Dodaj do ulubionych

Kto powstrzyma rozbijaczy

28.03.05, 18:35
Pani socjolog niech pani nie wydziwia!Ktoś w końcu musi się wziąć za to
złodziejstwo a że ostro to trudno.Im większy złodziej tym środki ostrzejsze.
Obserwuj wątek
    • kot.behemot Faszysta, sadysta... 28.03.05, 19:45
      • kot.behemot Przepraszam, wysłałem za wcześnie. 28.03.05, 19:47
        Miał być komentarz: to "faszysta" i "sadysta" to akurat w stylu sierot po
        Dzierżyńskim i Bermanie, do koterii których pani Świda-Zięba ma honor się zaliczać.
        • cziriklo Zabolalo? Slusznie! O tobie mowi Swida -Ziemba 28.03.05, 22:15
          i o podobnych tobie, ktorym z pyska i spod palcow juz tylko gnoj wychodzi, bo
          was nawet na dopwcip nie stac. To przez podobnych do ciebie w tym kraju jest
          taki zaduch.
          Wesolego Alleluja.
          • kot.behemot Ależ skądże 28.03.05, 22:21
            Może babcia ma niezaspokojone ciągoty sado-maso, i stąd te fascynacje z jednej
            strony diabolicznym sadystą Giertychem, z drugiej, swoim chłopem, ale też silnym
            - Frasyniukiem. :)
            • john_wayne Do psychologa, a nie do Gazety! 29.03.05, 06:40
              Od pani socjolog, profesor w Instytucie Stosowanych Nauk Społecznych UW
              wypadałoby oczekiwać czegoś więcej, niż tylko wylania swych frustracji na
              otaczającą rzeczywistość. Z takimi problemami idzie się do psychologa, a nie do
              Gazety. Krytykując Romana Giertycha, który w przeciwieństwie do pani profesor
              znakomicie panuje nad swymi emocjami, pani profesor sama stosuje język agresji.
              Kogóż zatem pani profesor wychowuje na UW, jeśli nie frustratów na obraz i
              podobieństwo swoje? Dyspozycyjność niektórych ludzi nauki jest żenująca.
              • tw_klaudiusz Re: Do psychologa, a nie do Gazety! 31.03.05, 19:39
                Mnie to już od dawna fascynuje, że nieproównanie bardziej agresywni w języku są
                ci, którzy walczą z nienawiścią, niż chorzy z nienawiści. To już było na
                początku lat '90 kiedy MIchnik się zapluwał w rozmowie z MArkiej Jurekiem, albo
                Kuroń: "Oni są chorzy z nienawiści". Nie wiem skąd w moim środowisku (tj
                Unijnym) jest tyle agresji?
                Zawsze mnie to wprawiało w zakłopotanie, że różni endecy (Giertych, Macierewicz
                etc) są nieporównanie bardziej zróżnoważeni.
          • seawolfie Re: Zabolalo? Slusznie! O tobie mowi Swida -Ziemb 28.03.05, 22:21
            z pyska gnój wychodzi? Ani chybi elegant z UW sie odezwał w trosce o piękno
            języka polityki i o wyrugowanie nienawiści.
            • klip-klap zeby Giertych poczul bol... 28.03.05, 22:45
              Czy nazywanie kogos faszysta, sadysta i niemal psychopata jest jezykiem
              nienawisci ? ;-)
              Musze przynzac,ze Giertych ze swoim radykalizmem w wypowiedziach tej kobiecie
              do piet nie dorasta.
              • kot.behemot Re: zeby Giertych poczul bol... 28.03.05, 22:50
                > Czy nazywanie kogos faszysta, sadysta i niemal psychopata jest jezykiem
                > nienawisci ? ;-)

Nie, to się nazywa "zionięcie miłosierdziem". :)
        • tricky2 Re: Przepraszam, wysłałem za wcześnie. 29.03.05, 10:40
          Sprawdź sobie dokładnie życiorys pani profesor i nie piernicz o Dzierżyńskim i
          Bermanie. A zacznij od prawidłowej pisowni nazwiska: Świda-Ziemba a nie Zięba.

Masz fajny nick więc zakładam że nie jesteś idiotą, tylko jesteś niedouczony.
          Więc doucz się a potem zabieraj głos.
          • kot.behemot Re: Przepraszam, wysłałem za wcześnie. 29.03.05, 11:12
            > A zacznij od prawidłowej pisowni nazwiska: Świda-Ziemba a nie Zięba.

W nazwiskach Autorytetów Moralnych nie jestem za bardzo oblatany, nie zasiadając
            na ich kanapie. Pisałem z pamięci, napisałem z pamięci nazwę ptaszka
            (poprawnie), a że którys z przodków Pani Profesor wybrał sobie inną wersję
            pisowni, no to sie pomyliłem. Nie ze złośliwości.

Ale co do reszty, to nie mogę uznać, żeby życiorys Pani Profesor był
            jakimkolwiek usprawiedliwieniem stylu publicznej wypowiedzi, który bardziej na
            miejscu byłby w maglu albo klubie poselskim Samoobrony. A co do koneksji
            stalinowskich, to być może sama Pani Profesor legitymacji nie nosiła (jakoś mi
            się nie chce grzebać w życiorysie), ale wykazuje zadziwiającą sympatię wobec
            środowiska przebogatego w osobników, którzy nosili.
            • tricky2 Re: Przepraszam, wysłałem za wcześnie. 30.03.05, 09:59
              Więc po prostu argumentuj ad rem a nie ad personam, szczególnie jeśli nic nie
              wiesz o personie.
              Wiem - to co napisałem powyżej to na forum GW "głos wołającego na puszczy".
    • seawolfie Re: Kto powstrzyma rozbijaczy 28.03.05, 21:37
      "Hycle, faszysta, sadysta, kopanie ludzi sprawia mu satysfakcję. Przeżywa silną
      frustrację" i tak dalej....

Tak więc europejska elita UW, z troska pochylająca się nad zdziczeniem i
      zbarbaryzowaniem języka polityki, dodaje kolejne perełki do "barbarzyńskiej
      hołoty gardłującej w internecie, lustracyjnego tsunami i holocaustu,
      faszystowskich oszołomów taplających sie w ekskrementach i szambie lustracji".
      Dodajemy zatem "hycli", "sadystów" i "frustratów". Brawo, towarzyszko Świda!
      Dołożyliście faszystowskim hyclom! Siły imperializmu i reakcji juz sie po tym
      nie poddzwigna

A tak poważnie....

Co za stek bzdur! Kto tu przeżywa sadystyczną satysfakcję z możliwości kopania
      nielubianego polityka? Wygląda, że Swida- Zięba. Wydaje mi się, że pani Świda
      pilnie powinna odwiedzić psychoanalityka, bo najwyrażniej nie uświadamia sobie
      swoich frustracji i stopnia, w jakim te frustracje utrudniaja jej ocenę
      otaczającego świata.

No, ale to było tylko przygotowanie artyleryjskie, po którym następuje właściwe
      uderzenie, jak światełko w tunelu: "Na szczęscie pojawiła się Partia
      Demokratyczna!" Hosanna!

A czymże różni się Frasyniuk, człowiek o intelekcie, temperamencie i manierach
      dorożkarza od Giertycha? Chyba właśnie wykształceniem i manierami, którymi nad
      nim Giertych zdecydowanie góruje. Czy sie z nim zgadza, czy nie, to przecież
      tym faktom nie sposób zaprzeczyć, chyba, że na tej samej zasadzie, jak
      wielbiciele Kwaśniewskiego twierdzili w sondażach, że jest wyższy i bardziej
      wykształcony od dr Krzaklewskiego, hi,hi!

No, im bliżej wyborów, tym więcej takich perełek przeczytamy. Jak to mówią,
      pierwszą ofiarą wojny jest prawda.
    • cziriklo Dziekuje, Pani Profesor! Dziekuje, Pani Anno! 28.03.05, 21:43
      Nareszczcie ktos nazwal to po imieniu - Giertych jest niebezpiecznym faszysta i
      demagogiem i do swojego poziomu ciagnie wiekszosc klasy politycznej.
      Ale Pani, Pani Profesor, nigdy nie owijala prawdy w bawelne. I zawsze zabierala
      glos w najbardziej potrzebnym momencie, kiedy inni dyskretnie milczeli.
      Dziekuje Pani,ze zaprowadza Pani porzadek w tym dyskursie. A Pani Annie
      dziekuje za wywiad.
      • cynik78 Dyzurni antyfaszysci, a ziona jadem NIENAWISCI :)) 28.03.05, 23:22
        Coz, od lat stalinowskich byli zawsze czujni w sprawie "faszystow", co nie
        przeszkadzalo im czujnie gonic Żydow i "syjonistow" w 68, kolezko
        niedouczony... Sprawdz sobie, kogo nazywano faszystami: wszystkich, ktorzy nie
        zgadzali sie w 100% z wizja swiata komunistow. I tak samo ta pozal sie boze
        profesor - zreszta juz Bikont nazywala jednego kowboja brunatnym. Ideologia
        nienawisci w imie "tolerancji" kwitnie w GW. A chodzi jedynie o ochrone
        wlasnych interesow, hehehe. Jakie to plaskie i zalosne. Nawet na finezje was
        nie stac...

• qfc W sumie sie zgadza... 29.03.05, 10:49
        ... z tym, ze Giertych jest wytworem Kwasniewskiego i calej tej elity po-
        okraglo-stolowej. Czy mozna miec pretensje do wenerycznego bekarta, ze sie
        urodzil? Czy raczej do jego ojca co ruchal co sie dalo, i matki co dawala bez
        wzgledu na efekty?

Im dluzej ten kraj bedzie rzadzony przez typy a-la Kwassniewski, Belka i
        Miller, przy medialnym wsparciu Michnika, tym wiecej bedziemy miec Giertychow.
        A kogo bekraty najbardziej nie cierpia? Smiem twierdzic, ze swoich rodzicow.
    • klip-klap troska o sprzedajnych zdrajcow 28.03.05, 22:10
      Kolejna zmartwiona ujawnianiem afer i powiazan agenturalnych w Polsce. Kolejna,
      ktora chce by ludzi sprzedajacych bezpieczenstwo kraju, traktowac lagodnie przed
      komisja.
    • m635 Kogo jeszcze wyciągnie GW dla obrony Prezia? 29.03.05, 09:50
      Wali się układ polityczno-biznesowy, w którym uczestniczyła Agora, więc do
      obrony trzeba użyć dyżurnych profesorów. Nic nowego.
    • lektor5 LEP NA MASOCHISTÓW 29.03.05, 10:03
      Kiedy czytam posty pod artykułami "Gazety Wyborczej", to dziwie się, co takiego
      ma ona w sobie, że przyciąga tłumy ludzi o masochistycznych jak widac
      sklonnościach. Tyle pelnych nienawisci postów pod adresem nie tylko artykulu
      ale i Gazety nie ma nigdzie indziej. Zadaje sobie pytanie dlaczego ci zionący
      nienawiscia czytaja ten tytuł? Przeciez to musi u nich podnosić ciśnienie, co
      niszczy ukrwienie serca i mózgu, przybliza zawały i wylewy! Po cholerę czytać
      taką gazetę. Przeciez jest tyle innych. Ja naprzykład z troski o zdrowie nie
      czytam "Naszego Dziennika" (nawet nie wiem czy tytuł podałem prawidlowy, ale
      wiadomo o co chodzi). Ludzie nie zabijajcie samych siebie, bo może Gazecie i
      Michnikowi o to chodzi, żeby was szlag trafił. Z takimi to nic nigdy nie
      wiadomo, a Wy jak dzieci dajecie sie wmanewrowywac. Porozumujcie trochę!
      • klip-klap na zartownisiow 29.03.05, 10:12
        Mylisz sie, czytanie GW daje duza dawke smiechu. Gdzie indziej przeczytalbym
        takie bzdury gloszone przez profesorow i udajace prawde ? Na dodatek krytykujaca
        robi to, co zarzuca krytykowanemu. Robienie z siebie karykatury naukowca dla
        politycznych celow,hehehe.
      • niezapowiedziany Re: LEP NA MASOCHISTÓW 29.03.05, 16:52
        hahaha. nikogo to nie przyprawia o stres. mozesz byc spokojny. a zeby wiedziec
        co sie dzieje w kraju, jakie kto ma stanowisko, poglady i jakie opinie wyglasza
        po prostu trzeba czytac :). Nawet jesli sie z tym nie zgadzasz. Siegasz tylko
        po ksiazki, ktore wiesz, ze potwierdza twoja teze na jakis wybrany temat
        (chocby zawodowy)?

Ja "Naszego Dziennika" tez nie czytam, ale gdyby mial miano jednej z kilku
        glownych gazet w Polsce o duzej sile oddzialywania, to pewnie bym przegladal.
        Niestety ale moja doba ma tylko 24h. Wiem natomiast mniej wiecej jakie tresci
        propaguje, co tez jest powodem jej odrzucenia. Ale nie moge wowczas mowic za
        wiele o tej gazecie. Nie wiem na jakiej podstawie mowisz, ze nie czytasz z
        troski o zdrowie. Skad wiesz, skoro nie czytasz?

"Ludzie nie zabijajcie samych siebie, bo może Gazecie i Michnikowi o to chodzi,
        żeby was szlag trafił."
        Raczej chodzi o takich jak Ty.

Abstrahujac juz od tego, ze w tych postach o ktorych piszesz nie zauwazylem
        specjalnie nienawisci. W odroznieniu od - jak ktos to trafnie ujal - "zionacego
        milosierdziem" i dodam "kultura" jezyka, tekstu pani Ziemby.

I nie porozumuj,a pomysl. :)
      • john_wayne ...sadyzm Michnika 29.03.05, 17:01
        Lepem na masochistów jest sadyzm Michnika (rodzinne: patrz przyrodni brat
        Stefan Michnik) i GW. Inni natomiast po ludzku nie mogą pozostać obojętni wobec
        kłamstw i manipulacji, jakimi na codzień posługuje się Gazeta.
    • qfc Glupia ta Pani 29.03.05, 10:36
      Pod pozorem jakies tam naukowosci - bo w sumie ta cala psychologia spoleczna z
      socjologia wzieta sa bardzo fajne - ale ich rola w rzeczywistosci jest w sumie
      w teori refleksyjna, w praktyce jest to zaklinanie wezy.

Pani "profesor" nie zauwaza, ze Giertych jest rozpoaczliwym produktem sytuacji
      stworzonej przez Kwasniewskich i calej tej bandyckiej grupy koruptow. Narod
      potrzebuje sie oczyscic z tej gangreny. Cywilizowane metody niestety sa mu
      niedostepne - bo sa skorumpowane. W rezultacie Giertych zachowuje sie
      asertywnie - uskutecznia wole i prawa narodu. I to jest bardzo naturalny
      proces. Problem jest taki, ze rzeczywiscie, stad moze byc jeden krok od
      dyktatury. Giertych jest wytworem zdegenrowanych ledzwi Kwasnieskiego i
      Millera - a nie produktem spolecznym samym z siebie. (Co Pani Profesor
      socjologii powinna wiedziec.)
      • passa Re: Glupia ta Pani 29.03.05, 13:12
        Obiema rękami i nie tylko, podpisuję się pod Twoją oceną takich
        sureobiektywnych " profesorów", Pań, Panów razem wziętych.
        Tekst Pani " profesor" ma tyle związku z obiektywizmem naukowym, który powinien
        przede wszystkim opierać się na faktach zaistniałych (Pani " profesor") co
        prawdomówność w wykonaniu tego, którego Pani broni: Prezydenta
        Kwaśniewskiego.
        Pani natomiast "podpiera"( jak "prezio" nad grobami Katynia") tę wątłą
        konstrukcję stawiając na szali prawdy (a jakże dowalić Kościołowi) nieudane
        próby niektórych duchownych mające na celu złagodzenie problemu. Finał tamtego
        problemu był jednoznaczny i to z WOLI PAPIEŻA. Nie pamięta Pani?
        Dlaczego Pani tezy nie są poparte w założeniach i dowodach jednoznacznie
        obiktywizmem i prawdą. Tak jak to klasyk napisał dla potomnych, (pod każdą
        szerokością geograficzną)-
        " Złodziej ma wymówkę, jesli się sędzia dopuszcza kradzieży". Nic dodać ,
        Pani " profesor", nic! Poza przywołaniem nazwiska Sędziego, który powinien być
        jak kanon PRAWA: "IUS PATRONIS EGET".
        A jaki finał był po kłamstwach Kwaśniewskiego i matactwach "Jednorękiego-lewo)
        Min. Sprawiedliwości Jaskierni w kampanii 1995 roku. Finał pisze
        teraźniejszość, którą nie waham się porównać do " gnoju moralnego" czasów
        saskich-za moim Nauczycielem P. Jasienicą.
        Kim zaś sie okazał Prezydent, widzimy. Pani i ci wszyscy "jednym
        tchem "wypowiadający błazeństwa o nieprawnym żądaniu Komisji (czyniącej
        powinność ze służby do jakiej ją delegował Sejm)do spotkania z Prezydentem
        przypominam kolejny kanon prawny obowiązujący od początku tworzenia prawa na
        użytek obywateli. "PRZYZNAJE SIĘ DO WYKROCZENIA TEN, KTO UNIKA SĄDU"
        Gdyby wówczas W 1995 R nie decydowli tacy jak Pani " profesor" to ten Pan-nie
        powinien otrzeć się o OLIMP Urzędu Prezydenta. Niestety dla nas zarówno wtedy
        jak i teraz na łamach Gazety ( piszę o tamtych latach kiedy czytałem dzień w
        dzień GW)próbują pouczać Polaków ludzie, których Gazeta stawia niezasłużenie na
        pozycjach NAUCZYCIELI. Wy Tj Pani " profesor" i Gazeta, tym artykułem dajecie
        kolejny dowód na Wasze fundamenty- , którym są lotne piaski.
        Jako przykład mojego doświadczenia z GW przytoczę komentarz z 6 lutego jaki
        zamieściłem na forum w ONECIE. Przedtem spróbuję nazwać w języku fox populi to
        co Pani popełniła z Gazetą:
        Kruk( pani) krukowi ( G) kawy na ławę nie wyłoży(SIC!).

Koniec z manipulacją społeczeństwa przez SALON - W. Łysiak

Szczególnie po dzisiejszym programie u K. Skowrońskiego nie można nie
        mówić.Dość tej manipulacji społeczeństwem, Panie Jacku. Już od 15 z górą lat
        udawało się wam ze- środowiska SALONU (określenie wg W. Łysiaka-jakie ważne i
        trafne)-mamić i indoktrynować społeczeństwo wg. Wam wiadomej doktryny, którą
        już ponad 1,5 wieku temu nazwał C.K. Norwid w sposób nade wszystko trafny; "
        najlepszy sposób, żeby sprawę jakąś uczynić niepopularną, to dużo mówić o niej,
        a nigdy nie studiować".Tym cytatem od 1990 r co najmniej 4 razy próbowałem
        dotrzeć bezpośrednio do GURU- "Salonu" do A. Michnika. Jak o skałę. Kiedy po
        latach( był to rok 1998 GURU "wypuszczał " kolejne zastępy
        swoich "europejczyków" a była to data ok rocznicy stanu wojennego ( dla
        młodszych dodam 13 GRUDNIA)nie wytrzymałem po wypowiedzi jednego z tych młodych
        A. Potockiego( przypomnę jeden z piewców Uni Wolności)i zadzwoniłem do GW.
        Poprosiłem obsługującą osobę o włączenie magnetofonu i zamieszczenie mojej
        opinii w tzw TOP-ie( telefoniczna opinia publiczna). Jakież było moje
        zdziwienie kiedy następnego dnia przeczytałem okrojoną moją relację z
        najważniejszej refleksji-obnażającej twórców stanu wojennego i ich metody wobec
        usłużnych im (...) tak się wówczas mówiło o "kadrze ślepo-posłusznej!. Ta
        refleksja to sposób dyscyplinowania i nagradzania ślepo-posłusznych w realizacj
        planu zastraszenia Polaków. Rzecz się rozegrała w okolicach Wrześni k Poznania
        w mroźną zimową noc AD 1981.Otóż GW nie wydrukowała, że padł strzał( a może i
        więcej) z broni mł. chorążego do podpitego rolnika jadącego ciągnikiem, który
        to po;
        1- zmoczył się z wrażenia.po 2- został doprowadzony do miejscowego posterunku
        milicji, która już nie pamiętam jaką karę nałożyła na pijanego rolnika(
        zasłużył sobie), po
        3- najważniejsze; za czyn ów bohaterski mł. chorąży otrzymał w rozkazie d-cy
        pochwałę a od Jaruzelskiego z dedykacją wygrawerowaną na kopercie -srebrny
        zegarek.Zaświadczę pod przysięgą; z podaniem jednostki i nazwiska d-cy batalionu
        ( jeżeli Min Szmajdziński zwolni mnie z tajemnicy).Pomimo mojego protestu w
        kolejnym telefonie nic nie wskórałem. Tak było przez ostatnie 15 lat. Tak
        manipulowano prawdą po to żeby społeczeństwo jej nie poznało. W przeciwnym
        razie nie SALON i "okołostołowcy"-wybrani z grona zasiadających przy "okrągłym
        stole"rządziliby tym krajem. Niestety dla nas,społeczeństwo, które doskonale
        rozumie czego oczekuje od "wybrańców" to włąśnie przez was nie poznało do
        końca prawdy o kunktatorskich,konformistycznych i kosmopolitycznych
        kręgosłupach kolejnych pchających się do władzy-cztaj żłobu, by wzorem nie
        tylko Pęczaków, Dochnali okradać nasz biedny kraj. Przypomnę,że przed nimi byli
        inni lokowani w (lub obok) Uni Wolności, których zaczął rozliczać Pan Lech
        Kaczyński. To też pamiętamy my ludzie SOLIDARNOŚCI, którą nie "komuchy" lecz wy-
        SALONOWCY zohydziliście narodowi. Czas kończyć gracze, ja nie mam wątpliwości-
        rozmawiam i słucham różnych ludzi- szczególnie z wiosek i małych miast. Im
        wszystkim chcę dodać więcej odwagi i słowami M. Twaina zachęcić
        do "wałęsowskiego"( w pozytywnym tego znaczeniu)wzięcia spraw w swoje ręce.
        Bo ; " żaden kraj nie może być dobrze rządzony, dopóki wszyscy jego obywatele
        nie będą pamiętać, że ONI są strażnikami prawa a urzędnicy jedynie środkiem
        jego stosowania i niczym więcej".
    • maska00 Re: Kto powstrzyma rozbijaczy 29.03.05, 12:33
      Radko mieszam się do dyskusji, ale tym razem...Ludzie, jest tak: dobrze, że
      ktoś potrząsnął całą tą hałastrą, która z Rzeczypospolitej zrobiła
      sobie "postaw czerwonego sukna", że nikt już nie może się czuć bezpieczny czy
      nietykalny.Do tego taki Giertych był potrzebny. Natomiast jako postać jest
      właśnie taki, jakim go widzi p. Profesor. Jest to mianowicie rozpaprany
      gó..arz, którego wychowywano do określonego celu: władzy.Ma przestawione
      klepki, m u s i tę władzę osiągnąć. Inaczej zawiedzie nadzieje. Jego
      Hitlerjugend narazie rzuca jajkami, potem polecą kamienie,potem spali się
      jakieś książki, itd., itd., itd. To juz było - i właśnie dlatego facet strzela
      sobie samobója.Nie mam wątpliwości, że np. Kwaśniewski nie jest kryształowo
      czysty, ponieważ całe to środowisko, od prawa do lewa, traktowało Polskę jak
      folwark. Zwyczj taki. Jeden się uchował? Ale nie życzę sobie, żeby Prezydenta
      mojego kraju poniewierał oszołom,opetany żądzą władzy za wszelką cenę.A w
      znaczeniu praktycznym to nic nie daje,ludzie stają po stronie ofiar. Cyryljak
      Cyryl, ale te Metody...
      • klip-klap gierki 29.03.05, 16:52
        E tam, przesadzasz. Giertych jest taki jak inni politycy, ambitny i chce wladzy.
        Niczym sie tu od nich nie rozni. Przypisywanie mu jakis koneksji z faszyzmem czy
        Hitlerem, to element gry politycznej i jak ktos bierze powaznie ta papke
        propagandowa GW, to ma problem z widzeniem rzeczywistosci. Tak naprawde Giertych
        nie jest grozny, teksty u hitlerjugend to bzdury. Problemem sa poglady jego
        odmienne od pogladow 'postepowcow', ktorzy sa 'tolerancyjni' ale tylko dla
        pogladow takich samych. Z inaczej myslacych robia faszystow, psychopatow, itp.
        To brudna polityczna gra przesiaknieta hipokryzja tolerancjonistow.

Giertych jest taki sam jak inni,ale jednak jest nieco inny, tzn. jest dociekliwy
        w drazeniu postkomunistycznego zlodziejstwa. Jest to zdecydowana zaleta,a jak go
        czerwoni za to nie lubia to moga podrazyc i poszukac czy Giertych czegos nie
        przekrecil. Wolny rynek.
        • niezapowiedziany Re: gierki 29.03.05, 17:06
          no nie do konca zgadzam sie z Twoja ocena Giertycha. Oczywiscie nazywanie go
          faszysta itp, to kalka jezykowa, posluguiwanie sie schematem, ktory z reszta
          skutecznie uniemozliwia jakakolwiek rzeczowa rozmowe na temat meritum, ale nie
          o tym. Otoz jestem zdania, ze gdyby LPR rzadzila, to mielibysmy jednak jakas
          forme panstwa autorytarnego z wodzem na czele. Mnie taka wizja panstwa, w
          dodatku w wydaniu norodwcow nie odpowiada. Nie mowiac juz o ich kierunku
          polityki zagranicznej, a takze podejscia jednak ksenofobicznego do mniejszosci.
          Sam Giertych tego nie mowi, ale MW stworzona przez niego jest jawnie nastawiona
          do rugowania "zydostwa" itd. Wystarczy tez posluchac wypowiedzi mniej czolowych
          politykow LPR. Ja takiego panstwa nie chce. Za wywlekanie brudow komunistow mu
          chwala, tyle, ze bardzo czesto mam wrazenie, ze robi wiele, zeby dac im
          kontrargumenty do reki. Taka zabawa w kotka i myszke, gdzie nie chodzi o to by
          zlapac kroliczka, ale zeby gonic go. :/

Glosuje na PO.
          • klip-klap Re: gierki 29.03.05, 17:24
            Oczywiscie nazywanie go
            > faszysta itp, to kalka jezykowa, posluguiwanie sie schematem, ktory z reszta
            > skutecznie uniemozliwia jakakolwiek rzeczowa rozmowe na temat meritum, ale nie
            > o tym.

To taka czesc 'straszenia Giertychem'(kij), w drugiej czesci bedzie marchewka
            czyli PeDe. Niby prymitywne a dziala.

Otoz jestem zdania, ze gdyby LPR rzadzila, to mielibysmy jednak jakas
            > forme panstwa autorytarnego z wodzem na czele. Mnie taka wizja panstwa, w
            > dodatku w wydaniu norodwcow nie odpowiada.

Ja ich odbieram podobnie jak Kaczynskich - chca silnych rzadow,moze systemu
            prezydenckiego plus socjalizm w gospodarce.

> Sam Giertych tego nie mowi, ale MW stworzona przez niego jest jawnie nastawiona
            >
            > do rugowania "zydostwa" itd. Wystarczy tez posluchac wypowiedzi mniej czolowych
            >
            > politykow LPR. Ja takiego panstwa nie chce.

Ja tez nie chce, ale z tym 'zydostwem' jest problem, bo najpierw musieliby Zydow
            sprowadzic, cos malo ich w kraju. Bardziej sie boje ich gospodarczych pomyslow.

Za wywlekanie brudow komunistow mu
            > chwala, tyle, ze bardzo czesto mam wrazenie, ze robi wiele, zeby dac im
            > kontrargumenty do reki.

Mialem takie wrazenie, po tym jak zazadal teczek przesluchiwanych.Mysle,ze to
            zwykly blad, bo popelnia takich troche, tak jak kretactwa z tym spotkaniem z
            Kulczykiem.

> Glosuje na PO.

No to ja mam zagadke. Czy Tusk poparl Walese taktycznie zeby przedstawic PO jako
            umiarkowanych i rownoczesnie odebrac glosy PDekom czy tez poparcie ma glebszy
            sens i Tusk siedzi w ukladzie ?

I tak lepsze PO niz SLD czy PiS.
            Z tym ze wole radykalow liberalnych (UPR).
    • stachu44 Kobieta przelamala zmowe milczenia. 29.03.05, 17:03
      I smutne jest, ze ci co powinni zbrac glos milcza.
      • tw_klaudiusz Re: Kobieta przelamala zmowe milczenia. 31.03.05, 19:43
        Co za bzdura! PRzecież Gazetawkółko o tym trąbi. Poprzednio był artykuł Skargi
        przeciw nienawiści i jeszcze cała ciąg innych.
    • indris Mam nadzieję, że już nikt 29.03.05, 17:15
      Kwaśniewskiego POWINNO się zgnoić - chociażby za Irak.
    • indris Kto powstrzyma p. Świdę-Ziembę... 29.03.05, 17:18
      ...przed wypisywaniem głupot ? Być może zrobi to sąd, bo nazwanie
      Giertycha "sadystą" mogłoby być w powództwie cywilnym uznane za pomówienie.
      • dalekostad Re: Kto powstrzyma p. Świdę-Ziembę... 29.03.05, 22:30
        no coz, swida ziemba tez jest bee. siedze sobie od 2 lat w londynie i mowiac
        szczerze, coraz mniej mi sie w nim podoba, a to dlatego ze nas w nim wiecej,
        krajan, polakow, ziomkow. mDrodzy forumowicze, mam juz odpowiedz dlaczego jest
        tak zle w polsce(specjalnie pisze z malej litery, nie martwcie sie , ze jezyka
        po 2 latach zapomnialem). A wlasnie zle jest w tym grajdolku, bo wy tu
        mieszkacie, ciete jezyki z forum, ha, mistrzowie piora i klawiatury. Stancie
        kiedys przed lustrem, o Wy maso chlopcow i dziewczyn/duzych i malych co to za
        duzo czasu macie i piszecie te elaboraty krytyczne a propos wszystkiego i
        kazdego i popatrzcie na siebie.obawiam sie ze to nie bedzie mily widok. Glupi
        frajerski nadety bufoniasty narod a znacie ten wiersz szanowni
        forumowicze/krytycy wszystkiego z prof. Hanna Swida Ziemba?
        [GĘBY ZA LUD KRZYCZĄCE...]

Gęby za lud krzyczące sam lud w końcu znudzą,
        I twarze lud bawiące na końcu lud znudzą.
        Ręce za lud walczące sam lud poobcina.
        Imion miłych ludowi lud pozapomina.
        Wszystko przejdzie. Po huku, po szumie, po trudzie
        Wezmą dziedzictwo cisi, ciemni, mali ludzie.

A. MICKIEWICZ

Ja po prostu was "polacy" nie lubie zawsze wiedzacy najlepiej i gotowi do
        komentowania, czyli wlasnie do gnojenia tak jak pani profesor zauwazyla,
        widzicie frajerzy to o Was:)
        • tw_klaudiusz Re: Kto powstrzyma p. Świdę-Ziembę... 31.03.05, 19:48
          Po to jest forum, żeby komentować.
          A to, że nie lubisz Polaków to przykre, trzeba cię będzie leczyć z kompleksów.
      • dalekostad Re: Kto powstrzyma p. Świdę-Ziembę... 29.03.05, 22:52
        aa jeszcze jedno do tego co sie podpisuje "indris": kraj uczciwy, polska?
        wycofac sie z iraku? a zaraz potem obrona giertycha, za nazwanie go faszysta?
        Oj dana dana, hipisie co o wycofanie sie polski z irackiej zawieruchy
        apelujesz, zapal jakiegos dzointa lub grzyby albo kwasa zjedz przemysl swoja
        strategie zyciowa i sie zdecyduj na cos, giertych jest faszysta i nie ma co tu
        deliberowac, a prof. Hanna Swida Ziemba i tak jest laskawa i wywarzona w
        opiniach i epitetach bo na przyklad zmarly ostatnio nie jaki potomek van Gogha
        o Arabach wypowiadal sie publicznie jako o kozojebcach, co jak sie okazuje w
        sztuce oratorskiej praktykowanej na terenie niderlandow jest rzecza
        przyjeta,wiec, faszysta lub sadysta to grzeczne/taktowne ostrzezenie dla
        giertycha jak i dla Ciebie Indrys czy jak Ci tam w nicku dane.
        • tw_klaudiusz Re: Kto powstrzyma p. Świdę-Ziembę... 01.04.05, 15:44
          "prof. Hanna Swida Ziemba i tak jest laskawa i wywarzona w
          opiniach i epitetach"
          Może raczej wyważona? Bo jak jest wywarzona, to znaczy, ze zrobiono z niej
          wywar.
    • nikame Re: Kto powstrzyma rozbijaczy 30.03.05, 10:09
      "W funkcjonalnym społeczeństwie ogromną rolę odgrywa zasada, którą pamiętam z
      dzieciństwa, a także z książek - osoby, które sprzeciwiają się etosowi
      zawodowemu, są potępiane przez własne środowisko. Obawa przed marginalizacją w
      najbliższym środowisku, przed odrzuceniem przez swoich, powodowała, że wojskowy
      albo lekarz, albo adwokat bał się z wyprzedzeniem. Nie przychodziło mu do głowy
      postąpić niehonorowo, bo pojawiał mu się przed oczyma obraz zniewag, których
      dozna w swoim otoczeniu."

No i na tym polega właśnie problem - wszak ta właśnie zasada jest jak
      najbardziej stosowana, tylko wartości większości środowisk nieco się zmieniły,
      a i pojęcie honoru jakby nie to samo. Teraz niehonorowo jest dostać samochód za
      nieczysta grę bez przyciemnianych szyb, no i łapówkę wziąc za niską, albo nie
      daj Boże sprywatyzować coś zgodnie z interesem Państwa, a nie własnym. Co by
      koledzy powiedzieli? Natychmiast wyklucza z grona za psucie rynku. I może
      dlatego społeczeństwo potrzebuje Giertycha i komisji sledczych, by nieco
      przewietrzyć atmosferę.

• frank_drebin Tak jest kazdy kto nie kocha PeDe, Prezia, tekstow 30.03.05, 22:24
      z GW, osmiela sie poddawac w watpliwosc, zadawac niewygodne pytania, watpic w
      szczerosc naszych elyt itp to rozbijacz. Taki rozbijacz to sypie piasek w tryby
      dobrze dzialajacego mechanizmu, taki rozbijacz to sabotazysta. Bo mialo byc tak
      ladnie. Michnik mial pic wodke z Urbanem, a autorytety mialy uazasadniac
      historyczne porozumienie ponad podzialami. A tu jakies osobniki nie z elyt sie
      pchaja do waaadzy, do tego holota gardluje w necie. Normalnie skandal. Taki
      dzialaniom mowimy nasze twarde NIE. A reke podniesiona przez rozbijaczy
      odetniemy. Ci rozbijacze to nie ludzie to sa wilcy. Na koniec pytanie moje
      tradycyjne pytanie skierowane do "niezaleznych" ałtorytetów GW. Ktore miejsce na
      liscie wyborczej PeDe, czy jak sie to tam bedzie nazywac ma zapewnione p.
      Autorka tego artykulu ???
      P.S.
      Autorow i spadkobiercow dwoch cytatow z mojego postu z gory przepraszam za
      uzyczenie ich do jego napisania.
    • karol113 Re: Kto powstrzyma rozbijaczy 02.04.05, 10:43
      www.uw.org.pl/wiadomosci.php?id=450
      www.uw.org.pl/wiad_arch.php?id=82
      WYBORCZY KOMITET HONOROWY UNII WOLNOŚCI

# Hanna ŚWIDA-ZIEMBA
      - socjolog;

I wszystko jasne, czemu "Mnie nikt nie okradł".
      • klip-klap PeDelska marchewa 02.04.05, 11:53
        chyba nikogo to nie dziwi,teraz reklama pedecji jest,ale najpierw trzeba troche
        kija i straszenia Giertychem; takie zwieranie szeregow poprzez wskazanie
        wspolnego wroga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka