brynk 06.07.05, 08:53 ale ja bym chciał zobaczyć pana teczkę -panie kardiologu , Czyżby jakiś strach przed czymś....? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brynk Re: Religa: Nie chcę oglądać swojej teczki 06.07.05, 08:55 pokaz Pan teczke , bo niewiem jak zagłosowac , a na zdrajców napewno nie oddam głosu , nawet na takich co do których nie będe miał pewności , ze są godni Polski Odpowiedz Link Zgłoś
ahart Podglądactwo można leczyć 06.07.05, 09:15 Po co te insynuacje? przecież człowiek wyraźnie pisze, że historyków i media zaprasza do teczki. Ale nie wszystkich podglądaczy, powołujących się na wzniosłe hasełka ("nie wiem, czy ktoś jest godny Polski"). Podpowiadam: podglądactwo to przypadłość, którą można leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
e-milia44 Re: Podglądactwo można leczyć 06.07.05, 15:32 zaprawdę słuszne to i sprawiedliwe co powiadasz ahart ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dziecina.betlejemska Re: Religa: Nie chcę oglądać swojej teczki 06.07.05, 12:54 brynk napisał: > pokaz Pan teczke , bo niewiem jak zagłosowac , a na zdrajców napewno nie > oddam głosu , nawet na takich co do których nie będe miał pewności , ze są > godni Polski Przecież i tak będziesz głosował na Macieja Giertycha, wedle tego jak ci LPR mózg wyprała... Odpowiedz Link Zgłoś
hotrod404 na pewno nie na profesora, który tytuł zdobył 06.07.05, 16:45 w czasach komuny! w tym środowisku mógł to osiągnąć tylko ktoś kto współpracował w taki czy inny sposób z reżimem komunistycznym! Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: Religa: Nie chcę oglądać swojej teczki 06.07.05, 15:19 brynk napisał: > pokaz Pan teczke , bo niewiem jak zagłosowac , a na zdrajców napewno nie > oddam głosu , nawet na takich co do których nie będe miał pewności , ze są > godni Polski Rozumiem, że "godny Polski" jest pan Giertych Senior, przydupas Jaruzelskiego, piewca STanu Wojennego, przeciwnik wycofania wojsk sowieckich z Polski? Nie jestem zwolennikiem Religi, ale jak czytam takie teksty, to mi się nóż w kieszeni otwiera. Gość mówi wyraźnie: nie mam nic do ukrycia. Dziennikarze i inni UPRAWNIENI mogą do teczki zaglądać ile chcą. UPRAWNIENI - to słowo-klucz. Religa wymaga przestrzegania prawa - TAKŻE w sprawie teczek. To rzeczywiście dyskwalifikuje go na polskiej scenie politycznej, na której za sprawnego polityka zostanie uznany TYLKO ktoś, kto nagina prawo do własnego widzimisę. "Teczki ponad wszystko" - nieważny program, nieważna linia polityczna - ważny jest WYŁĄCZNIE stosunek do teczek. Reszta to nieistotne szczegóły. A ja mam do teczek stosunek seksualny: ja je p.... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
e-milia44 Re: Religa: Nie chcę oglądać swojej teczki 06.07.05, 15:34 puuchatek napisał: > > A ja mam do teczek stosunek seksualny: ja je p.... ;) co ty, są do tego przyjemniejsze sprawy ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
hotrod404 za mundurem panny sznurem... 06.07.05, 16:48 [chodzi o pier....... oczywiście] Odpowiedz Link Zgłoś
jarumin Re: Religa: Nie chcę oglądać swojej teczki 06.07.05, 09:50 "Ciekawość - pierwszy stopień do piekła" To powiedzenie uważam za słuszne w stosunku do teczek SB W pełni popieram stanowisko prof. Religi. Niepoważne i nieładne jest posądzanie go o strach przed poznaniem zawartości swej teczki. Jeśli brynk jest taki ciekawy niech wstąpi do tajnych służb. Odpowiedz Link Zgłoś
kerednelo Re: Religa: Nie chcę oglądać swojej teczki 06.07.05, 13:37 E, tam brynk już jest w tajnych służbach jego giertychomości. Odpowiedz Link Zgłoś
u-boot_88 Re: Religa: Nie chcę oglądać swojej teczki 06.07.05, 09:57 Przez pewnien czas Religa ostro chlał, a jak sie pije to cos tam można "obyczajowego" nawywijać - i pewnie tego profesor sie boi (wstydzi). Odpowiedz Link Zgłoś
jas_wedrowniczek2 Plus dla Religi. 06.07.05, 10:40 Myslisz ze gdyby zajrzał i na dodatek podał publicznie nazwiska toby spał spokojniej? Tylko gawiedz i gazety miałaby kolejne gó.niane igrzyska. Po ubekach to spływa... Niestety podejmując temat teczek ubeckich trzeba się znizyć do poziomu szamba. Nie każdy lubi się w nim babrać i nie każdy chce się ślepo mścic. Jeśli uważasz że to oznaka jakiejś słabości Religi to ci współczuję. Jemu na to po prostu szkoda czasu i związanych z tym negatywnych emocji. Dla mnie to bardzo budująca postawa. Jest też jakaś nadzieja, ze jak go wybiorą będzie myślał o przyszłości Polski PS: Oczywiscie ubeków i PRS trzeba rozliczyc, ale napewno nie przez publiczne dyskusje na podstawie danych wyciekłych z jednej czy drugiej teczki. Odpowiedz Link Zgłoś
u-boot_88 Re: Plus dla Religi. 06.07.05, 11:00 Przyznaję, że wyciąganie wszelkich "obyczajówek" w kampanii wyborczej jest niesmaczne. A co do prof. Religi: nie neguje jego uczciwości (w przeciwieństwie do reszty kandydatów) ale zwróć uwagę, że facet juz od dobrych kilku lat chce zaistnieć w polityce - i jakoś mu to nie wychodzi. Wątpię, żeby sprawdził sie jako prezydent (nadmiernie "reprezentacyjny" też nie jest, niestety). Obawiam się, że znów zwycięży opcja czerwon-aferalna w osobie Cimoszewicza :( Odpowiedz Link Zgłoś
twmalgoska Mało ciekawy kandydat 06.07.05, 11:36 u-boot_88 napisał: "...facet juz od dobrych kilku lat chce zaistnieć w polityce - i jakoś mu to nie wychodzi..." Może dlatego, że jest bez pomysłów, bez programu i bez polotu - po prostu nijaki. Chociaż trzeba przyznać, że Mistewicz (jego doradca od marketingu politycznego) robi co może i jakieś małe efekty jego pracy są widoczne... Odpowiedz Link Zgłoś
otokacper bez programu???? 06.07.05, 13:19 No smiac mi sie chce. Jedyny kandydat z programem, np. polityka zagraniczna: EU jako ,,federacja panstw'' czyli silniejsza unia, nie dla wycofania wojsk z Iraku, walka o prawa czlowieka na Bialorusi, poprawa stosunkow z Rosja ale nie za cene utraty godnosci naszego kraju. Wyrazne poglady, ktore moga sie podobac albo i nie... Ze nie zajmuje sie tematyka teczek i komisji orlenowskich, bardzo dobrze- tematy poboczne, bez znaczenia dla przyszlosci kraju Odpowiedz Link Zgłoś
twmalgoska Bez jaj! 06.07.05, 15:33 To bardzo konkretny program! Szczególnie ten jego punkt o "walce o prawa czlowieka na Bialorusi i poprawie stosunków z Rosja ale nie za cenę utraty godności naszego kraju" - widać nie za nic Mistewicz kase bierze. I następny konkret: "EU jako federacja panstw czyli silniejsza unia". Brawo! Może tylko małe pytanko: A miejsce Polski w tej federacji? Rozumiem, trzeba troche poczekać: najpierw małe badanie, niech opinia publiczna się wypowie, a potem najpopularniejsze pomysły zamieścimy w programie... Pogratulować! A najbardziej tego - obrońco poprawniactwa - że nie widzisz korelacji między potrzebą przeprowadzenia lustracji i dekomunizacji a kilkunastoletnią przeszłością i przyszłością Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
jas_wedrowniczek2 Re: Plus dla Religi. 06.07.05, 12:43 Ech. Problem jest z tymi którzy w ogóle chcą kandydować. Zobacz ilu z obecnych kandydatów: - potrafi wyłącznie dzielić i burzyć. - uprawia kuriozalne pustosłowie - nie ma żadnego autorytertu ( no chyba, że we własnej rodzinie...) - nie ma podstawowej wiedzy n.t. ekonomii i polityki - reprezentuje wyłącznie środowisko "swoich" Ilu Ci zostanie? Dla demokracji problemem jest to, że uczciwi,z autorytetem obywatele nie pchają się wogole do polityki! Znowu przyjdzie Ci wybierać mniejsze zło np: między pijakiem a malwersantem Odpowiedz Link Zgłoś
otokacper Re: Religa: ostro chlal 06.07.05, 13:12 To prawda-ostro chlal. I co z tego? Pali papierosy-i co z tego. ma wady, ale przynajmniej jest uczciwym, szczerym czlowiekiem, inteligentnym (wreszcie prezydent powyzej sredniego wyksztalcenia) i ambitnym. Odpowiedz Link Zgłoś
deikiki nie do zaakceptowania jest brak poszanowania 06.07.05, 11:55 intymnosci, godnosci, prawa w odniesieniu do pacjentow Instytutu Kardiologii w Aninie, ktorym pan kierowal /nie wiem czy nadal/, przez jego pracownikow, tzw. personel medyczny. naprawde nie ma pan odrobiny wstydu konstruujac swoje wypowiedzi. nie ma to jak brak wiedzy wsrod wyborcow, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
otokacper Re: nie do zaakceptowania jest brak poszanowania 06.07.05, 13:20 O co ci konkretnie chodzi? Czy te insynuacje maja jakies rzeczywiste podstawy czy to tylko wytwor fantazji?? Odpowiedz Link Zgłoś
deikiki Re: nie do zaakceptowania jest brak poszanowania 06.07.05, 14:00 insynuacje?? byles kiedys pacjentem tego Instutytu? znasz tamte realia? nie mierz innych swoja miarka. Odpowiedz Link Zgłoś
otokacper Re: nie do zaakceptowania jest brak poszanowania 06.07.05, 14:36 Owszem, orientuje sie jak wyglada sytuacja w tym szpitalu-od strony lekarskiej, niestety nie z pierwszej reki. Nie odbiega w zaden znaczacy sposob od ogolnego polskiego standardu, co oznacza, ze prawa pacjenta, jego intymnosci itp. stoja zdecydowanie ponizej europejskich standardow-jestesmy lata za medycyna na zachodzie. jesli chodzi natomiast o profesjonalizm wykonywanych procedor medycznnych to jest on bez watpienia wysoki i tu chwala miedzy innymi profesorowi Relidze. Co do mierzenia innych swoja miarka to w ogole nie wiem o co ci chodzi. Taki podworkowy tekst nie pasuje to w ogole. Znaczy ze co? Ze ja cie jakos brzydko nazwalem czy jak....? Odpowiedz Link Zgłoś
legrange Re: Religa: Nie chcę oglądać swojej teczki 06.07.05, 13:03 Postawa godna tego szlachetnego i dobrego człowieka. A niektórzy członkowie tej osławionej komisji uwielbiają babrać się w esbeckim szambie. Odpowiedz Link Zgłoś
otokacper jedyne uczciwe podejscie 06.07.05, 13:09 Wreszcie kandydat, ktory szanuje prawo. Kaczynski, Giertychy itp. maja prawo gdzies. Szkoda, ze kardiochirurg musi uczyc profesora prawa jak przestrzegac prawa. Do dzis nie chcialem na pana Relige glosowac, ale wlasnie zmienilem zdanie. Teczki mnie nie interesuja. Interesuja mnie bardziej przyziemne sprawy: sluzba zdrowia, polityka miedzynarodowa. Tutaj prof. religa ma wyrazny program. Odpowiedz Link Zgłoś
kerednelo Re: Religa: Nie chcę oglądać swojej teczki 06.07.05, 13:35 Panie brynk, czyżby niezdrowa ciekawość?? Czytanie Faktu, NIE, Dziennika Polskiego już panu nie wystarcza panie brynk?? Odpowiedz Link Zgłoś
lol76 strach? Na pewno nie przed toba lajzo 06.07.05, 13:47 To jest to tego idioty ktory umiescil posta jako pierwszy: niezle jestes poje..y, zerszta calye ten kraj jest poje..y!!! Pie..na polska i pie..na swolocz Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus Nie zachowuj się jak polski kołtun, który sieje 06.07.05, 14:47 nienawiść wszędzie gdzie się pojawi. W czasach demokracji musisz mieć w obie duże pokłady tolerancji i zrozumienia ludzkich zachowań. A propo, co oznaczają te brakujące słowa: poje..y,Pie..na? Jakaś nowomowa, nie jestem na czasie chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
hotrod404 Re: strach? Na pewno nie przed toba lajzo 06.07.05, 16:50 nie oceniaj innych według samego siebie! ależ egocentryzm! Odpowiedz Link Zgłoś
ogromnejadra Przesiąknięta jest alkoholem i ma tłuste plamy po 06.07.05, 14:43 śledziu i flakach. Nie dziwię mu się.... Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: Religa: Nie chcę oglądać swojej teczki 06.07.05, 15:20 brynk napisał: > pokaz Pan teczke , bo niewiem jak zagłosowac , a na zdrajców napewno nie > oddam głosu , nawet na takich co do których nie będe miał pewności , ze są > godni Polski Rozumiem, że "godny Polski" jest pan Giertych Senior, przydupas Jaruzelskiego, piewca STanu Wojennego, przeciwnik wycofania wojsk sowieckich z Polski? Nie jestem zwolennikiem Religi, ale jak czytam takie teksty, to mi się nóż w kieszeni otwiera. Gość mówi wyraźnie: nie mam nic do ukrycia. Dziennikarze i inni UPRAWNIENI mogą do teczki zaglądać ile chcą. UPRAWNIENI - to słowo-klucz. Religa wymaga przestrzegania prawa - TAKŻE w sprawie teczek. To rzeczywiście dyskwalifikuje go na polskiej scenie politycznej, na której za sprawnego polityka zostanie uznany TYLKO ktoś, kto nagina prawo do własnego widzimisę. "Teczki ponad wszystko" - nieważny program, nieważna linia polityczna - ważny jest WYŁĄCZNIE stosunek do teczek. Reszta to nieistotne szczegóły. A ja mam do teczek stosunek seksualny: ja je p.... ;) (To ostatnie to tylko żart - tak na wszelki wypadek dodaję, dla mnie inteligentnych). Odpowiedz Link Zgłoś
e-milia44 Re: Religa: Nie chcę oglądać swojej teczki 06.07.05, 15:50 Nareszcie jakaś inteligentna dyskusja pod artykułem. No prawie... ;) Miło było czytać. Ja tez nie mam jeszcze sprecyzowanego kandydata na najblizsze wybory, jednak Religa jest jedna z opcji. Jak ktoś już napisał: "mniejsze zło..."? Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Religa: Nie chcę oglądać swojej teczki 06.07.05, 16:33 > UPRAWNIENI - to słowo-klucz. Religa wymaga przestrzegania prawa - TAKŻE w > sprawie teczek. Religa jest, do licha, kandydatem na prezydenta kraju. Każdy wyborca jest UPRAWNIONY do poznania nie tylko dzisiejszych poglądów Religi, ale także wszelkich materiałów, które zostały kiedykolwiek na jego temat stworzone. I na tej podstawie dokonać ŚWIADOMEGO wyboru, czy wierzyć SB, czy nie, czy Religa ma się czego wstydzić ze swojej przeszłości, czy nie. Jeżeli kandydatowi na prezydenta nie odpowiada taki układ, to nie ma przymusu bycia politykiem. W demokracjach zachodnich niczym dziwnym nie jest pytanie polityków o ich postępowanie jeszcze w czasach studiów... Nie wiem, dlaczego obywateli traktuje się jak motłoch, któremu wiedzę mogą sączyć według swego widzimisię wyłącznie historycy i dziennikarze, ew. komisja śledcza. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Czy on wie czego chce ? 06.07.05, 16:32 Zdaje mi się, że najpóźniej we wrześniu zrezygnuje z kandydowania. Swoją rolę chyba już wypełnił - w biegu długodystansowym to taki typowy "zając". Trochę poszaleje i robi miejsce właściwemu ( czyli komu ? po cichu chyba popiera Cimoszewicza ). Odpowiedz Link Zgłoś
ergo5 Re: Czy on wie czego chce ? 06.07.05, 21:18 To sympatyczny człowiek. Ale jako prezydent raczej się nie sprawdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
andrasz1 Re: Religa: Nie chcę oglądać swojej teczki 06.07.05, 21:20 Uczciwa i zroworosądkowa wypowiedź Profesora nie służu igrzyskom dla ludu.Już odezwał się pierwszy dupek - pieniacz. Odpowiedz Link Zgłoś