Dodaj do ulubionych

Prezydent Kwaśniewski zajął honorowe miejsce

08.04.05, 18:18
I dobrze należało mu się, jako Polakowi, jako przywódcy kraju z którego pochodził Papież i jako jego przyjacielowi [choć niezbyt bliskiemu, to jednak najbliższemu wśród prezydentów]
Mam nadzieję że nie odezwą się zaraz jakieś głosy na temat jaki to "Olek jest be!" ...
Obserwuj wątek
    • muszka37 Re: Prezydent Kwaśniewski zajął honorowe miejsce 08.04.05, 18:27
      Trudno! co robić, w końcu podobno to Polak, może dzieki temu cos zrozumie w
      końcu!
      • dan3iger "Niech min. Siwiec pobłogosławi Ziemię Kaliską" 08.04.05, 18:28
        Pamiętamy, dwulicowy lisie, pamiętamy !!
        • piter_ka Re: "Niech min. Siwiec pobłogosławi Ziemię Kalisk 08.04.05, 18:35
          dan3iger napisał:

> Pamiętamy, dwulicowy lisie, pamiętamy !!

a czy według Ciebie nikt nie ma szansy na poprawę?

Ja jeszce parę lat temu wieszałem psy na Kosciele,Papieżu ale przez ten czas
          wiele sie wydarzyło. Załorzyłem rodzine, zmieniłem sie sam. I dziś płaczę
          żegnając Papierza. Czy też jestem dwulicowym lisem. Myślisz,że Jan Paweł II nie
          wybaczyłby mi tamtych lat?
          Pamietajmy o Miłosierdziu.
          • dan3iger Re: "Niech min. Siwiec pobłogosławi Ziemię Kalisk 08.04.05, 19:48
            > a czy według Ciebie nikt nie ma szansy na poprawę?

Zgoda, warunkiem jednak odpuszczenia jest żal oraz zadoścuczynienie. A skoto
            rakiej kpiny na Papieżu dokonał urzadujący prezydent Polski w sposób publiczny,
            czynem zadoścuczynienia powinno być publiczne pokajanie się. A ja,
            my "przepraszam" od Kwaśniewskiego nie usłyszeliśmy.
          • ugarit Re: "Niech min. Siwiec pobłogosławi Ziemię Kalisk 10.04.05, 17:54
            Piter_ka nie jesteś osobą publiczną, reprezentujesz sam siebie i masz prawo
            robić sobie co zechcesz. Kwach natomiast jest osobą publiczną która
            zdefraudowała kredyt społecznego zaufania. Ma oczywiście prawo do zmiany swoich
            poglądów czy przekonań ale ja też mam prawo do poważnego, uczciwego prezydenta.
            A nie bylekogo....
    • jaronas Re: Prezydent Kwaśniewski zajął honorowe miejsce 08.04.05, 18:30
      Moze wiec po powrocie do Polski wyrazi skruche i stanie przed komisjami ds
      badania afer i wszystko wyjasni, chociaz z drugiej strony co wymagac od
      towarzysza.
    • erpe Re: Prezydent Kwaśniewski zajął honorowe miejsce 08.04.05, 18:31
      Ale dlaczego nie było naszej delegacji już wczoraj w Bazylice?
      Dlaczego polscy parlamentarzyści nie przyjechali prywatnie już wcześniej,tak
      jak setki innych (emerytów i rencistów),tylko czekali na samolot rządowy?
      Pazerstwo czy obłuda?
    • jaronas Re: Prezydent Kwaśniewski zajął honorowe miejsce 08.04.05, 18:32
      I jeszcze jedno, nie nalezał mu się ten zaszczyt, a to ze tam juz stanął nie
      rozgrzesza go.
      • greif Re: Prezydent Kwaśniewski zajął honorowe miejsce 09.04.05, 13:56
        Ale to chyba do Boga nalezy dezyzja komu grzechy wybacza, a komu nie - wiec
        chyba Ty nie powinienes tak autorytarnie stwierdzac co kogo rozgrzesza a co nie.
    • kropekuk Odezwa sie - moze nie tyle o Olku, ile o czerwonce 08.04.05, 18:34
      na ktora GW cierpi coraz bardziej ;)
      A Olek byl jedynym prezydentem, ucinajacym sobie prywatne pogawedki z Karolem -
      ba...Karol pierwszy don podszedl: bylo w przekazie BBC 1 jak na dloni.
      • pjuk Karol dowartosciowywuje 10.04.05, 17:16
        to tylko i wylacznie swiadczy Gabrysiu o wysokiej kulturze Karola, do mnie tez
        podchodzilo wielu bialych Brytow podczas przemarszu z placu Trafalgar do
        Katedry, niektorzy wrecz mowili "thanks for the Great Pope". A czy Kwach byl
        jedynym prezydentem ktory sobie ucial prywatna pogawedke z Karolem ? Obawiam
        sie ze z kilkusekundowej przebitki wyciagasz zbyt dalekie wnioski, i raczej nie
        byla to pogawedka lecz kondolencje. Poza tym z Karolem rozmwialo sporo innych
        oficjeli z racji na jego slub nastepnego dnia (szkoda ze tak pobieznie czytasz
        brytyjska prase).
        Kwach (a takze Walesa, a moze i przede wszystkim Walesa)zachowali sie
        skandalicznie ze nie zjawili sie przynajmniej dzien wczesniej w Bazylice aby
        oddac ostatni poklon Papiezowi w imieniu polskiego narodu ... znalezli za to
        czas aby odegrac szopke pojednania tj.uscisku dloni pod patronatem sily spokoju
        Mazowieckiego
    • jajado Kto,oprócz. Kwacha jechał z Papą papamobilem? 08.04.05, 18:43
      Jeśli wiecie - poinformujcie!
      • pjuk tupet Kwacha 10.04.05, 17:18
        Kto oprocz Kwacha mial tyle tupetu aby sie wprosic do papamobilu ? Jesli wiecie
        poinformujcie !
    • passa Re: Prezydent Kwaśniewski zajął honorowe miejsce 10.04.05, 17:40
      Sam sobie odpowiedziałeś!!!
      • ugarit Re: Prezydent Kwaśniewski zajął honorowe miejsce 10.04.05, 18:01
        dajcie spokój temu facetowi. Podstawowym zmartwieniem jego i kumpli jest jak
        uniknąć "odsiadki" za zasługi dla nas wszystkich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka