Dodaj do ulubionych

Osoba ta to szatański pomysł

23.07.12, 17:45
Nie przy jedzeniu :)
Obserwuj wątek
    • robokopo Rozróżniłbym tu 2 sprawy... 23.07.12, 17:57
      Rozróżniłbym tu 2 sprawy...

1. Niby dlaczego każdy ma świętować 1. sierpnia? Bo co? Bo komuś się wydaje, że to ważne? A może ja uważam coś innego za ważne? Tym bardziej, że to powstanie wcale nie było takie chwalebne...

2. Madonna to sziciara, która nie umie śpiewać. Trzeba mieć naprawdę wytrzymałe uszy, by znieść to jej fałszowanie...
      • robert6_666666 Re: Rozróżniłbym tu 2 sprawy... 24.07.12, 12:50
        w sprawie 2 - obecnosc na jej koncercie naprawde nie jest obowiazkowa...
        • jacmenos wiemy lepiej ! 24.07.12, 14:09
          my wiemy najlepiej za co umierali powstańcy ! oni umierali szepcząc słabnącymi ustami :
          nie chcemy na polskiej świętej ziemi koncertu jakiejś tam Madonny !
          • berenika00 Re: wiemy lepiej ! 24.07.12, 17:49
            Zwracam się z tą odezwą do wszystkich ludzi wierzących i kochających Zbawiciela i Pana naszego Jezusa Chrystusa oraz Jego Przenajświętszą i ukochaną Matkę.
            Jak zapewne wszyscy już wiedzą pierwszego sierpnia ma przybyć do Polski, oraz wystąpić znana na całym świecie artystka tytułująca się bluźnierczo "Madonną".
            O niej samej nie będę wiele pisał, ale zaznaczę tylko że jest ona związana z żydowską sektą kabalistyczną* i otwarcie popisuje się swoją zgnilizną moralną oraz bluźnierstwami przeciwko Jezusowi Chrystusowi oraz Matce Bożej - Królowej Polski i wszystkich prawdziwie wierzących Chrześcijan. To właśnie rozpustna "Madonna" powiedziała: „W tym kraju nie ma miejsca na dwie królowe” stawiając siebie hardo na miejscu Bogurodzicy – Królowej Niebios.

Kilkanaście dni temu Krucjata Młodych zapoczątkowła akcję zbierania podpisów przeciwko organizowanemu w Warszawie jej koncertowi. Planowano zebrać 100 tysięcy podpisów, jednak już dziś widać, że osiągnięcie tej liczby jest raczej nierealne.

Zamiast zbierania podpisów proponuję rozwiązanie o wiele bardziej skuteczniejsze, sprawdzone i znane już od bardzo dawna.
            Zamiast protestu, wykorzystajmy siłę modlitwy. Przyniesie ona o wiele większy skutek niż najszlachetniejsze protesty, które i tak będą zignorowane przez "wielkich" tego świata.

Nie czekajmy na jakieś oficjalne wezwanie od biskupów lub duchownych, ale modlić się możemy i powinniśmy nawet bez ich zachęty. To nasza ukryta siła oraz moralny i duchowy obowiązek.

Weźmy przykład z Rosjan. Kilka lat temu "Madonna" miala koncert w Sankt Petersburgu. Miało to miejsce w dzień św. Proroka Eliasza (wg. kalendarza prawosławnego).
            Tego nie nagłaśniano, ale koncert nie tylko, że się nie udał, była to TOTALNA PORAŻKA.
            Mnóstwo ludzi modliło się o Bożą interwencję, a tuż wokół stadionu ze zgromadzonymi fanami wyruszyła procecja ludzi wierzących z krzyżami i świętymi obrazami .... Odpowiedź "Z Góry" była szybka. Rozpętała się burza i w momencie kiedy miał się zaczynać występ, na ziemię lunęły potoki deszczu, który utrzymywał się niamal do końca imprezy. Zamiast piosenkarki na scenie pojawił się zabawiacz tłumu, który jednak po 40 minutach również się schował ... o ile mi wiadomo, ludzie zniesmaczeni i przemoczeni opuszczali widowisko i tylko na sam koniec dla pozostałej garstki "Madonna" coś zagrała.

Jeśli w tym samym czasie będzie się modlić tysiące osób, to nie naszą siłą, ale siłą Bożą można będzie pokrzyżować bezbożne plany kabalistki.
            Nasza modlitwa nich nie będzie tylko zadośćuczynieniem, ale módlmy się również o związanie i przepędzenie diabelskiej siły, jaka tej wyznawczyni magii towarzyszy.
            Proponuję modlitwy znajdujące poniżej.
            Nie pozwólmy deptać i znieważać naszego Boga i Odkupiciela Jezusa Chrystusa, Krzyża Świętego oraz naszej Pani Bogurodzicy.
            Prześlij tą odezwę dla swoich znajomych i przyjaciół, niech modli się jak najwięcej osób, szczególnie zaś w dzień koncertu.
            • inkwizytorstarszy Re: wiemy lepiej ! 24.07.12, 22:31
              Oj,"bereniko" dlaczego rodzice zapomnieli Ci powiedzieć że żadnych bogów nie ma ?
              Czyżby byli ogarnięci tą epidemią ( na szczęście wygasającą) która dotknęła także Ciebie..?
              Nie mniej życzę powrotu do zdrowia psychicznego....
            • alik444 Re: wiemy lepiej ! 27.07.12, 12:41
              Czytając twój post najpierw zacząłem go traktować jako wyrafinowany żart, zbliżając się do jego końca odkryłem, że to jest pisane serio... No cóż, trudno to wprost wyrazić, ale jestem zszokowany. To straszne w ⅩⅪ wieku mieć takie poglądy!
            • babariba-babariba Re: wiemy lepiej ! 03.08.12, 08:03
              a durne toto (to o Berenice) bluźniercze według onej imię, to chrzestne imię Madonny Louise Veronica Ciccone
        • inkwizytorstarszy Re: Rozróżniłbym tu 2 sprawy... 24.07.12, 22:21
          robert6_666666 napisał:

> w sprawie 2 - obecnosc na jej koncercie naprawde nie jest obowiazkowa...

!!!. Niestety "robokopo" jest typowym przedstawicielem gatunku co to sam się nie zna i innym by zabraniał....

• kapitalmarksa Osoba ta to szatański pomysł 23.07.12, 18:11
      Mogła 22 lipca koncertowac.
      • pis_busters Re: W końcu siedzi bezczynnie i czeka na telefon z 23.07.12, 21:49
        W końcu siedzi bezczynnie i czeka na telefon z Polski...
      • asperamanka Re: Osoba ta to szatański pomysł 24.07.12, 00:15
        kapitalmarksa napisał(a):

> Mogła 22 lipca koncertowac.

Oj tam, 1 sierpnia też może być, tylko trzeba przed koncertem na stadionie urządzić Centralne Dożynki, z bochnem chleba, wystąpieniem jakichś oficjeli, i zespołem ludowym śpiewającym "plon niesiemy, plon". Miejsce się zgadza, termin mniej więcej od biedy też.

Potem się powie, że Madonna to część artystyczna, i będą wszyscy zadowoleni ;-)
        • tzo5 Re: Osoba ta to szatański pomysł 24.07.12, 11:18
          asperamanka napisał:

> kapitalmarksa napisał(a):
          >
          > > Mogła 22 lipca koncertowac.
          >
          > Oj tam, 1 sierpnia też może być, tylko trzeba przed koncertem na stadionie urzą
          > dzić Centralne Dożynki, z bochnem chleba, wystąpieniem jakichś oficjeli, i zesp
          > ołem ludowym śpiewającym "plon niesiemy, plon". Miejsce się zgadza, termin mnie
          > j więcej od biedy też.
          >
          > Potem się powie, że Madonna to część artystyczna, i będą wszyscy zadowoleni ;-)
          Okazuje się, że można i taką "bombę" rozbroić bez szabel i bez dynamitu. I bez kolejnych ofiar, których potem trzeba będzie .....
    • jozwa51 Osoba ta to szatański pomysł 23.07.12, 18:12
      pamiec powstania najlepiej uczcic na powazkach niz robiac zadyme pod stadionem.rocznice powstania kazdy powinien obchodzic jak uwaza .zmuszanie kogos do okreslonych zachowan jest przynajmiej nieprzyzwoite,tym bardziej ze swieto jest bardzo kontrowersyjne.nalezy uczcic pamiec dwustu tysiecy poleglych ,ale nalezy takze przynajmiej potepic tych ktorzy doprowadzili do tej tragedii.tych ktorzy nie zawahali sie wyprowadzic ludzi na ulice wiedzac ze powstanie nie ma sszans .tymczsem robi sie z nich bohaterow narodowych.
      • antobojar Co raz lepiej wiem,dlaczego podkochuje sie w Kasi 23.07.12, 23:41
        .. naszej..
        Mądra, inteligentna, taktowna.. i co najważniejsze cierpliwa...
        Tłumaczy od lat tym głąbom, zaczadzonym katolickim faszyzmem, przyczyny ich choroby.. i nie zniechęca się, raz po raz wydalaną biegunką kretyńskiej ideologii.. łagodnie znosi ponadprzeciętną głupotą i prymitywne zadufanie ePiSkopatu.. pokazuje czym może się skończyć wredne nawoływanie do nienawiści...
        Bowiem szczerze wierzy w człowieka i chce chociaż trochę chrześcijaństwa w swoim kościele..
        Przekonanie że nigdy jej się nie uda rozczesać tego kołtuna.. jeszcze bardziej wzmaga we mnie instynkty opiekuńcze.. i czułą sympatię...
        I już..
      • 0721x Re: Osoba ta to szatański pomysł 24.07.12, 07:09
        gdyby tak policzyć ile razy w dziejach dostaliśmy łomot to w zasadzie powinni bylibyśmy cały rok spędzać w nieutulonym żalu
    • timoszyk Re: Osoba ta to szatański pomysł 23.07.12, 18:19
      Czesto z okazji co bardziej tragicznego wypadku autobusowego oglasza sie ogolnonarodowa zalobe narodowa ze wszystkimi tego konsekwencjami. Nie przypominam sobie, by wtedy Autorka tego artykulu glosila, ze tak postepowac nie nalezy i kazdy ten wypadek autobusowy moze sobie przezywac tak jak chce.
      W Powstaniu Warszawskim zginelo 200 tysiecy ludzi! Wiec skala wydarzenia jest nieporownywalna z wypadkiem autobusowym. Wazne jest jednak prawo. O ile wiem, dzien 1 sierpnia nigdy nie zostal ogloszony dniem zaloby narodowej nawet tylko w Warszawie. Wiec rzeczywiscie kazdy moze sobie robic co chce i ta dyskusja jest raczej sztuczna, zeby nie powiedziec jatrzaca.
      Osobiscie uwazam doprowadzenie do wybuchu Powstania Warszawskiego za zbrodnie dokonana w interesie tych politykow, przede wszystkim londynskich, ktorym marzylo sie dojscie do wladzy wbrew owczesnym realiom politycznym i militarnym. Jednakze zginelo Miasto i 200 tysiecy jego mieszkancow. Wiec jestem za ustanowierniem dnia 1 Sierpnia dniem zaloby narodowej w Warszawie po wsze czasy! O to sie bijmy, a nie koncentrujmy swojej uwagi na jakiejs podstarzalej skandalizujuacej piosenkarce.
      To takze moje osobiste zdanie, ale jesli ktos spokojnie olewa masowa smierc swoich przodkow, zasluguje na to, by takze kiedys olano jego smierc, kimkolwiek jest.

Waclaw Timoszyk
    • fedorczyk4 Słoń, a sprawa polska 23.07.12, 18:32
      jak zwykle. To jest tak nudne już jak flaki z olejami. Nie temat Powstania, ale temat zachowań "niepatriotycznych", "uwłaczajacych", "godzących", "obrażających uczucia".
      Może wytoczmy ogólnie światu proces o obrazę uczuć patriotycznych Polaków, bo świat jak miał nas w nosie od zawsze tak i dzisiaj tam nas ma. Nie zna naszej historii, uwłacza naszej świętości, postponuje naszą martyrologię....
      • quaqrus Re: Słoń, a sprawa polska 23.07.12, 19:03
        No i o to chodzi, MY, MY, MY co tam świat... kiełbasa tylko u nas. Te tam ich rakiety - co Oni wiedzą o prawdziwym schabowym.
        Nikogo Bóg tak nie doświadczył jak nas !!! Nawet Żydów zginęło więcej niż Polaków !! Jak On mógł!! (No to może ... nie to nie jest możliwe!!).

Jak ktoś naszą flagę "do góry nogami" to właściwie powinna być wojna!!
        Ludzie na świecie (oczywiście nie wszędzie) próbują budować przyjaźnie, nowe związki, spotykają się weterani z obu stron ... a u nas - no nigdy, Ruskiemu (ruskiemu) nigdy nie przebaczymy - chyba, że przyczołga sie na kolanach i będzie błagać... Ale raz nie wystarczy, na kolana za każdym razem jak tylko przekroczy granicę !!
        Wszystko można rozdąć do absurdu - nawet koncert piosenkarki rani nasze skrwawine już wcześniej serce.
        • zdybka Re: Słoń, a sprawa polska 23.07.12, 19:23
          Trafiles w sedno.
          Bo przeciez niech ktos nam cos zarzuci .... my jestesmy idealni , najlepsi itp.
      • ksiadzpe_do_fil Re: Słoń, a sprawa polska 23.07.12, 21:20
        Brawo "fedorczyk4". Swietne porownanie wina i wody.
        Ludzi z obrazonymi uczuciami religijnymi, patriotyczymi i innymi "ymi", sa mi zupelnie obojetni i nie zajmuje sie tymi idiotyzmami at all. Tak samo jak Ty.
        Jeszcze raz dziekuje za wino :))
    • quaqrus Madonna na rocznicę 23.07.12, 18:51
      Oczywiście we wszystkim można znaleźć drugie dno i spiek.
      Można też rzucić okiem na kalendarz trasy Madonny. 1 sierpnia jest pomiędzy Wiedniem a Kijowem.
      Widać też, że miliony lubią ją i doceniają.
      To że to jest zabawa i show to chyba jasne, mało kto jak Madonna potrafi się promować.

Ci co najgłośniej w Polsce protestują nie uważają Powstania za totalną klęskę - a wprost przeciwnie. Dla nich to nie profanacja dnia żałoby a szarganie narodowych świętości. To, że ktoś się bawi jest uwłaczające - właściwie każdy przecież widzi, że NARÓD ginie, a tu swołocz & leming bawi się!! Dla nich żaden dzień nie jest właściwy dla zabawy.
      Poza powinna być skupiona, krawat czarny, mina nadęta, oko z błyskiem, czujność zdwojona: wróg działa !!
      A tu nagle jakieś wstrętne babsko kpi sobie z całego świata! Co tam świat - nasza duma!
      ONA TO ROBI ZA KASĘ !! Za czyją ?? No niech odpowie !!!
    • rekreativa Re: Osoba ta to szatański pomysł 23.07.12, 18:59
      Bo Madonna zna na pamięć kalendarz polskich martyrologii narodowych i celowo wybrała 1 sierpnia, żeby obrazić drogocenne uczucia polskich patriotów.
      Ech...
      • rodzaj_konta Re: Osoba ta to szatański pomysł 23.07.12, 19:05
        Menago M zna kalendarz bardzo dobrze i wie kiedy należy grać, żeby dostać "pokrycie medialne"

M jest już na takim zjeździe, że bez zadymy samą muzyką widowni nie zapełni
        • pis_busters Re: Przyjeżdża 3-cio rzędna piosenkarka (twoim zda 23.07.12, 22:01
          Przyjeżdża 3-cio rzędna piosenkarka (twoim zdaniem) i cała katolicka Polska jest oburzona. Albo albo...
    • helguera To że Wiśniewska nie czuje że jej uczucia religijn 23.07.12, 19:54
      zostały obrażone to nic dziwnego.,bo Wiśniewska albo nie wie co to sa uczucia[jakiekolwiek],albo jest cynikiem ktory udaje katolika.Wydaje mi sie że Wiśniewskiej dotyczy i jedna i druga opcja.Wydaje się że nawet ci co pluja na koscioł ,pękaja ze smiechu jak Wisniewska mowi o tym że jest katolikiem.Pani redaktor to by uwiarygodnić swe głupie tezy i przekonania ,to wcale nie trzeba podpierac się przynaleznoscia do katolickiej rodziny,kazdy głupek widzi że pani z kosciołem walczy ,a katolikow poniza.
      • jamnnik Re: To że Wiśniewska nie czuje że jej uczucia rel 23.07.12, 20:18
        helguera napisał:

>.... kazdy głupek widzi że pani z kosciołem walczy ,a katolikow poniza.

więc co proponujesz? stos?
      • pis_busters Re: A można wierzyć w Chrystusa a nie w polski kle 23.07.12, 21:54
        A można wierzyć w Chrystusa a nie w polski kler z O.Oszustem na czele? Czy zabobony też zaliczasz do "uczuć religijnych" ? Czy można być patriotą i uważać, że powstanie było zbrodnią na narodzie polskim ? Czy też helguera pejczem zmusi wszystkich do jednakich poglądów ?
      • paputekonly Kiedy rocznica przywiezienia zęba?Niech na kolana 24.07.12, 04:27
        .. motłoch padnie... albo nie.. niech krzyżem leży..

helguera napisał:

> zostały obrażone to nic dziwnego.,bo Wiśniewska albo nie wie co to sa uczucia[j
        > akiekolwiek],albo jest cynikiem ktory udaje katolika.Wydaje mi sie że Wiśniewsk
        > iej dotyczy i jedna i druga opcja.Wydaje się że nawet ci co pluja na koscioł ,p
        > ękaja ze smiechu jak Wisniewska mowi o tym że jest katolikiem.Pani redaktor to
        > by uwiarygodnić swe głupie tezy i przekonania ,to wcale nie trzeba podpierac si
        > ę przynaleznoscia do katolickiej rodziny,kazdy głupek widzi że pani z kosciołem
        > walczy ,a katolikow poniza.
      • burlasino Katolik cierpi, jak nie cierpi 24.07.12, 06:30
        helguera napisał:

> zostały obrażone to nic dziwnego.,bo Wiśniewska albo nie wie co to sa uczucia[j
        > akiekolwiek],albo jest cynikiem ktory udaje katolika.Wydaje mi sie że Wiśniewsk
        > iej dotyczy i jedna i druga opcja.Wydaje się że nawet ci co pluja na koscioł ,p
        > ękaja ze smiechu jak Wisniewska mowi o tym że jest katolikiem.Pani redaktor to
        > by uwiarygodnić swe głupie tezy i przekonania ,to wcale nie trzeba podpierac si
        > ę przynaleznoscia do katolickiej rodziny,kazdy głupek widzi że pani z kosciołem
        > walczy ,a katolikow poniza.

Najwyraźniej katolik cierpi, jak nie cierpi.
      • antropoid Re: To że Wiśniewska nie czuje że jej uczucia rel 24.07.12, 16:40
        helguera napisał:

>...kazdy głupek widzi że pani z kosciołem walczy ,a katolikow poniza.

Nareszcie coś z sensem. Rzeczywiście "widzi" to każdy głupek.
    • goral27 Ludzie są różni, pani Kasiu! 23.07.12, 20:29
      Niektórzy ludzie poważnie potraktują taką rocznicę i będą chcieli ją jakoś uczcić, jakkolwiek - choćby poprzez powstrzymanie się od imprez w tym dniu.

A inni pójdą sobie na koncert spoconej 50-latki i będą razem z nią śpiewać:

Like a virgin, ooh, ooh
      Like a virgin
      Feels so good inside
      When you hold me, and your heart beats, and you love me
      Oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh
      Ooh, baby

Po której stronie znajdzie się ta lepsza, postępowa Polska to zdaje się już wiemy. Ja mogę im tylko pomachać i pogratulować inteligencji oraz gustu.
      • pis_busters Re: Ludzie są różni, pani helguera 23.07.12, 21:56
        To pomachaj i się odtenteguj ! Ludzie są różni panie góral i co więcej mają do tego prawo.
        • goral27 Re: Ludzie są różni, pani helguera 23.07.12, 23:12
          > Ludzie są różni panie góral i co więcej mają do tego prawo.

A pisałem że nie mają prawa?
          Mają.
          Tylko niech nie płaczą że potem Mazurek se z nich robi jaja.
        • paputekonly helguera to facet. Kobieta nie byłaby tak głupia.. 24.07.12, 04:31
          .. i tak za..
          • paputekonly .. i tak zła... 24.07.12, 04:38
            .. ha ha..
      • kontest_two Re: Ludzie są różni, pani Kasiu! 23.07.12, 23:36
        Po przeczytaniu słów tej piosenki chciałbym zadać pytanie: dlaczego ta pani nie wystąpi w jakiejś discopolowej stodole z suportem majteczek w kropeczki albo bara bara bara riki tiki tak ? Byłaby pełna zgodność stylistyczna ! Czy dlatego wybrała występ w mieście bo wieś akurat przy żniwach ? Dlaczego nie zaprosić jej w charakterze special guest star na jakieś dożynki we wrześniu ?
      • antropoid Re: Ludzie są różni, pani Kasiu! 24.07.12, 17:26
        goral27 napisał:

> Niektórzy ludzie poważnie potraktują taką rocznicę i będą chcieli ją jakoś uczc
        > ić, jakkolwiek - choćby poprzez powstrzymanie się od imprez w tym dniu.
        >
        > A inni pójdą sobie na koncert spoconej 50-latki i będą razem z nią śpiewać...

Ciekawe, ile będzie tych z katolickich rodzin... :)
    • intelig365 Wiśniewska skończ mamrotać... 23.07.12, 20:35
      Wiśniewska skończ mamrotać, każdą okazję wykorzystasz żeby napluć na kościół. Tylko POkemony łykają twoją kiepściutką propagandę. Pseudointeligencki żałosny bełkot (oczywiście to tylko moje zdanie).
      • pis_busters Re: To zachowaj swoje zdanie dla siebie... 23.07.12, 21:58
        To zachowaj swoje zdanie dla siebie...
        • intelig365 Re: To zachowaj swoje zdanie dla siebie... 23.07.12, 22:44
          Ale żeś się wysilił intelektualnie. Typowy leming.
          • maxik-g Morda, prawacki trollu. 23.07.12, 23:04
            intelig365 napisał(a):

> Ale żeś się wysilił intelektualnie. Typowy leming.
            • intelig365 Re: Morda, prawacki trollu. 23.07.12, 23:17
              Tobie też współczuję, biedne wunderdziecko GW i TVN :).
              • maxik-g Obejdzie się. P. Wiśniewska to nie twoja kumpela. 24.07.12, 04:32
                ...więc nie jedź po niej na chama po nazwisku. Nauczcie się może tego wreszcie, prawaki.
                I ależ cię uwiera GW i TVN. To chyba u was kliniczne? Nie podoba się? To wypieprzaj na Wasz Nocnik i GPC.

intelig365 napisał(a):

> Tobie też współczuję, biedne wunderdziecko GW i TVN :).
                • paputekonly burak-intelig365 bierze forsę za wyrzygiwanie jadu 24.07.12, 04:50
                  .. na forum GW.. a w Nocniku i Wolskiej, takich jak on, to całe furmanki...
          • leming.nr1 Re: To zachowaj swoje zdanie dla siebie... 24.07.12, 21:40
            intelig365 napisał(a):

> Ale żeś się wysilił intelektualnie. Typowy leming.

Zaraz, zaraz to ja tu jestem lemingiem.
            Nie wiem o co ta zadyma. Jedni idą na koncert, inni leżeć krzyżem w kościele. Co kto lubi.
      • inkwizytorstarszy Re: Wiśniewska skończ mamrotać... 24.07.12, 22:43
        intelig365 napisał(a):

> Wiśniewska skończ mamrotać, każdą okazję wykorzystasz żeby napluć na kościół. T
        > ylko POkemony łykają twoją kiepściutką propagandę. Pseudointeligencki żałosny b
        > ełkot (oczywiście to tylko moje zdanie).

>>> Nie tylko. Jest jeszcze kilku kretynów kato-patryotów....
    • podhajce Osoba ta to szatański pomysł 23.07.12, 20:54
      100% racji pani Redaktor,100% a nawet więcej.....
    • janzpola Osoba ta to szatański pomysł 23.07.12, 20:59

Madonna śpiewa dla publiczności
      a w Częstochowie śpiewają na kolanach też do Madonny

ta pierwsza Madonna ma zdecydowanie więcej pracy
      a ta
      druga tylko słucha

to trochę niesprawiedliwe

Sakral
      • saint_just Re: Osoba ta to szatański pomysł 23.07.12, 22:38
        janzpola napisał:

>
        > Madonna śpiewa dla publiczności
        > a w Częstochowie śpiewają na kolanach też do Madonny
        >
        > ta pierwsza Madonna ma zdecydowanie więcej pracy
        > a ta
        > druga tylko słucha
        >
        > to trochę niesprawiedliwe
        >
        >
        >
        > Sakral
        • inkwizytorstarszy Re: Osoba ta to szatański pomysł 24.07.12, 22:52
          Brawo "święty", świetny komentarz i jakże prawdziwy .....
          ( zauważyłem że jak w kraju ciepła pogoda to tam na "wschodniej ścianie" leje i zimno....)
    • mortimer21 Re: Osoba ta to szatański pomysł 23.07.12, 21:50
      Megalomania tych ludzi wywołuje już tylko pusty śmiech. Czy oni naprawdę wierzą w to, że ktoś specjalnie wszystko ukartował by obrazić paru przewrażliwionych Polaków (bo większość mieszkańców tego kraju ma ważniejsze problemy)? W opinii Polaków-Katolików nikt o niczym innym nie myśli tylko o tym jakby tu ich znieważyć i oburzyć...
      • burlasino Smutna prawda o polskich katolikach 24.07.12, 06:58
        mortimer21 napisał:
        > Megalomania tych ludzi wywołuje już tylko pusty śmiech. Czy oni naprawdę wierzą
        > w to, że ktoś specjalnie wszystko ukartował by obrazić paru przewrażliwionych
        > Polaków (bo większość mieszkańców tego kraju ma ważniejsze problemy)? W opinii
        > Polaków-Katolików nikt o niczym innym nie myśli tylko o tym jakby tu ich zniewa
        > żyć i oburzyć...

Taka postawa, to zwykle wynik kompleksów i głębokiego niedowartościowania.
        Patrząc szerzej, wszystkie katolickie "zbiorówki" - procesje, pielgrzymki, wielkie zgromadzenia itp. mają w gruncie rzeczy na celu wzajemne podtrzymywanie się w wierze, upewnianie się, że czyni się właściwie, słusznie. A to z kolei świadczy o wielkiej niepewności, ogromnych wątpliwościach, dręczących pytaniach: jak jest naprawdę?
        Biorąc rzecz logicznie, Bóg - istota wszechpotężna - nie może być małostkowy i wymagać od swoich "produktów" ciągłego uwielbienia, wyrazów czci i przywiązania, bo byłoby to śmieszne, infantylne i obłudne. Boga nie może więc też obrażać to, że któreś z jego "produktów" nie zachowują się tak, jak inne. Bo niby dlaczego jedne miałyby być lepsze i "wyznaczać kurs", a inne zobowiązane do niemego nasladownictwa.
        Niestety, w Polsce dominuje katolicyzm rytualny, a nie intelektualny i większość polskich katolików wypełnia tylko mechanicznie czynności, uznane za przejaw katolicyzmu, nie zastanawiając się wcale nad ich znaczeniem, a przede wszystkim zasadnością. Dlatego właśnie pierwszosierpniowy występ Madonny "obraża ich uczucia" patriotyczne i religijne, które nie biorą się z głębszych przemyśleń, ale z powierzchownego rytuału. Można by nawet rzec z odruchu warunkowego lub wytresowania.
        Taka, niestety, jest smutna prawda o polskich katolikach. Na szczęście (dla nich samych) jest też parę chlubnych wyjątków od tej reguły. :)
        • inkwizytorstarszy Re: Smutna prawda o polskich katolikach 24.07.12, 22:59
          O matko ! Czyżbyś sądził że polscy katolicy myślą? Nie, oni potrafią tylko wierzyć.
          I to komu, kapłanom.....
    • minstrel515 Kilka najważniejszych dat do obrażania uczuć. 23.07.12, 22:07
      12 stycznia - urodziny Anny Elżbiety Fotygi
      22 stycznia - powstanie
      3 maja - ur.T.Rydzyka
      18 czerwca - ur.J.Kaczyńskiego
      1 sierpnia
      9 sierpnia - ur.R.Dmowskiego
      15 sierpnia
      1 września
      17 września
      19 września - ur.M.Błaszczaka
      28 listopada - urodziny Piotra Juliusza Jaroszyńskiego
      29 listopada - powstanie
      5 grudnia - ur.J.Piłsudskiego
      Dzień Matki, Dzień Ojca.
      • janzpola Re: Kilka najważniejszych dat do obrażania uczuć. 23.07.12, 22:40

@minstrel II część listy

1 stycznia - święto Bożej Rodzicielki
        6 stycznia - Objawienie Pańskie
        7 stycznia - św.Józef (mąż Matki Boskiej)
        Wniebowstąpienie Pańskie (40 dni po Wielkiej Nocy)

Boże Ciało (60 dni po Wielkiej Nocy)
        29 czerwca - św.Piotra i św.Pawła
        1 listopada - Wszystkich Swiętych
        8 grudnia - Niepokalane Poczęcie Najświętszej Mari Pany
        i już
        25 grudnia - Narodziny Pańskie

Sakral
        • leming.nr1 Re: Kilka najważniejszych dat do obrażania uczuć. 24.07.12, 21:45
          janzpola napisał:

>
          >
          > @minstrel II część listy
          >
          > 1 stycznia - święto Bożej Rodzicielki
          > 6 stycznia - Objawienie Pańskie
          > 7 stycznia - św.Józef (mąż Matki Boskiej)
          > Wniebowstąpienie Pańskie (40 dni po Wielkiej Nocy)
          >
          > Boże Ciało (60 dni po Wielkiej Nocy)
          > 29 czerwca - św.Piotra i św.Pawła
          > 1 listopada - Wszystkich Swiętych
          > 8 grudnia - Niepokalane Poczęcie Najświętszej Mari Pany
          > i już
          > 25 grudnia - Narodziny Pańskie
          >
          > Sakral

A dzień urodzin Karola Wojtyły?
      • saint_just Re: Kilka najważniejszych dat do obrażania uczuć. 23.07.12, 22:40
        minstrel515 napisał:

> 12 stycznia - urodziny Anny Elżbiety Fotygi
        > 22 stycznia - powstanie
        > 3 maja - ur.T.Rydzyka
        > 18 czerwca - ur.J.Kaczyńskiego
        > 1 sierpnia
        > 9 sierpnia - ur.R.Dmowskiego
        > 15 sierpnia
        > 1 września
        > 17 września
        > 19 września - ur.M.Błaszczaka
        > 28 listopada - urodziny Piotra Juliusza Jaroszyńskiego
        > 29 listopada - powstanie
        > 5 grudnia - ur.J.Piłsudskiego
        > Dzień Matki, Dzień Ojca.
        • janzpola Re: Kilka najważniejszych dat do obrażania uczuć. 23.07.12, 23:12

@saint_just

Dalszy opór nie ma sensu.Jesteście otoczeni miłością

pzdr.

Sakral
          • asperamanka Re: Kilka najważniejszych dat do obrażania uczuć. 24.07.12, 00:21
            @ minstrel515 & janzpola

W obu waszych listach brakuje daty 10 kwietnia. Za to karygodne niedopatrzenie powinniście natychmiast udać się do Prezesa i poprosić o skierowanie do sztrafbatalionu. Zgodnie z zasadą - "wstąp do ZOMO, bo ZOMO wstąpi do ciebie". ;-)
      • goral27 A może rocznica żydowskiego powstania w getcie? 23.07.12, 23:21
        Może zróbmy wtedy jakiś fajny event. Na moje może być nawet Madonna. Ale proponuję np. Mansona. Mógłby się przebrać w strój powstańca. Gwiazda na ramieniu, te sprawy.

Co wy na to? Podoba się pomysł? Fajna konwencja?
      • goral27 A może rocznica żydowskiego powstania w getcie? 23.07.12, 23:24
        Może zróbmy wtedy jakiś fajny event. Na moje może być nawet Madonna. Ale proponuję np. Marylina Mansona.

Co wy na to? Podoba się pomysł? Fajna konwencja?
        • paputekonly zrób góralu, jak wytrzeźwiejesz.....kto ci broni? 24.07.12, 04:57
          .. ja jestem za.. ale zorganizuj ty..
    • grisza14 Czerskiej obchodzi zbiorowe samobojstwo Massady 23.07.12, 22:46
      i takie tam rozne Ben Hury.Ale zeby Powstanie Warszawskie to juz nie. sam Guru podobno powiedzial ze to przez nich ( powstancow ) mamy to wszystko,faszyzm i takie tam rozne cudenka ).
    • emilly_davisson Osoba ta to szatański pomysł 23.07.12, 22:58

A ja żądam przywrócenia ulicy i czci Róży Luksemburg !!!

Madonna ma spory wkład w walkę o wyzwolenie kobiet. Za to ją lubię.
      "Muzykę: - pomińmy milczeniem.

Na marginesie - dlaczego fajerwerki i zabawy w wojenkę tudzież robienie pokazów "moda powstańcza" nie obraża uczuć, a koncert Madonny obraża ? A dlaczego uczuć nie obraża pop-reklamo-papka, która w tym dniu sączy się jak co dzień z radia i telewizji , a Madonna obraża ? Dlaczego wreszcie poniżanie Powstańców i innych jeszcze żyjących Bohaterów Narodowych z okresu II wojny światowej w ten dzień na Cmentarzu Powązkowskim przez pisuarowców, ich zwolenników i zwolenników radio Ma Ryja nie obraża, a Madonna obraża ?!

• paputekonly bo katofaszyzm,emilly,ma monopol na głupotę... 24.07.12, 05:00
        .. i nic tego nie zmieni..
        • inkwizytorstarszy Re: bo katofaszyzm,emilly,ma monopol na głupotę.. 24.07.12, 23:08
          paputekonly napisał:

> .. i nic tego nie zmieni..

Oj zmieni. CZAS. Zajrzyj do Francji, co się dzieje teraz w dawnych świątyniach....
          >
          >
    • inkwizytorstarszy Osoba ta to szatański pomysł 23.07.12, 23:49
      No, jak wiedać nawiedzone pachołki polskich kapłanów latają z pochodniami koło stosu i czekają na rozkaz kogo by tu .... Padło na piosenkarkę.
    • joseph.007 Osoba ta to szatański pomysł 24.07.12, 11:50
      Madonnę dosyć lubię ze względów sentymentalnych (acz bez wrzeszczącego entuzjazmu), a jej koncertu 1 sierpnia nie uważam za żadną "profanację". Natomiast w omawianym tu tekście zastanowił mnie jeden fragment:

Sama w muzyce Madonny nie gustuję, więc na koncert się nie wybieram. Gdy Madonna w ramach artystycznej prowokacji wisi na krzyżu, nie obraża to moich uczuć religijnych, ale rozumiem, że kogoś to może bulwersować. Wystarczy więc, że na występ nie pójdzie.

Niby logiczne. Przypomnę to publicystom GW zaraz po tym, jak np. zespół Konkwista '88 czy inni podobni łysole na swoim koncercie rytualnie spalą flagę z gwiazdą Dawida ;)
      • jamnnik Re: Osoba ta to szatański pomysł 24.07.12, 14:44
        joseph.007 napisał:

> Niby logiczne. Przypomnę to publicystom GW zaraz po tym, jak np. zespół Konkwis
        > ta '88 czy inni podobni łysole na swoim koncercie rytualnie spalą flagę z gwiaz
        > dą Dawida ;)

a ona pali ten krzyż?
        • joseph.007 Re: Osoba ta to szatański pomysł 24.07.12, 15:01
          Nie mam pojęcia, ale jeśli to z jakichś powodów dla ciebie ważne, mogę sprawdzić.
          • jamnnik Re: Osoba ta to szatański pomysł 24.07.12, 21:16
            joseph.007 napisał:

> Nie mam pojęcia, ale jeśli to z jakichś powodów dla ciebie ważne, mogę sprawdzi
            > ć.

sprawdź... bo jest różnica między wykorzystywaniem symboli do działań marketingowych a do szerzenia nienawiści....

Choć jak pewnie wiesz, palenie krzyża bardziej kojarzy się z chrześcijańską organizacją Ku Klux Klan niż koncertami pop.
            • joseph.007 Re: Osoba ta to szatański pomysł 24.07.12, 21:29
              A skąd pomysł, że palenie musi oznaczać szerzenie nienawiści? Toć nic prostszego niż odwołać się do Biblii - w Starym Testamencie całopalenie jest wszak wyrazem najwyższej czci oddawanej Bogu podczas składania ofiar (sprawdź, skąd się wzięło słowo "holokaust").

No co, nie zgrabne to wyjaśnienie dla celów sądowych...? ;)

(A tak na marginesie, to skąd sąsiedni pomysł, że KKK był "organizacją chrześcijańską"???)
              • leming.nr1 Re: Osoba ta to szatański pomysł 24.07.12, 21:51
                joseph.007 napisał:

> (A tak na marginesie, to skąd sąsiedni pomysł, że KKK był "organizacją chrześci
                > jańską"???)

"Ku Klux Klan (KKK) – organizacja rasistowska utworzona w miejscowości Pulaski w Stanach Zjednoczonych, częściowo zakonspirowana, walcząca o utrzymanie supremacji białych w USA i dążąca do ograniczenia praw Afroamerykanów, Żydów oraz katolików (mimo iż jego członkowie uważali się za stowarzyszenie chrześcijańskie), zorganizowane na wzór tajnego stowarzyszenia."
                Tekst linka
              • jamnnik Re: Osoba ta to szatański pomysł 24.07.12, 22:24
                joseph.007 napisał:

> A skąd pomysł, że palenie musi oznaczać szerzenie nienawiści? Toć nic prostszeg
                > o niż odwołać się do Biblii - w Starym Testamencie całopalenie jest wszak wyraz
                > em najwyższej czci oddawanej Bogu podczas składania ofiar

no tak, bo Biblia szerzy jedynie miłość... np. gdy w imię tej miłości palono czarownice

> No co, nie zgrabne to wyjaśnienie dla celów sądowych...? ;)

równie zgrabne jak zamawianie pięciu piw na baczność
                i zapewne wzruszył by Cię ten gest sympatii gdybyś zobaczył jak płonie Twoje auto na ulicy :D
    • krzyslbl Wiśniewska a kto to jest ultrakatolik? 24.07.12, 12:04
      Brak wiedzy operacyjnej w rozpracowywaniu czarnych. Niech Wiśniewska wie że albo się jest katolikiem albo nie, a nie jakieś ultra ...
    • antropoid Osoba ta to szatański pomysł 24.07.12, 16:53
      Cała "skandaliczność" tego koncertu polega tylko i wyłącznie na tym, że jego datę prawdopodobnie celowo ustalono na rocznicę Powstania właśnie po to, żeby wywołać tę kretyńską awanturę i tym samym zyskać rozgłos dla występu mocno wyblakłej gwiazdy, blado wypadającej (wokalnie) w występach na żywo. Cała reszta to jak zwykle u nas wytwór ciasnych umysłów zacietrzewionych kołtunów, których nikt do pójścia na stadion nie zmusza, ale bogoojczyźniany bzik to najlepszy pretekst do robienia zamętu pod byle pretekstem.
    • demetria11 Osoba ta to szatański pomysł 24.07.12, 22:52
      Też uważam, że to niegodziwa niegodziwość, żeby tak porywać tę nieszczęsną patriotyczną młodzież i przywiązywać ją łańcuchami do krzesełek na Narodowym oraz katować muzyką niejakiej Madonny! Przecież ci młodzi ludzie by mogli w tym czasie patriotycznie gwizdać nad grobami powstańców warszawskich!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka