rsrh 18.07.05, 19:05 Ale pomijając całą "naukowa" polemikę w tej sprawie , to trzeba przyznac że czołowe postacie feministek w Polsce nie stanowia kanonu kobiecej urody! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kiks11 Re: W obronie plakatów "Jesteś wredna, brzydka... 18.07.05, 19:12 No cóż, feministki i lesbijki to generalnie zbiór brzydkich kobiet, a hormony gryzą. Odpowiedz Link Zgłoś
yarrai zgadzam sie - sa brzydkie 18.07.05, 19:23 to tylko moje subiektywne zdanie zbudowane na obserwacjach. niech sobie biedaczki szczekaja - to tez tylko moje subiektywne zyczenie. mnie to bimba. NYorker Odpowiedz Link Zgłoś
kiks11 Mnie też bimba, ale żeby te ładne nie uległy 18.07.05, 19:28 temu szczekaniu, bo wtedy kiszka. Odpowiedz Link Zgłoś
yarrai Re: Mnie też bimba, ale żeby te ładne nie uległy 18.07.05, 19:45 zagrozenie niestety istnieje. ale jesli kobieta czytac nie bedzie metropolitana i innych kolorowych szmatek dla idiotek, powinno byc dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
chrongen pomysł na hasło do plakatu anty frondo-prawicowego 18.07.05, 21:11 Trzej kolesie, jeden lekko przygarbiony w wyciągniętym sweterku, drugi łusy i pruszczaty we fleku (to taka kurtka niby wojskowa), trzeci w dresie i szaliku z napisem Polska, siedzą w domu przy piwku i komputerze. Na ekranie monitora goła laska. Chłopcy mają lekko wydęte rozporki i bardzo się ślinią. Na ścianie wisi plakat Romka Giertycha z całą rodziną (oczywiście z dziadkiem Maćkiem). Podpis: Jesteś zakompleksionym onanistą, zostań prawicowym aktywistą. Na dole w nawiasie: Albo zgłoś się do Janka Pospieszalskiego i opowiedz nam wszystkim w TV jaki z ciebie wielki patriota. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Wrzask i procesy to bylyby dopiero,... 18.07.05, 21:49 gdyby w podobny sposob potraktowano kler. Po feministkach mozna sobie jezdzic w ramach tzw. dyskusji o wolnosci wypowiedzi, nawet jezeli ta wypowiedz to krotkie toporzysko bez zadnych subtelnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus przeciez to stara jak swiat i bardzo prostacka... 18.07.05, 23:01 klisza. Forma tez malo oryginalna, zaczerpnieta z komiksow a eksploatowana przez dupkow od reklamy. Jednym slowem ani publicystyka, ani sztuka. purysta4 napisał: > gdzie mozna taki zdobyć??? U autora mozesz zamowic za pieniadze, albo zerwac gdzies za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
greenway Re: przeciez to stara jak swiat i bardzo prostack 19.07.05, 09:13 Plakat jest oblesny jak i cala tworczosc Korkucia, wionaca kiczem, wulgarnoscia i nedzna sprosnoscia. Ten sam motyw widzialem kiedys w Palyboy'u - wiec sie chlopak nie na biedzil. Dla mnie to zbaieg marketingowy, projektanta co dzis siedzi pod miotla i sie o nim nie mowi. Przeslanie prymitywne, forma wstretna, a haslo jak z szatni chlopcow z podstawowki. Wstyd Panie Korkuc, wstyd... Odpowiedz Link Zgłoś
hiob102 ŚRODA na plakat bez fotomontarzu. 19.07.05, 10:14 Posida wszystkie cechy, o których mowa w plakacie. Odpowiedz Link Zgłoś
reduta_ordona Re: ŚRODA na plakat bez fotomontarzu. 19.07.05, 10:42 Uderz w stół a nożyce się odezwą. Odpowiedz Link Zgłoś
newsnews Re: DEBILE do internetu bez sprawdzania ortografii 19.07.05, 11:52 "Fotomontażu" się pisze... Jesteś gruby, niski i masz kompleks małego fiutka - zostań miłośnikiem PiSu... Odpowiedz Link Zgłoś
wildrose66 ŚRODA na plakat bez fotomontarzu. 19.07.05, 14:00 Jak to dobrze, że jestes taki głupi i nie bedziesz mógł wpywać na cokolwiek :) Mężczyzno z Bożej łaski... szkoda, ze mamusia tak źle Ciebie wychowała, a moze tatuś za słabo przyłozył sie ręke do Twojego wychowania! Odpowiedz Link Zgłoś
antyfemina CZY KTOŚ WIE JAKĄ PŁEĆ REPREZENTUJE ŚRODA ???????? 20.07.05, 00:56 poniewaz nie jest to takie pewne moze ktos zorientowany moglby wyjasnic ten dylemat !! sprawa jest o tyle wazna ze sroda uzurpuje sobie wystepowanie w imieniu kobiet ! Odpowiedz Link Zgłoś
llll12 Re: CZY KTOŚ WIE JAKĄ PŁEĆ REPREZENTUJE ŚRODA ??? 20.07.05, 10:31 Sprawa jest poważna, bo kilku prawicowych oszołomów - ignorantów uzurpuje sobie wystepowanie w imieniu wszystkich Polaków! Jak to łatwo atakować mniejszość! stara znakomita tradycja młodziezy wszechpolskiej - pięciu na jednego i od tyłu! A jak jeszcze biskup od kwasu solnego wspomoże, to już szczeniaki się robią takie odwazne, że góry przenosić? ciekawe jak rzeczniczka Kaczynskiego zareagowałaby na hasło "jestes mały, gruby, rzydki i masz głupiego brata - wstąp di PiS!" . Też tłumaczyłaby, że to normalne i nalezy sie z tym liczyć? Znając mentalnośc Kaczyńskiego w- wtedy byłaby burza. Odpowiedz Link Zgłoś
mietekm45 Re: CZY KTOŚ WIE JAKĄ PŁEĆ REPREZENTUJE ŚRODA ???! 24.07.05, 19:16 antyfemina napisała: > poniewaz nie jest to takie pewne > moze ktos zorientowany > moglby wyjasnic ten dylemat !! > > sprawa jest o tyle wazna > ze sroda uzurpuje sobie > wystepowanie > w imieniu kobiet ! NO WŁAŚNIE !!! KIEDYŚ PRZED WOJNĄ LEKKOATLETKA TAMARA PRESS A POTEM NASZA KŁOBUKOWSKA (ZA SPRAWĄ SZEWIŃSKIEJ) ZOSTAŁY ZDYSKWALIFIKOWANE ZA TO ŻE SIĘ PODSZYWAŁY ZA KOBIETY !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rlogin Re: pomysł na hasło do plakatu anty frondo-prawic 18.07.05, 22:14 Ojej, siejesz stereotypami... Ja też się lubię czasami poonanizować w przerwach między zaliczaniem feministek... Nie garbię się, ale lubię wyciagnięte sweterki i kurtki para-wojskowe... No i feministki... szczególnie te najbardziej wyzwolone... ;) chrongen napisała: > Trzej kolesie, jeden lekko przygarbiony w wyciągniętym sweterku, drugi łusy i > pruszczaty we fleku (to taka kurtka niby wojskowa), trzeci w dresie i szaliku z > > napisem Polska, siedzą w domu przy piwku i komputerze. Na ekranie monitora goła > > laska. Chłopcy mają lekko wydęte rozporki i bardzo się ślinią. Na ścianie wisi > plakat Romka Giertycha z całą rodziną (oczywiście z dziadkiem Maćkiem). > Podpis: Jesteś zakompleksionym onanistą, zostań prawicowym aktywistą. > Na dole w nawiasie: Albo zgłoś się do Janka Pospieszalskiego i opowiedz nam > wszystkim w TV jaki z ciebie wielki patriota. > Odpowiedz Link Zgłoś
chrongen Re: pomysł na hasło do plakatu anty frondo-prawic 18.07.05, 23:15 rlogin napisał Ojej, siejesz stereotypami... Ja też się lubię czasami poonanizować w przerwach między zaliczaniem feministek...Nie garbię się, ale lubię wyciagnięte sweterki i kurtki para- wojskowe... No i feministki... szczególnie te najbardziej wyzwolone... ;) A niby czym jest ten plakat o feministkach jak nie stertą stereotypów. Nie oczekuj ode mnie, że będę wspinać się na intelektualne wyżyny, gdy odpowiadam na niskich lotów prowokację. Oko za oko, ząb za ząb, stereotyp za stereotyp. ---------------- Odpowiedz Link Zgłoś
pinokkio Niedoskonałość u Hammurabiego 19.07.05, 03:14 chrongen napisała: > Oko za oko, ząb za ząb, stereotyp za stereotyp Oko za oko, ząb za ząb, a dlaczego miłość za pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
zdrowy_dystans To jest plakat o Polsce !!! 20.07.05, 17:03 Taka jest Polska !!! Brawo !!! Nic dodac, nic ujac. Naga prawda. Gdyby byla tylko brzydka, wredna i leniwa, byloby pól biedy... P. S. Polish Joke: "Did you hear about the Polish lesbian? She loved men..." Odpowiedz Link Zgłoś
kiki69 Re: pomysł na hasło do plakatu anty frondo-prawic 19.07.05, 08:33 jestem pod wrazeniem :-) poprawiles mi humor na dzien dobry, wielkie dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
sneer_rg Re: pomysł na hasło do plakatu anty frondo-prawic 19.07.05, 14:13 rzeczywiście jesteś środa Odpowiedz Link Zgłoś
rlogin Re: Mnie też bimba, ale żeby te ładne nie uległy 18.07.05, 22:08 Bo i nie wszystkie są brzydkie... Jest znaczny odsetek grubawych, pryszczatych i nieatrakcyjnych, ale to norma - tyle samo znajdziesz kandydatek na zakonnice w ruchach oazowych i pochodnych. Racjonalizacja i sublimacja. Pozostałe są całkiem do rzeczy. Część ma jakiegoś fijoła na punkcie wolnego seksu (ideały posthipisowskie) - te są najbardziej OK: szybko, sprawnie i bez obciążeń. Inne tylko grają taką rolę - po dwóch tygodniach zaczynają coś o dzieciach i rodzinie. Wtedy należy przypomnieć im o LPR - miękną (a może twardnieją ;)) na chwilę, w której należy się subtelnie wycofać... Lubimy atrakcyjne feministki... ;) A nieatrakcyjne dażymy szacunkiem (wszak są przyjaciółkami tych atrakcyjnych ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
100lec Re: Mnie też bimba, ale żeby te ładne nie uległy 18.07.05, 23:46 ciekawe podejscie,jednak najpierw trzeba miec jakies dojscia do tych ladnych albo przynajmniej do ich brzydkich kolezanek. znacie jakies punkty strategiczne w kraku gdzie daloby sie spotkac i przebierac garsciami w tych ultra-utwardzonych-wyzwolonych? ;() Odpowiedz Link Zgłoś
bella96 Re: jestes bezmozgiem?wstap do LPR i wszechpolako 18.07.05, 19:36 bezmózgiem Szanowna Pani Feministko? - piszemy bezmózgowy, ew. bezmózgowiem. Czy teraz czas na walkę w obronie nowego, równouprawnionego języka Polskiego? To wyjdzie poniżej tego postu - zaraz się przekonamy ;-). Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: jestes bezmozgiem?wstap do LPR i wszechpolako 18.07.05, 22:08 bella96 napisał(a): > bezmózgiem Szanowna Pani Feministko? - piszemy bezmózgowy, ew. bezmózgowiem. > > Czy teraz czas na walkę w obronie nowego, równouprawnionego języka Polskiego? > To wyjdzie poniżej tego postu - zaraz się przekonamy ;-). ***************************** Dlaczego nowego równouprawnionego? Przedpiśca posłużył się językiem potocznym, w którym od dość dawna funkcjonuje inwektywa "bezmózg". Co do poprawności, to obowiązującą formą jest "język polski", a nie "język Polski". Odpowiedz Link Zgłoś
pinokkio młodzi puryści na start! 19.07.05, 03:23 maruda.r napisał: > Przedpiśca posłużył się językiem potocznym (...) Co do poprawności, to obowiązującą formą jest "język polski", a nie "język Polski". Chyba już "język Polski" dałoby się prędzej usprawiedliwić niż groteskowego "przedpiścę"... Odpowiedz Link Zgłoś
u-boot_88 Re: młodzi puryści na start! 19.07.05, 09:55 Proponuję "przedskrybę", chociaż "przedpiśca" jest moim zdaniem OK (analogicznie do "przedmówcy"). Gdyby język nie ewoluował, to dalej mówilibyśmy "Day, ać ja pobrusze a ti pocziwej". Odpowiedz Link Zgłoś
pinokkio Re: młodzi puryści na start! 19.07.05, 11:03 A dlaczegóż nie mielibyśmy używać dziś pięknej polszczyzny trzynastowiecznej? "Day, ać ia popisza, a ti pociway", możnaby delikatnie zasugerować internaucie, który w co drugim słowie błąd ortograficzny robi... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
u-boot_88 Re: młodzi puryści na start! 19.07.05, 12:26 RZądamy, aby Żąd wreście zrobił coś w celu uczymania czystości jenzykowej internetu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 SLD ma taki sam program 19.07.05, 04:44 SLD w sprawach dla Polski waznych ma taki sam program jak LPR - socjalizm. Wybieranie miedzy SLD i LPR przypomina wybor miedzy cholera a dzuma. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Prawda w oczy kole... 18.07.05, 19:36 ... mysle, ze ladne i madre kobiety nie musza bawic sie w nawiedzone feministki, zeby osiagnac w zyciu sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
kajka11 Re: Prawda w oczy kole... 18.07.05, 19:50 Nie uważasz, że prawo do sukcesu w zyciu mają także te nieładne i niemądre kobiety? Wzorem brzydkich i głupich mężczyzn, którym nikt takiego prawa nie odbiera. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Prawda w oczy kole... 18.07.05, 20:00 Prawo do sukcesu, tak jak do pieniedzy, ma kazdy... tylko nie kazdy potrafi z niego skorzystac. Odpowiedz Link Zgłoś
kajka11 Re: Prawda w oczy kole... 18.07.05, 20:06 Tym razem poruszasz watek socjalistyczny, czy tak? Rozumiem tez, ze wycofujesz sie ze swojej poprzedniej wypowiedzi dot. ladnych kobiet i sukcesu. Prawda, ze wystarczylo tylko troche pomyslec...? Odpowiedz Link Zgłoś
rlogin Re: Prawda w oczy kole... 18.07.05, 22:42 asienka32 napisała: > Prawo do sukcesu, tak jak do pieniedzy, ma kazdy... tylko nie kazdy potrafi z > niego skorzystac. asienko32... jestem rlogin37 i przeganiam cię pięciolecią doświadczeń... Uważam, podobnie jak ty, że prawo do sukcesu ma każdy... podobnie, jak do 32. orgazmów podczas jednej nocy... (a to już jest nie lada sukces). Czego pospołu życzmy feministkom. I pieniędzy też, rzecz jasna... :) Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek4 Re: Feministki-bojowki-wyzwolicielki 19.07.05, 13:03 Szkopul w tym, ze te bojownicze feministki - nie zawsze sa brzydkie i glupie. Znam wiele, ktore sa raczej ladne i bardzo przebiegle. Nie daj Boze dostac sie w rece takiej zazartej obronczyni feminizmu. Zupelnie jak bys trafil do magla! Moda militantki feministycznej przyszla do nas z Ameryki. Powoli, ta bojowa postawa feministek - zaczyna wychodzic bokiem naszej plci pieknej. Nie wiele na tym zyskaly - chcialy utozsamic sie z mezczyznami - zupelne fiasko. Identyczne przywileje i jednoczesnie idetynczne obowiazki. I tu jest pies pogrzebany. Ile z tych uroczych feministek wytrymuje temperature nerwowke zycia codziennego? Panie dyrektorki, poslanki, madre i inteligetne - a jak wracaja do domu to placza bo sa "nierozumiane", bo im "sie podklada nogi". Ja tam wole miec moja pieknosc w domu - kokietke, wracajaca od fryzjera, pachnaca dobrymi francuskimi perfumami i czekajaca na mnie z piekna kolacja. Ona jest zadowolona, ma swoje ciuchy, ploty w kawiarniach z kumpelkami - a ja tez jestem dumny z mojej pieknosci. Odpowiedz Link Zgłoś
tees1 to podobnie jak z wojujacym islamem 19.07.05, 13:52 czlowiek4 napisała: > Moda militantki feministycznej przyszla do nas z Ameryki. > > Powoli, ta bojowa postawa feministek - zaczyna wychodzic bokiem naszej plci > pieknej. Mielismy, i mamy, tu w Polsce naszych polskich muzulmanow, podobnie byly i emancypantki. A tu wraz z globalizacja wpadaja jakies bojowniki jednej i drugiej masci, tlumacza tubylcom ze ci sa uciskani, ze potrzebuja sie wyzwolic, daja karabin do reki i kaza isc bic wroga. Na szczescie polscy muzulmanie i polskie emancypantki nie sa glupi i nie daja sie latwo podpuscic. Odpowiedz Link Zgłoś
mmoonchild Re: Feministki-bojowki-wyzwolicielki 19.07.05, 14:10 Piszesz ze feministki cierpia na brak zrozumienia z powodu tego ze nie maja faceta. Powiem Ci ze obdarowywanie kobiety ciuchami prezentami itd to nie jest zrozumienie. Widac jestes strasznie ograniczony jesli tak to sobie wyobrazasz. Nie jestem feministka ale nie cierpie facetow ktorym sie wydaje ze sa fajni, bo wiekszosc z Was nie probuje albo po prostu nie potrafi zrozumiec kobiety. Jesli mialabym wybierac to wolalabym zyc sama niz z mezulkiem ktory mnei nie rozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
zdrowy_dystans Przeciez to jest plakat o Polsce !!! Brawo !!! 20.07.05, 15:21 Brawo !!! Ile tu samokrytyki !!! Przeciez to jest plakat o Polsce ! Wredna, brzydka i leniwa (Trojca Swieta z plakatu) ! Tak West widzi Polske. Odpowiedz Link Zgłoś
dzioobas Wśród mężczyzn brzydcy zostają politykami:) 18.07.05, 22:13 Ale tak btw, tak się dzieje z ruchami, które nie mogą ze spokojem przyjąć kolei rzeczy. Spójrzmy na komunistów - zrobili rewolucję, zabili w cholerę ludzi. Kombinowali, kryli się za kurtyną a tu na zachodzie wyrósł zaj...sty socjalizm i wykończył ten ideologiczny swoją "ucywilizowaną" liberalną formą. W przypadku feministek też te krzykate i brzydkie przestaną się liczyć kiedy w ich folklorze wyhodują się "normalne" równe kobiety i po prostu zmiażdżą siedlisko ekstremy. Istnienie feministek prędzej czy później stanie się problemem w asymilowaniu kobiet w świecie mężczyzn ponieważ będzie naświetlał (za jakiś czas oczywiście) nieistniejący problem Odpowiedz Link Zgłoś
katmoso Re: Wśród mężczyzn brzydcy zostają politykami:) 19.07.05, 00:42 dzioobas napisał: Istnienie feministek prędzej czy później stanie się problemem w asymilowaniu > kobiet w świecie mężczyzn ponieważ będzie naświetlał (za jakiś czas oczywiście) > nieistniejący problem możesz wyjasnić? nie rozumiem o co chodzi w tej wypowiedzi. poza tym jaka asymilacja kobiet w świecie mężczyzn? przypominam, że stosunek ilościowy wynosi mniej więcej 50 do 50. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Prawda w oczy kole... 18.07.05, 22:22 asienka32 napisała: > ... mysle, ze ladne i madre kobiety nie musza bawic sie w nawiedzone > feministki, zeby osiagnac w zyciu sukces. ******************************** To, że masz czynne prawa wyborcze zawdzięczasz wyłącznie feministkom. To, że masz prawo do sukcesu innego, niż urodzenie dziecka - również. Odpowiedz Link Zgłoś
joasia101 Re: Prawda w oczy kole... 19.07.05, 10:46 nic by feministki nie osiągneły jeśli by im meżczyźni na to nie pozwolili Odpowiedz Link Zgłoś
r1234_76 Re: Prawda w oczy kole... 19.07.05, 12:45 ile było feministek w parlamencie uchwalającym prawa wyborcze dla kobiet? Odpowiedz Link Zgłoś
send_me Re: Prawda w oczy kole... 18.07.05, 23:55 Osiągam sukces nie bawiąc się w ładną i mądrą. Po prostu jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
campbell Re: W obronie plakatów "Jesteś wredna, brzydka... 18.07.05, 19:47 Przecież ten plakat przedstawia w gruncie rzeczy fajne babki: seksowne, drapiezne, tyle, że nie zorientowane we współczesnych możliwosciach technicznych obywania sie bez mężczyzn-niedorajdów. Zamiast używać ogórków powinny zaopatrzyc sie w sex-shopie w niezawodny sprzęt napedzany elektrycznie. Nie wiem, na co tu sie obrażać? Odpowiedz Link Zgłoś
bert.d.s Re: W obronie plakatów "Jesteś wredna, brzydka... 18.07.05, 19:55 he, he, nic nowego. Przeciez jest taki kawal z broda: Question: how many feminists does it take to change the light bulb? Answer: THAT'S NOT FUNNY! Jeszcze gorszy niz brak urody jest u feministek brak poczucia humoru i zwyklego dystansu u siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
kajka11 Re: W obronie plakatów "Jesteś wredna, brzydka... 18.07.05, 20:01 Najwiekszy dystans do siebie maja katolicy. Widac to chocby po procesie Niznalskiej. Gratuluje poczucia humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam pomyśl! to nie boli 18.07.05, 20:41 i nie mieszaj do tego sprawy Niznalskiej... ps.: wyobrażasz sobie na wystawie w galerii sztuki - wielką gwiazdę dawida z waginą pośrodku??? - swoją drogą byłaby to jakaś oznaka równego traktowania płci.. Odpowiedz Link Zgłoś
kajka11 Re: pomyśl! to nie boli 18.07.05, 20:58 Myslę, że Ty to sobie wyobrażasz. Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: pomyśl! to nie boli 18.07.05, 21:04 nie muszę wyobrażać sobie żeńskich narządów płciowych - jestem od wielu lat żonaty ... Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: pomyśl! to nie boli 18.07.05, 22:15 człowieku, nie ośmieszaj się nie masz zielonego pojęcia o co chodziło Nieznalskiej, to miej choć odwagę się do tego przyznać Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: pomyśl! to nie boli 18.07.05, 22:19 wiem o co chodzilo nieznalskiej - chetnie i duzo mowila o tym udzielajac wywiadow zaraz po apelacji od wyroku sadu 1-ej instancji - polecam !ciekawa lektura Odpowiedz Link Zgłoś
dfghj1 Re: W obronie plakatów "Jesteś wredna, brzydka... 18.07.05, 20:08 Tych plakatów nie trzeba bronić, a raczej nie da się ich obronić. One nic nie mówią o feministkach za to wiele o autorach - zakompleksionych, tandetnych, małostkowych... Ot takie Polaczki, szukające swoich pięciu minut wszystkimi sposobami. Szczekanie na feministki jest w obskuranckiej Polsce bezpieczne i z uwagi na liczne występowanie półmózgów LPR-like - przynoszące popularność... Autor ma małego fiutka i tyle :))) Ja się nie boję feministek. Odpowiedz Link Zgłoś
sneer_rg Re: W obronie plakatów "Jesteś wredna, brzydka... 19.07.05, 14:26 poszukaj sobie olbrzyma to może uratuje twoje resztki mózgu Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Nie ma to jak tolerancja 18.07.05, 20:32 Szkoda, ze nie potrafify tolerować róznych akcji. Na wzajem obserwuje czepianie sie jednych środowisk przez drugie za byle co. Szczególnie fatalnie wypadają wówczas osoby krzyczące o potrzebie tolerancji. Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam "tolerancja selektywna" 18.07.05, 20:50 no bo tu chodzi wylacznie o tolerancje dla tychże krzykaczy - to jest taka "tolerancja selektywna" - albo tolerancja definiowana jako "podzielanie pogladow tych ktorzy ( najczesciej na lamach GW ) decyduja o tym co jest sluszne a co nie" :D Odpowiedz Link Zgłoś
formozus1 Feministka wKatolickim domu to obraza naukŚwiętych 18.07.05, 20:37 Jeno dzieci, kuchnia i służenie swemu panu jest kobiety Katoliczki powinnością i drogą do zbawienia. „Cała płeć żeńska jest bardzo słaba i lekkomyślna. Uświęcona zostaje jedynie przez macierzyństwo.” św. Jan Chryzostom (394-407) bp Konstantynopola Kobieta jest przecież mniej doskonała od mężczyzny, a feministka przestaje nią być w ogóle. W związku z tym należy feministki eliminować wszelkimi dostępnymi sposobami. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: Feministka wKatolickim domu to obraza naukŚwi 18.07.05, 21:03 straszne - do tego stopnia ze mozna nie zauwazyc ze mamy wiek 21 a nie 4 kiedy zyl Jan Chryzostom ( i kiedy powszechnie uwazano ze ziemia jest plaskim dyskiem lezacym w centrum wszechswiata) ale czym jest ta drobna roznica 17 wiekow w porownaniu z potwornosciami na jakie narazone i skazane sa w kosciele katolickim kobiety ! nie to co w islamie czy judaizmie! Odpowiedz Link Zgłoś
formozus1 Feministka wKatolickim domu to obraza naukŚwiętych 18.07.05, 21:18 ratatatam napisał: > straszne - do tego stopnia ze mozna nie zauwazyc ze mamy wiek 21 a nie 4 kiedy > > zyl Jan Chryzostom ( i kiedy powszechnie uwazano ze ziemia jest plaskim dyskiem > > lezacym w centrum wszechswiata) ale czym jest ta drobna roznica 17 wiekow w > porownaniu z potwornosciami na jakie narazone i skazane sa w kosciele > katolickim kobiety ! nie to co w islamie czy judaizmie! Nauki Kościoła są ponadczasowe. „Kobiety są przeznaczone głównie do zaspakajania mężczyzn.” św. Jan Chryzostom (394-407) bp Konstantynopola Wszyscy którzy występują przeciwko tym świętym myślą, są przeciwnikami tej prawdy objawianej przez tych świętych i całego naszego dziedzictwa kulturowego. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam ignorancja nie boli ... 18.07.05, 21:26 mysle ze , lekarstwem na twoja ignorancje bylaby np lektura katechizmu kosciola katolickiego - bez trudu znajdziesz w sieci ps, zmien ksywe na "farmazonus" bo farmazony pan prawisz :] Odpowiedz Link Zgłoś
formozus1 Feministka wKatolickim domu to obrazaNaukŚwiętych 18.07.05, 21:39 ratatatam napisał: > mysle ze , lekarstwem na twoja ignorancje bylaby np lektura katechizmu > kosciola katolickiego - bez trudu znajdziesz w sieci > > ps, zmien ksywe na "farmazonus" bo farmazony pan prawisz :] A widziałeś ty babe w ornacie? „Kobieta jest istotą poślednią, która nie została stworzona na obraz i podobieństwo Boga. To naturalny porządek rzeczy, że kobieta ma służyć mężczyźnie.” św. Augustyn (354-430) D Kościoła Przeto jej bunt którego wynikiem jest tworzenie tzw. „Ruchów kobiecych” jest grzechem i będzie przez Kościół tępiony. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: Feministka wKatolickim domu to obrazaNaukŚwię 18.07.05, 21:49 "baby w ornacie " nie widzialem w kosciele katolickim ( ktory -tak miedzy nami- jest mi instytucja raczej obojetna- co nie znaczy , ze ta obojetnosc mialaby usprawiedliwiac moja glupote czy ignorancje w sprawach zwiazanych np. z historia czy doktryna kosciola ...) ale wiadomo mi o kobietach uznanych za swiete, matki , zony , zakonnice , wladczynie, kobiety studiujace teologie , filozofie, stanowiace podpore doktryny teologicznej kosciola - nie mowiac juz o marii -matce zalozyciela kosciola -jezusa z nazaretu itd. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
formozus1 Feministka wKatolickim domu to obrazaNaukŚwiętych 18.07.05, 22:12 ratatatam napisał: > "baby w ornacie " nie widzialem w kosciele katolickim ( ktory -tak miedzy nami- > > jest mi instytucja raczej obojetna- co nie znaczy , ze ta obojetnosc mialaby > usprawiedliwiac moja glupote czy ignorancje w sprawach zwiazanych np. z > historia czy doktryna kosciola ...) ale wiadomo mi o kobietach uznanych za > swiete, matki , zony , zakonnice , wladczynie, kobiety studiujace teologie , > filozofie, stanowiace podpore doktryny teologicznej kosciola - nie mowiac juz o > Ř marii -matce zalozyciela kosciola -jezusa z nazaretu itd. itd. Te święte matki, zakonnice za życia mogły tylko służyć, uzyskały te „zaszczyty” dopiero po śmierci. Święci mężczyźni niejednokrotnie za życia mieli już karierę w hierarchii kościelnej i związane z tym przywileje. Kobiety nie, i tak jest do dzisiaj. Chyba że oszukiwały (papieżyca Joanna). Chociaż nie ma na to dowodów. Może to być legendą. Ciało Kobiety jest odbiciem szatana, feministki zaś szatana cybernetycznego. To kobieta cyborg z elementami swego ciała (a fe) wykonanymi przez szatana. Tu nie pomogą nawet święte egzorcyzmy wykonane przez samego papieża. Tylko eliminacja wykonana przez zespół Kongregacji Doktryny Wiary. „Ciało męskie jest odbiciem duszy; kobiece-szatana.” św. Augustyn (354-4300) D Kościoła. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam p--- dolisz chlopie glupoty 18.07.05, 22:16 idz sie piwa napij albo poszukaj sobie prawdziwej a nie papierowej dziewczyny - to moze bedziesz mial cos do powiedzenia o kobietach i w kosciele kat. i poza nim - dobranoc ! Odpowiedz Link Zgłoś
formozus1 Feministka wKatolickim domu to obraza NaukŚwiętych 18.07.05, 22:32 "idz sie piwa napij albo poszukaj sobie prawdziwej a nie papierowej dziewczyny - to moze bedziesz mial cos do powiedzenia o kobietach i w kosciele kat. i poza nim - dobranoc !" Aleś mi walnął argument!! Zaczęły mi krwawić stygmaty w kącikach ust. Jestem pod takim samym wrażeniem jak po przeczytaniu tych świętych myśli. „Niewiasta jest bestią ani trwałą, ani stałą i zawiścią swoją wstyd przynosi mężowi, podsyca zło, jest początkiem wszystkich sporów i waśni, w niej źródło i droga wszelkiego niepokoju.” św. Augustyn (354-430) D Kośćoła No chyba sam przyznasz ? Jak bestia może cokolwiek odczuwać. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
dem0kryt Re: Feministka wKatolickim domu to obraza NaukŚwi 19.07.05, 10:15 Sorry, ale co ma do rzeczy tutaj św. Augustyn, piszący swoje dzieła u schyłku starożytności? Jest doktorem Kościoła, jest świętym, ale jego pisma nie mają charakteru ksiąg objawionych, a jego poglądy nie sa obowiązującymi dogmatami. To raz. Dwa: wiesz dlaczego chrześcijaństwo wygrało pod koniec starożytności, choć miało groźnych przeciwników? Bo potrafiło przyciągnąć kobiety. Bo nie było kultem typowo męskim, jak np. mitraizm. Więc - znaj proporcjum mocium panie, kiedy piszesz o mizoginach chrześcijańskich. I jeszcze jedno: wiesz, dlaczego w Afyce chrześciajństwo często przegrywa z islamem? Także i dlatego, że nie akceptuje poligamii. Indie są krajem demokratycznym od wielu lat. Dlaczego więc sytuacja kobiet jest tam tak diametralnie różna w porównaniu z Europą, nawet z tą najbardziej "zacofaną" i "konserwatywną" (jak chcą niektórzy forumowicze) Polską? Może więc sprzeciw Kościoła Katolickiego wobec pewnych form feminizmu nie wynika li tylko z mizoginizmu hierarchów i chęci obrony patriarchatu za wszelką cenę? Może są i inne powody... PS. Jakby co - ja jaestem agnostykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
joasia101 Re: Feministka wKatolickim domu to obrazaNaukŚwię 19.07.05, 11:05 > Ciało Kobiety jest odbiciem szatana, feministki zaś szatana cybernetycznego. > To kobieta cyborg z elementami swego ciała (a fe) wykonanymi przez szatana. > Tu nie pomogą nawet święte egzorcyzmy wykonane przez samego papieża. > Tylko eliminacja wykonana przez zespół Kongregacji Doktryny Wiary. wiesz,że jesteś chory? Odpowiedz Link Zgłoś
bardu Re: Feministka wKatolickim domu to obraza naukŚwi 18.07.05, 22:41 > ...Wszyscy którzy występują przeciwko tym świętym myślą... < Oj myślą, myślą - w przeciwieństwie do tych, którzy miewają z tym problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
formozus1 Feministka wKatolickim domu to obraza naukŚwiętych 18.07.05, 23:12 bardu napisała: > > ...Wszyscy którzy występują przeciwko tym świętym myślą... < > Oj myślą, myślą - w przeciwieństwie do tych, którzy miewają z tym problemy. Dziękuję za zwrócenie uwagi. Masz oczywiście rację. Ja na moje usprawiedliwienie mam to: Pośpiech. No i z tym ą,om miewam problemy. Dużo się modlę o rozum, marne tego wyniki. To chyba diabeł mi tu namieszał, albo jakaś feministka. "Kiedy widzisz kobietę, pamiętaj: to diabeł, ona jest swoistym piekłem." Korpokrates, założyciel klasztoru Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
ursynowiak Znam 3 feministki, są wredne i brzydkie, naprawdę 18.07.05, 20:46 a dwie z nich chyba są lesbijkami. To moje sąsiadki. Często przychodze do nich podyskutować i choć jeszcze chyba nie jestem "męską szowinistyczną świnią", to są na dobrej drodze żeby mnie w taką świnię zmienić :) Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam ja znam feministki jedynie zTV 18.07.05, 20:57 i te ktore widzialem faktycznie sa brzydkie,glupie, niedouczone i strasznie zakompleksione - przy tym potwornie glodne sukcesu i zaszczytow - i to wlasnie tworzy taka ciezko strawna mieszanke - zupelnie jak z "sexmisji" - zdrowe psychicznie, akceptujace siebie i akceptowane przez otoczenie kobiety robia w polsce kariery jak wszedzie na swiecie , sa doceniane i podziwiane - a te straszydla szukaja na sile jakiegos usprawiedliwienia wlasnej nieudolnosci i to wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
mila1009 Re: ja znam feministki jedynie zTV 18.07.05, 21:51 A czy myslisz, ze te "zdrowe psychicznie i akceptujace siebie" kobiety nie moga, czy raczej nie sa feministkami? Jesli tak, to chyba zle rozumiesz pojecie "feminizm". Tak jak w artykule: kazda niezalezna kobieta, ktora potrafi zadbac o swoje prawa, jest feministka. Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: ja znam feministki jedynie zTV 18.07.05, 21:59 nie, nie sa feministkami - femnizm jest dosyc precyzyjnie zdefiniowanym i opisanym ruchem o podlozu ideologicznym - to co prezentujesz w tej chwili to proba zaklamania prawdziwego znaczenia terminu "feminizm" Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: ja znam feministki jedynie zTV 18.07.05, 22:28 ratatatam napisał: > nie, nie sa feministkami - femnizm jest dosyc precyzyjnie zdefiniowanym i > opisanym ruchem o podlozu ideologicznym - to co prezentujesz w tej chwili to > proba zaklamania prawdziwego znaczenia terminu "feminizm" ******************************* Precyzyjnie? A o którą z odmian chodzi, gdyż np. wikipedia podaje ich dwanaście? Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: ja znam feministki jedynie zTV 18.07.05, 22:36 to pytanie do propagato(row)(ek) i obron(cow)(czyn) feminizmu nie do mnie - jesli wikipedia ( co za szanowane i uznane dzielo encyklopedyczne redagowane przez.. no wlasnie? kogo? ROTFL) wymienia jak mowisz 12 odmian f. to znaczy ze daje sie to zjawisko dosyc precyzyjnie opisac , przeanalizowac i dokonac jakiejs klasyfikacji z podzialem na odmiany nawet :DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
joasia101 Re: ja znam feministki jedynie zTV 19.07.05, 11:11 A wiecie , ze K.Szczuka to nawet jak jest grono, w którym są meżczyzni i kobiety, sugeruje,żeby używać żeńskiej formy liczby mnogiej, np "byŁyśmy, widziaŁyśmy" etc, bo męska forma to dyskryminacja Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: Znam 3 feministki, są wredne i brzydkie, napr 18.07.05, 20:59 zgadzam sie w 100 proc. Pyskate baby ktore gdyby je zapytac czego chca nie potrafilyby odpowiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
rlogin Re: Znam 3 feministki, są wredne i brzydkie, napr 18.07.05, 22:31 Chłopie, zazdroszczę ci... ja to za feministkami muszę się po całej Polsce uganiać... a tu dwie... sąsiadki... mmmm... Nie przejmuj się odmiennością (pozorną). Wyznaj kiedyś mimochodem, że odczuwasz niezrozumiałą przyjemność przyglądając się miłości kobiet... I że sam masz chyba w sobie cos kobiecego... Tylko zrób to subtelnie, bądź nieśmiały, a jednak męski... Obie są twoje ;) ursynowiak napisał: > a dwie z nich chyba są lesbijkami. To moje sąsiadki. Często przychodze do nich > podyskutować i choć jeszcze chyba nie jestem "męską szowinistyczną świnią", to > są na dobrej drodze żeby mnie w taką świnię zmienić :) Odpowiedz Link Zgłoś
meritum3 Re: W obronie plakatów "Jesteś wredna, brzydka... 18.07.05, 20:57 No cóz dyskusja jest raczej płytka - sam pomysł palkatu zrodził się w głowie jakiwgoś homosia na dodatek malował to jakiś "niepełnosprawny" czy raczej sprawny innaczej "artysta" plakaty mogą być głupie , czy nawet złośliwe ale nie powinny szpecić nasych ulic . Odpowiedz Link Zgłoś
hamlet1111 Re: W obronie plakatów "Jesteś wredna, brzydka... 18.07.05, 21:06 Co by nie mówić polskie feministki nie są sympatycznymi kobietkami tj.: takimi co je można zaprosić na piwo i pogadać. Środa, Szczuka, Dunin to frustratki. Są brzydkie a zarazem na tyle inteligentne żeby wiedzieć że normalny facet się nimi nie zainteresuje. To jest moim zdaniem główny powód ich zamiłowania do feminizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: W obronie plakatów "Jesteś wredna, brzydka... 18.07.05, 21:29 hamlet1111 napisał: > Co by nie mówić polskie feministki nie są sympatycznymi kobietkami tj.: takimi > co je można zaprosić na piwo i pogadać. no tak, bo nie miałbyś okazji do błyszczenia swoim intelektem. bo intelektu by zabrakło. > Środa, Szczuka, Dunin to frustratki. Są > brzydkie a zarazem na tyle inteligentne żeby wiedzieć że normalny facet się > nimi nie zainteresuje. z tego co wiem, i sroda i dunin mają partnerów. więc co? sugerujesz, że są oni nienormalni? > To jest moim zdaniem główny powód ich zamiłowania do > feminizmu. a wiesz czym jest feminizm? chyba nie. Odpowiedz Link Zgłoś
hamlet1111 Re: W obronie plakatów "Jesteś wredna, brzydka... 18.07.05, 23:07 Środa i Dunin to dwie różne sprawy. Środa zaczęła się bawić w feminizm całkiem niedawno jak została ministrem i sądze że robi to bardziej dla politycznego rozgłosu niż z zamiłowania. Ot, rzuci kilka hasełek pod publiczkę i już czuej się ważna. Idę o zakład że w domu nie wyręcza się mężem i dba o niego jak normalna kobieta. Dunin natomiast to zatwadziała feministka. To że udało się jej teraz tymczasowo usidlić jakiegoś nieszczęśnika nie oznacza, że ma powodzenie jak Pamela Anderson bo warunki ma nienajlepsze. Sama twierdzi że preferuje tzw.: "wolne związki" co mówi samo za siebie. Która normalna kobieta wygłasza takie sądy?? P.S. Jeżeli wątpisz w mój intelekt to mogłabyś się miło rozczarować:) Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: W obronie plakatów "Jesteś wredna, brzydka... 19.07.05, 00:46 hamlet1111 napisał: > Środa i Dunin to dwie różne sprawy. Środa zaczęła się bawić w feminizm całkiem > niedawno jak została ministrem i sądze że robi to bardziej dla politycznego > rozgłosu niż z zamiłowania. akurat znam panią środę od dość długiego czasu i jakiś czas temu (zanim została pełnomocniczką) też miała poglądy feministyczne. a polityczny rozgłos? poczytaj sobie, co sądzi o polityce, to może się poprawisz w sądach. > Ot, rzuci kilka hasełek pod publiczkę i już czuej > się ważna. Idę o zakład że w domu nie wyręcza się mężem i dba o niego jak > normalna kobieta. jakie to hasełka "pod publiczkę"? i co to znaczy z tym mężem? > Dunin natomiast to zatwadziała feministka. To że udało się > jej teraz tymczasowo usidlić jakiegoś nieszczęśnika nie oznacza, że ma > powodzenie jak Pamela Anderson bo warunki ma nienajlepsze. czyli kobiety usidlają mężczyzn? dawno się tak nie uśmiałam :D > Sama twierdzi że > preferuje tzw.: "wolne związki" co mówi samo za siebie. Która normalna kobieta > wygłasza takie sądy?? a takich inwektyw nie rozumiem. > P.S. Jeżeli wątpisz w mój intelekt to mogłabyś się miło > rozczarować:) wątpię, bo patrzysz na świat stereotypowo. określenia typu "nienormalna kobieta preferuje wolne związki" a "normalna dba o męża i się nim nie wyręcza" świadczą o zaślepieniu i małą refleksją nad otaczającym światem. Odpowiedz Link Zgłoś
hamlet1111 Re: W obronie plakatów "Jesteś wredna, brzydka... 19.07.05, 09:34 wiewiorzasta napisała: > akurat znam panią środę od dość długiego czasu i jakiś czas temu (zanim została > pełnomocniczką) też miała poglądy feministyczne. > a polityczny rozgłos? poczytaj sobie, co sądzi o polityce, to może się poprawis > z > w sądach. Właśnie przeczytałem. Okazuje się, że większość jej powiedzeń jest albo nie przemyślana albo pod publiczkę, co potwierdza moją teorię o jej obłudzie i afiszowaniu się feminizmem "na pokaz" Znana jest jej kontrowersyjna wypowiedz atakująca religię katolickę jako ta co powoduje przemoc w rodzinie i którą gardzi: www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2004121414 oraz jej zamiłowanie do tradycji katolickiej serwisy.gazeta.pl/fotografie/5,50602,1796116.html?x=11 Wktórym miejscu jest prawdziwa? Pewnie mógłbym odszukać dziesiątki wypowiedzi nasączonych jadem, którewypowiedziała Kinga Dunin, ale wydaje mi się, że nie ma to sensu. Jakby powiedział to klasyk: "Jaki jest koń, każdy widzi". > wątpię, bo patrzysz na świat stereotypowo. określenia typu "nienormalna kobieta > preferuje wolne związki" a "normalna dba o męża i się nim nie wyręcza" świadczą > o zaślepieniu i małą refleksją nad otaczającym światem. To że wg Ciebie są jeszcze ludzie dla których tradycja jest ważna jest "stereotypem" to Twój problem. Nie spotkamy się na manifie gdzie będziecie palić biustonosze. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: W obronie plakatów "Jesteś wredna, brzydka... 19.07.05, 14:06 > Znana jest jej kontrowersyjna wypowiedz atakująca religię katolickę jako ta co > powoduje przemoc w rodzinie i którą gardzi. posłuż się jakimś innym źródłem niż trybuna. > oraz jej zamiłowanie do tradycji katolickiej a co ma patrzenie na krzyż z zamiłowaniem do tradycji katolickiej? poza tym ona nigdy i nigdzie nie kryła, ze jest agnostyczką, czy raczej ateistką, co nie przeszkadza jej w uważnym czytaniu encyklik papieskich na przyklad. ty jakąś czytałeś? > To że wg Ciebie są jeszcze ludzie dla których tradycja jest ważna > jest "stereotypem" to Twój problem. tradycja bardzo fajna rzecz, ale stereotypem jest posługiwanie kliszą, że jak kobieta nie chce wyjść za mąż, to jest nienormalna. rozumiesz różnicę między nienormalną a nie-tradycjonalistką? najwytaźniej nie. i to mi się nie podoba w twoim myśleniu. > Nie spotkamy się na manifie gdzie będziecie > palić biustonosze. "my" tzn. kto? ja sama sobie tutaj siedzę. chyba ze to jakieś pozostałości po poprzednim ustroju. neofita? Odpowiedz Link Zgłoś
hamlet1111 Re: W obronie plakatów "Jesteś wredna, brzydka... 19.07.05, 19:04 > posłuż się jakimś innym źródłem niż trybuna. Wydawało mi się że to źródło jest dla feministek bardziej obiektywne jak choćby Fronda czy nawet "Rzeczpospolita". > poza tym ona nigdy i nigdzie nie kryła, ze jest agnostyczką, czy raczej > ateistką, co nie przeszkadza jej w uważnym czytaniu encyklik papieskich na > przyklad. ty jakąś czytałeś? Jeżeli Środa rzeczywiście czyta encykliki papieskie to wnioskuje z nich co innego niż autor chciał powiedzieć, sądząc po jej poglądach o aborcji, rodzinie i kościele katolickim. Ona nie jest agnostyczką, a raczej egotyczką. > "my" tzn. kto? ja sama sobie tutaj siedzę. chyba ze to jakieś pozostałości po > poprzednim ustroju. neofita? Jakby to Tobie łapotologicznie wytłumaczyć: "My" to znaczy Ja i Ty na jednej manifie bo uważam że wszelkie manify, parady równości i inne takie balety to nic innego jak love parade po polsku, czyli tandeta i efekciarstwo opakowane w feminizm i homoseksualizm. Odpowiedz Link Zgłoś
epiphany23 Re: W obronie plakatów "Jesteś wredna, brzydka... 19.07.05, 22:59 > Wydawało mi się że to źródło jest dla feministek bardziej obiektywne jak choćby > Fronda czy nawet "Rzeczpospolita". widzisz jak sie mozna zdziwic? poza tym nie mowilam o obiektywizmie, tylko o rzetelnosci. > Jeżeli Środa rzeczywiście czyta encykliki papieskie to wnioskuje z nich co > innego niż autor chciał powiedzieć, sądząc po jej poglądach o aborcji, rodzinie > i kościele katolickim. Ona nie jest agnostyczką, a raczej egotyczką. wiesz, czytac, wcale nie oznacza zgadzac sie. ale rozumiem, ze ty wszystko co przeczytasz przyjmujesz bezkrytycznie i bezrefleksyjnie... > Jakby to Tobie łapotologicznie wytłumaczyć: "My" to znaczy Ja i Ty na jednej > manifie "Nie spotkamy się na manifie gdzie _będziecie_ palić biustonosze." to z ciebie cytat. podkreslenie moje. wytlumaczylam lopatologicznie? Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: W obronie plakatów "Jesteś wredna, brzydka... 19.07.05, 23:03 przepraszam, podszylam sie przez przypadek pod przyjaciolke, ktora sie nie wylogowala. to wyzej to bylam ja - wiewiora. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: W obronie plakatów "Jesteś wredna, brzydka... 18.07.05, 21:27 rsrh napisał: > Ale pomijając całą "naukowa" polemikę w tej sprawie , to trzeba przyznac że > czołowe postacie feministek w Polsce nie stanowia kanonu kobiecej urody! a jaki to jest "kanon kobiecej urody"? Odpowiedz Link Zgłoś
jerzywal W obronie kobiet 18.07.05, 21:28 Nie rozumiem całego ruchu feministycznego. Oznacza on, że są kobiety obojętne wobec mężczyzn i buntujące się przeciw temu. Równouprawnienia nie ma i nie będzie. Kobieta ma inne zadania a mężczyzna inne. Kobiety chcące sie poczuć w meskiej skórze powinny zająć się hydrauliką. Piękny męski zawód i ostatnio w modzie. Już sobie wyobrażam panią w przybrudzonym podkoszulki jak głowę ma pod zlewem dokręcając sporą śrubę dociskającą uszczelkę po czym mówi: "Puść pan wodę zobaczymy czy dalej cieknie" Przy tym pet w kąciku ust hydrauliczki nawet przez chwilę nie jest zagrożony wypadnięciem. Takich obrazków z życia hudraulików można mnożyć. Z męskiego punktu widzenia pięknie wygląda ten przybrudzony podkoszulek na cienkich ramiączkach pod którym zarysowuje się damska klata nie skrępowana niczym. Z kobiecego punktu widzenia dużo radości daje ten rozkazujący ton fachowca skierowany do zagubionego mężczyzny, który tylko to wie, że cieknie, ale co z tym już zrobić, nie ma pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: W obronie kobiet 18.07.05, 21:40 nie sposob przypomniec sobie wszystkie piekne ( mniej lub bardziej) madre, inteligentne, wyksztalcone i pracowite kobiety ktore osiagnely w polsce( i nie tylko ) sukces na polu sztuki , polityki, biznesu, pani gronkiewicz waltz, pani penderecka , pani d'oedenberg (coprawda nie moja opcja polityczna ale trudno nie docenic talentu i urody popieranej przez SLD niedoszlej pani prezydent wroclawia - wcale nie feministki!) to oczywiscie jakies przykladowe nazwiska , ktore teraz mi do glowy przyszly , tych kobiet sa tysiące , setki tysiecy ! jedne znane z 1 stron gazet i tv inne nie - dojrzale, madre, ciezko pracujace , znajace swoja wartosc! - to najwazniejsze - ZNAJACE SWOJA PRAWDZIWA WARTOSC! a nie wiecznie zakompleksione, leniwe straszydla prezentujace wrecz patologiczna postawe roszczeniowa wobec wszystkich i wszystkiego - tak czasem mysle- patrzac na te feministyczne aktywistki - ze przesadzily na silowniach ze sterydami anabolicznymi - a to jak wiadomo ma wplyw takze na psychike Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Pani Środa ma udziały w firmie z bilbordami? 18.07.05, 21:40 Tak można podejrzewać. Napędzanie kasy tym firmom i związanymi z nią firmami reklamowymi to jedyny sens takich pomysłów. Ciesz się podatniku! Twoje pieniądze marnuje kolejna mafia. Odpowiedz Link Zgłoś
mila1009 Re: W obronie plakatów "Jesteś wredna, brzydka... 18.07.05, 21:44 A nawet jezeli ktos jest brzydki, to co to ma do rzeczy?? Czy tak samo zwracasz uwage na urode czolowych politykow - mezczyzn? Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Masz rację-kanon urody Prawdziwej Polki-Katoliczki 18.07.05, 21:51 określają nam posłanki LPR-u i Ruchu Katolicko-Narodowego. Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: Masz rację-kanon urody Prawdziwej Polki 18.07.05, 21:56 a ja myslalem ze typowe polkia o typowej urodzie to panie: szyszkowska, seneszyn, sroda, kinga dunin, kazimiera szczuka itd itd Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam pojdzmy na kompromis :] 18.07.05, 22:03 i do szyszkowskiej ,srody i seneszyn dodajmy sobecka - niech to bedzie ponadpartyjny kanon urody polskich kobiet :DDDDDDDDDDD ps. moze dodamy jeszcze jakas "piekna inaczej" ? partii ci u nas dostatek :DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Gdy masz pobożności krzynę - 18.07.05, 22:07 to orgazmu bliskiś prawie, gdy Nowinę-Konopczynę na sejmowej ujrzysz ławie! Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Jeśliś Polak jest Prawdziwy, 18.07.05, 22:13 więc komuchom chcesz dać manto - wielce stajesz się chutliwy, kiedy ujrzysz Ewę Kantor... Odpowiedz Link Zgłoś
zen16 Moglibyście pokazać zdjęcie tego Kurkucia, czy on 18.07.05, 21:54 taki piękny? Nazwisko nie piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam interesuja cie faceci??? 18.07.05, 22:14 ... spoko - to teraz bardzo trendy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kkkaczory_biss_brothers Trzeba walczyc z ideoologią totalitarną jaką jest 18.07.05, 22:03 feminizm. Największym wrogiem fweminizmu nie jest mężczyzna tylko rodzina. Dlatego tak promują związki homoseksualne bo wiedzą, że to uderzy w ład moralny na którym rodzina się opiera Środa chce ponadto upaństwowić rodzinę. Tak jak to było w III Rzeszy i CCCP a obecnie w Szwecji. Odpowiedz Link Zgłoś
dolenicz Feministka - cos dla milosnikow turpizmu 18.07.05, 22:17 Nie da sie ukryc, panie feministki mocno zanizaja wskaznik urody w kraju nad Wisla. Kon jaki jest, kazdy widzi - ze tak powiem - co widac chocby na przykladzie uczonej pani docent Srody. Odpowiedz Link Zgłoś
bardu Re: Feministka - cos dla milosnikow turpizmu 18.07.05, 22:48 Dla dolenicza wzorem urody kobiecej jest pani Renatka Beger (póki co maturzystka, ale wkrótce mgr)? Tutaj rzeczywiście pani doc. dr hab. Środa nie ma szans. Odpowiedz Link Zgłoś
haganna Re: W obronie plakatów "Jesteś wredna, brzydka... 18.07.05, 22:31 Po pierwsze - o jakiej "merytorycznej dyskusji" mówią autorzy tego paszkwilowatego plakatu? Po drugie - parę dni temu na ławce w parku widziałam całujące się dwie młode, ładne! dziewczyny... Po trzecie - czy np. p. Jaruga-Nowacka również nie stanowi kanonu kobiecej urody? Nie? No to ja się poddaję. Odpowiedz Link Zgłoś
hamlet1111 Re: W obronie plakatów "Jesteś wredna, brzydka... 18.07.05, 22:41 > Po drugie - parę dni temu na ławce w parku widziałam całujące się dwie młode, > ładne! dziewczyny... Jeżeli twierdzisz, że każda lesbijka jest feministką to znaczy, że każdy homoseksualista powinien być męskim szowinistą. Pomyśl zanim napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: W obronie plakatów "Jesteś wredna, brzydka... 18.07.05, 23:08 no w jakims sensie kazdy homosexualista jest czyms dalko bardziej radykalnym niz meskim szowinista :DDDD meskim nazista!, faszysta! ROTFL jakby nie bylo znalezli jakies "ostateczne rozwiazanie kwestii kobiet" w ich zyciu erotycznym :DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: W obronie plakatów "Jesteś wredna, brzydka... 18.07.05, 23:04 haganna napisała: > > Po drugie - parę dni temu na ławce w parku widziałam całujące się dwie młode, > ładne! dziewczyny... one byly lesbijkami , a nie feministkami najwyrazniej - chyba ze dla ciebie feminizm i dewiacja określana mianem homoseksualizmu to to samo... > Po trzecie - czy np. p. Jaruga-Nowacka również nie stanowi kanonu kobiecej > urody? stanowi! naturalnie! - jej usmiech moglby byc zacheta do sexu oralnego w niejednej agencji towarzyskiej Odpowiedz Link Zgłoś
galahad0 Większość feministek jest albo głupia albo brzydka 19.07.05, 05:16 Jaruga-Nowacka może kiedyś była niebrzydka, ale ostatnio jak ją pokazują w TV to mój odbiornik telewizyjny wzdryga się z odrazy. Albo jej polityka, albo feminizm zaszkodziły. Oczywiscie urodzie, bo w jej przypadku umysł pozostaje nietknięty (jedną myślą). A fakt kolejny, że feministki dzielą sią na pseudofeministki, które jak tylko złapią faceta, zamieniają się w kury domowe (znam takie z autopsji), emancypantki (te szanuję), które po prostu są wykształconymi, zaradnymi osobami i tylko dla kaprysu się feministkami nazywają (najczęściej niedługo, bo to trochę jak bycie prezesem banku i działaniem we Frakcji Czerwonej Armii naraz) i te ostatnie - niereformowalne idiotki, z których ładniejsze mogą służyć jako narzędzia rozkoszy (całkiem sprawne i tanie w zastosowaniu), a brzydkie jako postrach albo obiekt wiwisekcji intelektualnej (zależy, czy jesteś głupawy, czy inteligentny). Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Co to jest Ruch Higieny Moralnej? 18.07.05, 22:43 Dość uboga zawartość merytoryczna strony Ruchu Higieny Moralnej www.rhm.pl pozwala przypuszczać, że Korkuciowi skończyły się pieniądze lub pomysły. Stąd pewnie przewaga linków zachęcających do składania zamówień. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus To frakcja Ruchu Migreny Oralnej 18.07.05, 23:27 albo cos w tym (bez)sensie. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: To frakcja Ruchu Migreny Oralnej 19.07.05, 10:25 nie, to lewe skrzydlo lewicy lewackiej powstale z polaczenia sufrazystek z pederastami ze swiatowego kongresu dewiantów Odpowiedz Link Zgłoś
dworska1 kobiet najbardziej nie cierpia geje 18.07.05, 23:27 bo im akurat nie sa specjalnie potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz Uczta się, feministki, do pani Joanny... 19.07.05, 00:16 ... jak należy dbać o interesy kobiet! Nie pokrzykiwaniami i spazmami, jak to lubi czynić pani minister, tylko inteligentnym i kulturalnym wywodem. Ma rację twierdząc, że jeżeli feministki chcą być równymi mężczyznom, cokolwiek miałoby to w ich ustach znaczyć, to nie można brać tylko tego, co się podoba, co jest miłe i przyjemne, ale trzeba pogodzić się także z pewnymi minusami: skoro feministki chcą być chłopami w spódnicach (a i te z rzadka noszą, jakby miały coś do ukrycia), to niech nie liczą na dżentelmenerię i niech wiedzą, że będą obrywać tak samo, jak Lepper, Miller czy inny Giertych. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzy Powinno być: Głupia,Niewyżyta,Infantylna i Brzydka 19.07.05, 00:31 Lewacy jak GW musi je promować. PeDeraści z Mumii Wolności i ich orgietka prasowa. Odpowiedz Link Zgłoś
formozus1 Feministka wKatolickim domu to obraza NaukŚwiętych 19.07.05, 00:59 "Kobiety są błędem natury; z tym ich nadmiarem wilgoci, temperaturą ciała świadczącą o cielesnym i duchowym upośledzeniu są rodzajem kalekiego, chybionego, nieudanego mężczyzny." św. Tomasz z Akwinu (1225-1274) D Kościoła rzymskokatolickiego No chyba lepiej się kochać z udanym niż z nieudanym. Jako błąd natury, zakładają tzw. „ruchy kobiece”, które są bardzo przydatne, kiedy ich pan leży na plecach. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
kosa44 Re: Feministka wKatolickim domu to obraza NaukŚwi 19.07.05, 10:08 Jak trzeba się logować to już nie podpisujesz się Katolik_Polski żałosny nawiedzony przygłupie? Odpowiedz Link Zgłoś
formozus1 Feministka wKatolickim domu to obraza NaukŚwiętych 19.07.05, 20:30 "Jak trzeba się logować to już nie podpisujesz się Katolik_Polski żałosny nawiedzony przygłupie?" Formozus był papieżem, to też katolicka ksywa. To, że jego bracia w wierze wykopywali go z grobu i wyławiali jego trupa z Tybru, aby urządzać cyrk z sądzeniem truchła, to oczywiście szczegół.. Papież Bonifacy VlII (1294-1303): "Grzechy cielesne nie są w ogóle żadnymi grzechami. Niech mi tylko na tym świecie jak najlepiej się powodzi, to dla mnie najważniejsze, zaś o świat pozagrobowy dbam tyle, co o łyżkę fasoli. Śmiesznym jest, aby człowiek miał wierzyć w Boga potrójnego. Maryja była taką samą dziewicą, jaka była moja matka. Sakramenty są zwykłymi komediami. Stosunki płciowe z kobietami lub z chłopcami uważać można za taki sam grzech jak ściskanie czyjejś ręki." Jeżeli takie myśli wypowiada pierwszy po Bogu, to ja Katolik_Polski powinienem je wziąć sobie głęboko do (oczywiście) serca. Niech będzie pochylony. PS Dziękuję za te katolickie pozdrowienia „żałosny nawiedzony przygłupie” Od jutra będę tak pozdrawiał naszego farosza. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś