Dodaj do ulubionych

Ruchoma Platforma

15.06.05, 20:16
hehhehehe

"Kaczyńscy może są nie tak błyskotliwi, ale przynajmniej głoszą to samo od 15 lat."

Tu Pana boli. :) Ze ktos zmienil zdanie i przyznal racje innym niz Michnik. Jasne, bo lepiej upierac sie przy swoim (nie wazne czy madrze czy nie).

Otoz prosze Pana, popelnic blad moze sie zdarzyc, ale tkwic w bledzie niezmiernie i argumentowac to na zasadzie (bo musimy mowic to samo przez wieki) jest GLUPOTA i BLEDEM NIEWYBACZALNYM.

a co do notowan PO. PO nie prowadzi zadnej wielkiej kampanii :). w porownianiu z wielkim hukiem PD i jej rezulatatmi, na miejscu Wladka Frasyniuka wzialbym przyklad z premieres i sie pocial.
Obserwuj wątek
    • john_wayne Nie jestem zwolennikiem PO, lecz... 15.06.05, 21:15
      nie mogę uwierzyć też w szczerość tego "ataku" ze strony GW. Być może ktoś
      doszedł do wniosku, że Platformie dobrze zrobi krytyka, odcięcie się GW od
      niej. Tak na niby tylko, ma się rozumieć. Bo w rzeczywistości GW i red. Kalukin
      ciągle uważa PO i Rokitę za "błyskotliwych". Wymieńmy więc te błyskotki na inne
      surowce Czarnego Lądu.
      • niezapowiedziany Re: Nie jestem zwolennikiem PO, lecz... 15.06.05, 21:20
        odkad PO powstala w GW nieustannie pojawiaja sie takie teksty :). teraz to juz przechodza samych siebie. jasne ze teraz to juz dla PO moze i lepiej, choc ja wolalbym, zeby bylo uczciwiej ze strony dziennikarzy.
        • usiruf Panie Rafale, bylaby premia, ALE... 16.06.05, 11:12
          Za tak glupi i paszkwilowaty tekst o PO nalezy sie bonusik jak nic, ale gdzie jest jakiekolwiek zdanie o PD? Prosze sie poprawic!

• iza.bella.iza Re: Ruchoma Platforma 15.06.05, 22:38
      Panie Kalukin, czy wie pan o tym, że żyjemy w epoce ponowoczesnej? Wie pan, że
      w tej epoce należy ciągle się rozwijać i reagować na zmiany? Pewnie pan nie
      wie, tak samo jak nie wie tego cały zespół redakcyjny GW i popierana przezeń
      pewna kanapa polityczna - demokraci.pl. Ale Polacy najwidoczniej wiedzą w
      jakich czasach przyszło im żyć i dlatego ci, co tkwią na niezmiennych od lat
      pozycjach mają 2% poparcia.

• fakerek Re: Ruchoma Platforma 16.06.05, 08:24
        > wie, tak samo jak nie wie tego cały zespół redakcyjny GW i popierana przezeń
        > pewna kanapa polityczna - demokraci.pl. Ale Polacy najwidoczniej wiedzą w
        > jakich czasach przyszło im żyć i dlatego ci, co tkwią na niezmiennych od lat
        > pozycjach mają 2% poparcia.
        Nie zgodzę się z tobą, bo dla mnie wszystkie aktualne partie tkwią na niezmiennych pozycjach, a konkretniej nie partie tylko ludzie.
        Zaglądnij do życiorysów polityków-niektórzy prawie od 30 lat zajmują się działalnością polityczną. Nawet patrząc na ich doświadczenia po 1989 roku widać że zachowują ciągłość aktywności, ewentualnie co jakiś czas zmieniając (powierzchownie oczywiście) sztandary.

Kryzysem polskiej polityki jest to że obywatele nie potrafią głosować na ludzi, tylko patrzą na politykę przez pryzmat - nowa partia, stara partia. Z resztą nasz system parlamentarny aktywnie wspiera taką działalność - listy krajowe pozwalają wchodzić tylnimi drzwiami ludziom którzy się skompromitowali. Takich "przefarbowanych" osobników jest sporo i pogłębiają tylko zastój w rozwoju sceny politycznej. Możemy uderzyć się w piersi i zastanowić- na kogo głosowaliśmy w ostatnich, przedostatnich i jeszcze wcześniejszych wyborach? Pamiętamy partię? I czy pamiętamy nazwiska? Co udało im się osiągnąć?

• skobog Jak czytać PO ? 16.06.05, 06:43
      Jak czytać PO - dla mnie to znaczy :Porozumienie Oszołomów
    • mago13 Re: Ruchoma Platforma 16.06.05, 07:17
      PO nie prowadzi zadnej wielkiej kampanii :). Ty kpisz czy o drogę pytasz?
      "Kaczyńscy może są nie tak błyskotliwi, ale przynajmniej głoszą to samo od 15 l
      > at."
      >
      > Tu Pana boli
      Dziennikarz pisze nie o tym co go boli a o tym co ciebie boli ,a dowodem jest
      twoja reakcja
      • niezapowiedziany Re: Ruchoma Platforma 16.06.05, 11:32
        a mozesz mi podac przyklady, jakies wydarzenia, spektakularne akcje wskazujace na prowadzenie duzej kampanii? (spoty? koncerty? parady? bilboardy? reklamy w prasie? cos?).

No i co mnie boli? Bo szczerze nie zrozumialem tego ostatniego zdania. Ze mi niby przeszkadza, ze Kaczynscy nie zmienili zdania (mi chodzi o teczki, bo tylko w tym czesc ludzi PO zmienilo zdanie - na to, ze trzeba odtajnic archiwa. z reszta tylko na podstawie teczek Gazeta mowi, ze PO sie radykalizuje i staje sie PiSem, zauwazyles? caly czas smeca, zeby teczkami sie nie zajmowac, ale sami stosuja to jako JEDYNE kryterium ocen i porownan :D)? A Kaczynscy nie zmienili zdania, bo nie musieli. W tym wypadku mieli racje w latach 90tych.

Prosilbym o jakies uscislenia.
    • sam_sob Re: Ruchoma Platforma 16.06.05, 09:03
      niezapowiedziany napisał:
      >
      > "Kaczyńscy może są nie tak błyskotliwi, ale przynajmniej głoszą to samo od
      >15 lat."

Choć nie zawsze mają rację, chociażby w sprawie konstytucji, co ujawnił Pan
      Marek Celej:
      "Jednakże Kazimierz Michał Ujazdowski pisze, że PiS proponuje "zerwanie z
      tajnością postępowań dyscyplinarnych toczonych przeciwko sędziom". Jest to nie
      pierwszy artykuł wicemarszałka Sejmu, w którym pojawia się nieprawdziwa
      informacja odnosząca się do postępowań dyscyplinarnych. W tygodniku "Wprost" z
      27.03.2005 r. w artykule "Koniec Imperium" również zawarty jest akapit,
      że "zmiana (wymiaru sprawiedliwości) musi polegać na skasowaniu tajności
      procesów dyscyplinarnych przeciwko sędziom...".
      Chciałbym przypomnieć panu wicemarszałkowi, iż od 27.07.2001 r. obowiązuje nowe
      prawo o ustroju sądów powszechnych (Dz. U. nr 98, poz. 1070), które
      diametralnie zmieniło odpowiedzialność dyscyplinarną sędziów. Artykuł 116 par.
      1 mówi wprost, że postępowania są jawne.
      W tym stanie rzeczy informowanie społeczeństwa o zamierzeniach odtajnienia
      postępowań dyscyplinarnych może świadczyć o nieznajomości przez autora
      obowiązującego od niespełna 4 lat nowego prawa, które jako poseł uchwalał, bądź
      o celowym dezinformowaniu po to, ażeby prezentować wygodne poglądy na użytek
      lansowanej tezy o permanentnym kryzysie polskiego sądownictwa".

Jeśli "to samo" jest prawdziwe, jak to powyżej cytowane, to jak to określisz?
    • qavtan PO bądź sobą! bądź bardziej centrum! bez radykaliz 16.06.05, 09:21
      Platforma mogłaby się uspokoić, scentrować i być po prostu sobą :)
      Bez "trendy", dla ludzi :)
    • sobekx Re: Ruchoma Platforma 16.06.05, 14:00
      platforma adoptuje wszystkie medialne hasełka i tu muszę się zgodzić z GW,
      można nie lubić GW, ale warto przyjmować fakty do wiadomości, PO to
      chyba "najmilsza" wyborcom patria:
      1. krytyka partyjniactwa - w 2001 startowali w wyborach jako ruch obywatelski,
      krytykując partie polityczne - teraz już są partią
      2. zachęcanie ludzi do działalności publicznej - powstawając kładli nacisk na
      zasady demokratyczne, prawybory - teraz mamy rządy silnej ręki
      3. szukanie oszczędności i walka z - ich hasła oszczędności to likwidacja
      senatu, ograniczenie o połowę liczby posłów - ciekawe kto będzie tworzył ustawy
      jak posłowie będą zasiadać głównie w komisjach śledczych
      4. antykomunizm i rozliczenia - kiedyś wchodzili w koalicje z SLD dla dobra
      regionów i im to nie przeszkadzało a teraz nagle w SLD-owcach widzą komunistów
      5. czystość reguł w partii - wyrzucili Zytę za błahostkę w porównaniu z
      zamieszanymi PO-wcami w afery w Wawie
      6. odpowiedzialność za decyzje posłów - Rokita chce płacić za błędne decyzje
      sejmu - musiałby zarabiać miliardy rocznie
      7. pozostaje już tylko POprzeć karę śmierci i zaproPOnować wyjście z UE
      • usiruf Sobelx podaj teraz jakis pozytywny przyklad 16.06.05, 17:29
        A ktora partia ci bardziej odpowiada?

1. krytyka partyjniactwa - pewnie PSL
        2. zachęcanie ludzi do działalności publicznej - zenujace spektakle PD i Belki czy elitaryzm PiSu?
        3. szukanie oszczędności - Samoobrona bylaby super
        4. antykomunizm i rozliczenia - Partia Maryja!
        5. czystość reguł w partii - Tu wszyskie inne partie sa z pewnoscia lepsze i ostrzejsze w karaniu swoich czlonkow, zwlaszcza SLD i jego alkoholicy
        6. odpowiedzialność za decyzje posłów - chodzi raczej o urzednikow. Co w tym zlego?
        7. pozostaje już tylko POprzeć karę śmierci i zaproPOnować wyjście z UE - nie, to jest specjalnosc LPR
      • w.wtorek Re: Ruchoma Platforma 18.06.05, 02:17
        sobekx napisał:

> 5. czystość reguł w partii - wyrzucili Zytę za błahostkę w porównaniu z
        > zamieszanymi PO-wcami w afery w Wawie

Nie wiem czy celowo kłamiesz, czy jesteś niedoinformowany. Zyta Gilowska sama
        zrezygnowała z działania w PO, bo się obraziła na to, że koledzy postanowili
        rozpatrzeć jej sprawę na sądzie koleżeńskim.
        Inne punkty Twoich wywodów sę tak samo przekłamane lub naciągane do z góry
        przyjętej tezy. Skrytkowałam tylko powyższy punkt, bo jest najbardziej
        jaskrawym przykładem.
    • jaro_ss Re: Łzy za UW 17.06.05, 11:38
      Szanowna GW jak zwykle uważa, że przewodnią siłą narodu są Odwody Intelektualne
      skupione w Partii Demokratycznej, a rodem z Unii Wolności....

Niestety, aby zaistnieć na scenie politycznej poza Gazetą Wyborczą, potrzeba
      nieco więcej rzutkości niż epatowanie autorytetem, tam gdzie autorytetu nie
      ma....

Mazowiecki, Kuroń, Frasyniuk, Geremek, to były legendy i swoiste autorytety
      swojego okresu - i chwała im za to, kiedy jednak zaczęli istnieć w życiu
      publicznym dali się poznać przez media - czar nieco, niestety prysł....

Dla mnie też trzeba coś więcej, niż fasadowość i okrągłe słówka, i dlatego mój
      głos będzie miała PO, a nie podstarzałe Lwy Salonowe rodem z UW....

Jeszcze nie zapomniałem Mazowieckiemu, że podał się do dymisji, jak przegrał
      wyvory prezydenckie z Wałęsą, wynik i tak był przesądzony, więc po co
      startował, a jak przegrał mógł być dalej premierem, a nie osłabiać świeżo
      odebraną komunie władzę......

Tak więc z jaśniejszych stron pamiętam tylko protest i dymisję jaką dokonał w
      po masakrze w Srebrenicy...

Poza tym trzeba patrzeć na scenę polityczną realnie, a nie poprzez sentymenty i
      pobożne życzenia...
    • m.bekier Ruchome piaski 19.06.05, 16:57
      PO to partia z demagogii powstała i demagogią stoi.Większych obłudników nie ma
      nie tylko w Polsce ale w całej UE
      • losmartinos Re: Ruchome piaski 21.06.05, 02:13
        Taaa, PSL, PIS, LPR.... same dziewice, przy których PO to pewnie szmatława k***a?

Puknij się w głowę człowieku.

LM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka