Dodaj do ulubionych

W serialu jak w zaścianku

03.01.12, 16:19
- To zadziwiające, bo oznacza, że praca kobiety jest jakimś kaprysem znudzonej żony. Może tak być wśród ludzi zamożnych i takie przykłady podaje Łepkowska.

Co też uważam za zły stereotyp, bo co się dzieje z tymi żonami jak małżonek wymieni je na młodszy model albo jak nie daj Boże umrze lub ulegnie wypadkowi i trwałemu kalectwu ??? Takie kobiety właśnie są kompletnie nieprzygotowane do podjęcia odpowiedzialności na rodzinę, no i siebie oczywiście. 15-20 lat nieobecne na rynku pracy, kompletny brak historii składkowej w ZUS, nie mówiąc juz o fakcie, że te kobiety same się eliminują z życia społecznego.
Obserwuj wątek
    • kociewiak2 Dlaczego Szczuka nie zabije Łepkowskiej 03.01.12, 18:07
      ..dawne feministki mialy cel -prawo wyborcze i te same prawa co mezczyzni..- Dzis fweministki za cel wybraly haslo ,,my jestesmy lepsze bo rodzimy dzieci,,Jezeli chcecie rownouprawnienia to my mezczyzni chcemy tego samego co kobiety i wtedy bedzi fifti & fifti
      • punkoirarerecirding Re: Dlaczego Szczuka nie zabije Łepkowskiej 04.01.12, 10:46
        kociewiak2 napisał:

> ..dawne feministki mialy cel -prawo wyborcze i te same prawa co mezczyzni..- Dz
        > is fweministki za cel wybraly haslo ,,my jestesmy lepsze bo rodzimy dzieci,,Jez
        > eli chcecie rownouprawnienia to my mezczyzni chcemy tego samego co kobiety i wt
        > edy bedzi fifti & fifti
        jedynym plusem szczuki jest to, że nie posiada dzieci
    • qniaczek Równouprawnienie: bykowe i cipowe 03.01.12, 20:50
      Jakie to fajne być singlem i jednocześnie feministką/aktywistką. Martwiąc się o wszystkich nie zajmuję się tak naprawdę nikim, ale jak to ładnie brzmi.
      Jak ktoś nie ma możliwości odbycia pielgrzymki może opłacić w tej intencji wyjście osoby, która może ale jej nie stać. Tak samo feministki / single i inni egocentrycy powinni opłacić społeczeństwu swoją rolę MATKI i OJCA.
      • we_wlasnej_osobie Re: Równouprawnienie: bykowe i cipowe 03.01.12, 21:04
        bycie feministką to nie to samo co bycie singlem... nie rozumiem skąd taki pomysł.
        • fedorczyk4 Re: Równouprawnienie: bykowe i cipowe 04.01.12, 11:00
          we_wlasnej_osobie napisała:

> bycie feministką to nie to samo co bycie singlem... nie rozumiem skąd taki pomy
          > sł.
          Na przykład z Agnieszki Graff, Wandy Nowickiej i całej rzeszy feministek które mają partnerów, rodziny, dzieci. Ja mam trójkę:-)
          Bardzo mądrze pani Kazia mówi, a pani Łepkowska jest koniunkturalistką która zarabia na ludzkiej głupocie. Co akurat mi specjalnie nie przeszkadza bo po pierwsze nie ona jedna, a po drugie nie dotyczą mnie jej "wyroby" dla mas.
    • realizmforte Dlaczego Szczuka nie zabije Łepkowskiej 03.01.12, 20:52
      Kociewiak, kon Cię kopnął w głowę, szkoda komentować.
      Brawo Pani Szczuka, ja też nie zabije Łepkowskiej, która na antyfeminiźmie zbija nie złe kryptofeministyczne profity. To taki czarny, wyjątkowo wyrafinowany feminizm, którego nie lubię.
    • realizmforte Dlaczego Szczuka nie zabije Łepkowskiej 03.01.12, 21:03
      gniaczek, a Ty to rozpłodowy koń, czy krowa ?? Widać duma hodowlana Cię rozpiera. Precz z drobiem nieklatkowym ! Precz ze ściółkowymi kurami i kogutami - feministami ! Zakontraktowane kwoki, koguty, gęsiory i gąski wszystkich hodowli klatkowych, łączcie się !!
    • kotek.filemon Re: W serialu jak w zaścianku 04.01.12, 11:34
      Skoro Łepkowskiej własna głupota do tej pory nie zabiła, to jakiejkolwiek feministce (nawet Kazi Szczuce) byłoby niezmiernie trudno...
    • noilemozna Aborcja to morderstwo, to oczywiste 04.01.12, 13:01
      Dziwne,żeby normalny człowiek godził się na mordowanie innego człowieka. To,że patologia ma inne zdanie to tez nic dziwnego. W każdym kraju są grupy patologiczne i trzeba z tym żyć. Damy radę, bo 80 procent Polaków jest przeciwna aborcji.
      • fedorczyk4 Trolle wont 04.01.12, 13:56
        Tolle prolifowe nie mające w temacie wątku nic do powiedzenia: WONT!!!!!!!
    • jazzman1979 Dlaczego Szczuka nie zabije Łepkowskiej 08.01.12, 09:09
      Nie wiem kto wmówił kobietą, że użeranie się w biurze przez 8-10h dziennie to realizacja zawodowa. Ale zrobił dobrą robotę :)
    • karolina_bw Dlaczego Szczuka nie zabije Łepkowskiej 09.01.12, 13:22
      Tak jak Pani Szczuka powiedziała, to kobieta ponosi wszelkie konsekwencje życia rodzinnego. Nawet te kobiety (w tym ja), które mają niesamowitą pomoc swojego męża/partnera. To one nie dość, że rodzą, karmią, często nadwyrężając swoje zdrowie i siły, to jeszcze po wszystkim ciągle muszą walczyć o pracę,o wynagrodzenie, o szacunek. A niestety często brakuje im energii na to wszystko i spuszczają z tonu. Przykre....
      • noilemozna Re: Dlaczego Szczuka nie zabije Łepkowskiej 13.01.12, 18:26
        Jasne, bo faceci nie muszą walczyć o prace-nam dają i to od razu stanowiska kierownicze...logika feministek...nie dziwi,że na 100 matematyków dwie osoby to kobiety...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka