Dodaj do ulubionych

Popieram Bochniarz

08.06.05, 18:42
No coz... jesli Gadomski ja popiera to ja na pewno nie popre.
Obserwuj wątek
    • da.wi58 boś głupi... 08.06.05, 18:48
      • 1maruti1 A tyś jaki blyskotliwy... 08.06.05, 22:19
        :P
    • niezapowiedziany kandydat z lapanki, i kto jeszcze? 08.06.05, 19:28
      "Henryka Bochniarz była też w środę gościem Wydziału Nauk Ekonomicznych i Zarządzania Uniwersytetu Szczecińskiego. Podczas otwartego wykładu "Jak wykorzystać szansę" przekonywała studentów do zakładania własnych firm.

Chwilę przed rozpoczęciem wykładu w auli siedziało tylko ok. 40 osób, z czego połowa to młodzieżówka i członkowie Partii Demokratycznej. Kiedy zobaczył to dziekan wydziału prof. Edward Urbańczyk, po chwili na sali pojawiła się kilkudziesięcioosobowa grupa studentów "z łapanki"."

miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34939,2754793.html
      Pod artykulem tez szersze omowienie wrazen ze spotkania (dosc krytyczne, ale merytoryczne) jednego z uczestnikow.

Proponuje nowe haslo: Stawiamy na lapanki. Dajmy ludziom szanse. A jak nie zechca, to lapanka.
      • bydgoskacd Re: kandydat z lapanki, i kto jeszcze? 09.06.05, 11:42
        Podobne łapanki na spotkania z posłami PiS, PO i innych tuzów polskiego parlamentu są urządzane w pewnej znanej krakowskiej prywatnej uczelni.
    • janek007 Voodoo Szamani ida z postepem... 08.06.05, 19:32
      Voodoo Szamani dokooptowali sobie Voodoo Kwoke dla sciemy i po to azeby Polski
      Neoliberalny Folwark wygladal voodo-postepowo i voodoo-kwokoministycznie.
      Voodoo Chicken pozostanie Voodoo Chicken nawet po 'seks change' operacji. Tak
      czy siak pieniek i siekierka po wyborzch. Chick czy kwoka co za roznica no
      mkoze mieso starsze i bardziej wlokniste i stad nadajace sie tylko do ZOO azeby
      zajac swoje miejsce w tak zwanym 'food chain'.
    • klakierr Jaki odważny krok,gdy nikt nie chciał kandydować 08.06.05, 20:26
      Co zatek bzdur,wypisuje autor.Gdy odmówił Zoll,gdy Cimoszewicza''załatwił
      Borowski,gdy nikt z porządnych obywateli nie chcial byżć kandydatem partii
      ratującej towarzyszy,wskazano na Bochniarz i to ma być ten odważny
      krok,przestańcie pie..ć farmazony.
    • kataryna.kataryna Re: Popieram Bochniarz 08.06.05, 20:27
      Po 16 latach tytuł "Gazeta Wyborcza" jest adekwatny jak nigdy. W sumie wolę
      otwartą agitację niż uprawianą pod płaszczykiem dziennikarstwa.
      • jak.babcie.kocham Re: Popieram Bochniarz 08.06.05, 21:54
        Musisz jednak przyznać, że "Gazeta" nigdy nie ukrywała, jakie ma poglądy, w
        przeciwieństwie do innych tytułów. Największą abberacją polskiego dziennikarstwa
        jest tygodnik "Wprost", który co cztery lata zmienia linię w zależności od tego,
        kto i co jest akurat "na fali". Wolę grę w otwarte karty, jaką uprawia "GW", niż
        ciche podchody np. TVN-u.
        Poza tym - domyślam się, że tekst Gadomskiego wyraża jego osobisty pogląd, a nie
        linię redakcji, która jak na razie widać, odnosi się ambiwalentnie do
        kandydatury Bochniarzowej. I żeby było jasne - ja też.
        • plopli Re: Popieram Bochniarz 09.06.05, 10:31
          Poza tym warto przypomnieć, że kilka dni temu na łamach tej samej GW krytycznie
          na temat kandydatury Bochniarz wypowiedzia się Marek Beylin. Wtedy jakoś to
          Kataryie nie przeszkadzało. Czyżby media miały prawo wyłacznie do krytyki, czy
          tez mają prawo wyłacznie krytykować PD?
        • abba15 Re: Popieram Bochniarz 09.06.05, 16:21
          Chcę zauważyć, że Pinoczet
          Pogonił czerwoną chołotę
          Postawł swój kraj na nogi
          Posiada wielkie zasługi.
      • 1maruti1 Re: Popieram Bochniarz 08.06.05, 22:24
        Hmm... pelnia racji...

A swoja droga musze przyznac, ze po raz pierwszy od dawna calkiem sensownie Gadomski argumentuje.

A swoją drogę myślę, że inne partie też powinni założyć swoje własne czasopismo. PO co prawda ma już Wprost i chyba tez Rzepę, SLD Trybunę, UPR Najwyższy Czas a LPR Nasz Dziennik, ale tak otwartej agitacji za jedną partią...

godne pozazdroszczenia... Michnik robi za nich całą kampanię wyborczą (tak jak podczas wyborow do PE).
        • elfhelm Re: Popieram Bochniarz 08.06.05, 23:29
          Żadna nowość. W końcu GW to komercyjna gazeta. I poza częścią informacyjną ma
          też część opiniotwórczą. Jednak tylko w GW zdarzało się znaleźć wywiad i z
          Giertychem, i tekst Kaczyńskiego, i artykuł Wiatra.
          Co do Rzepy to raczej bym ją widział jako zbliżoną do PiSu. Wprost i w sumie
          Newsweek są Platformowskie (chociaż gensek Król czasem ma i różne ostrzejsze
          zagrania). Trybuna Ludu oczywiście wspiera czerwony beton.
          • 1maruti1 Re: Popieram Bochniarz 09.06.05, 00:01
            Oczywiscie ze nie zadna nowosc.

Tylko nie wiem czy przypadkiem 'plecy' GW koniec koncow nie dzialaja na wasza niekorzysc... wydaja sie za malo szczere niektore teksty GW i robione na sile. Tak jak kampania do PE... Nie mowie ze niesprawiedliwie. Gazeta prywatna, moze wspierac kogo chce. Tylko mowie ze godne pozazdroszczenia.
            • elfhelm Re: Popieram Bochniarz 09.06.05, 16:30
              proszę bvez słowa "wasze". Ja mam szczęście nie należeć do tzw. partii czy
              organizacji tzw. młodzieży. jest mi z tym całkowicie dobrze. a głosuję zawsze
              świadomie, będąc przekonanym do swoich wyborów. jednak z różnych względów w
              działalność partyjną się nie angażuję.
      • elfhelm Przecież to było od zawsze jasne... 08.06.05, 23:25
        Chociaż po raz pierwszy Gadosmki (poseł KLD 91-93 się wypowiedział tak
        politycznie). GW zawsze była prouwolska, co widać chociażby po jej skłądzie
        personalnym - założycielami byli m. in. senatorowie Udecji Paszyński (ś.p.) i
        Wajda (zawsze w kom. honorowym kolejnych mutacji). Naczelnym Michnik, poseł
        udecji. Prof. Sołtysiński obecnie znalazł się wśród inicjatorów startu
        Bochniarzowej. Współpraca GW z Powszechnym (gdzie sporo związanych z UW -
        Hennelowa, Kozłowski). Częste publikacje unitów lub im przychylnych (Hall,
        ostatnio Niesiołowski). Więc żadan nowość :)
    • pantera01 Re: Popieram Bochniarz 08.06.05, 21:22
      Przyjmuje zaklady: ile procent glosow ta pani dostanie? Dwa procent, trzy?
      Dlaczego Wybiorcza lansuje kandydata partii ktora nie jest nawet w Sejmie?
      Czyzby oczekiwala jakiegos cudu wyborczego? Czy to nie jest po prostu marnowanie
      miejsca w gazecie?
      • ginlo Re: Popieram Bochniarz 08.06.05, 22:21
        A ja bym ja ani nie poparl, ani nawet nie popchnal, nawet nie swoim wackiem ;-)
    • frank_drebin Pobozne zyczenia. A jakie autorytety sie 08.06.05, 22:50
      wypowiadaja. Passent na przyklad, ktory calym sercem popieral stan wojenny. To
      zblizenie do Hausnera tez jest the best - "liberalowie" gospodarczy cala geba
      oboje. Zreszta jakby tak Hausnerowi przydac troche makijazu to sie nie odrozni
      Hausnera od Bochniarz i vice versa ...
    • jan_r_k Głupiejecie na starość, Gadomski 09.06.05, 01:00
      Towarzyszu Gadomski! Tyle razy Michnik kazał wam pakować rękę w nocnik, tak że
      teraz skaczecie tam głową naprzód i to tylko po jednym warknięciu naczelnego
      lub cichym jęku jego dziewic!

Znów komuch na prezydenta - czyżby naprawdę w Polsce nie było porządnych ludzi
      tylko same gnidy? A może wybranie gnidy jest metodą na zahamowanie lustracji i
      na spokojne życie w luksusach z z kawałków wyrwanego "czerwonego płótna" (vide
      Urban, Jaruzelski, Rakowski i tysiące innych).

Jan K,
    • nordwest11 Bochniarz - ostatnia nadzieja skorumpowanych 09.06.05, 09:21
      Gadomski - Jerzy Urban neoliberalizmu i Towarzystwa III RP.
    • sobekx Popieram Bochniarz 09.06.05, 09:24
      jako osoba mająca pracę i mająca wykształconych kumpli bez pracy jest mi
      zwyczajnie głupio, że najważniejszym tematem mimo 20% bezrobocia są teczki -
      mam nadzeję, że kiedyś społeczeństwo oceni naszą prawicę za brak rozwiązań ws.
      bezrobocia i pomijanie najważniejszego tematu w dialogu społecznym - gdyby
      prawica miała hasło "rewolucja moralna - dajmy ludziom pracę!" to miałaby mój
      głos; mam też nadzieję, że społeczeństwo pogoni obecnych misjonarzy lewicy w
      swoich wypasionych brykach z przyciemnianymi szybami - bezrobocie powinno być
      tematem nr 1 kampanii wyborczej
      • junkier Re: Popieram Bochniarz 09.06.05, 10:06
        >>>kiedyś społeczeństwo oceni naszą prawicę za brak rozwiązań ws. bezrobocia i
        pomijanie najważniejszego tematu

Przepraszam bardzo, a co przez ostatnie 4 lata dla bezrobocia zrobila lewica?
        po 4 latach rzadow Millera-Belki mamy niepowiedzielna i niezagrozona pozycje
        LIDERA w calej UE. Jezeli znasz troche rzeczywistosc Zachodu to wiesz
        doskonale, ze w normalnym kraju przy takiej skali bezrobocia bylaby juz
        rewolucja.
        • sobekx Re: Popieram Bochniarz 09.06.05, 10:26
          jeśli nie byłem precyzyjny to przepraszam - misjonarze lewicy zrobili dla
          bezrobocia g...! nie potrafię sobie wyobrazić pomysły lewicowe na bezrobocie,
          bo ograniczenie się do rozdawania zasiłków tylko pogarsza sprawę - potrzebny
          jest pakt dla bezrobocia i zmiana podejścia społecznego dla prywaciarzy -
          dlatego mam nadzieję, że obecność w kampanii szefa pracodawców wreszcie pozwoli
          zająć się tym tematem, niezależnie czy jest ona dobrym materiałem na przydenta -
          niestety skutkiem obecnego bezrobocia jest wielkie poparcie dla partii
          populistycznych i coraz mniejsza szansa na znalezienie porozumienia
          społecznego, retoryka prawicy też nie ułatwia tego
        • linke1 Re: Popieram Bochniarz 10.06.05, 16:17
          junkier napisał: Jezeli znasz troche rzeczywistosc Zachodu to wiesz
          > doskonale, ze w normalnym kraju przy takiej skali bezrobocia bylaby juz
          > rewolucja.
          ==============
          Ale Polska to nie jest normalny kraj.

• creesn Re: Popieram Bochniarz 09.06.05, 09:27
      nie popieram kandydatury pani Bochniarz,nie bedzie ona prezydentka wszystkich
      Polakow,bo jest to niemozliwe.Propozycja jest calkiem nieudana
      • sobekx Re: Popieram Bochniarz 09.06.05, 09:34
        a kto będzie reprezentantem wszystkich Polaków?
    • junkier Czy pracownicy GW są inwigilowani przy urnie? 09.06.05, 10:00
      Czy pracownicy Agory i GW są inwigilowani np. przy pomocy jakiegoś chipa czy
      minikamery w celu sprawdzenia w momencie głosowania przy urnie czy skreślają
      zgodnie z odgórną linią redakcyjną? Rozumiem, że W. Gadomski jako ex-poseł z
      ramienia KLD musi ogłosić "lojalkę", ponieważ pryncypałowie będą podejrzewać że
      zagłosuje na swego dawnego szefa D. Tuska, ale nie chce mi się wierzyć że
      naprawdę ma ochotę zmarnować głos na kandydatkę, która ma poparcie w granicach
      błędu statystycznego i ZERO szans na sukces.

Wysunięcie i lansowanie kandydatury Bochniarz przez PeDe jest najlepszym
      świadectwem tego jak wirtualny świat UW-PD-GWyborczej-TPowszechnego przestał
      rozumieć rzeczywistość w Polsce.
      • bydgoskacd Oni chyba nie, ale Ty z pewnością! 09.06.05, 11:52
        przedziwna logika! W moim wypadku zmarnowany głos oznacza głos nieważny lub oddany na tzw "mniejsze zło" w sytuacji, gdy tak naprawdę nie ma dobrego wyboru. Zmarnowany głos to wg mnie głos na Leppera, Tymińskiego, Giertycha. Głosujący na innych kandydatów nie marnują głosu!!!
        Według Ciebie zwolennik UPR powinien zagłosować na socjalistyczny PiS bo oni mają większe szanse??? Zbyt sobie cenię możliwość wyrażania własnego zdania, samodzielne myślenie, niezależność, żeby zacząć działać w myśl logiki "zmarnowanego głosu".
        • junkier Re: Oni chyba nie, ale Ty z pewnością! 09.06.05, 12:16
          Mowimy o wyborach prezydenckich. Do II tury jest jeden pewniak: Kaczynski.
          Kandydat ten ma jedna slabosc : duzy elektorat negatywny ktory za zadne skarby
          na niego nie zaglosuje. Jezeli wiec do II tury wszedlby Tusk, to paradoksalnie
          moglby odniesc ostateczne zwyciestwo. Taka Bochniarz nie ma szans
          najmniejszych, moze za to uszczknac pareanscie tysiecy glosow Tuskowi i w
          rezultacie do II tury wejsc moze, cytuje, Lepper, Tymiński, Giertych.

W sumie nie ma o co kruszyc kopii, uprawnienia prezydenta w "III RP" sa tak
          smieszne ze nie warto w moim przekonaniu robic w ogole wyborow powszechnych,
          nie zawali sie ziemia jezeli zwyciezy Kaczynski, slonce nie przestanie swiecic
          gdy wygra Tusk. Osobiscie nie potrafie jednak zrozumiec jak mozna na upartego
          lansowac kandydature ktora szans nie ma ZADNYCH i dlatego uwazam ze jesli jakis
          malo wyrobiony czytelnik GW na powaznie potraktuje wywody rozsadnego skadinad
          dziennikarza jakim jest Gadomski, zmarnuje, upieram sie, swoj glos.
          • bydgoskacd Re: Oni chyba nie, ale Ty z pewnością! 09.06.05, 12:42
            Zgadzam się z Tobą, że wybory powszechne prezydenta, który ma tak małe uprawnienia, to marnotrawienie pieniędzy. Według mnie w przyszłej konstytucji powinno się jasno określić, czy w Polsce ma być system parlamentarno-gabinetowy czy prezydencki. Obecna pozycja prezydenta to hybryda, która psuje ustrój.

Nie ma zgody, co do "marnowania głosu", choćby dlatego, że czasami kandydat, który nie ma szans na wybór potrafi narzucić ton w dyskusji. Mam nadzieję, że w tej kampanii zrobią to Tusk, Borowski i Bochniarz. W przeciwnym razie czeka nas kampania oparta na "gejowaniu", teczkach, IV RP itp hasełkach. Poza tym UW w poprzednich wyborach nie wystawiła kandydta i jak się to skończyło?! Kiedy wybory parlamentarne i prezydenckie są połączone, to tym bardziej każda rozsądna partia musi wystawić swego kandydata. Inaczej strzela sobie samobója. Nawet PSL już dał sobie spokój z Religą...
    • henryk.log Podpieracza nie popieram n/t 09.06.05, 16:35

• t-800 Re: Popieram Bochniarz 09.06.05, 22:26
      A kogo to obchodzi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka