rockville 23.12.11, 16:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amonavis Polacy, martwcie sie raczej ile was kosztowal 23.12.11, 17:23 pogrzeb l.k, ktory ewidentnie swoim milczeniem spowodowal smierc 95 osob i zostal za ten wyczyn pochowany po krolewsku na waweliku. Ile kosztowal ten pogrzeb nielubianego przez 70% "prezydenta"? Ile kosztowala ta katastrofa? To, ze pracowicie i wielkim nakladem kosztow urabiacie opinie ludzi, ktorzy mieli odwage powiedziec NIE amerykanskiemu imperializmowi, nie znaczy ze udalo wam sie oglupic wszystkich. Popatrzcie sobie na tlumy, ktore zegnaja tego "oprawce" , popatrzcie na placz koreanczykow, i wmawiajcie sobie, ze zostali "spreparowani" i nie potrafia zrozumiec wlasnych interesow (na pewno nie rozumieja amerykanskiego), i dalej polacy sluzcie amerykanskim interesom. Naprzod, do dalszej wierniej sluzby! Oni wam wreszcie "dadza" co sie wam nalezy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rudydon Re: Polacy, martwcie sie raczej ile was kosztowal 23.12.11, 17:39 ...zakradles sie do gabinetu ordynatora by skrobnac posta , czy zwiałes ? Odpowiedz Link Zgłoś
robokopo Re: Polacy, martwcie sie raczej ile was kosztowal 23.12.11, 17:46 No, rzeczywiście, idiotów nie sieją, sami się rodzą. Proponuję jechać do tego kraju pełnego ludzi, którzy "mieli odwagę powiedzieć NIE amerykańskiemu imperializmowi". Dlaczego tam jeszcze nie jesteś? Pewnie dlatego że masz trochę instynktu samozachowawczego i wiesz, że tam by cię zjedli, albo zakatowali na śmierć. Wolisz sobie tutaj wypisywać swoje zmanierowane, do niczego niezobowiązujące, brednie... Odpowiedz Link Zgłoś
amonavis Re: Polacy, martwcie sie raczej ile was kosztowal 23.12.11, 19:39 Zamiast tu popisywac sie chamstwem, wez tak raz w zyciu do reki ksiazke wielkiego amerykanskiego humanisty, Chomsky'ego "Rok 501, podboj trwa" i poczytaj sobie. Zaprzyj sie w sobie i przeczytaj ja do konca a sam sie bardzo zdziwisz. Moze cos zrozumiesz, moze jeszcze nie do konca jestes stracony. Zanim nie napiszesz, ze doczytales ja do konca nie bedziemy tu ze soba rozmawiac. Tylko nie mysl, ze to wlasnie ta ksiazka otworzyla mi oczy na "Wuja Sama". Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Chama na Chomsky'ego nie namówisz... 23.12.11, 19:43 amonavis napisał: > Zamiast tu popisywac sie chamstwem, wez tak raz w zyciu do reki ksiazke wielkie > go amerykanskiego humanisty, Chomsky'ego "Rok 501, podboj trwa" i poczytaj sobi > e. Zaprzyj sie w sobie i przeczytaj ja do konca a sam sie bardzo zdziwisz. Moze > cos zrozumiesz, moze jeszcze nie do konca jestes stracony. Zanim nie napisze > sz, ze doczytales ja do konca nie bedziemy tu ze soba rozmawiac. Tylko nie mysl > , ze to wlasnie ta ksiazka otworzyla mi oczy na "Wuja Sama". Odpowiedz Link Zgłoś
amonavis Tez tak mysle, bylaby to druga ksiazka w jego 23.12.11, 20:53 zyciu. Pierwsza byl elementarz, do dzis ten jegomosc zaluje, ze ja musial studiowac! Odpowiedz Link Zgłoś
emcza Re: Polacy, martwcie sie raczej ile was kosztowal 23.12.11, 20:15 amonavis napisał: > Zamiast tu popisywac sie chamstwem, wez tak raz w zyciu do reki ksiazke wielkie > go amerykanskiego humanisty, Chomsky'ego "Rok 501, podboj trwa" i poczytaj sobi > e. Zaprzyj sie w sobie i przeczytaj ja do konca a sam sie bardzo zdziwisz. Moze > cos zrozumiesz, moze jeszcze nie do konca jestes stracony. Zanim nie napisze > sz, ze doczytales ja do konca nie bedziemy tu ze soba rozmawiac. Tylko nie mysl > , ze to wlasnie ta ksiazka otworzyla mi oczy na "Wuja Sama". A po co brać do rąk książkę jakiegoś Amerykanina do wyrobienia sobie zdania o kraju leżącym na innym krańcu świata? Wystarczy jak widziałem przepisy kulinarne na temat 101 sposobów przyrządzania trawy nadawanych w tv koreańskiej płn. System stworzony przez Kima ma się dobrze i jego ukoronowaniem będzie obwieszczenie, że Kim Ir Sen, "Wieczny prezydent" bodajże, akurat zmartwychwstał w osobie swojego wnuka. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
amonavis Jednak radze te ksiazke przeczytac. Moze zrozumies 23.12.11, 20:57 z, dlaczego koreanczycy musza gotowac trawe, polacy w latach 80 widzeli w sklepach tylko ocet, dlaczego Kadaffi, ktory byl dobroczynca swego narodu, zostal przez ten sam narod zastrzelony. Ten swiat nie jest tak prosty, jak chcialoby sie aby byl. Co innego czytasz w gazetach (wszystkie co do jednej podporzadkowane), a czym innym jest rzeczywistosc. Odpowiedz Link Zgłoś
emcza Re: Jednak radze te ksiazke przeczytac. Moze zroz 23.12.11, 21:03 Czy nie dostrzegasz śmieszności swojej sytuacji. Bierzesz książkę Amerykanina krytykującą amerykańskie sposoby supremacji. Wskaż książkę kogoś żyjącego w Korei Pln krytykującego tamtejszy system, żyjącego sobie spokojnie w Korei Płn. System amerykański nie jest bez wad, to oczywiste, nie ma takiego na kuli ziemskiej. Ale z dwojga złego wolę system, który pozwala na swobodne krytykowanie, a nie podaje przepisy na jedzenie trawy. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 To co ty nazywasz "swobodnym krytykowaniem"... 24.12.11, 16:19 ...w filozofii nazywa się "dawaniem dupy za talerz zupy". Chomski nie daje i jakoś żyje. emcza napisał: > Czy nie dostrzegasz śmieszności swojej sytuacji. Bierzesz książkę Amerykanina k > rytykującą amerykańskie sposoby supremacji. Wskaż książkę kogoś żyjącego w Kore > i Pln krytykującego tamtejszy system, żyjącego sobie spokojnie w Korei Płn. Sys > tem amerykański nie jest bez wad, to oczywiste, nie ma takiego na kuli ziemskie > j. Ale z dwojga złego wolę system, który pozwala na swobodne krytykowanie, a ni > e podaje przepisy na jedzenie trawy. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Re: Kim staje się bogiem 23.12.11, 17:28 rockville napisał: > Gdyby , nie daj Boze , cos sie stalo Tuskowi , to tysiace wiezniow w polskich z > akladach karnych pocielo by sie zyletkami. Nie smiejmy sie z rozpaczy Koreanczy > kow ! _________________________________________ Pocięłoby, nie pocięło by. Sam się potnij. Naucz się języka, pobudzony motorycznie półgłówku ze ślinotokiem. Możliwość umieszczania postów nie oznacza automatycznie, że może to robić każdy idiota i pisuar z ulicy. _____________________________________________ Parówkowym skrytożercom mówimy NIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rudydon Re: Kim staje się bogiem 23.12.11, 17:43 ...pelna zgoda , dzieki internetowi nie musisz juz pisac kupą w dworcowych toaletach to jest postęp... Odpowiedz Link Zgłoś
rockville Re: Kim staje się bogiem 23.12.11, 17:46 saint_just napisał: > rockville napisał: > > > Gdyby , nie daj Boze , cos sie stalo Tuskowi , to tysiace wiezniow w pol > skich z > > akladach karnych pocielo by sie zyletkami. Nie smiejmy sie z rozpaczy Ko > reanczy > > kow ! > _________________________________________ > Pocięłoby, nie pocięło by. > Sam się potnij. Naucz się języka, pobudzony motorycznie półgłówku ze ślinotoki > em. Możliwość umieszczania postów nie oznacza automatycznie, że może to robić k > ażdy idiota i pisuar z ulicy. > _____________________________________________ > Parówkowym skrytożercom mówimy NIE!!! -------------------------------------------------------------------Maly blad , Komorowski robi wieksze i ma dziesiatki niegramotnych doradcow. Co Tobie dolega ? Hipoteka w franku ? Karta kredytowa na 29.99% APR ? Sasiad kupil Audi A7 ? Brak gotowki na benzyne ? Nie jestes w kuluarach Sejmu , nie musisz wyzywac od polglowkow , czy nie wystarczylo napisac "zrobiles blad ?". Wiem , ze zycie jest ciezkie, wyzywanie na forum Twojego zycia nie ulatwi.... Odpowiedz Link Zgłoś
makoshika A katoliki ciągle twierdzą, że komuchy to ateiści. 23.12.11, 18:42 Tymczasem to co się dzieje w Korei bardziej przypomina reżim teokratyczny niż ateistyczny. A szlochające tłumy po śmierci Wielkiego Ojca już gdzieś widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Zapominają kto był pierwszym i ostatnim komunistą. 23.12.11, 19:45 Odpowiedz Link Zgłoś
c-mere.deer Jak widze tego mlodego Kima....... 23.12.11, 19:12 .. to chcialbym go tak zlapac leciutko za ten tlusty policzek i delikatnie pociagnac. Do tego bym jeszcze powiedzial oh ty moj malutki kochany lobuzie !!!! I cmok, cmok............ Odpowiedz Link Zgłoś
totapis500 Kim staje się bogiem 23.12.11, 19:26 Co w tym dziwnego u nas w Polsce też z prezydenta nieudacznika zrobili bohatera a w najbliższym czasie wystąpią o beatyfikację, choć był chrzczony sierpem i młotem na życzenie tatusia. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceknadzin Kim staje się bogiem 23.12.11, 19:42 szkoda ze nie pisze sie nigdy o Poludniowej Korei. jest to potworna dyktatura z wiezniami polititycznymi i przesladowaniami ludnosci ale oni robia dla nas samochody tanie..... Odpowiedz Link Zgłoś