Dodaj do ulubionych

Jak Michnik z Blumsztajnem krzywdzą Pawła Kukiz...

10.08.12, 11:45
Chciałbym posłuchać tej płyty, ale zamiast tego mam jakieś pyskówki ze strony GW..
Jakie argumenty, jakaś dyskusja z tekstami? Nie wygodne?
Obserwuj wątek
    • pioter-85 Re: Jak Michnik z Blumsztajnem krzywdzą Pawła Kuk 10.08.12, 11:58
      swietyna napisał:

> Chciałbym posłuchać tej płyty, ale zamiast tego mam jakieś pyskówki ze strony G
      > W..
      > Jakie argumenty, jakaś dyskusja z tekstami? Nie wygodne?

Jak chcesz posłuchać płyty, to sobie kup. Orliński ci jej nie kupi. A "niewygodne" pisze się razem.
      • antropoid Re: Jak Michnik z Blumsztajnem krzywdzą Pawła Kuk 10.08.12, 14:36
        swietyna napisał:

> Chciałbym posłuchać tej płyty, ale zamiast tego mam jakieś pyskówki ze strony G
        > W..
        > Jakie argumenty, jakaś dyskusja z tekstami?

Z twórczością Kukiza już od dawna nie da się dyskutować.
        Ani jej słuchać.
        • megasceptyk Kukiz, znany lewak i bolszewik udaje greka 10.08.12, 15:46
          śmieszy mnie to rozdwojenie jaźni u niego.
          Grał zawsze muzykę lekką i przyjemną
          dla mało rozgarniętej publiczności.
          Próbował trafić do poważnych słuchaczy ale ci go wykpili
          więc zmienił swój bolszewicki front
          na jeszcze bardziej bolszewicki
          i to byłą słuszna decyzja
          bo teraz tworzy dla ludzi o swoim poziomie intelektualnym.
          Dla nazikatobolszewików wegetujących w norach szarej płyty.
          • antropoid Re: Kukiz, znany lewak i bolszewik udaje greka 10.08.12, 18:10
            megasceptyk napisał:

> śmieszy mnie to rozdwojenie jaźni u niego.
            > Grał zawsze muzykę lekką i przyjemną
            > dla mało rozgarniętej publiczności.

To akurat nieprawda i wie to każdy, kto zna jego teksty chociażby z czasów Aya RL. Dopiero później mu się pogorszyło (alkohol jeszcze nikomu nie wyszedł na dobre).
            • komarrek Re: Kukiz, znany lewak i bolszewik udaje greka 10.08.12, 18:59
              Czyli według Ciebie za czasów AYA.RL I Piersi miał ambitne teksty? Może posłuchaj ich? Skóra to według Ciebie AMBITNY tekst?
              • zbig1113 Re: Kukiz, znany lewak i bolszewik udaje greka 10.08.12, 19:19
                Jeżeli "Skóra" jest jedynym tekstem Aya RL, który kojarzysz, to powinieneś sobie darować komentarze na ten temat.
                • andrz3jc Re: Kukiz, znany lewak i bolszewik udaje greka 11.08.12, 15:44
                  zacytuj coś ambitniejszego. Chociaż tytuł.
                • antropoid Re: Kukiz, znany lewak i bolszewik udaje greka 11.08.12, 18:27
                  zbig1113 napisał:

> Jeżeli "Skóra" jest jedynym tekstem Aya RL, który kojarzysz, to powinieneś sobi
                  > e darować komentarze na ten temat.

Innego pewnie nie słyszał, co nie przeszkadza mu uważać się za znawcę.
        • kontest_two Re: Jak Michnik z Blumsztajnem krzywdzą Pawła Kuk 11.08.12, 05:32
          czyżbyś uzurpował sobie prawo do formułowania prawd uniwersalnych ? A może tak więcej pokory i wypowiedź TYLKO we własnym imieniu ?
          Nie wiem, czy mnie zrozumiałeś, ale to, czy ja zgadzam się z Twoją opinią czy nie, nie ma najmniejszego znaczenia i w żaden sposób nie wynika z mojej wypowiedzi.
          • tiszantul Re: Jak Michnik z Blumsztajnem krzywdzą Pawła Kuk 15.08.12, 16:54
            > czyżbyś uzurpował sobie prawo do formułowania prawd uniwersalnych ? A może tak więcej pokory i wypowiedź TYLKO we własnym imieniu ?
            > Nie wiem, czy mnie zrozumiałeś, ale to, czy ja zgadzam się z Twoją opinią czy n
            > ie, nie ma najmniejszego znaczenia i w żaden sposób nie wynika z mojej wypowiedzi.

ty tak na poważnie? pamiętam takich gości jak Ty ze szkoły. Siedział taki w pierwszej ławce i zawsze wiedział, co Pani chce usłyszeć...
    • grisza14 Na zlodzieju czapka gore panie Orlinski 10.08.12, 11:58
      i uderz w stol, a odezwa sie nozyce. W tym wypadku trefnis Palacu Kajfasza.
      • antropoid Re: Na zlodzieju czapka gore... 10.08.12, 14:38
        Uderz w grafomana z prawicowym bzikiem i zaraz jakiś troll się odezwie.
    • saint_just Kukiz jak Kościół Katolicki - 10.08.12, 12:06
      masz go tylko w d.u.p.i.e , a on od razu z gębą, że to zamach.
      • megasceptyk bardzo trafnie ujęte 10.08.12, 15:48
        zgadzam się całkowicie
        co do diagnozy.
      • andrz3jc Re: Kukiz jak Kościół Katolicki - 11.08.12, 20:33
        Pięknie powiedziane. I to jest poezja!
    • cehaem Re: Jak Michnik z Blumsztajnem krzywdzą Pawła Kuk 10.08.12, 12:08
      > W.

Co, tu bys jej chcial sluchac? Jak chcesz jej posluchac, to szoruj do sklepu i sobie ja kup, a nie wylewaj gorzkich lez.
      • jacmenos słabo się robi 10.08.12, 13:38
        widziałem i słyszałem Kukiza na koncercie w Sopocie . Bezzębny facio coś bełkoczący do mikrofonu - żenada ...
    • grenlandzki-opos Re: Jak Michnik z Blumsztajnem krzywdzą Pawła Kuk 10.08.12, 12:11
      Coś mi tu nie pasuje, po co umizgiwać się do kilku wójtów gdzieś na marginesie kraju, skoro można nagrać album z balladami o dzielnym generale i grać koncerty w największych miastach Polski.
      • grenlandzki-opos Re: Jak Michnik z Blumsztajnem krzywdzą Pawła Kuk 10.08.12, 12:39
        Ha, po głębszym zastanowieniu już wiem czemu. Znalazł niszę i jest w niej bezpieczny, jakby pisał pod młodych demokratów, do musiałby się szarpać z młodszym i bardziej modnym Mezem.
        • maaac Bzdury pleciesz. 10.08.12, 13:10
          Podział na wyborców PiS i PO nie polega na podziale na miłośników poezji smoleńskiej i poezji ku czci generała.
          Nie należy miary stosownej do "patriotów" z PiS przykładać do ich oponentów. Oni tylko nie lubią słuchać takiej muzyki jak obecnie chce Kukiz prezentować pod wybraną przez siebie publiczkę. Wśród ludzi głosujących na PO znajdziesz i takich co wolą słuchać Disci Polo, Bacha, Okudżawę lub pięsni masowe z czasów stalinizmu. Nie ma jakiejś "wspólnej" muzyki.
          • grenlandzki-opos Re: Bzdury pleciesz. 10.08.12, 13:18
            Przecież tu nie chodzi o słuchaczy jako szeroko rozumianą publiczność, tylko o tych kilku siedzących za biurkiem wójta, prezydenta miasta, burmistrza itp. To oni zadecydują czy na dniach Mrągowa wystąpi Mezo czy Kukiz. Czy w jakiej gazecie pójdzie płatne ogłoszenie UM.
            Gust nie ma tu nic do rzeczy.
            • maaac Re: Bzdury pleciesz. 10.08.12, 13:27
              No to co plotłeś coś o gustach młodych demokratów? Przecież to nie o ich gusta chodzi tylko o gusta "tych kilku siedzących za biurkiem wójta, prezydenta miasta, burmistrza itp.". No a oni mogą postawić na "bogoojczyźnianego" Kukiza (wersja nowa uaktualniona) lub na bardzo różne inne "gwiazdy" z naprawdę bardzo szerokiego spektrum. Bo to może być i Disco Polo, i taki Wodecki, i mnóstwo innych osób (cholera kto to ten Mezo?).
        • osykosy Re: Jak Michnik z Blumsztajnem krzywdzą Pawła Kuk 10.08.12, 15:04
          @ grenlandzki-opos Tuś,chlopie trafił w 10. Kukiz to taki sam oszolom jak Sanocki w Nysie/ obie miejscowości leżą ok. 20km. od siebie- zarazili sie ideologią, czy co??. Koleś Kukiz znany jest z idiotycznych- według nas- pomysłów- i szuka - CAŁY CZAS- zwolenników do swoich,kretyńskich, pomysłów. Rzecz w tym, ze NIKT, nie chce z takim oszołomem ( ZDJĘCIE!!!) działać!!! Koleś (tfu), nie ma konkretnego pomysłu, więc " odgapił" pomysł Maleńczuka - piosenki Wysockiego. Wiadomo, co w Rosji było, to i w Polsce jest... Ot, i cały Kukiz - oszołom- i tyle... Na ucho-porozmawiajcie troche ze skladem zespołu " Piersi": kopalnia informacji o P. Kukizie!!!!
    • saint_just Re: Jak Michnik z Blumsztajnem krzywdzą Pawła Kuk 10.08.12, 12:17
      swietyna napisał:

> W..
      > Jakie argumenty, jakaś dyskusja z tekstami? Nie wygodne?
    • makoshika Prawicowa płyta ku czci oficera SB, ja nie mogę! 10.08.12, 12:22
      Jak już pojednają się agenci Cerkwi i Rzymkata (co jak mówią ma już nastąpić niebawem), to Kukiz powinien wystąpić na Placu Czerwonym jako support Kaczyńskiego i Ryzdzyka składających wieńce pod mauzoleum Sami Wiecie Kogo. Byłoby to ukoronowanie polityczno-estradowej kariery tego brzdękowyjca.
    • h-mol Grafomania 10.08.12, 12:23
      "Dziwki, idea - ich wagina / Kiłą na ojca / z ojca na syna"

Poziom tego czegoś jest po prostu rynsztokowy. Cóż to za problem wysmażyć coś takiego? MNie to zajęło minutę.

Dziwki z prawicy wspierają chmyza ... Tak ich rajcuje wycie Kukiza!
      • resident_troll Re: Grafomania 10.08.12, 13:36
        Teraz powinieneś zrobić dym na fejsbuku czy w jakichś innych popularnych tubach, że Terlikowski z Ziemkiewiczem, układający plejlisty w rozgłośniach, Cię blokują ;-)
        • makoshika ...a PiSdy pokraczne, brzydkie i głupie, 10.08.12, 14:05
          będą się kochać w wyborczym trupie. Aż przyjdzie Kukiz, poeta od wagin i weźmie do ust Jarusia karabin. A wtedy jak mesjasz odezwie się Gowin: Ja też chce, ja też chcę do partii szumowin!

Nie chcą mnie, kurna, publikować...
        • pis_busters Re: Usciślijmy: playlisty w remizach... 11.08.12, 07:38
          Usciślijmy: playlisty w remizach...
    • obraza.uczuc.religijnych Dlaczego Kukiz tak musi męczyć ludzi? 10.08.12, 12:27
      Wykończył wielu sowją płytą z Borysewiczem i tym paskudnym "bo tutaj jest jak jest".
      A poza tym dlaczego Michnik z Blumsztajnem układają playlisty w radiu maryja, skoro tam tez nie chcą Kukiza?
      • resident_troll Re: Dlaczego Kukiz tak musi męczyć ludzi? 10.08.12, 13:41
        obraza.uczuc.religijnych napisał:

> A poza tym dlaczego Michnik z Blumsztajnem układają playlisty w radiu maryja, s
        > koro tam tez nie chcą Kukiza?

Bo to takie cwaniaki są, te Michniki, i wkręciły się tam, wykorzystując powszechnie znany i ceniony ekumenizm OjDyra, jakże otwartego dla błądzących i skłonnego do wybaczania oraz dawania drugiej szansy...
    • kotek.filemon Re: Jak Michnik z Blumsztajnem krzywdzą Pawła Kuk 10.08.12, 12:30
      Ksiądz proboszcz już się zbliżaaaa, już puka do mych drzwiiii...
    • zwyklak Pcimska Gorne nie krzywdzą Pawła Kukiz... 10.08.12, 12:32
      Panie autor, wiecej podobnie dobrych tekstow prosze:)
      Przeciez autor wyraznie pisze o japie. Choc Kukiz jest li tylko japa, meritum tyczy szerokiego kregu koncertowania i pokazywania sie. Kukiz stal sie odwazny ze swoim antyczymstam dopiero, gdy zadomowil sie na scenach jako japa. Teraz wywrzaskuje przewaznie jakies skroty myslowe zrozumiale li tylko dla niego i roznej masci zwolennikow teorii spiskowych. Kto chce niech slucha. Kto chce niech kupuje plyty czy plyte. Jednak jak japa drze jape, ze sie japy nie lubi, to zwykla japa wzrusza ramionami.
    • dublin24 Jak Michnik z Blumsztajnem krzywdzą Pawła Kukiz... 10.08.12, 12:40
      Szacunek dla pana Panie Kukiz za to że miał pan odwagę iść pod prąd. Stanął pan po właściwej stronie , dobrze wiedząc że salon tego panu nie wybaczy.
      To będzie pierwsza płyta jaką kupię od bardzo dawna...
      • bumcykcykhopsiup Re: Jak Michnik z Blumsztajnem krzywdzą Pawła Kuk 10.08.12, 13:39
        szacunek? odwaga?
        odwage to mial kukiz jak nagral plyte o zchn. nawet go po sadach za to ciagali. a teraz? popyskowal sobie i tyle. nikt go scigac nie bedzie bo i po co.
        • dublin24 Re: Jak Michnik z Blumsztajnem krzywdzą Pawła Kuk 10.08.12, 14:38
          Ci którzy sprzedają twarz i nazwisko władzy zbierają konfitury jak za PRLu.
          Popatrzmy na komietet poparcia Bronislawa Komorowskiego , miedzy innymi:
          Tomasz Karolak - dziś ma teatr IMKA sponsorowany przez Orlen
          Krystyna Janda ma Och-Teatr, i wielu innych
          Ci natomiast którzy nie godzą się na żyrowanie kłamców i złodzieji , natychmiast są odsuwani.
          Janusz Rewiński gdy tylko w swoim programie satyrycznym zadrwił z władzy został natychmiast zdjęty z anteny.

Historia zaczyna się powatarzać , usłużne władzy "elity", zakłamane mass media , szalejący po Polsce "seryjny samobójca" ,zmiany w ustawie o zgromadzeniach - czyli zbliżamy się do zamordyzmu PRLowskiego, a do tego zbliża się poważny kryzys gospodarczy.
          Jednym słowem przyszło mi życ w ciekawych czasach , wygląda na to że za mojego żywota przyjdzie mi zobaczyć jak w Polsce dwukrotnie obala się ustrój państwowy...
          • dublin24 Re: Jak Michnik z Blumsztajnem krzywdzą Pawła Kuk 10.08.12, 14:47
            Jeden z nowych utworów można za darmo sciągnąć z ich strony
            kukizipiersi.com.pl/html/multimedia.html
            KGMO

Dobre !
            • bumcykcykhopsiup Re: Jak Michnik z Blumsztajnem krzywdzą Pawła Kuk 10.08.12, 14:56
              szczerze? toto brzmi jak kazik sprzed parunastu lat.
              nuda. nic dziwnego ze nie chca tego objac patronatem.
              • dublin24 Re: Jak Michnik z Blumsztajnem krzywdzą Pawła Kuk 10.08.12, 15:16
                No faktycznie , nie jest to poziom "Idola" bądz "X-factor" ;)
                Polska muzyka jest aktualnie na tak niskim poziomie że trzeba cofać się do lat 70-80 żeby posłuchać czegoś Polskiego.
                • bumcykcykhopsiup Re: Jak Michnik z Blumsztajnem krzywdzą Pawła Kuk 10.08.12, 15:37
                  idol, xfaktor czy szansa na sukces to programy okolomuzyczne a nie muzyka, to tak jak porownywac film dajmy na to wajdy do serialu na wspolnej.
                  a polska muzyka lezy, fakt. kukiz tez lezy, tyle ze kwiczy zamiast siedziec cicho :).
                  • dublin24 Re: Jak Michnik z Blumsztajnem krzywdzą Pawła Kuk 10.08.12, 16:09
                    Tak jak kiedyś piosenką o "Zchn" tak i teraz pokazał że potrafi się postawić władzy. Facet ma charakter w odróżnieniu od tych wszystkich klakierów i wazeliniarzy. Za to należy mu się szacunek.
                    • bumcykcykhopsiup Re: Jak Michnik z Blumsztajnem krzywdzą Pawła Kuk 10.08.12, 16:24
                      i tu sie roznimy.
                      klakiery i wazeliniarze byli, sa i beda- wiec ich pomijam
                      poliemizowalbym z charakterem. nie bycie powyzszymi kreaturami jest okreslane jako normalnosc a nie charakternosc. a robienie z siebie ofiary systemu spycha normalnosc w ramiona pieniactwa/zenady.
                      kukiz jak pisal o zchnie nie calowal klamek stacji radiowych. dzisiaj jego postawa nosi znamiona odrzyconego klakiera: "chcialem dac ciala jak inni klakierzy, ale mnie olali, wiec polechce elektorat mniejszosciowy belkotem o bolszewii."
                      • dublin24 Re: Jak Michnik z Blumsztajnem krzywdzą Pawła Kuk 10.08.12, 16:36
                        Kiedy to Kukiz próbował się przypucowac salonowi a został odrzucony ? rozumiem że wiesz o czymś o czym ja nie wiem ?
                        • bumcykcykhopsiup Re: Jak Michnik z Blumsztajnem krzywdzą Pawła Kuk 10.08.12, 16:44
                          a prosbe o patronat medialny (rzadzony przeciez przez salon) to jak nazwiesz? jesli ci co w mediach to klakierzy, to automatycznie kukiz probujacy sie wladowac do mediow pretenduje do tego samego miana.
                        • bumcykcykhopsiup Re: Jak Michnik z Blumsztajnem krzywdzą Pawła Kuk 10.08.12, 16:47
                          ps.
                          ta cala sprawa zbyt mocno mi przypomina narzekania polskich pilkarzy, ktorzy wyjechali za granice i zdechli na lawce rezerwowych "ze trener sie na mnie uwzial i woli stawiac na niemcow/rumonow/pigmejow niz na mnie- geniusza" klasyczna grafomania.
                        • bumcykcykhopsiup Re: Jak Michnik z Blumsztajnem krzywdzą Pawła Kuk 10.08.12, 17:08
                          ps.
                          ostatnia sprawa:
                          rzepa, gazeta polska, uwazam rze czy radyjo maryja tez sa w pajeczynie? :)
                    • w_r_e_d_n_y Re: Jak Michnik z Blumsztajnem krzywdzą Pawła Kuk 15.08.12, 06:09
                      dublin24 napisał:

> Tak jak kiedyś piosenką o "Zchn" tak i teraz pokazał że potrafi się postawić władzy
                      > Facet ma charakter .....

o qvra ale bohater, wladzy sie postawil !
                      wladza ma te jego pseudo zaangazowane politycznie piosneczki w d...pie, jak zreszta i reszta potencjalnych sluchaczy

odwage to mieli muzycy i kabareciarze kiedys, kiedy mozna bylo za to niezle oberwac
                      a Kukiz co najwyzej moze teraz oberwac na koncercie puszka po piwie - taki z niego owazniacha

uuuhahahahaha
              • gozatka Re: Jak Michnik z Blumsztajnem krzywdzą Pawła Kuk 14.08.12, 23:54
                To tak jakby porownywac Justina Biebera do Michaela Jacksona, bo obaj spiewali pop.

bumcykcykhopsiup napisał:

> szczerze? toto brzmi jak kazik sprzed parunastu lat.
                > nuda. nic dziwnego ze nie chca tego objac patronatem.
          • bumcykcykhopsiup Re: Jak Michnik z Blumsztajnem krzywdzą Pawła Kuk 10.08.12, 14:58
            owszem, masz racje.
            problem jednak jest w tym ze kadza partia w polsce tak robi.
            to samo bylo za psl-u
            to samo za sld
            to samo za pis (pospieszalskie i cejrowskie uber alles:)
            i to samo za po.
          • leming.nr1 Re: Jak Michnik z Blumsztajnem krzywdzą Pawła Kuk 10.08.12, 15:18
            dublin24 napisał:

> Janusz Rewiński gdy tylko w swoim programie satyrycznym zadrwił z władzy został
            > natychmiast zdjęty z anteny.
            >
            I dostał dobrze płatną fuchę w reklamie PZU.
          • nerwus0 Re: Jak Michnik z Blumsztajnem krzywdzą Pawła Kuk 10.08.12, 23:44
            dublin24 napisał:

> Ci natomiast którzy nie godzą się na żyrowanie kłamców i złodzieji , natychmias
            > t są odsuwani.
            (podkreślenie moje)
            To kłamcy i złodzieje potrzebują żyrantów? Ciekawe.
            Może miało być żerować, ale miałbyś wtedy więcej roboty na zmywaku.
      • antropoid Re: Jak Michnik z Blumsztajnem krzywdzą Pawła Kuk 10.08.12, 14:50
        dublin24 napisał:

> Szacunek dla pana Panie Kukiz za to że miał pan odwagę iść pod prąd.

Fakt - kiedyś pisał świetne teksty, potem nagle zawrócił i poszedł pod ten prąd.

> Stanął pan po właściwej stronie

Fakt - na kiczu znacznie łatwiej teraz wypłynąć i on to chyba zauważył.
    • h-mol Ku przypomnieniu ... 10.08.12, 12:44
      ZCHN Zbliża Się
      Paweł Kukiz - Piersi

Ksiądz proboszcz już się zbliża
      Już puka do mych drzwi
      Pobiegnę go przywitać
      W mym ręku wino drży
      O szczęście niepojęte
      Ksiądz sam odwiedza mnie
      Sąsiedzie wspomóż rentą
      Bym mógł pokazać się
      W spiżarni trzymam koniak
      W lodówce wódki dwie
      Pobiegnę po kieliszki
      Ksiądz lubi napić się
      O szczęście niepojęte
      Ksiądz wypił flaszki dwie
      Sprowadzę go po schodach
      Bo sam wywróci się
      Ksiądz wziął do ręki kredę
      Napisał K plus M plus B
      Na dole ministranci
      Już niecierpliwią się
      Otwieram drzwi Toyoty
      Ksiądz proboszcz chwali mnie
      W swej Nysce policjanci
      Życzliwie śmieją się
      Ksiądz ruszył z piskiem opon
      Nie zdążył uciec kot
      Zahaczył światełem o słupek
      I wyrżnął bokiem w płot
      Ach płaczą parafianie
      Co widzieli wypadek ten
      Toyota dużo kosztuje
      Znów trzeba dać na mszę

Kto się tak bawi zasługuje na miano dziwki estradowej.
      • antybosman Ku przypomnieniu 10.08.12, 13:21
        Przed olimpiadą w Peidżinku (pekinie) - wzywanie do bojkotu.
        Teraz - jakie to chiny są cudowne i wspaniałe! I "jak świetnie rozwijają się".
        Tak zachowuje się tylko dziwka dziennikarska z GW.
        • h-mol Re: Ku przypomnieniu 10.08.12, 13:38
          antybosman napisał:

> Przed olimpiadą w Peidżinku (pekinie) - wzywanie do bojkotu.
          > Teraz - jakie to chiny są cudowne i wspaniałe! I "jak świetnie rozwijają się".
          > Tak zachowuje się tylko dziwka dziennikarska z GW.

A co ma piernik do wiatraka durniu?
          • dublin24 Re: Ku przypomnieniu 10.08.12, 14:40
            Napewno rzuca światło na "poziom" i "rzetelność" GW
            • h-mol Re: Ku przypomnieniu 10.08.12, 21:25
              "Na pewno" pisze się osobno, a poza tym na pewno to ty robaczku świętojański nie myślisz skoro nie potrafisz zrozumieć prostego zdania.
    • kabron Jak Michnik z Blumsztajnem krzywdzą Pawła Kukiz... 10.08.12, 12:49
      dobry tekst, panie Orliński...chociaż, wydaje mi się, że na koncertach (nie tylko na tych z okazji święta buraka na dniach Miętoszewa) to muzycy coś tam jednak zarabiają...
      • h-mol Re: Jak Michnik z Blumsztajnem krzywdzą Pawła Kuk 10.08.12, 12:56
        kabron napisał:

> dobry tekst, panie Orliński...chociaż, wydaje mi się, że na koncertach (nie tyl
        > ko na tych z okazji święta buraka na dniach Miętoszewa) to muzycy coś tam jedna
        > k zarabiają...

O tym właśnie red. Orliński napisał ...
      • tymon99 Re: Jak Michnik z Blumsztajnem krzywdzą Pawła Kuk 10.08.12, 15:01
        a kto z polskich artystów zapełni rozsądnej wielkości obiekt publicznością płacącą za bilety? nikt. nie ta liga. dlatego wolą festyny.
        • zdzisiek66 Re: Jak Michnik z Blumsztajnem krzywdzą Pawła Kuk 10.08.12, 15:50
          A co masz na myśli pisząc o rozsądnej wielkości obiekcie?
          Jeśli Stadion Narodowy, to rzeczywiście żaden polski zespół go nie zapełni.
          Jeśli klub Progresji lub Proximy, to zapełni go wielu artystów, i to takich, którzy z tego właśnie żyją, a nie z koncertów "darmowych" w Kleszczowie lub Zebrzydowicach.
          Kto widział np. zespół Kat na dniu strażaka w Pomiechowie, lub dożynkach w Zagórzu, niech da znać.
          • leming.nr1 Re: Jak Michnik z Blumsztajnem krzywdzą Pawła Kuk 10.08.12, 17:57
            zdzisiek66 napisał:

> Kto widział np. zespół Kat na dniu strażaka w Pomiechowie, lub dożynkach w Zagó
            > rzu, niech da znać.

:D :D Behemot też na dożynkach nie występuje.
          • tymon99 Re: Jak Michnik z Blumsztajnem krzywdzą Pawła Kuk 10.08.12, 22:03
            za średni obiekt uważam taki od 1000 do 3000 miejsc.
    • bacowa Kukiz dołącz każdą płytę do ,,Uważam Rze'' 10.08.12, 12:50
      Kukiz dołącz każdą płytę do ,,Uważam Rze'' i bedziesz miał kasy do konca swych dni.

Albo poproś o wsparcie Jarosława K. by mogła być nadawana co piętnaście minut w Radiu Maryja, a w przerywnikach będziesz złorzeczył na Tuska i Rząd.

Do kompletu skomlący Rewiński poprowadzi w TV Trwam swój kabareton ,,Kadzidło i Siara'' bo biedaczysko zamiast pilnować swego interesu łaził tracąc czas za Jarosławem Kaczyńskim podczas Kampanii Wyborczej nosząc jemy zapasowe kapcie i teraz nie ma biedaczysko na chleb.
      • h-mol Re: Kukiz dołącz każdą płytę do ,,Uważam Rze'' 10.08.12, 12:57
        Rewiński to wyjątkowy wręcz szmirus ... .
        • leming.nr1 Re: Kukiz dołącz każdą płytę do ,,Uważam Rze'' 10.08.12, 15:25
          h-mol napisał:

> Rewiński to wyjątkowy wręcz szmirus ... .

Ale Siary w Kilerze nikt lepiej by nie zagrał :)
          • h-mol Re: Kukiz dołącz każdą płytę do ,,Uważam Rze'' 10.08.12, 21:29
            leming.nr1 napisał:

> h-mol napisał:
            >
            > > Rewiński to wyjątkowy wręcz szmirus ... .
            >
            > Ale Siary w Kilerze nikt lepiej by nie zagrał :)

Pełna zgoda, ale cały film z tą rolą na czele to była straszliwa bzdura.
      • antybosman Niedawno GW zachwycało się Dodą... 10.08.12, 14:43
        I jej "złotymi" myślami odnośnie Biblii...
        • dublin24 Re: Niedawno GW zachwycało się Dodą... 10.08.12, 15:10
          Dla GW każdy kto ma znaną gębę i obszczeka kaczyńskiego/Polskę/katolicyzm jest na wagę złota.
          • antropoid Re: Niedawno GW zachwycało się Dodą... 10.08.12, 18:14
            Na wagę złota to byłby rozum - dla wszystkich nieszczęsnych istot, które Kaczyńskiego zestawiają z Polską i katolicyzmem.
            • kontest_two Re: Niedawno GW zachwycało się Dodą... 11.08.12, 07:19
              Masz rację, pełna zgoda, właśnie hunwejbini z gw taką zbitkę (niesłusznie) propagują i wbijają lemingostwu do łebków.
              • antropoid Re: Niedawno GW zachwycało się Dodą... 11.08.12, 18:36
                Do tego nie trzeba żadnych hunwejbinów (choć przyznać trzeba, że tych PiSowi w szeregach, oraz w różnych mediach i kółkach poparcia nie brak). Wystarczy jakiekolwiek wdrapanie się pokracznego bóstwa na mównicę i stanięcie przed mikrofonem, a od razu ta - rzeczywiście niesłuszna - zbitka jest tłoczona do głów PiSowskim lemingom.
                • kontest_two Re: Niedawno GW zachwycało się Dodą... 11.08.12, 23:05
                  nie masz racji, to indoktrynacja prowadzona przez gw.
                  • antropoid Re: Niedawno GW zachwycało się Dodą... 12.08.12, 16:40
                    Idź sprzedawać kłamstwa do Gazety Podżegaczy, albo Radia Toruń - tam zawsze jest na nie zbyt, a odbiorcy przełykają je bezrefleksyjnie.
    • 2_mirabelka40 Re: Jak Michnik z Blumsztajnem krzywdzą Pawła Kuk 10.08.12, 12:59
      To sobie kup !!!! Co za problem.
    • komarrek Jak Michnik z Blumsztajnem krzywdzą Pawła Kukiz... 10.08.12, 13:03
      Dlaczego faceci tak mają że na starość jebie im się w głowach? Jeśli chodzi o Kukiza to już nie mogę słuchać jego piosenek. Jego osoba jest dla mnie tak odpychająca że przekłada się to także na muzykę. Tak już mam że osobowość jest dla mnie ważna. Gdyby Marta Kaczyńska była Miss Polski to dla mnie i tak byłaby odrażająca.
    • komarrek Jak Michnik z Blumsztajnem krzywdzą Pawła Kukiz... 10.08.12, 13:08
      Panie Kukiz, a kto pana chce słuchać? Co pan ma wartościowego do powiedzenia? Czy pan oprócz nienawiści ma jeszcze coś w głowie? Uważa pan że patriotyzm okazuje się poprzez bicie, wyzywanie, opluwanie innych ludzi?
    • 2_mirabelka40 Jak Michnik z Blumsztajnem krzywdzą Pawła Kukiz... 10.08.12, 13:09
      Dlaczego taki Kukiz nie powie wprost, potrzebuję kasy !!!! Kupujcie moje płyty, zapraszajcie na koncerty. Po co od razu dorabiać jakąś ideologię, po co napadać na innych. Ciekawa rzecz, że parę osób chyba naprawdę uważa, że Adam Michnik i Seweryn Blumsztajn układają w stacjach radiowych playlisty. Tak przynajmniej wynika z niektórych komentarzy na stronach internetowych.
    • podhajce Jak Michnik z Blumsztajnem krzywdzą Pawła Kukiz... 10.08.12, 13:10
      Panie Kukiz -przydało by się więcej dobrego śpiewania kosztem domorosłego politykowania......
    • piotr.ryka Jak Michnik z Blumsztajnem krzywdzą Pawła Kukiz... 10.08.12, 13:13
      Co za bzdury. GW to już odmęt głupoty.
    • mimovoli Jak Michnik z Blumsztajnem krzywdzą Pawła Kukiz... 10.08.12, 13:17
      już dawno dawno temu - odkąd muzykę można mieć za free z internetu lub zgrać od kolegi, "artyści muzycy" zarabiają na wiejskich zabawach. chałtura jak każda inna, tylko ze swoimi piosenkami (najczęściej). publika raczej przypadkowa (przychodzi bo coś się dzieje, najczęściej raz w roku, a nie dla konkretnego wykonawcy) a i wypłata nie z kieszeni indywidualnego odbiorcy tylko podatnika, akurat tak dystrybuowana przez ten czy ów urząd. ale to dotyczy okresu maj - wrzesień. jesień - zima to już domena klubów, gdzie za wjazd trzeba zapłacić z własnej kieszeni. i wtedy nie można zarobić aż tyle żeby spokojnie przeżyć z własnej twórczości. tu kupują bilety naprawdę zainteresowani. a tych jest mniej, mają mniej kasy. dlatego niektórzy (właśnie ci znani z tv przede wszystkim) zarabiają na plenerowych spędach). mnie oburza jedynie to że za to płacą z naszych podatków
    • boznik1 Jak Michnik z Blumsztajnem krzywdzą Pawła Kukiz... 10.08.12, 13:17
      Kolejny artysta pokrzywdzony, Kukiz nie pitol bzdur, nie idzie Ci z powodow oczywistych, szkoda, ze o tym nie wiesz.
    • antybosman Beata Piździdrak 10.08.12, 13:17
      Budka Sruflera, też mi "muzyka"...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka