Dodaj do ulubionych

Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni

• big148-1.3 Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 10.03.12, 22:50
      Zamiast się kłócić to lepiej obejrzyjcie sobie to www.youtube.com/watch?v=IeTkJQQgYag ciekawie mówi to mądry człowiek
      • nerwus0 Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 10.03.12, 22:53
        Diablik robi ci na złość. Już drugi raz.
    • big148-1.3 Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 10.03.12, 23:31
      Dla mnie wierzącego to źle bo jest deptane to w co wierze ale i źle dla tych co są z dala od Boga bo przecież wiadome jest że na końcu czasów Kościół miał być tak atakowany to znak że nie jakiegoś tam bliskości końca świata ale czasów panowania zła ,grzechu ,nieprawości i wielu pójdzie na zatracenie do piekła w którego istnienie nawet wielu katolików nie wierzy.Wielu zginie nie ma co się łudzić może nawet ja i moja rodzina ale właśnie dla wierzących śmierć ciała to nie jest koniec to początek.
      • nerwus0 Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 10.03.12, 23:40
        Przecież tego pieprzenia sam diabeł nie zrozumie.
        Bez interpunkcji. Skończ się ośmieszać, cymbale.
        Tatuś ci nie mówił, że nie należy kamieniami
        rzucać na szkołę. Szczególnie na polskim.
      • unhappy Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 10.03.12, 23:48
        big148-1.3 napisał:

> Dla mnie wierzącego to źle bo jest deptane to w co wierze

Ale dlaczego to dla ciebie źle? Tego właśnie nie rozumiem. Co ci to osobiście przeszkadza? Przecież ci, którzy depczą to błądzą (z twojego punktu widzenia). To mają problem, no. Oni! Nie ty!

> ale i źle dla tych co
        > są z dala od Boga

To jest twoja perspektywa wynikająca z twojej wiary. Tak cię uczą - niewierzący (lub wierzący w coś innego) błądzą. I każą, żebyś im ten błąd tłumaczył i namawiał do porzucenia błędu i przejścia na "ścieżkę wiary". Takoż musisz się pogodzić, że zdaniem niewierzących ty błądzisz.

> bo przecież wiadome jest że na końcu czasów Kościół miał być
        > tak atakowany to znak że nie jakiegoś tam bliskości końca świata ale czasów pa
        > nowania zła ,grzechu ,nieprawości i wielu pójdzie na zatracenie do piekła w któ
        > rego istnienie nawet wielu katolików nie wierzy.Wielu zginie nie ma co się łudz
        > ić może nawet ja i moja rodzina ale właśnie dla wierzących śmierć ciała to nie
        > jest koniec to początek.

Czasy panowania tych niedobrych rzeczy to zaczynają się dość regularnie. Strzelam - co roku od tysięcy lat. Za każdym razem, kiedy "błądzący" nie odnoszą się z należytym szacunkiem do tego w co ktoś sobie wierzy.
    • big148-1.3 Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 10.03.12, 23:45
      ka-mi-la789 Nie można usprawiedliwiać tych co nie wierzą bo Bóg zawsze daje znać nigdy nikogo nie zostawia samego to zatwardziałość ludzkiego serca go czyni zamkniętym na Boga.Wiem np po sobie człowiek który myślał o wygodach przyjemnościach i tak jak tu niektórzy szydził z tego co dobre i święte teraz pada na kolana przed tym którego kiedyś odtrącał .I nie ma tu mojej w tym chwały to Bóg mnie uratował .Smutne jest jednak to co dzieje się z innymi .
      • nerwus0 Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 10.03.12, 23:49
        Może ten Bóg nauczy cię interpunkcji?
        Kto cię, cymbale, uczył polskiego. Rydzyk?
        • big148-1.3 Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 14:41
          A ciebie kto uczył dobrego wychowania.Czy ty jesteś na tym forum tylko po to by kłócić się z ludźmi ? jeśli masz się za takiego inteligentnego to powinieneś wiedzieć że do ludzi odnosić się powinieneś z szacunkiem .
          • zdybka Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 15:45
            big148-1.3 napisał:

> A ciebie kto uczył dobrego wychowania.Czy ty jesteś na tym forum tylko po to by
            > kłócić się z ludźmi ? jeśli masz się za takiego inteligentnego to powinieneś w
            > iedzieć że do ludzi odnosić się powinieneś z szacunkiem .

Ty niedorajdo palcem robiony !
            Wyzywasz nas tu , straszysz ,obracasz wszystko kota ogonem ,a co
            najpaskudniejsze w tobie, zakrywasz sie swoja powykrecana na kazda
            strone wiara ,i ty tu masz prawo komus uwage zwracac ?
            W piekle za to usmarza cie do skwarka.
      • ka-mi-la789 Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 00:38
        A gdzie ty się w tym wątku dopatrzyłeś szyderstw z jakiegokolwiek boga? Ja widzę li i jedynie nabijanie się z hucpiarzy próbujących podporządkować sobie ludzi zastraszaniem i wciskaniem ciemnoty, że człowiek może wydalić żywego psa. Chyba że twoim bogiem są właśnie ci goście.
        • big148-1.3 Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 00:50
          Nie widzę powodu dla którego mieli by kłamać .
          • ka-mi-la789 Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 01:04
            A ja tak.
    • big148-1.3 Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 10.03.12, 23:49
      nerwus0 Spokojnie bo ci żyłka pęknie inteligencie .Masz problem ze zrozumieniem to nie dobrze to znak że jest źle.
      • nerwus0 Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 10.03.12, 23:55
        big148-1.3 napisał:

> nerwus0 Spokojnie bo ci żyłka pęknie inteligencie .Masz problem ze zrozumieniem
        > to nie dobrze to znak że jest źle.

O tobie raczej inteligent nie można powiedzieć.
        Problem w tym, że nie umiesz pisać po polsku.
    • big148-1.3 Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 10.03.12, 23:51
      Spokojnie nerwus .
      • nerwus0 Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 10.03.12, 23:56
        To naucz się pisać, a potem pieprz sobie trzy po trzy.
    • big148-1.3 Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 10.03.12, 23:59
      Widzę nerwus że troszczysz się o mój polski to dobrze ale nie to jest ważne .Ważny jest sens przekazu .
      • nerwus0 Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 00:18
        Sens przekazu? Czy tyś się z osłem na głowy zamienił.
        Te brednie nazywasz sensem przekazu?
        Nie rozśmieszaj mnie.
        • big148-1.3 Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 00:26
          Posłuchaj nie zamierzam się z tobą kłócić każdy wierzy w co chce i każdy za swoje czyny i słowa odpowiada .Dla ciebie to w co ja wierze to brednie a dla mnie jest dobre I prawdziwe .
          • big148-1.3 Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 00:39
            Dlaczego nikt tu się nie śmieje z Nergala który maluje twarz białą farbom czochra włosy i krzyczy jak diabeł ?
            • nerwus0 Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 00:41
              Bo Nergal jest żałosny.
            • ka-mi-la789 Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 00:43
              Może dlatego, że Nergal nie wmawia ludziom, że wymiotuje pieskami i że ak nie pozwolą mu się sterroryzować, to pójdą do piekła.
              • nerwus0 Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 00:48
                Może ktoś mi powiedzieć, jakiej rasy był ten piesek?
                Może to był chiński nagusek?
                • big148-1.3 Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 00:56
                  Uczepiliście się tego psa .Nie musi być to pies może być i chomik .Zobaczcie ten filmik nie ma tam psa ale widać jak ktoś mówi nie w swoim języku www.youtube.com/watch?v=O2-QsscJgvw
                  • ka-mi-la789 Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 01:04
                    Cholera, ja ciągle mówię w nie swoich językach. Ba, nawet czytam, piszę i śpiewam. Ognie piekielne mnie czekają jak nic.
                    • big148-1.3 Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 01:15
                      Żeby uwierzyć w coś trzeba chcieć. Może powiesz jeszcze że we wróżki wierzysz i horoskopy czytasz.
                      • ka-mi-la789 Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 01:19
                        Znajomość języków obcych jest nierozerwalnie związana z czytaniem horoskopów?
                        • big148-1.3 Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 01:28
                          Nie .Zapytałem bo tak naprawdę każdy w coś wierzy jedni w istnienie ufo inni w Boga albo chodzą do wróżki .Nie ma ludzi co w nic nie wierzą tak mi się wydaje .
                          • ka-mi-la789 Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 01:34
                            A ty do ich wierzeń odnosisz się lekceważąco i pogardliwie. Ale kiedy twoje wierzenia są traktowane w ten sposób, obrażasz się i straszysz diabłami. I za skarby świata nie potrafisz pojąć, dlaczego cię nie lubią. Abstrahuję od prawdziwości poglądu, że "każdy w coś [czyli w jakieś siły nadprzyrodzone - przypis mój] wierzy".
                            • big148-1.3 Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 01:44
                              Kochana ja nie jestem tu po to by mnie lubili .Nie gardę tu ludźmi ale jeśli chodzi o praktyki typu wróżby ,horoskopy to nimi gardzę i jeśli ktoś ma mnie z tego powodu nie lubić że próbuje mu pomóc uwierzyć w to czego wystrzegać się trzeba to trudno .Gdybym gardził kimś to inaczej bym pisał .
                              • ka-mi-la789 Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 01:51
                                A prosił cię ktoś o tę "pomoc"? Pytam retorycznie, bo cała działalność waszej ferajny polega na uszczęśliwianiu ludzi na siłę, nawet jeżeli trzeba ich w tym celu zamordować po odrażających torturach (dla ich zbawienia i dobra nieśmiertelnej duszy, ofkors). I jeszcze dziwicie się, że ofiary waszej "pomocy" reagują agresją.
                                • big148-1.3 Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 02:04
                                  Ofiary .Czuje że trzeba ludziom mówić jak można być obojętnym na to co się dzieję nikogo nikt do niczego nie zmusza nie wiem co dokładnie masz na myśli.Ludzie cierpią z bo odtrącają to co jest dobre .Rozejrzyj się wkoło siebie tyle morderstw nie było nigdy tyle rodzin się rozpada ja nikogo nie nawrócę pewnie ale nie wolno milczeć .
                                  • kolter Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 17:37
                                    big148-1.3 napisał:

Rozejrzyj się wkoło siebie tyle morde rstw nie było nigdy tyle rodzin się rozpada ja nikogo nie >nawrócę pewnie ale nie wolno milczeć .

" Międzynarodowy Trybunał Karny dla Rwandy (ang. ICTR), orzekający w sprawie ludobójstwa w Rwandzie w 1994 roku, skazał na 25 lat więzienia katolickiego księdza Emmanuela Rukundo. "
                                    www.wprost.pl/ar/154680/Katolicki-ksiadz-skazany-za-zbrodnie-w-Rwandzie/
                                    " Rwandyjskie benedyktynki skazane za ludobójstwo. Sąd w Brukseli uznał 8 czerwca czworo obywateli Rwandy narodowości Hutu winnymi zbrodni ludobójstwa dokonanych na obywatelach Tutsi. Wśród skazanych są dwie siostry katolickie: Consoleta Mukangango, czyli s. Gertruda i Julienne Mukabutara zwana s. Marią Kisito. Prokurator zarzucił zakonnicom wydanie w ręce oprawców uchodźców, którzy próbowali ukryć się w klasztorze przy pełnej świadomości, że oznacza to wyrok śmierci. Inni świadkowie mówili, że obie siostry wskazywały wręcz oprawcom miejsca, gdzie ukrywają się bezbronni uchodźcy, często kobiety i dzieci."

www.tygodnik.com.pl/numer/2709/kronika.html

" Ksiądz z parafii pw. św. Józefa Oblubieńca Najświętszej Marii Panny w Legionowie wdał się w romans z 14-letnią chórzystką. Po trzech latach związku dziewczyna zaszła z nim w ciążę. Duchowny namówił ją do usunięcia ciąży a potem zerwał z nią wszelkie kontakty. "
                                    m.gadu-gadu.pl//ksiadz-zrobil-17latce-dziecko-potem-zmusil-ja-do-aborcji/40
                              • zdybka Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 09:31
                                big148-1.3 napisał:

Kochana ja nie jestem tu po to by mnie lubili .Nie gardę tu ludźmi ale jeśli ch
                                > odzi o praktyki typu wróżby ,horoskopy to nimi gardzę i jeśli ktoś ma mnie z te
                                > go powodu nie lubić że próbuje mu pomóc uwierzyć w to czego wystrzegać się trze
                                > ba to trudno .Gdybym gardził kimś to inaczej bym pisał .

Tak sobie czytam twoje wpisy i jedno pytanie mi sie nasuwa ,
                                otoz kto sie ciebie pytal o twoje zdanie ,o pomoc dla nas tutaj ?
                                Mieszkaj sobie w tym twoim kosciele ,nic nam do tego ,mozesz i samego
                                Szatana czcic codziennie ,to tez nam wisi !!!!!
                                Ale zamknij paszcze pokrecony wygibusie i nie ucz nikogo ani nie dawaj
                                rad ,bo takich jak ty my nie potrzebujemy tutaj.
                            • big148-1.3 Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 01:46
                              I na nikogo się nie obraziłem złe wrażenie odnosisz
                          • zdybka Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 09:48
                            big148-1.3 napisał:

> Nie .Zapytałem bo tak naprawdę każdy w coś wierzy jedni w istnienie ufo inni w
                            > Boga albo chodzą do wróżki .Nie ma ludzi co w nic nie wierzą tak mi się wydaje

Einstein powiedzial ,
                            "przypadek to Bog przechodzacy inkognito ".
                            Ciebie jak widac szczescie to dosieglo ,tylko pomyliles kopniaka jakiego
                            dostales od Boga za twoj fanatyzm, za nawracaniem nas tutaj na twoja
                            powyginana na kazda strone wiare.
                            Badz czujny ,nastepny kopniak zwali cie na glebe.
                • kolter Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 15:03
                  nerwus0 napisał:

> Może ktoś mi powiedzieć, jakiej rasy był ten piesek?
                  > Może to był chiński nagusek?

Na 100% był obrzygany :))
            • kolter Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 15:02
              big148-1.3 napisał:

> Dlaczego nikt tu się nie śmieje z Nergala który maluje twarz białą farbom czoch
              > ra włosy i krzyczy jak diabeł ?

No bo wolimy np z takich jak ty .
              • big148-1.3 Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 15:19
                Jeśli ten Tomuś pisał o odpowiedzialności za słowo to pewnie mądrze pisał bo każdy za swoje słowo poniesie odpowiedzialność .Katolik czy poganin każdy odpowie za to co mówił .Wszystko co piszecie na temat wiary Kościoła i Boga jest kłamstwem i możecie sobie ubliżać ludziom wierzącym to tylko buduje ich wiarę i umacnia .Macie się za inteligentów ta wasza inteligencja to jakieś złudzenie .Nienawiść zjada wam serca .Widzicie wrogów tam gdzie ich nie ma .
                • kolter Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 15:27
                  big148-1.3 napisał:

> Jeśli ten Tomuś pisał o odpowiedzialności za słowo to pewnie mądrze pisał bo ka
                  > żdy za swoje słowo poniesie odpowiedzialność .

Tomuś to straszna ci... jest.

>Katolik czy poganin każdy odpowieza to co mówił .

No to aż drżę ze was w raju nie spotkam :(((

>Wszystko co piszecie na temat wiary Kościoła i Boga jest kłamstwem

Nawet jak chwalimy :)))) ??

>i możecie sobie ubliżać ludziom wierzącym to tylko buduje ich wiarę i umacnia .
                  Wy katolicy wierzycie we wszystkie bzdury wiec ciężko zdefiniować co to dla was wiara .

Macie się za inteligentów ta wasza inteligencja to jakieś złudzenie .Nien
                  > awiść zjada wam serca .Widzicie wrogów tam gdzie ich nie ma .

Wybacz ale to katolicyzm to wiara nienawiści, kościelne gestapo zwane inkwizycją dowodem
                  • nerwus0 Tomuś, mordo ty moja... 11.03.12, 18:38

• kolter Tomuś to ty ?? 11.03.12, 15:01
            big148-1.3 napisał:

> Posłuchaj nie zamierzam się z tobą kłócić każdy wierzy w co chce i każdy za swo
            > je czyny i słowa odpowiada .Dla ciebie to w co ja wierze to brednie a dla mnie
            > jest dobre I prawdziwe .

Zaczynam się zastanawiać czy to nie ty Tomuś ?? On też stale pieprzył na temat odpowiedzialności za słowo. Wiec jakie jest słowo kogoś kto sam sobie zaprzecza ???
        • zdybka Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 09:12
          nerwus0 napisał:

> Sens przekazu? Czy tyś się z osłem na głowy zamienił.
          > Te brednie nazywasz sensem przekazu?
          > Nie rozśmieszaj mnie.

Tak Nerwusek masz racje ,
          on jest oslem ! z przepychaczka na czole !
    • gadolinn a ten "wybitny" egzorcysta wloski 11.03.12, 00:10
      to czemu on sztana z jp2 i bena16 nie wypedzal?
      ah - byc moze to tam we watykancu jest centrum szatanstwa.
      • nerwus0 Re: a ten "wybitny" egzorcysta wloski 11.03.12, 00:23
        A ja słyszałem, że opętana niewiasta zwymiotowała kaszalota
        do akwarium. Kaszalot ma się dobrze, pływa ze skalarami.
      • piotrek410 Re: a ten "wybitny" egzorcysta wloski 07.04.12, 22:54
        Karol Wojtyla tez byl egzorcysta, ale tego juz sie nie reklamuje, bo to tak jak by mowic, ze byl magikiem przestepca...
    • jerobert66 Wam POtrzebny egzorcyzm.. 11.03.12, 00:20
      komuchy z forum gw.
      • grabda2 Re: Wam POtrzebny egzorcyzm.. 11.03.12, 02:14
        Faktycznie , dużo tu czerwonych przygłupów . Diabelskie nasienie .
        • big148-1.3 Re: Wam POtrzebny egzorcyzm.. 11.03.12, 02:17
          A co jest tobie ptrzebne
          • big148-1.3 Re: Wam POtrzebny egzorcyzm.. 11.03.12, 02:18
            Co dla ciebie jest głupie co
            • grabda2 Re: Wam POtrzebny egzorcyzm.. 11.03.12, 03:13
              Nie bierz tego do siebie , ty jesteś OK. :)
              • big148-1.3 Re: Wam POtrzebny egzorcyzm.. 11.03.12, 03:24
                Dzięki .Szczerze mówiąc nie zauważyłem że napisała gdzieś szatan z dużej litery .Ma on niestety wielu swoich zwolenników tych świadomych i nie świadomych .Wczoraj czy przed wczoraj w telewizji mówili że z kościoła wypisuje się dużo ludzi coraz więcej .
                • big148-1.3 Re: Wam POtrzebny egzorcyzm.. 11.03.12, 03:28
                  Na mszy dla dorosłych widzę zawsze niemal samych starszych ludzi młodych na palcach wyliczyć a że mieszkam w Łodzi to parafia jest duża ale młodych nie wielu w kościele .
                  • grabda2 Re: Wam POtrzebny egzorcyzm.. 11.03.12, 03:34
                    Wola isc na randke albo mecz. W Bełchatowie w Niedzielę tlumy mlodych. Tak samo na wsi. Lódz poza tym , zawsze byla czerwona .
                    • big148-1.3 Re: Wam POtrzebny egzorcyzm.. 11.03.12, 03:39
                      Na wsiach to wiem że chodzą w dużych miastach jest najgorzej kino centra handlowe teraz to się liczy dla nich .A na wsiach to tak bardziej rodzinnie .
                      • big148-1.3 Re: Wam POtrzebny egzorcyzm.. 11.03.12, 03:43
                        Jakie masz doświadczenia z egzorcyzmami .Jako pomoc przy rytuałach ?
                        • 6.smiech Re: Wam POtrzebny egzorcyzm.. 11.03.12, 12:59
                          big148-1.3 napisał:

> Jakie masz doświadczenia z egzorcyzmami .Jako pomoc przy rytuałach ?

Wyslac ich na Marsa, niech tam walcza z kosmitami. Co za big baran sie trafil.
                          • zdybka Do big148..... 11.03.12, 13:08
                            Jakie masz doświadczenia z egzorcyzmami .Jako pomoc przy rytuałach ?

Tu masz znowu odpowiedz ,
                            rytualy pojawiaja sie ,gdy brakuje racjonalizmu !!!!!
                            • nerwus0 Re: Do big148..... 11.03.12, 13:19
                              Coś za bardzo ten big przypomina mi niejakiego Tomusia.
                              Ten sam mentorski ton.
                              • 6.smiech Re: Do big148..... 11.03.12, 13:28
                                nerwus0 napisał:

> Coś za bardzo ten big przypomina mi niejakiego Tomusia.
                                > Ten sam mentorski ton.

Chyba masz racje. A jesli to nie on to podobny klechowy wypierdek.
                              • kolter Re: Do big148..... 11.03.12, 13:29
                                nerwus0 napisał:

> Ten sam mentorski ton.

Ton typowy dla nawiedzonych religiantów
                                • 6.smiech Re: Do big148..... 11.03.12, 13:36
                                  kolter napisał:

> nerwus0 napisał:
                                  >
                                  > > Coś za bardzo ten big przypomina mi niejakiego Tomusia.
                                  > > Ten sam mentorski ton.

> Ton typowy dla nawiedzonych religiantów

To tez moze byc ten (niby) ksiezulo szatanek. Czytalem ze znowu zaczyna odprawiac te swoje sabaty. Tym razem ku czci kiboli.
                              • zdybka Re: Do big148..... 11.03.12, 14:20
                                nerwus0 napisał:

> Ten sam mentorski ton.

Mam to samo wrazenie.No moze jakby o centymetr zidiocialy.
                                Chyba zaklad wygralam.
                          • nsz-towiec Re: Wam POtrzebny egzorcyzm.. 11.03.12, 15:30
                            A nie na sybir ??
                            • kolter Re: Wam POtrzebny egzorcyzm.. 11.03.12, 15:40
                              nsz-towiec napisał:

> A nie na sybir ??

Nie ,do watytkanu
              • kolter Re: Wam POtrzebny egzorcyzm.. 11.03.12, 17:51
                grabda2 napisał:

> Nie bierz tego do siebie , ty jesteś OK. :)

Wymieniliście się na privie fotkami :))
        • kolter Re: Wam POtrzebny egzorcyzm.. 11.03.12, 17:38
          grabda2 napisał:

> Faktycznie , dużo tu czerwonych przygłupów . Diabelskie nasienie .

No ale jak widać ciągnie wilka do lasu.
      • zdybka jerober zawyl o polnocy..... 11.03.12, 09:20
        .
        • kolter Re: jerober zawyl o polnocy..... 11.03.12, 12:32
          Przejrzał wszystkie pedofilskie stronki a teraz wyje jak pies .
          • zdybka Re: jerober zawyl o polnocy..... 11.03.12, 13:02
            kolter napisał:

> Przejrzał wszystkie pedofilskie stronki a teraz wyje jak pies .

Racje masz ,siedzi to w krzakach i szczeka !
            • kolter Re: jerober zawyl o polnocy..... 11.03.12, 13:29
              zdybka napisała:

> kolter napisał:
              >
              > > Przejrzał wszystkie pedofilskie stronki a teraz wyje jak pies .
              >
              > Racje masz ,siedzi to w krzakach i szczeka !

Wyje kundel ,aż mu łańcuch w grzdyla się wbija
      • 6.smiech Re: Wam POtrzebny egzorcyzm.. 11.03.12, 12:56
        jerobert66 napisał:

> komuchy z forum gw.

jerbniety, pozno, to twoj czas do nory.
        • zdybka Re: Wam POtrzebny egzorcyzm.. 11.03.12, 13:10
          6.smiech napisał:

jerbniety, pozno, to twoj czas do nory.

Ten to ostatnio zaczeka cos o polnocy i znika.
          Kogo ci to przypomina ?
          • 6.smiech Re: Wam POtrzebny egzorcyzm.. 11.03.12, 13:31
            zdybka napisała:

> 6.smiech napisał:
            >
            > jerbniety, pozno, to twoj czas do nory.
            >
            > Ten to ostatnio zaszczeka cos o polnocy i znika.
            > Kogo ci to przypomina ?

pastoralkowego ministranta.
            • zdybka Re: Wam POtrzebny egzorcyzm.. 11.03.12, 14:28
              6.smiech napisał

pastoralkowego ministranta.

To jest odpowiednie dla niego.
      • kolter Re: Wam POtrzebny egzorcyzm.. 11.03.12, 14:59
        jerobert66 napisał:

> komuchy z forum gw.

Przestań zboczeńcu wysyłać mi miłosne maile , ciotko moherowa
    • ka-mi-la789 Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 00:41
      Chłopcy z Grabówka,
      chłopcy z Chyloni,
      dzisiaj ksiunc użył
      wody świncony.
      Gwoździe się sypią,
      szatany łypią,
      Janek Wiśniewski rzygł (pieskiem).
      • grabda2 Re: Walka z szatanem na forum gw . 11.03.12, 03:11
        Ty nieszczęsna kamilo faktycznie potrzebujesz egzorcyzmu. piszesz imie swego szefa szatana z duzej litery , jemu służysz. Apage satanas !
        • kolter Re: Walka z szatanem na forum gw . 11.03.12, 17:50
          grabda2 napisał:

> Ty nieszczęsna kamilo faktycznie potrzebujesz egzorcyzmu. piszesz imie swego sz
          > efa szatana z duzej litery , jemu służysz. Apage satanas !

Ta a ci tłumacze Biblii katolickiej tez mu wiernie służą :))

6 Zdarzyło się pewnego dnia, gdy synowie Boży3 udawali się, by stanąć przed Panem, że i szatan3 też poszedł z nimi. 7 4 I rzekł Bóg do szatana: «Skąd przychodzisz?» Szatan odrzekł Panu: «Przemierzałem ziemię i wędrowałem po niej». 8 Mówi Pan do szatana: «A zwróciłeś uwagę na sługę mego, Hioba? Bo nie ma na całej ziemi drugiego, kto by tak był prawy, sprawiedliwy, bogobojny i unikający grzechu jak on». 9 Szatan na to do Pana: «Czyż za darmo Hiob czci Boga? 10 Czyż Ty nie ogrodziłeś zewsząd jego samego, jego domu i całej majętności? Pracy jego rąk pobłogosławiłeś, jego dobytek na ziemi się mnoży.
          11 Wyciągnij, proszę, rękę i dotknij jego majątku! Na pewno Ci w twarz będzie złorzeczył». 12 Rzekł Pan do szatana: «Oto cały majątek jego w twej mocy. Tylko na niego samego nie wyciągaj ręki». I odszedł szatan sprzed oblicza Pańskiego.

biblia.deon.pl/rozdzial.php?id=431
          • tanczacy.z.myslami Ortografia decyduje, nawet o szatanie :) 12.03.12, 16:03
            W przytoczonym przez ciebie tekście "Szatan" stoi na początku zdania a "szatan" w jego środku. Czyli nie to decyduje o wielkiej czy małej literze kto mu (nie) służy, tylko ortografia. Nie lekceważcie jej więc :)
            • kolter Re: Ortografia decyduje, nawet o szatanie :) 12.03.12, 16:44
              tanczacy.z.myslami napisał:

> W przytoczonym przez ciebie tekście "Szatan" stoi na początku zdania a "
              > szatan" w jego środku. Czyli nie to decyduje o wielkiej czy małej literz
              > e kto mu (nie) służy, tylko ortografia. Nie lekceważcie jej więc :)

Imiona zawsze piszemy z dużej litery ?? Bo Szatan to imię upadłego anioła !!
              • big148-1.3 Re: Ortografia decyduje, nawet o szatanie :) 12.03.12, 18:39
                szatan jest tchórzem i upadłym aniołem i pisze się go z małej litery.
                • ka-mi-la789 Re: Ortografia decyduje, nawet o szatanie :) 12.03.12, 21:19
                  Się ma luki w wykształceniu podstawowym. Co mnie, nawiasem mówiąc, nie dziwi.
                • kolter Re: Ortografia decyduje, nawet o szatanie :) 12.03.12, 21:45
                  big148-1.3 napisał:

> szatan jest tchórzem i upadłym aniołem i pisze się go z małej litery.

Taka nowa zasada ortografii :)))
                  • tanczacy.z.myslami Re: Ortografia decyduje, nawet o szatanie :) 14.03.12, 13:58
                    kolter napisał:

> big148-1.3 napisał:
                    >
                    > > szatan jest tchórzem i upadłym aniołem i pisze się go z małej litery.
                    >
                    > Taka nowa zasada ortografii :)))

Zasada bardzo ułatwiająca odczytanie intencji autora:
                    Jeżeli np. dziennikarz pisze w artykule nazwisko Tuska z wielkiej a Kaczyńskiego z małej litery, to znaczy, że głosował za PO. Jeżeli odwrotnie - głosował za PiS.
                    I zaoszczędzi się na korekcie tekstu bo już nie będzie miała racji bytu - ortografia będzie zależeć od poglądów :)
                    • kolter Re: Ortografia decyduje, nawet o szatanie :) 14.03.12, 20:52
                      Zasada bardzo ułatwiająca odczytanie intencji autora:
                      > Jeżeli np. dziennikarz pisze w artykule nazwisko Tuska z wielkiej a Kaczyńskieg
                      > o z małej litery, to znaczy, że głosował za PO. Jeżeli odwrotnie - głosował za
                      > PiS.
                      > I zaoszczędzi się na korekcie tekstu bo już nie będzie miała racji bytu - ortog
                      > rafia będzie zależeć od poglądów :)

Problem w tym ze tłumacze katolicki wydań biblii , bardzo często i gęsto tytułują się profesorami lub choćby tylko doktorami teologi, więc pytam kto tym panom owe tytuły przyznaje :))) Skoro nie potrafią z powodu jakiejś tam swojej poprawności, napisać zgodnie z zasadami ortografii imienia swojego szefa;Szatana :)
                      • tanczacy.z.myslami Re: Ortografia decyduje, nawet o szatanie :) 15.03.12, 10:05
                        kolter napisał:

> tłumacze katolicki wydań biblii , bardzo często i gęsto tytułują
                        > się profesorami lub choćby tylko doktorami teologi, więc pytam kto tym panom
                        > owe tytuły przyznaje :)))

Jaka nauka takie tytuły. A skoro teologia to nauka wielce umowna to... :)
                        • kolter Re: Ortografia decyduje, nawet o szatanie :) 15.03.12, 22:14

>
                          > Jaka nauka takie tytuły. A skoro teologia to nauka wielce umowna to... :)

No tak ,ale to my płacimy na KUL :(
    • wojtek-gdansk Przymioty szatańskie:pycha,chciwośc,nieumiarkowani 11.03.12, 08:06
      Pycha, chciwość, nieczystość, nieumiarkowanie w jedzeniu i piciu to są przymioty szatana.
      Nie jeden Głódź charakteryzuje się tymi cechami i ksiądz Kowalczyk nic na to nie poradzi.
      Kiedyś nauczano, że językami mówią nawiedzeni przez Ducha Świętego, jest o tym w Dziejach Apostolskich, a teraz Głódź twierdzi, że to diabeł powoduje. Gmatwa się ten katolicyzm, dawniej ubóstwo było cnotą, teraz nawet zakony żebracze walczą po trupach o majątki ziemskie.
    • mydish O co be? 11.03.12, 08:59

Wlasciwie to o co be?
    • bigdaniel Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 09:04
      Ja ostatnio po imprezie zwymiotowałem sałatkę.... i mówiłem niezrozumiałym językiem...jakby tego było mało wszystko mi wirowało przed oczami...chyba poproszę o egzorcyzmy
    • p1rat Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 10:44
      "Diabeł uwielbia odwracać ludzi od Chrystusa i wykorzystuje do tego coraz to nowe sposoby: internet, pornografię, modę na okultyzm."

to ewidentny dowód na piętnowanie przez kościół katolicki osób o odmiennym światopoglądzie (zdaje się, że w Polsce coś takiego jest karalne).

wg. ARCY..biskupa :)... wszystkimi myślącymi inaczej niż po katolicku kieruje szatan (są więc źli). należy ich leczyć ale oczywiście jedynie metodami uznawanymi przez kościół: za pomocą egzorcyzmów.

egzorcyzmy to nic innego niż psychiczne znęcanie się nad chorą(?) osobą i kościół katolicki jest chyba jedyną instytucją w tym cywilizowanym świecie, która uznaje tą nieludzką metodę z epoki średniowiecza za skuteczne lekarstwo (coś jak wkładanie chorego do pieca na trzy zdrowaśki).

zastanawiam się chwilami w jakim świecie ja żyję. i czy ta otaczająca mnie rzeczywistość jest na pewno tą, którą da się jeszcze przyjąć do wiadomości na trzeźwo. i czy pełna abstynencja jest przykładem silnej woli (albo psychiki) czy już głupoty.
    • tadeo7890 Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 11:37
      Czy Kościół chce stracić resztkę poparcia, jaka mu jeszcze została? Bo przecież nie żyjemy w średniowieczu, przynajmniej nie wszyscy. Kościół ma bogate tradycje, jednak należą one do dnia wczorajszego. Współczesny świat, to świat nauki, samodzielnego myślenia. Złote czasy Kościoła, gdy był najwyższym autorytetem, przeminęły i prawdopodobnie nigdy już nie wrócą. Coraz mniej ludzi skłonnych jest ślepo wierzyć w religijne dogmaty. Polecam artykuły na ten temat z witryny ”Kosmologia - nauka duchowa”.
      O prawdziwym chrześcijaństwie
      Wybrane tytuły akapitów:
      Pogaństwo w chrześcijaństwie
      Kościoły staną się muzeami oraz atrakcjami turystycznymi
      Kościół traci wpływ na samodzielnie myślącego człowieka....
      Człowiek myślący nie potrafi ulegać duchowej dyktaturze Kościoła
      Chrześcijaństwo jest dzisiaj na różne sposoby pomieszane z pogaństwem
      • ka-mi-la789 Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 11:45
        > Człowiek myślący nie potrafi ulegać duchowej dyktaturze Kościoła

Bo religie monoteistyczne nie zostały stworzone dla ludzi myślących. Wszystkie są tworem analfabetów z bliskowschodnich pustyń.

> Chrześcijaństwo jest dzisiaj na różne sposoby pomieszane z pogaństwem

Od początku było. Chrześcijaństwo to koktajlik wierzeń staroegipskich i solarnych kultów bliskowschodnich później przyprawiony zawłaszczonymi obyczajami przedchrześcijańskiej Europy.
    • 6.smiech Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 12:52
      A ja wam powiem ze szatan mieszka w kosciele od czasu jego powstania. Teraz tylko wybral
      sobie jako miejsce pobytu Polske bo narod glupi, klechy pazerne zyjace w grzechach.
      Porabany kraj.
    • antobojar Gdzie się podziały pale,jeBroberty,rydudony,oszoło 11.03.12, 15:29
      .. oszołomy,sharny... no gdzie jest ta banda zaprzańców targowickich z ePiSkopatu..??
      • zdybka Re: Gdzie się podziały pale,jeBroberty,rydudony,o 11.03.12, 15:57
        jebrobert co wiem to wystawia ryja o polnocy i szybko sie chowa.
        Mamy tu za to nowego big.... cos tam ale uwazamy, ze to nasz stary kumpel Tomcio.
        Reszta ? Zapewne wypelznie.
      • nsz-towiec Re: Gdzie się podziały pale,jeBroberty,rydudony,o 12.03.12, 01:23
        Nie chce im sie gadać z takim palantem , jak ty .
        • nerwus0 Re: Gdzie się podziały pale,jeBroberty,rydudony,o 12.03.12, 10:38
          Uderz w stół..... Odezwał się jeden z pojebów.
    • nsz-towiec Walka z szatanem na gw. 11.03.12, 15:33
      Wielu tu obecnym "komentatorom" przydałby się egzorcyzm .
      • kolter Re: Walka z szatanem na gw. 11.03.12, 15:41
        nsz-towiec napisał:

> Wielu tu obecnym "komentatorom" przydałby się egzorcyzm .

Ta, np czubkom którzy walczą z nieistniejącą komuną .
        • nsz-towiec Re: Walka z szatanem na gw. 11.03.12, 16:14
          Komuna jest w tobie. Tak zostałes wychowany. W nienawiści do wszystkiego , co polskie i chrześcijańskie . Czerwony trollu .
          • kolter Re: Walka z szatanem na gw. 11.03.12, 17:15
            nsz-towiec napisał:

> Komuna jest w tobie. Tak zostałes wychowany. W nienawiści do wszystkiego , co p
            > olskie i chrześcijańskie . Czerwony trollu .

na kolana psie , ksiądz idzie :))
            • nsz-towiec Re: Walka z szatanem na gw. 12.03.12, 01:26
              Dałbym ci psa , czerwońcu , w realu .
              • kolter Re: Walka z szatanem na gw. 12.03.12, 12:22
                nsz-towiec napisał:

> Dałbym ci psa , czerwońcu , w realu .

Chcesz dostać loda ??
                • nsz-towiec Re: Walka z szatanem na gw. 12.03.12, 23:04
                  Widac , że jesteś idiotą .
                  • kolter Re: Walka z szatanem na gw. 14.03.12, 12:33
                    nsz-towiec napisał:

> Widac , że jesteś idiotą .

Nikt ciebie nie pyta jak ci dali na chrzcie .
    • szalonymag Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 16:00
      nie mogę uwierzyć w to co przeczytałem....i niektóre komentarze...
      XXI wiek,kraj wydawałoby się cywilizowany,w środkowej Europie....
      zaściankowość,kołtuństwo,głupota,łatwowierność,brak samodzielnego myślenia i szczątkowej choćby dedukcji....oto Polska właśnie.....
      a podobno chroni ją Matka Boska,opiekunka...itd itd....
      chyba jest na urlopie....albo gorzej uznała że polscy katolicy to przypadek nieuleczalny..
      a na poważnie .....
      straszno i groźnie....do jakiego stopnia można ogłupić człowieka ,że powtarza bezmyślnie te kościelne brednie-i uważa że ma prawo nawracać innych....
      obłęd......
      • ka-mi-la789 Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 16:11
        szalonymag napisał:

> a podobno chroni ją Matka Boska,opiekunka...itd itd....

I chyba przez tę ochronę wszystkie nieszczęścia. Zauważ, że degrengolada, z której kraj się do tej pory nie podniósł, zaczęła się od "oddania w opiekę" kraju przez niejakiego Jana Kazimierza Wazę. Trzydzieści lat potem Polska przestała istnieć, potem zryła ją pierwsza wojna, potem burdel powojenny, druga wojna, komuna, burdel teraźniejszy, w międzyczasie jeszcze kretyńskie powstania robione jakby na zamówienie wrogów, i matołectwo społeczeństwa utrzymujące się przez cały ten czas w strefie stanów wysokich i odporne na leczenie jak wirus grypy. Dzięki za taką opiekę, wolę nie być chroniona.
        • nsz-towiec Re: Walka z szatanem na forum gw . 11.03.12, 16:18
          Ciebie chronią towarzysze z Moskwy i twoj mistrz - szatan .
          • kolter Re: Walka z szatanem na forum gw . 11.03.12, 17:16
            nsz-towiec napisał:

> Ciebie chronią towarzysze z Moskwy i twoj mistrz - szatan .

Ta, ten sam szatan co prowadzi już od 17 wieków twoich kamratów z watykanu .
        • zdybka Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 16:37
          ka-mi-la789 napisała:
          I chyba przez tę ochronę wszystkie nieszczęścia.

Tak wiec nasuwa sie pytanie ,ktory ze swietych jest odpowiedzialny ,
          za nasze nieszczescia ?
          Skoro wszystkie dobro to zasluga ( opiekunow Polski )
          to co z gradobiciem , powodziami itp. ?
        • tanczacy.z.myslami Uczcie się historii a nie religii 12.03.12, 16:08
          ka-mi-la789 napisała:

> degrengolada, z której kraj
          > się do tej pory nie podniósł, zaczęła się od "oddania w opiekę" kraju
          > przez niejakiego Jana Kazimierza Wazę. Trzydzieści lat potem Polska przestała
          > istnieć,

Litości!
          To powierzenie w opiekę, czyli tzw. śluby lwowskie, miało miejsce w 1656 r., czyli sto czterdzieści lat przed zaborami a nie trzydzieści!
          A degrengolada i tak zaczęła się wcześniej, bo jej objawem był m.in. potop szwedzki (od 1655)!
          • ka-mi-la789 Re: Uczcie się historii a nie religii 12.03.12, 21:24

> Litości!
            > To powierzenie w opiekę, czyli tzw. śluby lwowskie, miało miejsce w 1656 r., cz
            > yli sto czterdzieści lat przed zaborami a nie trzydzieści!

Oj, fakt <wstydzi się>. Nie usprawiedliwia mnie nawet jednoczesna praca nad tekstem, w którym pojawiały się właśnie daty o sto lat późniejsze.

> A degrengolada i tak zaczęła się wcześniej, bo jej objawem był m.in. potop szwe
            > dzki (od 1655)!

Ale miłościwa opieka powinna ją zatrzymać, n'est-ce pas? A nie tylko nie zatrzymała, ale jakby przyspieszyła - bajzel, zamęt, samowola szlachty i bezradność kolejnych królów nasilały się jak lawina.
    • shroeder1970 Gdzie brygada antynarkotykowa? 11.03.12, 16:20
      I gdzie psychiatra oraz prokurator?
      To, co robią ci "szamani" jest albo rezultatem brania LSD czy temu podobnych, czym powiinna się zająć brygada narkotykowa w celu ustalenia, skąd te subkultury biorą prochy, względnie jest to rezultat ciężkiej choroby psychicznej "egzorcysty", zagrażającej zarówno jemu własnemu życiu jak i wszystkim w jego otoczeniu, zaś tu z kolei powinni się tym zająć prokurator oraz psychiatra w trybie ustawy o ochronie zdrowia psychicznego.
      Ja sobie nie życzę, żeby takie jednostki szlajały się wolno po świecie.
    • jarek9919 Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 16:49
      Dobrze ,że ta kobieta nie zwymiotowała kaczkami. i to jeszcze bliżniaczkami. To by dopiero było wydarzenie. A jeszcze wieksze by było gdyby wysrała żywą kaczkę. To by było na pierwszych stronach gazet.
    • nie.pis Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 18:40
      sławoj -flaszka -głódź powinien zacząć od wypędzania szatana z siebie samego .
    • nerwus0 Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 18:44
      "kobieta zwymiotowała malutkiego pieska, który zaczął biegać po sali."
      Co na to Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami.
      Zeżarła psa na żywo i potem jeszcze biegał? Musiała mieć przełyk jak kaszalot.
      Dowód zwiał, jak zobaczył dymy kadzideł i przebierańców.
      • nerwus0 Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 18:51
        Bardzo to przypomina bajkę o Czerwonym Kapturku.
        Tam też zły wilk zeżarł babcię a potem babcię całą i zdrową
        wyjęto wilkowi z brzucha i żyli długo i szczęśliwie.
        Ale to bajeczka dla dzieci a tu się bajki wciska dorosłym
        ludziom.

www.youtube.com/watch?v=srwEFsoKBm8
        • nerwus0 Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 18:52
          A może to babcia zeżarła wilka?. Ach, ta skleroza.
          • kolter Re: Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 19:02
            nerwus0 napisał:

> A może to babcia zeżarła wilka?. Ach, ta skleroza.

Idzie Czerwony Kapturek przez las
            Patrzy a tu wilk siedzi w krzakach
            Wilku ,wilku czemu masz takie wielkie oczy ?
            Bo Srammmmmmmmmmmmm :))
    • ian54 Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 22:10
      Koszmar!! Średniowiecze!! kto wierzy w te bzdury
    • tymienianieuwazajesz Walka z szatanem w Gdyni-Chyloni 11.03.12, 22:39
      Biskup Sławoj często wypędza Dżina z butelki, może z tego powodu widzi demony?
    • asraz Pozdrowienia dla szatana. 11.03.12, 22:48
      Wielce wielebny szatanie pozdrawiam Ciebie i życzę wielu sukcesów w realizowaniu
      Twoich zadań statutowych. Mam do Ciebie niewinną prośbę, a mianowicie nakłoń
      biskupa do większego obżarstwa i spożywania trunków.
      • big148-1.3 Re: Pozdrowienia dla szatana. 11.03.12, 23:04
        Sancte Michael Archangele, defende nos in proelio; contra nequitiam et insidias diaboli esto praesidium. Imperat illi Deus; supplices deprecamur: tuque, Princeps militiae coelestis, Satanam aliosque spiritus malignos, qui ad perditionem animarum pervagantur in mundo, divina virtute in infernum detrude. Amen
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka