Dodaj do ulubionych

Wałęsa prosi Benedykta XVI o wsparcie wolnej Kuby

21.03.12, 16:36
BXVI ma generalnie w doopie tego typu apele. On jedzie tam załatwiać miliardowe odszkodowania oraz reprywatyzację dla kościoła oraz udział we władzach państwowych po upadku systemu Castro, co zapewne nastąpi w krótce.... Tak samo zrobili urzędnicy watykańscy wraz z Wojtyłą w Polsce przełomu lat 80-tych i 90-tych.
Obserwuj wątek
    • henryk-sikora Wałęsa prosi Benedykta XVI o wsparcie wolnej Kuby 21.03.12, 16:49
      Bardzo dobrze, że Lech Wałęsa napisał taki list do BenedyktaXVI. Ja też nie wierzę, aby Papież upomniał się o wolność tak jak to zrobił JPII w 1979 na obecnym Placu Piłsudskiego. BenedyktowiXVI brakuje po prostu charyzmy i charakteru, aby upomnieć się o prawa człowieka. A jeżeli się mylę to pojadę z pokutną pielgrzymką do Watykanu:)).
      • sakral Re: Wałęsa prosi Benedykta XVI o wsparcie wolnej 21.03.12, 17:32

chyba
        pójdziesz do Watykanu

ale w worku pokutnym ?

a dlaczego to niby Benedyktowi XVI brakuje charyzmy
        • ubiquitousghost88 ...no tej charyzmy, którą ma henio-wróbelek... 21.03.12, 18:13
          ...to Benedyktowi faktycznie brakuje...

sakral napisał:

>
          > chyba
          > pójdziesz do Watykanu
          >
          > ale w worku pokutnym ?
          >
          > a dlaczego to niby Benedyktowi XVI brakuje charyzmy
    • ubiquitousghost88 Wałęsa Santo Subito! 21.03.12, 18:15
      ...
    • landaverde Odpowiadając Bolkowi... 21.03.12, 18:43
      Panie Wałęsa, ale najpierw wypij pan tę wodę z chrzcielnicy. To nic, że trochę żółta, to tylko barwnik spożywczy E110. Naprawdę, nikt do niej nie sikał.
    • madziapl1 Wałęsa prosi Benedykta XVI o wsparcie wolnej Kuby 21.03.12, 19:50
      Ja Walese doceniam ale mu radze by nie pisal glupot bo by zaoszczedzil na kopercie, papierze listowym no i na znaczku pocztowym lub na poslancu i sam niech sie pomodli w swojej duszy bo bedzie to wiekszy pozytek dla Kubanczykow niz prosby do bialego oszusta b 16.
      • ubiquitousghost88 Niech się on o siebie modli, bo kostucha tuż, tuż 21.03.12, 21:03
        madziapl1 napisał:

> Ja Walese doceniam ale mu radze by nie pisal glupot bo by zaoszczedzil na koper
        > cie, papierze listowym no i na znaczku pocztowym lub na poslancu i sam niech si
        > e pomodli w swojej duszy bo bedzie to wiekszy pozytek dla Kubanczykow niz prosb
        > y do bialego oszusta b 16.
    • bogdan331 W klapie,chlapie czyli pie... farmazony 21.03.12, 21:33
      www.fakt.pl/Co-Walesa-ma-w-klapie-oprocz-Matki-Boskiej-,galeria-artykulu,107766,1.html
      www.youtube.com/watch?v=xs8zU4OA7Fk
    • henryk-sikora odpowiedź dla "dicksmith" 22.03.12, 09:34
      "dicksmith, miej odwagę podpisać się pod oszczerstwami swoim nazwiskiem i później możemy rozmawiać, ale w sądzie.
      • dicksmith Re: odpowiedź dla "dicksmith" 22.03.12, 09:52
        w ktorym sadzie? tzw. polskim? jak ty to sobie wyobrazasz?
        poki co, wytlumacz sie, tchorzu.
        • ubiquitousghost88 A widzisz a widzisz? Arogancja szła zawsze w parze 22.03.12, 09:57
          ...ze skłonnościami do kryminału. Popatrz na Berlusconiego, na przykład...

dicksmith napisał:

> w ktorym sadzie? tzw. polskim? jak ty to sobie wyobrazasz?
          > poki co, wytlumacz sie, tchorzu.
        • henryk-sikora Re: odpowiedź dla "dicksmith" 22.03.12, 10:04
          To Ty jesteś tchórzem, bo rzucasz oszczerstwa i kalumnie pod idiotycznym pseudonimem. Podpisz się nazwiskiem skoro jesteś taki prawdomówny i odważny!!!
          • dicksmith Re: odpowiedź dla "dicksmith" 22.03.12, 10:12
            Tu nie o mnie chodzi, tylko o ciebie. Wytlumacz sie z kontrowersji co do twojej przeszlosci. Moze masz racje i wtedy zwroce ci honor. Tu na forum GW jest najlepsze pu temu miejsce.
            • henryk-sikora Re: odpowiedź dla "dicksmith" 22.03.12, 10:27
              Ustosunkuje się szczegółowo do Twoich wyssanych z palca zarzutów, ale podpisz się swoim nazwiskiem i imieniem. Miej odrobinę odwagi, ja też mogę się zalogować pod pseudonimem i napisać, że "dicksmith" jest złodziejem i gwałcicielem i jak Ci się będzie podobało tłumaczenie, że nie jesteś wielbłądem?
              • dicksmith Re: odpowiedź dla "dicksmith" 22.03.12, 10:34
                Miej odwage wyjasnic te "kontrowersyjna" sprawe publicznie, na popularnym forum GW. Przeciez obiecales ze wyjasnisz, w radio SBS! Mnie to lata, ale tobie nie powinno.
                • dicksmith UP 22.03.12, 11:02
                  !!
          • ubiquitousghost88 Ty mi tu nie warchol, nie wyślesz już bezbronnych 22.03.12, 10:13
            ...górników do nierównej walki z uzbrojoną po zęby milicją Polskiej Rzeczpospolitej, żebyś mógł do koryta się dorwać (w Australii)!...

henryk-sikora napisał:

> To Ty jesteś tchórzem, bo rzucasz oszczerstwa i kalumnie pod idiotycznym pseudo
            > nimem. Podpisz się nazwiskiem skoro jesteś taki prawdomówny i odważny!!!
          • dicksmith Re: odpowiedź dla "dicksmith" 22.03.12, 10:30
            Podam ci swoje dane, gdy pozwoli na to moja zona i trojka dzieci .
            • ubiquitousghost88 Nie przejmuj się nim. On Tobą też się nie... 22.03.12, 10:38
              ...przejmuje.
              Takich jak on po prostu "salje se u pizdu materinu", jak powiada dumny naród serbski...

dicksmith napisał:

> Podam ci swoje dane, gdy pozwoli na to moja zona i trojka dzieci .
            • henryk-sikora Re: odpowiedź dla "dicksmith" 22.03.12, 10:43
              Nie tylko jesteś tchórzem szkalującym pod pseudonimem innych ludzi, ale również pantoflarzem:). To by się zgadzało, tchórze to sfrustrowane osobniki siedzące pod pantoflem żon, potrafiący tylko rzucać kalumnie, ale zamaskowani pseudonimem, to taka cecha charakterystyczna takich ludzi.
              • dicksmith Re: odpowiedź dla "dicksmith" 22.03.12, 10:48
                Boje sie o moje dzieci. Zeby nie padly ofiara jakichs kanalii.

• dicksmith "uzytkownik o podanym nicku nie istnieje" 22.03.12, 10:54
                UŻYTKOWNIK O PODANYM NICKU NIE ISTNIEJE

taka odpowiedz dostalem, gdy probowalem wyslac moje dane na twoja skrzynke GW
                • henryk-sikora odpowiedź dla "dicksmith " 22.03.12, 11:07
                  Wyślij tchórzu na mojego maila, przecież wiesz jaki jest e-mail na GW: henryk-sikora@gazeta.pl
                  Mój adres nie jest tajemnicą, bo każdy kto tutaj dokonuje wpisów musi mieć adres mailowy. Ja wyślę Tobie maila, a Ty mi odeślij zwrotnie swoje dane i wówczas odniosę się do Twoich insynuacji.
                  • dicksmith Re: odpowiedź dla "dicksmith " 22.03.12, 11:11
                    Najpierw odnies sie do czytelnikow tego forum i wyjasnij im, im przede wszystkim, a nie mnie, aferzysto.
                  • dicksmith Polonia czeka na twoje wyjasnienia, nie ja 22.03.12, 11:20
                    Obiecales w radio SBS ze wyjasnisz i od 20 lat nic... najpierw przeslij do radia SBS w Australii list z wyjasnieniem tej ponurej sprawy z twojej przeszlosci, a pozniej bedziesz mogl pogadac ze mna prywatnie.
      • dicksmith Re: odpowiedź dla "dicksmith" 24.03.12, 03:23
        > "dicksmith, miej odwagę podpisać się pod oszczerstwami swoim nazwiskiem i późni
        > ej możemy rozmawiać, ale w sądzie.

a gdzie to "oszczerstwo" sie podzialo. Widze zes mocny w GW.
    • henryk-sikora odpwiedź dla "dicksmith" 22.03.12, 11:15
      napisałem tchórzu, że odniosę się tutaj, publicznie do Twoich insynuacji, ale wpierw podpisz sie swoim nazwiskiem i imieniem, prawdziwym!!! Jeżeli nie chcesz tutaj to wyślij mi w mailu. Wiem, że tego nie zrobisz, bo tacy tchórze jak Ty potrafią tylko skrycie insynuować i pomawiać.
      • dicksmith Re: odpwiedź dla "dicksmith" 22.03.12, 11:23
        Tu nie o mnie chodzi, tylko o Polonie australijska. Przed nia sie masz tlumaczyc, a nie przede mna. Potrafisz udzwignac ciezar?
        • henryk-sikora Re: odpwiedź dla "dicksmith" 22.03.12, 11:26
          A kto Ciebie tchórzu upoważnił do występowania w imieniu Polonii australijskiej?
          • dicksmith Re: odpwiedź dla "dicksmith" 22.03.12, 11:30
            upowaznilem sie sam, jako sluchacz radia SBS, w ktorym obiecales mi ze wyjasnisz wkrotce te afere. Wiec wyjasniaj.
            • henryk-sikora Re: odpwiedź dla "dicksmith" 22.03.12, 11:43
              Ty to się możesz upoważnić do wyjścia do toalety, aby porozmawiać przed lustrem z tchórzem i debilem.
              Trzeba było czytać prasę polonijną. W "Wiadomościach Polskich" był opublikowany cały szczegółowy raport z działalności Australijskiego Funduszu Solidarności z Polską. Ciekawi mnie czy Ty przynajmniej wiesz co to takiego ten fundusz i czy dałeś na niego chociaż jednego dolara, bo idę o zakład, że nie, bo tacy tchórze to tylko potrafią opluwać.
              • ubiquitousghost88 A po raport z działalności Funduszu Watykańskiego 22.03.12, 11:57
                ...to do JP2 mamy napisać, czy do "Bankiera Pana Boga", który włoską mafię okradł (i za to zadyndał pod mostem w Londynie), żeby takim jak ty otworzył karierę życiową w kraju rzuconym na pastwę rodzimych i importowanych cwaniaków?
                • henryk-sikora odpowiedź dla "ubiquitousghost88" 22.03.12, 12:02
                  A Ty szmato PZPR-wska i UB-owska wyłącz się i ciesz się, że was nie powywieszano na latarniach w 1989 roku za wasze służalstwo Moskwie przez prawie 50 lat i mordowanie i prześladowania Polaków na ich ziemi. Wynoś się do Moskwy szmaciarzu, tam Twoje miejsce!!!
                  • sakral Re: odpowiedź dla "ubiquitousghost88" 22.03.12, 12:54

prawda czasu prawdą ekranu(link)
                  • ubiquitousghost88 Ani PZPR, ani UB. Po prostu uczciwy obywatel... 22.03.12, 14:23
                    ...PRL, który pluje na pomocników pedałów i pedofili w czarnych sukieneczkach, którym oddali kraj, plując w twarz Bogu (nie, nie JP2, tylko Bogu, jeżeli różnicę rozumiesz, prymitywny baranie polski)...

henryk-sikora napisał:

> A Ty szmato PZPR-wska i UB-owska wyłącz się i ciesz się, że was nie powywieszan
                    > o na latarniach w 1989 roku za wasze służalstwo Moskwie przez prawie 50 lat i m
                    > ordowanie i prześladowania Polaków na ich ziemi. Wynoś się do Moskwy szmaciarzu
                    > , tam Twoje miejsce!!!
                    • henryk-sikora odpowiedź dla "ubiquitousghost88" 22.03.12, 14:40
                      Nie mieszaj do tej rozmowy ani JPII, ani Boga, bo ja ani ministrantem, ani kościelnym żadnym nie byłem i nie jestem i też mam swoje negatywne oceny KK.
                      Śledzę natomiast Twoje wpisy internetowe i widzę Twoje czysto bolszewickie nastawienie. Czytywałem jak broniłeś i bezustannie bronisz tutaj w swoich wpisach zbrodniczego PRL i innych zbrodniarzy, jak kilka miesięcy temu Kadafiego. Więc sparafrazuje pewnego byłego prezydenta europejskiego kraju i napiszę Ci, że najlepiej będzie jeżeli skorzystasz z okazji i zamkniesz się, albo znajdziesz sobie jakiś bolszewicki portal, bo ten jest dla ludzi wolnych, dla demokratów, a nie takich co wychwalają totalitaryzm.
                      • ubiquitousghost88 O Jeeeezuuuuuu! Jakie ty jesteś dno intelektualne! 22.03.12, 19:51
                        i..Ale cieszy mnie myśl, że inni mogą ujrzeć tę twoją nędzę intelektualną i przejrzeć wreszcie, zrozumieć jacy ludzie dokonali w Polsce przewrotu politycznego. I w czyim to było robione interesie. Całe wolne, tj. komunistyczne Chiny śmieją się w nos takim jak ty nieudacznikom.
                        Uszczęśliwiaj Polaków, uszczęśliwiaj (studiując w przerwach moje wypociny na forum...).

henryk-sikora napisał:

> Nie mieszaj do tej rozmowy ani JPII, ani Boga, bo ja ani ministrantem, ani kośc
                        > ielnym żadnym nie byłem i nie jestem i też mam swoje negatywne oceny KK.
                        > Śledzę natomiast Twoje wpisy internetowe i widzę Twoje czysto bolszewickie nast
                        > awienie. Czytywałem jak broniłeś i bezustannie bronisz tutaj w swoich wpisach z
                        > brodniczego PRL i innych zbrodniarzy, jak kilka miesięcy temu Kadafiego. Więc s
                        > parafrazuje pewnego byłego prezydenta europejskiego kraju i napiszę Ci, że najl
                        > epiej będzie jeżeli skorzystasz z okazji i zamkniesz się, albo znajdziesz sobie
                        > jakiś bolszewicki portal, bo ten jest dla ludzi wolnych, dla demokratów, a nie
                        > takich co wychwalają totalitaryzm.
                      • dicksmith odpowiedz inteligentowi zaocznemu 22.03.12, 20:13
                        i ty miernoto z 3RP chcesz poznac moje dane osobowe?
                        "Studiowal na Macquarie University", hehe.
                      • ubiquitousghost88 hehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehe 22.03.12, 20:32
                        ....Dzięki Polonio australijska!
                        Śmiech to zdrowie!
                      • dicksmith Re: odpowiedź dla "ubiquitousghost88" 23.03.12, 08:26
                        > Śledzę natomiast Twoje wpisy internetowe

A moje wpisy tez sledzisz?
                        Powodzenia Hendryk, badaczu pisma swietego ;)
                        • ubiquitousghost88 Henio śledzi nas wszystkich. Bo ma stracha... 24.03.12, 14:20
                          ...Takie mendy jak on całe życie żyją z duszą na ramieniu...
                          Pozdrawiam!

dicksmith napisał:

> > Śledzę natomiast Twoje wpisy internetowe
                          >
                          > A moje wpisy tez sledzisz?
                          > Powodzenia Hendryk, badaczu pisma swietego ;)
              • dicksmith szczegółowy raport z działalności 24.03.12, 03:09
                Tylko dlaczego w tym raporcie nie wyjasniono co stalo sie z pieniedzmi przeznaczonymi na paczki pomocy dla Polski, do ktorych to paczek ktos wsadzal bezwartosciowe, bo przeterminowane, leki i odzywki dla niemowlat?

Pewnie zainteresuje cie ze gazetka sp. hrabiego Karwickiego juz od dawna nie istnieje. Tuz przed zamknieciem dzialalnosci wlascicielem tytulu "Wiadomosci Polskie" byl juz nie hrabia Karwicki, ale chlop spod Wadowic Drewniak. Chlop przechytrzyl hrabiego! Drewniak zorientowal sie ze Karwicki nie odnowil prawa do tytulu "Wiadomosci Polskie" i czym predzej zaplacil z wlasnej kieszeni za prawo do tego tytulu, po czym z duma oglaszal wszem i wobec: "zabralem Polakozercom zabawki". Gazetka hrabiego (ktorej prawnym wlascicielem byl juz chlop) ukazywala sie jeszcze przez jakis czas, ale poniewaz nikt jej nie czytal, to i upadla.
    • adrem63 Re: Wałęsa prosi Benedykta XVI o wsparcie wolnej 24.03.12, 20:36
      A ja proszę B16, tylko bez sztuczek z duchem św. - to i tak biedni ludzie.
      :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka