Dodaj do ulubionych

Hycel z Baranowa

31.05.12, 06:51
Uwielbiam te hipokryzje "milosnikow" zwierzat:/

"Moda na ochrone zwierzat" a tymczasem Panstwo umywa rece od finansowania schronisk ktore nierzadko przypominaja obozy koncentracyjne, Panstwo nie doklada do sterylizacji i nie karze jak nalezy tych co sie nad zwierzetami znecaja, ani tych ktorzy po piwnicach produkuja "rasowe ale bez papierow". Ale nie daj boze, jesli sie odstrzeli bezdomne zwierze, ktorego nikt nie chce przygarnac, ktore jest glodne, a moze stac sie chore czy niebezpieczne to podnosi sie larum.

Zastanawiam sie, ilu z tych milosnikow zwierzat, bylo kiedys w schronisku, ile ma uratowanych od bezdomnosci zwierzat w domu, badz ilu taki dom pomoglo znalezc? Bo z doswiadczenia wiem, ze najwygodniej sie krytykuje z perspektywy tylka w cieplym fotelu.

Moze zamiast tego durnego karania weterynarza, jakos usankcjonowac eutanazje zwierzat, zeby te niechciane nie musialy ginac w mekach zadanych przez znudzonych wlascicieli czy pod kolami pojazdow gdy juz zostawione na pastwe losu gdzies przy drodze?

I moze to okrutne, ale bedac kilkukrotnie w roznych schroniskach i majac trzy uratowane z takich miejsc koty w domu i wiele po domach znajomych, plus kilka psow - wolalabym wiedziec ze te zwierzeta gina szybka smiercia niz mecza sie w schroniskach.
Obserwuj wątek
    • bullterror Hycel z Baranowa 31.05.12, 09:10
      proponuje odrzucić tez głupia modę na ochronę życia ludzkiego. strzelby w dłoń i 600pln za każdego bezdomnego lub wygladajacego na chorego człowieka. kmiot nigdy nie powinien otrzymać dyplomu weterynarza. niezły interesik sobie na boku z kolesiami wymyślił. ale co tam - najlepiej wysmiać 'oszolomów' co nie jedzą mięsa i poswiecają własne, życie, czas i pieniądze na ratownie zwierząt wyręczając gminy. witamy w Polsce.
      • watersnakes2 Re: Hycel z Baranowa 31.05.12, 12:56
        bullterror napisał:

> proponuje odrzucić tez głupia modę na ochronę życia ludzkiego. strzelby w dłoń
        > i 600pln za każdego bezdomnego lub wygladajacego na chorego człowieka.

Uwielbiam też demagogie spod znaku "po co przeżywać cierpienie zwierząt, skoro cierpi tyle ludzi".
        Nikt nie pisze o odstrzeliwaniu zwierzat "bo tak". Przypadek weterynarza, powinien stac sie przyczynkiem do powaznej debaty o prawach zwierzat i obowiazkach ich wlascicieli. Choc doswiadczenie uczy, ze jak zwykle wieksze emocje beda budzily zenskie koncowki niz psi zywot...
        • q-ku dość dziwaczne... 31.05.12, 16:54
          "zaczynać debatę nad eutanazją zwierząt" z okazji takiej że pewien weterynarz mordował zwierzęta - zamiast raczej podebatować nad ściganiem okrucieństwa
          • bora5 Re: dość dziwaczne... 03.06.12, 13:07
            popieram śćigać za znęcanie się z tym się zgadzam bo zwierze tak samo czuje.
        • lia.13 Re: Hycel z Baranowa 03.06.12, 12:36
          tyle, że ten pan nie zamordował tych 32 psiaków "bo tak". On to zrobił, bo za każdego zabitego psiaka dostawał 600 zł. To jest dla mnie skandal! Kiedyś zaginął mi pies. Ot po prostu, wieczorem był w ogrodzie, gdzie miał budę, w której spał latem, a rano pieska nie było. Nie był zamknięty w żadnej klatce ani na łańcuchu przypięty, zatem ktoś wszedł na posesję i psa zabrał. Po co? Nigdy się tego nie dowiedziałam. Może jednak ktoś go zabił, pokazał "skórkę" i zainkasował 600 zł? Kto wie :(
          • wilq9 Re: Hycel z Baranowa 03.06.12, 14:14
            tą sprawą powinno się zając CBŚ !
      • bora5 Re: Hycel z Baranowa 03.06.12, 12:04
        każdy mądry w gębie weż się opodatkuj min 500 zł.miesięcznie na żecz schronisk dla zwierząt wtedy będziesz miał prawo takie koszałki opałki wypisywać
        • wilq9 Re: Hycel z Baranowa 03.06.12, 14:15
          racja
    • tomeknied Re: Hycel z Baranowa 31.05.12, 11:09
      Witam.

Weterynarz z Baranowa jest osobnikiem mało rozumnym, jego podejście do sprawy oparte jest tylko na pieniądzach.
      Jestem przekonany, że równie dobrze mógł te psy zabijak pałą za stodołą, a nie tak jak zeznaje.
      Wnioskuję z prostej chiwości weterynarza.
      Zwierzęta nie są problemem, problemem są ludzie, którzy zarabiają na takim stanie rzeczy ogromne pieniądze, hycle, weterynarze, fundacje, inspektorzy weterynaryjni, urzędnicy gminni to oni w większości tworzą patologię.

• babaqba Re: Hycel z Baranowa 03.06.12, 14:05
        tomeknied napisał(a):

> Zwierzęta nie są problemem, problemem są ludzie, którzy zarabiają na takim stan
        > ie rzeczy ogromne pieniądze,

Masz rację, hodowcy psów. Psy nie są naturalnymi zwierzętami. Zostały całkowicie sztucznie wyhodowane przez człowieka. W Europie nie występują w naturze. Więc ludzie się muszą nimi zajmować. Niestety ludzie rozmnażają psy bezmyślnie i wypuszczają do lasu. Psy zagryzają masowo sarny, zające, kuropatwy. Dziwne, że obrońcy zwierząt mówią TYLKO o psach a prawdziwe zwierzęta mają głęboko pod ogonem.
    • joanelle Re: Hycel z Baranowa 31.05.12, 11:41
      No ale zaraz, to w końcu państwo to hipokryci, czy miłośnicy zwierząt? Z tym pierwszym się zgadzam, z drugim - nie. Bo naprawdę bardzo wielu ma przynajmniej jednego kota z piwnicy czy psa ze schroniska, o czym zresztą sama piszesz!
    • kotbuka Hycel z Baranowa 31.05.12, 12:12
      Panie *bullterror* (lepiej * bullhisteryk*)! Czy nie uważa Pan/Pani, że sprawiedliwiej byłoby karać tych:
      - którzy wyrzucają z samochodów psy i koty?
      - prowadzą nielegalne hodowle?
      - którzy się znęcają?
      - którzy patrząc na katusze śmiertelnie chorych stworzeń nie usypiają ich?
      Uwierzyłabym, że ci ludzie naprawdę współczują zwierzętom.
      Użył Pan, Panie Pięknoduchu, wiele wzniosłych słów jak np. poświęcenie swego życia. Uff, jestem pod wrażeniem!!! Czy chodziło Panu o to, że próbował Pan oswoić i przygarnąć stado zdziczałych psów spod lasu i narażał w ten sposób swoje życie?
      P.S. Oceną postępowania weterynarza nie będę się dzielić.
      • sikorka68 Re: Hycel z Baranowa 03.06.12, 13:23
        A zarejestruj taką hodowlę. Ponoć, o ile nie należysz do związku i nie jest to hodowla rasowych z papierkami- nie da się. Ktoś próbował i był artykuł na jednym portalu. A szkoda, czy naprawdę każdy musi mieś drogiego rasowca?
        Inne psy możesz rozdać, ale za darmo. Szkoda.
        To właśnie jest chore w tej nowej ustawie.
    • 33qq Re: Hycel z Baranowa 31.05.12, 13:25
      Otóż masz tu przynajmniej jednego, wśród moich znajomych jest jeszcze kilku, cwaniaczku. A ty co zrobiłeś dla tych zwierząt, które tak chętnie skazujesz na śmierć z łap chytrego oprawcy?
      Żeby nie było, nie jestem za utrzymywaniem milionów zwierząt tylko dlatego, że są, ale za uśmiercaniem ich w sposób cywilizowany, jeśli jest to konieczne. Jestem też za karaniem ludzi, którzy biorą sobie psa a później go wyrzucają, ale przede wszystkim za surowym karaniem typków, którzy z cierpienia robią sobie biznes.
      • watersnakes2 Re: Hycel z Baranowa 31.05.12, 13:51
        33qq napisał:

> Otóż masz tu przynajmniej jednego, wśród moich znajomych jest jeszcze kilku, cw
        > aniaczku. A ty co zrobiłeś dla tych zwierząt, które tak chętnie skazujesz na śm
        > ierć z łap chytrego oprawcy?

Co zrobiłam? Przeczytałeś mojego posta do końca czy w połowie postanowiłeś się spienić i nazwać mnie cwaniaczkiem?
        Jeśli tak bardzo chcesz się licytować to mam trzy koty, jednego juz 14letniego staruszka wziętego ze schroniska, 3letnia kotkę przygarniętą gdy była ledwo widzącym kocim oseskiem wlasciwie w drodzie do schroniska i 2letniego kocurka wzietego z ulicy ledwo zywego z glodu i strachu (historie calej trojki opisywalam swego czasu w Kocim Zakatku, jednym z forow gazeta.pl). Jakis tuzin kotow chorych i po roznych traumach udalo mi sie rozlokowac po znajomych. Regularnie tez dokarmiam miejskie koty i pomagam gdy trzeba kota wysterylizowac. W rodzinnym domu mam kilka psow (w tym jamnika wyrzuconego z jadacego pojazdu) , i moglabym tak dlugo. ..
    • 25cz Hycel z Baranowa 31.05.12, 13:31
      Ta, w sumie tragiczna sytuacja, pokazuje tylko, jak nasze, wydawałoby się uporządkowane życie, jest koślawe i bezsensowne. Nie jest problem w samym zabijaniu - zabijaliśmy, zabijamy i zabijać będziemy/ puki nas nie zabiją/, i niebo od tego zabijania, nam na głowę nie spadnie. Problem w tym, że samo zabijanie, stało się takie pospolite. Odnoszę wrażenie, że każdy by chciał sobie trochę pozabijać. Podobno Bóg daje życie i odbiera. Może to jest taki kompleks braku Boga. Może to taki sport? Jak strzelanie do rzutków- Bóg nam podrzuca życie a my je kasujemy. Ciekaw jestem, kto wygra?
    • kownopalka Hycel z Baranowa 31.05.12, 14:06
      Nie podoba mi się ten weterynarz. Język jakiego używa jest nie stosowny. Nie świadczy o tym, że on lubi zwierzęta , w tym psy. Chciał zrobić najmniejszym kosztem uśmiercając psy środkami zabronionymi. Pieniądz robi z ludzi podludzi.
    • antobojar Odrażający, ohydny, bezduszny psychopata.. 31.05.12, 15:05
      .. dożywotnio pozbawić prawa wykonywania zawodu...!!
    • nabati uśpić bandziora 31.05.12, 16:55
      tak byloby sprawiedliwie...
    • anna22290 Hycel z Baranowa 31.05.12, 17:09
      BYDLE nie WETERYNARZ ZABIJAL BEZ ZNIECZULENIA dawal zastrzyk prosto w serce i zwierze umieralo w potwornych cierpieniach bo zastrzyk rozrywal na zywca serce z NIM ZROBIC TO SAMO
    • zero85 No niestety - lepiej uśpić ... mniejsze zło 03.06.12, 11:54
      niż miałyby się włóczyć i gryźć ludzi albo zdychać w męczarniach w schroniskach-umieralniach. Szkoda zwierzaków, ale co zrobić ? Wiem, że niektórzy zabraliby dzieciom i dali PIESKOM - no ale bez przesady.
    • misiu-lina Hycel z Baranowa 03.06.12, 12:01
      hipokrytami są wszyscy ci, którzy mówią że lubią psy, chcą je mieć więc je kupują. Oni są przyczyna nadmiaru tych zwierząt, ich poniewierki i cierpienia w schroniskach. Każdy nowo urodzony pies odbiera szanse na godne życie innemu. Pamiętajcie o tym, kiedy zdecydujecie się mieć psa w swoim domu.
      A co do wyboru, pozwolić żyć w schronisku z nadzieją, że ktoś przygarnie czy zabijać? Jaką decyzję podjęlibyście w przypadku bezdomnych ludzi?
    • zigzaur Podobno najhumanitarniejszym sposobem 03.06.12, 12:04
      uśmiercenia zwierzęcia jest wstrzyknięcie krwi urzędnika. Następuje otępienie, zanik czucia i obumarcie mózgu. Wszystko bezboleśnie.
    • condor82 Hycel z Baranowa 03.06.12, 12:16
      Tak samo myślę że lepiej psa odstrzelić niż miałby się męczyć w schronisku.Niektórzy krzyczą o znęcaniu się ale nikogo nie obchodzą warunki w schroniskach.Nikt nie myśli że te psy mnożą się na potęgę,chodzą głodne i niedożywione.Liczy się własna egoistyczna potrzeba udowodnienia swojej racji.
      Gdyby któryś z tych bezdomnych psów zagryzł dziecko to ciekawe co powiedzieliby obrońcy?
      • jael53 Re: Hycel z Baranowa 03.06.12, 12:26
        Warto zwrócić uwagę, że rzecz dzieje się na Podkarpaciu. Tu jest spory problem ze znalezieniem kompetentnego i godnego zaufania weterynarza. Zwłaszcza w małych ośrodkach. Sensowi lekarze z tej branży to mniejszość; i z reguły są to ludzie dość młodzi. Strach pomyśleć, że ten "praktyk" z Baranowa był może jedynym wetem na okolicę... ale to ju z by mnie nie zdziwiło, to jest jednak całkiem inny kraj.
    • puzonik48 Re: Hycel z Baranowa 03.06.12, 12:17
      Artykuł za artykułem na temat bestialstwa wobec zwierząt ,pokazuje że cywilizacja kończy się na Odrze i Nysie :(:(Wiem ,że schroniska ,bywają straszliwymi obozami śmierci dla niechcianych zwierząt.Mimo ,że są unijne środki na budowę schronisk ,niewiele miast z nich korzysta .Bezkarni pozostają Ci ,którzy dopuszczają do niekontrolowanego rozrodu .Jedyna możliwość ,żeby ograniczyć ilość niechcianych zwierząt,to wprowadzenie masowej sterylizacji ,na koszt państwa .Mamy 3 psy znalezione na ulicy .Wiem ,że wszystkich nie da się uratować ale jednak nie nazwałabym tego specjalisty od usypiania lekarzem ,on zabijał te psy dla pieniędzy ,nic innego nim nie kierowało :(:( Czy lekarz weterynarii ,godzien tego miana ,przerzucałby cierpiącego psa po wypadku przez płot ,żeby zadać mu jeszcze więcej bólu?Ten facet to prymitywny i nieczuły oprawca a nie weterynarz .
      • misiu-1 Re: Hycel z Baranowa 03.06.12, 12:39
        puzonik48 napisała:

> Artykuł za artykułem na temat bestialstwa wobec zwierząt ,pokazuje że cywilizacja kończy
        > się na Odrze i Nysie

Nie. To pokazuje, że Ministerstwo Propagandy przeniosło się z Pałacu Leopolda przy Wilhelmplatz 8/9 w Berlinie na ul. Czerską w Warszawie.
        • puzonik48 Re: Hycel z Baranowa 03.06.12, 12:42
          No tak :(:(Najlepiej skrywać prawdziwe oblicze Polaków ,ponoć w 93%katolików? i po problemie :(:(
          • misiu-1 Re: Hycel z Baranowa 03.06.12, 13:02
            puzonik48 napisała:

> No tak :(:(Najlepiej skrywać prawdziwe oblicze Polaków ,ponoć w 93%katolików? i
            > po problemie :(:(

Nie. Tu chodzi o to, co napisałaś - o prawdziwe oblicze Polaków. O propagandę GWna, które systematycznie i planowo buduje w umysłach swoich odbiorców fałszywy obraz podmiotów, których GWno nie lubi, na podstawie opisów incydentalnych przypadków, ale dawkowanych i manipulowanych tak, aby wytworzyć jak najgorsze wrażenie na odbiorcy i wpoić weń przekonanie, że stanowią regułę. Tak, żeby pożyteczni idioci powtarzali potem, jak mantrę, jacy to Polacy są źli, zacofani, głupi etc.
            • puzonik48 Re: Hycel z Baranowa 03.06.12, 13:26
              No to czytaj gazety ,które lukrują rzeczywistość :):)Będziesz miał wtedy dobre samopoczucie :(:( Takie przykłady bestialstwa nie są w naszym kraju wcale jednostkowe:(:( niestety !
              • misiu-1 Re: Hycel z Baranowa 03.06.12, 13:57
                puzonik48 napisała:

> No to czytaj gazety ,które lukrują rzeczywistość :):)Będziesz miał wtedy dobre
                > samopoczucie :(:( Takie przykłady bestialstwa nie są w naszym kraju wcale jedn
                > ostkowe:(:( niestety !

Przykłady bestialstwa są jednostkowe, a gazety trzeba czytać takie, jakie są dostępne, tylko należy nauczyć się rozpoznawać manipulacje i weryfikować informacje, aby odfiltrować kłamstwa. Szczególnie, kiedy czyta się szmatę załganą, zwaną "Gazetą Wyborczą".
                • puzonik48 Re: Hycel z Baranowa 03.06.12, 14:04
                  Nie znam sytuacji ,żeby dzisiaj jakaś gazeta była poza zasięgiem ,więc co robisz na forum GW ?Nie potrafisz znaleźć w Internecie ,bliższej Ci prasy ?
                  • misiu-1 Re: Hycel z Baranowa 03.06.12, 17:43
                    puzonik48 napisała:

> Nie znam sytuacji ,żeby dzisiaj jakaś gazeta była poza zasięgiem ,więc co robisz na forum
                    > GW ?Nie potrafisz znaleźć w Internecie ,bliższej Ci prasy ?

Potrafię. Ale po pierwsze - chcę na bieżąco wiedzieć, czto-to snowa zatiewajet etot obier-skot", a po drugie - podobno kto ratuje jednego człowieka, ten ratuje cały świat. Gdyby się więc udało pomóc otworzyć oczy choć jednemu czytelnikowi, świat byłby uratowany. ;)
                    • puzonik48 Re: Hycel z Baranowa 03.06.12, 22:09
                      No to do roboty !Ratuj ludzi ,chociaż wielu wolałoby nie chodzić po tym "wspaniałym"świecie :(:(
    • dzaga41 Hycel z Baranowa 03.06.12, 12:18
      I to jest weterynarz? A tym wszystkim , którzy uważają ustawę o ochronie zwierząt za głupotę przypomnę,że był taki św.Franciszek,który nauczał,że zwierzęta to nasi bracia mniejsi i wymagają naszej opieki i troski. Tak ,tak,katolicki narodzie.
    • 2o12 Hycel z Baranowa 03.06.12, 12:21
      Morderczy prymityw. Sam niech się odstrzeli. Oby sąd nie odpuścił zwyrodniałemu psychopacie.
    • uln Hycel z Baranowa 03.06.12, 12:26
      na Ukrainę zwyrola!
      tam będzie czuł się u siebie:
      www.youtube.com/watch?v=l3oMwx5S7eE
    • kornishon64 Hycel z Baranowa 03.06.12, 12:36
      Jeśli chodzi o losy zwierząt domowych w Polsce to państwo nie jest niewinne a tym bardziej ten "weterynarz". Każdy wie jak wygląda większośc schronisk w Polsce,rzeczywiście przypominają obozy koncentracyjne,gdzie dzieją się takie rzeczy jakich nawet strażnicy w tamtych obozach by się nie powstydzili. Jednakże,ludzie piszący rzeczy typu "bierzmy psy i katy ze schroniska!" "co ty zrobiłeś dla zwierząt? weź jedno ze schroniska",pokazują że tak naprawdę sami nigdy nie mieli w domu zwierzęcia ze schroniska. Wprawdzie ja też nie miałem,ale miałem przez 8 lat kota po wypadku,aż do jego śmierci. Dzikiego kota dachowca z ulicy. Przez 8 lat nie mógł do końca się dostosowac. Fakt,że był wspaniałym zwierzakiem,ale w niczym nie przypominał normalnego zwierzaka domowego. To samo inna moja rodzina. Przygarnęli bezpańskiego psa,miał ok.2 lat. Nie umiał się dostosowac. Rozwalał wszystko co popadnie,nic nie dawały szkolenia,starania. Po prostu pies,ma tylko jednego właściciela. Ci co mają psa wiedzą o co chodzi,bo nie chcę się na ten temat rozpisywac. Ogólnie mało jest takich zwierząt z ulicy czy z schroniska,które poradzą sobie w adopcji. Zaledwie kilka %. Państwo powinno zwierzęta jakoś sterylizowac,wprowadzic humanitarną eutanazję,a właściciele powinni się poczuwac do odpowiedzialności za swoich pupili. To jest rozwiązanie problemu.

Co do tego "weterynarza",nie ma co śmiecia go nawet bronic. Ktoś kto mówi że jest "moda na ochronę zwierząt" lub że "na psa nie można nawet krzywo spojrzeć",to nie jest weterynarz. Koleś jest po prostu pazerny.Jego rolą jak każdego lekarza jest ochrona życia i zdrowia,tu natomiast gośc,odstrzeliwał prawie każdego psa dla kilku stetek. Ten człowiek sam jest do odstrzału.
    • sikorka68 Facet ma sporo racji 03.06.12, 12:45
      - max. godz na łańcuchu
      - hodowle tylko w związkach kynologicznych (czyt. rasowce z rodowodem). Czytałam przypadek, gdzie facet chciał mieć hodowlę jako działalność gospodarczą- ponoć brak możliwości
      - brak zwolnienia z podatku dochodowego dla rolników, którzy mogliby od jednej, max dwóch sztuk samic pozbyć się legalnie młodych i normalnie ogłaszać w gazetach/portalach i sprzedać.

Niezależnie, co ten weterynarz nawyczyniał, ma dużo racji, twierdząc, że ustawa o ochronie zwierząt w dzisiejszym wydaniu jest chora i do natychmiastowej zmiany. Ona nie chroni zwierząt w żadnym wypadku.

Inna sprawa- dzikie koty. Dla osiedla to ratunek przed szczurami. Co lepsze i tańsze- sterylizacja, czy środki antykoncepcyjne. Owszem, w drugim przypadku będą młode, ale nie tak licznie, a te koty powinny się rozmnażać, choćby po to, aby były i chroniły przed szczurami. Pchły to też żaden problem, bo takim wystarczy dać jeść i gdy jedzą, zakropić antypchłowym i antykleszczowym środkiem raz na dwa bodajże miesiące. Miałam taką czeredę kiedyś i tak sobie radziłam. Podobnie z odrobaczeniem. Koszt niewielki, a zadbać można.
      U nas brakuje pieniędzy na szkoły, zdrowie, pomoc ubogim, stypendia dla zdolnych, ale drogie sterylizacje miasto musi finansować- to naprawdę coś chorego. Zanim się obejrzymy, jak nie w przyszłym roku, to za dwa lata gminy, miasta podniosą podatek od nieruchomości tak, że się nie pozbieramy.
    • szalonymag Hycel z Baranowa 03.06.12, 13:03
      TVN 24 pośmiertny wywiad z Karskim...OGLĄDAJCIE!!!!!!!!TERAZ>>>>
    • enedue3 Gdyby lekarz .... 03.06.12, 13:14
      Gdyby lekarz usmiercił 30 emerytów w okolicy to dostałby "mendal" od ZUS-u, pochwałę od ministra zdrowia i uniewinnienie od sądu z uzasadnieniem niska szkodliwosc czynu.
      A uśmiercić psa? Czyn przestępczy, haniebny to prawie holokust ! Niestety w XXI wieku, w Nowej Erze tzw. POWSZECHNEGO Z IDIOCENIA człowieka, gdzie zwierze jest wyzej cenione, mało tego nawet ośmiornicy się pyta, kto zwycięży w piłkę nożną, słyszymy o takich oskarżeniach przyzwoitych ludzi.
    • lob1 Hycel z Baranowa 03.06.12, 13:35
      To mogłeś jezaprowadzić do schroniska.Kto ci dał prawo zabijania zwierząt.Jesteś bez serca.One na świat się nie prosiły.Co za brak miłosierdzia i litości.
    • zombee Hycel z Baranowa 03.06.12, 13:36
      W mniejszych miejscowościach kolesiostwo kwitło i kwitnie nadal. Bogaty Urząd w Baranowie dba nie tyle o to by bezpańskich psów było mniej, ale głównie o to by kolegów wspomóc. Swoją drogą podziwiam społeczność, która zgadza się by z kasy gminy płacono weterynarzowi 600zł za uśmiercenie jednego psa, podczas gdy opieka społeczna miesięcznie przeznacza często o połowę mniej na jednego podopiecznego. Panie burmistrzu Baranowa Sandomierskiego, uruchomić mózg albo aut i to w krótkich abcugach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka