Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 10:13

Użycie w stosunku do takich miernot jak Klępa czy agent Tomek musi im pochlebiać.
    • lech123456 Cholernie wiarygodne jest zatrzymanie w tłumie.. 19.12.11, 22:10
      Nie złapali go jak rzekomo kopał ale na ulicy na oczach kilkuset ludzi...

Chyba tylko najgłupsi wyznawcy Głosu Cadyka uwierzą, że to nie była prowokacja
      (na życzenie Wodza) w stylu "rozprawienia się z handlarzami dopalaczy"...
      • mike.recz A co to za różnica czy w tłumie czy nie? 19.12.11, 22:37
        Masz jakieś dowody na tę rzekomą prowokację czy tak tylko sobie radośnie bełkoczesz?

lech123456 napisała: Cholernie wiarygodne jest zatrzymanie w tłumi

> Nie złapali go jak rzekomo kopał ale na ulicy na oczach kilkuset ludzi...
        >
        > Chyba tylko najgłupsi wyznawcy Głosu Cadyka uwierzą, że to nie była prowokacja
        > (na życzenie Wodza) w stylu "rozprawienia się z handlarzami dopalaczy"...
        • lech123456 Re: A co to za różnica czy w tłumie czy nie? 20.12.11, 08:50
          > Masz jakieś dowody na tę rzekomą prowokację czy tak tylko sobie radośnie bełkoc
          > zesz?

przecież wyrażnie napisałem:

> Chyba tylko najgłupsi wyznawcy Głosu Cadyka uwierzą...

• leming666 Re: A co to za różnica czy w tłumie czy nie? 20.12.11, 10:04
            Litar, daj już spokój ;)
          • uchachany Re: A co to za różnica czy w tłumie czy nie? 20.12.11, 10:16
            > > Chyba tylko najgłupsi wyznawcy Głosu Cadyka uwierzą...

Zaprawdę nie wiem, azaliż głupota wyznawców Głosu Cadyka w ogóle stopniowalną jest...
            • michal747 Re: A co to za różnica czy w tłumie czy nie? 20.12.11, 11:42
              To prowokacja. Policja (w zmowie z GW i Tuskiem) specjalnie wypuściła Koziołka na ulicę z torbą zawierającą klapki, wiedząc, że to musi sprowokować Starucha do reakcji patriotycznej.
              • maczor Re: A co to za różnica czy w tłumie czy nie? 20.12.11, 13:02
                michal747 napisał:

> To prowokacja. Policja (w zmowie z GW i Tuskiem) specjalnie wypuściła Koziołka
                > na ulicę z torbą zawierającą klapki, wiedząc, że to musi sprowokować Starucha d
                > o reakcji patriotycznej.

bo to pewnie japonki były, a nie polki
          • mike.recz Re: A co to za różnica czy w tłumie czy nie? 20.12.11, 16:14
            lech123456 napisała:

> > Masz jakieś dowody na tę rzekomą prowokację czy tak tylko sobie radośnie
            > bełkoc
            > > zesz?
            >
            > przecież wyrażnie napisałem:
            >
            > > Chyba tylko najgłupsi wyznawcy Głosu Cadyka uwierzą...
            >

Ale to tylko wyznawcy Sakiewicza opierają swe twierdzenia na wierze nie zaś na faktach.
    • insto Jak Staruch na Koziołka zapolował 19.12.11, 23:18
      Rozumiem, ze Koziolek który z maczetą w ręku napadł i dokonał rozboju na pasażerach pociągu nie siedzi w areszcie. Natomiast Staruch siedzi bo zabrał mu sportową torbę. Ciekawe
      • mike.recz Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 19.12.11, 23:32
        insto napisał: Rozumiem, ze Koziolek który z maczetą w ręku napadł i dokonał rozboju na pasażerach pociągu nie siedzi w areszcie.

Dlaczego miałby siedzieć w areszcie skoro się przyznał i złożył obszerne wyjaśnienia w tej sprawie?

- Zatrzymani mają od 20 do 24 lat. To Mariusz K., Jan Ś., Mateusz Ż., Damian K., i Kamil K. Zarzucamy im rozbój z użyciem niebezpiecznego narzędzia - mówi Maciej Karczyński, rzecznik stołecznej policji.
        warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,9625472,Maczetami_i_palkami_pobili_w_pociagu_kibicow_Legii.html

insto napisał: Natomiast Staruch siedzi bo zabrał mu sportową torbę. Ciekawe

Staruch mataczył ukrywając swoich wspólników, z którymi dokonał rozboju. Widzisz różnicę?
        • bleku666 Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 11:13
          mike.recz napisał:

> Dlaczego miałby siedzieć w areszcie skoro się przyznał i złożył obszerne wyjaśn
          > ienia w tej sprawie?

Jeżeli uważasz, że napad, o charakterzez chuligańskim, kilkunastoosbowej grupy uzbrojonej w broń białą nie powinien skończyć się długoletnim więzieniem dla wszystkich napadających, to gratuluje osobom które skutecznie karmiły Cię propagandą.
          • sverir Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 11:48
            A odróżniasz areszt śledczy od zakładu karnego? Najwyraźniej nie. Pogratulować osobom, które skutecznie karmiły propagandą Ciebie:)
            • bleku666 Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 12:13
              owszem, odrózniam. Choć nie wiem co ma to tu do rzeczy? W przeciwieństwie od ciebie wiem też, że areszt tymczasowy będący środkiem zapobiegawczym można stosować tylko w wypadkach opisanych w art. 258 KPK m.in. w sytuacji gdy przestępstwo zagrożone jest wysoką karą a jego popełnienie prawdopodobne, w tym wypadku koziołek sam sie przyznał, więc za atak z bronia w reku powinien isc do więzienia, poprzedzonego aresztem - dlaczego tak się nie stało?

Rozumiem, że dla Ciebie także jest to w porządku, że osoba która w kilkunastoosobowej grupie uzbrojonej w maczety atakuje inncyh ludzi, chodzi wolno po ulicach? A oskarżony (dopiero!) o wydumany rozbój, bo w zasadzie to było pobicie siedzi w areszcie od sześciu miesięcy, pomimo poręczeń, gdzie juz mataczyc nie ma szans (bo jak miało byc to juz było) jest w demokratycznym państwie prawa akceptowalne??

NAprwdę nie widzisz w tym nic niestosownego?

Ale biednym otumanionym ofiarom propagandy wystarczy prawda objawiona w GW, daje to niezwykle smutny obraz społeczeństwa...
              • spokojny.zenek Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 12:15
                bleku666 napisał:

> owszem, odrózniam. Choć nie wiem co ma to tu do rzeczy?

Skoro nie wiesz, to przeczytaj ze zrozumieniem co SAM NAPISAŁEŚ.

W przeciwieństwie od c
                > iebie wiem też, że areszt tymczasowy będący środkiem zapobiegawczym można stoso
                > wać tylko w wypadkach opisanych w art. 258 KPK m.in. w sytuacji gdy przestępstw
                > o zagrożone jest wysoką karą a jego popełnienie prawdopodobne, w tym wypadku ko
                > ziołek sam sie przyznał, więc za atak z bronia w reku powinien isc do więzienia
                > , poprzedzonego aresztem

Jak widać, nie rozumiesz do czego służy tymczasowe aresztowanie.

• bleku666 Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 12:20
                  Krynico mądrości, błagam oświeć mnie. Ufam, że wiesz że nie ma juz czegoś takiego jak "areszt wydobywczy"?
                  • spokojny.zenek Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 12:23
                    Oświecać mogę kogoś, kto CHCE się czegoś nauczyć i jest zdolny się czegoś nauczyć.
                    Kolejna bezsensowna wrzuta o "areszcie wydobywczym" w sprawie ewidentnego rozboju wskazuje, że taką osobą nie jesteś.

• bleku666 Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 12:30
                      Zrób proszę mnie i innym grzeczność i albo odnoś się do treści dyskusji albo nie pisz w ogóle, bo twoje bełkotanie nie na temat ograniczające sie li tylko do wątpliwej jakości uszczypliwości, jest poniżej mozliwego do zaakceptowania poziomu.

Bo i istotnie nie ma sensu prowadzic dyskusji z osoba dla której sprawa jest ewidentna, bo tak przedstwił ją tabloid. To wręcz oczywista oczywistość.
                      • sverir Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 13:58
                        > Zrób proszę mnie i innym grzeczność i albo odnoś się do treści dyskusji albo nie pisz w ogóle,
                        > bo twoje bełkotanie nie na temat ograniczające sie li tylko do wątpliwej jakości uszczypliwości,
                        > jest poniżej mozliwego do zaakceptowania poziomu.

Sądzisz, że "bełkotanie" Zenka jest gorsze niż frazesy o otumanionych ofiarach propagandy i smutnym obrazie społeczeństwa? Mamy zatem inne standardy.
                        • bleku666 Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 14:12
                          sverir napisał:

> Sądzisz, że "bełkotanie" Zenka jest gorsze niż frazesy o otumanionych ofiarach
                          > propagandy i smutnym obrazie społeczeństwa?
                          Tak. Ty dla mnie jestes przykładem takiej ofiary, wiem to smutne.

>Mamy zatem inne standardy.
                          Najwyraźniej
              • sverir Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 13:32
                > owszem, odrózniam. Choć nie wiem co ma to tu do rzeczy?

Przeczytaj wypowiedź insto, komentarz mike.recz i swoją wypowiedź. Doprawdy, bez wysiłku można się domyśleć.

> Rozumiem, że dla Ciebie także jest to w porządku, że osoba która w kilkunastoos
                > obowej grupie uzbrojonej w maczety atakuje inncyh ludzi, chodzi wolno po ulicach?

Widzisz, rzecz w tym, że właśnie nie rozumiesz. Sprzeciw wobec zastosowania aresztu tymczasowego w jakiejś sytuacji nie jest jednoznaczny ze sprzeciwem wobec kary pozbawienia wolności, a tym bardziej z poparciem dla jakiegoś bezprawnego zachowania.

> A oskarżony (dopiero!) o wydumany rozbój, bo w zasadzie to było pobicie siedzi w areszcie
                > od sześciu miesięcy, pomimo poręczeń, gdzie juz mataczyc nie ma szans (bo jak miało byc
                > to juz było) jest w demokratycznym państwie prawa akceptowalne??

Pytanie jednoznacznie wskazuje, że jednak masz niewielkie pojęcie o areszcie tymczasowym i do Kpk zajrzałeś dopiero przed napisaniem odpowiedzi na mojego posta. Rzuć okiem na § 3 przywołanego artykułu, poszerz swoje horyzonty.

> Ale biednym otumanionym ofiarom propagandy wystarczy prawda objawiona w GW, daje to
                > niezwykle smutny obraz społeczeństwa...

Czytelników GW jest znacznie mniej niż osób, które GW nie czytają. Jeżeli masz problem ze społeczeństwem, to rozejrzyj się najpierw w swoim środowisku jednostek myślących "samodzielnie".
                • bleku666 Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 14:21
                  Nie rozumiemy sie i nie zrozumiemy.

po jednej stronie masz "kibola", który z kolegami i maczetami atakuje ludzi
                  po drugiej: "kibola", który z dwoma kolegami skopał pierwszego "kibola"

Piewrszy jest biedna ofiarą a drugi oprawcą, pierwszy chodzi wolno a drugi kibluje piaty miesiąc. Przypadkowo trwa akurat tzw. "wojna Tuska z kibolami" nakręcana m.in. przez GW.

dla mnie to jest sytuacja nie do zaakceptowanie, ale ja jestem najwyraźniej uprzedzony.

oraz:

do art 258 § 3. Poproszę o cytacik z groźbami Starucha
                  • spokojny.zenek Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 16:29
                    bleku666 napisał:

> Nie rozumiemy sie i nie zrozumiemy.
                    >
                    > po jednej stronie masz "kibola", który z kolegami i maczetami atakuje ludzi
                    > po drugiej: "kibola", który z dwoma kolegami skopał pierwszego "kibola"

Problem w tym, że charakter zarzucanego czynu jest tylko jednym i to na pewno nie pierwszoplanowym elementem tej układanki.
                    Celem środków zapobiegawczych jest "zabezpieczenie prawidłowego to ku procesu". I tym się ma kierować sąd przede wszystkim.

• mike.recz Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 16:11
            bleku666 napisał:

> mike.recz napisał:
            >
            > > Dlaczego miałby siedzieć w areszcie skoro się przyznał i złożył obszerne
            > wyjaśn
            > > ienia w tej sprawie?
            >
            > Jeżeli uważasz, że napad, o charakterzez chuligańskim, kilkunastoosbowej grupy
            > uzbrojonej w broń białą nie powinien skończyć się długoletnim więzieniem dla ws
            > zystkich napadających, to gratuluje osobom które skutecznie karmiły Cię propaga
            > ndą.

Jeżeli, jeżeli, jeżeli... Na tym oparłeś swą bzdurną i nic nie wnoszącą wypowiedź
            powstałą z własnych urojeń.

Odróżniasz areszt od więzienia?
    • halflitra Legia? Polonia? Co za różnica? Wysłać bydło do 19.12.11, 23:58
      Korei Północnej gdzie zobaczą co to jest sąd i sprawiedliwość. Polska powinna podpisać stosowną umowę Z Kim jak mu tam i , jak sądzę za niewielką opłatą, pozbyć się kibolstwa raz na zawsze.
      • qatroscc Re: Legia? Polonia? Co za różnica? Wysłać bydło d 20.12.11, 10:00
        i ciebie pierwszego tam wysłać... za to w Rumunii w 89 wiedzieli co zrobić i za niewielką opłatą pozbyć się czerwonych debili na zawsze
        • leming666 Re: Legia? Polonia? Co za różnica? Wysłać bydło d 20.12.11, 10:08
          Jak już tak sprzątacie to od razu weźcie ze sobą czarną hołotę ;)
    • marac Zabawy zwierząt i parada atrakcji 20.12.11, 00:28
      Dlaczego nie można tego bydła zamknąć razem na stadionie, udostępnić porządne wyposażenie i pozwolić samym zredukować pogłowie dresiarstwa?
      • obraza.uczuc.religijnych Nie zwierząt tylko patriotow. 20.12.11, 09:22

• marac Re: Nie zwierząt tylko patriotow. 20.12.11, 11:59
          obraza.uczuc.religijnych napisał:

> Nie zwierząt tylko patriotow.

No za takie coś to byś dostał po ryju nie tylko od Piłsudskiego, ale i chyba od Dmowskiego też.
      • krzysiozboj Re: Zabawy zwierząt i parada atrakcji 20.12.11, 09:27
        Jestem za, normalnym sporo problemów by to rozwiązało a zainteresowanym sporo frajdy by dało :))
        • michal747 Re: Zabawy zwierząt i parada atrakcji 20.12.11, 11:46
          Patronat mógłby objąć PZPN; stadiony byłyby wykorzystane, a wpływy z transmisji przerosłyby te z Euro.
          • marac Re: Zabawy zwierząt i parada atrakcji 20.12.11, 12:02
            A ze zużytych egzemplarzy można by pobierać od razu narządy do przeszczepów.
    • flugufrelsarinn Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 09:08
      Romaszewski jest zerem.Dobrze wie jaką szumowiną jest Staruch a poswiadczył za niego tylko dla rozgłosu robiąc z Niego ofiarę systemu i Tuskowych represji..rzygać się chce
    • lukki69 Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 09:13
      zle pojmowane panstwo prawa.całe towarzystwo sterylizacja i izolacja..jak piorą się tacy podwórkowi bandyci to nie ma co szukać winnych..to ze akurat jednemu sie juz znudziło bić i krasc i jest grzeczny to nic nie znaczy
    • okulele99 Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 09:17
      po co medialnie nagłaśniać to kibolskie zero ? wielki wojownik w tłumie ze szmatą na ryju ale na policji składa głupie pisemka i się tłumaczy jak 8 letni tłuk, nawet - wielki szu - nie powie wprost że przywalił piłkarzowi bo się boi wyroku. taki kozak że boki zrywać, żałosny pacan. powinien mieć nową ksywkę - sraluch. btw. jak widać każdy polip na poziomie pikantropa może w Polsce skończyć uczelnię.
      --
      i wszystko jasne.
    • janus-z333 Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 09:19
      Zastanawia mnie,dlaczego tak ograniczeni ludzie jak Staruch,stają się duchowymi przywódcami,przecież nie głupich ludzi ,takimi są w większości kibice Legii.
      • cypres Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 09:29
        no coz Poznan to jak widac jednak prowincja W Warszawie wiedza jak sie badnyta stadionowym odpowiednio zajac BRAWO!!!. A w poznaniu Litar chodzi sobie spokojnie na wolnosci a nawet dalej sprzedaje kielbaski na stadionie!!! licze ze nim tez sie w koncu zainteresuja z podobnym skutkiem!
    • mcavennie HWDkibolom 20.12.11, 09:22
      jw
    • zdzislaw_dyrma_zasadniczo Koniec świata! Koleś da po ryju drugiemu 20.12.11, 09:32
      i już afera: prasa, telewizja, politycy wszyscy mają coś do powiedzenia. Gdy pijany mąż leje żonę i dzieci od lat to cisza i nic mu nie można zrobić.
      • y.y Re: Koniec świata! Koleś da po ryju drugiemu 20.12.11, 09:46
        zdzislaw_dyrma_zasadniczo napisał:

> i już afera: prasa, telewizja, politycy wszyscy mają coś do powiedzenia. Gdy pi
        > jany mąż leje żonę i dzieci od lat to cisza i nic mu nie można zrobić.

O, w końcu "a u was bija murzynów", a już myślałem, że się nie doczekam :))
    • przemek8484 Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 09:34
      tyle w temacie:

2.bp.blogspot.com/-AQ2DPaR6x-M/Tk1HLB23ZcI/AAAAAAAAAHE/EEIbj_S45QM/s1600/staru.jpg
    • szabatini Dla przypomnienia ... !!!! 20.12.11, 09:36
      kaczoland.pl/wrzuta/1315/nazywaj-sie-patriota
    • superbastiano Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 09:37
      Opowieść jak z Sherlocka Holmsa :)
      • lech123456 Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 10:03
        > Opowieść jak z Sherlocka Holmsa :)

dokładnie criminal-fiction...

każdy normalny dziennikarz by się zapytał jak to możliwe że nie ma chmur świeci
        słońce a są kałuże na ziemi....
        Jak to jest że policja do każdego przychodzi rano we trzech do domu żeby było taniej
        a po Starucha poszli batalionem zgarnąć go w środku miasta.
        • rydzyk_fizyk Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 11:09
          Może dlatego, że zwinęli go w dzień zdarzenia?
          Chociaż to rzeczywiście niepodobne do polskiej policji.
        • bleku666 Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 11:24
          Jeżeli POlicja chce zwinąć "herszta groźnych kiboli" to robi to:
          a) podczas kilkutysięcznej (chyba?) manifestacji, ryzykując zamieszki
          b) następnego dnia o 6 rano w jego mieszkaniu (za obraze Prezydenta da się tak bezrpoblematycznie aresztować) aby uniknąć ewentualnych zamieszek?

Jeżeli a) jest odpowiedzią prawidłową, to nasuwa się kolejne proste pytanie:
          a) czy policja liczyła na zmieszki
          b) w policji pracują idioci, którzy nie spodzieaja sie że aresztowanie w tłumie "groźnych kiboli" ich "herszta" może prowadzić do zamieszek?
          • uchachany Rzecz prosta tylko głęboko i całkowicie zidociały 20.12.11, 11:33
            czytelnik GWna nie jest w stanie dostrzec, że prowokacyjne zatrzymanie Starucha w tłumie kiboli miało na celu wywołanie zadymy, szczególnie smacznej ze względu na okoliczności: grupa kiboli wracała z obchodów Powstania Warszawskiego :).

Dodatkowy bonus - rocznicę Powstania czczą "stadionowi bandyci naparzający się z policją", a więc patriotyzm = bandytyzm :)...

Coś typowo michnikowskiego :)

bleku666 napisał:

> Jeżeli POlicja chce zwinąć "herszta groźnych kiboli" to robi to:
            > a) podczas kilkutysięcznej (chyba?) manifestacji, ryzykując zamieszki
            > b) następnego dnia o 6 rano w jego mieszkaniu (za obraze Prezydenta da się tak
            > bezrpoblematycznie aresztować) aby uniknąć ewentualnych zamieszek?
            >
            > Jeżeli a) jest odpowiedzią prawidłową, to nasuwa się kolejne proste pytanie:
            > a) czy policja liczyła na zmieszki
            > b) w policji pracują idioci, którzy nie spodzieaja sie że aresztowanie w tłumie
            > "groźnych kiboli" ich "herszta" może prowadzić do zamieszek?
            • rydzyk_fizyk Re: Rzecz prosta tylko głęboko i całkowicie zidoc 20.12.11, 11:47
              Niby miało wywołać ale nie wywołało.

Za to pięknie by się policja podłożyła gdyby kolejnego dnia w Fakcie - pisano: sprawca rozboju nieniepokojony przez policję publicznie świętował.
              • bleku666 Re: Rzecz prosta tylko głęboko i całkowicie zidoc 20.12.11, 12:19
                rydzyk_fizyk napisał:

> Niby miało wywołać ale nie wywołało.

Nie miało a mogło, to jest zasadnicza różnica. A że "bezmyślne kibolskie bydło, które należy wymordować" nie dało sie sprowokować, to istotnie był wielki peszek :D

> Za to pięknie by się policja podłożyła gdyby kolejnego dnia w Fakcie - pisano:
                > sprawca rozboju nieniepokojony przez policję publicznie świętował.
                Skąd ów Fakt miałby wiedzieć lub pisac o tym konkretnym "rozboju"? Przeciez to ekscytuje przede wszystkim inny tabloid.
          • spokojny.zenek Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 11:51
            Kogo i kiedy tak "aresztowano" za jakąś "obrazę prezydenta"?
            • bleku666 Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 12:24
              Pomyliłem się, rzeczywiście nie było aresztu!!!
              Miały miejsce jedynie odwiedziny"
              kontakt24.tvn.pl/temat,antykomorpl-zamkniety-po-wizycie-abw,106942.html
              • spokojny.zenek Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 12:33
                Miało miejsce przeszukanie, żartownisiu.
                • bleku666 Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 12:42
                  W tytule jest wyraźnie mowa o WIZYCIE, więc żart nie jest mój :P
                  • spokojny.zenek Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 12:44
                    Przecież widzę, że nie twój, zresztą i żart to - prawdę mówiąc - nie był.
                    • bleku666 Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 14:22
                      TO dlaczego piszesz "żartownisiu"?
                      • spokojny.zenek Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 21.12.11, 13:32
                        A co, miałem cię nazwać po imieniu?
    • gosc82 Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 09:38
      Nie wnikam ile jest prawdy w całym artykule, ale kolejny raz kłamiecie:

"Dwóch tajniaków podchodzi do Piotra S. Znają się z widzenia, bo ci policjanci zajmowali się ''Staruchem'', gdy w maju wtargnął na boisko po meczu w Bydgoszczy."

Staruch w Bydgoszczy nie wtargnął na boisku, byłem widziałem i Policja też dobrze o tym wie, tylko Wy nie potraficie przyjąć tego do wiadomości! Przestańcie naginać rzeczywistość!!!
      • pawel949 Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 10:02
        acha, a nagranie jak na boisku na które "nie wtargnął" bawi się pucharem - to manipulacja Tuska?
        Bandytów do więzienia, a Staruch i inne bydło biegające po mieście i zrywające szaliki czy napadające na dzieci to zwykli bandyci. Z kibicami nie mają nic wspólnego.
        • leming666 Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 10:12
          To proste. Tusk go dodał photoshopem ;)
          • gosc82 Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 11:45
            1. Powtórzę jeszcze raz, noga Starucha nie stanęła na murawie boiska Zawiszy Bydgoszcz, ba nawet na bieżni otaczającej boisko.
            2. Staruch stał cały mecz na płocie z którego kierował dopingiem, nawet po zakończeniu meczu, gdy część z kibiców wbiegła na boisko.
            3. Z Pucharem podeszli do niego piłkarze i "bawił" się nim stojąc właśnie na tym płocie, a z tego co mi wiadomo nie jest to przestępstwo. Jakby co to mam zdjęcia, mogę się podzielić, chociaż po tym co piszecie dochodzę do wniosku, że i tak zobaczycie tam biegającego Starucha z Pucharem po boisku.
            • sverir Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 14:00
              > Jakby co to mam zdjęcia, mogę się podzielić

Ja chętnie poproszę. Zapewniam Cię, że nie dostrzegę Starucha na boisku, jeżeli rzeczywiście tam go nie było. A z tego co pamiętam, to od początku było jasne, że Staruch po murawie nie biegał.
              • gosc82 Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 15:22
                sverir napisał:

> > Jakby co to mam zdjęcia, mogę się podzielić
                >
                > Ja chętnie poproszę. Zapewniam Cię, że nie dostrzegę Starucha na boisku, jeżeli
                > rzeczywiście tam go nie było. A z tego co pamiętam, to od początku było jasne,
                > że Staruch po murawie nie biegał.

Niestety nie mam teraz dostępu do wszystkich zdjęć, ale mam to jedno na którym jest moment w którym Astiz podaje Puchar Tekst linka
                A to, że nie biegał to wiem że było jasne od początku, ale wytłumacz to tym powyżej wszystko wiedzącym którzy widzieli jak biegał :-/
    • sigm_0 kredki w tornistrach 20.12.11, 09:38
      powiem wprost, szczeniakom kredki grzechoczą w tornistrach, a kilku teoretycznie bądź co bądź poważnych posłów dało się nabrać na to, o !
      • wulkan.etna Re: kredki w tornistrach 20.12.11, 09:52

"... to najsłynniejszy kibol RP. Były student kulturoznawstwa i Akademii Sztuk Pięknych... "

Staruch to człowiek kultury, wrażliwy i subtelny student ASP :)))

• huston_mamy_problem za zwykłą dychę siedzieli by we trzech... 20.12.11, 09:53
      i żaden z nich nie wyszedł by wcześńiej niż po 1,5 roku. Nie ważne czy tylko bił i kopał...ważne że był podczas rozboju razem i działali wspólnie i w porozumieniu. PISdy sie tak skompromitowały że aż dziw kto na tych ludzi głosował.
      • michalng Re: za zwykłą dychę siedzieli by we trzech... 20.12.11, 10:29
        No właśnie o to chodzi ze w trakcie rozboju nie byli razem. Razem byli w trakcie pobicia.
        Potem poszli , wrócił Staruch i ukradł torbę. Dwóch pozostałych tam już nie było.
        • huston_mamy_problem Re: za zwykłą dychę siedzieli by we trzech... 20.12.11, 10:47
          mój kolega tez był przy takim pobiciu...wyszedł po roku z białej, przez 6 mc nie miał widzeń nawet...on tylko kopał...ale koleszka zabrał pobitemu łańcuszek ,,na odchodne,, i nawet sie nie przypucował...potem o 6 rano pobudka i dalej już wiesz.
          • michalng Re: za zwykłą dychę siedzieli by we trzech... 20.12.11, 11:07
            Co innego "na odchodne" a co innego "po powrocie". W sytuacji "na odchodne" grupa się nie dzieli, razem bili, ktoś zabrał fanta, i sobie poszli. Tu razem bili , potem poszli , potem się podzielili jeden wrócił i zabrał fanty.
            • rydzyk_fizyk Re: za zwykłą dychę siedzieli by we trzech... 20.12.11, 11:12
              Rzecz w tym, że co było dalej nie wiemy.
              Chociażby czy wracali również razem samochodem.

Zobaczymy czy w sądzie im się to nie popruje - brak przesłanek dla dobrowolnego poddania się karze.
              • michalng Re: za zwykłą dychę siedzieli by we trzech... 20.12.11, 11:23
                > Rzecz w tym, że co było dalej nie wiemy.
                > Chociażby czy wracali również razem samochodem.

To fakt. Ale w obliczu braku dowodów, nie można oskarżyć tych 2 typów o rozbój.
                Jeśli były by dowody ze uczestniczyli w kradzieży torby, dzielili się fantami, to była by inna gadka.
                Natomiast jeśli "Staruch" weźmie rozbój na siebie to tamci dostana tylko za pobicie
                • spokojny.zenek Re: za zwykłą dychę siedzieli by we trzech... 20.12.11, 11:47
                  Tamci dwaj już są skazani.
                  • michalng Re: za zwykłą dychę siedzieli by we trzech... 20.12.11, 11:59
                    Za pobicie. Natomiast jeśli pojawiły by się dowody ze uczestniczyli w rozboju to mieli by następna sprawę.
                    • spokojny.zenek Re: za zwykłą dychę siedzieli by we trzech... 20.12.11, 12:00
                      A o art. 17 k.p.k. słyszałeś?
                      • michalng Re: za zwykłą dychę siedzieli by we trzech... 20.12.11, 12:08
                        Słyszałeś. I co z tego ?
                        • spokojny.zenek Re: za zwykłą dychę siedzieli by we trzech... 20.12.11, 12:12
                          To z tego, że jeśli już ich zachowanie zakwalifikowano jako pobicie, i zostali za pobicie skazani, to nie ma czegoś takiego, jak ponowne wszczęcie sprawy o ten sam czyn. A choćby nawet było, to i tak nikt by się w to nie bawił.
                          • michalng Re: za zwykłą dychę siedzieli by we trzech... 20.12.11, 12:25
                            Nie rozumiesz. Miały miejsce dwa przestępstwa. Najpierw pobicie, 3 gości zlało jednego. Potem sobie poszli. Jeden z nich wrócił i , dał lezącemu kopa i zabrał mu torbę to jest rozbój - drugie przestępstwo. To nie jest ten sam czyn.
                            • spokojny.zenek Re: za zwykłą dychę siedzieli by we trzech... 20.12.11, 12:29
                              Zgoda. Tyle, że te rozbój polegał nie na tym, że ukradziono coś komuś, kogo kto inny pobił. To Staruch go "doprowadził do stanu bezbronności".
                              • michalng Re: za zwykłą dychę siedzieli by we trzech... 20.12.11, 13:08
                                W tym wypadku nie mamy do czynienia ze "stanem bezbronności " ;-).
                                Mamy kradzież z użyciem przemocy.
                                Staruch kopnął ofiarę i zabrał jej torbę - rozbój.
                                Nawet jak by wcześniej z kumplami nie pobił gościa to i tak był by to rozbój.

• spokojny.zenek Re: za zwykłą dychę siedzieli by we trzech... 20.12.11, 13:11
                                  michalng napisał:

> W tym wypadku nie mamy do czynienia ze "stanem bezbronności " ;-).
                                  > Mamy kradzież z użyciem przemocy.

Toż właśnie to piszę. To nie jest sytuacja, że ktoś PO CZYNIE zastał pobitego i wykorzystując okazję coś mu zabrał.

> Staruch kopnął ofiarę i zabrał jej torbę - rozbój.
                                  > Nawet jak by wcześniej z kumplami nie pobił gościa to i tak był by to rozbój.

Otóz to. Przecież o to mi właśnie chodzi.

• michalng Re: za zwykłą dychę siedzieli by we trzech... 20.12.11, 13:40
                                    Czyli jeśli by się okazało ze w tym rozboju brali też udział pozostali dwaj kolesie to nic nie stoi na przeszkodzie żeby ich za to posadzić.
                                    • spokojny.zenek Re: za zwykłą dychę siedzieli by we trzech... 20.12.11, 14:04
                                      OK. To wracamy do punktu wyjścia. Skoro już zostali osądzeni za ten czyn, to jakim cudem mieliby być sądzeniu drugi raz?
                                      • michalng Re: za zwykłą dychę siedzieli by we trzech... 20.12.11, 14:21
                                        > OK. To wracamy do punktu wyjścia. Skoro już zostali osądzeni za ten czyn, to ja
                                        > kim cudem mieliby być sądzeniu drugi raz?

Nie za ten, tylko za ten pierwszy (pobicie). Za drugi (rozbój) nikt ich nie sadził. Nie było dowodów ze w nim uczestniczyli.
                                        Jak wracając po pobiciu zgwałcili by kogoś to tez nie można by ich za to skazać bo skazano ich za pobicie ?
                                        • spokojny.zenek Re: za zwykłą dychę siedzieli by we trzech... 20.12.11, 16:20
                                          michalng napisał:

> > OK. To wracamy do punktu wyjścia. Skoro już zostali osądzeni za ten czyn,
                                          > to ja
                                          > > kim cudem mieliby być sądzeniu drugi raz?
                                          >
                                          > Nie za ten, tylko za ten pierwszy (pobicie).

Bo ustalono, że ich czyn był pobiciem. A wiec jest już res iudicata w tym zakresie

> Za drugi (rozbój) nikt ich nie sadził. Nie było dowodów ze w nim uczestniczyli.

Nie. Nie było dowodów, że to, co robili było współsprawstwem rozboju. Stąd skazanie tylko za pobicie. I w tym zakresie jest ne bis in idem.

> Jak wracając po pobiciu zgwałcili by kogoś to tez nie można by ich za to skazać
                                          > bo skazano ich za pobicie ?

Wtedy by można, bo rzeczywiście byłby to osobny czyn. Rozbój ma strukturę taką, jak np. kradzież z włamaniem. Składa się z więcej niż jednego "czynu" w znaczeniu potocznym. Które jednak są jednym czynem zabronionym w rozumieniu k.k.
                                          Gdyby było tak, jak piszesz, w wypadku, gdyby jeden sprawca podszedł do pokrzywdzonego i pogroził mu nożem a w tym czasie drugi podszedłby i zabrał ofierze portfel, pierwszego należałoby skazać "tylko" za groźby a drugiego "tylko" za kradzież zwykłą.
                                          Podobnie jest przy czynie ciągłym. Czy uważasz, że późniejsze ujawnienie się nowych zachowań wchodzących w skład już osądzonego czynu ciągłego dawałoby podstawy do osądzenia za te nowe fragmenty? Oczywiście nie. A przecież mogły by to być zupełnie osobne, o wiele dni nawet oddalone zachowania.

• rydzyk_fizyk Re: za zwykłą dychę siedzieli by we trzech... 20.12.11, 12:04
                    Z artykułu wynika tylko, że prokurator skierował wniosek (z 335 kpk?) - nic na temat wyroku sądu.
    • piwerkoabsyncik goowno prawda 20.12.11, 10:02
      nie ma to jak przemilczeć większość faktów a pozostałe "odpowiednio" zinterpretować...
      zastanawiam się tylko czemu ma służyć ta manipulacja...
    • mirekg1963 Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 10:09
      Jakieś chore dyskusje...wszyscy o tym wiedzą, że środowiska kibicowskie to już nie chłopcy bawiący się w doping dla swojej drużyny - jak było w latach - 80 tych, to teraz bardzo często jednostki niemal paramilitarne związane najczęściej z PIS-em (Romaszewski i inni politycy na audiencji u Starucha), handlujące najbardziej chodliwym towarem (narkotyki) czy wreszcie grupa wyborców..Łakomy kąsek dla prawników, grupa która z łatwością może korumpować prokuratorów (siła fizyczna i narkotyki). Proszę zauważyć, że liczebność na meczach tych największych klubów spadła ponieważ rząd zaczął walkę z nielegalnymi interesami na stadionie, a wielu z kiboli nie interesuje doping. Protestuje przeciwko określeniu najzagorzalszy fan w stosunku do takich ludzi jak Staruch. Oni nie mają nic wspólnego z miłością do swojego klubu.
      • rzewuski1 Re: Jak Staruch na Koziołka zapolował 20.12.11, 11:21
        zgadza sie
        jak napadają ludzi na mieście w biały dzień
        kara powinna być surowa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka