wojakszwejk
01.02.05, 22:24
No tak, już nawet Leszczyński pisze o lustracji. Merde, pisał na wszystkie tematy w Wiedzy i Życiu,
a teraz o lustracji i wiadomo w jakim tonie. Jak dotychczas lubiłem jego artykuły i reportaże o Afryce.
ale tu sam już nie wiem, czy polecenie wyszło z góry, może boi się o pracę, bo Agora sprzedaje WiŻ
Prószyńskiemu.
Dzięki Wildsteinowi wreszcie coś się ruszy. Jakkolwiek oceniać jego postępowanie (ja oceniam
pozytywnie), wykonał on kawał solidnej roboty.
Czekaliśmy 15 (!!!!) lat, żeby wreszcie rozliczyć komuszków. Gdyby zrobiono to 15 lat temu, dziś
nie byłoby afer typu Rywina, Pęczaka, Orlenu... A tak nasza gospodarka jest przesiąknięta ludźmi z
dawnych układów i specsłużb (np. Czempiński). Jest już może za późno na oczyszczenie tego bagna,
ale coś trzeba zrobić.
Przy okazji nastąpiła kompromitacja "różowych", salonu związanego z Gazetą Wyborczą. Panika
lustracyjna i komentarze Stasińskiego czy Kulik zasłużyły sobie na tytuł hieny roku. Reakcja GW jest
już chyba szczytem bezczelności. NIestety, a może stety, dowiedzieliśmy się dużo o funkcjonowaniu
rynku medialnego w Polsce - zwolnienie Wildsteina z Rzepy mówi wszystko.
Mam nadzieję, że burza, która wybuchła dzięki B.W. zmiecie cały ten brud, ale obawiam się, że już
jest za późno.