sauruss 22.05.12, 16:38 wzruszający tekst. popłakałam się ze śmiechu. głupota tych ludzi z wiochy jest niesamowita :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bool_a Re: Drugi zamach na papieża 22.05.12, 17:36 sauruss napisał: > głupota tych ludzi z wiochy jest niesamowita :-) Twoja zaś "mądrość" jest nieograniczona Odpowiedz Link Zgłoś
dust-on-the-wind Re: Drugi zamach na papieża 23.05.12, 08:30 to ty jesteś śmieszny i żałosny. Biedni ciemni chłopi z trudem wysupłali pieniądze - na bałwana - bo tak określa się pogańskich bożków. I oddają mu cześć. Jak to się ma do wiary w Boga Jedynego? To zwykłe bałwochwalstwo. A ty nie pojmujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
i-tyle Pismo Św. Księga Wyjścia 20:3-17 23.05.12, 09:19 przykazanie 2. Nie będziesz czynił żadnej rzeźby ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko (…) Nie będziesz oddawał im pokłonu i nie będziesz im służył, ponieważ Ja Pan, twój Bóg, jestem Bogiem zazdrosnym. ---------------------------- Kościół katolicki usunął powyższe przykazanie, a ponieważ zostało dziewięć, podzielił dziesiąte na dwa i wyszło "... ani żadnej rzeczy...". Nie można mieć żalu do prostych ludzi, oni prości, sami nie dojdą do tego. Ale ksiądz mógłby sobie darować uczestnictwo w bałwochwalstwie. Powinien chyba znać oryginalne drugie przykazanie. Odpowiedz Link Zgłoś
i-tyle Re: Pismo Św. Księga Wyjścia 20:3-17 23.05.12, 09:23 ... no chyba, ze papieża nie ma na niebie wysoko:) Odpowiedz Link Zgłoś
husyta1 Bożki pogańskie to srebro i złoto, dzieło rąk 23.05.12, 15:47 Psalm 135: (15) Bożki pogańskie to srebro i złoto, dzieło rąk ludzkich. (16) Mają usta, ale nie mówią, mają oczy, ale nie widzą. (17) Mają uszy, ale nie słyszą; i nie ma oddechu w ich ustach. (18) Podobni są do nich ci, którzy je robią, i każdy, co w nich ufność pokłada. Odpowiedz Link Zgłoś
bool_a Re: Bożki pogańskie to srebro i złoto, dzieło rąk 26.05.12, 07:31 husyta1 napisał: > Psalm 135: (15) Bożki pogańskie to srebro i złoto, dzieło rąk ludzkich. (16) Ma > ją usta, ale nie mówią, mają oczy, ale nie widzą. (17) Mają uszy, ale nie słysz > ą; i nie ma oddechu w ich ustach. (18) Podobni są do nich ci, którzy je robią, > i każdy, co w nich ufność pokłada. Szukaj dalej, a znajdziesz też fragmenty dotyczące świętych. Rozumiem, że drażnią Cię osoby, które postępują zgodnie z przykazaniami Boga i "trzymają się z daleka od wszystkich ziemskich, grzesznych praktyk i przyjemności". Odpowiedz Link Zgłoś
bool_a Re: Pismo Św. Księga Wyjścia 20:3-17 26.05.12, 07:42 zakładasz, że święci umniejszają wielkość Boga. Tutaj jednak nie liczy się Twoje zdanie! Zapytaj, jeżeli potrafisz, Boga co o tym mysli? Dla ateisty deprecjacja świętości jest usprawiedliwieniem dla własnych słabości, czy "moralnie wątpliwej" postawy. Odpowiedz Link Zgłoś
bool_a Re: Drugi zamach na papieża 26.05.12, 07:20 dust-on-the-wind napisała: > to ty jesteś śmieszny i żałosny. Biedni ciemni chłopi z trudem wysupłali pienią > dze - na bałwana - bo tak określa się pogańskich bożków. I oddają mu cześć. Ja > k to się ma do wiary w Boga Jedynego? To zwykłe bałwochwalstwo. A ty nie pojmuj > esz. Dobrze by było, żebyś zabierał głos w sprawach na których się znasz. Rozumiem, że nie wierzysz w cuda, a heroiczność cnót jest dla ciebie pustym frazesem, zaś rzeczy nadprzyrodzone wyjaśniasz potęgą swojego rozumu. Uważasz, że kult JP II jest bałwochwalstwem, a to właśnie świadczy o potędze Twojego rozumu! Dla ciebie kult JP II zwiększa u tych ludzi rangę spraw doczesnych i umniejsza Boga. pl.wikipedia.org/wiki/Ba%C5%82wochwalstwo „Bałwochwalstwo, idolatria (gr. eidolon - obraz lub posąg, latreia - kult) – grzech w religiach abrahamowych polegający na oddawaniu czci fałszywym bóstwom (bożkom). W szerszym sensie: przywiązywanie nadmiernej wagi do spraw doczesnych kosztem Boga.” Odpowiedz Link Zgłoś
redchilipeper Re: Drugi zamach na papieża 23.05.12, 19:19 Podobno papież wysłał z piekła wiadomość, że nie jest tam tak źle. Ludzie z wiochy wkrótce do niego dołączą zesłani przez własnego boga za kult żywicznego cielca. Odpowiedz Link Zgłoś
ju-li1 Re: Drugi zamach na papieża 22.05.12, 17:48 sauruss napisał: > wzruszający tekst. > popłakałam się ze śmiechu. > głupota tych ludzi z wiochy jest niesamowita :-) Widzę tu tylko Twoją głupotę i brak elementarnej wrażliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk zamach na ogrodowego krasnala 23.05.12, 00:10 o jakiż jestem wstrząśnięty i nie zmieszay.... Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: Drugi zamach na papieża 23.05.12, 09:12 Wrażliwości na co? Na głupotę katolików czczących złotego cielca? Odpowiedz Link Zgłoś
spam_box Re: Drugi zamach na papieża 23.05.12, 09:48 Nie złotego cielca, ale pożeracza kremówek. A to jest różnica! jezusek może tylko okruszki tych kremówek zbierać. Stare bozie muszą ustąpić miejsca nowym, nic na to nie poradzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku Ja jestem wrażliwy. 23.05.12, 09:19 Raz o mały włos się nie popłakałem, bo facet w ogrodzie kopnął krasnoludka. Takiego z gipsu. 600 pomników Dżejpitu w Polsce. Lenin może mu tylko pozazdrościć. Nawet Kim Ir Sen zrobił się niespokojny. A w Polsce ludzi czczących czy to Lenina, czy Kima nazywa się głupimi. Brawo geniusze! Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Drugi zamach na papieża 22.05.12, 18:56 Czy ja mógłbym prosić te odłamane fragmenty na relikwie? Odpowiedz Link Zgłoś
martinez027 Samochód na bułgarskich tablicach 22.05.12, 23:23 Samochód na bułgarskich tablicach rejestracyjnych--tego szukajcie bo tym przyjechali zamachowcy....Lecz mocodawcy sa z CIA(31 lat temu mieli byc niby z KGB,ale wtajemniczeni wiedzą że to robota CIA i probowano zrucic to na KGB że niby papiez Polak szkodzi calemu blokowi wschodniemu..) Odpowiedz Link Zgłoś
plummen Re: Samochód na bułgarskich tablicach 23.05.12, 06:16 martinez027 napisał: > Samochód na bułgarskich tablicach rejestracyjnych--tego szukajcie bo tym przyje > chali zamachowcy....Lecz mocodawcy sa z CIA(31 lat temu mieli byc niby z KGB,al > e wtajemniczeni wiedzą że to robota CIA i probowano zrucic to na KGB że niby p > apiez Polak szkodzi calemu blokowi wschodniemu..) Następny nawiedzony... Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma Re: Samochód na bułgarskich tablicach 23.05.12, 08:47 Zastanawia mnie jakie procesy chemiczne zachodzą w mózgu autora postu, który ma kompa, Internet, a może napisać "zrucić" ?! Bez urazy, czy autor jest ze Zduńskiej-Woli ? Odpowiedz Link Zgłoś
i-tyle Re: Samochód na bułgarskich tablicach 23.05.12, 09:41 "a może napisać "zrucić"" to się nazywa literówka. Zdarza się na przykład, gdy pisze się szybko i nie dociśnie się jakiegoś klawisza albo przyciśnie się za alt za długo lub zbyt wcześnie. na przykład zrzucić -> zrucić (klawisz z literą Z nie został dociśnięty) łatwy -> łątwy (klawisz ALT przy literze Ł został przytrzymany za długo i powstało Ą zamiast A) ------ powyzsze niedogodności nie sa uważana w internecie za jakiś rażący błąd, a ich wychwycenie i zignorowanie należy do czytającego, który w ogóle nie powinien nic na ten temat pisać, bo i po co. Upomnienie piszącego nie będzie miało żadnego znaczenia, gdyż piszący i tak wie jak się dany wyraz pisze, popełnił tylko literówkę. Poprawić tekstu też już nie może. Odpowiedz Link Zgłoś
a_chacun_son_paradis Re: Samochód na bułgarskich tablicach 23.05.12, 09:56 Teraz tetradrachma powinien zastanowić się jakie procesy chemiczne nie zachodzą u niego. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
kolombo7 Re: Samochód na bułgarskich tablicach 23.05.12, 10:16 A ty skąd jesteś - z CIA czy z KGB Odpowiedz Link Zgłoś
wyciety Re: Drugi zamach na papieża 23.05.12, 02:40 Nie radze,malo skuteczne.Postaraj sie raczej o resztki strzechy ze stodoly,moze pochwala cie na forum.Nie zbieraj natomiast lusek i pociskow,bo to nie pasuje do hagady.P.S.Opluwanie katolikow jakos nie obchodzi specjalnie moderatora.Z czegos trzeba zyc,rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Re: Drugi zamach na papieża 23.05.12, 09:14 Katolicy czczący pomniki są zawsze śmieszni. Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku Nie trzeba się mocno starać, by... 23.05.12, 09:26 ...obrazić katolika. Z każdego g*wna zrobicie igrzyska olimpijskie. Odpowiedz Link Zgłoś
i-tyle w 31 rocznicę zamachu 23.05.12, 16:33 tak jest! w trzydziestą pierwszą, okrągłą rocznicę! Odpowiedz Link Zgłoś
plummen Re: Drugi zamach na papieża 23.05.12, 06:15 kotek.filemon napisał: > Czy ja mógłbym prosić te odłamane fragmenty na relikwie? > Uważasz, że to śmieszne? Jesteś żałosny. Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku Re: Drugi zamach na papieża 23.05.12, 09:27 Rozumiem, ze wolisz posklejać i modlić się do całości. Odpowiedz Link Zgłoś
rolnikzwilkowiecka Głupiś jak gumiok !!! 22.05.12, 23:52 sauruss Głupiś jak gumiok i szkoda nawet czasu dlo ciebie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku Cóż za błyskotliwe przemyślenia. 23.05.12, 09:32 Godne kogoś, kto modli się do kupy żywicy. Odpowiedz Link Zgłoś
pvf Re: Cóż za błyskotliwe przemyślenia. 23.05.12, 10:02 amenominakanushi-pan-poczatku napisał: > Godne kogoś, kto modli się do kupy żywicy. Żywicy uformowanej w podobiznę obrońcy pedofilów w koloratkach, tak gwoli ścisłości. Odpowiedz Link Zgłoś
harrison_bergeron Drugi zamach na papieża 22.05.12, 23:54 Dramatto. Nie zasnę już dzisiaj :\ Odpowiedz Link Zgłoś
aarvedui kogo? przecież Papież nie żyje ! 23.05.12, 00:04 zamach na kogo? nie ma Papieża - przecież Papież nie żyje ! ;> Odpowiedz Link Zgłoś
ministrant15 Re: kogo? przecież Papież nie żyje ! 23.05.12, 00:11 aarvedui napisał: > > zamach na kogo? nie ma Papieża - przecież Papież nie żyje ! > > ;> To prawda, ale jak runął to znowu nie żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
acer59 Re: kogo? przecież Papież nie żyje ! 23.05.12, 01:44 Nie bluznij , synu ! Wojtyła jak Lenin - wiecznie żywy . Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku Nawet żywszy. 23.05.12, 09:35 Pomniki Lenina robiono z brązu, więc mnożyły się wolno, a papieskie pomniki z żywicy mnożą się jak bakterie. Odpowiedz Link Zgłoś
i-tyle Re: kogo? przecież Papież nie żyje ! 23.05.12, 10:23 tymczasem JP2 w dalszym ciągu nie żyje Odpowiedz Link Zgłoś
ministrant15 Re: Drugi zamach na papieża 23.05.12, 00:08 harrison_bergeron napisał: > Dramatto. Nie zasnę już dzisiaj :\ Ja z przejęcia też nie mogłem zasnąć. Oczyma wyobrażni widzialem, widzialem jak runął i kurz się uniósł i dżwięk jakiś dobiegł, jakby ktoś pierdnął i wszystkim się zdawało, że to się stało a to echo grało. Odpowiedz Link Zgłoś
gronostaj8 a niby XXI wiek :D 23.05.12, 00:01 nam graficiarze mur zdewastowali za więcej niż te 4000zł i jakoś w gazetach o tym nie piszą. I nikt w Gdańsku po tym nie płakał jakoś... Odpowiedz Link Zgłoś
grzybniazpatatajnia Drugi zamach na papieża 23.05.12, 00:04 200 pomników jeszcze za życia JPII, tak się tworzył kult jednostki. Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Idolatria 23.05.12, 00:08 Mycie figury, codziennie świeże kwiaty... a my się śmiejemy ze społeczności plemiennych i ich zwyczajów religijnych. W środku "cywilizowanej" Europy taki kult... A tak mniej poważnie, to ja w tym widzę rękę Boga, który ponoć już się raz wypowiedział na temat adoracji figur :D Odpowiedz Link Zgłoś
frankyy Polskie średniowiecze i głupota! 23.05.12, 01:44 Jak głupi proboszcz, to czego spodziewać się po parafianach. Jak można tolerować bałwochwalczy kult kawałka żywicy uformowanej w kształt JP2 ? Kompromitacja kościoła katolickiego, prymitywny pogański kult w XXI wieku. Cyrk! Odpowiedz Link Zgłoś
kcramsib Drugi zamach na papieża 23.05.12, 02:38 O ile zakład, że prawdziwy papież wolałby, by 10 tysięcy złotych przeznaczono na pomoc potrzebującym, nie zaś na stawianie mu pomnika w jakimś pipidówku? Odpowiedz Link Zgłoś
buhaj_z_rogiem Re: Drugi zamach na papieża 23.05.12, 09:05 kcramsib napisał: > O ile zakład, że prawdziwy papież wolałby, by 10 tysięcy złotych przeznaczono n > a pomoc potrzebującym, nie zaś na stawianie mu pomnika w jakimś pipidówku? Przegrałbyś zakład. K. Wojtyła bardzo lubił swoje figurki i nie miał nic przeciwko ich wystawianiu. Odpowiedz Link Zgłoś
sammler Re: Drugi zamach na papieża 23.05.12, 10:01 kcramsib napisał: > O ile zakład, że prawdziwy papież wolałby, by 10 tysięcy złotych przeznaczono n > a pomoc potrzebującym, nie zaś na stawianie mu pomnika w jakimś pipidówku? Zakład przyjmuję. Pokaż choć jeden oficjalnie sygnowany przez Wojtyłę dokument (albo przynajmniej przywołaj jego słowa) na dowód tego, że Wojtyła miał coś przeciwko kultowi swej osoby... S. Odpowiedz Link Zgłoś
strangeday Drugi zamach na papieża 23.05.12, 05:29 Najciekawsze w tym artykule jest co innego: "Bo my tu nocami mamy Rumunię. Od początku roku gmina gasi na noc wszystkie latarnie. Z oszczędności." No właśnie nawet chyba w najgłębszych latach osiemdziesiątych nie wyłączano prądu na taką skalę... A symbolem egipskich ciemności w nocy była wtedy właśnie Rumunia, przez którą wielu rodaków jechało do Bułgarii. Jechałem ostatnio przed Podlasie i zachodnie Mazowsze późnym wieczorem - i to był mocny szok ile wsi przy drodze krajowej jest całkowicie ciemnych! O tym proponuję pogadać, a nie o pomniku. Odpowiedz Link Zgłoś
asraz Drugi zamach na papieża 23.05.12, 06:13 Zatrudnić słynnego agenta Tomka, może ustali sprawcę. Odpowiedz Link Zgłoś
plummen Re: Drugi zamach na papieża 23.05.12, 06:14 sauruss napisał: > wzruszający tekst. > popłakałam się ze śmiechu. > głupota tych ludzi z wiochy jest niesamowita :-) Mogę się śmiać z tobą? Jesteś debil. Odpowiedz Link Zgłoś
mrupio 40 procent czy 140? 23.05.12, 07:36 >Bo w Żdżarach i Wiewiórkach mieszkają religijni ludzie. Na msze regularnie chodzi ponad 40 procent wiernych. Przetłumaczę to na polski: "Bo w Żdżarach i Wiewiórkach przynależność do jakiejś grupy religijnej jest ważna. 40 procent ludności należy do kościoła katolickiego". Może zatem "zamachu" (zamachu - śmiechu warte) dokonał ktoś z pozostałej wioskowej większości. Odpowiedz Link Zgłoś
jasio.4 Drugi zamach na papieża 23.05.12, 07:45 Ateista czynem wykazał swoją żywą wiarę. W innym miejscu zapewniają, że chcą tylko tolerancji. Dobrze, że pokazują, gdzie wg nich, jest miejsce dla katolików. "Podziwiać" można, nawet na tym forum, "postępowość" i "wykształcenie" wrogów kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku Ależ błysnąłeś żyłką detektywistyczną,... 23.05.12, 09:45 ...niczym Rutkowski. Na pewno ateista, kato-głupku? A może ktoś, komu przeszkadza modlenie się do bałwana. Może protestant? Muzułmanin? A może, co najbardziej prawdopodobne nawalony po korek wlewu lokalny wioskowy chuligan? Niiieee, to ateista walczący z samym bogiem pod postacią żywicy epoksydowej. Odpowiedz Link Zgłoś
ks.pedofil Drugi zamach na papieża 23.05.12, 07:46 "Wybiegłem. Już z daleka widać było, że nie ma go na cokole. Papież leżał na trawie. Przyklęknąłem i przez jakiś czas patrzyłem mu w twarz. Tak jak się patrzy na kogoś, kto zemdlał.| - i wszystko jasne. Wlasnie zlapalem gume w aucie wiec spojrzalem na jej bieznik, tak jak patrzy sie na pijanego ksiedza. Katolicy, wierzcie sobie w co chcecie, ale robcie to w zamknietym kregu, Schizofrenie da sie leczyc. Powtarzacie wciaz bajki o jakim bogu i zmuszacie nas abysmy jeszcze placili za wasze schizy. Nie ma czegos takiego jak bog. A w waszej teorii sa podstawowe bledy: zalozenie - istnieje bog. Teza - ten bog jest wszechmogacy. Niestety ten bog nie jest wszechmogacy gdyz nie moze klamac ani cofnac czasu, Warunek nie spelniony, cala teoria poszla sie je.ac. Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku Kłamać może. 23.05.12, 09:51 Rzekłbym, ze kłamie jak z nut. Zwłaszcza jeśli chodzi o zaprzestanie bezsensownego zabijania ludzi, co przyrzekł po potopie. A tu i Krakatau pierdyknęło, i tsunami w święta, i powódź w Bangladesz i Pakistanie (ale to niewierni, więc się nie liczy). Odpowiedz Link Zgłoś
wsciekly69 SAME CUDA 23.05.12, 08:15 Odkad postawili ten pomnik krowy zaczely sie czesciej cielic, ziemia zmienila klase z 5 na 1. Kazdy zostal milionerem. Och jak nieograniczona jest potega ludzkiej glupoty! Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma Drugi zamach na papieża 23.05.12, 08:40 W Polsce papieskich "maszkaronów" postawiona ok. 1000. Tylko, że ci co go zniszczyli wątpię, aby z pobudek estetycznych, działali. Być może chcieli się, tym aktem ikonoklasti, dowartościować ? W nich (sprawcach) musi być gniew, być może chęć upodlenia innego człowieka, oplucia jego "wiary" jego "wartości". A jakby Kaczyński dołożył następny 1000 braciszków ? Wtedy juz możemy mieć problem nie tylko "estetyczny", ale co gorsze, "ideologiczny", prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku W takim wzpadku... 23.05.12, 10:05 ...najbardziej dokuczałby chyba w Polsce problem logistyczny. Nic większego od służbowego samochodu nadprezesa nie mogłoby wykonać slalomu nie niszcząc jakiegoś pomnika. Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku Re: W takim wzpadku... 23.05.12, 10:08 "W takim wypadku" miało być, ale klawiatura mi się przestawiła:/ Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Drugi zamach na papieża 23.05.12, 09:08 To już nawet wandalizm i głupotę nazywa się w tym kraju zamachem? "Zamach" na pomnik??? Chyba ktoś do reszty rozum postradał. Że data się zgadza? Owszem, tylko dlaczego na ten spektakularny akt ktoś miałby wybierać akurat taką "metropolię" jak Żdżary? Odpowiedz Link Zgłoś
ojapierdziu Drugi zamach na papieża 23.05.12, 09:08 Bo w Żdżarach i Wiewiórkach mieszkają religijni ludzie. Na msze regularnie chodzi ponad 40 procent wiernych. To mają być 'religijni ludzi'? 40 procent? To jest przecież polska średnia. Odpowiedz Link Zgłoś
dorrie Re: Drugi zamach na papieża 23.05.12, 14:10 Nie. Średnia polska to jakieś 20 procent - tyle od lat wychodzi w czasie akcji liczenia wiernych, zawsze w którąś niedzielę listopada czy października. Tak zapamiętałam te dane, mogę się mylić. 40 procent to jednak, mimo wszystko, imponujący wynik;-)pewnie przekłada się na 80-90 procent w Boże Narodzenie i Wielkanoc. Odpowiedz Link Zgłoś
hela6 "nie zastanawiali się na kogo podnoszą rękę" 23.05.12, 09:20 Na kawałek żywicy wartości 10 tys podnieśli rękę. Czemu nikt równie sumiennie nie przykłada się do odnalezienia sprawcy zniszczenia wiaty przystankowej? Macie skutki obłudnicy. Zniszczenia często podobnej wartości, pieniądze często również społeczne i nikt nie płacze nikt się nie oburza za mocno, policja jakoś specjalnie się nie aktywizuje. A co za różnica wiata czy posąg? Jakież to dla nas typowe, naokoło nasrane a pod krzyżem świeże kwiaty. Odpowiedz Link Zgłoś
maci.mac Re: "nie zastanawiali się na kogo podnoszą rękę" 23.05.12, 09:41 Dobrze powiedziane, to samo chciałem zauważyć. Ciekawe czy bogobojny aspirancik tak samo był zaangażowany w śledztwo po zniszczeniu wiaty, która co by nie mówić służy ogółowi społeczeństwa czego nie można powiedzieć o figurce z żywicy. Biedna, ogłupiona Polska prowincjonalna, to jest prawdziwy dramat tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: "nie zastanawiali się na kogo podnoszą rękę" 23.05.12, 10:34 maci.mac napisał: > Dobrze powiedziane, to samo chciałem zauważyć. Ciekawe czy bogobojny aspirancik > tak samo był zaangażowany w śledztwo po zniszczeniu wiaty, która co by nie mówić > służy ogółowi społeczeństwa ------------- Odpowiedz Link Zgłoś
zgr-edo Proboszcz zakazał dotykać papieża. he,he,he 23.05.12, 09:38 Dziwię się ,że tego rannego papieża do szpitala na SOR nie zabrali. Największym osiągnięciem policyjnego aspiranta, było zabezpieczenie trybuny podczas występu Karola Wojtyły ps. JP2. Prawdziwy bohater, a tu mu taki numer wykręcili. Panie policjancie, przesłuchania w sprawie zacznij od księdza, to może ci oszczędzić wysiłkow w rozwiązaniu tej sprawy. Księża to cwaniaki. opole.gazeta.pl/opole/1,35114,8995431,Skad_proboszcz_wzial_2_mln_zl__Tajemnica_spowiedzi.html Odpowiedz Link Zgłoś
sammler KJM 23.05.12, 09:55 KJM! Jakąś badziewną figurkę ktoś strącił z postumentu, a ci odstawiają cyrk, jakby im kogoś z rodziny zamordowano... Księżulo bierze leki uspokajające i mowę traci, pani zsiada z roweru, by się przeżegnać do kawałka żywicowego odlewu... I jeszcze angażują w to policję (a raczej policja się sama angażuje)... I kto za to wszystko płaci? S. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: KJM 23.05.12, 11:25 I od tego jest policja, sęk w tym, żeby jednakowo traktować akty wandalizmu, a nie histeryzować pod pomnikiem i obojętnie mijać kolejny raz zdewastowany przystanek. W tym kraju długą i smutną tradycją jest brak szacunku dla mienia publicznego i wychowując bachory trzeba go im najpierw wpajać, zamiast wpadać w czarną rozpacz dopiero wtedy, gdy figurkę na kościelnym terenie zniszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
flipvert Re: KJM 25.05.12, 13:08 Pierwszy raz widze ten zwrot(KJM)! Sie ubawilem setnie! Dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
emilka321 co by to było 23.05.12, 09:59 gdyby ktoś połamał pomnik gen. Berlinga, Armii Czerwonej albo jakieś judaica- oczywisty przejaw szalonego polskiego nacjonalizmu i nikt w redakcji by sobie nie kpił, że opiekujący się pomnikiem weteran LWP zgrzytał zębami na ten widok, albo tak lekko o tym pisał, że na cokole np. Zamenhof sobie stoi z obtrąconą ręką i wymalowaną 9.11 albo 20.04. swastyką na brzuchu i dziwował się, że uboga wioska wystawiła wielki pomnik krasnormiejcom (aha, może dlatego, że to w PRL finansował budżet, a nie dobrowolne składki.) Sorry- albo protestujcie przeciwko dewastacjom wszystkich pomników, albo napiszcie, że grobu rodziców Adama Michnika na Powązkach to nie wolno rozbijać, a jak figurę JP II ktoś zwalił to w sumie niezły kawał mu się udał. Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku Polska głupota. 23.05.12, 10:14 Czyjś grób - kawał żywicy. Nie widzisz różnicy? Odpowiedz Link Zgłoś