sharn1
25.04.12, 07:19
Miejsce złodzei i bandytów jest w więzieniu.
Sawicka została przyłapana na gorącym uczynku z kasą w ręku. Z rozmów telefonicznych wynika, że jest biegła w przekrętach i złodziejstwie.
Tacy ludzie powinni być izolowani od polityki i publicznej kasy. W normalnym kraju nie grozilo by jej 5 lat tylko z 12.
Czy tak mówi ofiara czy gangster:
Bo ten telefon, którego byłeś świadkiem, świadczy o tym, że dobierają mi się do dupy.
Opis: do znajomego w rozmowie telefonicznej 3 sierpnia 2007.
Źródło: nagrania operacyjne CBA; fragmenty – „Gazeta Wyborcza” 18 października 2007, całość „Gazeta Polska”
I rezyduję tutaj, na stałe przeprowadzam się i koniec i kręcimy lód, co półtora tygodnia jestem w Sejmie. Codziennie w robocie, Warszawa nasza.
Opis: w rozmowie z funkcjonariuszem CBA 22 sierpnia 2007.
Źródło: nagrania operacyjne CBA; fragmenty – „Gazeta Wyborcza” 18 października 2007, całość „Gazeta Polska”
(...) ja robię w polityce już trochę czasu i mam głowę na karku.
Opis: w rozmowie z funkcjonariuszem CBA 8 sierpnia 2007
Źródło: nagrania operacyjne CBA; fragmenty – Gazeta Wyborcza 18 października 2007, całość Gazeta Polska[1]
Kurwa mać, tyle mam układów teraz wypracowanych i to wszystko w łeb weźmie, bo nie problem byłby, gdybyśmy my wzięli władzę.
Opis: w rozmowie z funkcjonariuszem CBA 8 sierpnia 2007.
Źródło: nagrania operacyjne CBA, „Rzeczpospolita”, 17 października 2007
Może będą wybory za dwa miesiące, może będą za pół roku, może za trzy tygodnie. Stąd wiesz, ja muszę być przygotowana na każdy wariant. W politykę się nie musicie mieszać, tylko kasę dajcie.
Opis: w rozmowie z funkcjonariuszem CBA 20 sierpnia 2007.
Źródło: nagrania operacyjne CBA; Fragmenty – „Gazeta Wyborcza” 18 października 2007, całość Gazeta Polska[2]
Powiem szczerze, że chciałabym to doprowadzić do końca, jeżeli coś z tego mielibyśmy oboje albo ty. Ale jeżeli jest tylko za friko, to to pieprzę.