Dodaj do ulubionych

Filmy z chmury. Legalnie

06.02.12, 16:41
Paprykowac DRM. Nie mozna ogladac na Linuksie, nie mozna ogladac na stacjonarnym odtwarzaczu, konsoli FullHD lub nowoczesnym telewizorze. Spadajcie na drzewo, wole czytac ksiazki i sluchac radia. Ewentualnie raz na jakis czas kupie DVD na alledrogo za kilka zeta.
Obserwuj wątek
    • carmela_soprano Re: Filmy z chmury. Legalnie 06.02.12, 17:39
      Oglądam legalnie programy czy filmy na moim telewizorze z wykorzystaniem tvnplayer, Ipla czy Iplexu. Wszystkie te aplikacje mają jedną wspólną wadę: niewyjaśnione zrywanie i zamykanie oglądanego filmu przy krótkotrwałej niedostępności sieci (zamiast np zatrzymania i czekania na zbuforowanie reszty). Dodając do tego brak możliwości przeskoczenia do zapamiętanego ostatnio oglądanego miejsca i wyjątkowo niewygodne przewijanie - niewypał.
      • kkk_3 Re: Filmy z chmury. Legalnie 06.02.12, 17:55
        no właśnie mam to samo przy serwisach vod. łącze mam dość dobre, ale "zacinanie" się filmów i niemożność przewijania zniechęca mnie do oglądania.
      • lodzermensz1 A które z tych serwisów można obejrzeć na linuksie 06.02.12, 18:32
        Bo inne mnie nie interesują...
        • sudharshan Re: A które z tych serwisów można obejrzeć na lin 06.02.12, 23:27
          I dla nich Ty również nie jesteś interesujący:)
          • raj001 Re: A które z tych serwisów można obejrzeć na lin 07.02.12, 19:18
            No więc skoro użytkownicy innych systemów operacyjnych niz "jedynie słuszny" nie interesują twórców tych serwisów, to tym samym twórcy tych serwisów sami zachęcają pewną częśc użytkowników Internetu do korzystania z serwisów pirackich - które dziwnym trafem nie mają problemu przywiązania do jednego systemu operacyjnego i bez problemu działają na wszystkich platformach. Da się? Da się.
    • 11111 Filmy z chmury. Legalnie 06.02.12, 17:41
      w Polsce sie powszechnie kradnie, a jak wiadomo wszelkie dyskusje ze zlodziejem sa futile
      • tpepe Re: Filmy z chmury. Legalnie 06.02.12, 18:02
        Oj biedactwo.. ukradli Ci coś? Co?
    • fackir to jest chore myslenie 06.02.12, 18:08
      ludzie chętnie pójdą do kina na dobry film tylko dlaczego płacąc słono za bilet trzeba obejrzeć multum reklam zwiastunów itd ... ok jeśli ktoś przychodzi dużo wcześniej. po za tym kina to dziś głównie multipleksy zlokalizowane w dużych miastach. "wyjście do kina" to nie wyjście ale wyprawa. naprawdę chętnie pójdę do kina na dobry fil nic nie odda atmosfery, widoku dużego ekranu i dźwięku. kurcze kiedyś ludzie chodzili na jeden film po 20 razy. przestańcie wszystko zwalać na internet i piratów, naprawdę trzeba być cholernym desperata by oglądać tzw. klinówki. kurcze kiedyś nie było kaset video, dvd, internetu i kręcono masę filmów. jeśli coś szkodzi branży filmowej to chciwość producentów, koncernów, gwiazd i dystrybutorów.
    • olias Filmy z chmury. Legalnie 06.02.12, 18:20
      buuuuu! ja nie chcę "Idy...". Ja chcę Hołdysa. Hołdysa mnie dajcie!!!
    • vittoriana Filmy z chmury. Legalnie 06.02.12, 18:30
      Lubię korzystać z iplexu. Niestety większość interesujących mnie tam filmów już widziałam, a co tydzień dodawanych jest tylko kilka nowych. Cieszę się, że serwis się rozwija i liczę, że z czasem będzie tam coraz więcej filmów :) Najbardziej lubię iplex za to, że większość filmów jest z napisami a nie z lektorem. Np. kinoplex też jest interesującym serwisem, ale za dużo filmów jest z lektorem.
      • roza_am Re: Filmy z chmury. Legalnie 06.02.12, 21:43
        > Najbardziej lubię iplex za to, że większość filmów jest z napisami a nie z lektorem.

Przede wszystkim, na iplexie jest możliwość wyboru w jakiej wersji chce się dany film obejrzeć (napisy, lektor). Milo by było, gdyby i inne serwisy taką możliwość wprowadziły.
        • raj001 Re: Filmy z chmury. Legalnie 07.02.12, 19:21
          Przede wszystkim, miło by było gdy iplex działał na innych systemach operacyjnych oprócz "jedynie słusznego".
          Takie np. zamkniete niedawno Megavideo, czy inne serwisy które go zastąpiły (nie bedę wymieniał, kto chce ten znajdzie) nie mają najmniejszego problemu z działaniem na każdej platformie systemowej. "Piraci" mogą, a "legalni" nie mogą? Nieprawda, nie "nie mogą", tylko nie chcą. A skoro tak, to sami skłaniają ludzi do korzystania z serwisów pirackich, skoro te ostatnie sa jedynymi, na których można cokolwiek obejrzeć...
      • marakaka Re: Filmy z chmury. Legalnie 16.02.12, 22:31
        e
    • dar61 Skażenie Oskarem i złodziejem czasu 06.02.12, 18:52
      Brak czystej bazy filmowej nieusańskiej i „nieusańskiej" zniechęca do korzystania z oferty drogą internetową.
      Skażenie reklamą wyklucza przyjemność korzystania z filmowej oferty.
      C.b.d.u.
    • aoru seriale 06.02.12, 19:35
      Filmy to pikuś, najgorzej rzecz ma się z zagranicznymi serialami. JEDYNY dostępny dla klientów z Polski VOD, jaki udało mi się znaleźć, który ma COKOLWIEK w tej kwestii do zaoferowania to vod.onet.pl, który posiada w swej ofercie 14 (słownie: CZTERNAŚCIE) seriali. Odcinki oczywiście sprzed kilku lat.

Jak ja zazdroszczę Brytyjczykom BBC iPlayera...
      • maevre Re: seriale 07.02.12, 12:33
        dokładnie, czemu na Amazon moge za 2$ obejrzeć aktualny odcinek świetnego serialu, w HD i bez łaski, a na naszym zadupiu produkcje z lat '90??? nie mowie że złe ale odgrzewane kotlety już mi nie smakują. pozostaje czekac na wydania DVD w UK i kupować sobie przez np amazona, no litość i trwoga! centrum Europy wypadające w Piątkach pod Warszawą, psia mać!
    • roza_am Filmy z chmury. Legalnie 06.02.12, 22:04
      Na onecie można też płacić za (niektóre) pojedyncze filmy.
      Powolny ten rozwój, ale ważne, że jest. Dzięki temu tekstowi poznałam nowy serwis i cieszę się, że ma w ofercie kilka tytułów niedostępnych gdzie indziej.
    • ubiquitousghost88 Co ona taka ździrowata? 06.02.12, 22:08
    • sateda napisy/lektor 06.02.12, 22:16
      Które z wymienionych serwisów mają opcję całkowitego wyłączenia lektora i napisów? Nie po to spędziłam 2/3 życia dążąc osiągnięcia poziomu native-like, żeby płacić za bycie gwałconą w oczy i uszy dennymi polskimi tłumaczeniami.
      • rraleighh Re: napisy/lektor 07.02.12, 18:01
        odbylo sie to pewnym kosztem :) przepraszam, nie moglem sie powstrzymac.
    • jakub-11111 Filmy z chmury. Legalnie 06.02.12, 22:53
      Ten artykuł jest klasycznym przykładem odpowiadania na nie zadane pytanie. Taka komercyjna fałszywka. Podanie kilku komercyjnych adresów łącznie z agorą, nikogo nie interesuje. To dalej próba zwekslowania dyskusji na boczne tory. Pozostańcie na swoim drzewie i uważajcie by nie spaść na twarz.
    • inkwizytorstarszy Re: ajtam ajtam 07.02.12, 01:40
      Popieram Twój komentarz. Niejaki "bóg" jest potrzebny Kościołowi jak bogatym banki.
      Można na tym zarobić. Kapłani robią to z ciemną częścią społeczeństwa od 2000 lat. Jeszcze.
    • zdzisiek66 A ja obejrzałem pirata i wcale mi nie wstyd 07.02.12, 13:59
      Obejrzałem "Idy marcowe" ponad miesiąc przed kinową premierą. W HD, na 50" telewizorze, z jakością obrazu zbliżoną do kinowej - tak więc dylemat "sala kinowa czy ekran monitora" mocno mnie śmieszy.
      Dźwięk mam słabszy, niż w kinie, ale za to mogłem się wygodnie położyć na sofie z kieliszkiem wina w ręce i nikt mi nad głową nie chrupał popkornem, a najważniejsze, nie musiałem oglądać reklam.
      Trochę mi głupio, że przez moją chamską. egoistyczną kradzież Goslingowi i Clonneyowi zabraknie dolara do kupna nowego mercedesa. Jeśli mogę w jakiś sposób przesłać do podziału wszystkim twórcom filmu kwotę ok. 5 PLN (to wg mnie uczciwa cena za obejrzenie filmu online), to dajcie znać :)
      Tylko winny się tłumaczy, więc to mój przypadek: do kina i tak bym nie poszedł, w ogóle nie chodzę, odkąd przed filmem zaczęli puszczać reklamy. Nie zamierzam też kupować żadnego archaicznego nośnika fizycznego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka