Dodaj do ulubionych

Wszystkie błędy myślowe Pawła Huelle. Odpowiedź...

• skasowana Odbieramy przywileje... globalnie ;-) 19.06.12, 10:35
      Po lekturze powyższych komentarzy dochodzę do wniosku, że...
      Wszystko jest fajnie, dopóki odbieramy przywileje nauczycielom.
      Opluwamy, obrażamy i tak dalej. Zero konkretów, ale belfrowi przywalić zawsze można.
      Zaczyna się robić problem, kiedy belfer się przysłowiowo "odgryzie".
      A do kompletu jeszcze żąda konkretów, a nie bicia piany.
      Książę-człowiek-pracy (tutaj: anonimowy, z lekka chamowaty, internauta) nagle się oburza! JAK TO? Jakim prawem belfer się odgryza? Ma łeb spuścić i pokornie czekać na łaskę!
      Otóż nie.
      I nagle się okazuje, że kiedy odbierzemy przywilej plucia, bo się odgryziemy - to nagle uprzywilejowani są zburzeni maksymalnie! A widzicie jak to fajnie jest? ;-)
      Jesteście tacy sami jak my. DOKŁADNIE TACY SAMI i wszystko, co tu piszecie o nas możecie z równym skutkiem zastosować do... SAMYCH SIEBIE..
      • kotek.filemon Re: Odbieramy przywileje... globalnie ;-) 19.06.12, 10:45
        Bo w tych wypowiedziach widać jak na dłoni typowo polskie myślenie chłopka na zagrodzie - nie chodzi o to, żebym ja miał dobrze, tylko żeby za żadne skarby świata sąsiad zza płotu nie miał lepiej...
        • skasowana Re: Odbieramy przywileje... globalnie ;-) 19.06.12, 10:49
          Dlatego zaczynam skłaniać się ku opinii, że potrzeba wojny lub dyktatora.
    • wneqma2 Wszystkie błędy myślowe Pawła Huelle. Odpowiedź... 19.06.12, 10:41
      Dzięki po stokroć za tę odpowiedź
    • sto100 Wszystkie błędy myślowe Pawła Huelle. Odpowiedź... 19.06.12, 11:11
      świetna polemika, sama miałam zamiar podobną napisać. Już nie muszę, ta zawiera nawet więcej. Aż dziw, że mógł pisarz patrzeć na świat tak jednostkowo tylko. Jesteśmy jeszcze my, odbiorcy i oświata jest dla nas, społeczeństwa. Szkoła jest dla ucznia, nauczyciel tylko mu służy i nie jest podmiotem. dziękuję za rozważne i logiczne słowa.
    • walenty_kowadlo Wszystkie błędy myślowe Pawła Huelle. Odpowiedź... 19.06.12, 11:35
      Przeczytałem list p. Huelle i muszę przyznać, że jestem zażenowany jego poziomem. Rozumiem zaangażowanie emocjonalne, ale kogoś takiego jak Pan Paweł Huelle obowiązuje pewna kultura myślenia. Cieszę się tylko z tego, że przy okazji listu p. Huelle jeszcze raz potwierdziła się moja opinia o red. Żakowskim - ideologu i hipokrycie, któremu wydaje się, że zna się na ekonomii. Zna się tak jak ja na mechanice samochodowej - wie ,że coś takiego jest.
    • rock73 Wszystkie błędy myślowe Pawła Huelle. Odpowiedź... 19.06.12, 11:48
      Świetny tekst, coraz rzadszy w dzisiejszych czasach. Odsuńcie od władzy humanistów! Odsuńcie od władzy pisarzy, poetów, historyków, polityków, dziennikarzy, nauczycieli, emerytów i działaczy związkowych! Odsuńcie ludzi, którzy idą po władzę, bo mają za dużo wolnego czasu, bo nie nadają się do żadnej normalnej pracy! Odsuńcie ludzi dumnych z tego, że nie umieją liczyć!
    • momy Ależ się Pani napisała....Tylko po co? 19.06.12, 12:05
      ...skoro to się nie nadaje do czytania. Nie dobrnęłam nawet do końca 1 str. i dalej się po prostu nie da. Pisać też trzeba umieć. Jak chce Pani dyskutować z Huelle, to może najpierw wskazane byłoby parę lekcji stylu u niego. Zwłaszcza, gdy ktoś chce się popisywać rzekomą logiką.
      • walenty_kowadlo Re: Ależ się Pani napisała....Tylko po co? 19.06.12, 12:35
        Po pierwsze, myślę, że autorka napisała tekst raczej nie po to aby zachwycić nas pięknym literackim stylem. Po drugie, jeśli Pani nie dobrnęła nawet do końca pierwszej strony to skąd wątpliwości co do logiki wywodu autorki? Czytać, a czytać ze zrozumieniem to dwie różne sprawy, proszę o tym pamiętać.
    • peergynt44 Wszystkie błędy myślowe Pawła Huelle. Odpowiedź... 19.06.12, 12:14
      Rzecz o edukacji i pospolity błąd w tytule. Dobrze, że nie napisano "Huelle Pawła" (tak mi się skojarzyło z frazą z popularnego serialu). Nazwiska, nawet obcobrzmiące, w znakomitej większości są odmienialne, o czym szkoły raczej nie uczą lub czego nie wymagają. Z tego właśnie wynika obecny poziom polszczyzny, szczególnie żenujący u osób, dla których powinna być ona podstawowym narzędziem.
    • 25cz Wszystkie błędy myślowe Pawła Huelle. Odpowiedź... 19.06.12, 12:23
      Abstrahując, od karty nauczyciela, jestem przerażony poziomem ,,merytorycznych argumentów,, podnoszonych przez nauczycieli. Jeśli te wszystkie komentarze odzwierciedlają stan umysłu i emocji, naszych pedagogów, to należało by się poważnie zastanowić, nad decyzją wysłania naszych dzieci, do takiej szkoły. Tacy frustraci, nienawidzący swojej pracy i gardzący swoimi uczniami, to zagrożenie dla tych biednych dzieci. Środowisko nauczycielskie, powinno poszukać sobie innych ,,przyjaciół,, bo rodacy, nabiorą przekonania, że szkoły zostały opanowane przez dresiarzy i i znerwicowane wariatki, dla których jedyną motywacją i ambicją, jest kasa!
    • marek-lipski Koniec kanibalizmu na dzieciach i oswiacie.STOP! 19.06.12, 12:33
      Prosze was w imieniu nastepnego
      pokolenia:prosze zakonczyc ataki
      na nauczycieli,na oswiate,na dzieci.

Polskie dzieci maja takie same
      prawa w Polsce jak i ch koledzy
      w EU zachodniej.Tak samo nauczyciele.

Karty nauczyciela w EU zachodniej
      sa jeszcze bardziej "ochronne"dla
      pedagogow aniezeli w Polsce.
      Bardzo dobrze.Od przedszkola do matury
      wychowawcy,nauczyciele ponosza
      odpowiedzialnosc za caly system oswiaty
      ktory z kolei jest wazny ......dla gospodarki Polski i EU.

Atakujecie gospodarke,atakujac dzieci i pedagogow.

• ciemny_lud Toż to bełkot pierwszej klasy 19.06.12, 13:31
      Sam fakt monstrualnego gadulstwa jakim cechuje się ta polemika świadczy o niechlujstwie myślowym autorki.
      Dodam: po polsku strug to inacej "hebel". Rozlewać może się tylko struga.
      Więcej o tym pisać nie warto.
      • chilly Re: Toż to bełkot pierwszej klasy 19.06.12, 15:21
        Jednak warto, choć Autorka, zarzucając liczne błędy P.H. sama nie jest od nich wolna. Zaczynając od tego, że nie Balcerowicz temu winien, on tylko opisuje, biedaczek. Ja zaś uważam, że za obecny stan rzeczy w wielu dziedzinach naszego życia (oświata, nauka, kultura, ale i gospodarka - bananowego kraiku montowni) to "zasługa" w dużym stopniu Pana Premiera. A kończąc na kopernikańskim odkryciu, że pensje nauczycieli muszą być małe, bo to zawód w dużym stopniu sfeminizowany. Ta wiara naszych neoliberałów że te śmieszne pensyjki przyciągną do zawodu mężczyzn, a w ogóle - najlepszych, występuje też np. w nauce i szkolnictwie wyższym.
        A Karta Nauczyciela nie przeszkadza władzom różnego szczebla w niczym. Niełatwo zwolnić nauczyciela, to zlikwiduje się szkołę pod pretekstem niżu demograficznego. Trwa własnie dzika prywatyzacja szkół poprzez przekazywanie ich lokalnym stowarzyszeniom, często katolickim. Nikt nawet się nie zająknie o wykorzystaniu szansy w celu zmniejszenia liczebności klas.
        A teraz dochodzi reforma programowa w liceach. Nauczyciele już sa zwalniani "z braku godzin". Bo teraz w klasie I LO ma się kończyć nauka rozpoczęta w gimnazjum, a potem już wyraźne profilowanie. Na razie jednak z dawnych 3 godzin tygodniowo chemii czy fizyki w klasie I zrobiła się jednak godzina. No i "nie ma godzin".
        Fuj, czytać hadko takie teksty. "Specjalistów" od wszystkiego. A akurat na oświacie zna się w Polsce każdy. Tak jak na medycynie czy polityce (choć nawet gazet nie czyta). Tyle, że jak go zawał dopadnie, to jednak uda się do lekarza, nie do profesora Balcerowicza po poradę.
        Przy okazji: dlaczego tylko "Przegląd" potrafi wydrukować od czasu do czasu tekst ekonomisty myślącego inaczej niż Leszek Balcerowicz (np. prof. Kowalika czy prof. Kołodki)? Myślałem kiedyś (20 lat temu), że GW stanie się gazetą codzienna polskiej inteligencji. Niestety, stała zbrojnym ramieniem neoliberałów z "Agory", wzmacniana przez inne media koncernu, np. TOK FM.
    • marek-lipski Niemcy:nauczycielie-10.000-16.000 zl miesiecznie. 19.06.12, 13:42
      W Polsce nauczyciele i policja sa bohaterami.
      Prawa i obowiazki dla nauczycieli,dzieci,rodzicow w Niemczech:
      www.focus.de/schule/schule/recht/schulrecht/schulrecht_aid_28640.html
      www.gutefrage.net/frage/was-sind-die-rechte-pflichten-des-lehrer
      Nauczyciele z Polski tez moga pracowac w EU
      jesli znaja jezyki:
      www.eu-info.de/arbeiten-europa/5882/Lehrer-in-Luxemburg/
      Dyskusja o zmianie systemu jest absurdalna
      gdyz pensje pedagogow w Polsce sa skandaliczne,
      makabrycznie niskie.
    • marek-lipski Dla nauczycieli wprowadzic statut urzednika jak w 19.06.12, 13:47
      EU zachodniej.Przyklad:
      www.schulrecht-rw.de/8_Beamtenrecht.pdf
      Zakaz strajkow dla nauczycieli urzednikow:
      www.dbb.de/themen/beamte/beamte-und-streik.html
    • mazoe71 Gratuluję! 19.06.12, 14:25
      Jestem pełen podziwu dla argumentacji autorki. Pani Katarzyno, gratuluję! Niestety moi nauczyciele też nie byli tak ambitni, jak pan Huelle. Równie silne emocje, jak u pana pisarza miotają się we mnie, kiedy widzę, jak nauczycielka mojego syna (chroniona przez Kartę) radośnie się leni. Mam tylko nadzieję, że po 3 klasie będzie lepiej. Pozdrawiam i gratuluję podjęcia polemiki!
    • malpa-z-paryza Belkot... 19.06.12, 15:06
      tego nie da sie czytac!
      czyzby osoba ta ukonczyla szkole prywatna?
    • obmierzly Re: Wszystkie błędy myślowe Pawła Huelle. Odpowie 19.06.12, 15:23
      Uderz w stół...?
    • geod63 Wszystkie błędy myślowe Pawła Huelle. Odpowiedź... 19.06.12, 16:36
      Podpisuję się obiema rękami i nogami pod ripostą p. Katarzyny Wader. Bardzo mnie rozczarował p. Paweł Huelle.
    • wlodek21 Pan Balcerowicz jest zdolnym technokratą, 19.06.12, 17:20
      ale ludzie są dla niego sprawą trzeciorzędną. Stwierdziwszy po zmianie ustroju, że PGR-y (Państwowe Gospodarstwa Rolne) są w zdecydowanej większości nierentowne, po prostu je rozwiązał. Co to dało? Wprawdzie z budżetu przestały płynąć dotacje do PGR-ów, co było jakąś oszczędnością, ale przestały one też cokolwiek produkować. Maszyny rozkradziono lub sprzedane za ułamek ceny, budynki niszczały, dziesiątki tysięcy ludzi straciło pracę. Wpadli na wiele lat w przysłowiową już po-PGR-owską nędzę na granicy głodu, a niektórzy ją przekroczyli. Fakt, że często byli to ludzie bez tzw. inicjatywy, przyzwyczajeni do konkretnej prostej pracy, niektórzy do tego lenie. Jednak w niektórych rejonach po upadku PGR-ów nie było żadnej innej pracy. Otwarcie tam własnego biznesu było bez sensu, bo miejscowi i tak nie mieli czym zapłacić. Tych ludzi i ich rodziny po prostu rzucono do dołu z odpadkami, nawet nie podejmując próby zagospodarowania majątku PGR-ów i ich pracowników... Akurat pan Balcerowicz jest jak najmniej wskazany do systemowego rozwiązywania problemów oświaty. Natomiast byłby przydatny przy ewentualnej reformie jako doradca d/s ekonomicznych, bez decydującego głosu.
    • jollyroger2 Wszystkie błędy myślowe Pawła Huelle. Odpowiedź... 19.06.12, 17:30
      Niestety, nie macie pojęcia o życiu a jak się Was czyta ma się wrażenie, że zostaliście rozmrożenie po 50 latach hibernacji.

Przykłady kilku grup zawodowych które mają " lepiej "

1/ Policjant nie pracuje ale służy i ustawowo ma obowiazek o ile zajdzie taka potrzeba narażać życie i zdrowie, nie ma prawa do strajku, stowarzyszania się i co ważne podejmowania dodatkowej pracy. Pracuje oczywiście 40 godz. tygodniowo, czas pracy nienormowany, pełna dyspozycyjnośc, dyżury domowe ( nie wliczające się do czasu służy ) i oczywiście w porównaniu z nauczycielami kontakt z samym kwiatem narodu.
      2/ Lekarz, np. moja żona, dokształca się regularnie, mniej więcej 1 raz w miesiącu ( 2-3 dni ),
      oczywiście za własne pieniądze 1-1,5 tys. za kurs. Nie znam lekarzy, którzy sie nie dokształcają. Zarabia ok. 7 tys. na rękę pracując 8-10 godz. dziennie, przeważnie do godz. 20.00. Prowadzi prywatną praktykę lekarską, zatrudnia 3 lekarzy i 2 pielęgniarki. Buchalterię, jak Wy to nazywacie, związaną z prowadzeniem działalności gospodarczej i praktyki ( czy z Was ktoś wie co to jest współpraca z NFZ? ) robi przed pracą.
      3/ Ja, zarządzam zespołem ok. 200 ludzi, firma państwowa, 5200 na rękę. Zaczynam o 7.30 więc w pracy jestem o 6.30. Papierami mam szansę się zająć ok. 15.00, kończę o 17.00. W domu liczne czynności związane z pracą i gwarantuję, że bardziej odpowiedzialne niż sprawdzenie prac uczniów II klasy SP czy przygotowywanie się do lekcji ze skoku przez kozła. Ok. 60 dni zaległego urlopu, praca w wigilię, sylwestra - normalne.

Nauczycielu - jesteś zwyczajnie leniwy, bezczelny, arogancki i roszczeniowy. Klasyczny przykład minionej epoki. Dobrze, że społeczeństwo ma Was powoli dosyć. Zyjecie w matrixie i pilnujecie aby nikt Wam tej wtyczki nie wyciągnął.
    • emeryt35 Re: Wszystkie błędy myślowe Pawła Huelle. Odpowie 19.06.12, 17:40
      Nie wiele zrozumiałaś z mądrych wywodów autorki. Tak jak p.Huele ubodło cię sformułowanie
      "grupa roszczeniowa" i skończyło się rozumienie tekstu. Szkoda.
    • ganska tekst chyba pisany na klęczkach 19.06.12, 18:11
      Dlaczego Balcerowicz to On, a nie on? Co to za nowa ortografia? Jeśli ktoś sadzi się na trzy strony reptrymendy, pouczeń i kiwania paluszkiem w stylu "ty niedobry, Huelle, przeproś mi tu zaraz Pana Profesora, bo to nie ON zjadł torcik" (zresztą jaki torcik? co to za brednie?), to sam naprawdę powinien unikać błędów (nie tylko myślowych ;)
      Tymczasem pani polemistka wysmażyła kompletnie niestrawny, bełkotliwy elaborat, a błędów w nim tyle, że włosy dęba stają. Tym zabawniejsze to, że pani w swoim pojęciu jest krynicą mądrości i z wyżyn owej mądrości tłumaczy prostakowi Huelle, jak działa świat.
      Uprzedzam ewentualne uwagi: nie jestem nauczycielką, mam tylko alergię na źle napisane, napuszone teksty. Poza tym do szału doprowadza mnie przypisywanie nauczycielom rzekomych roszczeń i przywilejów. Taka już natura ich pracy, że są opłacani z budżetu i mają dłuższe wakacje (żeby mogli dorobić do niskich pensji ;). Poza tym w każdej pracy z "materiałem ludzkim" trudno o wymierne efekty. Jak z naszymi piłkarzami - podobno świetnie wyszkoleni, trener zrobił, co mógł, a awansu nie ma. I musimy z tym żyć. I zaufać im, że naprawdę zrobili wszystko, co było w ich mocy.
      Tak samo w edukacji. Nauczycielom też trzeba przede wszystkim ufać, bo rozliczanie ze wszystkiego, kontrolowanie i stawianie pod pręgierzem do niczego dobrego nie prowadzi. Ale przy poziomie zaufania społecznego w Polsce ta nagonka też nie dziwi. Tylko zasmuca.
      • jollyroger2 Re: tekst chyba pisany na klęczkach 19.06.12, 18:30
        Za to Twój tekst jest na poziomie, napisany na temat, pełen merytorycznych uwag i pomysłów, rozliczający się z rzeczywistością i zapewne bezbłedy, oj, Ty głupia.
        ps. a Ty w jakiej pozycji pisałaś swoje wypociny ?
        • aw34 Re: tekst chyba pisany na klęczkach 19.06.12, 19:00
          Szanowny panie przemądrzały, zarządzający firmą na 200 osób, pracujący w świątki, piątki i niedzielę jesteś tak merytoryczny, że aż zęby bolą. Każdy w twojej ocenie jest głupi, leniwy, bezczelny? Aaa chyba tylko ty jesteś przemądrą krynicą wiedzy no i twoja małżonka zarabiająca 7 tyś. No, może jeszcze ci pozostali, którzy plują na nauczycieli i autorka artykułu. Nie znoszę obrażac ludzi ale sam się prosisz. Współczuję twoim podwładnym jeśli na co dzień tak im ubliżasz. Dziecku też mówisz, ze jest głupie jesli odważy się powiedzieć swoje zdanie?
          • jollyroger2 Re: tekst chyba pisany na klęczkach 19.06.12, 19:53
            Ubodło ? Dokładnie dopasowałem sie do Twojego poziomu. napisałaś tekst prześmiewczy, ignorancki, o niczym i nic nie wnoszacy, sugerujacy coś (" napisany na kolanach ") co, nie wiem.
            Tak, pracujemy w świąteki, piatki i niedziele - tak pracuje wiekszość narodu i Bogu dziękuj bo masz co miesiąc wyplatę. Moi podwładni doskonale rozumieją czym jest praca a ci którzy tego nie chcą zrozumieć, no cóż ...nie jest nam po drodze, ale nikt nigdy nie przyszedł i nie powiedział, że chce pracować 18 godz. w tygodniu i żebym się nie wygłupiał z tym rozliczaniem bo to go stresuje. Na jakim świecie Wy zyjecie?!!!
            Myślę, że zabolało coś jeszcze, pokazanie wprost ile się pracuje normalnie, bez płaczu, kart nauczyciela i urlopów na uratowanie od dzieci i jak Wasze pseudoargumenty są nic nie warte. Tak, moja żona pracuje tyle ile napisałem i żaden nauczyciel mi nie powie, że mniej odpowiedzialnie. Można ? Można obrać właściwy kierunek o ile przestani się kręcić w kółko.
            • aw34 Re: tekst chyba pisany na klęczkach 19.06.12, 20:23
              Mam nadzieję, że wiekszość narodu wreszcie wstanie z kolan i przestanie być niewolnikami. Nie ma się czym chwalić. Nie masz czasu na wypoczynek, bycie z rodziną, dzieckiem bo pracujesz. Wynajmujesz pewnie panie do wychowywania i pilnowania dziecka albo zostawiasz je samopas. A nie pewnie nauczyciele z prywatnej szkoły zarabiający jeszcze mniej niż w państwowej są twymi niewolnikami do wychowywania dziecka. A ty im mówisz, że ich praca jest dużo gorsza od twojej w panstwowej firmie. I ignorancie nie pisz, że nauczyciel pracuje 18 godzin w tygodniu bo zwyczajnie kłamiesz. Tak jak pewnie kłamiesz o swojej pracowitej żonie. Juz ci napisałam co mogę sądzić o pracowitości i postawie roszczeniowej lekarzy. To dopiero biała mafia. Co? boli? może to nie jest prawda? I pilnuj tej swojej zony, romanse w tym zawodzie to rzecz normalna Jeśli całe życie spedza się w pracy to zapomina się wkrotce jak małżonek wygląda. Fajnie jak ci ubliżam? A może tak lubisz skoro tak samo postępujesz. I nie drogi panie. Pańskie życie to nie jest właściwy kierunek. To ty się kręcisz w kółko za własnym ogonem. Praca, praca, praca i wszyscy moi pracownicy praca, praca, praca. I niech tylko powie, że dziecko z przedszkola musi odebrać, że pójść na występy do szkoły czy mecz dzieciaka, że obiecał żonie wspólny weekend, musi wyjść na zabieg do lekarza, nie może zostać 14 godzin w pracy. Albo zażądał wypłaty za nadgodziny.Na bruk go bo nie rozumie, że praca tylko i praca. Mentalność poganiacza niewolników. Znam takich niestety. Moja corka z takim pracowała, na szczeście znalazła lepszego pracodawce.
              My żyć chcemy w normalnym świecie, gdzie rodzic ma czas dla dziecka, gdzie nikt nie ubliża nikomu tylko dlatego, że pracuje w innych warunkach niż on sam, gdzie nikt nie chce ze zwykłej zawiści udupic innego, gdzie dzieci nie będą pompowane przez nowobogackich rodziców informacją, że ich ukochana pani jest leniem i bezczelną głupią babą. Bo wykonuje pracę gorszą niż tatuś kierownik 200 osób. Gdzie ludzie zanim napiszą bzdurę i oplują innych zechcą zapoznać się z tym o czym piszą, ze nie będą się dawali nakręcać róznym pismakom.Ale co ja tam wiem panie odpowiedzialny za 200 ludzi.
              • jollyroger2 Re: tekst chyba pisany na klęczkach 19.06.12, 20:42
                Ale mi dowaliłś, uspkój sie , weź kilka oddechów, przeczytaj co napisałas, zawstydź się, moze przeproś nawet, ponownie przeczytaj dla rozluźnienia cytat " Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Ochódzki Ryszard, naszego klubu „Tęcza”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają mu szpilki. To nie ludzie – to wilki! - skąd to ? ( moje ulubione )
                Jeśli już jest ok. to informuję, żę z moim życiem osobistym jest OK, a jeśli interesuja Cię bardziej pikantne szczegóły, to napisze ... ale na Boga nie publicznie. Jeśli nie, to zwyczajnie się .... !
                Przychlam sie do Twojego ostatniego zdania " ale co Ty wiesz .."
                • jollyroger2 Re: tekst chyba pisany na klęczkach 19.06.12, 21:01
                  I jescze jedno nie zazdroszczę Wam, ale szkoda mi tych milionów Polaków ( w tym mojej żony), którzy muszą na was coraz dłużej pracować, to im podnosi sie podatki i koszty pracy - no właśnie ale co Ty wiesz na temat obciazenia fiskalnego pracy ? Tak Ci jest mnie i mojej rodziny żal, to umówcie się i postanówcie : robimy reformę , nie chcemy by nas palcami wytykano, poddamy się kontroli, wywalimy niekompetetntych, nie bedziemy czekać aż 1 nauczyciel będzie przypadał na 5 uczniów, itd, itp. Ale po co ? Przecież jest fajnie!
                  Ale co my tu o pierdołach bedziemy rozmawiać ! WAKACJE !
                • aw34 Re: tekst chyba pisany na klęczkach 19.06.12, 22:00
                  Zawstydzę się i przeproszę bo jak już pisałam takich pyskówek nie lubię. Ale pod jednym warunkiem- jesli ty zawstydzisz się i przeprosisz za nazwanie kobiety głupkiem tylko dlatego, że nie podobał się jej tekst, ktory ciebie zachwyca. I prosze przeczytaj swoje teksty i pomyśl czy wszystko w nich jest ok w stosunku do innych.
            • ganska Re: tekst chyba pisany na klęczkach 19.06.12, 23:25
              jollyroger2 napisał(a):

> Ubodło ? Dokładnie dopasowałem sie do Twojego poziomu. napisałaś tekst prześmie
              > wczy, ignorancki, o niczym i nic nie wnoszacy, sugerujacy coś (" napisany na ko
              > lanach ") co, nie wiem.

Zwróć uwagę, z kim polemizujesz, chłopie. Mnie nic nie ubodło, tu z twojej strony akurat nic mi nie grozi, za chudy jesteś w uszach, choć się tak nadymasz.
              Musisz być okropny w pracy, współczuję wszystkim 200 twoim podwładnym, bo technokratą może jesteś dobrym, ale inteligencji emocjonalnej to ci Bozia poskąpiła, oj poskąpiła.
              Poza tym skoro jesteś taki hop do przodu i karierę wielką robisz, to może jednak okazałbyś jakąś odrobinę zrozumienia i wdzięczności nauczycielom, którzy cię do tego przygotowali. Bo chyba szkoły jakieś kończyłeś, prawda? Kilka postów wyżej puściłeś takiego ohydnego bluzga na nauczycieli, że odruchowo nakliknęłam kosz. I pomyślałam: ten koleś ma problem.

> Tak, pracujemy w świąteki, piatki i niedziele - tak pracuje wiekszość narodu

Skoro tak strasznie dużo pracujesz i tak fantastycznie się spełniasz w swojej fantastycznej pracy, to jakim cudem jeszcze masz czas produkować taśmowo posty na forum? Czyżby jednak jakieś frustracje?
              • jollyroger2 Re: tekst chyba pisany na klęczkach 20.06.12, 00:34
                Frustracje ? Och nie, nadzieja, że kiedyś się ockniecie z tego letargu i samouwielbienia. Czasami trudno zrozumieć, że o ile jest taka potrzeba to przy komupterze trzeba zawodowo spędzić z 15 godz. - potraktuj to jako przerywniki i relaks przy kawie.
                Bluzgi ? O nie dziecino, prawdę, trudną, gorzką ale prawdę .
                Jeśli chodzi o "problem". Stosując techniki przeniesienia, negacji, szukania wrogów na zewtatrz, przekrzykiwania, braku autorefleksji, potwierdzasz tylko że wyparłeś prawdziwe poroblemy którymi winnes się zając. W ten sposób niestety się nie pozbierasz w całość.
                Do nauczycieli czuję sympatię jako do ludzi wyształconych ale nie wdzięczność. Szacunek dla niektórych tak, ale też dla niektórych politowanie, iż przez tyle lat się błaźnili przy cichym aplauzie swoich kolegów.
                • ganska Re: tekst chyba pisany na klęczkach 20.06.12, 12:28
                  jollyroger2 napisał(a):

> Frustracje ? Och nie, nadzieja, że kiedyś się ockniecie z tego letargu i samouw
                  > ielbienia.

No widzisz, a jednak nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Powtarzam: nie jestem nauczycielką. Marnujesz więc na mnie swoje cenne rady i mądrości. Widocznie nie potrafisz zrozumieć, że ludzie spoza szkolnictwa też mogą się czuć oburzeni czy zażenowani sposobem, w jaki próbuje się "naprawiać" tę branżę.
                  Może napisz list do redakcji, jak ta nawiedzona pani, wtedy dotrzesz ze swoimi odkrywczymi radami do większej liczby osób. Tylko koniecznie daj go przedtem komuś do zredagowania. Bo się zbłaźnisz, jak niejaka Katarzyna Wader.

• plulpalienis w obronie śledziony 19.06.12, 19:02
      A ja chcialabym nie w obronie nie Leszka Balecerowicza ani Pawła Huelle ale w sprawie sledziony, o ktorej autorka odwoluje sie w swoim artykule piszac: "Czy się Panu myślało śledzioną, bo tyle w nim żółci, gdy pisał Pan ten list otwarty?". Ciekawe skąd Autorce przyszło do głowy, że źródłem żółci jest śledziona???? Wyniosła to ze szkoły?

• tymon99 Re: w obronie śledziony 20.06.12, 10:28
        sprawdź sobie w słowniku pod 'melancholik' i wszystko stanie się jasne. w tym, ile kto wyniósł ze szkoły.
    • koczkodanka Niektórzy wyjątkowo duzo czasu poświęcają 19.06.12, 21:24
      na pisaniny. I nie są to nauczyciele.
    • jollyroger2 Bazuna 40-lecie 19.06.12, 21:42
      A tak przy okazji zapraszam do Przywidza na 40-tą jubileuszową Bazunę. Będzie moje dawno nie slyszane EKT z Gdyni, ale też Wolna Grupa Bukowina, Bez Jacka i wielu innych.
      Może tam przy winie dacie się przekonać !!!
      • jollyroger2 Re: Bazuna 40-lecie 19.06.12, 21:43
        już od piątku
    • dar61 Huellego/ Huellemu/ .../ Huellem/ o Huellem/ ... 19.06.12, 22:02
      Tytuł zabijający fleksję nazwiska Huellego [błąd nr 1]:
      Wszystkie błędy myślowe Pawła Huelle"

A potem to zdanie karygodne interpunkcyjnie [błąd nr 2]:
      ... Tak, rozumiem, wypowiedź liberała, która nóż w kieszeni otwiera ..."

...Błąd nr 3...
      [...]

Ufff...
      Czytelnik ciekaw argumentów - jednak zniechęcony - na tym przerwał, choć róg pełen argumentów ad meritum trzymał...
    • interfere Wszystkie błędy myślowe Pawła Huelle. Odpowiedź... 19.06.12, 22:09
      To jakiś bełkot ten artykuł, skoro cos takiego zamieszczono, rozumiem że Gazeta chce pomóc rządowi w planowanym dalszym spauperyzowaniu nauczycieli. Należy się raczej zastanowić jak to zrobić aby do tego zawodu szli najlepsi, jak wprowadzić konkurencję między szkołami aby "pieniądze idące za uczniem" wybierającym daną szkołe przekładały się na fundusze na jej rozwój i pensje pracowników. Jak rozwijać dalej system stypedialny dla dzieci ujawniających szczególne talenty. Ludzie, których nie nauczy się myśleć w dzieciństwie zostają kalekami na całe życie. Ostatnio spotykam coraz częściej studentów mających problemy z posługiwaniem się UŁAMKAMI DZIESIĘTNYMI. NE ŻARTUJĘ.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka