Dodaj do ulubionych

Męka JP II

24.03.05, 14:24
No imamy nowego Chrystusa!
Według La Republicca, pierwszy Chrystus przeżył się po 2000 latach - no cóż,
wikowy ci on jest.
Nowy ma zaledwie 85 lat i do 2000 sporo mu zostało!
Świętym ten "ojciec" już jest i tylko czekać jak wyzionie ducha, żeby zbawić
nowe miliony.
Przy okazji, może media przymilkną nieco na jego temat bo te newsy w stylu:
papież to... papież tamto... papież owo... były już do zesrania się i
właściwie tylko tego jednego newsa brakowało: Papież zrobił dzisiaj ładną
kupkę!!!
Zaprawdę powiadam wam: GIER TYCH skutek i efekt opłakany będzie dla
RZECZYPOSPOLITEJ
Obserwuj wątek
    • mirek76pl Re: Męka JP II 24.03.05, 15:57
      Uwazam, ze komentarz La Republiki do obecnego stanu Ojca Swietego jest
      najpiekniejszym komentarzem jaki do tej pory udalo mi sie przeczytac. Tak,
      Papiez umiera, umiera w mece i w ciszy, wlasnym przykladem pokazujac, czym tak
      naprawde jest wiara w wyznawane i gloszone przez Niego wartosci.

Ja osobiscie jestem pelen podziwu dla Ojca Swietego, teraz nawet bardziej niz
      dotychczas.
      • dziwak4 Re: Męka JP II 27.03.05, 09:46
        mirek76pl napisał:

> Uwazam, ze komentarz La Republiki do obecnego stanu Ojca Swietego jest
        > najpiekniejszym komentarzem jaki do tej pory udalo mi sie przeczytac. Tak,
        > Papiez umiera, umiera w mece i w ciszy, wlasnym przykladem pokazujac, czym
        tak
        > naprawde jest wiara w wyznawane i gloszone przez Niego wartosci.
        >
        > Ja osobiscie jestem pelen podziwu dla Ojca Swietego, teraz nawet bardziej niz
        > dotychczas.

Tak.tylko,ze jego smierc nie jest tym samym co smierc Chrystusa.
        Bo byly to robione takie porownania,to poprostu jeden z papiezy ktory
        cofnal w rozwoju KK o conajmniej 200 lat.
        Czy my,wierzacy mamy mu to wybaczac?Tak,ja mu juz wybaczylem.
        Zajal sie kiedys jakisms komunizmem,co tyle mu do tego co psu do kozy.
        Uwaza ze na tym zrobil cos,przemienil swiat,podczas gdy prawda ja jest
        ze go zniszczyl i porozsiewal zlo po swiecie.
        Nie wiem nawet teraz czy mozna go nazwac Papiezem,chyba ze laska Boza
        przesloni to.wybacvzajac mu.?
        Nie chce byc przykrym dla niego i jego zycia ale cofnal on KK w swoim rozwoju
        conajmniej o 200 lat,a ludziom nie dal nic oprocz belkotu starczej mowy.
        Ale ci co kolo niego siedza,beda za wszelka cene walczyc o jego zycie,bo
        przeciez z chwila kiedy odejdzie oni tez musza odejsc,a to sa dosc cieple
        i dobrze platne posadki;za jego czasow liczba kardynalow polskich w Watykanie
        wzrosla z 72 do 473,i ci wszyscy biedni ludzie po jego smierci musza wrocic
        do Polski,ale gdzie? i z jaka forsa?
        Poza tym to good facet,wiedzial dawniej co i jak? a dzis lezy jak kazdy z
        nas bedzie kiedys.
        Boze badz milosciw Jemu i wszystkiemu czego dokonal.
        :)

• starachowice-fan Re: Męka JP II 27.03.05, 14:21
          dziwak4 napisał:

> i dobrze platne posadki;za jego czasow liczba kardynalow polskich w Watykanie
          > wzrosla z 72 do 473,

<hahaha> no nie, wszystkich kardynałów na NA ŚWIECIE jest 184. Te brednie
          wyczytałeś w "Faktach i Mitach" czy "Bez Dogmatu"?
    • mirek76pl Re: Męka JP II 24.03.05, 16:04
      A prywatnie do Sklavusa:

Czlowieku, opamietaj sie. Jestesmy w przededniu najwiekszego Swieta w Kosciele
      Katolickim. Rozumiem, ze nie jestes Katolikiem, ale to nie powod do obrazania
      obcego Tobie wyznania.

I co ma dop tego wszystkiego Giertych i RP? Pomysl logicznie pare razy zanim
      cos sklecisz i wyslesz na forum. Posiadanie dostepu do www samo w sobie nie
      jest oznaka inteligencji.
      • anna_art Re: Męka JP II 24.03.05, 16:28
        Ja też już mam dosyć chamstwa mediów na ten temat, a wszystkim żyuczę takiej
        kondycji jaką ma Jan Paweł II, wiele razy uczestniczyłam podczas zlotów
        młodzieży, ten cłowiek nigdy nie odpoczywał a jego kondycja przewyższala
        kondycję młodzieży. Jest chory i ma do tego prawo nie tylko ze wzgledu na wiek,
        on nigdy nie mial urlopu musiał zawsze być do dyspozycji wiernych to straszne.
        Dopiero dzisiaj zrozumiałam jak staraszny jest Watykan, i ten brak normalności,
        Boże jak bardzo zmieniała si religia chrześcijańska i jak bardzo się różni od
        kościoła pierwotnego. Rzecznik Watykanu kłamie od dłuższego czsu o tym wiemy a
        papiez ma prawo do odpoczynku usznujmy to i módlmy sie za niego, Polacy to
        docenia jak zwykle kiedy go braknie uczcie się mądrości przed szkodą.
        • pl.adex Re: Męka JP II 25.03.05, 11:11
          anna_art napisała:

>
          > on nigdy nie mial urlopu musiał zawsze być do dyspozycji wiernych to
          straszne.
          > Dopiero dzisiaj zrozumiałam jak staraszny jest Watykan, i ten brak
          normalności,
          >
          > Boże jak bardzo zmieniała si religia chrześcijańska i jak bardzo się różni od
          > kościoła pierwotnego. Rzecznik Watykanu kłamie od dłuższego czsu o tym wiemy
          a
          > papiez ma prawo do odpoczynku usznujmy to i módlmy sie za niego, Polacy to
          > docenia jak zwykle kiedy go braknie uczcie się mądrości przed szkodą.
          On rzeczywiscie w porownaniu z takim gornikiem czy hutnikiem czy nawet
          sprzedawca w sklepie to ma rzeczywiscie ciezka parce,ale przywileje tez
          spore,zloty tron,nie trzeba prac,robic zakupow,szyc,prasowac,wszystko za ciebie
          zrobia nawet nie trzeba chodzic pchaja wozek i tylko machac reka i ladnie sie
          usmiechac.Taka tez swieta Diana Spencer tez nie miala urlopu tylko codziennie
          zdjecia z wystaw,premier baletowych,wizyt w drodich restauracjach itp.A Wojtyla
          to kilkakrotnie na rok nie jezdzi do letniej rezydencji gdzie nic nie robi
          tylko sie modli iodpoczywa a czy jezdzenie po swiecie albo siedzenie w czasie
          dlugiej mszy swietej na zlotym tronie jest takie meczace zartujesz chyba! Jak
          praca taka pelna stersu to dlaczego tak duzo jest na nie chetnych?
        • kropekuk Papiez ma Parkinsona - to nie jest skutek 26.03.05, 01:18
          przemeczenia etc; podobnie jak wiekszosc nowotworow...A zreszta w Jego wieku
          jakas przyczyna smierci sie zawsze znajduje, chocby katar... Niech odejdzie w
          pokoju i bez zbednego cierpienia.
    • monhen Re: ale cie to wQrwia, szczekasz bo nie możesz gr 25.03.05, 09:44
      papiez czy nie ale jest czlowiekiem i powinno mu sie pozwolic umrzec godnie a
      nie wystawiac na pokaz ku uciesze gawiedzi. to niehumanitarne kazac komus
      dogorywac publicznie
      • wanda43 Re: ale cie to wQrwia, szczekasz bo nie możesz gr 25.03.05, 20:11
        masz racje,jest tylko czlowiekiem i to w stanie niemal agonalnym.Zamiast ciszy i
        spokoju,ma ciagłe wrzaski i wycia pod oknem.Polacy z jego najblizszego
        otoczenia,to zwykli sadysci,ktorzy wiedza,ze jak odejdzie,dla nich w Watykanie
        miejsca nie bedzie na dlugo.
    • kicia7 Re: Męka JP II 25.03.05, 23:47
      Mnie też szlag trafia, jak słyszę wiadomości o JP II. Współczuję mu głęboko, na
      cierpienie z powodu choroby nikt nie zasługuje. Ale, do q...wy nędzy, słuchajac
      wiadomości mozna odnieśc wrażenie, ze to jest jedyny cierpiacy człowiek na
      świecie. Tymczasem, z całym szacunkiem dla jego cierpienia, ma zapewniona
      opieke medyczną, ludzi do pomocy, i w końcu to że coś jeszcze robi, to jest
      jego własna decyzja!!! Jak to wszystko się ma do ludzi, którzy, będąc też
      ciężko zchorowani, sa samotni, musza się użerać z polska słuzba zdrowia, ZUS-
      em, a często robia to samotnie!!! Q.ra, q.rwa, q.rwa!!!
      • monhen Re: Męka JP II 26.03.05, 01:23
        dokladnie. niby taki kochany i powazany a naprawde uzywany jak marionetka przez
        ten caly gang watykanski
      • basia313 Re: Męka JP II 26.03.05, 20:48
        No coz ja jestem jeszcze ciagle mloda i zdrowa, a i tak ciagle chce narzekac.
        WIdzac papieza po prostu zamykam gebe na klodke i biore sie do roboty, bo tak
        naprawde to nie mam na co narzekac.
    • aaki zastanawiam się skąd tyle żółci i nienawiści w 27.03.05, 11:42
      tych postach w stosunku do papieża
      • ianek70 Re: zastanawiam się skąd tyle żółci i nienawiści 27.03.05, 13:13
        Nie ma nienawiści wobec papieża, jest dużo pogardy dla hipokrytów i sępów w
        jego otoczeniu i wśród jego fanów.
        Jak wielu innych, ja nie lubię ani kościoła ani instytucji papieża, ale nie mam
        nic osobistego przeciwko niemu. Jest stary, chory, portrzebuje spokoju a ci,
        którzy bez przerwy gapią się przez jego okno powinni sie wstydzić.
        Ma prawo do prywatności i godności, oddajcie mu choćby trochę, w imieniu
        waszego boga.
        • simons2 Re: zastanawiam się skąd tyle żółci i nienawiści 27.03.05, 16:17
          Czytam i zastanawiam sie o co to chodzi w tych postach od gory do dolu. Ja nie
          lubie miecha i nie jem , koniec kropka. Tutaj natomiast to jest demonstracja
          nienawisci swiadomie podsycanej, bo pytam- kto Ci kaze ogladac Papieza? Zeby tak
          gardlowac to trzeba cierpiec na zgage i wrzody, w najlepszym wypadku. Czy ktos
          kto tutaj skrobie na tym forum przeczytal chociaz jedna ksiazke , jeden wiersz
          Jana Pawla II ? zna jego opinie na jaki kolwiek temat? Nie ladnie wyglada na
          ekranie TV? Coz to lepiej poogladac kreskowki i wirtualny swiat. Nie radze tez
          zagladac do lustra, bo odbicie moze byc zbyt oblesne.Zycze z okazji Wielkanocy
          troche wiecej skromnosci i pokory.
    • heraldek Meka calego swiata .... 31.03.05, 01:53
      Papiez znowu zrobil sliczna kupke
      o barwie zgodnej z kolorami Watykanu
      (bardziej zolta niz niebieska)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka