Dodaj do ulubionych

Były esbek: IPN bezprawnie zrobił ze mnie zbrod...

25.06.12, 08:47
No tak, caly sad najwyzszy, konsekwentnie przeciwny wszelkim rozliczeniom z komunistyczna przeszloscia. Pelno wyrokow tego rodzaju wydaje. Co mu nie przeszkadza halasliwie domagac sie szacunku, naleznego mu rzekomo z urzedu.
Obserwuj wątek
    • 1stanczyk "Trend w interpretowaniu wyznaczył Sąd Najwyższy." 25.06.12, 08:50
      "Trend w interpretowaniu wyznaczył Sąd Najwyższy."

Problem leży w interpretacji Sadu Najwyższego ale wiadomo co warta jest ta okrągłostołowa ochraniająca sie wzajemnie banda kunktatorskich i karierowiczowskich sprzedawczykow w naszym kraju

Były esbek: IPN bezprawnie zrobił ze mnie zbrod...
      • gmsaxz No proszę, jakie głąby Polskie prawo stanowiły 25.06.12, 09:46
        Wygląda na to, że niektórzy nie nie potrafią w tym kraju prawa stanowić, a inni respektować
    • abers Były esbek: IPN bezprawnie zrobił ze mnie zbrod... 25.06.12, 08:55
      "przez następną dekadę sądy skazały dziesiątki esbeków" - pisze GW. A ja byłem przekonany że "dziesiątki tysięcy". Przecież w PRL co drugi był esbekiem albo agentem SB ! A możę chodzi o 10 (słownie:dziesięciu) esbeków ? Byłbym wdzięczny GW za rzetelną informację w tej sprawie. I jestem też ciekaw ile obecnie na wokandzie jest takich spraw ?
      • komercjuszek Re: Były esbek: IPN bezprawnie zrobił ze mnie zbr 25.06.12, 18:47
        To które z twoich rodziców było esbekiem albo agentem SB?
        Mama czy tata?
      • alik444 Re: Były esbek: IPN bezprawnie zrobił ze mnie zbr 25.06.12, 20:37
        Czegoś równie głupiego dawno nie czytałem. Połowa twojej rodziny była w SB?
    • bd-75 Drogi esbeku... 25.06.12, 09:44
      IPN nie zrobił z ciebie zbrodniarza. Sam się nim zrobiłeś. Śledztwo jednoznacznie wykazało, że znęcałeś się nad ludźmi. To, że sprawa się przedawniła, nie robi z ciebie, ciulu, lepszego człowieka.
    • costa3500 Były esbek: IPN bezprawnie zrobił ze mnie zbrod... 25.06.12, 10:10

Instytut Prac Niepotrzebnych powinien ścigać zbrodniarzy którzy wydawali ludzi na śmierć coćby takich jak Rajmund Kaczyński ojciec jedynego patrioty.
    • 6.smiech Były esbek: IPN bezprawnie zrobił ze mnie zbrod... 25.06.12, 10:16
      co za beszczelnosc, do pierdla z nim.
    • kermit.dolomit Były esbek: IPN bezprawnie zrobił ze mnie zbrod... 25.06.12, 11:06
      Nie ma się co dziwić w końcu stalinowskie popłuczyny i ekskrementy oraz ich pomiot podłota mają się w tym kraju całkiem dobrze HOMOSOWIETICUS WIECZNIE ŻYWY !!!
    • sharn1 A na drzewach zamiast liści będą wisieć... 25.06.12, 11:24
      Gdyby nie 5 kolumna w postaci Geremka, Kuronia, Michnika i innych "skruszonych" komunistów problem z katami SBcki byłby rozwiązany już dawno, tak jak powinien.

Zbrodniarzy się wiesza.
      • komercjuszek Re: A na drzewach zamiast liści będą wisieć... 25.06.12, 18:45
        sharn1 napisał:

> Gdyby nie 5 kolumna w postaci Geremka, Kuronia, Michnika i innych "skruszonych"
        > komunistów problem z katami SBcki byłby rozwiązany już dawno, tak jak powinien
        > .
        >
        > Zbrodniarzy się wiesza.

Możesz się gieroju podpisać imieniem i nazwiskiem?
    • goral27 Biedny esbek :( 25.06.12, 13:07
      Czy będziemy sobie coś wpinać w klapę marynarki na znak solidarności z pokrzywdzonym esbekiem? Czy GW zorganizuje jakąś akcję, zbiórkę podpisów?
      • uwierz_w_to Re: Biedny esbek :( 25.06.12, 13:10
        Może najpierw jakieś badania psychiatryczne niech przejdzie ten SBek bo ktoś mu czegoś dosypał do herbaty.
        • neostrada72 Re: Biedny esbek :( 15.09.12, 11:25
          Nie każdy Sbek byl świnią i nie należy wszystkich podkładac pod wspólny mianownik.Slużby takie są konieczne w każdym panstwie,a może dojść do sytuacji takiej,że obecni pracownicy ABW,CBA i inne też mogą zostać sądzone i co wtedy-będą dobrzy,czy żli.Nie wyrokujmy,bo nie wiadomo co i kiedy możecie być sądzeni.
      • alik444 Re: Biedny esbek :( 25.06.12, 20:41
        Coś się przyczepił do Gazety Wyborczej? Obiektywnie opisano sytuację, mieli bluzgać wzorem niewątpliwie prawdziwych Polaków?
        • entropia Re: Biedny esbek :( 26.06.12, 17:14
          > Coś się przyczepił do Gazety Wyborczej? Obiektywnie opisano sytuację, mieli blu
          > zgać wzorem niewątpliwie prawdziwych Polaków?
          Czy obiektywnie? To przeczytaj komentarze pod artykułem i porównaj z ostatnim akapitem artykułu. Co wyborcza wybrała spośród setek możliwych komentarzy do tej sytuacji? Ano taką opinię:
          "Skoro SN uznał, że jego procesy nie powinny się odbyć, to znaczy, że wyroki były niesłuszne. Z wszystkimi tego konsekwencjami. Albo wymierzamy sprawiedliwość, albo bawimy się w Pana Boga, kierując się zasadą słuszności. "

Czyli, mówiąc po prostu - racje moralne nie mają tu znaczenia. Udowodnienie, tego że "bił opozycjonistów po twarzy lub karku, ciągnął za włosy, brodę, dusił, popychał, groził i szantażował, nie pozwalał im pić, jeść, spać, korzystać z toalety, zmuszał do stania" jest nieistotne.

A jaki mógł być zamiast tego komentarz? Np: Przyznajmy wreszcie, że obecnie istniejące prawo nie jest dobre. Doprowadza ono do takich paradoksów, że kat żąda zadośćuczynienia, a ofiara, która jest często w i tak gorszej sytuacji może się tylko temu bezradnie przyglądać. W imię sprawiedliwości wobec tych, dzięki którym żyjemy w wolnej Polsce powinniśmy to prawo zmienić.
    • falco2009 Kolejny przykład tragedii jaką jest wymiar 25.06.12, 16:18
      tzw. sprawiedliwości .I to nie tylko w takich przypadkach . Skorumpowana, skompromitowana i niedouczona gromadka sędziów , prokuratorów i milicjantów.
      • neostrada72 Re: Kolejny przykład tragedii jaką jest wymiar 15.09.12, 11:45
        W USA sędzia jest ukoronowaniem kariery prawniczej,a u nas po 3 letniej aplikacji,przed 30 r życia zostaje taki delikwent/ka sędzią.Nie ma doświadczenia zyciowego,ani prawniczego i wydaje wyroki.To samo jest z prokuratorami,a łapówkarstwo nie jest niczym nowym(Bielsko-Biała,Cieszyn,Gdansk i inne)W PRL też zdarzału się takie przypadki,ale sporadycznie,a kary były BARDZO wysokie.Dzisiaj prawnicy stworzyli mur nie do przebicia i nikt nic nie może im zrobić,bo wspólnie sie ochraniają.Przykład-proszę bardzo-Afganistan i prokurator gwalciciel z Wrocławia molestujący pielęgniarki w bazie Ghazni.No ale dzięko uporowi kobiet sprawa wyszła na jaw po 2 latach i dostał 2,5 roku pudla,a jeszcze sie odwołuje od wyroku,bo liczy,że kolesie mu pomogą.I to pulkownik prokuratury wojskowej.O czym mówimy?To samo jest w policji.
    • ukos Zmniejszyć wieku emerytalnego dla sędziów! 25.06.12, 21:16
      Tj. wiek przymusowego odejścia na emeryturę. Do 62 lat, jak na Węgrzech. To chociaż w niewielkim stopniu naprawi skutki grzechu pierworodnego, pierwotnego zaniedbania, nieprzyjęcia - pod wpływem naiwnie dobrotliwego sędziego Strzembosza - opcji zerowej w sądownictwie.
      • ukos Tfu, zmniejszyć wiek emerytalny 25.06.12, 21:17
        ukos napisał:

> Tj. wiek przymusowego odejścia na emeryturę. Do 62 lat, jak na Węgrzech. To cho
        > ciaż w niewielkim stopniu naprawi skutki grzechu pierworodnego, pierwotnego zan
        > iedbania, nieprzyjęcia - pod wpływem naiwnie dobrotliwego sędziego Strzembosza
        > - opcji zerowej w sądownictwie.
    • josif47 Były esbek: IPN bezprawnie zrobił ze mnie zbrod... 25.06.12, 22:00
      kazdy esbek to bandyta. nie ma przedawnienia
    • bzdzioszek Bidula... 26.06.12, 16:04
      Jaki on jest biedny - przeciez w zgodze ze swoim sumieniem "służył ojczyźnie", zwalczał tych co chcieli niepodległości, zamiast władzy Kraju Rad, bił ich, znęcał się, torturował - a teraz ktoś chce go o to oskarżać!

Co za gość!!!! Niech pracuje społecznie, może w ten sposób chociaż w jakimś stopniu odkupi to co zorbił. Niszczył ludziom życie, a teraz nikt nie może pociągnąć gnoja do odpowiedzialności.

Artykuł GW - oczywiście tendencyjny i bez sensu.
    • neostrada72 Re: Były esbek: IPN bezprawnie zrobił ze mnie zbr 15.09.12, 11:17
      Na jakiej podstawie zrobiono z niego przestępcę,jeżeli sprawa była przedawniona przed powstaniem tego,,instytutu''.Zlikwidować to dziadostwo,nie dawać pieniędzy,bo siedzą tam nieudacznicy wyszukujący czegokolwiek,aby miec zajęcie i przekazywać poufne dane prawicowym mediom-Sakiewicza,Ziemkiewicza i im podobnych,,dziennikarzy''.Prokuratorzy do prokuratur-po niezbędnej weryfikacji ich umiejętności i przydatności w zawodzie,a historycy do bibliotek-bron boże do szkół,ponieważ zmanipulują historię na swój model i przekonania polityczne.
    • neostrada72 Re: Były esbek: IPN bezprawnie zrobił ze mnie zbr 15.09.12, 11:57
      A co to za zbrodnia?Bo dał w mordę jakiemuś,,opozycjoniście''.Według ówczesnego prawa łamal je,to i go przymknęli,ale nazwac to zzbrodnia komunistyczną w kraju,w którym nie było żadnego komunizmu,to nie tylko przesada,ale głupota ustawodawcy-a kto jest ustawodawcą wiemy-to sami mądrzy inaczej.Jaki ustawodawca,takie prawo.Czy dzisiaj gliniarze nie leją na komendach?Przykłady znane z prasy,wyniuchane przez dziennikarzy-i dobrze.
    • misiu-1 Były esbek: IPN bezprawnie zrobił ze mnie zbrod... 15.09.12, 12:45
      To nie IPN zrobił z ciebie zbrodniarza, ubeku, tylko twoje zbrodnicze czyny. I fakt ich przedawnienia nie zdejmuje z ciebie tego piętna.
    • misiu-1 Były esbek: IPN bezprawnie zrobił ze mnie zbrod... 15.09.12, 12:55
      Po udowodnieniu, że w 1989 nie było faktycznej "zmiany ustroju", a tylko ubecka mistyfikacja, mająca na celu stworzenie pozorów demokracji, w wolnej Polsce bez trudu uzna się zbrodnie tego ubeka za nieprzedawnione z tytułu niemożności ścigania jego zbrodni z przyczyn politycznych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka