2yoo4yoocorne2 22.06.05, 16:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mangold Re: Setki listów ze świadectwami świętości Jana P 22.06.05, 16:35 I znowu zbiorowa histeria......... Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Setki listów ze świadectwami świętości Jana P 22.06.05, 17:06 Taka zbiorowa histeria moze naprawde zadzialac cuda... a to wlasnie chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mojezdanie Re: Setki listów ze świadectwami świętości Jana P 22.06.05, 17:17 a gdzie sie podzial Twoj nienawistny ton? zbiorowa histeria doprowadzila m.in. do II Wojny Swiatowej Odpowiedz Link Zgłoś
yarrai moja sasiadka tez mowi, ze jest swiety. 22.06.05, 19:47 no i macie kolejny dowod... Odpowiedz Link Zgłoś
cziriklo Re: moja sasiadka tez mowi, ze jest swiety. 22.06.05, 20:28 No wlasnie... A moj sasiad uwaza, ze mu w glowie zainstalowano radio. Nawet prawdziwy doktor go badal. Chociaz byc moze nalezalo zawolac mechanika, ktory stwierzdilby ponad wszelka mozliwosc czy radio znajduje sie w czaszce Pana Jeziorka. Mojego psa-labradora Pan Jeziorek uwaza czasami za agenta CIA, i na dowod przytacza, ze Yellow czyta gazety amerykanskie. No, bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
etylkapl Re: moja sasiadka tez mowi, ze jest swiety. 27.06.05, 09:27 lecz się człowieku, o czym piszesz, na pewno sam nie wiesz !!! Odpowiedz Link Zgłoś
aga.sor Jesteście ohydni! Tfu.... 22.06.05, 17:10 Jesli nie wierzycie w świetość Jana Pawła II, a macie choć trochę honoru i obiektywizmu, to zamilczcie! Chyba, że jesteście czarnosecinnymi antykatatolikami. Jeśli tak to napiszcie! Czemu się kryjecie? Boicie się? Łatwo byc odwaznym na forum GW! Co nie? Teraz jestescie bohaterami, a co będzie jak legniecie na łożu śmierci i stanie wam przed oczami swoje życie, coście z nim zrobili i jaka czeka Was nagroda tam, po drugiej stronie drzwi? Czy wogóle tam wejdziecie? Jak wygląda Wasze porównanie z życiem JPII? Znacie chyba założenie Pascala (jeden z największych uczonych świata - to informacja chyba dla was :- ))) ), który odpowiadając na pytanie, dlaczego jest wierzącym odpowiedział: "Jeśli Bóg istnieje, to czeka mnie nagroda, a jeśli nie istnieje? No cóż przynajmniej będę uczciwym człowiekiem!" To by było na tyle .... Odpowiedz Link Zgłoś
mojezdanie a Ty jestes naiwna 22.06.05, 17:20 wiesz co, to mial byc sekret, ale... po drugiej stronie drzwi nic nie ma. a tak na serio, to znasz z Pascala cos wiecej niz jego zaklad? a co z innymi filozofami? Zreszta ciekawa to wiara, taka "na wszelki wypadek". Prawie jak toto-lotek Odpowiedz Link Zgłoś
aga.sor Powiesz to tam przed Najwyzszym Sędziom? 22.06.05, 17:22 Pomyśl! Ot co ... Odpowiedz Link Zgłoś
mojezdanie Tak, naskarżę na Ciebie 22.06.05, 17:24 że Twoja wiara jest płytka i naiwna Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: a Ty jestes naiwna 22.06.05, 17:23 mojezdanie napisał: Zreszta ciekawa to wiara, taka "na wszelki wypadek". Prawie jak > toto-lotek W toto trójkę trafić łatwo , a po życiu Trójcy nie zobaczysz...hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: a Ty jestes naiwna 22.06.05, 20:50 Mangold napisał "W toto trójkę trafić łatwo , a po życiu Trójcy nie zobaczysz...hehehe" > to miało być śmieszne czy wierzysz w to co mówisz ? A może już tam byłeś, że wiesz co tam widać ? Czytasz czasami siebie ? Spróbować warto...... Odpowiedz Link Zgłoś
mojezdanie Re: a Ty jestes naiwna 22.06.05, 22:09 Otoz na swiecie bylo jest i bedzie tyle religii, ze trudno trafic, ze tam jest akurat Trojca. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Proponuję Ci bardziej sceptycznie podejść do spraw 22.06.05, 22:27 wiary.... Odpowiedz Link Zgłoś
deltalima Re: Jesteście ohydni! Tfu.... 22.06.05, 17:54 aga.sor napisała: > Jesli nie wierzycie w świetość Jana Pawła II, a macie choć trochę honoru i > obiektywizmu, to zamilczcie! Chyba, że jesteście czarnosecinnymi > antykatatolikami. Jeśli tak to napiszcie! Czemu się kryjecie? Boicie się? Łatwo > > byc odwaznym na forum GW! Co nie? Teraz jestescie bohaterami, a co będzie jak > legniecie na łożu śmierci i stanie wam przed oczami swoje życie, coście z nim > zrobili i jaka czeka Was nagroda tam, po drugiej stronie drzwi? Czy wogóle tam > wejdziecie? Jak wygląda Wasze porównanie z życiem JPII? Znacie chyba założenie > Pascala (jeden z największych uczonych świata - to informacja chyba dla was :- > ))) ), który odpowiadając na pytanie, dlaczego jest wierzącym > odpowiedział: "Jeśli Bóg istnieje, to czeka mnie nagroda, a jeśli nie istnieje? > > No cóż przynajmniej będę uczciwym człowiekiem!" To by było na tyle .... nie piekl się bo cię diabli porwą. pamiętaj, że gniew to jeden z grzechów głównych. nie zapomnij wpomnieć o tym podczas najbliższej spowiedź gdyż w przeciwnym razie popełnisz świętokradztwo! Odpowiedz Link Zgłoś
yarrai biedna kobieto, mysl prosze... 22.06.05, 19:54 otworz oczy, biedaczko - naprawde warto. swiat jest tyle wiecej roznorodny, barwny, eteryczny, przestrzenny bez tych ubogich algorytmow. wyjedz do azji i nawroc miliard chinczykow, miliard hindusow, dziesiatki milionow japonczykow, setki milionow malezyjczykow i reszte nacji. coz stanie sie z tymi naznaczonymi, gdy dojda kresu zywota i uleca z lezanki? Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Jesteście ohydni! Tfu.... 22.06.05, 19:59 aga.sor napisała: > Jesli nie wierzycie w świetość Jana Pawła II, a macie choć trochę honoru i > obiektywizmu, to zamilczcie! od orzenia o tym kto jest swiety a kto nie jest odpowiednia instytucja kościelna :) poczekajmy na jej werdykt. > Chyba, że jesteście czarnosecinnymi > antykatatolikami. Jeśli tak to napiszcie! Czemu się kryjecie? Boicie się? raczej lokujemy sie wśród tych wierzących. > Łatwo byc odwaznym na forum GW! Co nie? Teraz jestescie bohaterami, a co > będzie jak legniecie na łożu śmierci i stanie wam przed oczami swoje życie, > coście z nim zrobili i jaka czeka Was nagroda tam, po drugiej stronie drzwi? bohater to raczej nieodpowiednie słowo. A co nas bedzie czekać... czytałas zapewne Ewangelie wiec wiesz :) Jeśli mam być szczery, to tam o Janie Pawle II i jego wpływie na to kto będzie albo i nie będzie zbvawiony, raczej nic nie było nie było napisane :) > Czy wogóle tam wejdziecie? nie wiem. Od tego jest Sąd Ostateczny... i raczej nie wyrywałbym sie przed tym kto co i jak, zanim on nastapi:) > Jak wygląda Wasze porównanie z życiem JPII? Znacie chyba > założenie Pascala (jeden z największych uczonych świata - to informacja chyba > dla was :-))) ), który odpowiadając na pytanie, dlaczego jest wierzącym > odpowiedział: "Jeśli Bóg istnieje, to czeka mnie nagroda, a jeśli nie > istnieje? No cóż przynajmniej będę uczciwym człowiekiem!" To by było na > tyle .... (pseudo)koniunkturalistyczne nastawienie :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
www.twojenazwisko.pl Re: Jesteście ohydni! Tfu.... 22.06.05, 22:39 aga.sor napisała: > Czemu się kryjecie? Boicie się? Łatwo byc odwaznym na forum GW! Co nie? Łatwo być odważnym, pozostając anonimowym. Problem nie w forum, ale w jego użytkownikach :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek111 Pascal bo byl madry!!!! 23.06.05, 05:39 Wiedzialem o tym, ze byl madry ale nie wiedzialem, ze taki cwany.... Ale na pocieszenie wszystkim grzesznikom powiem, ze po tamtej stronie to nie moze byz zle. Jeszcze nikt z tamtad nie wrocil z reklamacja. Jedynie Pan Jezus, ale ten to musial czyms podpasc Szefowi i musial byc z niego dobry niedowiarek, ze Go wyslal na ziemie aby przekonal sie, ze po tamtej stronie jest jednak lepiej....A moze wyslal go po to abysmy uwierzyli, ze tam nie jest tak zle? No chyba, ze tam na prawde nic nie ma....to wtedy na wszelki wypadek nalezy uwierzyc w madrasc Pascala i starac sie byc uczciwym czlowiekiem..... Ale uczciwy to nie znaczy fanatyk - bo to nie wazne czy to fanatyk komunistyczny, faszystkowski, religijny - to takie samo niebezpieczenstwo dla otoczenia jak malpa z brzytwa w reku (Aga czy wiesz co jest brzytwa?). Aga a uzywanie wznioslych slow nie oznacza, ze nimi opisujemy wzniosle rzeczy......No i nie ublizajac Pascalowi, to chyba znam ze dwa tuziny wiekszych uczonych od niego - i nie tak zabytkowych...... Odpowiedz Link Zgłoś
asiarus Re: Jesteście ohydni! Tfu.... 23.06.05, 07:31 a co on takie zrobił, że święty na litość ... bo latał sobie po całym świecie wygodnym, nowoczesnym samolotem (za pieniądze podatników) poopowiadał co nieco, wsiadał z powrotem do tego samolotu i lądował w wygodnym apartamencie w watykanie ... a ludzie jak mieli swoje problemy tak dalej je mieli, nic się nie zmieniło. Nic. Wygodnie jest głosić kazania z góry, tylko że ludzie stoją na dole ... i co to za świętość ... aż sie nie chce gadać ... ludziom ktoś zrobił wodę z mózgu ... szczerze mówiąc to takich świętych jak on to ja znam dziesiątki ... Ludzie opanujcie się, pomyślcie trochę... zastanówcie się, a nie slepo przyjmujecie wszystko co się wam mówi Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Re: Jesteście ohydni! Tfu.... 24.06.05, 17:10 Czyżby świętym zostawało się w drodze plebiscytu? M. Odpowiedz Link Zgłoś
etylkapl Re: Jesteście ohydni! Tfu.... 27.06.05, 09:26 Brawo, rzeczowo i na temat, a nie jak zawistnicy i wykolejeńcy bez ładu, składu i argumentów, dla każdego jest jedna rzecz pewna śmierć, chciałabym zobaczyć jak tacy "odważni twardziele" umierają. Odpowiedz Link Zgłoś
stern.stern Re: Setki listów ze świadectwami świętości Jana P 23.06.05, 00:49 eh, i znowu regularnie wystepojacy szal na temat JP II... Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Re: Setki listów ze świadectwami świętości Jana P 23.06.05, 07:18 Zbiorowa histeria była po śmierci Lenina, Stalina, Kim Ir Sena. Bierutem czy Pol Potem już się nikt nie przejmował. Jan Paweł II był Polakiem i zapisał się w historii jako Gigant. Można opluwać Polaków, ale to już na nic się zda. To ie Polacy pisali: santo subito. To międzynarodowa społeczność uznała w Nim bohatera postawy moralnej i walki o sprawę człowieka, kimkolwiek by on nie był. Kilka głupich postów nic tu nie zmieni. Chociaż muszę przyznać komary bywają uciążliwe. Ale są na to sposoby. Odpowiedz Link Zgłoś
saverent1 Re: Setki listów ze świadectwami świętości Jana P 24.06.05, 08:36 mangold napisał: > I znowu zbiorowa histeria......... Enter! ... znaczy się Amen;) Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Uzdrowiciej 22.06.05, 16:38 amerykanin09 napisał: > Drugi Kaszpirowski? > Smieszny artykow Zdajesz sobie sprawę, że obraziłeś tym uczucia religijne paru ludzi.... w Polsce nic co tyczy JP II nie może byś śmieszne...hehe..jakby uśmiech z całej świętości go odzierał....buahahahahahahahahaha :-DD Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Uzdrowiciel ? 22.06.05, 16:57 Jaki Kaszpirowski!!!Toz on juz lepszy w cudach od samego Jezusa!!! Szef sie pewnie denerwuje i zazdrosci. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Uzdrowiciel ? 22.06.05, 16:59 Właśnie mi sie mineralna w wino zamieniła ...dziwne... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold My przeginamy ...... ?? :-)) 22.06.05, 17:56 cukerr napisał: > Ale przeginacie ;) Buahahaha...my ?? :-DD Odpowiedz Link Zgłoś
etylkapl Re: Uzdrowiciel ? 27.06.05, 09:36 mali ludzie, głupi ludzie, wszystko znieważą Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Uzdrowiciej 22.06.05, 20:03 wiesz... naprawde wiara potrafi czynic cuda i uzdrawiac... w odróżnieniu od opinii lekarzy zmieniajacych sie (opinii, nie lekarzy) co lat kilkanaście lub zależnie od tego jaki koncern "naukowcom" zapłaci Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
daddy68 Z czytaniem nie bardzo? Zajrzyj na analfabeci.pl 22.06.05, 16:42 2yoo4yoocorne2, (super ksywka, pewnie sporo siedzisz przed MTV...). Napisali wyraźnie: Informacje o tym, jak W TEN SPOSÓB wesprzeć proces beatyfikacyjny Jana Pawła II (tzn. pocztą lub e-mailem). Zgaś TV i pójdź do biblioteki po fajną książkę... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Z czytaniem nie bardzo? Zajrzyj na analfabeci 22.06.05, 16:47 www.ii2.org/user.php?nick=daddy69 hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: Z czytaniem nie bardzo? Do mangolda 22.06.05, 21:02 Co do śmiechu jestem za, tylko nie zawsze i nie z wszystkiego. Ty straciłeś dobry smak, więc lepiej zostaw ten temat, w artykułach o polityce jesteś zabawniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Z czytaniem nie bardzo? Do mangolda 22.06.05, 22:30 sceptyk40 napisała: > Co do śmiechu jestem za, tylko nie zawsze i nie z wszystkiego. Ty straciłeś > dobry smak, więc lepiej zostaw ten temat, w artykułach o polityce jesteś > zabawniejszy Mówisz.... może i masz rację, ale nie mogę ścierpieć tych wszystkich guseł....i krew mnie od razu zalewa .... Odpowiedz Link Zgłoś
xxxxyyyyzzzz PO PROSTU WYCHOWALES SIE W DOMU KOMUCHA 23.06.05, 00:36 I PRZESIAKLES JEGO SMRODEM... mangold napisał: > Mówisz.... może i masz rację, ale nie mogę ścierpieć tych wszystkich useł....i > krew mnie od razu zalewa .... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: PO PROSTU WYCHOWALES SIE W DOMU KOMUCHA 23.06.05, 09:38 I tu się mylisz...mój stary miał jedna az pierwszych legitymacji Solidarności w regionie....teraz sie tego wstydzi, cóż, błędy młodości...hehe Odpowiedz Link Zgłoś
darekte Re: Z czytaniem nie bardzo? Do mangolda 23.06.05, 00:44 Stary, wykap sie we krwi, ktora tak obficie Cie zalewA. Albo sobie zapal trwe.Mozesz poczytac sobie, zjesc cos wybornego. Pojdz do kina, ismiechnij sie, alebo zaplacz. Przytul zone, alebo tesciowa. Zrob cokolwiek. Byles stracil cynizm. Brzydko Ci z nim. I jakos niesmacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Z czytaniem nie bardzo? Do mangolda 23.06.05, 09:52 darekte napisał: Byles stracil > cynizm. Brzydko Ci z nim. I jakos niesmacznie. Każdy ma troszkę inne granice dobrego smaku..... :-DD Odpowiedz Link Zgłoś
2yoo4yoocorne2 Daddy,be cool,kazdy ma taka ksywe,jaka chce miec 22.06.05, 16:49 Kochalem Tego Czlowieka,jak mojego ojca.Ale wzmianka o szmalu przy procesie beatyfikacyjnym jest dla mego wnetrza nie do strawienia.Kopiec w Krakowie,20- metrowy pomnik w Nowym Saczu,szpital w Poznaniu,pomnik w Warszawie ze smieci/30 metrow szesc iennych/.Gdzie ja jestem?Mongolia jakas,Kirgizja?Nie.To moj kochany kraj z paroma milionami oszolomstwa... Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Daddy,be cool,kazdy ma taka ksywe,jaka chce m 22.06.05, 17:08 Sila symboli. Symbole musza powstac. Nie wiem, czy to nie jest zbyt skomplikowane dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
nocnylot Re: Daddy,be cool,kazdy ma taka ksywe,jaka chce m 22.06.05, 17:54 Chyba rzeczywiscie jestes analfabeta? Gdzie ty widzisz jakakolwiek wzmianke o szmalu? nl Odpowiedz Link Zgłoś
deltalima Re: Setki listów ze świadectwami świętości Jana P 22.06.05, 17:08 XXI wiek i takie zabobony... W jakim ja świecie żyję? Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Setki listów ze świadectwami świętości Jana P 22.06.05, 17:10 Pomieszkaj w Chinach, to zobaczysz, co to znaczy, zabobon. O Afryce nie mowie :), tej czarnej.. Odpowiedz Link Zgłoś
deltalima Re: Setki listów ze świadectwami świętości Jana P 22.06.05, 17:12 no cóż, raczej wolałbym równać do najlepszych - jak chociażby skandynawia czy niderlandy. a tak to niestety masz rację- można nas porównać z czarną afryką. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Setki listów ze świadectwami świętości Jana P 22.06.05, 20:06 żyjesz w XXI wieku... wieku, w którym naukowcy zaczynają przyznawac racje potepianym lat jeszcze temu kilkanaście (dziesiat, czy nawet set) niektórym panującym wówczas wówczas "zabobonom" :) Troche dystansu do "naukowców" :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarooll Re: Setki listów ze świadectwami świętości Jana P 22.06.05, 23:17 a jacy to naukowacy i coz to za racje? Az mnie to zaciekawilo... Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Setki listów ze świadectwami świętości Jana P 25.06.05, 21:50 a wiesz? na poczatek poczytaj sobie o noblach i pewnych rewolucyjnych metodach leczenia :) zeby trochę wstrząsnęło. A potem zajmij się mniej spektakularnymi sprawamni (znaczy rodzącymi znacznie więcej ofiar, ale nie tak nagłośnionych, ot, choćby przekonanie co do leczenia wrzodów żołądka) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski jak się robi cuda? 22.06.05, 17:12 Metoda produkcji cudów, a przy ich pomocy świętych, jest prosta. Jeżeli z miliarda katolików co dziesiąty ma kłopoty ze zdrowiem, co dziesiąty z chorujących modli się do JP II i co dziesiąty z modlących wydrowieje, to cudów będzie milion. Każda liczba powiadomień o cudownych uzdrowieniach mniejsza od tej liczby NIE JEST cudem. Odpowiedz Link Zgłoś
kerebron Ja też musi cymbał jestem, Agusiu... 22.06.05, 20:02 ... bo jakoś ani w te cuda ani w papieską świetość uwierzyć nie mogę. Jak może świętym być człowiek, co kazał wierzyć we własną nieomylność (niechby tylko w sprawach wiary)? Nieomylność jest atrybutem boskim, nie ludzkim. Kto twierdzi, że jest nieomylny, Bogu bluźni i pychą grzeszy. Przed 1870 r. doktryna papieskiej nieomylności nie obowiązywała, to dopiero wtenczas ogłosił ją papież Pius IX, najwyraźniej do pychy przez diabła przywiedziony. A że tej diabelskiej pokusie ulegli też wszyscy jego następcy, o żadnej świętości żadnego współczesnego biskupa Rzymu mowy być nie może... Odpowiedz Link Zgłoś
fagot777 Re: Ja też musi cymbał jestem, Agusiu... 23.06.05, 08:49 "Ja też musi cymbał jestem" ... "Musi"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wieszcz111 Re: jak się robi cuda? 23.06.05, 04:16 CUD A ZJAWISKO FIZYCZNE: Gdy ateista palnie sie w leb duzym zelaznym mlotem to mamy do czynienia ze zjawiskiem fizycznym. Jesli po tym zjawisku fizycznym zmadrzeje to jest to cud. Odpowiedz Link Zgłoś
fagot777 Re: jak się robi cuda? 23.06.05, 08:42 Jak sie robi cuda? Zalozmy ze ktos robi ci test na inteligencje. Wynik wskazuje ze twoje IQ jest pomiedzy 10 i 11 a ty potrafisz pisac, pierdoly bo pierdoly, ale zawsze. I to jest wlasnie cud! Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Ja też zgłaszam cud,jak go nie skasują to będą dwa 22.06.05, 17:12 Przecież jak nasz kochany Karolek rodził się, to ”koty zamiast się wylegiwać na słońcu-maszerowały wokół domu”. Wróbelki zaś ”siedziały na parapetach i cichutko ćwierkały” A bzy w tym dniu ”wyjątkowo pięknie pachniały” Cała przyroda dawała znaki że narodził się wielki człowiek. A kiedy umierał to te kotki miauczały, wróbelki zawodziły smętnym ćwierkaniem, a na zewnątrz bzy wcale nie pachniały. Tylko ręczniki frotte smutnie falowały na wietrze. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
deltalima Re: Ja też zgłaszam cud,jak go nie skasują to będ 22.06.05, 17:13 podobnie było jak rodził się kim-ir-sen. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Ja też zgłaszam cud,jak go nie skasują to będ 22.06.05, 17:31 z narodzinami Wlodzimierza Ilicza tez. Odpowiedz Link Zgłoś
aga.sor JPII Was tolerował, to może i wstawił się za Wami 22.06.05, 17:18 To zgłoś to do Watykanu! JPII Was tolerował, to może i wstawił się za Wami! Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: JPII Was tolerował, to może i wstawił się za 22.06.05, 17:19 jestes naprawde cymbal . ot co Odpowiedz Link Zgłoś
d.j Re: Też go tolerowałem...spoko 22.06.05, 19:45 Mangold, jak bym cie mial pod reka to bym wyrwal chwasta, bo po co taki chwast ma zyc i zatruwac srodowisko. Zabil bym cie i nie mial bym nawet wyrzutow sumienia, smieciu jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 no pieknie pieknie 22.06.05, 20:37 znaczy ze ambitnie walczysz o swoja wiare ktora podobno glosi milosc a w rzeczywistosci spory odsetek jej wyznawcow to takie oszolomy jak ty nie masz czasem rozdwojenia jazni? a swoja droga to ciekawe czy jp2 ktorego fanem tez nie jestem popiralby twoje podejscie ale przyznaj ze g... cie to obchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
rob11111 Re: Też go tolerowałem...spoko 22.06.05, 23:20 d.j. daj spokój, odpuść sobie, to tylko mangold. Wart po prostu miłosierdzia. To tylko mangold. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 "NAUCZYŁ NAS KOCHAĆ"??? 22.06.05, 23:51 Post d.j nie jest niestety wyjątkiem (czy choćby posty aga.sor, "sor"- "siostra"?, pełne agresji soft, w wersji kobiecej i "chrześcijańskiej"). Dlatego można całkiem serio zastanawiać się, czy papież nie nauczył ludzi jednak czegoś zupełnie innego niż "kochać". Przecież te (i liczne inne) posty pojawiają się dziś nie bez związku z oddziaływaniem papieskiego nauczania. Powiedzmy sobie rzetelnie: to jego bardzo typowe owoce masowe! (Przejrzyjcie sobie styl wypowiedzi obrońców JPII na forach internetowych.) Odpowiedz Link Zgłoś
etylkapl Re: "NAUCZYŁ NAS KOCHAĆ"??? 27.06.05, 09:49 a przejrzyj "twardzieli - ujadaczy", a karawana idzie dalej pomimo ujadania Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: co to jest jp2? jakis dj? 22.06.05, 20:10 to troche wstyd jak na wykształconego (mam nadzieję) człowieka, nawet niewierzącego, nie wiedzieć takich rzeczy :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: co to jest jp2? jakis dj? 22.06.05, 21:09 Mangold prowokuje od początku a Ty skwapliwie wykorzystujesz słuszny gniew ( choć niesłuszne pogróżki) sprowokowanego do swojej demagogii. Ładnie to tak ? Odpowiedz Link Zgłoś
nocnylot Re: Chyba byłaś na "Paradzie równości" , hi,hi,hi 22.06.05, 17:58 A co ma do tego wszystkiego Parada Rownosci????? Nie mieszajmy wszystkiego!!!! Poza tym mysle, ze bardziej w duchu JPII byl udzial w Paradzie Rownosci, niz w zorganizowanej tydzien pozniej paradzie "Giertychjungen"... nl Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Papież a Giertych. 22.06.05, 19:02 Nocnylot, szanuję katolików, którzy w to wierzą i tak sobie wyobrażają JPII. Ale on niestety był momentami bliższy Giertychowi, niż się sądzi. Jego słynny tekst z 1979 o homoseksualizmie, w którym obok powtórzenia tradycyjnych potępień, pojawiają się powszechnie cytowane na dowód humanizmu papieża słowa wyrozumiałości i tolerancji dla osób homoseksualnych, zawiera też sformułowanie: "NIECH NIKOGO NIE DZIWI [IRRACJONALNA PRZEMOC WOBEC HOMOSEKSUALISTÓW]", jeśli będą się oni domagać JAKICHKOLWIEK praw. Giertychjugend zrealizowała akurat ten wątek Nauczania:-) No, ale powiedz mi, co to znaczy "NIECH NIKOGO NIE DZIWI..."??? Podobnie z tzw. "papieskim feminizmem" wylansowanym przez religijnie poprawne media. Oprócz kilku ładnie brzmiących zwrotów do propagandowego powtarzania na dowód otwartości Kościoła, Mulieris Dignitatem zawiera zaraz obok nich potwierdzenie w całej rozciągłości większości kościelnych tez o kobiecie, które były główną przyczyną krzywdy kobiet przez całą historię Kościoła. Papież świadomie trwał przy męskocentrycznym języku chrześcijaństwa, pomimo że feministki pokazały ile w nim spychania kobiety na drugorzędną pozycję. Nie dotyczyło to wcale tylko dogmatów. Papież forsował taki kształt tradycji również tam, gdzie nie był "przyparty do muru" doktryną. Np. w Tryptyku Rzymskim pisze (to tylko jeden z mnóstwa przykładów), że: Sensem Ojcostwa i Macierzyństwa jest "Syn" (a nie "Dziecko") Może tacy ludzie jak aga.sor zrozumieją wreszcie, że ktoś może nie zgadzać się z JPII i to ostro i bynajmniej nie mieć ogona ani rogów:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
fagot777 Re: Papież a Giertych. 23.06.05, 08:36 Co ma twoje pedalstwo wspolnego z papiezem? Kosciol ma doktryne i ty sie ze swoim babraniem w g..wnie w niej nie miescisz. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Re: Papież a Giertych. 25.06.05, 02:20 "Czy może dobre drzewo przynosić złe owoce?" Odpowiedz Link Zgłoś
obcy444 Re: Setki listów ze świadectwami świętości Jana P 22.06.05, 17:51 Dolaczcie mu do swietosci te setki tysiecy, co umarly na AIDS wskutek jego krucjaty pzreciw prezerwatywom. Malo katolickich swietych przyglupow mialo takie osiagniecia. Odpowiedz Link Zgłoś
nocnylot Re: Setki listów ze świadectwami świętości Jana P 22.06.05, 17:59 Przyglupem to ty jestes. I to na pewno nie swietym! nl Odpowiedz Link Zgłoś
zloty_delfin Re: Setki listów ze świadectwami świętości Jana P 22.06.05, 18:20 Skąd w was tyle nienawiści??? Odpowiedz Link Zgłoś
cziriklo Skad w nas nienawisc? Powiem Ci skad. 22.06.05, 20:40 POwiem ci skad w nas nie tyle nienawisci, co agresji i skrajnego rozdraznienia. Irytuje nas, ze swiecka gazeta przyjmuje optyka scisle katolicka. W tym kraju miloby bylo miec choc jedna normalna gazete, ktora piszac o sprawawch kosciola i duchownych, opisuje to jezykiem stosowanym w takich dziennikach jak Le Figaro, londynski Times czy Guardiam, belgijski Le Soir czy niemiecki Frankfurteralgemeine Zeitung. Czy jest chociaz jedna gazeta szeroko nakladowa w Polsce, ktora pisalaby "papiez Jan Pawel II", a nie "Ociec Swiety" czy "Papiez" . Gdytby byla skonczytlaby sie byc moze nasza agresja na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
fagot777 Re: Skad w nas nienawisc? Powiem Ci skad. 23.06.05, 08:30 Znasz slowo "prenumerata"? Odpowiedz Link Zgłoś
roro68 Re: Skad w nas nienawisc? Powiem Ci skad. 29.06.05, 02:43 Zgadzam się z Twoim pragnieniem, co do większego dystansu, zwłaszcza, że media w Polsce sprzyjają Kościołowi w sposób jarmarczny. Jest to często "kościelność" i "wielebność" ludzi, którzy na co dzień nie zachowują żadnego z przykazań, nie wiedzą, na które kolano się przyklęka i nie wskażą różnicy między prałatem a kanonikiem. "Wielebność" koniunkturalna po prostu, wydrwiwana zresztą przez mądrzejszych księży. Natomiast nie mogę się zgodzić, by pisownia "Papież" w Polsce była czymś zdrożnym. Parę lat temu taki zwyczaj się upowszechnił, bo akurat dość wyraźnie przesunęło się znaczenie słowa i "papież" przestał być wtedy rzeczownikiem pospolitym (na oznaczenie każdego biskupa Rzymu) a stał się własnym, wskazującym imiennie na JPII. Moim zdaniem lepsze to, niż "Ojciec Święty" (w tekstach niesakralnych na poziomie informacyjnym). Jeśli chodzi o proces beatyfikacyjny uważam, że Kościół powinien de iure odsunąć od udziału w udowadnianiu świętości wszystkich Polaków. Mówię poważnie. Nie mam zresztą najmniejszej wątpliwości, że znalazłoby się dość świadectw innego pochodzenia, nawet ze źródeł niekatolickich. Osobiście nie mam wątpliwości, że JPII był świętym człowiekiem. Ale jak się wokół jego świętości zaczną kręcić nawiedzone berety z Lichenia i zaczną udowadniać cuda, to cały blask Papieża będzie się skrzyć jak liche świecidełko;-) Odpowiedz Link Zgłoś
schutzengel1 czy ja naprawdę żyję w XXI wieku ? 22.06.05, 18:42 dlaczego żadne inne wyznanie nie narzuca mi sie tak jak kościół katolicki ? muszę słuchać ,czytać ,ogladać jakieś brednie o jednym, świętym , powszechnym, apostolskim kościele rzymskim. Jestem Polakiem, słowianinem i jeżeli miałbym wierzyć w jakiegos Boga, byłby to Swaróg. Jeżeli katolicy wierza w cuda to ich sprawa, niech komus nie wciskają kitu o boskości swoich przywódców religijnych. Fakty i Mity co tydzień publikuja artykuły o papieżach, ci ludzie byli raczej wcielonymi diabłami niż aniołami. www.faktyimity.pl/index.phtml Odpowiedz Link Zgłoś
deltalima Re: czy ja naprawdę żyję w XXI wieku ? 22.06.05, 18:56 ale za to jaka forsa! i rząd dusz, rzecz jasna. a cóż podnieca bardziej niż kasa i władza? a ludek ciemny i tępy więc hojną ręką (przy takiej biedzie w kraju) utrzymuje pasożytów. Odpowiedz Link Zgłoś
fagot777 Re: czy ja naprawdę żyję w XXI wieku ? 23.06.05, 08:25 Ten ludek ciemny i tępy to ktos do tego zmusza? Wkurza cie ze dla twojej sekty nie bedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
atusz Nikt ci nie kaze czytac` ani udzielac` sie ..... 22.06.05, 21:43 na tym forum.Jesli jesteś nie wieżacym to twoja sprawa ale nie obrażaj innych ludzi wierzących, nikogo naprawde nieinteresuje twoje pogańskie wieżenia ,chyba że poprostu masz wyrzuty sumienia...i bardzo dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 musisz sie zdecydowac stary 22.06.05, 21:46 albo wierzyc albo wiezyc widze ze zostaly ci stare nawyki z dyktand gdy zwiekszales sobie szanse na niemanie dwoch bledow ale w zasadzie to forum dla myslacych jets raczej ok? no offence just pracuj nad soba Odpowiedz Link Zgłoś
atusz Re: musisz sie zdecydowac stary 22.06.05, 21:57 To nie nawyk, wieżyc` w seńsie twego pogaństwa na więcej nie zasłóguje jak napisanie z płędem, tak ale to tylko błachostka, a co do myślenia to pomyśl o tym co napisałem ...to naprawde nie boli.... Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 za wiele madrosci to nie zamiesciles 22.06.05, 22:05 fakt ze koles od swarozyca tez nie natomiast twoje natretne przekonanie o wyzszosci twojej wiary nad wszelkimi innymi jest swiadczy o twoich ograniczonych horyzontach ty masz swoja inni maja swoja i wcale nie gorsza (o ile ich wiara nie kaze im np zabijac innych) a ty pomysl np ze calkiem duza czesc chrzescijanstwa w ogole nie uznaje swietcyh i uwaza to balwochwalstwo albo to ze wiara katolicka sie zmienia jak kosciolowi akurat pasuje i niewiele ma wspolnego z tym co jezus zostawil albo o tym ze papiez jp2 zabranial murzynom w afryce i barzylijczykom z faveli umierajacym na aids uzywac prezerwatyw... a wogle to niech kazdy mysli o sobie wtedy o wszystkich bedzie pomyslane Odpowiedz Link Zgłoś
atusz Co to za bełkot... 22.06.05, 22:26 Ja ci tylko chciałem uświadomic` ze wtej swojej politycznej poprawnosci za pomniałeś o artykule i bełkoczesz nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
szechter2 Re: za wiele madrosci to nie zamiesciles 23.06.05, 07:56 Czy ja na twojego jahve sram jak ty na mojego papieza? Odpowiedz Link Zgłoś
prudencja1 Re: za wiele madrosci to nie zamiesciles 29.06.05, 10:32 To Ty do tej pory nie wiesz, ze Jahve to ten sam, niezaleznie, czy zydowski czy chrzescijanski czy jehowicki? Przypomnij sobie: "Jam jest Pan Bog Twoj" itede Odpowiedz Link Zgłoś
3agulka Re: za wiele madrosci to nie zamiesciles 01.07.05, 08:57 bawia mnie ci ktorzy opowiadaja sie ZA wiara katolicka bo w wiekszosci po prostu sa jej zupelnym zaprzeczeniem. po pierwsze ta agresja w waszych postach, po drugie zero tolerancji dla ludzi o odmiennym zdaniu, dla niewierzacych (Jezus nikogo do niczego nie zmuszal, prawda?), po trzecie wiara w cokolwiek nie oznacza wiary ponad wszystko i za wszelka cene (to fanatyzm). sceptycy przytaczaja bledy kosciola te teraz i te z przeszlosci no i maja racje a jak maja racje to trzeba im ja przyznac. bo ten caly kosciol reprezentuja tutaj ludzie, a czlowiek z natury jest istota ktora sie myli i popelnia bledy i powiem wiecej - wiara ta rowniez pozwala nam na popelnianie bledow. poza tym Bóg dal nam rozum po to wlasnie zeby go uzywac i samemu oceniac co jest a co nie jest dobre. a jak ktos sobie w to wierzy to niech wierzy po cichu a nie po to zeby bluzgac na forum. i tego rowniez naucza kosciol podpisano: wierzaca ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fagot777 Re: Setki listów ze świadectwami świętości Jana P 23.06.05, 08:11 Jakby sobie w d..pe nie dawali i paprali sie w g...nie to prezerwatyw by nie potrzebowali! Odpowiedz Link Zgłoś
etylkapl Re: Setki listów ze świadectwami świętości Jana P 27.06.05, 09:56 nie byłoby AIDS gdyby nie zboczenia, to nauka udowodniła wielokrotnie, że wszystko , co człowiek robi przeciwko prawom boskim (jak kto chce prawom natury) obraca się przeciwko niemu, klonowanie doprowadzi do mutantów (sciene fiction to pryszcz z tym co nas czeka), karmienie zwierząt zwierzętami - choroba wściekłych krów itp Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Klonie etylklapie jesteś świetny,podziwiam cię!!!! 29.06.05, 00:44 etylkapl napisała: > nie byłoby AIDS gdyby nie zboczenia, to nauka udowodniła wielokrotnie, że > wszystko , co człowiek robi przeciwko prawom boskim (jak kto chce prawom > natury) obraca się przeciwko niemu, klonowanie doprowadzi do mutantów (sciene > fiction to pryszcz z tym co nas czeka), karmienie zwierząt zwierzętami - > choroba wściekłych krów it Na pewno nie pochodzisz od małpy na pewno nie jesteś brakującym ogniwem w teorii Darwina. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
cziriklo Chyba "swiadectwa swietosci" powinny byc wziete 22.06.05, 20:22 w cudzyslow? Bo to nie jest jednak to samo co swiadectwo zdrowia, czy swiadectwo szkolne. Gazeta (dziennikarz!) nie moze w ponadreligijnej gazecie uzywac tego sformulowania jakby owe "swiadectwa" nalezaly do sfery faktow? Gazeto! Zejdz na ziemie, poprosze. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Chyba "swiadectwa swietosci" powinny byc wzie 22.06.05, 21:40 to chyba jedynie cytat . Kto potrafi czytac miedzy wierszami , sam sobie dopowie reszte . Odpowiedz Link Zgłoś
etylkapl Re: Chyba "swiadectwa swietosci" powinny byc wzie 27.06.05, 10:25 gdyby gazeta była na poziomie, nie dopuszczałaby do dyskusji na tematy tej wagi Odpowiedz Link Zgłoś
nemi13 cenmy papiza i nie popadajmy w paranoje . 22.06.05, 20:58 popracujcie w kiosku i bedzie widac jakie kokosy robia wydawcy na papiezu ! to jest ochydne .! on nie zasluzyl na to .! Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 nie moge uwierzyc ze to ochydne 22.06.05, 21:07 jestes pewna???? ja mam inne podejrzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: nie moge uwierzyc ze to ochydne 22.06.05, 21:38 pieniadze nie smierdza Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 cudaki te katolaki ! żyją mitami zamiast faktami 22.06.05, 22:21 www.faktyimity.pl/index.phtml Odpowiedz Link Zgłoś
adolf33 [...] 22.06.05, 22:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
darekte Re: cudaki te katolaki ! żyją mitami zamiast fak 23.06.05, 00:54 genialne! stary, Ty sie zglos do nagrody nobla! jestes geniuszem. a co za lekkosc, co za dowcip. talent masz, chlopie! i to jaki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: cudaki te katolaki ! żyją mitami zamiast fak 23.06.05, 07:55 Nie pomyliłeś się, co do części ciała, która Ci zniknęłą ??? Odpowiedz Link Zgłoś
szechter2 [...] 23.06.05, 07:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
szechter2 Re: cudaki te katolaki ! żyją mitami zamiast fak 23.06.05, 07:54 Henio, 56 to rozmiar buta czy twoje IQ! Odpowiedz Link Zgłoś
szechter2 Re: nie moge uwierzyc ze to ochydne 23.06.05, 07:53 et tu pedale contra me Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Doznałem łaski cudu, czuję wielką ulgę!!!!!!!!!!! 22.06.05, 23:49 Byłem w tym strasznym stanie opętania. Chciałem wyprodukować papier toaletowy z wizerunkiem Papy pieru świętego. Miejscowy egzorcysta ksiądz Boguchwał podjął się tego nadludzkiego wysiłku. Pokropił mnie wodą święconą o zwielokrotnionej mocy, kropidłem były gałązki drzewa osikowego, ułożone w kształcie, który zniewala szatana, a w drugiej ręce trzymał portret naszego Najświętszego Ojca ojców świętych, wykonany przez samego o Hejmo. Z ramki zaś waliła łuna niepojęta i światłość, która mnie zniewalała. Wiłem się w konwulsjach i w straszliwym bólu przez dwie koronki i siedem paciorków. Potem klęczałem i klepałem osiem koronek i to, co pod koronką, chociaż nie wiedziałem czyje i co to jest. A obok leżało to coś, co wydaliło me grzeszne ciało i strasznie śmierdziało. Wszystko to było bardzo wstrętne, ogon, rogi i kopyta. Wtedy poczułem anielską lekkość, jakbym gdzieś leciał. Coś strasznie łupnęło i huknęło, obudziłem się i poczułem smród. Niepotrzebnie żarliśmy tą grochówkę na kolację, rzekła stara odwracając się do ściany. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
darekte Re: Doznałem łaski cudu, czuję wielką ulgę!!!!!!! 23.06.05, 00:59 ja cie krece! coz za talent literacki! ile w tym lekkosci! ile niewymuszonych kruczkow literackich! jak pieknie ujales swoje odczucia! jak gleboko! jak celnie, jak fantastycznie celnie! czytam ktorys raz z rzedu i zastanawiam sie, jak swiat mogl nie dostrzec Twojego telentu. No, miodzio... Stary, gratuluje! Zapisz sie do jakiejs grupy literackiej. Marnujesz sie. Odpowiedz Link Zgłoś
wieszcz111 Fraszka na ateiste - kozaczka 23.06.05, 04:04 W konwulsjach konal raz ateista zwijal sie z bolu jak chora glista wokolo loza pustka i nedza a on skowyczal by dac mu ksiedza mial przed skonaniem wizje koszmarna widzial szatana sylwetke czarna. KOzaczek, tak mi imponuja twoje posty ze je rejestruje jako przyszly material dowodowy. Odpowiedz Link Zgłoś
szechter2 Re: Doznałem łaski cudu, czuję wielką ulgę!!!!!!! 23.06.05, 07:50 > Coś strasznie łupnęło i huknęło, obudziłem się i poczułem smród. Zesrales sie po takim wysilku intelektualnym? Nastepnym razem gwiazda davida sobie dupe zapchaj! Odpowiedz Link Zgłoś
etylkapl Re: Doznałem łaski cudu, czuję wielką ulgę!!!!!!! 27.06.05, 10:32 zmień ksywę na obesraczek, g.... masz nie tylko tam gdzie wszyscy, ale i w mózgu Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Nastepny cud JPII- Walesa i Kwasniewski pija razem 23.06.05, 01:30 ...jego zdrowie... Odpowiedz Link Zgłoś
malinabigos Wyjdźcie z Babilonu !!! 23.06.05, 02:14 Bardzo was PROSZĘ - przeczytajcie chociaż 1 stronę, ten tekst was zaszokuje. Czytanie i myślenie nie boli ! www.faktyimity.pl/download/poradnik1.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
etylkapl Re: Wyjdźcie z Babilonu !!! 27.06.05, 10:37 zrobili ci bigos z mózgu, przeczytałam, ale się nie dałam, myślenie ma naprawdę przyszłość, ale ta rada nie dotyczy ciebie, czytaj dalej plociuchy, które zarabiają na bezmyślnych idiotach lubiących sensacje, tam dopiero robi się szmal na głupcach Odpowiedz Link Zgłoś
szechter2 Re: Nastepny cud JPII- Walesa i Kwasniewski pija 23.06.05, 07:48 heraldek napisał: > ...jego zdrowie... Czy ja pluje na twojego Jahve, zydku? Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 szechter2, ty mlodziezy wszechpolska 23.06.05, 11:31 dla ciebie najgorsza obelga to zyd? niewazne czy do kogos pasuje czy nie nie ma nic gorszego coz czambuly giertychowe raczej nad krzepa pracuja niz nad umyslem i dlatego czasem w towarzystwie takei zazenowanie budza.... (2 trudne slowa jakby co to ci je moge wyjasnic) Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Nastepny cud JPII- Walesa i Kwasniewski pija 23.06.05, 15:10 > Czy ja pluje na twojego Jahve, zydku? Czy ja mam złe wiadomości, czy twój Bóg to tenże sam Jahwe ze Starego Testamentu tylko w nowej odsłonie? Nie bluźnij synku, bo będzie ci policzone... Odpowiedz Link Zgłoś
jur.jam Najlepszy dowód świętości JP2 to zmartwywstanie. 23.06.05, 06:41 Najlepiej by było gdyby JP2 ogłosił się nieśmiertelnym, chyba tylko dlatego że zapomnił to zrobić ......umarł. Poprzednicy jego różne głupoty już ogłaszali. Odpowiedz Link Zgłoś
szechter2 Re: Najlepszy dowód świętości JP2 to zmartwywsta 23.06.05, 07:47 Na szczescie rabini trzymaje ten caly uklad koszerny Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: Najlepszy dowód świętości JP2 to zmartwywsta 23.06.05, 08:17 Kim jesteś, że pozwalasz sobie na taki brak szacunku wobec niekwestionowanego nawet przez przeciwników autorytetu JPII ? " Błogosławiony człowiek, który nie mając nic do powiedzenia nie ubiera tego faktu w słowa" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Najlepszy dowód świętości JP2 to zmartwywsta 23.06.05, 09:55 Zauważ brak szacunku u obrońców katolicyzmu na forum do innych autorytetów.... Odpowiedz Link Zgłoś
gatt Re: Najlepszy dowód świętości JP2 to zmartwywsta 25.06.05, 15:32 Ludzie mają kuku na móniu, niestety....... Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 czy jest jakies lekarstwo na glupote oprocz elekt 26.06.05, 21:18 elektrowstrzasu ? Czy zaklady energetyczne wytrzymaja jak sie podlaczy polskich popapranych dewiantow katolskich na takiego typu kuracje uzdrawiajace ? Odpowiedz Link Zgłoś
schutzengel1 cudaki te katolaki ! żyja mitami zamiast faktami 29.06.05, 08:54 bolał mnie ząb, zjadłem tabletkę przeciwbólową,teściowa oglądała papieską telewizję z Woronicza, właśnie nadawali tysięczną powtórkę z Wojtyłą w roli głównej. Nagle stał się cud, ząb przestał boleć. Jestem przekonany ,ze tabletka nie miała nic z tym wspólnego. Zastanawiam się tylko dlaczego przez tyle lat pontyfikatu jp2 w Polsce cud zmian na lepsze dotyczył tylko kleru katolickiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold A jeżeli nie zostanie świętym ?? Hehe... 29.06.05, 13:11 ..kolejna schizma w Kościele ?? Polaczki się obrażą..?? Czytałem gdzieś, że ta beatyfikacja jest ważna nie tylko dla wierzących...hehe.. szczerze mówiąc mi to zwisa.... nie mówcie za mnie.... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
pl.adex Subito santo 29.06.05, 14:03 Subito santo to oznacza ze akurat rozpoczal sie sezon ogorkowy i nie ma o czym bardziej powaznym pisac.W The Guardian wypisuja ze swieta Diana przespala sie z Johnem Kennedy juniorem i ze nie lubila kokainy a w Gazecie Wyborczej ze pan Wojtyla aka Ojciec Swiety aka JPII bedzie swietym pronto.A Polak niech nauczy sie od Brytyjczyka na cos takiego jest tylko jedna odpowiedz Glad for him.lovely day. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Konkurs ....!!! ( z nagrodami...) :-DD 30.06.05, 09:49 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29151&w=25724014 Odpowiedz Link Zgłoś