Dodaj do ulubionych

''Z krainy patosu i przesady''

27.06.12, 22:44
"Bawiłam się żartami naszych bohaterów, uważając, że balansowanie na krawędzi dobrego smaku, wyśmiewanie stereotypów, a nawet bezpośredniość, bezczelność i lekkie chamstwo nie przekraczają pewnych granic, choć się o nie niebezpiecznie ocierają".

Innymi słowy - kiedy rechotali z Kaczyńskiego i Smoleńska, było to cool. Kiedy robili sobie jaja z Polaka hinduskiego pochodzenia - dziwnym trafem pisowca - to było to zabawne. No, ale teraz nagle p. Środa się obudziła. Normalnie, "Kali ukraść krowa, dobrze".
Obserwuj wątek
    • sakral Re: ''Z krainy patosu i przesady'' 27.06.12, 23:03

@gnom_opluwacz

Ty czytaj z zrozumieniem
      tu nie o Smoleńsku czy Kaczyńskim

tylko o dobry żart
      jak w Polityce poseł Niesiołowski napisał o Agniesczece Osieckiej (link)

Stefan Niesiołowski nie jest z mojej bajki
      ale gust ma dobry
      • gnom_opluwacz Re: ''Z krainy patosu i przesady'' 28.06.12, 10:16
        Czytam uważnie. Pewnie dlatego bez problemów zauważyłem, że Kaczyński pojawił się już w pierwszym akapicie tekstu p. Środy.
        • antropoid Re: ''Z krainy patosu i przesady'' 28.06.12, 14:26
          gnom_opluwacz napisał:

> Innymi słowy - kiedy rechotali z Kaczyńskiego i Smoleńska, było to cool.

Największe jaja z Kaczyńskiego i Smoleńska urządził sobie (i urządza dalej) drugi Kaczyński, ale tacy jak ty nigdy tego nie pojmą.
          • rikol Re: ''Z krainy patosu i przesady'' 28.06.12, 15:48
            Politycy sa osobami publicznymi, do tego maja pieniadze, wladze. Ich mozna, a nawet trzeba wysmiewac (zeby im sodowka do glowy nie uderzyla).
      • martsy Re: ''Z krainy patosu i przesady'' 28.06.12, 22:54
        No jasne. Jak można się było spodziewać

lewacka przekupa tak naprawdę krytykuje Kaczyńskiego i Cejrowskiego a nie ponurych chamów, pieszczochów salonu

nie miała problemu, kiedy chamy szydzili z ofiar katastrofy smoleńskiej, a teraz dziwi się, że chamy się rozzuchwaliły... zwyczajowa hipokryzja

Kali ukrasć krowęm jak zwykle, więc gdzie tu problem?
    • mignik ''Z krainy patosu i przesady'' 27.06.12, 23:05
      Bo to jest ten sam poziom Wojewódzkiego, co Rydzyka. ten sam. Ten sam. Wyśmiewali się jednak z pisowców, więc p. Środa też rechotała. Smutne.
    • biheppy feministki przemówiły? O ęteligętnym ulubieńcu! 27.06.12, 23:31
      to zdaniem pani profesor "wybryk"? Od kiedy chamstwo nazywamy eufemistycznie wybrykiem?
    • m1r4640 ''Z krainy patosu i przesady'' 27.06.12, 23:38
      znowu wychynela zza wegla.
    • krzysszkot ''Z krainy patosu i przesady'' 27.06.12, 23:51
      och pani prof, jako filozof powinna pani wiedzieć,że najważniejsze sa intencje.przechdzi pani nad intencjami panów obojetnie(choć podkreślali publicznie, że nie mieli złych) i zarzuca im obrzydliwe cechu charakteru,choć w poprzednim zdaniu stwierdza pani , że dotychczas ich ceniła i poważała.wnioskuję , że ma pani kompletny mentlik w głowie lub jest pani skarjną hipokrytką, pozującą na mentora moralnego.tfu.to jest dopiero obrzydliwe.
    • gardel ''Z krainy patosu i przesady'' 27.06.12, 23:54
      A to niby profesorka...Metny ten felietonik ,na kolanie pisany .
    • intelig365 antywymiotny 28.06.12, 00:01
      Wolę Cejrowskiego niż żenująco chamskie felietony Środy i innych bohaterów wymiotnej.
      • 123jna Re: antywymiotny 28.06.12, 10:25
        wolisz Cejrowskiego? A to on nie "chamem" jest? Opowiada Wam bajki o innych krajach zawierajace jedynie stereotypy wyglaszane od setek lat. Nie wnosi niczego nowego poza bosa noga.
    • white_lake mam tak samo jak pani Magda 28.06.12, 00:11
      tego drugiego pajaca jakoś nigdy zbytnio nie ceniłam, ale Wojewódzki wydawał mi się naprawdę bystrym, błyskotliwym facetem
      i teraz też jestem zaskoczona i zniesmaczona odkryciem, że to jednak cienki Bolek jest, który nawet nie jest w stanie pojąć, że kupa walnięta w ironicznym cudzysłowiu nadal pozostaje kupą i nadal śmierdzi, po przeczytaniu jego żałosnej kombinacji obrona-atak-przeprosiny-na-niby w Polityce ręce opadają, jego megalomania już nawet nie jest śmieszna
      ale nie był nigdy moim autorytetem, więc jego upadek za bardzo mnie nie dotyka, tylko irytuje z powodu nadreprezentacji tego typa w mediach wszelakich
      boli mnie za to, kiedy brednie w tej sprawie wypisuje Jan Hartman, bo akurat był u mnie w czołówce kandydatów na autorytet
      swoją drogą ciekawe, jak ta afera ujawniła zupełnie nowe podziały
      • eryk2 Re: mam tak samo jak pani Magda 28.06.12, 01:06
        Stosować ironię w radiu, licząc na zrozumienie swoich intencji, może tylko satyryk - człowiek, o którym wiadomo, że wchodzi w rolę... Tymczasem pan Wojewódzki jest tylko żałosnym, starzejącym się czterdziestoparolatkiem, który nieustannie pozuje na młodzieniaszka. Objawem onej wiecznej młodości ma być nieustanne kojarzenie wszystkiego z d.upą - niestety, w wieku tego pana to już nie jest młodzieńcze uderzenie spermy do mózgu, tylko raczej starcze zdziecinnienie... Cokolwiek zresztą by to było, nie jest to w żadnej mierze jakakolwiek satyra. Co to jest satyra, wchodzenie w role, ironiczne cudzysłowy, erotyczne podteksty - polecam przekonać się podczas oglądania "Kabaretu Starszych Panów" śp. pp. J. Przybory i J. Wasowskiego. A pan Wojewódzki to tylko nieszczęśliwy seksualny paranoik, a nie żaden satyryk...
      • andrewphx Re: mam tak samo jak pani Magda 28.06.12, 16:36
        Wojewodzki blyskotliwy? Chyba z lusterkiem na plazy.
        W mojej opinii: wojewodzki to epicentrum Ego. Antypatyczny bufon.

• drmuras Nowe tshirty 28.06.12, 07:33
      Widziałem wczoraj nowy wzór koszulek z Wojewódzkim i Figurskim - ich facjaty z napisem STOP RASIZMOWI STOP HIPOKRYZJI , NIE DLA IDiOTÓW - myślę że będą hitem na tegorycznych festiwalach muzycznych tym bardziej że cena promocyjna
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Nowe tshirty 28.06.12, 08:09
        Ależ chamskie te koszulki.
    • lechu733 Środa to kopia Wojewódzkiego i wice-Wojewódzkiego 28.06.12, 07:56
      Oni swoje pomysły na Ukrainki i fantazje erotyczne przerzucili na "Prawdziwych Polaków" czyli na PISowców. Środa zrobiła to samo. Skojarzyło jej się to z klubami G.P. z Kaczyńskim. A powinno jej sie skojarzyć z warszawka zatrudniającą Ukrainki, z Węglarczykiem itp. Czyli z jej kumplami
    • mks82 ''Z krainy patosu i przesady'' 28.06.12, 08:03
      Trochę tak, jakby ludzie, których poglądy wydawały mi się bliskie, okazali się nagle członkami Klubów Gazety Polskiej, fanami Radia Maryja lub miłośnikami ksenofobicznych opowiastek Cejrowskiego

Więcej... wyborcza.pl/1,75968,12018693,__Z_krainy_patosu_i_przesady__.html#ixzz1z47SUuoG
      Jakoś nie przypominam sobie aby Cejrowski, czy GP tak wypowiadali się np. o Ukrainkach czy innych kobietach
    • witekjs Re: ''Z krainy patosu i przesady'' 28.06.12, 08:34
      Dość bezsensowne w komentarzach, jest włączanie naszych wewnętrznych antagonizmów politycznych, do dyskusji w przypadku skandalicznego wystąpienia obu "satyryków".
      Bardzo dobrze podsumowuje je Pani Profesor:

"Bo niektórzy ciągle myślą, że w błazeńskim świecie tylko błaźni potrafią widzieć i oceniać rzeczywistość. Ale nie dotyczy to już chyba panów Figurskiego i Wojewódzkiego. Nie ma nic gorszego niż połączenie ksenofobii, nienawiści, seksizmu, dyskryminacji, pogardy z rzekomym poczuciem humoru i obrona tej mieszanki ''konwencją dla słuchaczy''. To konwencja rodem z ''WC''.

Więcej... wyborcza.pl/1,75968,12018693,__Z_krainy_patosu_i_przesady__.html#ixzz1z4B8hp2Y
      • obraza.uczuc.religijnych Re: ''Z krainy patosu i przesady'' 28.06.12, 08:56
        To skandal jak ta Środa broni Wojewódzkiego i Figurskiego!
    • mieszkaniec_wszechswiatow no i nie śmieli pożartować sobie z papieży, katoli 28.06.12, 08:45

etc.
    • goral27 Dlaczego "wieczne wartości" w cudzysłowiu? 28.06.12, 09:33
      "Święta rodzina" także. Ale tolerancja albo zdrowy rozsądek już nie. Dlaczego, pani dochtór?
      • obraza.uczuc.religijnych Święta rodzina" w cudzysłowiu pewnie dlatego 28.06.12, 09:40
        że eufemistycznie mówiąc, była to rodzina dość dysfukcjonalna i za wzór nie powinna być dawana. Dzieciak poczęty z in vitro, krnąbrny, uciekający rodzicom, matka lekka wariatka z jakimiś widzeniami i przyszywany ojciec-pierdoła nie mający nic do powiedzenia w domu, takie ciepłe kluchy.
      • kotek.filemon Re: Dlaczego "wieczne wartości" w cudzysłowiu? 28.06.12, 10:08
        Z powodu zdrowego rozsądku?
        • goral27 Re: Dlaczego "wieczne wartości" w cudzysłowiu? 28.06.12, 10:27
          > Z powodu zdrowego rozsądku?

Możesz rozwinąć tę myśl? Co takie każe "zdrowemu rozsądkowi" używać cudzysłowiu, gdy mowa o wartościach?
      • monikaindiebuthan Re: Dlaczego "wieczne wartości" w cudzysłowiu? 28.06.12, 13:01
        Bo przecież Kazio zaczynał jako przykładny mąż i ojciec czwórki dzieci!! Nie pamietacie? i takie była jego "święta rodzina" i "wieczne wartości" np. zakaz rozwodów, nie zdradzanie małżonki, dbanie o czwórkę dzieci, że je porzucił dla idiotki Isabel.
    • lauren6 ''Z krainy patosu i przesady'' 28.06.12, 10:00
      Gdyby nie oburzenie ukraińskiego MSZ duża część polskiej opinii publicznej nadal nie zdawałaby sobie sprawy, że król jest nagi. Wystarczyło obejrzeć kilka programów z panem Wojewódzkim by dojść do wniosku, że jego dowcipy nie mają nic wspólnego z inteligencją, nie są błyskotliwą satyrą, tylko czystym chamstwem pod gust najmniej wymagającej widowni.

Niestety muszę się zgodzić z przedmówcami, że p. Środa wyraziła swoje oburzenie dosyć późno, bo dopiero po ewidentnym ataku na kobiety ukraińskiego pochodzenia. Jeśli ktoś od dłuższego czasu obserwuje działalność pana W nie ma wątpliwości, że wypowiedź w radiu Eska to nie jednorazowy "wybryk". Dopóki jednak atakował Rydzyjkowo było ok? Bardzo nie podoba mi się tego rodzaju tok myślenia: póki ktoś atakuje osobę, z którą się nie zgadzam, to jest w porządku. Nie, nie jest, jeśli łamie przy tym granice dobrego smaku.

Cieszę się, że prof. Środa nie dołączyła do grona gorliwych obrońców panów W i F (czego po feministce absolutnie bym się nie spodziewała). Nie mniej jednak z tezami jej artykułu absolutnie nie mogę się zgodzić.
      • polak_k.prawy Re: ''Z krainy patosu i przesady'' 28.06.12, 12:10
        lauren6 napisała:

> Dopóki jednak atakowa
        > ł Rydzyjkowo było ok? Bardzo nie podoba mi się tego rodzaju tok myślenia: póki
        > ktoś atakuje osobę, z którą się nie zgadzam, to jest w porządku. Nie, nie jest,
        > jeśli łamie przy tym granice dobrego smaku.

Rydzyk jest osobą publiczną, zachowującą się w sposób najdelikatniej mówiąc kontrowersyjny, więc jego krytyka jest zrozumiała. To inna sytuacja niż atakowanie grupy etnicznej, narodowościowej, religijnej etc. Bogu ducha winnej. Za nic, byle tylko wyładować złość, wyżyć się.
    • 123jna ''Z krainy patosu i przesady'' 28.06.12, 10:19
      Podpisuje sie pod artykulem prof. Srody. Mam szacunek dla Pani znajacej obyczaje zachodnie. Jako etnolog (anglosaski - kulturowosc nie etnografia) wiem, ze "stereotyp wyglaszany wiecej mowi o wyglaszajacym niz o tym drugim". Wojewodzki mowiac wiec o gwalcie wypowiedzial jedynie wlasne na ten temat przesady (i ciagoty), potwierdzil wiec takze stereotyp o Ukrainkach. Przydalo by sie aby przeczytal sobie troche Deridy lub Bourdieau jesli nadal chce wysmiewac a nie rozsiewac stereotypy o innych. Polka (polska) nazywaja niektorzy szwedzcy presmiewcy odkurzacz - bowiem sprzataczkami tu sa czesto Polki (z EU-naboru). Przyjemne to nie jest, zart na Wojewodzkiego poziomie.
    • 123jna Re: ''Z krainy patosu i przesady'' 28.06.12, 10:22
      nie mieszaj gnomie stereotypow narodowych z ocena naszych politykow. Ich znamy i mamy dowody na temat natomiast stereotyp powstaje gdy mamy niechec (lub sympatie) o innych, nie znajac ich dobrze ale powtarzajac "opowiesci dziwnej tresci". O Kaczynskim wiemy wiecej niz on sam o sobie, znamy jego pochodzenie itp itp. To sa fakty a nie bajanie ludow.
    • polak_k.prawy Re: ''Z krainy patosu i przesady'' 28.06.12, 10:31
      gnom_opluwacz napisał:

> Innymi słowy - kiedy rechotali z Kaczyńskiego i Smoleńska, było to cool. Kiedy
      > robili sobie jaja z Polaka hinduskiego pochodzenia - dziwnym trafem pisowca - t
      > o było to zabawne.

To nie to samo. Kaczyński jest osobą publiczną, opłacaną z naszych podatków i jako taką podlegającą krytyce. Ze Smoleńska - nieszczęścia nikt nie robił żartów. Z otoczki wokół tego wypadku, absurdalnych teorii o: helu, laserze, wybuchach, spisku Tuska i Putina itp. trudno się nie śmiać jeśli ktoś myśli logicznie.
      Natomiast co innego wyśmiewać się z czyjejś przynależności etnicznej, narodowej, rasy, itp. To nie jest krytyka poglądów, postaw, tylko szydzenie z czegoś na co człowiek nie ma wpływu, nastawianie jednych ludzi przeciwko drugim, szkodzenie spójności społeczeństwa i spokojowi w kraju.
      • goral27 bla bla bla bla 28.06.12, 11:10
        bla bla bla bla bla jednym wolno innym nie ponieważ bla bla bla bla bla bla bla bla bla
        • obraza.uczuc.religijnych Re: bla bla bla bla 28.06.12, 11:16
          No właśnie, Warzesze wolno, Wojewódzkiemu i Figurskiemu nie wolno, bo...
        • polak_k.prawy Re: bla bla bla bla 28.06.12, 11:58
          Z jednego wolno się śmiać z innego nie. Z Kaczyńskiego dlatego że np. niski, czy stary nie wolno, ale z andron które wyplata, np. ostatnio o liście o której mówiła "pewna pani" - jak najbardziej. Szkoda że nie zrozumiałeś.
      • gnom_opluwacz Re: ''Z krainy patosu i przesady'' 28.06.12, 12:55
        Cóż, chyba najgłośniejszym okołosmoleńskim dowcipem była gustowna piosenka "po trupach do celu". To naprawdę ciut inny kaliber niż sztuczna mgła, lasery, hel, niewidoczne helikoptery i co tam jeszcze.
        • spokojny.zenek Re: ''Z krainy patosu i przesady'' 28.06.12, 13:05
          "Po trupach do celu" było właśnie lapidarnym i boleśnie trafnym podsumowaniem owych "laserów, helu, sztucznej mgły". W żądnym wypadku nie było to "naśmiewanie się ze Smoleńska" a właśnie celne demaskowanie tego, czego w tej dyskusji symbolami są własnie te "sztuczne mgły".

• gnom_opluwacz Re: ''Z krainy patosu i przesady'' 29.06.12, 14:29
            Bardzo słabe, a zważywszy na kontekst - zwyczajnie niesympatyczne, mówiąc łagodnie.

Jedna z moich ulubionych powieści, "Przygody dobrego wojaka Szwejka", jest jedną wielką satyrą na, mówiąc umownie, "wartości". Haszek przejechał się chyba po wszystkim, czasem niewybrednie - ale jest to dobre, celne, zabawne. Piosenka o Wawelu przypomina raczej wierszyk o Edwardzie Greyu, ot, taka naparzanka polityczna, umiarkowanie celna i raczej nieśmieszna, "Kaczyński zabił brata, żeby przywrócić IV RP".

Można było naprawdę zabawniej, ale nasi dowcipnisie są równie zabawni jak polskie kabarety.
        • obraza.uczuc.religijnych Re: ''Z krainy patosu i przesady'' 28.06.12, 13:13
          "Po trupach do celu" to rewelacyjny utwór.
        • polak_k.prawy Re: ''Z krainy patosu i przesady'' 28.06.12, 13:56
          gnom_opluwacz napisał:

> Cóż, chyba najgłośniejszym okołosmoleńskim dowcipem była gustowna piosenka "po
          > trupach do celu".

A kto rozpoczął prezydencką kampanię wyborczą od rozdawania zdjęć poprzedniej Pary Prezydenckiej? Nie Wojewódzki i Figurski to wyciągnęli.

>To naprawdę ciut inny kaliber niż sztuczna mgła, lasery, hel,
          > niewidoczne helikoptery i co tam jeszcze.

Była to właściwa reakcja na wykorzystywanie współczucia rodaków i żałoby do bieżących celów politycznych - wygrania wyborów prezydenckich, co było rzeczą wstrętną. Podobnie jak zachowanie Palikota, który zdemaskował i ośmieszył maskaradę Kaczyńskiego, udającego spokojego i wyważonego polityka, przyjaciela "braci Rosjan" i tęskniących za Gierkiem. Potem sam Kaczyński się przyznał, że to był teatr "na prochach".

Tym się różnią Polacy normalni od pisowców, "ludu smoleńskiego", że potrafię skrytykować osoby ze swojego obozu, jak Środa Wojewódzkiego i Figurskiego, gdy na to zasłużą. Druga strona nie jest do tego zdolna.
          • polak_k.prawy Poprawka: zachowanie Palikota wspaniałe 28.06.12, 14:00
            polak_k.prawy napisał:

> Była to właściwa reakcja na wykorzystywanie współczucia rodaków i żałoby do bie
            > żących celów politycznych - wygrania wyborów prezydenckich, co było rzeczą wstr
            > ętną. Podobnie jak zachowanie Palikota, który zdemaskował i ośmieszył maskaradę
            > Kaczyńskiego,

Sorry, wyszło jakby zachowanie Palikota było wstrętne. Ono było chwalebne, wspaniałe i patriotyczne. Bez jego wsparcia Komorowski by nie wygrał wyborów.
            Nawiązywałem do "właściwej reakcji", ale nie sprawdziłem.
          • goral27 Poeta miał rację... 28.06.12, 14:09
            To się już nie sklei.

Nie z wami.
          • elzbieta09 Re: ''Z krainy patosu i przesady'' 29.06.12, 05:01
            polak_k.prawy napisał:

> Tym się różnią Polacy normalni od pisowców, "ludu smoleńskiego", że potrafię
            > skrytykować osoby ze swojego obozu, jak Środa Wojewódzkiego i Figurskiego, gd
            > y na to zasłużą. Druga strona nie jest do tego zdolna.

Człowieku, chyba chorujesz na ślepotę - przecież Sroda nie krytykuje swoich, ona jest tylko politycznie poprawna! W tej chwili wypada krytykować Wojewódzkiego i Figurskiego, więc ona to własnie robi, ale tak, aby ich zarazem bronić - bo przecież dalej chce bawić się ich 'niebezpiecznym ocieraniem się o granicę chamstwa". Ona lubi ten smród, a krytykuje bo inaczej "nie wypada".
        • antropoid Re: ''Z krainy patosu i przesady'' 28.06.12, 14:30
          gnom_opluwacz napisał:

> Cóż, chyba najgłośniejszym okołosmoleńskim dowcipem była gustowna piosenka "po
          > trupach do celu".

To akurat nie był dowcip, tylko cała prawda o niedoszłym (na szczęście) "zbafcy" Polski.
          • martsy Re: ''Z krainy patosu i przesady'' 28.06.12, 23:04
            antropoid napisał:

> gnom_opluwacz napisał:
            >
            > > Cóż, chyba najgłośniejszym okołosmoleńskim dowcipem była gustowna piosenk
            > a "po
            > > trupach do celu".
            >
            >
            > To akurat nie był dowcip, tylko cała prawda o niedoszłym (na szczęście) "zbaf
            > cy" Polski.

Nie, to było chamstwo i brak wrażliwosci w obliczu smierci, powiedziałbym jeszcze większe niż chamstwo wobec kolorowych albo Ukrainek

nawet wobec przeciwnika politycznego wypada zachować pewną elegancję, szczególnie gdy leży na deskach po tragedii osobistej

ale wsiowy cham z rozdmuchanym Ego tego nie zrozumie nigdy, na tym polega bycie wsiowym
            chamem

cieszy mnie, że nareszcie cham dostał po łbie za swoją bezczelnosć
            • obraza.uczuc.religijnych Re: ''Z krainy patosu i przesady'' 29.06.12, 09:24
              martsy napisał:

> Nie, to było chamstwo i brak wrażliwosci w obliczu smierci,

Nie, to nie było chamstwo.

powiedziałbym jeszc
              > ze większe niż chamstwo wobec kolorowych albo Ukrainek

Tyle że W i F nic obraźliwego względem Ukrainek nie mówili.

> nawet wobec przeciwnika politycznego wypada zachować pewną elegancję, szczególn
              > ie gdy leży na deskach po tragedii osobistej

Nawet po tragedii osobistej nie można terroryzować społeczeństwa niezasłuzonym pochówkiem na Wawelu.

> ale wsiowy cham z rozdmuchanym Ego tego nie zrozumie nigdy, na tym polega bycie
              > wsiowym
              > chamem
              >
              > cieszy mnie, że nareszcie cham dostał po łbie za swoją bezczelnosć

Tylko że tego chamstwa ani widu ani słychu u W i F.
            • antropoid Re: ''Z krainy patosu i przesady'' 29.06.12, 10:48
              martsy napisał:

> Nie, to było chamstwo i brak wrażliwosci w obliczu smierci, powiedziałbym jeszc
              > ze większe niż chamstwo wobec kolorowych albo Ukrainek
              >

Nie nakręcaj się tak @martsy, akurat "po trupach do celu", to było nazwanie rzeczy po imieniu.

> nawet wobec przeciwnika politycznego wypada zachować pewną elegancję,

Taa, tak jak on ją zachowuje... :)

> szczególnie gdy leży na deskach po tragedii osobistej

On na nich nie leżał - on niemal od pierwszych dni ganiał i gania na trumnach wokół pałacu. Normalny człowiek po tragedii osobistej nie urządza sobie z tego kiczowatej szopki wyborczej i bałwochwalczych spektakli na SWOJĄ cześć. Tak tylko łajdusy czynią.
    • kraker.ltd ''Z krainy ... 28.06.12, 11:04
      to typowe dla Pana Środy, jakoś nigdy nie potrafi zaskoczyć jakimś "tematem",wymyślonym z głowy, nie Pan Środa Etyk, tylko jedzie na cudzych buforach, zachaczy się, paskiem lub stringami, i jedzie, temat już nudny ,objechany, ale Środa ,nigdy nie potrafi sam skonstruować na środę, czegokolwiek, jest takim małym płytkim wyszlifowanym do granic....
      No,wystarczy,hehehe, na dzisiaj...
      FIlozofie Środa
    • wiechuta ''Z krainy patosu i przesady'' 28.06.12, 12:05
      Pani profesorce cosik się pokręciło. Jak można chamów porównywać do kabareciarzy i satyryków PRL-u. Wiem o czym mówię, bo w moim domu do dzisiaj słucha się rozlicznych tekstów kabareciarzy z tamtego okresu i zawsze dostarczają śmiechu, refleksji. Misiu to mój kolega z licealnej ławy i szkoda, że dla pieniędzy odstawił do schowka to czego nas uczyli.
      • rikol Re: ''Z krainy patosu i przesady'' 28.06.12, 15:43
        Owszem, satyrykiem jest na przyklad Stanislaw Tym - inteligentnie potrafi osmieszyc rozne idiotyczne pomysly politykow. Natomiast nie znizylby sie do poziomu, zeby obrazac jakies biedne kobiety, ktore musza wyjezdzac za chlebem.

Chamstwo nie jest smieszne, szkoda, ze do wielu to jeszczze nie dotarlo.
    • ciemny_lud Polemizowałbym... 28.06.12, 12:12
      Polemizowałbym ze sfromułowaniem "poważni dziennikarze z TVN24". W istocie są tak samo pudelkowaci jak "Pudelek", aczkolwiek stosują kamuflaż.
      Zapraszanie do TVN24 b. premiera Marcinkiewicza, zapraszanie Jana Tomaszewskiego, albo zasięganie zdania posłanki Kępy czy posła Niesiołowskiego nie bierze się z ciekawości świata ani chęci objaśniania tegoż, ale z nadziei na skandalik przed kamera, który zacznie żyć własnym życiem i spowoduje cytowania.
    • aganiok102 "Bawiłam się żartami"...z prezesa?Smoleńska? 28.06.12, 12:15
      a teraz taki niepolityczny żart?
    • witekjs Co sądzicie o "Mea culpa" Wojewódzkiego 28.06.12, 12:57
      www.polityka.pl/kraj/opinie/1528379,1,kuba-wojewodzki-odpowiada-w-polityce.read
    • momixq Ale o so chodi????! 28.06.12, 13:02
      Bo ja do końca nie wiem czy problem w tym ze "by zgwałcił" czy ze Ukrainke? Mnie sie zdawa ze każdy obraża sie na za to ,co mu jest wygodne.
      M,Środa ze gwałcą
      Wyborcza ze Ukrainkę
      Prawica zza wszystko co niezwiązane z tą audycja
      Kościół ze w prezerwatywie gwałci
      A Ukraina ze sie potem nie chce żenić
      A wy za co???????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka