Dodaj do ulubionych

Boska coca-cola z Meksyku

08.07.12, 20:00
Boska Coka-cola? Dobra publicystyka.

Coca-cola - smak dzieciństwa, młodości choć mama zabraniała - bo "rozpuszczą się zęby", mogę do "COKI" tylko porównać smak pierwszego milkshake'a z McDonalds za granicą :).

Niestety cyniczna "racjonalizacja wydatków" i "optymalizacja zysków" doprowadziła do stanu z dziś - tj KATASTROFY smakowo-zdrowotnej. Jesteś dociekliwy(.pl) i chcesz poznać przyczyny:
LINK

I to smutne.
Ale myslę, że ci pamiętający smaki i świadomi zagrożeń fastfoodowych korporacji są w stanie przeciwstawić się i wymusić powrót do stanu normalności :) w naszych rękach zdrowie naszych dzieci. Pompatyczne co :)

Kartagina musi upaść, a McDonalds zacząć informować o chemii dodawanej do żarcia -
NadObowiązkowyBlogObrazkowy
Obserwuj wątek
    • docsnugg Re: Boska coca-cola z Meksyku 08.07.12, 20:07
      docsnugg napisał:

> Ale myślę, że ci pamiętający smaki i świadomi zagrożeń fastfoodowych korporacji
      > są w stanie przeciwstawić się i wymusić powrót do stanu normalności :) w naszy
      > ch rękach zdrowie naszych dzieci. Pompatyczne co :)

Panie DocSnugg a co jak nie mam dzieci????
      • ex.czytelnik.wyborczej Ciekawe jakie były dalsze losy Pączków? 09.07.12, 06:17
        I ich potomstwa...
        Ja miałem u nich kartę stałego klienta ;) Na brak dżemu nie narzekałem i uważam że ich pączki były lepsze od większości pączków sprzedawanych obecnie w różnych sklepikach i budkach z łakociami, przerośniętych buł z jeszcze mniejszą ilością jakichś marmolad-wynalazków (licząc w stosunku do objętości pączka) i wstrętnym lukrem.
        A może w Oża trzeba by zafundować jakąś tablicę pamiątkową na pawilonie w miejscu gdzie była ich gofiarnia, toć w końcu to byli nasi kolumbowie kapitalizmu... :)
      • docsnugg Re: Boska coca-cola z Meksyku 09.07.12, 10:19
        docsnugg napisał:

> docsnugg napisał:

> Panie DocSnugg a co jak nie mam dzieci????

Idź do McDonalda ....
    • skandy5 Boska coca-cola z Meksyku 09.07.12, 07:19
      Jakie by nie były przyczyny, też mi się wydaje że smak Coli pogorszył się od lat 70tych.
      • mikromama Świetny świetny artykuł 09.07.12, 23:19
        Świetny artykuł, trochę przydługawy wstęp, ale zakończenie na medal - choć cola upada jako taka, ogólno-zdrowotnie, a nie tylko ze względu na smak (ze względu na smak oczywiście też, choć dla mnie to zawsze straszne świństwo było, przyznaję jednak, że kiedyś było mniej tego chemicznego posmaku)... ale jeśli porównujemy ją w kategorii pączków, jedno i drugie niezdrowe do kwadratu, jest na swoim miejscu. Jeszcze raz - świetny artykuł
    • m.godwin Boska coca-cola z Meksyku 09.07.12, 08:16
      Nigdy nie będzie tak ślicznych dziewcząt
      Nigdy nie będzie tak pysznych ciastek
      Reprezentacja naszego kraju nie będzie miała takich wyników
      Już nigdy, nigdy nie będzie takich wędlin, takiej coca coli

www.youtube.com/watch?v=NxuqhK-JTGs
      • docsnugg Już nigdy nie będzie takiej Coca-Coli... 09.07.12, 09:04
        "a wódka nie będzie taka zimna i pożywna, Policja tak sprawna..."
        też uwielbiam ten kawałek i mam wyrzuty sumienia, że go zbrukałem tu: link
      • skandy5 Re: Boska coca-cola z Meksyku 09.07.12, 14:41
        Eeeetam

Bez problemu mogę wymienić wiele rzeczy które były znacznie gorsze w 70tych niż obecnie i do czego nie tęsknie.

• paul_h Nie piłem z Meksyku piłem z Ugandy 09.07.12, 11:47
      i tam też smakowała świetnie. Mamy w Europie najdroższą i najgorszą, najmniej smaczną, najbardziej szkodliwą i najdroższą żywność na świecie. Inne przykłady piwo: Lech, Tyskie, Warka, Żywiec - przecież to szczyny bez smaku.
    • wnec2005 Boska 09.07.12, 14:42
      Panie Mariuszu a jak jest z Boska Kosherna w USA ktora opanowala juz caly rynek w USA, Zyd nie Zyd ale kosherne musza zrec wszyscy i jeszcze placic charcz ze to jedza.
      • msands Re: Boska 09.07.12, 21:16
        Naucz się pisać po polsku.
      • wyciety Re: Boska 10.07.12, 00:08
        To prawda.Poczawszy od np.cukru do plynu do mycia naczyn,95 % produktow spozywczych i okolospozywczych.
    • aaron_agorenstein 3 złote za pączka u schyłku Polski Ludowej??? 09.07.12, 14:58
      Chyba u schyłku Gierka. Bo potem to już dziesiątki, setki i tysiące.
      • ex.czytelnik.wyborczej Re: 3 złote za pączka u schyłku Polski Ludowej??? 09.07.12, 15:11
        Tak tak, 3 złocisze pączek kosztował. Jakiś 82-83 rok. W ofercie mieli jeszcze rurki z kremem, gofry z cukrem pudrem (albo wypasione z bitą śmietaną), napój z takiego automatu z baniakiem na górze. Zostawiłem tam małą fortunę :D.
        Mariusz, stary klient Pączków pozdrawia starego znajomego i też klienta gofiarni (ja tak mówiłem na to miejsce). Ech, łezka w oku...
        • aaron_agorenstein 3 złote? "Jakiś 82-83 rok" Nie-mo-żli-we! 09.07.12, 18:05
          Pomyliło ci się z 1980, góra 1981!

W 1982 wszystko pierdyknęło. Dolar skoczył na 350-400 (po koniec Gierka - 100zł)
          • ex.czytelnik.wyborczej Re: 3 złote? "Jakiś 82-83 rok" Nie-mo-żli-we! 09.07.12, 22:38
            Tak, po podrapaniu się w głowę przyznam że to był raczej okres o którym piszesz 80 - do jakiegoś 82 (rower wtedy dostałem i bawiłem się w Wyścig Pokoju, a rzeczona gofiarnia stanowiła punkt żywienia i pojenia zziajanego kolarza :D)
    • eefcik Boska coca-cola z Meksyku 09.07.12, 15:12
      W Home Depot przy kasie tez mozna czasem kupic te meksykanska coca-cole. Niestety ma Pan racje - jest o niebo lepsza.
      • msands Re: Boska coca-cola z Meksyku 09.07.12, 21:29
        Gdzie? Bo mi kiedyś powiedziano, że można sobie sprowadzać tylko dla własnego użytku... Natomiast, jak się przewozi i sprzedaje to groźny pan dystrybutor może się tym zainteresować, i jeśli ma się umowę z Coca-Colą na sprzedaż, to grożą konsekwencje prawne. Home Depot nie pozwoliłoby sobie na problemy tego typu (jak sądzę).

Może jakieś budki stojąceprzed HD? W tych kilku miejscach, w których byłam można było (ponoć) nieźle zjeść - trochę meksykańskiego, trochę typowo amerykańskiego (philly steak) fast food-u. Może tam można było meksykańską Coca-Colę kupić?
    • voytexbezportek HAHA - "Ameryka upadnie bo cola gorsza" 09.07.12, 16:55
      Panskie teorie sa coraz bardziej ryzykowne, chociaz zawartosc humoru maja dosyc niska. Amerykanie pija coraz mniej coca coli i pepsi a coraz wiecej zrodlanej i oczyszczanej wody, ktorych zreszta glownymi producentami sa wlasnie te dwa koncerny. Cola, jak inne "sodas" (napoje gazowane z cukrem), jest trucizna, jesli sie ja pije codziennie. Amerykanie stopniowo zmieniaja swoje zle nawyki, beda zdrowsi i "Imperium" nie upadnie.
      • spokojny.zenek Re: HAHA - "Ameryka upadnie bo cola gorsza" 09.07.12, 22:49
        Najlepszym dowodem pewien słynny polski malarz, który przez całe lata pił po 2 litry coli dziennie i rzeczywiście - już nie żyje...
    • joannawie2 supra 09.07.12, 19:43
      Dziadu, to, co chrzaniłeś sentymentalnie i nieznośnie autotematycznie przez dwie trzecie artykułu było ciężkie do przełknięcia, jak goły, gęsty niczym miód, syrop z kukurydzy, ale końcowa 1/3 jest znakomita. I za to masz 5 punktów. I piątkę.
    • powrozowy Bogaci, Mariusz, w USA pija Evian. Albo Fiji. 09.07.12, 21:33

A bidoki pija Twoja meksykanska Cole. Nawet ja sobie popijma wode , najczesciej Evian wlasnie albo Volvic, bo chociaz nie jestem bardzo bogaty to nie jestem tez taki glupi, zeby pic takie swinstwo jak coca-cola. No chyba ze z rumem, raz na rok. I tylko diet
      A slyszales, Mariusz , o tym domu na 11 Strreet na Mahnatranie? Tam ludziom filtruja wode nie tylko do picia ale takze do kapieli, uzdnatniaja ja i wzbogacaja o witamine C, bo dobra na cere. To sa jaja, co Mariusz?
      Nie ma tego w hostelach ani schroniskach dla bezdomnych ?
    • powrozowy GW chyba nie stac na lepszego korespondenta 09.07.12, 22:44
      Bo to co ten tu wypisuje to wola o pomste do nieba. Czy ten gosciu napisal JEDEN pozytywna rzecz o USA?
    • powrozowy Dzis pilem te cole. Zawadzki znow pieprzy. 20.07.12, 01:44
      JEST W SZKLANYCH WYsokich butelkach to fakt, ale jakos strasznie zdezelowanych. Pewnie szly przez granice , z Meksyku ? Kapsel sciagnac mozna palcem, co powoduje ze cola momentalnie traci gaz ;)
      Roznica w smaku jest minimalna, jako mimo iz to "prawdziwy" cukier trzcinowy, nawalono go tam prawie 4 dkg (na 335 ml)
      Takze Zawadzki szukaj dalej, moze znajdziesz cos amerykanskiego , innego niz ta zalosna cola, robionego w Ekwadorze? Albo Panamie? Rozgladaj sie chlopie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka