ryba_35 Nonszalancja Marii Czubaszek 15.02.12, 11:15 Uwielbiam Kaśkę! Tak trzymać Odpowiedz Link Zgłoś
woj281 Nonszalancja Marii Czubaszek 15.02.12, 11:16 Brawo Pani Mario!! Tylko kobieta, ewentualnie jej mąż lub partner może decydować o swojej ciąży i urodzeniu dziecka. Wara wszelkiej maści kołtunowi ciała kobiety i jego niby "autorytetom" Papuśna i świętoszkowata kolenda -zaleska swoim pyskowaniem potwierdza opinie o niej jako miernocie dziennikarskiej. nie raz dawała przykład swojej rzetelności dziennikarskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
miroslawa_potrzeba Re: Nonszalancja Marii Czubaszek 15.02.12, 11:17 Pani "redaktor" bardzo zaszkodzilo przebywanie w poblizu wysokiej rangi duchownych oraz papieza a niestety nie pomoglo przebywanie z P. Szymborska, moje wyrazy ubolewania :D Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz2010 Nonszalancja (?) Marii Czubaszek 15.02.12, 11:18 Poczucie winy, nawet to irracjonalne nietrudno odpowiednią propaganda wpoić. Wiele ofiar terroru stalinowskiego miało je, wegetując w obozach karnych na Kołymie, za popełnienie drobnego wykroczenia, niekiedy wręcz wyimaginowanego. Pani Czubaszek zaś miała takie samo prawo się wypowiedzieć, jak kobiety zachwycone swoim macierzyństwem. Odpowiedz Link Zgłoś
jolikm Nonszalancja Marii Czubaszek 15.02.12, 11:20 Może pani Czubaszek powiedziała to, co powiedziała, bo uważa, że uprawianie dulszczyzny jest bez sensu. A właśnie niemówienie o aborcji, niemówienie o rzeczach, które robi się w przysłowiowych 4 ścianach, to jest dulszczyzna. A to, że powiedziała o tym bez łez w oczach, być może wynika z prostego faktu, że dokonała aborcji dawno temu i miała czas, by oswoić się z podjętą decyzją. Nie każdy musi cierpieć na tzw. syndrom poaborcyjny przez dziesiątki lat. Znam kobiety, które nie odczuwają jakichś dramatycznych depresji po usunięciu ciąży i nie uważam, że są nieludzkie. Cały ten tzw. syndrom poaborcyjny jest po prostu kreowaną przez lata presją społeczną i sposobem piętnowania kobiet, które po prostu nie chcą mieć dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_basia Nonszalancja Marii Czubaszek 15.02.12, 11:20 Pani Maria Czubaszek opowiadała o sobie, a nie o kimś innym, nie zdradzała cudzych tajemnic. Nawiasem mówiąc, w jej pokoleniu (a jestem z tego samego) dziewczyny opowiadały sobie o aborcji, przekazywały nazwiska ginekologów, którzy ją wykonują - wprawdzie nie mówiły o tym "publicznie", bo też i nie było mediów, chętnych do przekazywania takich informacji, ale w swoim gronie tego nie ukrywały. Stąd może ta "nonszalancja". która razi Panią Redaktor Kolendę. A ekonomiczne względy aborcji - o których ktoś tu pisał - są moim zdaniem trochę zmitologizowane. Oznaczają one często, że ktoś ma za małe mieszkanie, małe zarobki, ma partnera, który nie poczuwa się do odpowiedzialności za ojcostwo. W moim pokoleniu chyba większość młodych miała za małe mieszkania (albo tylko pokój w mieszkaniu rodziców) i małe zarobki. Tylko że wyobrażenie o standardach życia materialnego było skromniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
agora7 Nonszalancja Marii Czubaszek 15.02.12, 11:25 Nonszalancja - to zbyt delikatne słowo ! Powiedziałabym raczej " wulgarna nonszalancja". Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Nonszalancja Marii Czubaszek 15.02.12, 11:41 A dlaczego wulgarna? Odpowiedz Link Zgłoś
zdd Nonszalancja Marii Czubaszek 15.02.12, 11:27 Ależ się ta kobita (znaczy Zalewska) moralnie wzdęła - zgodnie z "nauczaniem" JP2 oczywiście.... Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 kolendo zaleska 15.02.12, 11:28 daj sobie spokoj z Ciebie taka dziennikarka ja z koziej dupy trąba!!Wystarczył Twój wywiad z Rutkowkim! Odpowiedz Link Zgłoś
zapomnialamhasla Nonszalancja Marii Czubaszek 15.02.12, 11:32 Zalewską uwiera własna dulskość i ograniczenie. No jakim prawem taka Czubszek może mieć inne zdanie, inaczej czuć, wierzyć! Toż to skandal jest i co ksiądz na to powie! Odpowiedz Link Zgłoś
momy Następny stróż moralności? 15.02.12, 11:35 Co się w tym kraju dzieje? Każdy, którego pokażą w telewizji, od razu dochodzi do wniosku, że może oceniać moralność innych i zasypywać ich radami nie do odrzucenia. Pani Katarzyno, a może jako dziennikarka, powinna się Pani zająć tym, dlaczego Pani wcześniej nie przyglądnęła się umowie szefa NCS? Odpowiedz Link Zgłoś
jdylag75 Re: Nonszalancja Marii Czubaszek 15.02.12, 11:35 "Debata jest czasami dramatyczna, padają argumenty wzajemnie się wykluczające. Ale jest to debata poważna, uwzględniająca wrażliwość jej uczestników." Proszę mnie nie rozśmieszać, niewątpliwie porównywanie kobiet które dopuszczają aborcje Hitlera uwzględnia wrażliwość uczestników dyskusji, przykłady można mnożyć. Wyznanie Pani Czubaszek idealnie wpasowuje się w konwencję. Odpowiedz Link Zgłoś
japolak Nonszalancja 15.02.12, 11:36 Taaa Aborcje się robi, ale o nich nie mówi. Mojej żonie uratowała życie i dała szanse na następne dziecko. Nonszalancja? Hieny dzienikarskie rozpisują się o romansach celebrytów znanych z tego, że są celebrytami, podrzucającymi swe zdjęcia i plotki. Oczywiście co najwyżej dochodzi do niepokalanego poczęcia. W cieniu rozdmuchanej historii o dziecku z Sosnowca zaginęła inna wzmianka, o rodzicach co narodzone dziecko wrzucili do pieca. Zapewne bogobojni, nie uznający prezerwatyw, aborci... Odpowiedz Link Zgłoś
momy Proszę sprawdzić statystyki aborcyjne z lat 60. 70 15.02.12, 11:38 i 80., a potem zastanowić się, czy p. Czubaszek rzeczywiście naruszyła jakieś tabu, czy po prostu mówi o tym, co większość kobiet robiła (i robi). Jeżeli p. Zalewską to szokuje, to widocznie już kompletnie odkleiła się od życia i rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
momy Miało być Zaleską 15.02.12, 11:41 Przepraszam za błąd, zdanie podtrzymuję. Niestety takie są skutki życia w wyizolowanej enklawie dobrobytu Odpowiedz Link Zgłoś
acta-suck Re: Proszę sprawdzić statystyki aborcyjne z lat 6 15.02.12, 11:50 ona sie odkleiła jak 99% polityków i usłuznych dupowłaźnoliznych dziennikarzyn pokroju lisa czy olejnik. Zamiast profesjonalnych dziennikarzy mamy stado brazowonosych beztalenci po licencjatach albo takie stronnicze kanalie jak wyzej wymienilem. Na szczescie czasy kiedy byyly 2 programy TV i kilka gazet ogolnopolskich wydawanych po jednej linii partyjnej sa dawno minione i to se ne vrati! Odpowiedz Link Zgłoś
brunschwick A ja ma zdanie wprost przeciwne. 15.02.12, 11:47 To znaczy, bez żadnych oporów i wątpliwości potępiam czyn pani Czubaszek, natomiast jej słowa uważam za normalną uczciwość i wyraz życiowej konsekwencji. W przeciwieństwie do Pani Kolędy - Zalewskiej nie wierzę w zapewnienia zwolenników aborcji że też uważają ją za zło. Ilekroć miałem okazję z takimi poważniej porozmawiać okazywało się to nieprawdą. Sądzę że dobrze by tej dyskusji zrobiło gdyby zajęli uczciwe stanowisko tak jak zrobiła to pani Czubaszek. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: A ja ma zdanie wprost przeciwne. 15.02.12, 11:52 Niestety, będzie to raczej niewykonalne, ponieważ wielu zwolenników prawa do aborcji aborcji tej nie miało więc siła rzeczy nie będa tacy jak Czubaszek. Odpowiedz Link Zgłoś
brunschwick Re: A ja ma zdanie wprost przeciwne. 15.02.12, 12:10 :) oczywiście, ale chodziło mi raczej o powiedzenie wprost: nie uważam aborcji za nic złego. To mógłby być początek uczciwej dyskusji a nie przerzucania się hasłami jakie mamy teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
korzkwy Nonszalancja Marii Czubaszek 15.02.12, 11:52 "...Bo te Kobiety,proszę Państwa, to są wspaniałe, mądre istoty. Tylko... czemuonetylemówią!!!..." Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Czubaszek to antyautorytet! bojkot! 15.02.12, 11:55 tę panią powinno sie bojkotować bo to jest zwykłą morderczyni! W dodatku recydywistka. Tej pani nie powinno sie juz więcej nigdzie zapraszać! Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Czubaszek to antyautorytet! bojkot! 15.02.12, 12:10 Piecha też jest wielokrotnym mordercą i ciągle go gdzieś zapraszają. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Czubaszek to antyautorytet! bojkot! 15.02.12, 12:20 oszolom-z-radia-maryja napisał: > tę panią powinno sie bojkotować bo to jest zwykłą morderczyni! W dodatku recydy > wistka. Tej pani nie powinno sie juz więcej nigdzie zapraszać! No do TV trwam to ona sama się pchać nie będzie :)) Poza tym kogo zamordowała ?? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Re: Czubaszek to antyautorytet! bojkot! 15.02.12, 13:43 dwójke swoich dzieci które poczeła a nie urodziła Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Czubaszek to antyautorytet! bojkot! 15.02.12, 13:49 Nie ma czegoś takiego jak poczęcie, jest zapłodnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
waw74 Re: Czubaszek to antyautorytet! bojkot! 15.02.12, 15:28 owszem jest cos takiego jak poczecie, tylko tylko twoj ateistyczny mozg ma trudnosci z pojeciem czegos takiego. a to wcale nie takie trudne. Poczecie, czyli poczatek zycia:) humanisto z palikociej laski Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Czubaszek to antyautorytet! bojkot! 15.02.12, 15:34 Jedyną kobietą, która poczęła jest Maryją . Do tego poczęła z ducha św. Cała reszta została ZAPŁODNIONA. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Czubaszek to antyautorytet! bojkot! 17.02.12, 08:57 O, znów mnie zaszufladkowałeś. Gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytywka-1 Re: Nonszalancja Marii Czubaszek 15.02.12, 11:56 No wreszcie Pani Katarzyno jesteśmy na jednym poziomie rozumowania w ocenie tego szoł jakie zrobiło to kobieciątko. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Nonszalancja Marii Czubaszek 15.02.12, 12:10 Dlaczego sądzisz że to było szoł? Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Nonszalancja Marii Czubaszek 15.02.12, 13:46 pozytywka-1 napisała: > No wreszcie Pani Katarzyno jesteśmy na jednym poziomie rozumowania w ocenie > tego szoł jakie zrobiło to kobieciątko. To "kobieciątko" ma pięć razy tyle lat co wy, gimbusiarze oazowi, co to w d*pie byli i g*wno widzieli... Odpowiedz Link Zgłoś
emery47 Nonszalancja Marii Czubaszek a siepacze z PiS 15.02.12, 11:58 W świetle reakcji na wypowiedź p.M.Czubaszek warto wiedzieć, że PiS i jego armia dziennikarzy dzieli się na: 1. Jawnych siepaczy : n.p. Pospieszalski 2. Zakonspirowanych siepaczy (mniej lub bardziej): n.p. D.PisHolecka z TVPInfo, Kolęda-Zalewska z TVN. Przy okazji, nie od rzeczy jest zdanie sobie sprawy, że gdyby Polska przyjęła recepty J.Kaczyńskiego na gospodarkę, to by wyszła na tym nie jak "Zabłocki na mydle" lecz jak "Lepper na PiS-ie". Odpowiedz Link Zgłoś
ww-77 Re: Nonszalancja Marii Czubaszek a siepacze z PiS 15.02.12, 13:21 Inaczej mówiąc, Polską od kilku lat rządzą katoliccy zboczeńcy z Opus Dei podzieleni na dwie partie: PO i PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
waw74 Re: Nonszalancja Marii Czubaszek a siepacze z PiS 15.02.12, 15:31 ja juz mam poglad wyrobiony skad sie Twoj ow oswiecony swaitopoglad bierze i skad te twoje wyznaniowo-narodowosciowe problemy:). zwyczajnie wydymal cie w dupsko jakis katolik z PiSu. Bo kazdy Pisowiec to dupojebca:) hahahaha. Uwzaj na na lodowke, tam tez czyha na ciebie zlo i Pis:) > Inaczej mówiąc, Polską od kilku lat rządzą katoliccy zboczeńcy z Opus Dei podzi > eleni na dwie partie: PO i PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
radovan2011 List otwarty do p. Katarzyny Kolędy-Zaleskiej. 15.02.12, 12:01 List otwarty do p. Katarzyny Kolędy-Zalewskiej. Droga Pani Katarzyno, Obiektywność, brak emocjonalnego zaangażowania i wielka powściągliwość w ocenianiu spraw, których się dotyka to cnoty dobrego dziennikarstwa. Oczywiście prywatnie każdy z nas ma prawo do osobistych poglądów, opinii, osądów i nawet w pracy jesteśmy nimi 'skażeni' - tego nie można uniknąć. Profesjonalizm jednak wymaga takiego podejścia, które nie pozostawia odbiorcom wątpliwości że są one, owe cnoty, dla dziennikarza/rki ważne ponad wszystko. Nie jest moją intencją ocenianie Pani tekstu, doradzanie, piętnowanie czy chwalenie. Dokładnie tak jak nie zrobię tego w odniesieniu do Pani Czubaszek. Proszę tylko pokornie o większą dozę powściągliwości. Proszę o to Panią - dziennikarkę, która dla wielu jest, a może właśnie przestała być, wzorem do naśladowania. Z poważaniem adres i nazwisko do wiadomości Gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
3toma Nonszalancja Marii Czubaszek 15.02.12, 12:02 Ten babsztyl zwany Kolendą niech najlepiej zamilknie. Żałosne indywiduum. A p. Czubaszek do pię nie dorasta Odpowiedz Link Zgłoś
demosra Czubaszek jest debest! 15.02.12, 12:02 Skrobac a co , a co to kur.a kogo to obchodzi. Du.a rzadzi sie swoimi prawami i niech tu taka hipokrytka jak kolennnda nie pie. rzą o nonszalancji. Odpowiedz Link Zgłoś
bijou23 Nonszalancja Marii Czubaszek 15.02.12, 12:03 Tak mi wstyd za Polskę, że jest taka zaściankowa! Geje, transseksualiści,drag queens,feministki, aborcja- to wciąż takie "złe" zjawiska, nie ma dla nich u nas żadnej tolerancji. Świat się zmienia, nawet w konserwatywnych Stanach przełamano to negatywne podejście, złamano stereotypy, a u nas wciąż zdziwienie, niechęć. Nie ma prawa do wolności! Wolności przekonań, wypowiedzi. Maria Czubaszek nie jest zakłamaną dewotką, żeby ukrywać cokolwiek. Ma prawo mówić o swoim życiu, co jej się żywnie podoba. Tak was to boli, że ma w sobie więcej wolności i prawdy, niż wy kiedykolwiek będziecie mieli? Odpowiedz Link Zgłoś
barbarella1980 Nonszalancja Marii Czubaszek 15.02.12, 12:04 Ja bym się zdecydowała na aborcje w sytuacji niechcianej ciąży czyli gwałtu i gdyby dziecko miało się urodzic bardzo chore, zdeformowane, w sytuacji gdy jestem z kimś a zachodze z nim w ciążę i idę na aborcję uważam za chore i niedojrzałe Odpowiedz Link Zgłoś
waw74 biedna kobieta, ktora nie zaznala 15.02.12, 12:06 szczescia macierzynstwa. niech sobie pali te papieroski ten wysyszony jak chips babsztyl, w tym sie spelnia. Powtarzam, biedna kobiecina, nie wie jakie szczescie niesie za soba macierzynstwo. zal mi jej. jej nazwisko wiele mowi, czubaszek . taki mniejszy czubek Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: biedna kobieta, ktora nie zaznala 15.02.12, 12:13 Macierzyństwo to szczęście, kto sądzi inaczej ten czubek! Odpowiedz Link Zgłoś
waw74 Re: biedna kobieta, ktora nie zaznala 15.02.12, 12:59 napisze ci wiecej, rodzicielstwo to wielkie szczescie, a czub.......aszek nie moze sadzic inaczej bo tego nie zaznala zatem g.wno o byciu matka wie:) zal mi jej, biedna kobiecina. nie jest czubkiem ten kto sadzi inaczej, czubkiem jest ten kto opowiada takie dyrdymaly publicznie puszac sie i nadymajac ze swych zlotych mysli. plecie staruszka co jej ten glupawy stary lep na jezyk niesie byleby tylko pozostac na celebryckim swieczniki tvn. zalosne bardzo,biedna kobiecina. Odpowiedz Link Zgłoś
ww-77 Re: biedna kobieta, ktora nie zaznala 15.02.12, 13:12 Oto "polka-katoliczka" w całej krasie: ja-wiem-najlepiej-co-jest-dla-innych-najlepsze. Przez takie kołtuństwo jak Ty doszło do tragedii w Sosnowcu. W normalnym kraju ta nieszczęsna Katarzyna W. w ogóle nie urodziłaby tego dziecka, bo go nie chciała, więc stosowałaby antykoncepcję, a w razie wpadki - aborcję. A gdyby już urodziła i nie radziła sobie z rolą matki, to nie bałaby się o tym mówić. To takie baby jak Ty zaszczuły ją do tego stopnia, że wolała zrobić to co zrobiła niż przyznać się, że sobie nie radzi. Odpowiedz Link Zgłoś
waw74 Re: biedna kobieta, ktora nie zaznala 15.02.12, 13:32 a skad ci przyszlo do glowy ze jestem polka, kobieta, katoliczka?:) takie stereotypy tak latwo wbic do zakutego lba, kierujesz sie stereotypami biedaczyno, dla ciebie kazdy kto nie popiera nie tyle czynu co wypowiedzi tego wysuszonego celebryty to musi byc katolik? gratuluje inwencji i wolnosci mysli, coz, polemika z kims takim raczej mi uwlacza. twoja wypowiedz jest tylko doodem na to jak latwo jest pokierowac nierozumnymi istotami przez media. odpowiadam jjestem mezczyzna, nie jestem Polakiem, nie jestem katolikiem. zreszta ja niczego zlego w tym nie widzialbym gdybym byl kobieta, Polka i katoliczka:) bo nie kwestia ani wyznania, ani plci ani narodowosci durnoto. > Oto "polka-katoliczka" w całej krasie: ja-wiem-najlepiej-co-jest-dla-innych-naj > lepsze. > > Przez takie kołtuństwo jak Ty doszło do tragedii w Sosnowcu. W normalnym kraju > ta nieszczęsna Katarzyna W. w ogóle nie urodziłaby tego dziecka, bo go nie chci > ała, więc stosowałaby antykoncepcję, a w razie wpadki - aborcję. A gdyby już ur > odziła i nie radziła sobie z rolą matki, to nie bałaby się o tym mówić. To taki > e baby jak Ty zaszczuły ją do tego stopnia, że wolała zrobić to co zrobiła niż > przyznać się, że sobie nie radzi. > > Odpowiedz Link Zgłoś
ww-77 Re: biedna kobieta, ktora nie zaznala 15.02.12, 13:41 Konto masz zarejestrowane jako kobieta ("waw74 napisała"). Zgadzam się jednak, że kołtuństwo nie jest zależne od wyznania, płci ani narodowości. To wrodzona cecha umysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
ww-77 Re: biedna kobieta, ktora nie zaznala 15.02.12, 13:44 I jeszcze jedno: jeśli jesteś mężczyzną, to skąd to niezłomne przekonanie, że dla kobiety macierzyństwo jest największym szczęściem? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: biedna kobieta, ktora nie zaznala 15.02.12, 13:53 Widocznie to przeżył, nie to co jakaś tam Czubaszek. Był w ciąży, urodził (nie usunął chwała Bogu) i obdarzył swą macierzyńską miłością. Odpowiedz Link Zgłoś
waw74 Re: biedna kobieta, ktora nie zaznala 15.02.12, 13:58 jakas tam czubaszek to fakt. Pani nikt:) Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: biedna kobieta, ktora nie zaznala 15.02.12, 14:01 A jak tam przebiegala twoja ciąża i macierzyństwo, mężczyzno? Odpowiedz Link Zgłoś
waw74 Re: biedna kobieta, ktora nie zaznala 15.02.12, 13:53 otoz jestem ojcem i rodzicem. i dopoki nie mialem dziecka uwazalem podobnie ja ten wysuszony chips. tyle ze nie obnosilem sie ze zlotymi myslami typu jak to pieknie jest kobiecie usunac ciaze. nie jestem ani przeciwnikiem ani zwolennikiem aborcji, to indywidulana sprawa sumienia kazdej kobiety. uwazam jednak ze temu babsztylowi cos sie pokrecilo juz dawno we lbie albo od staroci, albo od papierosow, albo od bycia pozal sie Boze celebrytka tvn, albo moze przekonania polityczne, nienawisc do pisu padly jej tak na mozg jak koledze niesiolowskiemu ktory pis obarcza juz nawet za gradobicie i koklusz w bangladeszu. Mniejsza niz czubek idzie ta droga:). Dlatego mi jest jej najzwyczjaniej zal, biedna ona uwazam jest:) Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: biedna kobieta, ktora nie zaznala 15.02.12, 14:03 Ach no tak, wszystko z tego powodu że Czubaszek nienawidzi biednego PiS. Mogłeś od razu to napisać, a nie opisywać jakie to piękne jest macierzyństwo, którego, tak jak Czubaszek, nigdy nie doświadczyłeś. No i Czubaszek nie twierdzi że pięknie jest usunąć kobiecie ciążę. To jakiś twój wymysł. Odpowiedz Link Zgłoś
waw74 Re: biedna kobieta, ktora nie zaznala 15.02.12, 14:25 ach no tak, wszystko z tego powodu ze osmielilem sie skrytykowac celebrytke tvn:), tuskolizke. Napisalem o rodzicielstwie i ze zal mi kobieciny. z kilku powodow. Zalosna jest i tyle. wnosze ze juz mnie zaszufladkowano jako mohera:) hahaha. coz, cokolwiek to oznacza nie wiekszy to wstyd anizeli byc tuskomatolem z wypranym prze GoWniana mozgiem. Jakze to milo szufladkowac:). piekne to:). wiele mozna z twego nicka wyczytac:)............katole to mohery, a mohery to ciemnogrod, a cimnogrod to glupkowaci starcy, a glupkowaci starcy to PiS, a PiS to nienawisci i faszysci hahaha:) > Ach no tak, wszystko z tego powodu że Czubaszek nienawidzi biednego PiS. Mogłeś > od razu to napisać, a nie opisywać jakie to piękne jest macierzyństwo, którego > , tak jak Czubaszek, nigdy nie doświadczyłeś. > No i Czubaszek nie twierdzi że pięknie jest usunąć kobiecie ciążę. To jakiś twó > j wymysł. Odpowiedz Link Zgłoś
ml2403 Re: biedna kobieta, ktora nie zaznala 15.02.12, 14:31 Jeszcze powie ci dwa słowa, psy szczekają karawana idzie dalej, a ja jak dożyję to za parę lat znów będę miał dobry dzień jak popierany przez ciebie Jarosław K. przerżnie następne wybory. Już się na to cieszę. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: biedna kobieta, ktora nie zaznala 15.02.12, 14:40 Nie, to nie z tego powodu. To z powodu tego ze piszesz głupoty o pięknie macierzyństwa, którego sam nie przteżyłeś. Ja ciebie nie zaszufladkowałem jako mohera, ale za to sam się pięknie odkryłeś tym swoim użalaniem się nad umęczonym PiSem. A to co wyczytasz z nicka to już twój problem, widać jak sam się szufladkujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
ml2403 Re: biedna kobieta, ktora nie zaznala 15.02.12, 14:29 Prymitywizm twojej wypowiedzi bije w oczy. Jak masz jakieś zdanie to je powiedz i pozbądź się przymiotników to ci wyjdzie na zdrowie. Jak już wypominasz p.Niesiołowskiego i mówisz o nienawiści i obciążaniu PiS za wszystko to przede wszystkim powiedz o swoich kolegach Brudzińskim, Czarneckim, Błaszczaku czy Hoffmanie, którzy ust nie potrafią otworzyć by nie powiedzieć o strasznym rządzie nawet zapytani o dzisiejszy obiad. Jak ludzi obrażasz to nie zdziw się jak o tobie powiedzą wysuszony chips albo stary dziad za ileś tam lat. Odpowiedz Link Zgłoś
ww-77 Re: biedna kobieta, ktora nie zaznala 15.02.12, 14:42 "nie jestem ani przeciwnikiem ani zwolennikiem aborcji, to indywidulana sprawa sumienia kazdej kobiety" "albo moze przekonania polityczne, nienawisc do pisu padly jej tak na mozg jak koledze niesiolowskiemu ktory pis obarcza juz nawet za gradobicie i koklusz w bangladeszu" Zdecyduj się - albo PiS, albo wolność sumienia. Popierając PiS automatycznie popierasz nie tylko obecne prawo antyaborcyjne, ale całkowity zakaz aborcji, również w przypadku gwałtu lub zagrożenia życia kobiety (ta partia złożyła w Sejmie taki wniosek i głosowała za nim w 100%, z dyscypliną partyjną). Jeśli tego nie wiedziałeś, to tylko potwierdzasz obiegowe opinie o poziomie umysłowym zwolenników Kaczyńskiego. Ja też jestem ojcem, ale nie chodziłem w ciąży, nie rodziłem, nie karmiłem. Ponieważ dość aktywnie (jak na polskie standardy) angażowałem się w opiekę nad małym dzieckiem, wiem jednak, że to to ciężka praca i stres. Wiem też z obserwacji, że wielu ludzi się do roli rodziców nie nadaje, ale dzieci ma, bo "co teściowie powiedzą", i nic dobrego z tego nie wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
waw74 Re: biedna kobieta, ktora nie zaznala 15.02.12, 15:17 jesli obracasz sie w srodowisku ktore posiada dzieci tylko ze wzgledu na to co tesciowe powiedza to ciebie zal mi w jeszcze wiekszym stopniu jak czubaszek. w temacie aborcji wyrazilem sie dosc jasno, a ciebie ponownie mi jest zal kiedy widze z jakim maniaklanym uporem widzisz wszedzie PiS i Kaczynskiego:). Ale skoro i tem temat poruszasz tozapytam przewrotnie co takiego ci uczynil PiS i Kaczynscy, czego nie zrobila Twoja jedyna sluszna Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska?:). to primo, secundo natomiast takie manie mozna wyleczyc:), wystarczy nie czytac li tylko GW i ogladac tvn24 i jarka kuzniara. Zobacz co sie stalo z niesiolowskim, nie idz ta droga:) Odpowiedz Link Zgłoś
ariels Re: biedna kobieta, ktora nie zaznala 15.02.12, 15:58 farmazony piszesz chłopie. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: biedna kobieta, ktora nie zaznala 15.02.12, 13:51 Nie dla każdego rodzicielstwo to wielkie szczęście. twierdzenie że rodzicielstwo to wielkie szczęście to niebezpieczny politpoprawny mit. Odpowiedz Link Zgłoś
waw74 Re: biedna kobieta, ktora nie zaznala 15.02.12, 13:56 zgadzam sie nie dla kazdego, dlatego taka czubaszek g.wno o tym wie. ona tego nie zaznala i juz nie zazna, biedna. jacku kurski przepros za brata:) Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: biedna kobieta, ktora nie zaznala 15.02.12, 14:05 Ty też nigdy nie zaznałeś i nie zaznasz macierzyństwa a wypisujesz że to coś pięknego. Gówno o tym wiesz a piszesz, biedaku. Adamie Michniku i Jarosławie Kurski, przeproście za swych braci! Odpowiedz Link Zgłoś
waw74 Re: biedna kobieta, ktora nie zaznala 15.02.12, 14:16 to nie zmienia faktu ze czubaszek to biedna kobiecina jest:). jesli ja nie wiem nic o rodzicielstwie jako ojciek 3 dzieci to coz ona mniejsza od czubka o tym bredzic? szechter przepros za brata i ojca tusku przepros za dziadka:) lata mucha wokol stadionu, spotyka druga i mowi: jeszcze nigdy nad takim gownem nie latalysmy:) > Ty też nigdy nie zaznałeś i nie zaznasz macierzyństwa a wypisujesz że to coś pi > ęknego. Gówno o tym wiesz a piszesz, biedaku. > Adamie Michniku i Jarosławie Kurski, przeproście za swych braci! Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: biedna kobieta, ktora nie zaznala 15.02.12, 14:22 Pisałeś chłopie o macierzyństwie a nie o rodzicielstwie i czyniłeś to lansując się na znawcę tematu. Okazuje się że tak jak Czubaszek gó... na ten temat wiesz. Ojcostwo to inna rzecz niż macierzyństwo, a o macierzyństwie, ciąży czy porodzie gó... wiesz (tak jak i ja). Więc daruj sobie teraz te rozpaczliwe próby ratowania twarzy. Adamie Michniku i Jarosławie Kurski, przeproście za swych braci! Wiesz chociaż do czego odnosi się moje hasło? Bo sądząc po twojej pisowni z Polską niewiele masz wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
waw74 Re: biedna kobieta, ktora nie zaznala 15.02.12, 14:33 pisalem na wstepie ze ta stara bazanciarka czubaszek gowno wie o macierzysntwie, jest zalosnym produktem, zal mi jej. Jako ojciec dzieci z pewnoscia nawet o macierzynstwie wiem wiecej niz ona, wiem ile szczescia moze dac dziecko i ktos kto dzieci nie mial nigdy tego nie pojmie i w tym wgledzie jest mi jej zal bo nie wie ile utracila bezpowrotnie:). Bylem przy porodzie kazdego z moich dzieci, zatem daruj sobie chlopinko. Nie mam potrzeby ratowania twarzy, ratowac ja musza raczej ci co to raz zalewska wychwalaja pod niebiosa za krytyke PiSu i tuskolizanie a za chwile wyzywaja od moherow bo nie podobala jej sie wypowiedz starego, wysuszonego babsztyla ktora gowno wieo rodzeniu dzieci i chwali sie ze usunela ciaze. a wiesz do czego odnosi sie moje haslo szechter przepros za brata i ojca? z Polska mam niewiele wspolnego sadzac po pisowni?hmmmm dalko idacy wniosek Panie Miodku:) moglbym byc zlosliwy i napisac ze ty sadzac po swiatopogladzie z Polska masz niewiel wspolnego ale za to z POlska juz tak:) Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: biedna kobieta, ktora nie zaznala 15.02.12, 14:49 Skoro gó... wie o macierzyństwie to chyba dobrze że nie została matką, jej dzieci miały być ceną jej sprawdzenia się w roli matki? Rany, jak można tak pojmować rolę dzieci? Są tysiące ludzi którzy nie lubią dzieci i to jest tak samo dopuszczalny pogląd jak ten, że dzieci to wielkie szczęście. Ja też bylem przy porodzie mojego dziecka, ale czy przez to wiem czym jest poród? Ratować twarz muszą ci, którzy gnoja Zaleską za krytykę PiSu (rany jaki ten PiS biedny) a teraz wychwalają ją za to, że pojechała po Czubaszek. GazWybowi dostaje się za rzekomą promocję aborcji ale jest okiej gdy publikuje się takie teksty jak ten Zaleskiej. Co za hipokryzja tzw. niezależnych i samodzielnie myślących Ja wiem do czego odnosi się hasło Szechter przeproś za brata i ojca, to taka mania na punkcie Michnika i gazWybu. ja mam więcej wspólnego z Polską niż ty, nawet pisać po polsku nie umiesz i nie możesz bo za granica siedzisz. "Patriota" jego mać. Odpowiedz Link Zgłoś
waw74 Re: biedna kobieta, ktora nie zaznala 15.02.12, 14:59 a nie wiesz czym jest porod dla twojej ukochanej kobiety skoro byles przy nim? a wiesz co to empatia, a moze intelektu nie staje ze nie czujesz tego? nadal nie masz pojecia czym jest porod? ze procz fizycznego cierpienia moze dac kobiecie metafizyczne odczucia, szczescie ze daje nowe zycie. Ze moze to byc sensem zycia posiadanie dzieci? bo coz innego moze miec wieksza wartosc? maniakalne jest raczej to ze pod kazda swoja wypowiedzia wypisujesz ze kurski jaroslaw ma przepraszac za brata, to jest maniakalne ze robisz to za kazdym razem. a skoros taki oswiecony to dlaczego ktos ma przepraszac za brata, czyz nie oburzales sie kiedy tusk mial przepraszac za dziadka z wermachtu. to moze olejnik ma przeprosic za ojca, szechter ze brata i ojca, wojewodzki za tate milicjanta itd. Tolerancja spod znaku leminga jak widze:). i tzw hiPOkryzja, mania na punkcie kurskiego macierewicza. wyznawca sekty pancernej brzozy, leming w czystej postaci. Patria od greckiego slowa ojczyzna, patriotyzmu odmawiasz mickiwiczowi bo pisal za granica? to slowo nie zna granic buraku, odmawiasz patriotyzmu i uczuc do ojczyzny tym wszystkim ktorzy nie zyja w kraju. Biedny jestes zatem oj biedny. Tylko mlodzi , wyksztalceni z duuuzych i polskich miast moga odpowiednio kochac ojczyzne:) Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: biedna kobieta, ktora nie zaznala 15.02.12, 15:08 waw74 napisała: > a nie wiesz czym jest porod dla twojej ukochanej kobiety skoro byles przy nim? > a wiesz co to empatia, a moze intelektu nie staje ze nie czujesz tego? nadal ni > e masz pojecia czym jest porod? ze procz fizycznego cierpienia moze dac kobieci > e metafizyczne odczucia, szczescie ze daje nowe zycie. Ze moze to byc sensem zy > cia posiadanie dzieci? bo coz innego moze miec wieksza wartosc? o kurcze, dopuszczasz że może ale nie musi? A fe, ty czytelniku GazWybu. > maniakalne jest raczej to ze pod kazda swoja wypowiedzia wypisujesz ze kurski j > aroslaw ma przepraszac za brata, to jest maniakalne ze robisz to za kazdym raze > m. Zdaje się ze nie wiesz co to jest stopka w ustawieniach konta na forum. Poczytaj o tym a odczujesz ulgę i przestanie cię ten problem dręczyć. a skoros taki oswiecony to dlaczego ktos ma przepraszac za brata, czyz nie o > burzales sie kiedy tusk mial przepraszac za dziadka z wermachtu. A ty oburzałeś się gdy Tusk miał przepraszać za dziadku z Wehrmachtu albo gdy Michnik mial przepraszać za brata i ojca? i co ma z tym wspólnego jakieś oświecenie? to moze olejni > k ma przeprosic za ojca, szechter ze brata i ojca, wojewodzki za tate milicjant > a itd. Tolerancja spod znaku leminga jak widze:). i tzw hiPOkryzja, mania na pu > nkcie kurskiego macierewicza. wyznawca sekty pancernej brzozy, leming w czystej > postaci. Nie no lepiej być wyznawca Biniendy, który tak współpracowal z NASA przy wyjaśnianiu katastrofy Columbii, że aż nie współpracował. Ale powtórzy pelikanom parę razy skrót NASA i te bezmózgowce uwierzą że współpracował. > Patria od greckiego slowa ojczyzna, patriotyzmu odmawiasz mickiwiczowi bo pisal > za granica? Mickiewicz musiał uciekać ze swej ukochanej Litwy i nie mógł tu wrócić. Patrioty są tak odważne że mimo że mogą wrócić to nie wrócą. tak kochają te swoją ojczyznę. to slowo nie zna granic buraku, odmawiasz patriotyzmu i uczuc do o > jczyzny tym wszystkim ktorzy nie zyja w kraju. Biedny jestes zatem oj biedny. T > ylko mlodzi , wyksztalceni z duuuzych i polskich miast moga odpowiednio kochac > ojczyzne:) Nie, nie tylko oni, ale najmniej prawa do wypowiadania się o Polsce mają ci, którzy kopnęli ją w tyłek i nie żyją tutaj a lansują się na prawdziwych Polaków i patriotów. Odpowiedz Link Zgłoś
waw74 Re: biedna kobieta, ktora nie zaznala 15.02.12, 15:53 o kurcze, nadal stoje na stanowisku ze czub czubaszkowa bredzi o czym o czym nie ma pojecia i stad moj pusty smiech kiedy lansuje sie takie postaci jak ona:) stopka nie wyklucza twojej manii wrecz ja tylko potwierdza, jakimz trzeba byc jelopem by w stopce zaredagowac tekt ze ktos ma kogos przeprosic za swojego brata:). ustawianie stopki z takimze tekstem swiadczy o tym ze masz jakies zaburzenia a i swiatopoglad dosc oczywisty:) ja nie zredagowalem stopki ze szechter ( nie michnik kolego ) ma przeprosic za brata i ojca ( mysle ze jesli juz, mialby o wiele wiecej powodow do wstydu za krewnych anizeli kurski:) owszem ktos swiatly nie ma manii przesladowczej jak ty, ty jestes zaprzeczeniem oswieconego czlowieka Binienda ma o wiele wiekszy mandat do wyrazania wiaragydnych opinii na tem temat anizeli niesiolowski, komorowski, klichy, millery i anodiny razem wzieci. bral udzial w wyjasnianiu wielu katastrof lotniczych. owszem mysle ze lepiej ufac komus takiemu anizeli temu ktory powiela newsu o tym jak to laduja debesciaki. zwykly prokurator w najzwyklejszym sledztwie nie wyklucza zadnej hipotezy. natomiast coz sadzic o lemingach ktorzy lykneli kit juz po godzinie ze wykluczony jest zamach:)! i to od kogo? od demokraty Putina hahahaha w dupe kopia polske lemingi bo uwierzyli w strach przed Pisem, oni teraz zyja w POlsce by zylo sie lepiej wszystkim np. Kaplerom i mirom rychom zbychom Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: biedna kobieta, ktora nie zaznala 17.02.12, 09:06 waw74 napisała: > o kurcze, nadal stoje na stanowisku ze czub czubaszkowa bredzi o czym o czym ni > e ma pojecia i stad moj pusty smiech kiedy lansuje sie takie postaci jak ona:) Ja twierdze że to ty bredzisz i pomimo tego że jesteś człowiekiem nie masz pojęcia na czym to bycie człowiekiem polega. > stopka nie wyklucza twojej manii wrecz ja tylko potwierdza, jakimz trzeba byc j > elopem by w stopce zaredagowac tekt ze ktos ma kogos przeprosic za swojego brat > a:). ustawianie stopki z takimze tekstem swiadczy o tym ze masz jakies zaburzen > ia a i swiatopoglad dosc oczywisty:) Nieprawda, ta stopka jest tylko i wyłącznie odpowiedzią na debilne zawołania (np. kibiców Legii), że Michnik ma przeprosić za swojego brata. Jeżeli uważasz ze mam fioła na punkcie takiego debilizmu to masz rację, mam takiego fioła i będę ten debilizm wyśmiewał. > ja nie zredagowalem stopki ze szechter ( nie michnik kolego ) ma przeprosic za > brata i ojca ( mysle ze jesli juz, mialby o wiele wiecej powodow do wstydu za k > rewnych anizeli kurski:) Ty nie, ale równi debile (np. kibice Legii) tak. Ja tylko pokazuję jak ich hasło jest debilne. > owszem ktos swiatly nie ma manii przesladowczej jak ty, ty jestes zaprzeczeniem > oswieconego czlowieka To nie jest mania prześladowcza. Nie używaj słów których nie rozumiesz. > Binienda ma o wiele wiekszy mandat do wyrazania wiaragydnych opinii na tem tema > t anizeli niesiolowski, komorowski, klichy, millery i anodiny razem wzieci. bra > l udzial w wyjasnianiu wielu katastrof lotniczych. Kłamiesz ordynarnie. Binienda nie uczestniczył w wyjaśnianiu jakiejkolwiek katastrofy lotniczej. owszem mysle ze lepiej ufac > komus takiemu anizeli temu ktory powiela newsu o tym jak to laduja debesciaki. Ja bym na twoim miejscu nie ufał kłamstwom że ktoś powiela news "tak lądują debeściaki" bo nic takiego nie miało miejsca. > zwykly prokurator w najzwyklejszym sledztwie nie wyklucza zadnej hipotezy. nato > miast coz sadzic o lemingach ktorzy lykneli kit juz po godzinie ze wykluczony j > est zamach:)! i to od kogo? od demokraty Putina hahahaha Putin tak powiedział godzinę po zamachu? Daj linka. Hipoteza o zamachu nie była przez długi czas wykluczana w śledztwie, dopiero gdy żadne fakty jej nie potwierdziły została wykluczona. Masz frajde z powielania tych kłamstw? No i oczywiście lepiej byłoby, gdyby lemingi uwierzyły J. Kaczyńskiemu że to wszystko z powodu nie kupienia nowych samolotów. I to wszystko w 10 minut po katastrofie. > w dupe kopia polske lemingi bo uwierzyli w strach przed Pisem, oni teraz zyja w > POlsce by zylo sie lepiej wszystkim np. Kaplerom i mirom rychom zbychom A przecież lepiej by bylo, gdyby lepiej żyło się Lipcom, Krukom, Kownackim, Hoffmanom... Odpowiedz Link Zgłoś
ww-77 Re: biedna kobieta, ktora nie zaznala 15.02.12, 14:51 Zaprezentowałeś się tu w pełnej krasie jako standardowy wyznawca PiS - człowiek bardzo ograniczony mentalnie ("ja wiem lepiej, co byłoby szczęściem dla Czubaszek"), nienawidzący każdego, kto myśli inaczej (tzn. krytykuje PiS), cham (inwektywy pod adresem starszej kobiety typu "wysuszony chips"), niedouk (mnóstwo błędów gramatycznych), homofob i antysemita. W dodatku nie znasz programu partii, którą popierasz. Dziękujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
waw74 Re: biedna kobieta, ktora nie zaznala 15.02.12, 15:08 zaprezentowalo sie to to jako typowy leming i tuskomatol. masakryczny hiPOkryta, dla ktorego slowo moher oznacza pogarde dla ludzi ktorzy osmielaja sie miec inny swiatopoglad. owo okreslanie, a jakze, wymyslil guru wszystkich lemingow samo slonce peru:). ow swaiatopoglad doprowadza to to do obledu a la niesiolek i we wszystkim widzi czarne sily i zlo PiS. Tak wpojono mu do zakutego lba strach przed demokratycznie wybranymi ludzmi. Ono nie jest chamem opisujac dziennikarke jako mohera i podstarzala kobiete. nieeeee oj nie, ono to to jest mlode, wyksztalcone i z duzego mista co daje mu mandat do lania do znicza i rechotania z tego. Ja nie popieram zadnej partii , natomiast u ciebie smierdzi az nadto palikociarnia i chyzym rójem:) Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Szczęśliwa kobieta bez depresji poporodowej. 15.02.12, 16:36 "Matka w depresji poporodowej nie jest zainteresowana pozytywnymi emocjami, np. nie powie mężowi, że go kocha. Uważa, że jest złą matka, rozważa samobójstwo, choć nie są to jeszcze myśli samobójcze. Ma również zaburzenia snu i ogólnie jest zrezygnowana" - twierdzi Heitzman. stooq.pl/n/?f=572186&c=2&p=0 Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Szczęśliwa kobieta bez depresji poporodowej. 22.02.12, 12:09 Facet pewnie oparł się na badaniach znanego psychologa, Tomasza Terlikowskiego, który już dawno opisał zjawisko szoku poporodowego. Odpowiedz Link Zgłoś