honi1 Re: Górnicy idą pod Sejm 26.07.05, 13:34 Do pracy a nie pikietować pod Sejmem! Nie rozumiem dlaczego mam płacić za ich kolejne przywileje?! Jeżeli tak bardzo są poszkodowani, to może wystarczy pójść do szkoły i nauczyć się nowego zawodu (albo w ogóle czegokolwiek...). Ja pracuję ciężko i nie domagam się 13 pensji, dodatków, wcześniejszej emerytury... i czegoś tam jeszcze. Te czasy się już skończyły. Zabrać się do pracy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
minimum1 8 tysięcy górników na "wycieczce" w Wa-wie 26.07.05, 13:40 a kopalnie w tym czasie? stoją,czy normalnie pracują? no bo jeśli pracują,to może w państwowym górnictwie jest 8 tysięcy etatów za dużo... Odpowiedz Link Zgłoś
arri435 Re: 8 tysięcy górników na "wycieczce" w Wa-wie 26.07.05, 13:47 mhmmmmmm, zgodnie z twoim rozumowanie jest też o ok 30 tyś za dużo pielęgniarek, 15 tyś taksówkarzy etc.... Odpowiedz Link Zgłoś
me-e GDYBY TO BYLA PARADA WOLNOSCI TO... 26.07.05, 13:57 minimum1 napisał: > a kopalnie w tym czasie? > stoją,czy normalnie pracują? > no bo jeśli pracują,to może w państwowym górnictwie > jest 8 tysięcy etatów za dużo... ...bylo- by ich okolo 20 -25 tys )))...a bylo ich 10 tys Odpowiedz Link Zgłoś
honi1 Re: Górnicy idą pod Sejm 26.07.05, 13:34 Do pracy a nie pikietować pod Sejmem! Nie rozumiem dlaczego mam płacić za ich kolejne przywileje?! Jeżeli tak bardzo są poszkodowani, to może wystarczy pójść do szkoły i nauczyć się nowego zawodu (albo w ogóle czegokolwiek...). Ja pracuję ciężko i nie domagam się 13 pensji, dodatków, wcześniejszej emerytury... i czegoś tam jeszcze. Te czasy się już skończyły. Zabrać się do pracy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vonkris Wspanialy przyklad solidarnosci... 26.07.05, 13:34 ...o ktora przeciez gornicy zawsze walczyli. Dopoki gornicy grzecznie stali pod Sejmem to policja solidarnie stala na bacznosc. Jak zaczeli robic zadyme to policja solidarnie sie do niej przylaczyla. Idealy wiecznie zywe... Odpowiedz Link Zgłoś
mjlembryk Re: Górnicy idą pod Sejm 26.07.05, 13:36 Też nie rozumiem, dlaczego niby gornikom ma byc lepiej niż mi. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Górnicy idą pod Sejm 26.07.05, 13:39 mjlembryk napisał: > Też nie rozumiem, dlaczego niby gornikom ma byc lepiej niż mi. ...wlasnie...typowy z ciebie ...pies ogrodnika...tu tylko lepiej moze byc bylym towarzyszom i basta ))) Odpowiedz Link Zgłoś
michal2708 Re: Górnicy idą pod Sejm 26.07.05, 13:53 me-e napisał: > mjlembryk napisał: > > > Też nie rozumiem, dlaczego niby gornikom ma byc lepiej niż mi. > > > ...wlasnie...typowy z ciebie ...pies ogrodnika...tu tylko lepiej moze byc > bylym towarzyszom i basta ))) pies ogrodnika? Chyba nie wiesz o co chodzi w tym powiedzeniu. Przypomnę Ci: "Sam nie zje i drugiemu nie da". A mjlembryk chciał aby nie było przypadku podobnego jak w "Folwarku zwierzęcym" Orwella: "All animals are equal but some of them are more equal than the others". Czyli "Wszystkie zwierzęta są równe ale niektóre są równiejsze niż inne". Teraz jasne??? Odpowiedz Link Zgłoś
ziggystardust Re: Górnicy idą pod Sejm 26.07.05, 14:23 Lepiej zapytaj: Dlaczego ludziom NAPRAWDĘ pracującym ma być gorzej, żeby tym darmozjadom mogło być lepiej ? Odpowiedz Link Zgłoś
idavdk Re: Górnicy idą pod Sejm 26.07.05, 13:38 Niestety, u nas zawsze wiecej zdobywaja ci, ktorzy maja kilofy w rekach. Pielegniarek czy nauczycieli nikt specjalnie nie slucha, bo oni przeciez nie pojda pod sejm z "ciezkim sprzetem". A gornicy powinni wreszcie wiedziec, ze za ich przywileje placimy my wszyscy - rowniez ci, ktorzy zarabiaja miesiecznie po 600 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
nutkasz To wszystko wina SLD 26.07.05, 13:40 Teraz będą pertraktowac z Górnikami bo zależy im na głosach, ale i tak później sę wyprą wszystkiego. Te strajki nie miałyby miejsca gdyby wcześniej SLD zrobiło dla górników uczciwe warunki zwolnień. A tak to my wszsyscy będziemy z własnej kasy za błędy SLD płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
zszywaczem Re: To wszystko wina SLD 26.07.05, 13:47 a niby dlaczego mają dostać jakieś szczególnie uczciwe warunki zwolnień? inni idą po prostu na bruk, a górnicy to co, równiejsi??? Odpowiedz Link Zgłoś
bond.jamesbond1 Re: Górnicy idą pod Sejm 26.07.05, 13:40 Komisja już uległa zadymiarzom. Teraz czas na Sejm i Senat. Bo POLSKA TO JUŻ TAKI G***NY KRAJ - IM KTOŚ GŁOŚNIEJ KRZYCZY, TYM WIĘCEJ MA RACJI. A należy po prostu spacyfikować awanturników; potraktować ich jak stadionowych chuliganów. Na nic lepszego nie zasługują. Jeszcze raz: TO ZWYKLI PRZESTĘPCY I BANDYCI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fema11 WSYD 26.07.05, 13:45 13 pensje, czternastki (nagrody z zysku???), ołówkowe dla dzieci, socjalne, wcześniej 50 000 zł. odpraw. Co jeszcze byście chcieli??? Darmozjady!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Re: Górnicy idą pod Sejm 26.07.05, 13:42 A w sejmie marszałek Ujazdowski z PIS wyłaczył mikrofon posłowi który mówił o tym co sie dzieje przed sejmem.Uznał że uwłacza to dyskusji na temat święta Solidarności.Już prawie pięć godzin dyskutują o sprawach oczywistych a brak czasu na rozmowę o dzieciach. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelzaw Re: Górnicy idą pod Sejm 26.07.05, 13:42 do roboty a nie na zadymy. Najlepiej przyjechać, zrobić zadymę i bić policjantów. JEsteście na równi z chuliganami stadionowymi. Won z Warszawy, won z Polski!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zszywaczem Re: Górnicy idą pod Sejm 26.07.05, 13:43 z pensji i przywilejów im ściągnąć co do złotówki za zniszczenie mojego Miasta! Odpowiedz Link Zgłoś
fanatyk666 ODPOWIEDZIALNOSC 26.07.05, 13:45 ja sie pytam kto zapłaci za zniszczenia bo ja nie zamierzam! Odpowiedz Link Zgłoś
roro68 Re: Górnicy idą pod Sejm 26.07.05, 13:52 Bzdura. Górnicy walczą tylko o to, co już mieli. Znowu politycy po cichu chcą im odebrać uprawnienie do wcześniejszej emerytury. A to nic nadzwyczajnego: tak ma policja, służby mundurowe i kilka grup zawodowych za pracę w ekstremalnych warunkach. Górnicy bronią tylko nabytych praw. Każdy na ich miejscu by się wściekał! A że niepotrafią zawijać bułki w bibułkę? To prości ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Re: Górnicy idą pod Sejm 26.07.05, 13:47 Pawełku nie nadymaj się i nie wygłupiaj z tym won.Czyzby ci górnicy przeszkadzali przy kasie. Odpowiedz Link Zgłoś
homer_cvii Re: Górnicy idą pod Sejm 26.07.05, 17:58 Oczywiście, że won z Polski jak im się wiecznie coś nie podoba, mogą do Chin jechać, będą bliżej swojego ulubionego socjalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
cesarok Re: Górnicy idą pod Sejm 26.07.05, 14:57 To nas WYPUŚCIE z tej Polski - ODŁĄCZYĆ ŚLĄSK!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cartophle Janowski? powinni zastrzelic jako pierwszego 26.07.05, 13:44 a potem rozgonić resztę bandy Odpowiedz Link Zgłoś
srull Poseł Janowski na czele pochodu górników 26.07.05, 13:44 Mam nadzieje, ze nie zapomnial blazenskiej czapki i porusza sie rownie skocznie jak kilka lat temu na terenie sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
ancona2 BIĆ POLITYKÓW NIE POLICJE 26.07.05, 13:46 Górniku nie bij policjanta!!!! Lej polityka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Moze w koncu ktos zrobi pożądek w tym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
witomir GÓRNICY TO NIE TO CO OKUPACJA IRAKU 26.07.05, 13:47 Sorry górnicy, ale garnitury zdecydowały, że rentowność wyprawy do Iraku jest zdecydowanie wyższa niż rentowność kopalń. Że byli gwałtowni? Nie będę mówił za nich, ale gdybym był górnikiem i miał dzieci na utrzymaniu i gdybym ciągle słyszał, że "nie ma pieniędzy w budżecie" i gdybym się dowiedział, że na nasze wojska w Iraku wydamy w tym roku 300 mln zł, a w poprzednim przynajmniej 150, to mój poziom wściekłości byłby z pewnością podobny. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz78 Re: Górnicy idą pod Sejm 26.07.05, 13:48 Nalezy w koncu zrobic porzadek z górnikami i z rolnikami. Cały czas doplacamy do ich komunistycznych przywilejów. Niestety nasi mali politycy nie maja odwagi dokonac stosownych reform Tak jak górnicy powinni zachowac sie równiez lekarze to pieniadze zaraz by sie znalazly na zadłuzona słuzbe zdrowia. Pamietam jak za komuny wszedlem do sklepów i zobaczyłem pralke , pozyczylem pieniadze od rodziców i pobieglem ja kupic tylko nie zauwazylem kartki tylko dla gornikow, tak samo bylo z wczasami itd, tak wiec ch.. im w dupe Odpowiedz Link Zgłoś
rower Re: Górnicy idą pod Sejm 26.07.05, 13:48 Won z Warszawy śląskie bydło!!!!!!!!!!! Ja wam nie jeżdżę demolować Katowice!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mike_0001 Re: Górnicy idą pod Sejm 26.07.05, 13:51 a wy wszyscy to tak z domów piszecie ? Odpowiedz Link Zgłoś
der.die.das Dlaczego im się wszystko należy, a ja mam do nich 26.07.05, 13:52 dokładać??? Mam 29 lat i od kiedy pamiętam górników traktowano w tym kraju jak święte krowy!!! DOSYĆ!!! Skoro im się należy, to dlaczego nie byłym PGRowcom, pielęgniarkom, nauczycielom, rolnikom, czy innym??? Koniec z dokładaniem do zdechłych kopalń!!! Ja sobie nie życzę, żeby pieniądze z podatku w paliwie, które płacę by mieć lepsze drogi, Hanysy przeżerały z przekonaniem, że tak ma być!!! Basta!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fanatyk666 Re: Dlaczego im się wszystko należy, a ja mam do 26.07.05, 13:54 Panowie i panie - spokojnie - dopłaty dla rolnictwa są w każdym kraju i w każdej gospodarce - do tego akurat trzeba z różnych przyczyn; nie chce mi sie rozwodzić bo w pracy jestem ;p Odpowiedz Link Zgłoś
augenblick Prostota ze Śląska 26.07.05, 13:53 Święte krowy. Ja tam preferuję węgiel chiński, lub energię atomową, a ci umorusani węglem intelektualiści ze sztolni na poziomie intelektualnym Łyska powinni zostać wyrzuceni na bruk. Trzeba było się nie stawiać socjalizmowi, skoro to wszystko właśnie jemu zawdzięczali.... ah Odpowiedz Link Zgłoś
minia1000 Re: Prostota ze Śląska 26.07.05, 13:56 naprawdę jesteś taki głupi czy to żart? Odpowiedz Link Zgłoś
brahol1 juz jeden górnik nie zyje 26.07.05, 13:55 jeden zmarł w karetce.chwdp psom Odpowiedz Link Zgłoś
minia1000 Re: wóda w taki upał,na czczo - to szkodzi... 26.07.05, 14:10 jak widac. sądząc po twoich postach, tobie już zaszkodziła. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanka1 Re: wóda w taki upał,na czczo - to szkodzi... 26.07.05, 14:18 Minia1000 - trzeba było tam pójść i obejrzeć sobie te kolejki po piwo i wódkę w okolicznych sklepach, jak również cały ten rozchlany tłum. Może wtedy byś trochę przytomniej na wszystko patrzyła. Pewnie dostał płytą chodnikową od któregoś ze swoich kolegów, który nie dorzucił do policjantów, a alkohol i upał tylko dołożyły się do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
minia1000 Re: wóda w taki upał,na czczo - to szkodzi... 26.07.05, 14:25 >Pewnie dostał płytą chodnikową od >któregoś ze swoich kolegów, który nie dorzucił do policjantów, a alkohol i upał >tylko dołożyły się do tego. ale o co przepraszam ci chodzi? kto dostał płytą chodnikową? kto nie dorzucił do policjantów? rozumiem że byłaś w samym środku tegoż tłumu? Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: wóda w taki upał,na czczo - to szkodzi... 26.07.05, 15:18 Nie bylam w srodku tlumu, ale widzialam to rzucanie w TV. Proste? Ale zle sie stalo, ze zginal gornik, bo beda teraz mieli meczennika. Niedobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
killgore Re: juz jeden górnik nie zyje 26.07.05, 13:58 brahol1 napisał: > (...).chwdp psom No jak ktoś cię będzie bił, okradał etc, to pamiętaj swoje własne słowa, bucu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
osmol Re: juz jeden górnik nie zyje 26.07.05, 13:59 Widac dostal plyta chodnikową od swojego kolegi ktory mi zamierzal walnac w policjanta ale nie dorzucil.... faktycznie mu wspolczuje hehehe __________ osmól Odpowiedz Link Zgłoś
fixus1 Re: Górnicy idą pod Sejm 26.07.05, 13:55 Przyjechały pijane bandziory (widać było w relacji na żywo w TVN24, niektórzy nie byli w stanie utrzymac się na nogach) i załatwiły sobie co chciały. Bedzie nas to dużo kosztować! Odpowiedz Link Zgłoś
teddy-boy Re: Górnicy idą pod Sejm 26.07.05, 13:56 Bydło i zwierzyniec z tych gornikow, WON ZE STOLICY !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
max3d Re: Górnicy idą pod Sejm 26.07.05, 14:03 " Jo jestem górnik z kopalni Bytom i jo sie pytom jak tutaj mozna zostoc bandytą?" Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 Jedne "swiete krowy" (policja) bija drugie 26.07.05, 14:01 "swiete krowy" !! A jelenie, robiace na jednych i drugich tylko patrza ! Odpowiedz Link Zgłoś
datal3 GÓNICY GÓRĄ !!! POLICJA DO ZIEMI !!! 26.07.05, 14:04 GÓRNICY GÓRĄ !!! DOBRZE ROBIĄ I WKURZAJĄ MNIE KOMENTARZE LUDZI KTÓRZY TEGO NIE POPIERAJĄ, PIERDZIELONE WIEŚNIAKI Z WAS I TYLE, A POLICJA TO GÓWNO WARTA, DOBRZE IM TAK !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nicram112 Re: GÓNICY GÓRĄ !!! POLICJA DO ZIEMI !!! 26.07.05, 18:48 daj im na zasilek ze swojej pensji - np 10% co miesiac - to ich poprzesz czynem a nie pierdzieleniem glupot. Odpowiedz Link Zgłoś
jack12345 Re: Górnicy idą pod Sejm 26.07.05, 14:04 A gdzie jest Kaczor co pożądku w Warszawie nie potrafi upilnować a sie na prezydenture szykuje. Odpowiedz Link Zgłoś
andaral Re: Górnicy idą pod Sejm 26.07.05, 14:05 Za to co zrobili gornicy powinni zostac wywaleni z pracy bez zadnej odprawy, dyscyplinarnie i won na bruk. Policja powinna im tak dowalic ze w szpitalach powinni lezec na wlasny koszt ok. 6 m-cy. To sa bandyci !! Odpowiedz Link Zgłoś
datal3 Re: Górnicy idą pod Sejm 26.07.05, 14:06 andaral napisał: > Za to co zrobili gornicy powinni zostac wywaleni z pracy bez zadnej odprawy, > dyscyplinarnie i won na bruk. Policja powinna im tak dowalic ze w szpitalach > powinni lezec na wlasny koszt ok. 6 m-cy. To sa bandyci !! ANDARAL ZAMKNIJ SIĘ WIEŚNIAKU, BO SIĘ NIEZNASZ A KOMENTUJESZ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
killgore Re: Górnicy idą pod Sejm 26.07.05, 14:09 datal3 napisał: > andaral napisał: > > > Za to co zrobili gornicy powinni zostac wywaleni z pracy bez zadnej odpra > wy, > > dyscyplinarnie i won na bruk. Policja powinna im tak dowalic ze w szpital > ach > > powinni lezec na wlasny koszt ok. 6 m-cy. To sa bandyci !! > ANDARAL ZAMKNIJ SIĘ WIEŚNIAKU, BO SIĘ NIEZNASZ A KOMENTUJESZ !!! data13 mo recht - na hasiok z tymi ciulami!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
max3d Jo jestem... 26.07.05, 14:06 Jo jestem gornik z kpalni Bytom i jo sie pytom jak tutej zostac bandyta? Odpowiedz Link Zgłoś