Dodaj do ulubionych

Parada Równości 2012 z ambasadorami

02.06.12, 07:30
Zaraz tutaj ktos napisze, ze uznanie prawa homoseksulalistow do malzenstwa to zaglada naszej cywilizacji. Zamiast upluwac homoseksualistow moze ktos by mi wytlumaczyl jakie takie malzenstwa mialyby znaczenie dla niehomoseksualistow? Pytam na powaznie.
W sasiedniej klatce schodowej mieszkaja od lat dwie lesbijki wychowujace wspolnie dziecko (chyba jednej z nich, ale nie jestem pewny, moze zaadoptowane przez jedna z nich). Jesli one sie oficjalnie pobiora i beda sie nazywac malzenstwem to jakie to bedzie mialo dla mnie lub dla mojej rodziny znaczenie? Jakie to wogole bedzie mialo znaczenia dla innych?
Obserwuj wątek
    • andrzej-bce Re: Parada Równości 2012 z ambasadorami 02.06.12, 07:51
      Masz w tym wywodzie rację ale zauważ że apetyt rośnie w miarę jedzenia,teraz legalizacja małżeństw a co potem a no prawo do adopcji dzieci dla dwóch panów i tu się zaczyna pole do popisy dla wszelkiej maści pedofilów i innej zarazy.Proste dwóch pedziów bierze ślub i legalnie adoptują dzieci a znając Polskie realia będą mieli większe szanse na adopcję niż hetero
      • k.j.1 Re: Parada Równości 2012 z ambasadorami 02.06.12, 08:06
        Przeciez te dwie lesbijki juz maja dziecko, co to zmieni jak beda malzenstwem? gorzej dla tego dziecka?
        Jesli chodzi o mezczyzn homoseksualistow to tylko 2% do 5% wyraza chec posiadnia dzieci i moze juz to teraz zalatwic na dwa sposoby:
        1) jeden z nich adoputje dziecko - samotne osoby maja prawo do adopcji choc im trudniej tp przeprowadzic
        2) jeden z nich ma dziecko wlasne (ci homoseksualisci, ktorzy chca miec dzieci czesto probowali zwiazku z kobieta i sie rozeszli)
        Co wiec zmieni jak sie beda nazywali malzenstwem?
      • k.j.1 Re: Parada Równości 2012 z ambasadorami 02.06.12, 08:16
        "...znając Polskie realia będą mieli większe szanse na adopcję niż hetero"

Moze ja tu czegos nie widze ale czy naprawde wsrod Polakow, urzednikow, politykow, sedziow w sadach rodzinnych, osrodkach adopcyjnych, etc widzisz tak przewazajacy procent osob chcacych faworyzowac homoseksualistow? Przeciez jak by naprawde popierajacy homoseksualistow mieli w Polsce taka przewage to by juz dawno malzenstwa homoseksualne wprowadzili.
      • entres Re: Parada Równości 2012 z ambasadorami 02.06.12, 09:39
        andrzej-bce napisał:
        > Masz w tym wywodzie rację ale zauważ że apetyt rośnie w miarę jedzenia,teraz le
        > galizacja małżeństw a co potem a no prawo do adopcji dzieci dla dwóch panów i t
        > u się zaczyna pole do popisy dla wszelkiej maści pedofilów i innej zarazy.Prost
        > e dwóch pedziów bierze ślub i legalnie adoptują dzieci a znając Polskie realia
        > będą mieli większe szanse na adopcję niż hetero

Polskie realia są takie, że podobnie głupich jak twój postów jest więcej niż takich jak k.j.1.
      • rozwado Re: Jak dotad pedofilami okazywaly sie malzenstwa 02.06.12, 10:43
        heteroseksualne (we Francji i Belgii) i ksieza katoliccy. O malzenstwach heteroseksualnych uprawiajacych pedofilie dotychczas nie slyszalem.
        • rozwado korekta 02.06.12, 18:53
          O malzenstwach homoseksualnych uprawiajacych pedofilie nie slyszalem.
      • losiu4 Re: Parada Równości 2012 z ambasadorami 03.06.12, 09:20
        andrzej-bce napisał:

> Masz w tym wywodzie rację ale zauważ że apetyt rośnie w miarę jedzenia,teraz le
        > galizacja małżeństw a co potem a no prawo do adopcji dzieci dla dwóch panów i t
        > u się zaczyna pole do popisy dla wszelkiej maści pedofilów i innej zarazy.

ależ to już było. Sam pamiętam zarzekania sie czesci rowerowych (amerykańskich bodajze) sprzed lat kiedy mówili ze im chodzi tylko o to żeby ludzie ich zobaczyli.... że wcale nie chodzi im o jakieś :małzeństwa" a już broń Panie Boze o adopcje. Nie mineło zbyt wiele czasu i sam widzisz co sie dzieje. Po prostu tym ludziom nie należy wierzyc bo najwyraźniej kłamstwo mają we krwi.

Pozdrawiam

Losiu
        • kolter-xl Re: Parada Równości 2012 z ambasadorami 03.06.12, 16:40
          losiu4 napisał:
          >
          > ależ to już było. Sam pamiętam zarzekania sie czesci rowerowych (amerykańskich
          > bodajze) sprzed lat kiedy mówili ze im chodzi tylko o to żeby ludzie ich zobacz
          > yli.... że wcale nie chodzi im o jakieś :małzeństwa" a już broń Panie Boze o ad
          > opcje. Nie mineło zbyt wiele czasu i sam widzisz co sie dzieje. Po prostu tym l
          > udziom nie należy wierzyc bo najwyraźniej kłamstwo mają we krwi.

To coś tak jak z religią w polskich szkołach, ze dwa lata kler za friko pieprzył dzieciom do ucha a nagle pan glemp uświadomił sobie ze przecież to tacy sami pracownicy jak i inni i skończyło sie granie w ciula o misji kościoła .
    • jk1962 Re: Parada Równości 2012 z ambasadorami 02.06.12, 08:48
      k.j.1 napisał:
      Jesli one sie oficjalnie pobiora i beda sie nazywac malzenstwem to jakie to bedzie mialo dla mnie lub dla mojej rodziny znaczenie? Jakie to wogole bedzie mialo znaczenia dla innych?
      .........................................
      To są podstawowe pytania dla zrozumienia polskiej niechęci wobec związków partnerskich, niechęci mocno wyrażanej zwłaszcza przez Kościół. Wydaje mi się że w przypadku Kościoła ich "nauki moralne" są zwykłą propagandą służącą mobilizowania wiernych/wyborców wobec sprzyjających Kościołowi polityków. Inaczej mówiąc szerzenie ciemnoty i nienawiści jest podstawą kościelnego biznesu.
      Ot i cała tajemnica.
      • gamma_m Re: Parada Równości 2012 z ambasadorami 02.06.12, 10:23
        Tak, szczególnie Leszek Miller jest doskonałym przykładem na poparcie Twojej tezy...
    • abad01 Parada Równości 2012 z ambasadorami 02.06.12, 10:10
      Zastanawia mnie postawa Pani Prezydent (przeciez stolecznego) miasta Wawy. Od lat tam gdzie trzeba sie wyraznie okreslic, wykazac odwaga w podejmowaniu decyzji, zajac jasne stanowisko, wykazac sie zdolnoscia organizacji tekze trudnych zadan (Krakowskie Przedmiescie i na nim comiesieczne zadymy) tej Pani nie widze. Tam gdzie jest bezpiecznie i nie mozna sie narazic, tam ta Pani bardzo chetnie jest, pozuje przed kamera, wyglasza madre komentarze. Taka postawa jest wedlug mnie objawem tchorzostwa i braku klasy.
      • losiu4 Re: Parada Równości 2012 z ambasadorami 03.06.12, 09:26
        abad01 napisał:

>Taka postawa jest wedlug mnie objawem tchorzostwa i braku klasy.

ależ ona wykazała sie odwagą. Wszystkie lewaki teraz jezdzą po niej jak po łysej kobyle. Nawet mimochodem od wybiórczej jej sie dostaje. Teraz odwagą to się trzeba wykazywać gdy sie przeciwstawia lewackim i politpoprawnym wynaturzeniom lub chociażby zachowuje wobec nich neutralność (jak to bufetowa zrobiła).

Pozdrawiam

Losiu
    • entres Re: Parada Równości 2012 z ambasadorami 02.06.12, 10:34
      k.j.1 napisał:
      > Zaraz tutaj ktos napisze, ze uznanie prawa homoseksulalistow do malzenstwa to
      > zaglada naszej cywilizacji. Zamiast upluwac homoseksualistow moze ktos by mi
      > wytlumaczyl jakie takie malzenstwa mialyby znaczenie dla niehomoseksualistow?
      > Pytam na powaznie.

Bardzo duże. Chodzi tu o akceptację nie małżeństw gejowskich, ale akceptację samego siebie.
      Jeśli całe życie uważasz, że gej to pedofil i z definicji zasługuje na więzienie (przykład patrz wyżej andrzej-bce), to jak zmierzysz się już nie z opinią jak moja czy twoja, ale z faktem, że prawo, któremu podlegasz mówi kompletnie coś innego?
      Zmiana świadomości społeczeństw to dość powolny proces, zajmuje pokolenia, dlatego że muszą najpierw umrzeć ci, którzy nie są w stanie pogodzić się z faktami i zmienić zdania czy nastawienia. Bo cały czas mówiąc o społeczeństwie trzeba mieć na uwadze, że są to sumy decyzji i zmian, które zachodzą (albo nie zachodzą) u jednostek.
      W dzisiejszej paradzie ma wziąć udział ambasador WB, a z okazji 60-lecia panowania królowej Elżbiety II właśnie przypomniano, że na początku jej panowania homoseksualizm był z definicji karany więzieniem. W Polsce nie mieliśmy tyle czasu na zmiany w mentalności - stąd Twoje pytanie po prostu nie będzie póki co przez większość w ogóle rozważane, albo odpowiedzi będą równie głupie jak tego andrzeja.
      Ale trzeba pytać, trzeba robić parady, wtedy dla kolejnego pokolenia to pytanie nie będzie już abstrakcją.
    • rozwado Re: Katolicy znecaja sie nad innymi ludzmi 02.06.12, 10:41
      Od zarania celem katolicyzmu bylo przesladowanie ludzi majacych odmienne poglady i wiare. Np. islam w czasach kalifatu w Korobie czy Porta Ottomanska tolerowaly inne religie. Katolicki aptekarz moze odmowic sprzedania srodkow antykoncepcyjnych - to juz szczyt nietolerancji i barbarzynstwa. Jakim prawem aptekarz narzuca mi swoje zabobony Powinienem go zaskarzyc do sadu.
      • woytazz3 Re: Katolicy znecaja sie nad innymi ludzmi 02.06.12, 22:54
        Ty jakiś debil jesteś jeżeli za wzór tolerancji stawiasz islam....tyle w temacie....
      • tertio2006.net Re: Katolicy znecaja sie nad innymi ludzmi 03.06.12, 12:10
        Islam jest tolerancyjny. Tak samo katolicyzm czy szerzej chrześcijaństwo.

Spróbuj wyjść na ulicę Rijadu z biblią...
        Spróbuj wyjść na ulicę Krakowa ze świętą ksiągą islamu...

Pozdrawiam i życzę krótkich cierpień
        • komcionauta Coś ci się popieprzyło 03.06.12, 13:17
          tertio2006.net napisał:

> Spróbuj wyjść na ulicę Krakowa ze świętą ksiągą islamu...

Kiedyś cały dzień łaziłem po Warszawie z Koranem. Tytuł było widać jak byk. No tak, zaczepiły mnie chyba ze dwie osoby i pytały, gdzie to można kupić.
          • kolter-xl Re: Coś ci się popieprzyło 03.06.12, 16:47
            komcionauta napisała:

> tertio2006.net napisał:
            >
            > > Spróbuj wyjść na ulicę Krakowa ze świętą ksiągą islamu...
            >
            > Kiedyś cały dzień łaziłem po Warszawie z Koranem. Tytuł było widać jak byk. No
            > tak, zaczepiły mnie chyba ze dwie osoby i pytały, gdzie to można kupić.

Łżesz , na poczekaniu ten kit wymyśliłeś /aś ?
            • komcionauta Sam na poczekaniu wymyśliłeś, że łżę 04.06.12, 19:56
              Lepiej zrób eksperyment, pochodź sobie z Koranem pół dnia, a potem opisz, jak strasznie byłeś prześladowany.
    • heterofob2 homomałżeństwo zagrożeniem 02.06.12, 11:06
      UWAGA! Jeżeli klikniesz w film, natychmiast rozpadnie się twoje małżeństwo:

• komcionauta Chyba nie miałeś tatusia 02.06.12, 12:28
        i w ten sposób znalazłeś sobie zastępczego.
    • tyberium11 prawa społeczności LGBT to prawa człowieka 02.06.12, 11:09
      prawa społeczności LGBT to prawa człowieka. Ten kraj tak długo nie będzie prawdziwie wolnym krajem jak długo jego obywatele będą pozbawiani podstawowych praw człowieka jakimi są prawo do Godności i do życia. życie w godności było i jest dla osób LGBT w tym kraju nieosiągalnym marzeniem.
      • woytazz3 Re: prawa społeczności LGBT to prawa człowieka 02.06.12, 22:57
        A co ma godność do bycia gejem??? To jakaś paranoja....Geje chcą głośno wyrażać swoją orientację,ale gdy tylko normalny człowiek krzyknie "ty geju" albo " ty lesbijko" to zaczyna się wielki krzyk o nietolerancji...
    • komcionauta Co bzdury z pleceniem o tej "równości" 02.06.12, 12:26
      Przecież gdyby chodziło o równość, to należałoby uznać, że związki zwane "małżeństwem" może zawierać każdy dorosły obywatel z innymi dorosłymi obywatelami niezależnie od ich płci, liczby i pokrewieństwa.
    • chwdpcccp [...] 02.06.12, 12:46
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • rozwado PO stchorzyla 02.06.12, 18:30
      PO pokazala, ze nie stoi za zadnymi wartosciami, ze wazne sa dla nich slupki i dlatego wlaza do dupy Kosciolowi. Nikt z PO nie bral udzialu - Tusk zakazal? Byli przedstawiciele rady stolecnej - ale wszyscy deklarowali sie jako czlonkowi SLD. Parada Rownosci byla cala pod kontrola SLD i Ruchu Palikota. Do uczestnikow wyglosil rzemowienie ambadasor WBr, odezwe w imieniu burmistrza Berlina wyglosila uczesticzka z Niemiec. W pochodzie szli licznie Amerykanie , bialoruska i ukrainska opozycja. Szczury schowaly sie w norach.
      • gamma_m Re: PO stchorzyla 02.06.12, 19:46
        " liczą się słupki " - tzn. większość polskiego społeczeństwa ma Was i Wasze hasła w głębokim poważaniu. Mówisz o wartościach... Jakoś ciężko dostrzec jakiekolwiek wartości na tych paradach; nie bardzo widać co one reprezentują, poza jakąś formą zabawy.
      • losiu4 Re: PO stchorzyla 03.06.12, 09:28
        ozwado napisał:

> PO pokazala, ze nie stoi za zadnymi wartosciami

pokazała ze jest wobec tego "problemu" neutralna. Ale jak widać lewusy takie jak Ty najwyraźniej nie chcą neutralności czy tolerancji (w normalnym tego słowa znaczeniu). Oni chcą admiracji i uwielbienia dla zboczeń róznorakich. A to już tolerancją nie jest.

Pozdrawiam

Losiu
    • romp66 Szuja Palikot-homofob i oszust! 02.06.12, 20:45
      Palikot ,taki sam homofob jak PO z PiS jak też PSL.
      Przypomnę, Janusz Palikot w swej książce"Ja Palikot" na str. 214 pytanie Cezarego Michalskiego- "Jest pan Konserwatystą" odpowiedź Janusz Palikot" Jeśli pan uważa, aborcję za rozwiązanie problemu, czy chcę legalizacji i prawa do adopcji par homoseksualnych, to się temu sprzeciwiam, tak jestem konserwatystą ".
      Palikot to oszust, już w programie u Piaseckiego, tvn24 "Piaskiem po Oczach" stwierdził,ze nie jestem lewicowcem!
      • komcionauta Teraz dopiero się ocknąłeś 03.06.12, 13:14
        Palikot co tydzień ma inne poglądy. No a z intelektem to u niego cieniutko...

kompromitacje.blogspot.com/2011/04/janusz-palikot-o-filozofii-i-sztuce.html
        • kolter-xl Re: Teraz dopiero się ocknąłeś 03.06.12, 16:46
          komcionauta napisała:

> Palikot co tydzień ma inne poglądy. No a z intelektem to u niego cieniutko...

No a jaku ciebie z inteligencją , ten pawian w Zoo obok ma ponoć wyższy poziom :))

• komcionauta Prezentujesz chamstwo typowe 04.06.12, 19:58
            dla ruchaczy Palikota. Jaki wodzuś, tacy i jego ruchacze, Weź się może pobaw wibratorem zamiast zaśmiecać forum.
    • r1111111 Parada Równości 2012 z ambasadorami 02.06.12, 20:52
      "Około dwóch tysięcy osób bierze udział w Warszawie w Paradzie Równości"
      wiadomosci.wp.pl/gid,14540803,kat,355,title,Geje-i-lesbijki-paraduja-w-Warszawie-zdjecia,galeria.html

Jak 20 tysięcy normalnych ludzi demonstruje na ulicach, to tego faktu "Nasza Droga (sic!) GW" nie dostrzega.
    • madziapl1 Parada Równości 2012 z ambasadorami 02.06.12, 23:11
      Popieram ta parade, tylko mam pytanie dlaczego w polskim duchowienstwie gdzie 60 do 70 % jest Gejow, 10 % Pedofili a reszta to ???? Na czele tego Pochodu nie idzie Arcybiskup pod baldahimem z Monstrancja z cialem Chrystusa a za nim tysiace ksiezy ? Przeciez to tez ich Swieto. Moze oni sie wstydza ze beda maszerowac razem z gminem . Bo mysla ze sa lepsza kasta. RZADAM UPRAWIENIA Miedzy Homosekstualistami Czy to jest Ateista, Ksiadz, Rabin czy Pop. Prosze o dawanie Slubow z klauzula "Bez prawa do adopcji dzieci"
      • losiu4 Re: Parada Równości 2012 z ambasadorami 03.06.12, 09:30
        madziapl1 napisał:

> Popieram ta parade, tylko mam pytanie dlaczego w polskim duchowienstwie gdzie 6
        > 0 do 70 % jest Gejow, 10 % Pedofili

a skadzes Ty takie dane wzieła?

Pozdrawiam

Losiu
    • losiu4 Parada Równości 2012 z ambasadorami 03.06.12, 09:21
      "Patronatu nad imprezą - jak co roku - odmówiła prezydent stolicy Hanna Gronkiewicz-Waltz"

jak nie lubię bufetowej, to ma u mnie plusa. Nie ma sie co dawać wmanewrowywać w jakieś lewe imprezy.

Pozdrawiam

Losiu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka