Dodaj do ulubionych

Jednostka zerem, więc dyrektorzy lgną do PSL-u

16.07.12, 07:42
"Widocznie nasza oferta programowa jest dobra. Spokojna i pragmatyczna, troszcząca się o rozwój, a nie o PR - tak to tłumaczy wiceprezes świętokrzyskiego PSL-u Andrzej Pałys.
o rozwój chyba własnej kieszeni. Oferta dobra spokojna pragmatyczna? przecież nie macie żadnej oferty, żadnej!
Obserwuj wątek
    • smurfmadrala Re: Jednostka zerem, niestety to prawda 16.07.12, 08:10
      Jednostka zerem - to sedno PRAWDY o socjalizmie,
      to fundament zniewolenia i wyzysku.
      Kolektywizacja, partyjniactwo, kolesiostwo, szwagrowo-cioteczne relacje gospodarcze
      i WYZYSK jednostki.
      Ciemność, widzę ciemność !
    • mignik Jednostka zerem, więc dyrektorzy lgną do PSL-u 16.07.12, 08:13
      To tak, jak za PRL-u: kto chciał być dyrektorem, a nie chciał należeć do PZPR, zapisywał się do ZSL. Trzeba było wszystko zmienić, aby nic nie zmienić. Naród z Tuskiem, Tusk z narodem.
      • smurfmadrala Re: Jednostka zerem, więc dyrektorzy lgną do PSL- 16.07.12, 08:28
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,12132957,Nagrania_z_ukrytej_kamery_skompromituja_PSL__Biznesy_.html?lokale=kielce

"By żyło się lepiej"
        Wspólne hasło sojuzu platformiano-chłopskiego.
        • oloros Re: Jednostka zerem, więc dyrektorzy lgną do PSL- 16.07.12, 09:09
          jak z komuny najglebszej - to juz nie Gierek a Gomolka zaawansowany
          jednostki - czyli ZERA lacza sie ze soba - tylko wrtedy moga zaistniec - bez partii, kolegow nie istnieja - nie dlatego ze jednostka to zero - ale oni sa zerami
          bez partii by przepadli
          to jest dobor naturalny - ale negatywny -
          na szczescie przy nastepnych wyborach zniknie juz psl - przejdzie w niebyt razem z ogromna ilosc zer i swoim programem - ktorego nie ma
          • mignik Re: Jednostka zerem, więc dyrektorzy lgną do PSL- 16.07.12, 09:24
            PSL nie przepadnie: Pawlak ma głosy strażaków, a poza tym: rodziny, kumple itd. tych działaczy zajmujących przeróżne stanowiska państwowe i samorządowe nie będą głosować przeciwko sobie. Będą się bronić, abyście wy ich żywili.
          • szperacz_kielecki Re: Jednostka zerem, więc dyrektorzy lgną do PSL- 16.07.12, 09:26
            "Słuchaj, w Białymstoku to ja mu kryję, kurde, dupę po prostu. Ja tam pół milimetra nie zawiniłem...

To kurde, żebyś wiedział, to pociotek tego, pociotek ministra tam był, nie mój… Marka?... Tak…

Ja się dziwię, że minister to zrobił, bo normalnie biorąc to jakbym miał naturę bardziej złośliwą, to wysadzić w…

On chce się tam okopać i uwłaszczyć. Tam w tej chwili jest około 80 milionów na koncie. Spółka jest warta, nie wiem, około 150-160 milionów, spółka ta Elewarr.

To jest totalnie bezkarne, to ci mówię. Ja to trochę próbowałem hamować… to masz pierwszy sygnał...

...i ten fundusz Sikorę użył jako słupa. Sikora jako federacja składa na sześć milionów z funduszy promocji pod hasłem: „Na kuchnię polską w czasie Euro”.

Ja nie chciałem się na to zgodzić, wymusili to na mnie z ministrem, że on ustępuje z prezesa. Bo ja wolę, żeby on był prezesem, a nie słup. A w ten sposób to słup wszystko mu firmuje.

To będzie trwać dłużej, oni się nie będą śpieszyć z konkursem. Dlatego, że wygodnie jest dla Śmietanki, wygodnie jest dla tej całej bandy, tej grupy, żeby oni rządzili.

Mnie kiedyś tam namawiali na jakieś tańsze samochody. Bo mówił, że Pol-Mot dostarcza samochody do ARiMR-u, że to będzie wiesz… że dzieci Śmietanko mają supertanie samochody. (…) ja tam nie potrzebuję...

SKL wcisnął tutaj, prawda, do Warszawy, do centrali z dziesięć co najmniej osób na stanowiska, wiesz, takie, co nic nie robią. Siedzą tacy i nic nie robią. I mamy wielu w terenie wicedyrektorów. I to niby poszło, że to Platforma, a to właściwie była nie Platforma, tylko z PIS-u. Bo SKL wiesz jak startuje?"

www.pb.pl/2636728,83827,przychodzi-lukasik-do-serafina-pelny-zapis-br
            Pełny zapis rozmów (z rozpisaniem na role):
            archiwum.pb.pl/2637286,96862,to-sie-nadaje-do-prasy
    • lejzorski tasmy psl 16.07.12, 09:24
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,12132957,Nagrania_z_ukrytej_kamery_skompromituja_PSL__Biznesy_.html?lokale=kielce
      • oloros Re: tasmy psl 17.07.12, 09:32
        dla dyrektorów szpitali - dzieci wiejskich ten program z taśm jest najlepszy,przejrzysty i jasny - po prostu zrozumiały
        no i zapewnienia posla Palysa - jak to PSL dba o swoich czlonkow - on sam jest tego najlepszym dowodem
        jak partia w chwili slaboscui przyszla mu z pomoca - po ciezko przepracowanym dzniu w Sejmie nie mogl trafic do wlasciwego autobusu - i partia mu przyszla z pomoca - teraz ma stanowisko za 15 tys miesiwecznie - i ogromne mozliwosci zarzxadzania miliardami z funduszy europejskich - no czy ci dyrektorzy nic nie rozumia - przeciez jest jasne do ktorej partii sie zapisza!!!
    • danuta49 Szczególnie na Mazowszu każdy(PSL!)może być szefem 16.07.12, 09:30
      Bez odpowiedzialności i jakichkolwiek kwalifikacji. Dotyczy to również np.instytucji kultury, którą gumofilce mają we krwi...;-)
      • nabzdyczon Re: Szczególnie na Mazowszu każdy(PSL!)może być s 16.07.12, 10:07
        Od czasu pierwszego zastosowania "Zestawu Małego Michnika" (afera Rywina) nic już nie będzie takie samo...

"Traktowanie państwowej firmy jako prywatnego folwarku, wyprowadzanie z niej funduszy, informacje o układach towarzyskich w urzędach - takie sprawy poruszali w rozmowie, były szef Agencji Rynku Rolnego Władysław Łukasik i polityk PSL Władysław Serafin. Zapis rozmowy publikuje "Puls Biznesu", który znalazł się w posiadaniu nagrania.
        Gazeta podkreśla, że nie zna okoliczności utrwalenia rozmowy, ale ze względu na jej treść, czuje się w obowiązku ją upublicznić.

Serafin i Łukasik rozmawiają o odwołaniu tego ostatniego z funkcji szefa Agencji Rynku Rolnego. W tym kontekście padają stwierdzenia, że wpływ na decyzję o odwołaniu podjętą przez ministra Marka Sawickiego, miał Andrzej Śmietanko, dyrektor generalny w państwowej spółce Elwarr, zajmującej się handlem zbożem. "Oni są tam zaprzyjaźnieni towarzysko, myślę, że biznesowo i w każdym obszarze" - opisuje relacje Śmietanki i ministra, Łukasik. Były szef ARR mówi też o działaniach Andrzeja Śmietanki w Elwarrze.

Miał on ustąpić z funkcji prezesa firmy, by otrzymywać większą pensję na niższym stanowisku - dyrektora generalnego, gdzie nie ograniczała go ustawa kominowa. Łukasik mówi, że obecny szef Elwaru, to słup: "To co Andrzejek lubi, za nic on sam nie odpowiada.On wnioskował o wynagrodzenie 50 tysięcy złotych miesięcznie. Ja mu tego nie mogłem podpisać, ale ten słup mu podpisał."

"On sobie wpisał, że na przykład, że nie 1 procent udziału w zysku, a 3 procent będzie miał. Albo teraz to on uważa, że 10 procent powinien mieć. W ogóle, że te pieniądze, tam jest 90 mln na koncie - że to w ogóle wszystko jest jego."

Łukasik wspomina też o wydawaniu pieniędzy w Elwarrze. Mówi: "Czyli jak coś, to usługa, faktura na mnie, na usługi prawne, na coś, jest parę firm. Piszą i wszystkie koszty są dozwolone. A i tak non stop wraca z San Francisco, jedzie do Meksyku, wszystko jest na koszt Elwarru. Jedzie z żoną, jedzie z synem, jedzie z córką".

Łukasik mówi też, że Śmietanko chce przejąć na swoją własność Elwarr. "To tak chce prywatyzować, żeby było jego, żeby nie kupować, żeby legalizować."

Urzędnik wskazuje też na przejmowanie przez układ ludzi związanych ze Stronnictwem Konserwatywno Ludowym, urzędów związanych z rolnictwem. Między innymi pełniącym obowiązki szefa ARR, bez konkursu zostaje Andrzej Łuszczewski, posiadający wykształcenie średnie.

Łukasik opowiada też o pomyśle ludzi związanych z Elwarrem, wytransferowania pieniędzy ze spółki za granicę. Przy okazji obaj rozmówcy mówią o praktyce wysokich diet w radzie nadzorczej w jednej ze spółek wnuczek Elwarru. A Arrtransie, zatrudniającym według Serafina 12 pracowników, w radzie nadzorczej jest siedem osób, pobierających wynagrodzenie w wysokości 3 tysięcy złotych "albo i więcej" za posiedzenie.

W rozmowie padają też informacje o wyciąganiu pieniędzy podatników na pseudopromocję polskiej żywności w czasie Euro2012. Cała rozmowa w dzisiejszym Pulsie Biznesu."

finanse.wp.pl/kat,104128,title,Uklad-w-rolnictwie-Puls-Biznesu-ujawnia-nagrania,wid,14762063,wiadomosc.html
        • oloros Re: Szczególnie na Mazowszu każdy(PSL!)może być s 16.07.12, 21:03
          i to jest wlasnie ten program Pana - posla - jasny i prezejrzysty
          kradnij ile mozesz
    • oloros Re: Jednostka zerem, więc dyrektorzy lgną do PSL- 16.07.12, 11:01
      dzilaja wg schematu dobrze zorganizowanej grupy przestepczej - za oslone maja caly aparat policyjny i sluz bezpieczenstwa
      przcie z po ujawnieni tych tasm juz powinni byc przesluchani
      ta sama strategia i taktyka jak u bandytow
      ciekawe poc co imvice marszalek z PO odpwiedzialny za sluzbe zdrowia - jako maskotka?
      czy to dalej ta sama organizacja
      nie zapomne jak za czasow AWS mowiono o bezpartyjnym urzedniku, korpusie sluzby cywilnej itd
      a to watacha zostala
      o takie polskie walczyli i maja - moga juz bezkarnie rwac ile tylko chca
      czekamy na nastepne ropzterki filozoficzno-etyczne pana marszalka
      czyli czarny kabaret bez konca
    • macius261 Re: Jednostka zerem, więc dyrektorzy lgną do PSL- 16.07.12, 15:47
      Panie pośle to nie Pana samochód! Nieeeeeeeeeeeee? Błeeeeeeeeeeeee.
    • pijatyka Re: "Widocznie nasza oferta programowa jest dobra" 17.07.12, 05:26
      ROTFL

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka