Dodaj do ulubionych

Czarnecki w kosmosie

24.02.12, 11:29
Był kiedyś w "Muppet Show" taki cykl - "Świnie w kosmosie". Pasuje do tego euro*osła idealnie.

"Czarnecki nie ma zastrzeżeń do życiorysu Rydzyka, nie zauważa, że ksiądz wzywa do niepłacenia podatków, czyli do przestępstwa."

Trudno żeby Rysio gryzł łapę, która go karmi i trzyma na smyczy.
Obserwuj wątek
    • jacmenos warto ? 24.02.12, 17:33
      warto poświęcać aż tyle uwagi takiej "osobliwości" jak Richard Czarnecki ?
      • zak1953 Re: warto ? 24.02.12, 19:21
        Drogi Jacmenos! Oczywiście, że warto. Bo to przyczynek do opisu polskich karier. Co potrafi nominalnie "historyk" Ryszard Czarnecki. Obracać słowem w każdej sprawie. Nawet takiej, o której nie ma bladego pojęcia. I na dodatek potrafi utrzymać się przy super konfiturach, płatnych przez wszystkich podatników. Czyż to nie jest wystarczajacy powód?
        • rydzyk_fizyk Pytanie o synekurę dla Bartoszewskiego 25.02.12, 12:21
          Nie rozumiem zarzutu stawianego Czarneckiemu za to, że przypomina, że Bartoszewski nie mając ku temu kwalifikacji przyjął za rządów PiSu prezesurę Rady Nadzorczej LOTu.
    • medrek_forumowy Czarnecki w kosmosie 24.02.12, 17:45
      a co złego jest w sodomitach, homoseksualistach, transwestytach?
    • aussie1inc Czarnecki w kosmosie 24.02.12, 18:18
      Szanowna Pani,
      Piszac o mendzie reklamuje Pani przy okazji te mende i - niechcacy - zaczyna Pani z menda dyskusje. Po co? Ta menda nie jest w kosmosie, ta menda pracuje, by przedluzyc sobie trwanie na dobrej posadzie, wiec robi wszystko by miec dobra opinie u szafa mendy, czyli pana Kaczynskiego.
      • express56 Re: Czarnecki w kosmosie 24.02.12, 18:40
        Wyprozniles sie, gostek, a teraz juz mozesz zastanowic sie, czy fakt, iz Czarnecki to krypto-Rydzol w czymkolwiek zmienia jego (Czarneckiego) opinie o Bartoszewskim. Czy synekura w LOT jest OK. Czy przyznawanie sie do skrajnej niekompetencji, w rozmowie z Mazowieckim, proponujacym Bartoszewskiemu ministra spraw zagranicznych (ja o tym nie mam pojecia; a ty Wladek myslisz, ze ja mam jakiekolwiek?) nie napawa przerazeniem? Czy wypowiadanie za granica krytycznych wypowiedzi o Polakach to powod do nagradzania? Nie mowiac juz o tytule profesorskim, Oswiecimiu i bialych plamach w okupacyjnym zyciorysie. Olejnik rozumuje: Czarnecki nie ma prawa oceniac Bartoszewskiego, bo jest z rydzolem. Ale co to, do k... nedzy ma wspolnego z meritum wypowiedzi? Nawet gdyby uznac Ryska za totalnego dwulicowca, palanta i lizusa, nie usuwa to watpliwosci co do "profesora". Bo gdyby zastosowac podobna kwalifikacje do samej Monisi, to wyjdzie na to, ze nie ma ona prawa do publicznych ocen na tematy obywatelsko-demokratyczne ze wzgledu na swa kwiecista przeszlosc i powiazania ze spec-chlopakami, do ktorych zaden demokrata raczej sie nie przyznaje. Czyz nie tak, poprawni ignoranci? Przeciez profesor cale zycie walczyl o demokracje i wolnosc (w tym slowa).
        • andriejrublow Re: Czarnecki w kosmosie 24.02.12, 20:13
          Kochany Mistrzuniu, a niech sobie p. Czarnecki mówi, co chce, przecież nikt nie żąda, żeby proch wymyślił, bośmy nie sadyści. Ale Ty czytaj dokładnie. Chodzi o to Pani Olejnik, że wspomniany pan pytał o to wszystko przy okazji niby to życzeń. Takie zarąbiste życzenia składał, ciesząc się, że bystry jest i przewrotny. Naprawdę uważasz, Kochany Mistrzuniu, że to taka staropolska szkoła grzeczności? Czy zwykła prapruska buta połączona z azjatycką staroruskością? Chciałbym znać Twoje zdanie o kulturze polskiej, godnej kultywowania niezależnie od tego, do kogo ona się odnosi, bo Polska jest najważniejsza.
          • skilt misiu, jak już pojeździłeś po kulturach prapruskie 25.02.12, 00:30
            staroruskiej to nie zapomnij palancie o "kulturze staropolskiej, prapolskiej" i wzorcach tej "kultury". A to czy wzorcem tej "kultury staropolskiej, prapolskiej" jest jest Olejnik, Czarnecki czy Bartoszewski - twój wybór. Dla mnie to wszystko jest menelia.
            A tak na marginesie: na jakim polu Bartoszewski ma takie wybitne zasługi? Naukowe? Nie! Biznesowe? Nio. Literackie? Nie! To że urodził się 90 lat temu? OK, życzenia zdrowia. Ale co ponadto? Nic.
            • 0721x Re: misiu, jak już pojeździłeś po kulturach prapr 25.02.12, 06:48
              skilt jest tylko jedna możliwość - jesteś głupi do bólu i to cię usprawiedliwia
            • andriejrublow Re: misiu, jak już pojeździłeś po kulturach prapr 25.02.12, 10:23
              Mistrzuniu Kochany numer 2, dla mnie na pewno nie jest wzorem kultury polskiej ktoś, kto zwraca się do rozmówcy per "palancie", jak byłeś łaskaw uczynić, nie wytrzymawszy nerwowo. Albo o ludziach mówi "menelia". Dla mnie zaprezentowane odezwania są typem kultury zsowietyzowanej, bo sowieci też taki styl cenili, cokolwiek sobie, Mistrzuniu Kochany numer 2, myślisz błogo pod własnym adresem, podziwiając się przed lustrem za całokształt. A na marginesie - jak proponujesz wdzięcznie - nie rozmawiam z podobnymi przedstawicielami kultury postsowieckiej, więc nie pytaj, a w każdym razie nie oczekuj odpowiedzi.
        • sw.patryk Re: Czarnecki w kosmosie 24.02.12, 22:41
          do xoraessa - niestety jestes idiota . Podobnie ,jak i gosc , oktorym piszesz - czyli Ricardo de Black . W czasach , kiedy odwaga slowa i mysli kosztowala wiecej niz teraz , ani pan Rysio , zwany , tez w pewnych kregach " kretynem" ,jak i ty ( jak sadze ) siedzieliscie na du...pie . Doctoratow honoris causa nie przyznaja ( zwlaszcza zagranica ) , za uklady .
          • skilt a za co przyznają te doktoraty hc? Za osiągnięcia 25.02.12, 00:33
            naukowe? To jakieś dowody naukowych osiągnięc p. Bartoszewskiego, p. Wałęsy, p. Buzka etc.
            Wolne jaja patrysiu sobie robisz chyba.
    • andy-bara Czarnecki w kosmosie 24.02.12, 18:24
      Ks. Biskup I.Krasicki rzekł onegdaj, prawdziwa cnota, krytyk się nie boi. Dlaczego tak krytyki boi się PiS z Ober-szefem J.K, na czele. Nazywanie tragicznie zmarłego prezydenta Najlepszym Prezydentem R.P. który nie był nigdy prof. zwyczajnym, i Czarneckim, którego przeszłość polityczną można porównać do samolotu wielozadaniowego, a może i kogutka na wieży!
    • nex_us Re: Czarnecki w kosmosie 24.02.12, 19:12
      Żeby tacy jak jeszcze z równą gorliwością zajmowali się zadziwiająco dostatnim i spokojnym życiem Kaczyńskich w PRLu.

Ale nie skąd to oczywiście nieprawda, kłamstwa i potwarze jak to nazywasz "lemingów'. A Bartoszewskiego orzygać to twój patriotyczny obowiązek bo pomógł PO wygrać wybory, co nie?
    • maxik-g Spływaj stąd, pisowski cynglu. 24.02.12, 19:17
      ccc-bbb napisał:
      > Co słychać u siostry autoryteta Bartoszewskiego - żony SSmana. Bo już o zwolnie
      > niu z obozu koncentracyjnego chyba nie ma co wspominać..... ot taki epizodzik
      • hate-war Re: Spływaj stąd, pisowski cynglu. 25.02.12, 06:34
        maxik-g po co głąba cytujesz?!Jego post dawno usunięty,ale dzięki Twojemu cytatowi ślad pozostał...
        Ksywka i Twój koment by wystarczył.Pozdr
        • maxik-g Wiem. W sumie powinni mój też usunąć. 26.02.12, 02:41
          ...bo gdybym nie zacytował durnia, pozostałby bezsensowny wpis, taki, jak ten mój poniżej. Też w sumie już do usunięcia, bo nic już nie znaczy.
          Pozdro!
    • wersal-55 Czarnecki w kosmosie 24.02.12, 19:47
      Pan Bartoszewski to znana postac w DYPLOMACJI eEUROPY I SWIATA.cZARNECKI TO POSTAC WSCHODNIEJ NACJI,tego czlowieka nalezy sprawdzic,ja jako obywatel ziem zachodnich mam podstawy by ten czlowiek nigdy nie wypowiadal sie w imieniu nas.Mieszkam w BRESLAU czarneckich nam nie potrzeba,kazdy ma deja vu.
      • skilt robaczku z wrocławia, nie zapominaj, że 25.02.12, 00:35
        to wrocławianie są chyba wzorcami wschodniej nacji: słynna rasa - lwowiak z wrocławia!!
    • wersal-55 Re: Czarnecki w kosmosie 24.02.12, 19:51
      ccc-bbb napisał:

> No patrz ty się! "prawdziwa cnota, krytyk się nie boi. " - ale Bartoszewskiego
      > krytykować już nie można? Trochę "mała" sprzeczność w tej twojej złotej myśli.
      > Raz, że krytykować można, ale już w odpowiedzi na krytykę, a raczej pytania wob
      > ec Bartoszewskiego to ..... na Kaczyńskiego nadajesz! Nie wiem, co by lemingi z
      > PO robili gdyby nie Kaczyńscy, bo czytając wasze posty co cały sens waszego ży
      > cia to ..... naparzanka na Kaczyńskich i PiS.
      >Twoja GLUPOTA polska to znane w Europie,pomysl glupi polaczku.
    • ba-9 Czarnecki to debil! 24.02.12, 20:43
      Pni Moniko-100% racjii-nie przejmójmy się,zakłmanie i obłuda,to dl mnie koszmar.
      Pozdrawiam.
    • maxik-g Wypad, trollu. 24.02.12, 20:55
      Najwyraźniej nie rozumiesz aluzji.
    • ccc-bbb Cyngle już posty wykasowały! 24.02.12, 21:47
      Brawo! Po nagrodę. Gdzież by można coś napisać na temat "autorytera"
    • helguera walentyna olejnik 24.02.12, 22:20
      Czarnecki moze i jest zbyt dociekliwy w stosunku do bartoszewskiego,ale w kosmosie zadomowila sie olejnik.Olejnik sypie jak z kałacha co to niby mysliCzarnecki insynuje kto jast jego goru i co tez posel myśli.Ja oglądając pani wywiady moglbym powiedziec ze dla Moniki Olejnik najwiekszy autorytet to jaruzelski i Kwaśniewski,sadze tak po tym jak Olejnik rozmawia z nimi na kolanach i zgaduje na jakie to pytanie chcieliby odpowiedziec.i nie prze4szkadza jej ze jeden to czlowiek odpowiedzialny za zbrodnie,a drugi to jego spadkobierca ktory na cmentarzu walil glowa w kolana bo sie nachlal.
      • karbat Re: walentyna olejnik 24.02.12, 22:32
        pani Moniko , ... ze pelnym szacunkiem , ale w pani wywodach jest ZERO merytoryki ,
        przykro mi , ale nie zdolala pani jednoznacznie dokopac niejakiemu czeneckiemu . szkoda.

do zarzutow , jadu , nie byla sie pani jednoznacznie odniesc ... przetracic im kregoslup .
        jestem sceptyczny wobec budowania pomnikow ludziom , ktorzy maja zalugi ...
        oni sa tez tylko ludzmi .

• krytek-7 Czarnecki w kosmosie 24.02.12, 22:45
      Ta cala pisownia plus tzw.Instytut pamietliwosci,to nic innego jak sekta zboczonych asenizatorow i fekalofilow.
      Jedynym zajeciem ,ktore ich podnieca i przynosi zadowolenie jest grzebanie w gownach.
      Nie ma takiego tematu,ktorego by nie mogliby spaskudzic i sponiewierac.
      Zrobic sciepke i zafundowac im gownowoz.Moze wreszcie byli by w swoim zywiole a i klimat
      w Polsce by sie polepszyl.
    • prawdziwygagatek Londyn dziękuje za przejęcie Czarneckiego,chociaż 24.02.12, 23:16
      .. niektórzy dostają torsji, na samo wspomnienie Dick'a..
      Ciągnęło go na szczęście do helguery i innych trolli ePiSkopatu... i teraz, po nowicjacie w Samoobronie, są razem... I razem mogą sobie skoczyć na głowę do jeziora..

chlup chlup..
    • do100jnik pani MO to nie moja bajka ale po co dyskutuje 25.02.12, 00:40
      z zerowym czarneckim, to już poniżej nie z mojej bajki, a swoją drogą pani Monika ma bardzo ładne inicjały
    • zenutek Czarnecki w kosmosie, oby jak najszybciej 25.02.12, 03:16
      Najbardziej wkurza mnie wypowiadanie przez posłów, że o czym co dotyczy rządu, parlamentu, czy najważniejszych spraw krajowych dowiadują się z mediów. To jaki to jest polityk i za co my mu płacimy, że siedząc w parlamencie muszą dowiadywać się z prasy o tym, co jest najważniejsze dla Polski? Czy to polityk realny i potrzebny, czy tez polityk oderwany od rzeczywistości, bujający w kosmosie? Drodzy Polacy, jeśli któryś z polityków powoła się na media a nie na własną pracę, do czego jest zobligowany otrzymywanym od nas wynagrodzeniem, musimy zadbać o to, by nigdy więcej nie znalazł się w polityce, bo tylko przynosi nam, wyborcom wstyd. Każdy polityk jest zobowiązany do śledzenia tego co dzieje się w najwyższych urzędach państwowych, ma do tego wiele argumentów i narzędzi, ma posiedzenia w Sejmie, dostaje nawet wydruki najważniejszych dokumentów. Jeśli taki polityk opiera swoją wiedzę o państwie na podstawie tego co mówią media, nie zasługuje być przedstawicielem naszego społeczeństwa... Trzeba go po prostu usunąć...
      • hate-war Re: Czarnecki w kosmosie, oby jak najszybciej 25.02.12, 06:44
        najwyraźniej to Czarnecki "grawituje", jak to wczoraj w programie forum chciał komuś dopiec,a na subtelną uwagę prowadzącego i innego gościa, że "nie grawituje" a lewituje, już zaczynał gorliwie bronić swojego (chyba?)przejęzyczenia.Na szczęście odebrano mu głos<lol>
        widzicie jaki to idiota??!!
    • paseo Czarnecki w kosmosie 25.02.12, 08:30
      szkoda ze nie w kaftanie w odosobnionym miejscu,rzadki przyklad idioty zyjacego wygodnie za nasze pieniadze.Niestety takich jest wiecej
      • antropoid Re: Czarnecki w kosmosie 25.02.12, 12:08
        paseo napisał:

> szkoda ze nie w kaftanie w odosobnionym miejscu,rzadki przyklad idioty zyjacego
        > wygodnie za nasze pieniadze. Niestety takich jest wiecej

Np. ci, co go regularnie wybierają. Oni się bardziej kwalifikują do kaftana.
        • nerwus0 Re: Czarnecki w kosmosie 25.02.12, 17:15
          1. Wybrali osła na posła
          Osioł się bardzo ucieszył
          Pożegnał żonę i dzieci
          I do Warszawy pospieszył
          2. Tam w gronie podobnych osłów
          Których wybrano na posłów
          Zasiada w sejmowych ławach
          By dla nas stanowić prawa
          3. Poci się biedne oślisko
          Bo chciałby pojąć to wszystko
          Ale rozumu nie staje
          Więc tylko pracę udaje

4. W komisjach też uczestniczy
          Chociaż się nie zna na niczym
          Z trybuny wygłasza mowy
          Choć trudno mu z pustej głowy

5. Czas się o morał pokusić
          Bo morał bajka mieć musi
          Nie jest to winą osła
          Że go wybrali na posła
          • zdybka Re: Czarnecki w kosmosie 25.02.12, 21:23
            A to .... jest ten ciag dalszy ????
            Przypominasz sobie ? pierwsza czesc juz byla.
    • costa3500 Czarnecki w kosmosie 25.02.12, 08:33

Czy ta męska panienka lekkich obyczajów uważa że profesorem może zostać tylko pajac używający zwrotów "spie...j dziadu" należy nadmienić że tatuś tego ćwierć profesora
      został inżynierem po roku,powtórka z rozrywki - buc.
    • grastep00 Czarnecki w kosmosie 25.02.12, 10:22
      Szanowni internauci,szkoda czasu na wypowiadanie się na temat R.CZARNECKIEGO. Większość Polaków okresla go -
      ODRAŻAJĄCY TYP.
    • zsxdcf Czarnecki w kosmosie 25.02.12, 14:15
      ,,Ma za paliwo jad". Nie bardzo mi to pasuje. Jad wychodzi mu przez usta. On coś innego musi jeść. To taki koala-kameleon. Liście eukaliptusa fermentują i objaw gotowy. Rychu we wszystkich sprawach musi zabrać głos. To komentator. On reprezentuje czarną stronę mocy, choć ta czarna strona, wcale tego nie czyta. Ja też nie. Wkurzył mnie tylko ten artykuł. Że są jeszcze takie chamy. Pozostałość po solidarności. Sławomir Mrożek przez takich Rychów powtórnie uciekł z kraju, jak z niemieckiego obozu koncentracyjnego na ziemiach polskich.
    • pis_busters Czy nie szkoda wam czasu na zajmowanie się tą glis 25.02.12, 15:03
      Czy nie szkoda wam czasu na zajmowanie się tą glistą ?
      • landaverde Re: Czy nie szkoda wam czasu na zajmowanie się tą 25.02.12, 21:54
        pis_busters napisała:

> Czy nie szkoda wam czasu na zajmowanie się tą glistą ?

Uważaj, bo i ciebie Stokrotka obruga za pisanie tak o Bartoszewskim. ;-)
      • goral27 Jak smiesz, on byl w obozie! 29.02.12, 22:10
        Wprawdzie wyszedl zen na L4, ale jednak te slowa to przesada! A kysz!!!
    • nerwus0 Czarnecki w kosmosie 25.02.12, 16:40
      Wiadomo, że Czarnecki to cymbał jakich mało.
    • landaverde Czarnecki w kosmosie - a Olejnik w skupie butelek 25.02.12, 17:16
      Nadymanie tego niemiecko-żydowskiego jurgieltnika Bartoszewskiego jest tyleż absurdalne, co szkodliwe. Najśmieszniejsze jest jednak to, że Olejnik nie ma żadnej amunicji, bo samo wymienianie zarzutów pod adresem "profesora" (chłe, chłe) Bartoszewskiego, czy zarzucanie Czarneckiemu odpierania nagonki na Rydzyka, lub obrony inwestycji w geotermię, bynajmniej nie stawia Czarneckiego w złym świetle, wręcz przeciwnie. Olejnik usiłuje zatem bronić autorytetu Bartoszewszkiego swoim autorytetem (?), na jad odpowiadając swoim jadem. To już jest groteska.

Zdecydowanie lepiej wychodzą jej reportaże ze skupu butelek, tam naprawdę błyszczy jej "talent" dziennikarski.
    • antobojar Bura suka,pies obronny Bełkotka Czarneckiego,Dick' 26.02.12, 00:32
      .. Dicka'a..(Dick ang.skrót od Richard-pol.Kutas,"wacek")
      • jerobert66 Paputku , stary komuchu.. 26.02.12, 06:13
        znowu bełkoczesz..zmień nicka.
        • zdybka Los Jerobert o swicie zaryczal 26.02.12, 08:41
          znowu bełkoczesz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka