mattijjah
19.06.12, 13:21
Tak, społeczenstwo, lokalnie i centralnie, moglo wybrac tych ktorzy woleli stawiac zlobki a nie stadiony. Niestety agrument ma sie nijak do zycia, po społeczenstwo wybralo tych ktorzy chcieli Euro, czyli samo spoleczenstwo chcialo tej imprezy i wydatkow. Ewentualnie ta czesc spoleczenstwa ktora wolala zlobki nie dorosla do demokracji i w dniu wyborow siedzi w domu.
Smieszy mnie to porownywanie zlobkow i stadionow. Stadion jest zly i trzeba bedzie go jeszcze, o zgrozo, utrzymac! Jak to dobrze ze raz postawiony zlobek zarabia na siebie. Powinnismy takowe eksportowac na caly swiat!
Z szybkiej kalkulacji wyszlo mi ze na stadiony wydalem okolo 600pln moich podatkow. To daje mniej niz 100pln/dzien przyjemnosci z ogladanie i kibicowania Polakom. A nie jestem kibicem na co dzien, a nawet i niekoniecznie od swieta. Dla mnie oplacalo sie wydac te marne pare zlotych by na dzien po porazce widziec nadal wiele flag na domach, samochodach etc. Za te chwile dumy warto bylo. Za te pare chwil bez polskiego piekielka codziennosci - warto bylo.